The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2009, 17:13
wszyscydososnowca napisał(a):Wyświetl post
dziękuję za wygraną, dość dobry mecz
gra Łobodzińskiego mnie przerażała. co ten chłop robi w pierwszym składzie. Boguski WRÓÓÓĆ !!

gosciu jeden z drugim

zamiast .......ic glupoty na forum i kibicowac zza klawiatury bo to ostanio modne
to moze byscie cos pozytecznego zrobili i na mecz sie wybrali - pomogli WISLE ?!
kolega to rozumiem z lapkiem na stadionie siedzi?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.08.2009, 17:14
Wina napewno nie Pawełka,to był po prostu niefart.Mecz nawet ciekawy,ale zaczyna mnie denerwowac brak gry Jirsaka,dlaczego teraz w obliczu słabej formy Diaza nie dostaje on szansy,tego nie moge pojąc.Bo nie wierze że jest w tak słabej formie.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 29.08.2009, 17:17
Dwie uwagi do dzisiejszego meczu (a może nie tylko do dzisiejszego?):

1. Niestety nie mamy skrzydeł. Po raz kolejny Łobo i Kirm grają kiepsko. Nie wygrywają pojedynków jeden na jeden, nie potrafią dokładnie dośrodkować, wstrzymują akcje.

2. Jeśli Skorża nie zrobi czegoś szybko z mentalnością naszych piłkarzy, to zaczną się niedługo remisy albo - tfu, na psa urok - porażki. Nie pojmuję tego, dlaczego w momencie w miarę bezpiecznego prowadzenia, zaczynamy grać lekceważąco, chaotycznie i bez zęba. Jeśli to założenie taktyczne, to Skorża powinien oberwać po uszach. Jeśli to wina piłkarzy, to im przydałby się potężny opieprz. Bo mając taką mentalność, to może na ligę wystarczy, ale potem znowu przyjdzie kolejna Levadia...
Odpowiedz cytując
wszyscydososnowca
Banita

Od: 08.2009

Stary 29.08.2009, 17:21
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
kolega to rozumiem z lapkiem na stadionie siedzi?
nie, zza granicy stukam

i mnie przeraza ilu tu leniwych i ilu wygodnych "nibykibicow" w krakowie - na forum... hehehe

akurat ja jestem stałym bywalcem, wszędzie tam gdzie WISŁA
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.08.2009, 17:23
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Wina napewno nie Pawełka,to był po prostu niefart.Mecz nawet ciekawy,ale zaczyna mnie denerwowac brak gry Jirsaka,dlaczego teraz w obliczu słabej formy Diaza nie dostaje on szansy,tego nie moge pojąc.Bo nie wierze że jest w tak słabej formie.
Tez mnie to dziwi bo nawet jeśli ma on przestoje to kilka bardzo dobrych piłek jest w stanie zagrać a to najbardziej kuleje w naszej drużynie.

Gdzie akurat dziś wd mnie Diaz zagrał chyba najlepszy mecz w sezonie i nie chodzi mi tu nawet o bramkę(choć oczywiście to był najważniejszy moment w meczu) a o jego dzisiejszą grę w defensywie - był prawie bezbłędny ,tak jak i nasi obrońcy(do zejścia Głowy).

Na minus niestety znów Łobo...co ten człowiek wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie.
No i ten pech Pawełka, gdyby piłka leciała do bramki a nie na słupek, pewnie ją by wyciągnął a tak...No mam nadzieje że nie podłamie go to bo wina jego żadna.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
matusz
Member

Od: 07.2009

Stary 29.08.2009, 17:26
Proud napisał(a):Wyświetl post
moją wypowiedź nie kierowałem do Ciebie, tylko do ogółu ludzi którzy każde złe zagranie Łobodzińskiego wychwycą a na zagrania innych zawodników przymykają oko.

faktem jest że Łobo grał słabo, bardzo słabo. Ale śmieszne jest jak tylko jego błędy widzimy, a grał taki sam piach jak dziś Małecki, Diaz, Brożek czy Kirm. Wszyscy grali słabo.

a co do forum, Łobo w Zagłębiu słabo strzelał, to samo co u nas, ale w niektórych sytuacjach w Wiśle po prostu boi się odpowiedzialności, bo każde jego złe zagranie jest kwitowane gwizdami. To samo tyczy się Ćwielonga. Dlatego nie chodzi mi tu tylko o forum, tylko ogólną nagonkę na tych piłkarzy.
To niech zmienią zawód skoro się tak stresują. Bycie piłkarzem chyba nie jest przymusowe.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.08.2009, 17:27
Cytat:
1. Niestety nie mamy skrzydeł. Po raz kolejny Łobo i Kirm grają kiepsko. Nie wygrywają pojedynków jeden na jeden, nie potrafią dokładnie dośrodkować, wstrzymują akcje.
Pojedynki jeden na jeden to moga wygrywac C.Ronaldo czy Messi.Beckhama tez niestety nie mamy.A to ostatnie da sie poprawic, ale poki sa zwyciestwa to zmiany w grze nie sa potrzebne.Nie rozumiem tego narzekania.5 zwyciestw i jeszcze zle...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 29.08.2009, 17:33
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Pojedynki jeden na jeden to moga wygrywac C.Ronaldo czy Messi.Beckhama tez niestety nie mamy.A to ostatnie da sie poprawic, ale poki sa zwyciestwa to zmiany w grze nie sa potrzebne.Nie rozumiem tego narzekania.5 zwyciestw i jeszcze zle...
To przypomnij sobie jak grał Kosa z Uche. Też nie wygrywali pojedynków?

I nie chodzi w moim poście o bezproduktywne narzekanie, wyrażam po prostu troskę o to, co będie dalej. Bo jeśli Ciebie satysfakcjonuje taka gra skrzydłowych, to gratuluję. Ja mecze Wisły oglądam w kontekście naszych pucharowych zmagań. Kirm i Łobo grają źle i nic mojego zdania na ten temat nie zmieni. Nawet seria zwycięstw.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.08.2009, 17:33
Brawo - 5 zwycięstwo

Trochę brak dokładności bo mogło być z 4-0 bez nie potrzebnej nerwówki pod koniec meczu. Kirm, Łobodziński - strzały i dośrodkowania mizeria. Mały - słaba dokładność ale 1 asystę zanotował. Oby Głowa szybko doszedł do siebie. Na szczęście jest teraz 2 tygodnie przerwy i oby tak dalej z serią zwycięstw
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.08.2009, 17:47
moją wypowiedź nie kierowałem do Ciebie, tylko do ogółu ludzi którzy każde złe zagranie Łobodzińskiego wychwycą a na zagrania innych zawodników przymykają oko.

faktem jest że Łobo grał słabo, bardzo słabo. Ale śmieszne jest jak tylko jego błędy widzimy, a grał taki sam piach jak dziś Małecki, Diaz, Brożek czy Kirm. Wszyscy grali słabo.

a co do forum, Łobo w Zagłębiu słabo strzelał, to samo co u nas, ale w niektórych sytuacjach w Wiśle po prostu boi się odpowiedzialności, bo każde jego złe zagranie jest kwitowane gwizdami. To samo tyczy się Ćwielonga. Dlatego nie chodzi mi tu tylko o forum, tylko ogólną nagonkę na tych piłkarzy.
No coz, ja moge pisac tylko za siebie...

Zgodze sie, ze na chwile obecna jest kilku pilkarzy grajacych slabo o czym pisalem, ale nie zdadzam sie z tym, ze Lobo gra tak samo slabo. On jest najslabszy.
I jest to moim zdaniem jak najbardziej kwestia braku podstawowych umiejetnosci. To stad bierze sie strach przed odpowiedzialnoscia. Bo umowmy sie, gwizdy spotkaly go tylko raz i to dopiero po calej serii marnych wystepow. Na poradzenie sobie z samym soba i z ta pirorunujaca wg Ciebie presja, ktora jest identyczna wobec wszystkich w zespole, mial dwa i pol roku i skoro do tej pory nie dal rady, no to wybacz...wszystkie teorie sa fajne, ale moze czas spojrzec prawdzie w oczy i zdac sobie sprawe, ze zlej baletnicy...
Bo jakby nie patrzyc gosc ma juz 27 lat i do tego zarabia najwiecej w zespole, w zwiazku z czym powinien byc tu w prawie kazdym meczu czolowa postacia, ale sa rzeczy niewytlumaczalne i jedna z nich jest dla mnie osoba Wojciecha Lobodzinskego w zespole mistrza Polski i reprezentacji.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 29.08.2009 o godz. 17:51.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.08.2009, 17:52
Nie zgodzę się z niektórymi z Was. Wg mnie Łobo zagrał dziś przyzwoicie ,dużo lepiej niż w ostatnim meczu. Pierwszą połowę i początek drugiej miał naprawdę dobry , później osłabł , Diaz podobnie w pierwszej połowie zagrał bardzo dobrze , pewny , wymieniał się pozycjami z Sobolem, na początku drugie połowy również dobrze się prezentował ale później też osłabł i stracił na dynamice . Dlaczego Skorża stawia na Diaza a nie na Jirsaka? Być może dlatego że Diaz charuje na boisku , wszędzie jest go pełno, odwala czarną robotę i też potrafi ładni dograć!Ale najbardziej martwi mnie słaba kondycja Łobo i Diaza zwłaszcza tego pierwszego! Co do naszych skrzydłowych owszem przydałby się nam jakiś drybler ale Kirm ma spory potencjał i dajcie mu czas , Łobo gra w kratkę i jego styl nie pasuje mi na skrzydłowego w Wiśle ale trener mu ufa choć nie ma dużego wyboru ,a co do Małeckiego to powinien poprawić dokładność podań i precyzję bo po pierwszej połowie był pierwszy do zmiany głównie za niedokładność. I cieszmy się że wygraliśmy bo mało brakowało a byłby remis, ostatnie 20 minut odpuściliśmy , nawet w kontrach nie śpieszyliśmy się i nic z tych kontr nie wynikło a powinniśmy dążyć do trzeciej bramki ale niektórzy z naszych piłkarzy myśleli że prowadzą 2 - 0 i mają 3 punkty w kieszeni , na szczęście dobrze się to skończyło ale za tą straconą bramkę nasi piłkarze powinni dostać reprymendę ponieważ padła ona tylko dlatego że spuściliśmy z tonu, dlaczego Jaga w pierwszej i na początku drugiej połowy nie istniała? Bo im na to nie pozwoliliśmy a dlaczego w końcówce oddała trzy groźne strzały z czego jeden zamienili na bramkę? Bo im na to pozwoliliśmy!!! Ale najważniejsze jest to że wygraliśmy i kolejne trzy punktu są nasze ale ten mecz niech będzie ostrzeżeniem na przyszłość bo przez takie odpuszczanie możemy stracić Mistrza!!!!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 29.08.2009, 18:15
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
No coz, ja moge pisac tylko za siebie...

Zgodze sie, ze na chwile obecna jest kilku pilkarzy grajacych slabo o czym pisalem, ale nie zdadzam sie z tym, ze Lobo gra tak samo slabo. On jest najslabszy.
I jest to moim zdaniem jak najbardziej kwestia braku podstawowych umiejetnosci. To stad bierze sie strach przed odpowiedzialnoscia. Bo umowmy sie, gwizdy spotkaly go tylko raz i to dopiero po calej serii marnych wystepow. Na poradzenie sobie z samym soba i z ta pirorunujaca wg Ciebie presja, ktora jest identyczna wobec wszystkich w zespole, mial dwa i pol roku i skoro do tej pory nie dal rady, no to wybacz...wszystkie teorie sa fajne, ale moze czas spojrzec prawdzie w oczy i zdac sobie sprawe, ze zlej baletnicy...
Bo jakby nie patrzyc gosc ma juz 27 lat i do tego zarabia najwiecej w zespole, w zwiazku z czym powinien byc tu w prawie kazdym meczu czolowa postacia, ale sa rzeczy niewytlumaczalne i jedna z nich jest dla mnie osoba Wojciecha Lobodzinskego w zespole mistrza Polski i reprezentacji.
widzisz Eustachy, ja nie mowię że Łobo jest świetnym zawodnikiem, i że gdyby nie było nagonki na niego, to grałby super...ale ta nagonka na pewno mu nie pomaga. Sam wielokrotnie go krytykowałem, bo było i niestety jest za co. Ale potrafię też pochwalić jego, pojedyńcze w prawdzie, ale dobre zagrania. Bo trzeba przyznać, że często, pomimo wielu złych podań, niektóre jego zagrania są kluczowe dla losów meczu. Ogólne wrażenie sprawia slabe, ale jak się obejrzy mecz na spokojnie, to widać że ma jakiś tam udział w zwycięstwach Wisły.

Co do zarobków to się zgodzę, ale to już nie jego wina że tyle mu dali...raczej pretensje do Bednarza się należą.

a dziś myślę że Małecki był sporo słabszy od Łobodzińskiego. W zasadzie każdy jego kontakt z piłką kończył się stratą. Nie mówiąc już o fatalnych stałych fragmentach gry.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 29.08.2009, 18:30
Wisła zdobyła 3 pkt z palcem w d.pie. Przypadkowy gol Jagiellonii podgrzał atmosferę, ale tylko na moment. Dla mnie od 30 min było oczywiste, że mamy 3 pkt. Gol dla Jagi to efekt lekkiego rozprężenia w końcówce. Nie jest źle, 5 meczów - 15 punktów
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 29.08.2009, 18:30
Ale gdyby spojrzeć na ostatnie 5 spotkań ligowych, to jednak Małecki zdecydowanie wypada lepiej niż Łobo. Cóż, należy mieć tylko nadzieję, że po powrocie Boguskiego i Garguły będzie większa konkurencja, bo na chwilę obecną pola manewru faktycznie wielkiego nie ma. Ewentualnie można w ostateczności posadzić Łobo na ławie, zagrać z prawej strony Małeckim a w ataku Brożek z Ćwielongiem.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.08.2009, 18:34
Łobo zagrał dobre 60 minut, w których moim zdaniem był nawet lepszy od Kirma. Niestety później grał tragicznie, ale całe spotkanie i tak wyszło na +.

Dominacja 80 minut - później błąd Marcelo i nerwówka. Cieszą 3 pkt.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 29.08.2009, 18:39
kibic sukcesu 2007 napisał(a):Wyświetl post
Wisła zdobyła 3 pkt z palcem w d.pie. Przypadkowy gol Jagiellonii podgrzał atmosferę, ale tylko na moment. Dla mnie od 30 min było oczywiste, że mamy 3 pkt. Gol dla Jagi to efekt lekkiego rozprężenia w końcówce. Nie jest źle, 5 meczów - 15 punktów
Dziwie się, że podchodzisz do tego "lekkiego rozprężenia" z przymrużeniem oka... po pierwsze, przypomnij sobie sytuację po rzucie wolnym w 90 minucie, to był cud, że to nie wpadło. Ciekawe, jaki wtedy byłby efekt tego "lekkiego rozprężenia".
A po drugie, jak już tutaj gdzieś wspomniałem - taka sytuacja może z mocniejszymi zespołami się zemścić. Uważam, że już teraz należy ostro reagować na taką lekceważącą grę, żeby wpoić zawodnikom, że rywala należy dobić. Po to, żeby w przyszłości nie było przykrych niespodzianek...

A Pan Maciej mnie dzisiaj dobił: "Nauczka na przyszłość". Znaczy co, pierwszy raz im się to zdarza? To znaczy, że z ostatnich lat nie wyciągnęli żadnych wniosków?
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 29.08.2009, 18:49
widzisz Eustachy, ja nie mowię że Łobo jest świetnym zawodnikiem, i że gdyby nie było nagonki na niego, to grałby super...ale ta nagonka na pewno mu nie pomaga. Sam wielokrotnie go krytykowałem, bo było i niestety jest za co. Ale potrafię też pochwalić jego, pojedyńcze w prawdzie, ale dobre zagrania. Bo trzeba przyznać, że często, pomimo wielu złych podań, niektóre jego zagrania są kluczowe dla losów meczu. Ogólne wrażenie sprawia slabe, ale jak się obejrzy mecz na spokojnie, to widać że ma jakiś tam udział w zwycięstwach Wisły.

Co do zarobków to się zgodzę, ale to już nie jego wina że tyle mu dali...raczej pretensje do Bednarza się należą.

a dziś myślę że Małecki był sporo słabszy od Łobodzińskiego. W zasadzie każdy jego kontakt z piłką kończył się stratą. Nie mówiąc już o fatalnych stałych fragmentach gry.
Ale gdzie ty widzisz ta nagonke ? To juz nie wolno nikogo skrytykowac, opisac to co sie w meczu zobaczylo ?
Lepiej tworzyc matrix w rzekomo slusznej sprawie, czy jednak warto mowic sobie prawde ?
Przeciez sam Wojtek doskonale musi sobie zdawac sprawe z wlasnych bledow i ulomnosci.
Inna sprawa, iz Lobo kiedys przyznal, ze Skorza odradzal mu czytac fora internetowe..
Ale takie juz jest to brutalne zycie pilkarza, ze kiedy grasz slabo, to musisz sie liczyc z krytyka, a kiedy grasz dobrze, mozesz spodziewac sie pochwal. Prosta zasada obowiazujaca na calym swiecie. Juz twoja w tym dzialka, by jak najczesciej grac dobrze i oszczedzic sobie "nagonki"
Z mojej strony to tyle, bo dalsze strzepienie jezyka w tej sprawie uwazam za zbedne
Odpowiedz cytując
Jigsaw
Member

Od: 04.2007

Stary 29.08.2009, 18:58
Brawo. 5 zwycięstwo, 15 punktów. Oby tak dalej.

Cieszy mnie fajna współpraca Brożka z Małeckim, jak oboje złapią lepszą formę to może być grubo

Naprawdę dużo niepotrzebnych strat, i trzeba by się nad tym zastanowić. Jaga tego nie potrafiła wykorzystać, ale trafi się w końcu ktoś kto to zrobi...

A to co zaczęło się nagle dziać w obronie po zejściu Głowy deczko podniosło mi ciśnienie ale na szczęście drugiego gola z d... nie było
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 29.08.2009, 19:02
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post

Dominacja 80 minut - później błąd Marcelo i nerwówka. Cieszą 3 pkt.
bład Jopa, Marcelo zagrał nie za dobrze piłkę, ale Jop nie potrzebnie dublował jego pozycje. Powinien stać kilka metrow dalej i asekurować wolne pole. Ale cóż, zdarza się, mało grają ze sobą.

Eustachy - PRIV
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.08.2009, 19:11
własnie! nerwowo w obronie zaczeło się robić w momencie gdy na boisko wszedł Jop
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.08.2009, 19:20
Tylko że to rozluźnienie nie wzięło się z wyniku tylko bardziej z tego że tak naprawdę Jagiellonia nic nie grała i gdyby nie nieporozumienie obrońców i pech Pawełka to by spokojnie to dwa zero dowieźli do końca. Ja bardziej pretensje mam o te że nie potrafimy dokładniej rozegrać piłki pod bramką rywala, gidze jest sporo niedokładności z naszej strony.
A co do meczu to Jaga zagrała bardzo asekuracyjnie, Franek z Grosickim zostali wyłączeni z gry i pomysłu na grę brakło. Hitem tego spotkania napewno nie można nazwać. Nas powinny cieszyć 3pkt. i przede wszystkim dobry start w lidze. Teraz przerwa, mam nadzieję że powoli do gry będzie wprowadzany Boguski bo to zawodnik który może pomóc drużynie i zawsze zwiększy rywalizacje.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.08.2009, 19:20
bład Jopa, Marcelo zagrał nie za dobrze piłkę, ale Jop nie potrzebnie dublował jego pozycje. Powinien stać kilka metrow dalej i asekurować wolne pole. Ale cóż, zdarza się, mało grają ze sobą.

Eustachy - PRIV
a mi się wydawało że to Marcelo zdublował pozycję Jopa... ale rozumiem, Marcelo jest cacy a jak wpadło bramka to wina Jopa... albo Pawełka ale w tym przypadku nie da się tego zwalić na niego to zostaje Jop.

PS. Wiem wiem, jest jeszcze Łobo ale był już na ławce więc to też nie przejdzie.

@kibic sukcesu 2007 - jakby Stano trafił w 90 minucie to ciekawe co byś mówił. Czy też byłby to syndrom lekkiego rozprężenia ale wszystko było "pod kontrolą"
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Ogin
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 29.08.2009, 19:30
a mi procz Glowy najbardziej szkoda Pawelka bo przy bramce mial pecha i stal sie ofiara wlasniej interwencji bo w powtorkach widac ze musnal palcami ta pilke a i tak nie mial szans bo mu sie od plecow ta pilka odbila ;] obawiam sie ze jutro w prasie nagonka na Mario wroci ;/
Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.08.2009, 19:31
NIe wiem jak Wy uważacie, ale moje zdanie odnośnie meczu:
Łobodziński- pierwsza połowa rozegrana super, natomiast w drugiej totalne spowalniał akcje.
Pawełek- bez komentarza
Diaz- świetny mecz
Kirm- z każdym meczem co raz gorzej
Brożek- bardzo miernie mimo bramki
Marcelo- najlepszy piłkarz na boisku
Małecki- dużo gorzej niż w poprzednich meczach
Jop-bez komentarza, maskara
Sobolewski- dobry występ
Alvarez- świetny występ
Głowacki - jak wyżej, świetny mecz
Ćwielong- jak zwykle więcej się o piłke przewraca, niż zachowuje jak napastnik.

Reasumując, Najlepiej zagrali obrońcy, poza Jopem, Nasza obrona bez Arka kuleje. Z takim atakiem cieżko będzie za rok o LM, ważne że chłopaki wygrali i miejmy nadzieje że w nastepnym meczu będzie lepiej.
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.08.2009, 19:33
świetny mecz Sobola(jestem pod ogromny wrażeniem jego umiejętności) i Marcelka, Bardzo dobrze też Brożek Paweł.
Pawełek też nieźle zagrał ale gość ma niestety niefarta.
Łobodziński 1 połowa poprawnie w drugiej już go nie było.

Przy bramce według mnie błąd Jopa

Lidera mamy i oby tak do samego końca
Ostatnio edytowane przez MaG* : 29.08.2009 o godz. 19:43.
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.08.2009, 19:40
Zaj**iście oceniasz Strzala... Pewnie masz karteczkę z wypisanymi nazwiskami zawodników i dajesz minusiki jak komuś coś nie wyjdzie... twoje oceny są żenujące...

Jop po wejściu moim zdaniem bardzo spokojnie wiele piłek przechwycił i spokojnie bez paniki wyprowadzał - oglądnij jeszcze raz minuty jak grał a później oceniaj. Błąd przy golu wynikał z braku komunikacji i tyle... Diaz świetny mecz - nie skomentuję, spokojnie mógłbym zrobić kompilacje składającą się z kilkunastu zagrań które lądowały na aucie lub u przeciwnika ale u Ciebie widać gol niweluje 10 minusów. Mam nadzieję że Pawełek bez komentarza oznacza że po prostu zagrał dobry mecz i nie ma co dyskutować. Brożek aktywny, może nie błyszczał ale przy długich rozegraniach piłek w ataku dokładny... Kirm bardzo dobry mecz, on gra takiego fałszywego skrzydłowego często schodzi do środka z czego często wynikają groźne sytuacje.

Tego że klepaliśmy Jagę podaniami tak że chłopy biegali i nie wiedzieli co się dzieję to nie widzicie bo gol po akcji nie padł. Znacie się na piłce niektórzy jak 5-letnie dzieci. Nie mówię że gramy cudownie ale pisanie że zagraliśmy słabo woła o pomstę do nieba. Dorośnijcie i nie wymagajcie żeby strzelać w meczach po 4-5 goli bo tak się nie da...
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 29.08.2009, 19:40
3 punkty są, to najważniejsze. Jagiellonia przegrała, bo mentalnie nie byli przygotowani na walkę. Jakby walczyli tak jak Cracovia z Lechem i Legią albo Arka z nami ostatnio, to mielibyśmy większy z nimi problem.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.08.2009, 19:44
Tak szczerze, to ten mecz był chyba najsłabszym w naszym wykonaniu w tej rundzie. Jagiellonia grała dno i metr mułu. Niby próbowali się bronić ale nic z tego im nie wychodziło, nie byli nawet agresywni, zostawiali dużo wolnego miejsca. Dość powiedzieć, że nawet nasze długie piłki przynosiły zagrożenie. Gikiewicz grał z nami, chyba trzykrotnie wybijał piłkę pod nogi naszych zawodników. A my i tak pierwszą w miarę składną akcję przeprowadziliśmy w dziesiątej minucie( tzn. akcja była składna, ale zaczęła się od dosyć przypadkowo wygranej przebitki na skrzydle). Potem na następną akcję trzeba było czekać do dwudziestej minuty. Co z tego, że na początku drugiej połowy trochę pograliśmy piłką, skoro nie strzeliliśmy bramki, a po kilkunastu minutach naszym kopaczom zupełnie się odechciało i zaczęli odstawiać fuszerkę. Potem bramka z jednej strony pechowa, ale z drugiej po naszym błędzie i zrobiło się gorąco a przy rzucie wolnym mieliśmy kupę farta. To że Stano nie strzelił to jedna rzecz, ale inna sprawa, że Pawełek był tak ustawiony, że jakby poszedł strzał bezpośrednio w krótki róg, to nasz bramkarz nie miałby szans.

Co do bramki- nieporozumienie błąd zarówno po stronie Jopa, jak i Marcelo, chociaż bardziej po stronie Jopa. Nie jestem pewien, czy jakby Marcelo puścił futbolówkę, czy Jop by do niej zdążył. A trzeba zwrócić uwagę na jedną rzecz, to był wyrzut z autu, to oznacza, że nie było spalonego, więc marcelo musiał przeciąć lot piłki.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 29.08.2009 o godz. 19:51.
Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.08.2009, 19:46
Ja oceniam tak jak widze i to jest moje zdanie, widocznie na piłce dobrze się nie znam, ale chcąc w przyszłości awansować do LM, to piłkarze powinni grac na poziomie europejskim i cud że w ostatniej chwili nie straciliśmy bramki, ten mecz powinien byc wygrany co najmniej 3:0 i Pawełek miał pecha, ale zaś on jak by nie było zawalił drugą bramkę straconą, a Jop jak w I meczu z Levadią miał duży swój udział przy stracie bramki.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.08.2009, 19:53
Strzala napisał(a):Wyświetl post
Pawełek miał pecha, ale zaś on jak by nie było zawalił drugą bramkę straconą.
Że co, przepraszam, ale o co chodzi?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów