|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Na tym zdjęciu wygląda to tak, jakby spadło coś na to ciężkiego. Ewentualnie ktoś zrzucił bombę ;d
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
leża tam te same elementy co na murawie(srebne)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A na tym zdjęciu co wstawił element, widać chyba już jakiś element konstrukcji dachu...to niebieskie wystające nad trzecim sektorem od lewej drugiegi pietra..
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2007
Offline |
|
|
to toitoi xD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
To elementy klimatyzacji, spokojnie ;-)
![]()
Biuro Prasowe Wisły Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
A nawiasem mówiąc, to miejsce niedoszłego Hiltona jest świetne. Tylko koszty odkupienia/ wieczystej dzierżawy muszą być straszne. Ale gdyby tam był parking 3 poziomy w dól i 3-4 do góry.... eh było by pięknie. Studenci by sobie wykupili abonament, a kibice nie mieli by biegunki ze znalezieniem, miejsca na zaparkowanie. Osobiście, to teraz na mecze chyba będę jeździł pociągiem i dalej tramwajem. Bo jak pomyślęo wyjeździe spod stadionu....
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 28.08.2009 o godz. 16:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
parkingi,to jest pół biedy.prawdziwy problem to jest wyjazd na aleje i piastowską.nawet poszerzenie reymonta nic nie pomoże.takie są uroki stadionu w centrum miasta i musimy się z tym pogodzić.trudno.
a teraz z innej beczki.mnie zastanawia co to jest między pierwszym a drugim wejściem na parterowe sektory (patrząc od prawej strony monitora)niby też jakieś wejście,ale dlaczego umieszczone niżej?staram się ten temat śledzić dokładnie i nie przypominam sobie,by ktoś o tym pisał,chyba że coś pzreoczyłem... ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
to podobno ma być "schowek na narzędzia"
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
wejscie na trybune od strony murawy? tzn niepełnosprawni mieliby wjezdzac/wchodzic przez wjazdy dla karetek, a potem schodzic w doł trybuny? Rany, niektorzy naprawde w ogole nie mysla zanim napiszą posta... To bedzie wyjazd dla kosiarek itp rzeczy do pielegnacji murawy, jak i pewnie innych sprzętow z zaplecza technicznego. |
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Nie wiem kto podsunął projektantowi ten pomysł ze specjalnym wjazdem dla kosiarki. W trzech narożnikach stadionu jest na tyle duża przerwa żeby mogła wjechać karetka itp., a dla kosiarki trzeba było specjalne wejście budować... moje gratulacje.
![]() Trybuna pięknie urosła. Ciekawe kiedy dach będą montować? A tak patrząc na to zdjęcie to po wybudowaniu tych dwóch pięter stadion wygląda jakby został do połowy zakopany, nie dziwię się że będą obniżać murawę, a przy okazji może odkopią jakieś kolejne stopnie trybuny ![]() ![]() Może na nowym stadione się tego doczekamy
|
|
|
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No tak, wszystko ladnie pieknie tylko skoro murawa bedzie obnizona to wynika z tego ze "wjazd dla kosiarek" bedzie wzgledem niej wyzej(niestety nie jesem przekonany na 100% jakie przeznaczenie bedzie mialo to wejscie, nie pamietam zeby byly jakeis oficjalne informacje na ten temat). Kolejna sprawa to po co az 3 wjazdy dla sluzb( 1 od E i 2 od D). Jedno od strony D1 by chyba wystarczylom...i jakas symetria byla by zachowana. Kolejne kretynstwo...po cholere "wyjazd dla kosiarek" robic w takim miejscu, przeciez ma byc tam fosa...to i most zwodzony chyba bedzie...k***a sredniowiecze.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Co do wjazdów, powiem tak, jak mają niby to przerobić, hmmm? Wjazdy są dzięki tym 'wyrwom' w trybunach za bramkami. Co, mają je teraz przerabiać? Błagam Was pomyślcie zanim cokolwiek napiszecie... p.s. i radziłbym użyć słownika następnym razem... |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Teraz zaczyna co poniektórym schowek na sprzęt przeszkadzać, chociaż ledwo go widać. Po pierwsze nie jest na środku trybuny, a po drugie czy na każdym stadionie musi być lub nie musi być taki schowek
Dajcie sobie co niektórzy na wstrzymanie, idźcie na piwo jak nie macie większych problemów. |
|
|
|
Member
Offline |
|
Na innych stadionach prawdopodobnie cały ten sprzęt jest wyciągany, czy też wyjeżdżają nim przez tunel prowadzący na boisko. U nas może dałoby się tak zrobić, że w podziemiu pod trybuną główną (AB) byłby jakiś podnośnik, gdzieś na parter trybuny i wtedy wyjściem, możnaby też przy wjazdach przy narożnikach jakoś to wyciągać, ale przyponmę, narożniki nie bedą zagospodarowane jak pozostałe trybuny, wieć gdzie by to trzymali? Może gdyby ktoś inny projektował ten stadion, ktoś kto siedzi w tym 'fachu' to inaczej by to wyglądało... jest jak jest, moim zdaniem po prostu zrobili najmniej skomplikowanym sposobem. Jednak osobiście mi to nie przeszkadza. Zakończmy dyskusję na ten temat. |
|
|
|
Member
Offline |
|
Drogi forumowiczu Pisząc o moich uwagach chodziło mi o to, że projekt delikatnie mówiąc nie jest najlepszy. Piszesz że od dawna było o tym wiadomo. Nie będę się sprzeczał. Pamięć ludzka jest zawodna. Śledzę jednak ten temat prawie codziennie od początku budowy trybuny E. W czasie robót przy fundamentach byłą mowa, że w tym miejscu ma być podnośnik/winda nożycowy jednak bez określenia jego przeznaczenia(chyba). Jeśli piszesz o tym z takim przekonaniem proszę podaj źródło swoich informacji. Po co o tym okrąglaku piszesz...nawet ironia i sarkazm muszą być używane z głową żeby dawały zamierzony rezultat. Zastanowiłem się i nie przyszło mi to do głowy. Natomiast jeśli narożniki nie są zagospodarowane co za problem je zagospodarować? Kolega(mam nadzieje że nie jest to obraźliwe określenie) forumowicz chyba ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Kto każe przerabiać narożniki? Tylko stwierdzam, że to niezrozumiałe dla mnie. Nie wydaje mi się żeby przy projektowaniu narożników było problem uwzględnienie tych wjazdów. Teraz też nie widzę większego problemu aby "załatać" te "luki" w trybunie...żadne cuda. Błagam Was przeczytajcie coś dokładnie zanim skomentujecie... Ps nie moja sprawa jak będą wyciągać kosiarki...tak samo jak nie Twoja sprawa co o tym myśle |
|
|
|
Member
Offline |
|
Chodzi właśnie o ten podnośnik/winde - jak to napisałeś. Użyłem okrąglaka, bo robisz problemy o to, gdzię będą chować sprzet, więc może to w nim by chowali? I kto tu ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Czy ja napisałem coś o przerabianiu narożnoków? Napisałem tylko, że mogłoby tak być, to tylko moja myśl i nigdzie tu nie ma mowy o przerabianiu narożników... Na pewno między trybuną za bramką a jednym z narożników będzie jakieś wyjście, tyle, że tam nie ma już gdzie wsadzić pomieszczeń na sprzęt, czy to takie trudne do zrozumienia? Co do 'luk' - to prosze załataj je, zapłać za to, skoro Tobie się to nie podoba i skoro nie widzisz problemów? Aha, może to nie od Ciebie zależy jak ma to wyglądać, hmmm? Masz racje nie moja sprawa co o tym myślisz, ale w takim razie po kiego ciula o tym piszesz? Więc, skoro nie Twoja sprawa jak będą wyciągać kosiarki to po co ta dyskusja, z której się już wyłączam, bo uważam, że jest bez sensu... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Co do słownika i tego przykładu to... Nikomu nie jest potrzebny słownik ortograficzny żeby zauważyć, że jest tam literówka.
Okay, chodzi o podnośnik/windę ale co z tego wynika? Na tym forum sporo rzeczy się wypisuje ale to nie znaczy, że to wiarygodne informacje. Dalej nie podałeś źródła. Jak już by uznać, że coś robie to nie problemy tylko problem. A to tylko moja luźna myśl. To forum jest po to aby dyskutować. Dlaczego mam udawać, że nie widzę wad tego stadionu. Ogromnie się cieszę z jego budowy, powiedział bym nawet, że się podniecam ale jeśli mam być szczery…nie zachwycam Faktycznie, przyznaję że nie pisałeś o przerabianiu narożników ale pytałeś jak mają przerobić wjazdy. Jeśli uwzględnili by je w projekcie narożników nie było by problemu (za dużo myśli i przez to nie sprecyzowałem) . I proszę cię powiedz mi skąd wiesz, że nie ma już miejsca na pomieszczenie ze sprzętem? Z tego co wiem pomieszczenia pod trybuną D nie są zagospodarowane w jakikolwiek sposób. Oczywiście to, że nie umieszczono tych pomieszczeń w innym miejscu na etapie projektowania stadionu to inna sprawa. Co do luk. A niby dlaczego ja mam to łatać a tym bardziej za to płacić? Forum jest po to żeby dyskutować! Najpierw pytasz czy mają teraz przerabiać. Kiedy odpowiedziałem, że to nie jest jakiś większy problem sugerujesz, że mam za to płacić. Jak ktoś powie, że mamy dziurę budżetową to też każesz mu ją załatać? Pragnę się podzielić z innymi moimi krytycznymi uwagami na temat niedociągnięć i mankamentów Naszego stadionu, nawet o tym jak będą wyciągać kosiarki. Przypominam Ci, że stadion ten jest budowany z publicznych pieniędzy. Warto podkreślać to, że ktoś dostał kupę kasy za taki bubel. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]()
Ślask Lechia Unia
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę to, że niektóre palety są juz puste i to zdjęcie:
![]() powiedział bym, że jest to izolacja techniczna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dodał: Michał, data: 27.08.2009, czas: 09:45, źródło: Wislakrakow.com /
hmm było |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
kolejna osoba która nie może się już doczekac aż zaczną montować krzesełka ?
Zastanawia mnie tylko to , po co mają 10 miesięcy leżeć bezczynnie przymocowane na trybunie i niszczeć w oczach na deszczu , kompletnie nieużywane . Takie rzeczy , jak mocowanie krzesełek powinny być wykonywane nie wcześniej niż na 2 tygodnie przed otwarciem trybuny do użytku . |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
W Czerwcu jeśli dobrze kojarzę będzie oddany stadion do użytku.. a, że tak zapytam sezon kiedy się kończy? koniec Maja? bo już nie orientuję
![]() Mogło by być fajnie jak by na ostatni mecz sezonu stadion mógł być dopuszczony do użytku (na końcu na pewno prowadzone będą wykończeniówki w środku trybuny) i jak byśmy daj Boże grali o Mistrza to taki komplet na nowym stadionie to było by idealne otwarcie ![]() Orientuje się ktoś czy to w ogóle jest możliwe? ![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Nie wiadomo kiedy będą kłaść nową murawę, więc może być tak że trybuny będą gotowę natomiast nie będzie jeszcze murawy.
Po za tym ostatnia kolejka zaplanowana jest na środek maja więc raczej nie będzie takiej możliwości. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Dokładnie. Ostatnia kolejka jest 15 maja i jest praktycznie niemożliwe aby stadion był oddany miesiąc wcześniej. Na chłopski rozum murawę będą obniżać po usunięciu z wnętrz stadionu całego ciężkiego sprzętu, a jak wiadomo przyda on się jeszcze po 2 stronie. Patrząc na kamerki ciekawy jestem kiedy zaczną 2 piętro wylewać.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|