The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2009, 22:35
Ku.wa bandytyzm w czystym wydaniu! Koleś powinien za to zdrowo beknąć. Sprawa pewnie nie będzie taka głośna jak faul na Eduardo, ale wg mnie faul na Wasilewskim wygląda gorzej.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.08.2009, 22:39
To jest o wiele groźniejsza sytuacja od Eduardo..
Stopa poleciała mu do kolana bez władu. Jeśli ma uszkodzone ścięgna, to może być pozamiatane
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.08.2009, 22:40
grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
A wiesz ile pauzował eduardo? od 23 lutego 2008- czyli 1,5 roku...
Dlatego napisałem, leczenie urazu psychicznego i sama rehabilitacja mogła trwać rok czasu. Wasyl ma to "szczęście" że ma złamany piszczel mniej więcej na środku, łatwiej się to będzie leczyć, u Da Silvy podejrzewano nawet pozrywanie ścięgien, nerwów i żył, co tu porównywać...

Pablooo napisał(a):Wyświetl post
To jest o wiele groźniejsza sytuacja od Eduardo..
Stopa poleciała mu do kolana bez władu. Jeśli ma uszkodzone ścięgna, to może być pozamiatane
Nie sądzę, złamanie blisko stawu skokowego uważasz za mniej groźną kontuzję?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.08.2009 o godz. 08:22.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.08.2009, 22:57
A co tu porównywać która kontuzja groźniejsza, patrząc na takie zdjęcia to człowiek aż się za własną nogę chwyta. Marcinowi przede wszystkim trzeba życzyć powrotu do zdrowia aby mógł bez problemu się poruszać.
Jest granica między grą ostrą a brutalną, tu jednym głupim zachowaniem człowiekowi można uprzykrzyć życie. Po prostu głupota i brak wyobraźni.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.08.2009, 23:27
A teraz już na chłodno, całkiem poważnie.

Drwal drwalem, ale na nogę to on raczej nie polował... Stało się, zamiast piłki już była noga. Chociaż z drugiej strony, obiektywnie rzecz biorąc to nie było akcja na wybijanie piłki wślizgiem. Było, minęło, historia. Do piłki już raczej nie wróci, byle mógł chodzić...

Z całym szacunkiem dla Wasilewskiego i z respektem dla jego piłkarskich umiejętności.

Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 30.08.2009, 23:29
no coż pamiętam dobrze kontuzje Eduardo ( takich scen się nie zpomina) i jemu noga nie wisiała tylko na skórze...
powazne osłabienie reprezentacji ciekawe kto zagrana jego pozycji...
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.08.2009, 23:34
Znajomy miał podobną kontuzję (na boisku), złamanie strzałkowej i piszczelowej "na pół" i też mu noga wisiała na skarpecie. Było to chyba 2 lata temu, a w tym roku był w You Can Dance. Także może nie będzie tak źle.

Oby!

Wie ktoś czy piłkarze Anderlechtu się coś stawiali do murzyna, czy tak olali całą sprawę?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.08.2009, 23:35
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś czy piłkarze Anderlechtu się coś stawiali do murzyna, czy tak olali całą sprawę?
Stawiali się, nawet konkretnie. Nie udało im się.

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 30.08.2009, 23:37
Skoczyło kilku do murzyna, widać na wideo. Ale chyba większośc była w takim szoku, że nie wiedzieli co się dzieje ... i wcale się nie dziwię :/ Nie wiem co po meczu zrobili piłkarze, natomiast piszą, że kibice Anderlechtu chcieli dokonać "samosądu", musiała ich odgradzać ochrona (policja?), w stronę autobusu poleciały kamienie.
Odpowiedz cytując
cyke
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 30.08.2009, 23:41
Żal mi Wasyla. Dla mnie jest to jeden z ulubionych piłkarzy. Facet z charakterem i jakoś zawsze dziwiło mnie to czemu nikt lepszy jeszcze go nie wykupił z tego Anderlechtu. Wg mnie zrobił by furorę w Anglii. Puki co mam nadzieje, że wróci do zdrowia.

Raczej nie robię sobie nadziei, że liga ukarze jakoś surowo tego rzeźnika. :/
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 30.08.2009, 23:50
tu tak jakby na zywo....

http://www.youtube.com/watch?v=S8YeA6rPjSs

eh............. brak słów.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.08.2009, 23:57
Moim zdaniem to po takim czyms mecze powinny byc przerywane. Jeba... sport, kase, emocje jesli doswiadczamy dramatu sportowca i czlowieka, jesli mamy byc moze doczynienia z tym ze czlowiek zostanie kaleka albo nigdy nie bedzie mogl juz wrocic do uprawiania sportu. Stał sie dramat ludzi a jak gdyby nigdy nic dalej bawiono sie w granie meczu :( to jest dla mnie smutne. Ogolnie to ja bym w takim meczu nie chciał grac gdzie mojemu koledze urwało noge a ja musze jeszcze godzine po boisku biegac :((- ludzie z wypadkow samochodowych wychodza z mniejszym szwankiem a tragedie sie przezywa a tutaj doslownie urwana noga kilka minut krzyku i dalej gra ;/ straszne do czego ten swiat zmierza :( no tak ale co ja pisze, przeciez pilkarze mdleli- jak sie pozniej oakzywało umierali- na boisku a dalej sie gralo w pilke jakby tob yło wazniejsze niz zycie ludzkie :(
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.08.2009, 00:00
Fuks napisał(a):Wyświetl post
tu tak jakby na zywo....

http://www.youtube.com/watch?v=S8YeA6rPjSs

eh............. brak słów.
Piłkarze Standardu byli zdziwieni, że dostał czerwoną kartkę. Mieli jeszcze czelność wykłócać się z sędzią... kpina.
W najbliższym meczu reprezentacji Wasyl powinien otrzymać wsparcie od naszych kibiców.
Marcin trzymaj się. Mam nadzieję, że wrócisz jeszcze do gry!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 31.08.2009, 00:57
Zycze Marcinowi szybkiego powrotu do zdrowia(zdaje sobie sprawe, ze to prawdopodobnie kilkanascie miesiecy), potem powrotu na boisko i gry na takim samym poziomie jaki prezentowal przez ostatnie lata. Ciezko pracowal, trafil do utytulowanego klubu, zostal najlepszym obronca tamtejszej ligi, regularnie wystepowal, a tu takie cos... boiskowych bandytow trzeba eliminowac z pilki noznej. Jutro oczekuje surowe kary ze strony belgijskiego zwiazku pilkarskiego, tzn. minimum 6 miesiecy zawieszenia. Witsel pokazal, ze daleko mu do profesjonalnego pilkarza, bo taki szanuje zdrowie i nogi przeciwnika. Jak na to patrze, to boli mnie noga, a co tu dopiero mowic o samym Marcinie. Wyrazy wspolczucia.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 31.08.2009, 01:12
Co tu dużo mówić. Kontuzja Wasilewskiego to była najgorsza rzecz jaką widziałem kiedykolwiek podczas meczu piłkarskiego.We mnie również wezbrała złość na winowajcę, a tym bardziej na zachowanie piłkarzy Standardu, którzy protestowali przeciwko decyzji sędziego (zwyczajne sk****syństwo).

Trzeba jednak uczciwe stwierdzić, że cała sytuacja była po prostu strasznie nieszczęśliwym zbiegiem okoliczności. Witsel chciał doskoczyć do piłki, ale w ostatniej chwili pod jego nogami znalazł się nieustępliwy Wasyl i stała się tragedia. Nie był to typowo rzeźnicki wślizg, ani nic tego rodzaju. Tak więc przystopujmy trochę z wyżywaniem się na Belgu. Większe słowa krytyki należą się mu z zachowanie po otrzymaniu kartki niż za sam faul.

W tym momencie najważniejsze jest zdrowie Wasilewskiego. Mam nadzieję, że nie tylko odzyska sprawność ale powróci także do gry w piłkę na wysokim poziomie. Tego życzę mu z całego serca.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.08.2009, 01:49
Racja Arked, choć ja to bym nazwał bardziej debilizmem niż nieszczęśliwym wypadkiem, ale to też nie było specjalne.S/F powiecie, i ja się z tym zgadzam ale powinno być jakieś OC od takich spraw.Wjeżdżasz kolesiowi- nie trafiasz/robisz z niego kalekę - płacisz -Może by ktoś się zastanowił czy lepiej wbić się na farta czy jednak odpuścić.
To w ogóle ironia losu żeby obrońca został tak rozwalony.W 90% przypadków jest odwrotnie.
Ohydne są te filmy/zdjęcia - moment pomijam ale wyraz twarzy Wasyla...może się to śnić...Życzenia chuja dadzą,byle nie został kaleką.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.08.2009, 02:44
Ja uważam że nie powinno przerywać się spotkań ze względu na takie wydarzenia. Jak wydarzyła się tragedia na Heysel to mecz został dokończony. Tak samo nie wiem czy Wasyl chciałby żeby z jego powodu chłopaki zaniechali swojego zawodu. Każdy piłkarz mniej lub bardziej kocha to co robi, jest narażony na urazy, może nawet stracić życie. Piłkarz to aktor, boisko to scena. "The show must go on".
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 31.08.2009, 03:22
Bywa roznie. Czasami wystarczy ok 1,5 roku i wszystko wraca do normy, czasami dwa lata, a jeszcze w innym przypadku kariere sie po prostu konczy.

Z tych bardziej znanych "hardkorowych" kontuzji ktore widzialem 7/9 konczylo sie powrotem do gry.

Nie ma co dramatyzowac, do czasu az bedzie wiadomo co i w jakim stopniu jest uszkodzone.

PS: Za tego typu ataki ( bezczelny atak na zawodnika, bez wzgledu na to gdzie jest pilka ) powinno sie karac bardzo surowo. Pamietac tez nalezy ze czesto takie faule sa przypadkowe a nogi bywaja jak zapalki, szczegolnie piszczele trafione z odpowiednia sila w odpowiednie miejsce. Nie zmienia to jednak faktu, ze tym razem to bylo po prostu sk*****.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Stary 31.08.2009, 08:16
moim zdaniem to nie rpzypadek, Wasyl gra jak gra, w Belgii była rochę na niego nagonka, ze ejst brutalny.
Koles chciał mu odpłacić. Zdyskwalifikowałbym go na ta długo jak Marcin będzie wracał do zdrowia
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 31.08.2009, 08:47
Wszyscy co wieszają psy na Witselu, niech sobie popatrzą na interwencje Sobola i przede wszystkim Mauro Cantoro. Co mecz Argentyńczyk wykonuje co najmniej kilka takich akcji.

Na ogół nic się po takich interwencjach nie działo, przeciwnik był lekko poobijany, a nasi piłkarze w najgorszym przypadku dostawali żółte karki. Przy czym nasz Maurcy Kantorski w takich sytuacjach bardzo często atakował piłkę dwiema nogami, Witsel zrobił to jedną...

To był wyjątkowy pech Wasyla - był na dużej prędkości jak robił wślizg, to samo Witsel. Efekt porównywalny z tym, jakby piłkarz wpadł nogą w barierkę z prędkością 60-70 km/h.

Żal Wasilewskiego, bo był w życiowej formie i pewnie trafiłby do Premiership. Żal reprezentacji, bo w obecnej sytuacji nie ma lepszego zawodnika na tą pozycję.

Ale moim zdaniem kontuzja Marcina aż tak źle jak uraz Eduardo na pewno nie wygląda. Ja liczę na 0,5 roku przerwy i powolną rehabilitację - może Wasilewski zdąży wrócić po to, by grywać końcówki na wiosnę 2010. Jedno jest pewne - w Anderlechcie dostanie najlepszą opiekę medyczną, dużo lepszą niż w Amice, Legii czy Wiśle.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 31.08.2009, 09:16
http://sport.interia.pl/raport/elms2...skiego,1360276
Przeprosiny Witsela.
Odpowiedz cytując
Marcin(L)
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.08.2009, 10:00
Możliwe, że koniec kariery:( Ogromnie mi szkoda tego człowieka, bo jako jeden z nielicznych polskich kopaczy robi karierę na Zachodzie, stał się ikoną swojego klubu i kwesią czasu był transfer do lepszego klubu, a teraz może się pocałować w dupę, oczywiście pismaki będą miały pożywkę, trochę pokrzyczą, że to nie do pomyślenia, ale w końcu zapomną, a Wasilewskie zotanie na lodzie.
Wszyscy widzieli Larsona, Da silve i nic to nie daje.
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.08.2009, 10:13
Lekarz o kontuzji Wasyla
http://sport.onet.pl/0,1248770,2033798,wiadomosc.html
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.08.2009, 10:14
Ja nie uznaję tłumaczeń że faul był przypadkowy. O ile jestem w stanie uwierzyć że nie miał intencji złamania nogi, to na pewno kontaktu w tym starciu nie chciał uniknąć.

Kto wchodzi nakładką walcząc o piłkę gdy przeciwnik robi wślizg z boku? Przecież gdyby chciał wygrać ten pojedynek sam poszedłby wślizgiem lub starał się ją dziubnąć stopą aby ja przerzucić nad Wasylem. Facet ma ewidentnie wyprostowaną nogę i korasami charata to co mu stanie na drodze.

Sam mecz był podobno bardzo brutalny. Na forach ludzie piszą że spotkanie bardziej przypominało wojnę niż football.

Pozatym to nie pierwszy taki wyskok tego Belga. FIFA go zawiesiła na 5 spotkań po niebeizpiecznym faulu w meczu przeciw Bośni i Hercegowinie. Ok.1,06'

http://www.youtube.com/watch?v=bYUT9..._embedded#t=79

Też pewnie nie chciał sfaulować itd. bla bla bla Ale wyprostowaną wszedł w udo. Facet jest bezmyślny a takich powinno się eliminować aby zmniejszać ryzyko urazów.

P.S. Gdzieś w sieci widziałem ujęcie jak Wasyl ma uniesioną nogę a ten złamany fragment wisi na skarpecie pod kątem prostym ze stopą wykręconą do tyłu czy na boki. Oby mógł jeszcze sprawnie chodzić.
Ostatnio edytowane przez iiYama : 31.08.2009 o godz. 10:17.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
invincible
Banita

Od: 08.2009

Stary 31.08.2009, 10:37
Marcin wracaj do zdrowia Nie poddawaj się

Wierzymy w Ciebie !!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.08.2009, 11:24
Cytat:
Pozatym to nie pierwszy taki wyskok tego Belga. FIFA go zawiesiła na 5 spotkań po niebeizpiecznym faulu w meczu przeciw Bośni i Hercegowinie. Ok.1,06'
no i jak to sie ma do tego ze ten gnojek mowi ze nie chciał sfaulowac Wasyla, ze nie ejst jakims brutalem?!
Przeciez to 20 letni lebek, ile on meczy w tej karierce swojej rozegrał, a jak widac potrafi hamsko bez troski o los rywala wejsc nakladka i nie patrzy na konsekwencje. Rozumiem jak sie gra 20 lat w pilke to sie moze zdarzyc kilka chamskich fauli a tutaj 2 letni bandyta co jakis czas taranuje rywala :(

A co do wczensiejszego linku w ktorym przeprasza za faul. Przeciez te cale przeprosiny sa pod publiczke. Teraz przeprasza bo wie ze powinien to uczynic a na boisku dziwil sie czemu dostał czerwien!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.08.2009, 11:46
http://www.anderlecht-online.be/arti...=eng&from=home
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.08.2009, 13:09
http://sport.wp.pl/kat,32272,title,H...l?ticaid=18a9e

To co Defour wygaduje to po prostu hanba! Cieszy chociaz to ze Jovanovic wykazal choc odrobine ludzkich uczuc.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 31.08.2009, 13:21
Po zobaczeniu tego fragmentu wycofuję to co napisałem o przypadkowości tego faulu. Witsel powinien odpocząć sobie od piłki na baaardzo długo bo najwyraźniej ma coś z głową.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
konrad89
Member

Od: 07.2009

Stary 31.08.2009, 13:22
Faul nie był przypadkowy. Może nogi nie chciał mu złamać, no ale przecież miał czas żeby nad nogą Wasyla przeskoczyć. Dla tego kolesia to dyskwalifikacja do końca sezonu powinna być. Wiem, że to pewnie nie realne, ale jak ktoś nie ma mózgu to niech cierpi. Szkoda Wasilewskiego, bo miał szanse na transfer do Anglii.Wasyl trzymaj się!
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów