|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Moja wyobraźnia nie jest tak twórcza. W kontekście myśli z pierwszego akapitu, zarówno Twoich jak i moich, jak również tego co napisałeś powyżej, jednak "allegro" trwa w najlepsze. Nie chcę jednak znać ostatecznej ceny za ile Polska pójdzie, bo to w czyje łapy znaczenia nie ma dla mnie żadnego. I tak nie w Twoje, moje czy innego pysia lecz tych co udają iż prezentują Ciebie, mnie czy innego pysia.
czy to Pokemonów w sieci czy Putina lub jego doktryn w naszym kraju. To czy dokona się to dzięki: "cudownej" polityce zagranicznej Prezydenta bądź dzięki problemowi Polski (Sikorski & Tusk) czy też dzięki Twojej, mojej czy pysia pisaninie tutaj, dla mnie nie ma większego znaczenia. I tak przyjdzie traktor i wszystko wyrówna... ![]()
...nieczytelny...
|
||
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
chyba nie chcesz powiedzieć, że kaczor większy się przestraszył Komorowskiego? Możesz bronić kaczora jak chcesz ale Romy tu" troszki racji". Z drugiej strony Putin rozgrywa świetnie tę zagrywkę - zauważcie - ze strony oficjeli ruskich na chwilę obecną nikt się nie wypowiedział - książka ma się ukazać jutro czy pojutrze - jeszcze się nie ukazała. To nie zyzaki - tu się powinno dyskutować dopiero jak książka ujrzy światło dzienne. Wypowiadanie się Tuska czy Kaczora obecnie nie miałoby sensu - to są rozgrywki na niższym poziomie i Putin doskonale o tym wie, sprowokowanie kogokolwiek z polskich oficjeli byłoby na rękę temu kagiebiście w szczególności gdy negocjowany jest kontrakt na gaz. Wszystko bedzie zależało od Westerplatte 1 września - co tam powie Kaczor & Donald i czy faktycznie w tej ksiażce jest to co ma być. Inna sprawa to faktyczne żniwa polityki zagranicznej tuskowego rządu - jak w każdej dziedzinie - dno szambo i jedno wielkie g....
Ostatnio edytowane przez sambo : 30.08.2009 o godz. 10:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://www.tvn24.pl/-1,1617095,0,1,z...wiadomosc.html
Kolejny swietny pomysł KE . Ja bym wprowadził jeszcze obowiązkowe filtry CO2 na twarz, za dużo tego wydychamy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/2033788,11,item.html
,,demówka'' orędzia cara do narodu Polskiego , które ukaże się w jutrzejszym wydaniu gazety wyborczej . Z tego co można przeczytać w tej zapowiedzi , to będzie to wyglądało jako próba pokazania łagodnego i pojednawczego(aczkolwiek powtarza tam standardowe mity porównując śmierć ,,pow-ów'' do mordu katyńskiego , czy współpracę między Stalinem i Hitlerem jako odpowiedź na ,,Monachium'') oblicza Putina . Czyli można coraz śmielej stawiać tezę , że jednym z celów ostaniej agresji , bylo pokazanie , że gdzieś w Rosji psy szczekają , ale miłościwie panujący trzyma nad tym wszystkim żelazną kontrolę i potrafi wprowadzając wyważony dialog nieść światło pokoju i pojednania . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ciężko mi się odnieść do komentarza ojca moderatora bo mam wrażenie że nosi ona bardzo mocne znamiona "dnia wczorajszego" i szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem po co zabierać głos w jakiejkolwiek sprawie skoro "I tak przyjdzie traktor i wszystko wyrówna..."
chyba nie chcesz powiedzieć, że kaczor większy się przestraszył Komorowskiego? Myślę że marszałka boi się w Polsce mało kto (ciężko pracował na taki image). Problemem nie są głupawe opinie pana hrabiego ale to że stanowią doskonałą pożywkę do kolejnego ataku publikatorów. A zaczynam odnosić wrażenie że prezydent zaczyna coraz skrupulatniej dobierać czas i miejsce kolejnego spięcia. Możesz bronić kaczora jak chcesz ale Romy tu" troszki racji". Być może ma "troszkę racji" ale ja osobiście zupełnie nie rozumiem co chce powiedzieć (oczywiście oprócz tego traktora) Z drugiej strony Putin rozgrywa świetnie tę zagrywkę - zauważcie - ze strony oficjeli ruskich na chwilę obecną nikt się nie wypowiedział - książka ma się ukazać jutro czy pojutrze - jeszcze się nie ukazała. To nie zyzaki - tu się powinno dyskutować dopiero jak książka ujrzy światło dzienne. Nie wiem czy świetnie ale na pewno dobrze. W końcu nie bez przyczyny ruska (sowiecka) dyplomacja jest uważana za najlepszą na świecie. Myślę że już od dłuższego czasu mieli przygotowany wariant z "przyjazdem premiera do Polski" i ceną jaką przyjdzie nam za to zapłacić. Pytanie czy obecnie rządzący mieli świadomość tego jaki rachunek wystawią nam nasi sąsiedzi za niewątpliwą przyjemność goszczenia przez kilka godzin byłego prezydenta Rosji. Osobiście myślę że łapią się teraz za głowy i liczą ile bedzie ich kosztować to zdjęcie Ryżego ze zbawcą Rosji. Wypowiadanie się Tuska czy Kaczora obecnie nie miałoby sensu - to są rozgrywki na niższym poziomie i Putin doskonale o tym wie, sprowokowanie kogokolwiek z polskich oficjeli byłoby na rękę temu kagiebiście w szczególności gdy negocjowany jest kontrakt na gaz. Patrz powyżej. Wszystko bedzie zależało od Westerplatte 1 września - co tam powie Kaczor & Donald i czy faktycznie w tej ksiażce jest to co ma być. Obstawiam 1 do 10 że nie powie nic ważnego. Same banały.Oni swoje już załatwili. Pytanie tylko na ile tuskowe publikatory będą chciały do tego dorobić ideologię sukcesu. Inna sprawa to faktyczne żniwa polityki zagranicznej tuskowego rządu - jak w każdej dziedzinie - dno szambo i jedno wielkie g.... No i tutaj się zgadzamy. ,,demówka'' orędzia cara do narodu Polskiego , które ukaże się w jutrzejszym wydaniu gazety wyborczej . Z tego co można przeczytać w tej zapowiedzi , to będzie to wyglądało jako próba pokazania łagodnego i pojednawczego(aczkolwiek powtarza tam standardowe mity porównując śmierć ,,pow-ów'' do mordu katyńskiego , czy współpracę między Stalinem i Hitlerem jako odpowiedź na ,,Monachium'') oblicza Putina . Czyli można coraz śmielej stawiać tezę , że jednym z celów ostaniej agresji , bylo pokazanie , że gdzieś w Rosji psy szczekają , ale miłościwie panujący trzyma nad tym wszystkim żelazną kontrolę i potrafi wprowadzając wyważony dialog nieść światło pokoju i pojednania . Myślę że żeby pokazywać że wszystko trzyma krótką ręką Władimir Władimirowicz nie musi jechać do Polski. Ja osobiście obstawiałbym że jeśli tu jedzie to chce załatwić coś konkretnego. Moim zdaniem coś w stylu gazociągu północnego (w końcu będzie tu też Angela) albo opchnięciem rafinerii w Możejkach. W końcu gdy był tu ostatnim razem to chciał załatwić sprzedaż swoim RG. Gdy to się nie udało to obraził się tak śmiertelnie że nie widzieli go tu z dziesięć lat. |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
No i kacap skopal dupsko rzeczpospolitego premiera.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Brak reakcji gospodarza na klamstwa rzucane we wlasnym domu, to skopanie dupy gospodarza.
Chociaz moze przesadzam. Jak ktos sie z ****a urodzil, to jaja mu nie wyrosna. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Więc chyba nie do końca jest tak, że nie odpowiedział na tezy Putina ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
dopóki będziemy uzależnieni od ich gazu to będziemy musieli sie z wielkim bratem liczyc
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
To jest, kolego, pisk cipy. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie premier zachował się z wielka klasą. Nie obrażając gościa i nie prowadząc do niepotrzebnej konfrontacji, określił swoje stanowisko. Nie było to miejsce i czas by prowadzić historyczne spory.
Ładnie podsumował to prof. de Lazari "Liczenie na to, że Rosjanie z dnia na dzień zaakceptują naszą interpretację historii jest nieracjonalne" Poza tym, bardzo podobała mi się odpowiedź na pytanie o gazociąg północny. Tusk gdyby wprost powiedział, że traktujemy to jako zagrożenie dla Polski, wyszedłby na rusofoba i pokazał, że nie jest poważnym partnerem do rozmów. Ładnie się wymigał względami ekologicznymi- tu możemy łatwo znaleźć sprzymierzeńca- Szwecję. Brawo! |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Widac bylo ze Putinowi trudno przez gardło przechodzily pewne sprawy ale w jednym zdaniu potepil pakt Ribbentrop Mołotow ,za co ma plusa .Trzeba budowac przyszlosc a nie przeszlosc
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bardzo podobało mi sie przemówienie Kaczyńskiego na Westerplatte.Ne jestem zwolennikiem PiSu-u ale dziś pokaza klase.Nie można klekac na kolana przed wielkim bratem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Fakt jest taki, że Rosjanie mają swoją wersję historii, która jest obiektywnie patrząc mega zakłamana. Oni będą bronić tej wersji, gdyż gdyby przyznali się do wywołania wojny z bohaterskiego kraju, który pomógl pokonać Hitlera staliby się pańśtwem ta samo traktowanym jak III Rzesza. uważam, jednak że wersji tej nie można akceptować, ale nie można też wykonywać drastycznych posunięć, które doprowadza do pogorszenia i tak napiętych stosunków między nami. Dlatego przemówienie Tuska na Westerplatte oceniam niezwykle pozytywni. Przekazał nasz punkt widzenia w sposob stonowany, i w tym momencie pokazał, że on jako przedstawiciel Narodu Polskiego Rusofobem nie jest...
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Grzechu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Fobia Rusofobia, to strach przed rusami. "Stonowane wypowiedzi" jako odpowiedz na bezczelne klamstwa kacapow to wlasnie nic innego jak strach przed klapsem ze wschodu. Czyli nasz amigo rusofobem jednak jest. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Pardon, za złe użycie słowa. Tylko powiedz mi co dadzą ostre wypowiedzi naszych polityków bez jakiegokolwiek wsparcia zachodu, który bez mrugnięcia okiem kupuje pierdoły Putina? Jakby było tak jak być powinno to rewelacje rosyjskiego wywiadu byłyby szeroko krytykowane w calej Europie. A jak jest widzimy. Niestety w walce o historie jesteśmy sami, ponieważ nikt nie zaryzykuje utraty surowców dla Polski, smutne ale prawdziwe,.,,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie trawie Putina,ale kolo ma jaja i za to go podziwiam. A gdzie nasi politycy maja jaja? W domu zostawili?
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem w sumie rozegrali to nieżle(Tusk i Kaczyński).Jeden skrytykował i odpowiedział na kłamstwa,a drugi trochę stonował.Jak w złym i dobrym glinie.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
To się Pan Premier popisał. Chciał dobrze a wyszło jak zawsze masło maślane. Jak nie lubię Lecha Kaczyńskiego to jego dzisiejsze przemówienie było trafne i jak najbardziej merytorycznie uzasadnione. Powiedział to co myśli wielu Polaków i opisał wydarzenia tak jak to przedstawiają dowody historyczne. Ma u mnie dużego plusa. Putin jak zawsze pod publikę jedzie Piękne słowa, przyznanie się do błędu ale co innego mu w duszy gra. A pozatym to co miał powiedzieć to zrobił parę tygodni temu i raczej to ludzią utkwi w pamięci niż dzisiejsze przyznanie się do błędu(psychologia)Premier Francji się popisał dopiero ,,walczyliśmy z Polską o wolność ramię w ramię o wolność naszych państw'' (z pamięci). Śmieszne bo jak dotąd to my walczyliśmy za Nich a oni paktowali z Hitlerem. Porównując AK a Francuski Ruch Oporu to tak jakby porównać Malucha do Ferrari. Na AK do tej pory wzorują się ruchy wyzwoleńcze w całej Europie. Merkel jak od 60 lat w kółko to samo tylko dzisiaj były przeprosiny a pieniędzy nie było ![]() Co tutaj dużo gadać Premier się nie popisał pokazał jak ma wyglądać polityka płaszczenia się przed Rosją. Kaczyński mówił mądrze i przede wszystkim prawdę która dla Tuska jest niewygodna. PS. Śmieszne było jak pokazali Kwaśniewskiego, Szmajdzińskiego? i Wałęse jak siedzieli razem koło siebie, jeszcze tylko Jaruzelskiego tam wpuścić. ...by żyło się lepiej, pozdro ![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak jak pisałem już wcześniej: góra urodziła mysz. Za kilka tygodni o wizycie Putin nie będzie pamiętał już nikt. Pozostanie za to (w świecie) bardzo mocne przesłanie że Stalin był geniuszem który wykiwał Hitlera podpisując z nim w 1939 roku pakt. I o to ruskim chodziło. Bardzo konsekwetnie realizują w tym zakresie swoją politykę (w tym wypadku historyczną).
Miałem okazję ogladać konferencję prasową Putina i zastanowiło mnie jak dobrze przygotowany był do rozmów o sprawach gazowych. Rzucał z głowy szczegółami na temat Nordstreamu, szczegółów dotyczących polskiej sieci przesyłowej czy umowy o dostawach gazu z Ukrainy. Potwierdzałoby to moją wcześniejszą opinię że w rzeczy samej przyjechał tu załatwiać interesy gazowe. Jeśli połączyć to z informacją która wyciekła po spotkaniu że w najbliższym czasie należy spodziewać się podpisania nowej umowy gazowej z Rosją to zaczynam być zaniepokojony. I nie chodzi o to że podpisujemy umowę bo ten temat trzeba było jakoś załatwić (dzięki polityce ruskiej V kolumny działającej pod szyldem SLD jeszcze przez kilka najbliższych lat jedyną możliwością pokrycia deficytu gazowego będzie import z Rosji) ale chciałbym wiedzieć czy przy okazji tej umowy nasz premier nie poczynił na rzecz swojego kolegi z Rosji dodatkowych koncesjii (Nordstream, sieci przesyłowe, umowa gazowa z Ukrainą, itp). Ponieważ uważam że obecny premier jest wyjątkową miernotą nie mam zupełnie zaufania do sposobu prowadzenia przez niego negocjacji handlowych z Rosją. Uważam że dla bezpieczeństwa nas wszystkich w najbliższym czasie powinny zostać ujawnione szczegóły nowej umowy gazowej jak również wszelkie dodatkowe uzgodnienia zawarte w tej sprawie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Kilka informacji z kręgu polityczno-społeczno-kulturowego:
1.Relacja z obchodów rocznicy wiktorii wiedeńskiej: http://www.youtube.com/watch?v=-Ppwr6VsPJs 2. Cytat:
http://www.prawica.net/node/18999 |
|
|
|
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Patrząc na daty to temat zdechł...
Z drugiej strony o czym tu gadać jeśli stolec prezydencki zasiedla kurdupel mający fobie prawie na kżdym punkcie i jednoczeście czujący się podnóżkiem innych, zas premier to gość który zaczał uczyć sie polskiego na boisku, bo w domu mowiono po niemiecku Wystarczy popatrzeć z boku - jesteśmy/robimy za Wieletów X wieków później. Pora na wnioski. ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to mnie kompletnie nie dziwi że temat umarł śmiercią naturalna.
Nasi politycy to banda hochsztaplerów , nieudaczników i mitomanów. Jak sie dostana do sejmu to zazwyczaj załatwią ciepłe posady ale swoim znajomym i członkom rodziny.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.09.2009 o godz. 09:44.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
Obecnie mamy dokładnie stan przed rokiem 2003 czyli przed wybuchem afery rywina. Wszystko jest pod kontrolą - umysły ludzi i ch zapał polityczny nie dość, że przytłumiony to i niegroźny. Stare towarzystwo z lat 90 trzyma władzę do tego stopnia, że potrafi skutecznie niszczyć jednostki - Zyzak wreszcie po kilku miesiącach tułaczki został magazynierem w Tesco w Bielsku Białej. A ten temat jest zwyczajnym papierkiem lakmusowym nastrojów w Polsce - jest super, więc o co chodzi? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
dla mnie podsumowaniem naszych polityków jest rozmowa Tuska z rodzinami i organizatorami akcji ratunkowej w Kopalni Śląsk...
ktoś pyta się Tuska o jakąś liste czy coś...a On zupełnie nie wie co jest grane, i co ma powiedzieć...zero merytorycznej reakcji. to pokazuje niewiedzę naszych polityków (może to wyjaskrawiony przykład, ale coś w tym jest), to są ludzi którzy na niczym się nie znają, o niczym nie mają pojęcia...jak powiedzą im co mają przekazać, to ladnie to dobiorą w słowa...ale sami się na tym nie znają. nam potrzeba Fachowców, specjalistów...a nie mowców. jak wielu jest inzynierów wśród naszych polityków? jak tacy ludzie mają decydować o gospodarce kraju,skoro nie mają o tym zielonego pojęcia...? ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W punkcie drugim też się nie zgodzę: dlaczego to niby inżynier ma się znać na gospodarce lepiej od powiedzmy lekarza czy prawnika? Na całym świecie w polityce najwięcej jest humanistów (historyków, dziennikarzy) i prawników. Jak napisałem już wcześniej: polityk ma nie tyle wiedzieć jak zrobić żeby coś chodziło co raczej wiedzieć gdzie znaleźć ludzi którzy wiedzą jak to zrobić (a on ma im zapewnić "polityczny parasol" w momencie gdy to robią). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
dlaczego inżynier zna się lepiej na gospodarce od humanisty?
przemysł jest tą dzieniną gospodarki która ją może rozruszać...od przemysłu zawsze zaczyna się rozwój gospodarczy kraju. Usługi, rolnictwo, tylko na nim bazują. A chyba nie wyobrazasz sobie że lekarz zna się na hutnictwie, górnictwie czy automatyce. Tym bardziej humanista. Politycy nie wiedzą czego potrzeba polskiemu przemysłowi. Kierują się ekonomią doraźną, bo nie rozumieją że nie raz najpierw trzeba zainwestować, aby zarabiać. prawda jest taka że gdyby nie ten przemysł, który został wybudowany jeszcze za Gierka (!) dziś bylibyśmy na poziomie Senegalu... na dziś mamy jakiś 3% udział w światowej energii...za kilka lat, jak rząd się nie otrząśnie, bedziemy mieli 1%...i wtedy przestaną się z nami liczyć nie tylko na Świecie, ale też w Europie. Nie od dziś wiadomo że "Energia rządzi Światem"... a w Polsce zajmujemy się przeszłością (co kto powiedział, kto donosił) a nie budowaniem przyszłości. Mam już dość ciągłych przepychanek na tle historycznym. Zaden kraj tak jak Polska nie wspomina tak swoich cięzkich chwil...owszem trzeba pamiętać o tamtych ludziach...ale pryiorytetem dla polityków powinna być przyszłość a nie przeszłość. Dlatego powinniśmy starć się budować dobre relacje z Rosją i Niemcami w trosce o naszą przyszłość, a nie cały czas sprzeczać się o przeszłość... co mi, jako zwykłemu obywatelowi da widza o kims co robił w przeszłości? nic... ludzie potrzebują chleba, nie igrzysk... |
|
|