The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2009, 10:37
bardzo fajnie zagrał Akpala.
Takiego własniez zawodnika szuka Skorża na atak.

A faul Golika? Cóż, Eduardo da Silva, po czymś takim stracił pół nogi.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.08.2009, 12:27
rospun napisał(a):Wyświetl post
Widzę poprawę na tym forum, rok temu Lech miał dostawać od każdego, wliczając Grasshoppers, po 3:0 lub więcej, i każdy miał nam pokazywać prawdziwy football :] Ale bez napinki.

Pierwsza połowa pod dyktando belgijskiego klubu, który cały mecz był lepiej zorganizowany, ale nie miał pomysłu na strzelenie gola. Druga połowa bardziej wyrównana, ale Bruggia nadal lepiej zorganizowana. Lech za to groźniejszy pod bramką. Stilic próbował z finezją, ale nic mu nie wychodziło. Golik na czerwoną kartkę. A taki podobno świetny był w sparingach... Ogólnie połowa Poznaniaków grała, druga połowa chyba wczoraj zachlała. Wszyscy zauważają brak Murawskiego, ale moim zdaniem Bandrowski radzi sobie nieźle. Po prostu za Smudy Lech miał gęsto w środku pola, teraz gra innym ustawieniem. A to sprawia, że gdy Stilic ma humory, to Bandrowski musi zapier....ć.

Bosacki w przerwie mnie rozwalił. Na Bałkańców krzyczeć nie wolno, bo się obrażą. Ciekawe, czy na Golika też nikt nie nakrzyczy za próbę wysłania Belga do sanatorium. Ogólnie wynik dużo lepszy niż gra, ale pociesza fakt, że Lech zagrał na 70%. Ciekawe tylko, na ile % zagrała Bruggia.
Widzę że próbujesz analizować bądź co bądż słabszą postawe Lecha (tak uważam że zagrał słabo, a nie to że Brugia była aż tak dobra - choć to klasowa drużyna). Wedłóg mnie najlepiej sytuacje na boisku opisał Bosacki który zauważył że w środku pola była dziura co sprawiło że obrona + Bandrowski nie byli wstanie uruchomić napastników. Dlatego mimo IMHo wysokiej formy zwłaszcza Rengifo, ten był przy piłceraptem kilka razy. Pruby długich piłek Bruggia kasowała swoją ruchliwościa. Dlatego ogromnie mnie dziwi decyzja Zielińskiego, o zdjęciu Stilicia i wystawieniu Golika. pomijając fakt że chorwat nie wniusł nic do gry poza swoim faulem, to zdejmowanie Stilicia uważam za strasznie dziecinne, zupełnie jakby to nie trener decydował o jego zdjęciu tylko jakiś niezrównoważony kibic. Bowiem każda w miare groźna akja Lecha zaczynała się od Stilicia, który nie grał wcale źle, ale po prostu wogóle nie miał wsparcia. To co najbardziej wpływało na jego grę, było to że nie miał za sobą wsparcia innych środkowych pomocników, przec co gdy tylko przyjmował piłkę był co najmniej potrajany przez obrońców. Bandrowski był całkowicie zaangarzowany w łataniu dziur w obronie, i brakowało drugiego defensywnego pomocnika, który mógłby oddciążyć Stilicia, i dać dodatkową alternatywe w rozgrywaniu piłki środkiem.

tak powinnna wygladać 11 Lecha wczoraj, ewentualnie na taką powinnien ją zmienić trener w 2giej połowie.

Kasprzik
Kikut - Bosacki - Arboleda - Gancarczyk
Injać - Bandrowski
Peszko - Stilić - Wilk(Lewandowski)
Rengifo
Odpowiedz cytując
Octopus
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 21.08.2009, 13:40
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Widzę że próbujesz analizować bądź co bądż słabszą postawe Lecha (tak uważam że zagrał słabo, a nie to że Brugia była aż tak dobra - choć to klasowa drużyna). Wedłóg mnie najlepiej sytuacje na boisku opisał Bosacki który zauważył że w środku pola była dziura co sprawiło że obrona + Bandrowski nie byli wstanie uruchomić napastników. Dlatego mimo IMHo wysokiej formy zwłaszcza Rengifo, ten był przy piłceraptem kilka razy. Pruby długich piłek Bruggia kasowała swoją ruchliwościa. Dlatego ogromnie mnie dziwi decyzja Zielińskiego, o zdjęciu Stilicia i wystawieniu Golika. pomijając fakt że chorwat nie wniusł nic do gry poza swoim faulem, to zdejmowanie Stilicia uważam za strasznie dziecinne, zupełnie jakby to nie trener decydował o jego zdjęciu tylko jakiś niezrównoważony kibic. Bowiem każda w miare groźna akja Lecha zaczynała się od Stilicia, który nie grał wcale źle, ale po prostu wogóle nie miał wsparcia. To co najbardziej wpływało na jego grę, było to że nie miał za sobą wsparcia innych środkowych pomocników, przec co gdy tylko przyjmował piłkę był co najmniej potrajany przez obrońców. Bandrowski był całkowicie zaangarzowany w łataniu dziur w obronie, i brakowało drugiego defensywnego pomocnika, który mógłby oddciążyć Stilicia, i dać dodatkową alternatywe w rozgrywaniu piłki środkiem.
Mam nadzieję, że to z powodu szybkiego pisania na klawiaturze pojawiły się tego typu byczki...

Stare przysłowie pszczół mówi:
"Stosując znaki interpunkcyjne i zasady ortografii wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty. "

Sorry za off-topic, ale nie wytrzymałem.
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 21.08.2009, 14:36
Angmir napisał(a):Wyświetl post

tak powinnna wygladać 11 Lecha wczoraj, ewentualnie na taką powinnien ją zmienić trener w 2giej połowie.

Kasprzik
Kikut - Bosacki - Arboleda - Gancarczyk
Injać - Bandrowski
Peszko - Stilić - Wilk(Lewandowski)
Rengifo
Czytanie tej wypowiedzi dostarczyło mi bardziej traumatycznych chwil niż słuchanie Hojarskiej. Od dziś chyba przestanę ganić moje dzieci za ortografię, w końcu to statystyka czyni normalność. Też nie wytrzymałem

A merytorycznie - zamiast niezbyt trafną analizą gry i składu wkładać nam do głów na siłę pewien wniosek, napisz go wprost - Smuda lepszym trenerem był. Za smudowego 4-5-1 faktycznie Lech dominował zwykle w środku pola. Ale wiosną widocznie Latynosi mają sjestę, a Bałkańcy planują kolejne wojny domowe. Wiosną dominacja w środku nie pomogła, przy każdej akcji bramkowej było dwóch Lechitów na pięciu obrońców, a skuteczność dorównywała legendarnej już skuteczności polskich klubów w starciu z estońskimi. A Bandrowski? Jak nie padnie w połowie sezonu z wycieńczenia, to ten nadmiar pracy uczyni z niego po prostu lepszego piłkarza.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.08.2009, 14:47
Cytat:
a to niby czemu? Bo Ty tak mowisz, bo w studio powiedział tak jakis Michniewicz czy Borek (nie wiemc yz mowili tak), to trener prowadzi druzyne i on jest odpowiedizalny za wyniki a jak Ty wiesz wiecej na te tematy to zostan trenerem, a moze juz nim jestes skoro uwazasz ze wiesz wiecej niz Zielinski?
To jest taka typowa Polskosc. Tak samo jak Wisła powinna byc bardziej skuteczna w meczu z Levadia, Pepe powinien strzelic gole ze dwa, jak tak we wszystkim jestescie lepsi od pilkarzy i trenerow to sio na boiska i uraczcie nas swoja gra i mysla skzoleniowa, przeciez taki trener i pilkarz to i kase zarabia wieksza niz normalny pracownik wiec nie rozumiem skoro mamy w Polsce tylu specjalistow od wszytskiego to czemu kopia oni rowy za 1 tys zł miesiecznie a nie biegaja po boiskach za 100 tys?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.08.2009, 17:21
Panowie, bez zbędnego pierdzielenia ! Ogladałem Amikę jak każdego przeciwnika w walce o MP. Wnioski nasuwają się same. Ten zespół gra gorzej niż za czasów jesiennego Smudy. Gwiazdeczki widać myślami sa już gdzie indziej. Dzięki mediom liżącym ich po ...nogach powiedzmy, uwierzyli za bardzo w swoje bardzo ograniczone możliwości. Na tle przeciętnego zespołu europejskiego wyglądali przez większą część meczu jak dzieci zagubione we mgle. Technicznie i taktycznie Belgowie grali z nimi w dziada. Chyba za bardzo upoili się swoją przewagą bo notorycznie marnowali świetne sytuacje z młodzieńczą nonszalancją. W rewanżu jak znam piłkę zawodową nastawienie będzie już inne i prawdopodobnie losy meczu rozstrzygną się w pierwszych 45 minutach.
Trzeba uważać na Gancarczyka. Oszust i symulant z niego pierwsza klasa. Za kazdym razem gdy boi sie o stratę piłki symuluje faul na sobie teatralnie machając łapkami. W meczu z Polonią nabrał sędziego.
Kolejny mecenas to Golik. Myślełm, ze już większego rzeźnika w lidze oprócz gówniarza Borysiuka z Legii nie będzie. Jak widać ich rywalizacja w ordynarnych faulach może być równie emocjonująca jak walka o MP.
Lewandowski - przereklamowany gwiazdorek. W meczach polskiej ligi z Piastami, Koronami, Arkami postrach poranych obrońców, którzy zazwyczaj grają w odległości 1,5 m od niego.
Natomiast w starciu z zagranicznymi graczami gość wogóle nie istnieje. Ale tam gra się krótko i ciało w ciało, nikt nie pozwala mu na przepchnięcie czy odepchnięcie. Arek Głowacki pokazął juz taką grę w Poznaniu to wtedy było wielkie machanie łapkami i rozglądanie się za sędziami. W Polsce sędziowie dają się łapać na takie gesty. W meczach międzypaństwowych czy europejskich pucharach nie sędziują sędziowie z polskiej ligi. Kariery gość nie zrobi. Na zachodzie czeka go ława.
Z optymizmem patrzę więc na naszą dalszą rywalizację.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.08.2009, 17:56
Wynik Lecha lepszy niż gra. To chyba każdy zauważył. Wczorajszy mecz z czołową drużyną z Belgii potwierdził tylko (nie pokazał, bo to już jest wiadomo od dawna) jak polskie kluby odbiegają technicznie od średniaków europejskich. Aż stach pomyśleć co by było, gdyby polski zespół zagrał z Galatasaray.

Gwiaździsty- jeśli można wiedzieć, dlaczego uważasz Borysiuka za rzeźnika? Bo tak się złożyło, że przez niego Boguski nabawił się kontuzji(pierwsze opinie i diagnozy mówiły, że uraz nie jest aż tak poważny). Poproszę jeszcze jakieś inne faule Borysa, w których to eliminuje rywali. Gruba przesada z tym rzeźnikem. A, że walczy na boisku? Od tego chyba jest, w końcu to def pomocnik. Mało razy to Cleber skosił równo z trawą rywala? To jest męska gra. Rozumiem, gdyby Borysiuk robił tak ciągle, nie interesował sie piłką tylko nogami rywala. Ale tak nie jest.

Co do Gancarczyka- udany transer Lecha. Widać, że chłopak pograł trochę w mocnej (w porównaniu do polskiej) lidze ukraińskiej. Mam nadzieję, że Błazenhaker powoła go do kadry. Lepszego lewego obrońcy nie znajdziemy na tą chwilę.

Widać w Lechu brak Murawskiego. Środek pola nie fukcjonuje już tak, jak dawniej. Bardziej podobał mi się Lech 'smudowy' niż obecny. Jakoś tak piłka szybciej chodziła od nogi do nogi, szybsze przechodzenie z własnej połowy na połowę rywala. Ale nie od dziś wiadomo, że zespoły J.Zielińskiego nie grają ładnie dla oka.

Stilić przypomina mi Rogera. Widać, że znudziła mu się już gra w polskiej lidze, nie dostrzegam u niego zaangażowania w grze.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Stary 21.08.2009, 18:08
Gancarczyk wczoraj grał beznadziejnie do 80. minuty. W pierwszej połowie był niemiłosiernie ośmieszany przez graczy Brugge. Gordan Golik, nie dziwię się, że Smuda go nie chciał. Wolał piłkarzy, a nie bandytów boiskowych. Na plus Peszko i Rengifo. Dobre spotkanie.

Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 21.08.2009, 18:42
http://www.sport.pl/pilka/1,65060,69...Arboledy_.html

My mamy dwa poważne osłabienia i jakoś nie narzekamy, a mogliśmy tak zwalić na to winę za Levadię : )
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.08.2009, 21:07
ToTylkoJa napisał:

Cytat:
Gwiaździsty- jeśli można wiedzieć, dlaczego uważasz Borysiuka za rzeźnika? Bo tak się złożyło, że przez niego Boguski nabawił się kontuzji(pierwsze opinie i diagnozy mówiły, że uraz nie jest aż tak poważny). Poproszę jeszcze jakieś inne faule Borysa, w których to eliminuje rywali. Gruba przesada z tym rzeźnikem. A, że walczy na boisku? Od tego chyba jest, w końcu to def pomocnik.
Mecz Wisła - Legia. Ordynarny faul od tyłu bez piłki na Boguskim, efekt poważnie uszkodzony staw skokowy. Boguski wyelminowany na wiele miesięcy. Brak nawet zółtej kartki, ale sędziował Małek, no to sprawa jasna.
Chwilę później kopie z całej siły, od tyłu, bez piłki, Sobolewskiego w mięsień dwugłowy uda. Efekt, Sobol schodzi z boiska wyelminowany z gry. Przy normalnym sędziowaniu facet w tym momencie schodzi z boiska po pokazaniu mu drugiej żółtej i w efekcie czerwonej kartki.
Obejrzyj sobie to np. w zwolnionym tempie. Bo ja obejrzałem. Mam ten mecz nagrany, jak każdy ważny w danym. Tak bezmyślnego pajaca dawno nie widziałem.
Nie jestem mściwy, ale czekam jak temu gnojkowi wejdzie ktoś tak samo jak on innym. Jak po tym wejsciu zakończy swoją "karierę" to przyklasnę temu co go wyelminował z boiska.
Niestety gra nadal i stanowi niebezpieczeństwo dla innych piłkarzy ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 22.08.2009, 14:39
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
ToTylkoJa napisał:

Mecz Wisła - Legia. Ordynarny faul od tyłu bez piłki na Boguskim, efekt poważnie uszkodzony staw skokowy. Boguski wyelminowany na wiele miesięcy. Brak nawet zółtej kartki, ale sędziował Małek, no to sprawa jasna.
Chwilę później kopie z całej siły, od tyłu, bez piłki, Sobolewskiego w mięsień dwugłowy uda. Efekt, Sobol schodzi z boiska wyelminowany z gry. Przy normalnym sędziowaniu facet w tym momencie schodzi z boiska po pokazaniu mu drugiej żółtej i w efekcie czerwonej kartki.
Obejrzyj sobie to np. w zwolnionym tempie. Bo ja obejrzałem. Mam ten mecz nagrany, jak każdy ważny w danym. Tak bezmyślnego pajaca dawno nie widziałem.
Nie jestem mściwy, ale czekam jak temu gnojkowi wejdzie ktoś tak samo jak on innym. Jak po tym wejsciu zakończy swoją "karierę" to przyklasnę temu co go wyelminował z boiska.
Niestety gra nadal i stanowi niebezpieczeństwo dla innych piłkarzy ekstraklasy.
proszę o inne jego brutalne faule z innych spotkań. Bo nieraz tak jest, że ma się słabszy dzień i nic nie wychodzi. Rzeźnik piłkarski kojarzy mi się z piłkarzem, który notorycznie gra brutalnie. Jeśli Borysiuk za jeden mecz (w którym zrobił źle, nie pochwalam go za to)może być tak oceniony, to równie dobrze mogę tak nazwać Clebera, któremu też się zdarzyło brutalne wejście. Szałachowski gdy został wyeliminowany na ponad pół roku sam przyznał, że jest to piłka i takie rzeczy się zdarzają (chodzi o faul zawodnika Górnika Z na nim). Borysiuk poza tym meczem nie ma ostrych wejść w rywali, co dla mnie jest jednoznaczne z tym, że nie jest to boiskowy rzeźnik. Byłby nim, gdyby robił to notorycznie. Tak samo Golik. Jeśli wczorajsze wejście w piłkarza rywali będzie tylko tym jednym, to nie będzie rzeźnikiem, ale jeśli będzie robił to często, to wtedy i owszem, można będzie go tak nazywać.
A czy Zdenek Grygera może zostać uznany rzeźnikiem za brutalne wejście w CR (podczas meczu towarzyskiego Real-Juve)? Czy to się nie łapie pod to, ponieważ CR cudem uniknął poważnej kontuzji?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.08.2009, 14:58
Dla mnie rzeznikiem to jest Choto. Tego kolesia to nie lubie za chamskie faule
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 22.08.2009, 15:11
A Szala i jego lotne łokcie?
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
zwiru87
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 24.08.2009, 21:02
wielkimi krokami zbliża się kolejny mecz, jak myślicie w Brugii Wrończanie zagrają 442 czy 451?
i jeśli zagrają 442 to z Golikiem czy Stiliciem, a jeśli 451 to zrezygnują z bocznego pomocnika czy Lewandowski zagra jako ofensywny ?
Ostatnio edytowane przez zwiru87 : 24.08.2009 o godz. 21:05.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.08.2009, 20:07
A Boreek nie widział faulu boże co za naród. Gośc wpada w 5ce w bramkarza a ci płaczą że sport do gra kontaktowa
Jak gra Lokomotiv to się przepisy zmieniają, chyba im się pomyliło że sędzia pierwszego meczu sędziuje
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 27.08.2009 o godz. 20:12.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 27.08.2009, 20:10
faul jak się patrzy. Chyba panowie komentatorzy zapomnieli, że w '5' bramkarz jest nietykalny.

edit: co to za debil komentuje wraz z Borkiem?
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 27.08.2009 o godz. 20:13.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.08.2009, 20:13
Ale Amika i tak spokojnie awansuje. Po początkowej nerwówce uspokoili grę, wynik 1-0 u siebie jest świetny. Bo bramkę w tym meczu pewnie Amika też strzeli.

Umówmy się, Bruggia to typowy europejski średniak, do tego gra dosyć przeciętnie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.08.2009, 20:16
Boże ludzie nie leci to gdzieś w radiu bo to się nie da słuchać
Teraz się okazuje że przepis jest żeby zmienć spodenki ale tak na prawdę to jest na złość dla Amicy

Co do meczu to coś mi się wydaje że "nasi" będą kończyć w 10 a może i w 9

P.S. Panie Borek, Pan się cofasz w rozwoju. Po pierwsze to faul ewidentny po 2 to jak "naszego" faulowali w polu karnym to był tak zwany przywilej bramka nie padła ale co tam...
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 27.08.2009 o godz. 20:21.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 27.08.2009, 20:18
teraz zawodnik Brugge powinien dostać żółtą kartkę, bo gdy gra jest na gwizdek, a zawodnik wykona rzut wolny, wtedy powinien być ukarany.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Niestety, z Borkiem komentuje sam Włodek Lubański.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Jezu kto komentuje ten mecz? teg sie sluchac nie da...masakra jakas..

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.08.2009, 20:19
Chyba Lubański.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.08.2009, 20:20
Najbardziej mnie rozwala komentator i jego "Bruge" Mecz pod dyktando Belgów ale niestety nic nie wpadło i pewnie Kuchenki znowu awansują :/

Odpowiedz cytując
pbciderek
Member

Od: 03.2005

Stary 27.08.2009, 20:22
Jak amica gra to przepisy się zmieniają... żenujący komentarz
pbciderek
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 27.08.2009, 20:23
a myślałem, że gorzej niż w eNce to już sieę nie da komentować
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 27.08.2009, 20:24
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
a myślałem, że gorzej niż w eNce to już sieę nie da komentować
Wole juz sluchac "zabawnego" Jagode. POWAZNIE !
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.08.2009, 20:24
_gilardino_ tak sie akurat składa, że lubański przez 7 lat grał w Belgii i jego wymowa Bruge jest poprawna. Brugia to spolszczona nazwa tego miasta- coś jak Kraków i Cracow, kumasz?
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.08.2009, 20:26
Was też denerwują te mordy w studiu? Roman "Solarium" Kołtoń, Wojciech "polej po jednym" Kowalczyk? I ten trzeci to w ogole kto? Pierwszy raz go widze...A Iwanow wygląda jakby się smarował samoopalaczem... "Mamy taki sam krawat, ale mimo to kibicuję Lechowi" - ten tekst Kołtonia rozwalił mnie na łopatki...może w TVP są dinoeksperci, ale dużo bardziej lubie słuchać Engela, Szczepłka i GMocha niż tych speców.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 27.08.2009, 20:27
snyrting napisał(a):Wyświetl post
_gilardino_ tak sie akurat składa, że lubański przez 7 lat grał w Belgii i jego wymowa Bruge jest poprawna. Brugia to spolszczona nazwa tego miasta- coś jak Kraków i Cracow, kumasz?
Powinno sie czytac to "Bryhe" lub "Briż", zalezy w jakim jezyku (flamandzki/francuski)
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 27.08.2009, 20:27
Lech gra ambitną kopanine, mają problem ze składną akcją ofensywną - obrona jeszcze jako tako
ale możę dowiozą 0:0 do końca - przynajmniej bedzie co oglądać
p.s
a Lubańskiego się słuchać nie da - to kretyn do potęgi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów