The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2009, 12:51
Na tym zdjęciu wygląda to tak, jakby spadło coś na to ciężkiego. Ewentualnie ktoś zrzucił bombę ;d
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 28.08.2009, 12:56
leża tam te same elementy co na murawie(srebne)
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.08.2009, 13:01
A na tym zdjęciu co wstawił element, widać chyba już jakiś element konstrukcji dachu...to niebieskie wystające nad trzecim sektorem od lewej drugiegi pietra..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 28.08.2009, 13:06
to toitoi xD
Odpowiedz cytując
Biuro Prasowe
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.08.2009, 13:59
To elementy klimatyzacji, spokojnie ;-)
Biuro Prasowe Wisły Kraków
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 28.08.2009, 14:21
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
a po co betonowac? Blonia to bardzzo dobre miejsce na parking, wiele sie ts tej ziemi i trawie nike stanie jak raz na 10 - 14 dni postoja auta przez 3-4 godziny
Tam na pewno żyje jakiś unikatowy gatunek robaczka , i auta by mu zniszczyły ekosystem

A nawiasem mówiąc, to miejsce niedoszłego Hiltona jest świetne. Tylko koszty odkupienia/ wieczystej dzierżawy muszą być straszne. Ale gdyby tam był parking 3 poziomy w dól i 3-4 do góry.... eh było by pięknie. Studenci by sobie wykupili abonament, a kibice nie mieli by biegunki ze znalezieniem, miejsca na zaparkowanie. Osobiście, to teraz na mecze chyba będę jeździł pociągiem i dalej tramwajem. Bo jak pomyślęo wyjeździe spod stadionu....
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 28.08.2009 o godz. 16:16.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.08.2009, 19:02
parkingi,to jest pół biedy.prawdziwy problem to jest wyjazd na aleje i piastowską.nawet poszerzenie reymonta nic nie pomoże.takie są uroki stadionu w centrum miasta i musimy się z tym pogodzić.trudno.
a teraz z innej beczki.mnie zastanawia co to jest między pierwszym a drugim wejściem na parterowe sektory (patrząc od prawej strony monitora)niby też jakieś wejście,ale dlaczego umieszczone niżej?staram się ten temat śledzić dokładnie i nie przypominam sobie,by ktoś o tym pisał,chyba że coś pzreoczyłem...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Stary 28.08.2009, 19:13
to podobno ma być "schowek na narzędzia"
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Stary 28.08.2009, 20:24
Szpen napisał(a):Wyświetl post
rewelka, jeden wybudowany w XiX wieku, drugi w latach osiemdziesiatych ubieglego...toc to nowoczesnosc hehe

Nie ważne kiedy wybudowane ważne ze niezle wygladaja Przynajmniej mi się podobaja
Odpowiedz cytując
KosaPS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.08.2009, 23:37
GJ1906 napisał(a):Wyświetl post
to podobno ma być "schowek na narzędzia"
a przypadkiem to nie będzie wejście dla osób niepełnosprawny
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.08.2009, 00:36
KosaPS napisał(a):Wyświetl post
a przypadkiem to nie będzie wejście dla osób niepełnosprawny

wejscie na trybune od strony murawy? tzn niepełnosprawni mieliby wjezdzac/wchodzic przez wjazdy dla karetek, a potem schodzic w doł trybuny? Rany, niektorzy naprawde w ogole nie mysla zanim napiszą posta... To bedzie wyjazd dla kosiarek itp rzeczy do pielegnacji murawy, jak i pewnie innych sprzętow z zaplecza technicznego.
Odpowiedz cytując
Enterpr!se
Member

Od: 08.2009

Stary 29.08.2009, 16:06
Nie wiem kto podsunął projektantowi ten pomysł ze specjalnym wjazdem dla kosiarki. W trzech narożnikach stadionu jest na tyle duża przerwa żeby mogła wjechać karetka itp., a dla kosiarki trzeba było specjalne wejście budować... moje gratulacje.

Trybuna pięknie urosła. Ciekawe kiedy dach będą montować? A tak patrząc na to zdjęcie to po wybudowaniu tych dwóch pięter stadion wygląda jakby został do połowy zakopany, nie dziwię się że będą obniżać murawę, a przy okazji może odkopią jakieś kolejne stopnie trybuny
Może na nowym stadione się tego doczekamy
Odpowiedz cytując
chojrak
Member

Od: 12.2006

Stary 29.08.2009, 17:05
Enterpr!se napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem kto podsunął projektantowi ten pomysł ze specjalnym wjazdem dla kosiarki. W trzech narożnikach stadionu jest na tyle duża przerwa żeby mogła wjechać karetka itp., a dla kosiarki trzeba było specjalne wejście budować... moje gratulacje.

Trybuna pięknie urosła. Ciekawe kiedy dach będą montować? A tak patrząc na to zdjęcie to po wybudowaniu tych dwóch pięter stadion wygląda jakby został do połowy zakopany, nie dziwię się że będą obniżać murawę, a przy okazji może odkopią jakieś kolejne stopnie trybuny
A jak inaczej wyciągniesz kosiarki itp. narzędzia z podziemi trybuny? Innego rozwiązania tu nie widzę, poza tym w czym Ci to przeszkadza? Po co takie posty, od dawna było wiadomo, że tam coś takiego będzie.
Odpowiedz cytując
matusz
Member

Od: 07.2009

Stary 29.08.2009, 17:22
chojrak napisał(a):Wyświetl post
A jak inaczej wyciągniesz kosiarki itp. narzędzia z podziemi trybuny? Innego rozwiązania tu nie widzę, poza tym w czym Ci to przeszkadza? Po co takie posty, od dawna było wiadomo, że tam coś takiego będzie.
Rozumiem, że na wszystkich stadionach świata, na środku trybuny masz wyrąbany wjazd dla kosiarek, bo inaczej się tego rozwiązać nie da
Odpowiedz cytując
Fogi
Member

Stary 29.08.2009, 17:32
No tak, wszystko ladnie pieknie tylko skoro murawa bedzie obnizona to wynika z tego ze "wjazd dla kosiarek" bedzie wzgledem niej wyzej(niestety nie jesem przekonany na 100% jakie przeznaczenie bedzie mialo to wejscie, nie pamietam zeby byly jakeis oficjalne informacje na ten temat). Kolejna sprawa to po co az 3 wjazdy dla sluzb( 1 od E i 2 od D). Jedno od strony D1 by chyba wystarczylom...i jakas symetria byla by zachowana. Kolejne kretynstwo...po cholere "wyjazd dla kosiarek" robic w takim miejscu, przeciez ma byc tam fosa...to i most zwodzony chyba bedzie...k***a sredniowiecze.
Odpowiedz cytując
chojrak
Member

Stary 29.08.2009, 17:56
Fogi napisał(a):Wyświetl post
No tak, wszystko ladnie pieknie tylko skoro murawa bedzie obnizona to wynika z tego ze "wjazd dla kosiarek" bedzie wzgledem niej wyzej(niestety nie jesem przekonany na 100% jakie przeznaczenie bedzie mialo to wejscie, nie pamietam zeby byly jakeis oficjalne informacje na ten temat). Kolejna sprawa to po co az 3 wjazdy dla sluzb( 1 od E i 2 od D). Jedno od strony D1 by chyba wystarczylom...i jakas symetria byla by zachowana. Kolejne kretynstwo...po cholere "wyjazd dla kosiarek" robic w takim miejscu, przeciez ma byc tam fosa...to i most zwodzony chyba bedzie...k***a sredniowiecze.
A czy to Twój problem jak oni będą to wyciagać? NIE! I owszem, było od dawna o tym wiadomo, więc nie mów jeśli nie wiesz (bo Ty nie słyszałeś). Gdzie mają chować cały sprzęt? W okrąglaku? Zastanów się...

Co do wjazdów, powiem tak, jak mają niby to przerobić, hmmm? Wjazdy są dzięki tym 'wyrwom' w trybunach za bramkami. Co, mają je teraz przerabiać?

Błagam Was pomyślcie zanim cokolwiek napiszecie...

p.s. i radziłbym użyć słownika następnym razem...
Odpowiedz cytując
matusz
Member

Od: 07.2009

Stary 29.08.2009, 18:01
A czy to Twój problem jak oni będą to wyciagać? NIE! I owszem, było od dawna o tym wiadomo, więc nie mów jeśli nie wiesz (bo Ty nie słyszałeś). Gdzie mają chować cały sprzęt? W okrąglaku? Zastanów się...

Co do wjazdów, powiem tak, jak mają niby to przerobić, hmmm? Wjazdy są dzięki tym 'wyrwom' w trybunach za bramkami. Co, mają je teraz przerabiać?

Zapytam jeszcze raz, bo nie uzyskałem odpowiedzi, a widzę że jesteś zorientowany jak mało kto. Rozumiem, że na wszystkich stadionach świata, na środku trybuny masz wyrąbany wjazd dla kosiarek, bo inaczej się tego rozwiązać nie da
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.08.2009, 18:09
Teraz zaczyna co poniektórym schowek na sprzęt przeszkadzać, chociaż ledwo go widać. Po pierwsze nie jest na środku trybuny, a po drugie czy na każdym stadionie musi być lub nie musi być taki schowek Równie dobrze mogę napisać czy na każdym stadionie świata masz dach...

Dajcie sobie co niektórzy na wstrzymanie, idźcie na piwo jak nie macie większych problemów.
Odpowiedz cytując
chojrak
Member

Stary 29.08.2009, 18:10
matusz napisał(a):Wyświetl post
Zapytam jeszcze raz, bo nie uzyskałem odpowiedzi, a widzę że jesteś zorientowany jak mało kto. Rozumiem, że na wszystkich stadionach świata, na środku trybuny masz wyrąbany wjazd dla kosiarek, bo inaczej się tego rozwiązać nie da
Przy tak zaprojektowanym stadionie myślę, że inaczej tego się nie dało zrobić...

Na innych stadionach prawdopodobnie cały ten sprzęt jest wyciągany, czy też wyjeżdżają nim przez tunel prowadzący na boisko. U nas może dałoby się tak zrobić, że w podziemiu pod trybuną główną (AB) byłby jakiś podnośnik, gdzieś na parter trybuny i wtedy wyjściem, możnaby też przy wjazdach przy narożnikach jakoś to wyciągać, ale przyponmę, narożniki nie bedą zagospodarowane jak pozostałe trybuny, wieć gdzie by to trzymali?

Może gdyby ktoś inny projektował ten stadion, ktoś kto siedzi w tym 'fachu' to inaczej by to wyglądało... jest jak jest, moim zdaniem po prostu zrobili najmniej skomplikowanym sposobem. Jednak osobiście mi to nie przeszkadza.

Zakończmy dyskusję na ten temat.
Odpowiedz cytując
Fogi
Member

Stary 29.08.2009, 18:59

Dzięki za rade. Widzę, że dla niektórych to problem przeczytać parę zdań bez polskich znaków. No ale postanowiłem skorzystać z rady, bo rada ta wygląda jak groźba

Drogi forumowiczu
Pisząc o moich uwagach chodziło mi o to, że projekt delikatnie mówiąc nie jest najlepszy. Piszesz że od dawna było o tym wiadomo. Nie będę się sprzeczał. Pamięć ludzka jest zawodna. Śledzę jednak ten temat prawie codziennie od początku budowy trybuny E. W czasie robót przy fundamentach byłą mowa, że w tym miejscu ma być podnośnik/winda nożycowy jednak bez określenia jego przeznaczenia(chyba). Jeśli piszesz o tym z takim przekonaniem proszę podaj źródło swoich informacji. Po co o tym okrąglaku piszesz...nawet ironia i sarkazm muszą być używane z głową żeby dawały zamierzony rezultat. Zastanowiłem się i nie przyszło mi to do głowy. Natomiast jeśli narożniki nie są zagospodarowane co za problem je zagospodarować?
Kolega(mam nadzieje że nie jest to obraźliwe określenie) forumowicz chyba ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Kto każe przerabiać narożniki? Tylko stwierdzam, że to niezrozumiałe dla mnie. Nie wydaje mi się żeby przy projektowaniu narożników było problem uwzględnienie tych wjazdów. Teraz też nie widzę większego problemu aby "załatać" te "luki" w trybunie...żadne cuda.

Błagam Was przeczytajcie coś dokładnie zanim skomentujecie...

Ps nie moja sprawa jak będą wyciągać kosiarki...tak samo jak nie Twoja sprawa co o tym myśle
Odpowiedz cytując
chojrak
Member

Stary 29.08.2009, 19:56
Fogi napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za rade. Widzę, że dla niektórych to problem przeczytać parę zdań bez polskich znaków. No ale postanowiłem skorzystać z rady, bo rada ta wygląda jak groźba

Drogi forumowiczu
Pisząc o moich uwagach chodziło mi o to, że projekt delikatnie mówiąc nie jest najlepszy. Piszesz że od dawna było o tym wiadomo. Nie będę się sprzeczał. Pamięć ludzka jest zawodna. Śledzę jednak ten temat prawie codziennie od początku budowy trybuny E. W czasie robót przy fundamentach byłą mowa, że w tym miejscu ma być podnośnik/winda nożycowy jednak bez określenia jego przeznaczenia(chyba). Jeśli piszesz o tym z takim przekonaniem proszę podaj źródło swoich informacji. Po co o tym okrąglaku piszesz...nawet ironia i sarkazm muszą być używane z głową żeby dawały zamierzony rezultat. Zastanowiłem się i nie przyszło mi to do głowy. Natomiast jeśli narożniki nie są zagospodarowane co za problem je zagospodarować?
Kolega(mam nadzieje że nie jest to obraźliwe określenie) forumowicz chyba ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Kto każe przerabiać narożniki? Tylko stwierdzam, że to niezrozumiałe dla mnie. Nie wydaje mi się żeby przy projektowaniu narożników było problem uwzględnienie tych wjazdów. Teraz też nie widzę większego problemu aby "załatać" te "luki" w trybunie...żadne cuda.

Błagam Was przeczytajcie coś dokładnie zanim skomentujecie...

Ps nie moja sprawa jak będą wyciągać kosiarki...tak samo jak nie Twoja sprawa co o tym myśle
Co do słownika to słowo 'wystarczylom' - masz racje bez 'polskich znaków'...

Chodzi właśnie o ten podnośnik/winde - jak to napisałeś.

Użyłem okrąglaka, bo robisz problemy o to, gdzię będą chować sprzet, więc może to w nim by chowali?

I kto tu ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Czy ja napisałem coś o przerabianiu narożnoków? Napisałem tylko, że mogłoby tak być, to tylko moja myśl i nigdzie tu nie ma mowy o przerabianiu narożników...
Na pewno między trybuną za bramką a jednym z narożników będzie jakieś wyjście, tyle, że tam nie ma już gdzie wsadzić pomieszczeń na sprzęt, czy to takie trudne do zrozumienia?

Co do 'luk' - to prosze załataj je, zapłać za to, skoro Tobie się to nie podoba i skoro nie widzisz problemów? Aha, może to nie od Ciebie zależy jak ma to wyglądać, hmmm?

Masz racje nie moja sprawa co o tym myślisz, ale w takim razie po kiego ciula o tym piszesz?

Więc, skoro nie Twoja sprawa jak będą wyciągać kosiarki to po co ta dyskusja, z której się już wyłączam, bo uważam, że jest bez sensu...
Odpowiedz cytując
Fogi
Member

Stary 29.08.2009, 20:31
Co do słownika i tego przykładu to... Nikomu nie jest potrzebny słownik ortograficzny żeby zauważyć, że jest tam literówka.

Okay, chodzi o podnośnik/windę ale co z tego wynika? Na tym forum sporo rzeczy się wypisuje ale to nie znaczy, że to wiarygodne informacje. Dalej nie podałeś źródła.

Jak już by uznać, że coś robie to nie problemy tylko problem. A to tylko moja luźna myśl. To forum jest po to aby dyskutować. Dlaczego mam udawać, że nie widzę wad tego stadionu. Ogromnie się cieszę z jego budowy, powiedział bym nawet, że się podniecam ale jeśli mam być szczery…nie zachwycam

Faktycznie, przyznaję że nie pisałeś o przerabianiu narożników ale pytałeś jak mają przerobić wjazdy. Jeśli uwzględnili by je w projekcie narożników nie było by problemu (za dużo myśli i przez to nie sprecyzowałem) . I proszę cię powiedz mi skąd wiesz, że nie ma już miejsca na pomieszczenie ze sprzętem? Z tego co wiem pomieszczenia pod trybuną D nie są zagospodarowane w jakikolwiek sposób. Oczywiście to, że nie umieszczono tych pomieszczeń w innym miejscu na etapie projektowania stadionu to inna sprawa.

Co do luk. A niby dlaczego ja mam to łatać a tym bardziej za to płacić? Forum jest po to żeby dyskutować! Najpierw pytasz czy mają teraz przerabiać. Kiedy odpowiedziałem, że to nie jest jakiś większy problem sugerujesz, że mam za to płacić. Jak ktoś powie, że mamy dziurę budżetową to też każesz mu ją załatać?

Pragnę się podzielić z innymi moimi krytycznymi uwagami na temat niedociągnięć i mankamentów Naszego stadionu, nawet o tym jak będą wyciągać kosiarki. Przypominam Ci, że stadion ten jest budowany z publicznych pieniędzy. Warto podkreślać to, że ktoś dostał kupę kasy za taki bubel.
Odpowiedz cytując
Wojus
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 30.08.2009, 07:54

Czy to przypatkiem nie krzesełka?
Ślask Lechia Unia
Odpowiedz cytując
Fogi
Member

Stary 30.08.2009, 09:17
Biorąc pod uwagę to, że niektóre palety są juz puste i to zdjęcie:

powiedział bym, że jest to izolacja techniczna.
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.08.2009, 20:38
http://stadiony.net/news.php?n=1649
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Stary 30.08.2009, 20:58
Dodał: Michał, data: 27.08.2009, czas: 09:45, źródło: Wislakrakow.com /

hmm było
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.08.2009, 21:21
Wojus napisał(a):Wyświetl post
Czy to przypatkiem nie krzesełka?
kolejna osoba która nie może się już doczekac aż zaczną montować krzesełka ?

Zastanawia mnie tylko to , po co mają 10 miesięcy leżeć bezczynnie przymocowane na trybunie i niszczeć w oczach na deszczu , kompletnie nieużywane . Takie rzeczy , jak mocowanie krzesełek powinny być wykonywane nie wcześniej niż na 2 tygodnie przed otwarciem trybuny do użytku .
Odpowiedz cytując
KamiK
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 31.08.2009, 09:35
W Czerwcu jeśli dobrze kojarzę będzie oddany stadion do użytku.. a, że tak zapytam sezon kiedy się kończy? koniec Maja? bo już nie orientuję
Mogło by być fajnie jak by na ostatni mecz sezonu stadion mógł być dopuszczony do użytku (na końcu na pewno prowadzone będą wykończeniówki w środku trybuny) i jak byśmy daj Boże grali o Mistrza to taki komplet na nowym stadionie to było by idealne otwarcie
Orientuje się ktoś czy to w ogóle jest możliwe?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 31.08.2009, 09:41
Nie wiadomo kiedy będą kłaść nową murawę, więc może być tak że trybuny będą gotowę natomiast nie będzie jeszcze murawy.
Po za tym ostatnia kolejka zaplanowana jest na środek maja więc raczej nie będzie takiej możliwości.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 31.08.2009, 09:50
Dokładnie. Ostatnia kolejka jest 15 maja i jest praktycznie niemożliwe aby stadion był oddany miesiąc wcześniej. Na chłopski rozum murawę będą obniżać po usunięciu z wnętrz stadionu całego ciężkiego sprzętu, a jak wiadomo przyda on się jeszcze po 2 stronie. Patrząc na kamerki ciekawy jestem kiedy zaczną 2 piętro wylewać.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów