|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
O wyniku meczu zadecydowała słaba druga linia. Tracąca piły w najprostszych sytuacjach. A to co w takim zespole robi Kikut jest dla mnie największą zagadką- koleś jest totalnym beztalenciem. Poza tym myślałem, że jak ktoś kosztuje 7 milionów to potrafi przyjąć piłkę, czasem nawet się z nią odwrócić...
|
|
|
|
Guest
|
|
Więc ten styl Smudy to też zasługa sytuacji (spory zastrzyk świeżej, dobrej krwi) moim zdaniem. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Dopóki nie zmniejszą ligi do 10 druzyn czyli 36 kolejek to dalej będze marazm. Cytat:
Powinen zmnienić nazwe tematu na Rankingi według Witka!! ![]()
Nowe rozdanie
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Niestety taka jest metalnosc naszych zawodnikow i jeszcze dlugo tego nie zmienimy chyba ze zaczniemy placic przecietnym zawodnikom po 500 tys euro a gwiazdeczka po 1 mln to wtedy ich przewodnia mysla nie bedzie ucieczka z naszej ligi w celu nachapania sie poki jeszcze cos graja. Jak pisalem przed sezonem ze polskie kluby nic nie ugraja w Europie to chciano mnie zjesc ze pisze glupoty, jak powiedzialem ze zawodnicy ktorzy chca wymusic transfery zla gra w pucharach ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie awansowal natomiast Skorza. A chyba sie zgodzimy ze Skorza jest lepszy niz Serb ? ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Najwiekszym bledem bylo pozostawienie pilkarzy ktorzy juz nie chcieli grac w Amice: Lewandowskiego, Rengifo i Stilicia. Kto obecnie najbardziej zawodzi w grze? Oczywiscie wyzej wymienione trio. Za nami dopiero 4 kolejki ale juz teraz twierdze ze Amika nie zdobedzie mistrza, wogole nie ucza sie na swoich i innych bledach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
Autor troche przesadzil porownojac go do Torresa. Zmarnować taką sytuacje moglby nawet Maradona, tylko rożnica jest taka , że Maradona zacisnalby zęby i stworzył sobie kolejne sytuacje sam. A Lewus podreptał chwilke i tyle. I te jego notoryczne spalone :/ Talk jakby wczoraj nauczycł sie ustawiać na boisku. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
W ramach podsumowania proponuje ten tekst. Dość trafna analiza wczorajszego "meczu".
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...dysiejszy.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Lewandowski jak Rasiak =drewno
najlepszy komentarz heh.. ![]() ![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ten Chrapek w jednej akcji zrobił więcej zamieszania, niż Lewandowski przez większość meczu. A to, że Lewy miał setkę to jeszcze na jego niekorzyść. Moim zdaniem bardzo złe zmiany, Stilic>Wilk , widzieliśmy jak Wilk rozgrywał, no i ta strata, już lepiej jakiegoś obrońcę trzeba było wstawić. Golik i Chrapek - bez sensu zupełnie, na 5 ostatnich minut dogrywki, do strzelania karnych daje debiutantów zamiast zostawić doświadczonych. Jeśli już to powinien dać ich od początku dogrywki. Obie drużyny oddychały rękawami i jeśli mieliby pół godziny wypoczęci mogliby coś namieszać i by wpadło.
Nie wiem czy Murawski robi taką różnicę, ale w zeszłym sezonie naprawdę ta drużyna mogła zajść za skórę faworytom i to nie samym wybijaniem piłki. Z czystym sumieniem można było pisać, że w Moskwie Lech zagrał dobrze, a tu 210 minut obrony Częstochowy. ![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nagle Lewy stał się pośmiewiskiem, a nie dawno każdy płakał czemu go w Wiśle nie ma..., ludzie on ma dopiero 21 lat, drugi sezon w poważnej piłce. Fakt, nie udały mu się te spotkania, lecz czy już trzeba go spisywać na straty. Szkoda mi go bo dziennikarze na ubóstwiali, a po jednym meczu jadą po nim...
Co do Lecha..., gwiazdki im się zbuntowały to i forma mniejsza. Lech podobno z głową budowany, lecz co robią tam Kikut i Wilk (reprezentant!), każdy ich kontakt z piłką bym zagrożeniem dla Lecha... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Fakt, że Lewandowski miał setkę znaczy tyle, że umie wyjść na pozycję. I to na razie tyle - czego dzieciarnia forumowa jakoś nie potrafiła ogarnąć to fakt, że jeszcze mnóstwo pracy przed nim. To jest właśnie najśmieszniejsze - nie zauważanie subtelnej różnicy między dobrym piłkarzem, a kandydatem na takowego. Ja takich, co to mogli a nie chcieli mogę z pamięci wymienić kilkunastu. Tak więc dziennikarze na odwyk, Lewandowski do pracy. I bez bredni o jakiś zagranicznych transferach, bo gość ledwo wybija sie w naszej lidze, a od siedzenia na ławce jeszcze nikt lepszym piłkarzem się nie stał.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.08.2009 o godz. 17:43.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
poprostu Franek Smuda czyni cuda i potrafi z tych naszych kopaczy wycisnąc 120 %.
Widac że Polacy potrzebują nad sobą kogoś w stylu kaprala a nie kolegi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
Gancarczyk bardzo dobry transfer Lecha |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() Natomiast co do tego, że Skorża jest lepszy od Okuki nie mam wątpliwości. Mi ten gościu pasuje. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a tu mamy kolejny powód dlaczego Cypryjskie kluby sobie radzą
http://www.weszlo.com/news/3550 jak oglądałem Engela w TVP po awansie APOELU do LM to sie zastanawiałem czy to on pracuje w CypryjskimZPN czy w PZPN, jak sie cieszył że Mistrz polski nie miałby szans z Mistrzem Cypru jakby to był powód do chwały jednego z najważniejszych ludzi w naszej piłce |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
A moze tak panie LEwandowski załozyc korki, pobiegać, poprzyjmować piłke, pokopać ja, porobić sobie ćwiczenia na drybling? Moze wieczorkiem zamiast durnych wywiadów do PS mozna sobie pobiegać i poćwiczyc kondycje? Beckham był znany z tego ze po treningach zostawał i kopał wolne na bramke z zawieszonymi oponami. Ryan Giggs biegał z futbolówka po treningach. Nawet nasz Broziu zostawal po treningach i szkolił skuteczność. Ale trzeba chciec...Chcieć być dobrym piłkarzem, a nie dobrze opłaconym rezerwowym na ławce w Bundeslidze. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Moim zdaniem Lewy ma najwiekszy potencjał ze wszystkich napastników w Polsce. To że gra kichę od 2 tygodni to moze być wynik ostatniej kontuzji, może nie wyleczył do końca albo coś. Przyznacie, że w Superpucharze i potem w 1 i 2 kolejce mieszał zdrowo...
Reasumując to ja bym go nie gnoił po 2-3 cienkich meczach i nie wyśmiewał, choć to że praca, praca, praca, pokora itd. to oczywiscie 100% racji. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Owszem, stracili Murawskiego który odszedł za duże pieniądze. Ale mają Golika, Zapotoka, Chrapka, Gancarczyka i Kasprzika. A na celowniku byli jeszcze Glik i Jodłowiec. Więc moim zdaniem Zieliński dysponuje troszkę silniejszym składem niż Smuda. Na ławce ma kilku ciekawych zawodników, którzy po wejściu na boisko wnoszą coś do gry. To już nie ta sama Amika, która grała 12-13 graczami. Teraz mają równorzędną 18tkę. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jak czytam takie brednie, ze Lewandowski to beztalencie, to przecieram oczy ze zdumienia. Chlopak ma 21 lat i cala kariera przed nim. To moze byc i wszystko narazie ku temu zmierza, pilkarz wielkiej klasy(w koncu Blaszczykowski mialby jakiegos partnera w druzynie na swoim poziomie). Niechec, a wlasciwie nienawisc do Amici niektorym przeslania oczy. A to ze pilkarze juz nie maja motywacji do gry w naszej lidze? Czemu tu sie dziwic, skoro ta liga jest ogorkowa(i to jest wlasnie kolejny powod dla ktorego musimy odnosic sukcesy...inaczej pilkarze nie beda tu chcieli grac dluzej niz 2 lata). Nie mam pojecia, czemu nie puszczono Lewandowskiego do Borussi. Swietny klub dla dalszego rozwoju tego pilkarza.
Pilkarze w Lechu, ktorzy reprezentuja europejski poziom: Arboleda, Peszko, Gancarczyk,Stilic i Lewandowski, a od biedy Rengifo i Bosacki ... reszta to statysci w europejskich pucharach. Ja tu nie widze 11 pilkarzy, a tym bardziej 18. Podobno sytuacja jest u nas zreszta, jak i w Legii. Trudno cokolwiek zawojowac, kiedy nie ma sie przynajmniej 15 pilkarzy prezentujacych jakis poziom.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 28.08.2009 o godz. 12:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Przeciez te grajki Lecha osiagneły w lidze jedynie 3 miejsce, czyli co za mocni sa na ta lige? Jeszcze nic w lidze nie udowodnili wiec jesli ich ambicje i motywacja spadly to sa durniami do kwadratu i nigdy w zyciu wiekszych sukcesow nie osiagna Skoro taki mlodzieniaszek ambitny jak Lewandowski snuje sie po boisku, nie przejawia woli do walki, wystarczy ze go kilka razy ktos ostrzej potraktuje na boisku to co z niego za gwiazda. Nasz Patryk Małecki to jest walczak, ambitny czlowiek a nie gwiazdka jednego sezonu jak Lewy. Zycze obu jak najlepiej, niech graja w dobrych zachodnich klubach i cigna nasza reprezentacje jak najwyzej ale na chwile obecna to dla mnie Maly jest 100 razy lepszy od Lewandowskiego, bo obaj sa "kotami" tyle ze Mały troche gwiazdorzy i troche za bardzo w siebie wierzy lecz na boisku wie ze musi dawac z siebie 100% i tylko ciezka praca cos osiagnie a ten Robercik to po 1 sezonie widac ze spoczał na laurach, 0 zaangazowania, wystarczy go troche w meczu przycisnac to jzu placze i do sedziego idzie, po co? Niech walczy i daje z siebie 100% a nikt nie powie ze jest zły
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 28.08.2009 o godz. 12:32.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a tak poza tym to jesteś kibicem Wisły,wszystkich polskich klubów czy piłkarzy ?
dokładnie |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
[QUOTE=Lemoniadowy Joe;785978]najpierw narzekasz słusznie że nie ma u nas dobrych piłkarzy, że potrzeba 15 w kadrze a potem zastanawiasz sie czemu Amika nie puściła Lewandowskiego
a tak poza tym to jesteś kibicem Wisły,wszystkich polskich klubów czy piłkarzy ? Bo trzeba kupic dobrych pilkarzy, czyli trzeba zainwestowac, potem odniesc jakis sukces...sprzedac pilkarzy z odpowiednia przebitka i znalezc kolejnych. Tak to funkcjonuje na calym swiecie. Trudno sie dziwic Lewandowskiemu, ktory mial kilka ofert(takze bardzo dobrych dla klubu) i ktorego zatrzymano na sile. Gdyby sprowadzono kolejnych 4-5 pilkarzy podobnej klasy, to pewnie chlopak nie mialby takich pretensji. Jak tu podnosic swoj poziom? Zreszta podobnie bylo w Wisle, gdzie zwodzono zawodnikow przez wiele miesiecy, ze beda wzmocnienia, a przy kolejnych el. do LM nikt klasy reprezentacyjnej sie nie pojawial. Przede wszystkim jestem Polakiem i w europejskich pucharach trzymam kciuki za wszystkie polskie zespoly. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Tylko teraz ciekawe, ile pociągnie jeszcze Zieliński w Poznaniu i z jakimi skutkami. I coś mi się wydaje, że teraz Lech skupiając się tylko na lidze będzie grał trochę lepiej, a już na pewno z przeciwnikami rangi Cracovii. Chociaż wątpię, żeby tym samym Lech był teraz głównym kandydatem do mistrza Polski.
|
|
|
|
Guest
|
|
Hipotetycznie - dochodzi taki Bąk na bramkę i Gancarczyk, tracimy Sobola plus trzech nieogranych gości na ławę. Czy to byłoby wzmocnienie? Chrapek, Golik - co dotąd pokazali? Zapotok (-a?) leczy się. W dodatku dwóch kluczowych grajków (SS,RL) już się widziało na Zachodzie, a trzeci (HR) nie chce podpisać kontraktu, więc najważniejsza sprawa - nie zrobić sobie krzywdy przed odejściem. Zresztą to ich problemy, my mamy swoje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|