The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2009, 10:08
Karherop napisał(a):Wyświetl post
o jakim kontrakcie wy mówicie ?

Nie sprzedano Brożka - transferów nie będzie

A tego typu newsy to jedynie odgrzewane kotlety . Do tego niestrawne .
Daj im sobie pogadać. Przerabiamy to setny raz, ale widzę, że dyżurni marzyciele ciągle w akcji.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 29.08.2009, 10:10
a dlaczego Oni chcą za Niego tylko 200 tys euro, zadał sobie już ktoś takie pytanie jeśli ma jakiekolwiek pojecie o grze to jest za darmo, zupełnie nielogiczne
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.08.2009, 10:12
bo tyle są warte banany które kupujemy w paczce razem z nim
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Tendel
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 29.08.2009, 10:12
Arked napisał(a):Wyświetl post
Eugenem Sepuya interesowały się 2 miesiące temu (czyli wtedy kiedy robi się transfery) Rapid Bukareszt i FC Timisoara, a więc kluby klasy Wisły. A oznacza to, że oni także uwazali go za zawodnika, który poradziłby sobie w klubie tej klasy.
I to mnie boli najbardziej. Kluby z innych krajów ciągle szukają zawodników. Penetrują różne ligi. W naszej lidze kluby tylko czekają, aż się manager z piłkarzem zgłosi. I wszyscy widzimy do czego to doprowadza.Zwróćcie uwagę na to w jakiej drużynie on teraz gra i gdzie wcześniej grał. Jak to jest możliwe, że Erewaniu czy Vojvodinie potrafili wypatrzyć takiego zawodnika.

Jestem jak najbardziej za jego transferem. Zważywszy na kwotę odstępnego i ilość bramek, które strzelił w lidze i reprezentacji. Ale z drugiej strony nie wiemy ile potrzebował sytuacji, żeby te bramki zdobyć.
Z drugiej strony jestem realistą i wiem, że Wisła go nie kupi.
Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez Tendel : 29.08.2009 o godz. 10:13.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 29.08.2009, 10:14
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
a dlaczego Oni chcą za Niego tylko 200 tys euro, zadał sobie już ktoś takie pytanie jeśli ma jakiekolwiek pojecie o grze to jest za darmo, zupełnie nielogiczne
Kontrakt mu się kończy po sezonie.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.08.2009, 10:14
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to też ciekawe.
A może ma tylko jedną nogę a druga sztuczną ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.08.2009, 10:21
Cytat:
Jak to nie są pieniądze to wyłóż chociaż ze 100 tys ojro...
Mamy ambicję na Ligę Mistrzów, a boimi się wydać 200 tys euro, aż mnie głowa zabolała.
Rogera też sprzedano za 250 tys euro, a poradziłby sobie a każdym polskim klubie.
Jasne, Cupiał tak rozplanował Budżet, że koniecznym był awans.
Nie przesadzajmy, Nie zdobyliśmy siana i Cupiał oczywiście był tego świadom, bez transferów nigdy nie awansujemy.

A kibicie dalej będą biadolić, przecież jak zrobimy transfery to nie gwarantuje nam to awansu.
Oczywiście, że nie gwarantuje, ale zwiększa zdecydowanie szansę. Kiedyś Cupiał wydawał 1-2 miliony marek za Zurawskiego, teraz nie potrafi wydać 200 tys euro, cofamy się w rozwoju.
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.08.2009, 10:21
a i jeżeli Brożek miałby odejść zimą to dobrze by następce wprowadzić już w tej rundzie aby w komponował się w zespół i skutecznie od razu mógł być godnym następcą .
tak byłoby najrozsądniej
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.08.2009, 10:29
Po filmikach widać, że wie "o co chodzi" po niektórych zagraniach można wywnioskować że ma trochę więcej oleju w głowie niż Chinyama.
Odpowiedz cytując
Tendel
Junior Member

Stary 29.08.2009, 10:30
MaG* napisał(a):Wyświetl post
a i jeżeli Brożek miałby odejść zimą to dobrze by następce wprowadzić już w tej rundzie aby w komponował się w zespół i skutecznie od razu mógł być godnym następcą .
tak byłoby najrozsądniej
Zgadzam się z Tobą. Budowę na europejskie puchary w przyszłym roku trzeba zacząć już dziś. W lipcu przyszłego roku może być za późno ...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 29.08.2009, 10:32
W każdym razie lepszy średni napastnik niż żaden napastnik.
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.08.2009, 10:32
ugandowski [?] Adebayor.
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.08.2009, 10:42
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
W każdym razie lepszy średni napastnik niż żaden napastnik.
No co ty piszesz?! Po co nam średni napastnicy, to już nie wystarczy Ćwielong czy Małecki, myślę że juz Leszczak jest "średnim" napastnikiem. Jeśli ma być napadzior to tylko dobry, bo co nam skupowanie średniaków i potem męczarnie z Levedią...
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.08.2009, 10:42
Luk4s napisał(a):Wyświetl post
wszystko fajnie tylko dziura w budżecie nie załatana a kasa na napastnika się znajdzie? jakoś ciężko w to uwierzyć...
Dla księgowych w naszym klubie to żaden problem. Wystarczy założyć, że zdobędziemy mistrzostwo i awansujemy do LM i bo dziurze. Wszak w ten sposób ustala się u nas budżet.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.08.2009, 10:46
Ja tam nie chcę studzić optymizmu, ale podobno mamy 7 mln złotych dziury budżetowej ...
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 29.08.2009, 11:10
Ja chcę zobaczyć tą nową siłę głosu w sprawie transferów Macieja Skorży.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 29.08.2009, 11:17
Waldi69 napisał(a):Wyświetl post
No co ty piszesz?! Po co nam średni napastnicy, to już nie wystarczy Ćwielong czy Małecki, myślę że juz Leszczak jest "średnim" napastnikiem. Jeśli ma być napadzior to tylko dobry, bo co nam skupowanie średniaków i potem męczarnie z Levedią...
Średni napastnik - rozumiem to tak, że jest to ktoś kto potrafi strzelić kilka bramek na sezon i potrafi wykorzystywać sytuację. To czy ma 190 i wygląda jak czołg czy ma 172 i ma nosa mnie nie interesuje. To, że Leszczak nie gra wcale a gra Ćwielong - no cóż decyzja sztabu szkoleniowego. Ale gdyby zabrakło Pawła to w ataku mamy Małeckiego i Ćwielonga - a z nich żadne "Goal machine"/
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 29.08.2009, 11:17
Widać że silnie stoi na nogach, dobrze zbudowany, i ta umiejętność muśnięcia piłki w ostatnim momencie coś ala Błaszczykowski ^^

szkoda że to tylko spekulacje
Odpowiedz cytując
Bankowiec
Banita

Stary 29.08.2009, 11:43
Średni napastnik
To stwierdzenie kogokolwiek ma dyskwalifikować? Każdy napastnik, jakiego może sprowadzić i utrzymać Wisła (oraz inne polskie kluby) zawsze będzie najwyżej średni, by nie powiedzieć bardzo słaby w międzynarodowej skali. Nawet Brożek w europejskim kontekście jest słabiutki, jak uznał ostatnio Fulham. A u nas jest wielką gwiazdą. Więc o czym Wy w ogóle piszecie?

Byłoby bardzo dobrze, gdyby udało się tego reprezentanta Ugandy pozyskać i to jak najwcześniej. W końcu jeśli ni chcemy kolejnych Lewadi w przyszłych latach, musimy mieć zespół silniejszy niż teraz, a nie coraz słabszy, bo ktoś uważa, że transfery nic nie gwarantują.Ale oczywiście nie liczę na ten transfer - choć zaczynają mi imponować zdolności przekonywania Skorży.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.08.2009, 12:27
Gargamel napisał(a):Wyświetl post
Ja chcę zobaczyć tą nową siłę głosu w sprawie transferów Macieja Skorży.
Zapytany o plany transferowe, szkoleniowiec Wisły odpowiedział:
- Owszem, nasi skauci pracują już od paru tygodni bardzo intensywnie, ale przede wszystkim te zakupy przygotowujemy w kontekście przyszłego okna transferowego. W zimie chcielibyśmy dokonać dwóch, trzech transferów, ale piłkarzy, którzy wejdą od razu do pierwszej jedenastki. Wiemy jakich zawodników potrzebujemy. Na teraz bylibyśmy przygotowani na ewentualne odejście Brożka.

Ciekawe co z tego wyjdzie.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.08.2009, 12:28
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Zapytany o plany transferowe, szkoleniowiec Wisły odpowiedział:
- Owszem, nasi skauci pracują już od paru tygodni bardzo intensywnie, ale przede wszystkim te zakupy przygotowujemy w kontekście przyszłego okna transferowego. W zimie chcielibyśmy dokonać dwóch, trzech transferów, ale piłkarzy, którzy wejdą od razu do pierwszej jedenastki. Wiemy jakich zawodników potrzebujemy. Na teraz bylibyśmy przygotowani na ewentualne odejście Brożka.

Ciekawe co z tego wyjdzie.
To co zawsze...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 29.08.2009, 12:42
Bankowiec napisał(a):Wyświetl post
To stwierdzenie kogokolwiek ma dyskwalifikować? Każdy napastnik, jakiego może sprowadzić i utrzymać Wisła (oraz inne polskie kluby) zawsze będzie najwyżej średni, by nie powiedzieć bardzo słaby w międzynarodowej skali. Nawet Brożek w europejskim kontekście jest słabiutki, jak uznał ostatnio Fulham. A u nas jest wielką gwiazdą. Więc o czym Wy w ogóle piszecie?

Byłoby bardzo dobrze, gdyby udało się tego reprezentanta Ugandy pozyskać i to jak najwcześniej. W końcu jeśli ni chcemy kolejnych Lewadi w przyszłych latach, musimy mieć zespół silniejszy niż teraz, a nie coraz słabszy, bo ktoś uważa, że transfery nic nie gwarantują.Ale oczywiście nie liczę na ten transfer - choć zaczynają mi imponować zdolności przekonywania Skorży.
Tak ciężko zrozumieć, że średni to średni w odniesieniu do naszych realiów?
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 29.08.2009, 13:07
Jeśli Skorża i jego skauci są przekonani do tego 26 letniego reprezentanta Ugandy, to warto aby klub rozważył wydanie obecnie tych sugerowanych medialnie 200 tys €. Niedzielan zwolnił pewne środki a zimą zrobi to samo Cantoro i może ktoś inny. Wisła potrzebuje ofensywnych wzmocnień, zwłaszcza w ataku. Piłkarz spełnia pod względem fizycznym jedną z wizji taktycznych Skorży i taniej żadnego napastnika a do tego jeszcze reprezentanta kraju nie da się wyszukać. Może facet potrzebował europejskiej adaptacji i dopiero po odejściu z Vojvodiny ukazuje swoje możliwości ?
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Bankowiec
Banita

Stary 29.08.2009, 13:13
Tak ciężko zrozumieć, że średni to średni w odniesieniu do naszych realiów?
A to ty jesteś trenerem lepszym od Skorży, lub Klejndinsta, aby o tym móc przesądzić i to tylko na podstawie paru filmików z youtube?

Tak? To gratuluje.

I współczuję.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 29.08.2009, 13:20
Bankowiec napisał(a):Wyświetl post
A to ty jesteś trenerem lepszym od Skorży, lub Klejndinsta, aby o tym móc przesądzić i to tylko na podstawie paru filmików z youtube?

Tak? To gratuluje.

I współczuję.
Nie potrafisz czytać ludzkich wypowiedzi? Współczuję. Napisałem, że potrzebujemy napastnika, chociażby średniaka na nasze warunki. Gdzie ty w ogóle marzycielu masz jakikolwiek wspomnienie o youtube albo o tym zawodniku, którego prasa nam wciska? Czy gdziekolwiek o nim wspomniałem? Nie uczyłeś się w szkole czytać? to ja współczuję.
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Stary 29.08.2009, 14:11
http://www.youtube.com/watch?v=ZK8er...eature=related 1-wsza bramka na tym filmiku: Kopia bramki Brozka z Czechami Jeżeli to prawda to świetnie
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.08.2009, 14:18
A ja odnoszę wrażenie, że ktoś nas robi w balona jak w przypadku Appiah'a Chciałbym się mylić, bo Sepyya prezentuje się naprawdę ciekawie.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.08.2009, 14:21
Ta, mamy dziure budżetową i wydajemy 200tyś ojro na zawodnika + kontrakt.

Przypominam, że Brożek jest w Wiśle, a Uche w Almerii
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.08.2009, 14:23
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Ta, mamy dziure budżetową i wydajemy 200tyś ojro na zawodnika + kontrakt.

Przypominam, że Brożek jest w Wiśle, a Uche w Almerii
Wiemy Wiemy, ale Uche w wywiadzie mówił, ze jest bardzo blisko końca juz tej bajki transferowej z jego udziałem.
Ale nie mów, że nie chciałbyś mieć własnego Tejkszura
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.08.2009, 18:08
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Wiemy Wiemy, ale Uche w wywiadzie mówił, ze jest bardzo blisko końca juz tej bajki transferowej z jego udziałem.
Uche co chwile mówi co innego...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów