The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2009, 14:22
Według mnie powinniśmy się go pozbyć puki jeszcze selekcjonerem jest Leło i go powołuje.
Zawsze etykietka reprezentanta kraju (nawet Polski) robi wrażenie na ewentualnych kupcach.
Dlatego w przerwie zimowej powinniśmy poszukać jakiegoś sensownego skrzydłowego (drugiego Kirma) i pozbyć się Pana Wojciecha.
I jeżeli ktoś go broni ze względu na to ,że może ma słabą psyche to proszę was bardzo. Chcecie żeby pipeczki grały w naszej kochanej drużynie? Łobodziński po prostu ma bardzo słabe umiejętności i tyle.Nie jest to piłkarz na miarę mistrza Polski.

I nie rozumiem u części kibiców jakieś na silę bronienie piłkarzy i dawanie im ogromnego kredytu zaufania.To nie są dzieci tylko dorośli faceci.Do tego zarabiają mnóstwo kasy więc powinni swoją wartość udowadniać na boisku.
Ostatnio edytowane przez MaG* : 31.08.2009 o godz. 14:31.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 31.08.2009, 14:40
arti napisał(a):Wyświetl post
]
Bardziej bym się obawiał, że jazda po WŁ dobije go zupełnie i gość się np. powiesi. Te zagrania to wynik braku umiejętności, ale i dużego braku pewności siebie. Długo by pisać zresztą...
Taa... powiesi się gość co ma kasy po uszy. Najwyżej skończy karierę i do końca życia będzie zbijał bąki w ogródku za kasę zarobioną w Wiśle.
Odpowiedz cytując
cyke
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 31.08.2009, 14:43
Taa Łobo szczególnie pokazał, że się nie przejmuje w ostatniej Lidze + Ekstra, mówiąc: powoli zaczynam sobie radzić z tą presją, czy jakoś w ten deseń. Nie jest to zawodnik najmocniejszy psychicznie, zresztą technicznie też ale nie można go za wszystko krytykować i doszukiwać się wszędzie dziury w całym. Wg mnie nie jest gorszy od Zienia. Tyle, że na nim aż tak psów nie wieszano. WŁ nie jest leniuszkiem i to jest koleś pracowity więc parę osób powinno sobie uświadomić, że przynajmniej na tą rundę jesteśmy na niego skazani i trochę zluzować mu. Może to mu nie pomoże ale przynajmniej na pewno nie zaszkodzi.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.08.2009, 15:34
MaG* napisał(a):Wyświetl post
Według mnie powinniśmy się go pozbyć puki jeszcze selekcjonerem jest Leło i go powołuje.
Zawsze etykietka reprezentanta kraju (nawet Polski) robi wrażenie na ewentualnych kupcach.
Dlatego w przerwie zimowej powinniśmy poszukać jakiegoś sensownego skrzydłowego (drugiego Kirma) i pozbyć się Pana Wojciecha.
I jeżeli ktoś go broni ze względu na to ,że może ma słabą psyche to proszę was bardzo. Chcecie żeby pipeczki grały w naszej kochanej drużynie? Łobodziński po prostu ma bardzo słabe umiejętności i tyle.Nie jest to piłkarz na miarę mistrza Polski.

I nie rozumiem u części kibiców jakieś na silę bronienie piłkarzy i dawanie im ogromnego kredytu zaufania.To nie są dzieci tylko dorośli faceci.Do tego zarabiają mnóstwo kasy więc powinni swoją wartość udowadniać na boisku.
Napiszę za siebie.
Paru graczy rzeczywiście nie jest na miarę Wisły.
Ale co to da jak im tu na forum przyj.bię? Nic.
Ani Wiśle, ani mnie, ani im. Bo akurat ci słabsi w Wiśle nie zacisną zębów i nie będą chcieli pokazać, że to nieprawda tylko się od tego rozsypią do reszty. Dlatego staram się niezbyt produkować w tym temacie...
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2009, 15:44
Dość ciekawie z tym Łobo ;
Beenhakker go widzi w reprezentacji ,Skorża mu ufa .
Tylko eksperci z tego forum nie bardzo są do niego przekonani.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2009, 15:59
Co znaczy, że jeden nie orientuje się w piłce bo siedzi w Holandii a drugi nie ma nikogo lepszego.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.08.2009, 16:11
kristos napisał(a):Wyświetl post
Dość ciekawie z tym Łobo ;
Beenhakker go widzi w reprezentacji ,Skorża mu ufa .
Tylko eksperci z tego forum nie bardzo są do niego przekonani.
najwieksze jajca będa jak przyjedzie CBA po niego
bo dziś Irek K. i Andrzej Sz. ktorzy grali z nim w drużynie zostali zatrzymani.
Chodzi prawdopodobnie o mecz z Rks Radomsko

cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.08.2009, 16:36
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Co znaczy, że jeden nie orientuje się w piłce bo siedzi w Holandii a drugi nie ma nikogo lepszego.
To ciekawe bo identyczna sytuacja byla z Zienczukiem...
Odpowiedz cytując
cichy_71
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.08.2009, 17:13
Cytat:
Łobodziński po prostu ma bardzo słabe umiejętności i tyle.Nie jest to piłkarz na miarę mistrza Polski.
wiadomo Łobo nie jest w najlepszej formie dużo piłek traci ale w tej chwili jest jedynym piłkarzem który potrafi celnie dośrodkować, Kierm imponuje ambicją i walką ale te dośrodkowanie niezbyt mu wychodzą podobnie Małecki, zdeydowanie lepiej na ich tle pokazuje się już Alvarez
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2009, 18:55
koyoot napisał(a):Wyświetl post
To ciekawe bo identyczna sytuacja byla z Zienczukiem...
Tak? Nie wiedziałem, że Łobo załadował w jednym sezonie kilkanaście bramek... dzięki, że mnie oświeciłeś.

A i oczywiście nie wiedziałem, że selekcjoner cały czas stawiał na Zieńczuka, przegapiłem parę lat w reprezentacji?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.08.2009, 19:15
Powiedzmy sobie szczerze. Zieniu to był przy Łobodzińskim tryskający pewnością siebie, przebojowy zawodnik
Ja tego fenomenu powołań Łobo w reprezentacji również nie rozumiem. Zieńczuk chociaż lepszy, kadry nawet nie powąchał.
..
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2009, 21:37
Alwarez sie nie nadaje na prawoskrzydlowego bo ma kiepskie dosrodkowania, jest zbyt niedokladny i niestety dosrodkowuje na podcinke a nie tak jak sie nalezy czyli lekko podkrecona pilka robiaca luk.. Ciezko tez cokolwiek powiedziec o jego dryblingu, Blaszczykowskim to on napewno nie bedzie.
Lobo nie jest taki zly, wiadomo ze ma 'ogromne buty do wypelnienia' po Blaszczykowskim i Uche ale w Polskiej lidze jedynie Peszko moze z nim rywalizowac. Trzeba dodac, ze Peszko tez nie ma kiwki a jedynie predkie nogi. Nie widze w Polsce nikogo kto potrafilby pociagnac akcje prawym skrzdlem bazujac na swoim drublingu a nie na rozegraniu klepki z srodkowym pomocnikiem lub prawym obronca. Mowie tu o akcji w stylu przejecie pilki pod wlasnym polem karnym i celne dosrodkowanie z wysokosci pola karnego przeciwnika lub strzal na bramke. A wszystko to po przedryblowaniu jednego lub dwoch przeciwnikow.
Lobo tego nie potrafi ale est w stanie zapewnic 10 asyst na sezon plus kilka goli co czyni go wyrozniajacym sie skrzydlowym

Solidny jest oczywiscie na nasza kiepska lige i napewno nie jest wart pieniedzy ktore zarabia. ale nie ja mu place wiec mu nie zaluje. Wypominac mu tez nie bede bo ich przeciez nie kradnie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.08.2009 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.08.2009, 22:16
cyke napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie nie jest gorszy od Zienia. Tyle, że na nim aż tak psów nie wieszano.
Ooo, człowieku. Nawet nie przypominaj. Co tu pokemony o Zieńczuku i Brożku pisały - z Łobodzińskim i tak się delikatnie obchodzą. Fakt, ma taki Eustachy manię prześladowczą, ani to śmieszne, ani ładne, tylko czekać aż przeholuje...
Sugeruję ignorować.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 01.09.2009, 05:37
33 urodziny Roberto Mauro Cantoro

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=3511
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.09.2009, 09:54
As napisał(a):Wyświetl post
Alwarez sie nie nadaje na prawoskrzydlowego bo ma kiepskie dosrodkowania, jest zbyt niedokladny i niestety dosrodkowuje na podcinke a nie tak jak sie nalezy czyli lekko podkrecona pilka robiaca luk.. Ciezko tez cokolwiek powiedziec o jego dryblingu, Blaszczykowskim to on napewno nie bedzie.
nie zgadzam się, jak dla mnie to ma on bardzo dobre wrzuty w pole karne (zgadzam się, ze nic z tego nie bylo w ostatnim meczu z Jagą). Jesli masz możliwość obejrzyj sobie powtorki z pierwszych jego wystepów w Wiśle. Te wrzutki były bardzo soczyste, trudne dla obrońców. No, ale to moje osobiste zdanie. Co do dryblingu, to jak na prawego obrońcę a nie pomocnika jest bardzo dobry i bardziej skoordynowany niż był Błaszczu
Lobo nie jest taki zly, wiadomo ze ma 'ogromne buty do wypelnienia' po Blaszczykowskim i Uche ale w Polskiej lidze jedynie Peszko moze z nim rywalizowac. Trzeba dodac, ze Peszko tez nie ma kiwki a jedynie predkie nogi. Nie widze w Polsce nikogo kto potrafilby pociagnac akcje prawym skrzdlem bazujac na swoim drublingu a nie na rozegraniu klepki z srodkowym pomocnikiem lub prawym obronca. Mowie tu o akcji w stylu przejecie pilki pod wlasnym polem karnym i celne dosrodkowanie z wysokosci pola karnego przeciwnika lub strzal na bramke. A wszystko to po przedryblowaniu jednego lub dwoch przeciwnikow.
Lobo tego nie potrafi ale est w stanie zapewnic 10 asyst na sezon plus kilka goli co czyni go wyrozniajacym sie skrzydlowym
pewnie masz rację, ale ja chcialbym kiedyś dłużej zobaczyc na prawej stronie Kirma z konkretnymi zadaniami o jakich piszesz wyżej
Solidny jest oczywiscie na nasza kiepska lige i napewno nie jest wart pieniedzy ktore zarabia. ale nie ja mu place wiec mu nie zaluje. Wypominac mu tez nie bede bo ich przeciez nie kradnie.
a to już kwestia etyczna,na ile pobieranie za wysokiego wynagrodzenia w stosunku do wkładu (pracy, efektów, pozytku dla placacego) jest uczciwe czy nie...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 01.09.2009, 13:24
Jest jeszcze inne wyjście, na lewą Piotr Brożek na prawą Kirm, na obronę lewa Diaz.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.09.2009, 13:27
Pietia chyba już zbyt długo gra na obronie żeby sie przenieśc na lewe skrzydło, tak mi sie wydaje.
Wierze że Pepe sie przełamie i poprawi skutecznośc pod bramką.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.09.2009, 13:31
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Jest jeszcze inne wyjście, na lewą Piotr Brożek na prawą Kirm, na obronę lewa Diaz.
Albo zostawic Kirma z Pi.Brozkiem tam gdzie sa, a po prawej stronie w miejsce Alvareza przesunietego do pomocy umiejscowic Singlara, ktory po przerwie na reprezentacjie powinien byc juz w pelni gotow do gry.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 01.09.2009, 15:11
Z tego co widziałem na filmikach z goli Dożale,to Kirm połowę swoich asyst miał ze stałych fragmentów. Dlatego trener Skorża powinien go widzieć przy wolnych zamiast marnującego je notorycznie Małeckiego. Co do pozycji na boisku, to dopuki Łobo się nie wysypie (czyt. będzie zajebany) to zostawiłbym wszystkich na pozychjach takich jak są. Na razie wyniki są dobre, więc większych poprawek nie ma sensu wprowadzać.
..
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.09.2009, 15:59
Tak. Najgorsze są te wrzutki na Marcelo. cytując dowcip " Bez sensu".

Bo jeszcze bramkę strzeli i co będzie?
.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 01.09.2009, 18:35
FraMat napisał(a):Wyświetl post
nie zgadzam się, jak dla mnie to ma on bardzo dobre wrzuty w pole karne (zgadzam się, ze nic z tego nie bylo w ostatnim meczu z Jagą). Jesli masz możliwość obejrzyj sobie powtorki z pierwszych jego wystepów w Wiśle. Te wrzutki były bardzo soczyste, trudne dla obrońców. No, ale to moje osobiste zdanie.
To, ze sa soczte to akurat nie sprawia wiekszej roznicyi, problemem jest to, ze pilka leci prosto i tor lotu jest latwy do przewidzenia dla bramkarza i srodkowych obroncow. Podkrecona centra jest o niebo bardziej niebezpieczna bo ciezej jest skalkulowac trajektorie.
Jak dla mnie to Alvarez tylko i wylacznie obrona bo jest szybki, solidny w 1 x 1 i te jego wrzutki sa niezle jesli daje dlugie prostopadle dosrodkowanie spod linni srodkowej za plecy obroncow na szybkiego napastnika.

P.S. Chlop zagral juz 6 meczy o stawke a jeszcze nie widzialem, zeby jego dosrodkowanie zakonczylo sie strzalem na bramke - nie golem - strzalem. Zawsze ktos ta pilke sciaga naszym napastnikom z nogi/glowy. Bierze sie to z tego ze napastnikowi ciezej nabiec na tego typu dosrodkowanie a obronca ktory zawsze stoi przodem do pilki ma ulatwione zadanie.
Ostatnio edytowane przez As : 01.09.2009 o godz. 18:41.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 01.09.2009, 18:43
Nie ma co przesuwać Alvareza do pomocy, ważne że sprawia dobre wrażenie na obronie.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.09.2009, 18:57
P.S. Chlop zagral juz 6 meczy o stawke a jeszcze nie widzialem, zeby jego dosrodkowanie zakonczylo sie strzalem na bramke - nie golem - strzalem. Zawsze ktos ta pilke sciaga naszym napastnikom z nogi/glowy. Bierze sie to z tego ze napastnikowi ciezej nabiec na tego typu dosrodkowanie a obronca ktory zawsze stoi przodem do pilki ma ulatwione zadanie.
Raz zagrał idealnie do Brożka ale ten tylko musnął piłkę i obrońca Zagłębia klatą sobie wbił piłkę do bramki
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 01.09.2009 o godz. 22:02.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 01.09.2009, 19:21
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Tak. Najgorsze są te wrzutki na Marcelo. cytując dowcip " Bez sensu".

Bo jeszcze bramkę strzeli i co będzie?
Które konkretnie ? W ostatnim meczu np psuł chyba wszystkie wrzutki. A te z rogów to są balony najcześciej.
Zaproponuję tak- niech się wymieniają jak jednemu nie idzie to podchodzi drugi.
..
Odpowiedz cytując
swirson
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.09.2009, 20:41
Kirm jak dla mnie byłby lepszy jako drugi Boguski- nie jest to typowy skrzydłowy.
PIJACZKI OSIEDLOWE '97 - KTO NIE PIJE TEN SPRZEDAJE
Zrobisz loda, będzie zgoda.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.09.2009, 22:08
Jeśli chodzi o Kirma to jest to zawodnik ponadprzeciętny na naszą ogórkową ligę. Szybkość, technika, waleczność... no ale jest jedno ALE- Skorża nie potrafi wykorzystać jego potencjału. Podobnie jest z Jirsakiem tylko że ten już tak nie walczy o każdą piłkę za to potrafi świetnie dograć. No i to niestety można zapisać in minus Skorży. Musiałby ich lepiej poustawiać, zmienić ich zadania na boisku, może i częściowo taktykę. Z tego co widzę to Kirm lubi zejść do środka i przed polem karnym rywala pograć z klepki, wymienić kilka szybkich podań by potem wypuścić kogoś w uliczkę
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 02.09.2009, 10:13
Ale chyba zdaje sobie sprawę, że w każdej akcji tego samego się robić nie da. Czasem trzeba złamać, ale też mógłby raz czy drugi wziąć gościa na zamach i pociągnąć do linii końcowej. Np tak jak gra Henry prawonożny zawodnik na lewym skrzydle. Potrzeba też wsparcia napastnika, który zagra z nim kombinacyjnie.
http://www.youtube.com/watch?v=ydS_MCWa3w4 O tak Wiadomo, że to co podalem to kosmos, ale niektóre zagrania można podpatrzeć i wypracować. Potrzeba kilku zmian w systemie gry. Skorża to nie jakiś baran, myślę, że postara się poprawić ten element.
Ostatnio edytowane przez tofik : 02.09.2009 o godz. 10:18.
..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.09.2009, 11:38
Spokojnie
ja licze na to że Kiro jeszze do konca nie rozumie się z chłopakami, jezyk i te sprawy, bo z meczu na mecz widac ze ma wiecej piłek. W takim meczu z Lubinem to omijali podawania do niego, teraz częściej.
Oby bylo z meczu na mecz coraz lepiej
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.09.2009, 20:28
co się dzieje z Łukaszem Garguła? już dawno nie było żadnej informacji o nim...
mam nadzieje że dochodzi do zdrowia i wszystko jest na dobrej drodze do powrotu na boisko

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2009, 20:39
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...trzela,1362910 - Optymistyczne wieści, i Singlar i Boguski grają
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów