|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ano chyba niestety nadal będzie jeden, bo wygląda na to, że olbrzyma nr.1 będą demontować.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Lub PrzedŁuŻaĆ
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Uważam, że na początku po oddaniu stadioniu wypełnimy gdzieś w okolicach 25 tys ludzi. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić gdzie Ci wszyscy ludzie zaparkują auta. Sam przyjeżdżam na mecze samochodem i jeśli odbywają się w wakacje to jeszcze jest sporo miejsc parkingowych na miasteczku studenckim ale gdy przychodzi rok akademicki to nie ma tem również gdzie stać. Na boisku kortowym chyba teraz nie będzie tez tyle miejsc postojowych co wcześniej. Na Focha i 3 maja tez wszyscy stoją gdiz sie da. Chyba jedyną alternatywą pozostaja błonia
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oglądając skrót meczu Wolverhampton zauważyłem, że tam mają dość daleko trybuny od boiska.
![]() http://stadiums.football.co.uk/Image...Large/49-0.jpg http://www2.blackpooltoday.co.uk/cha...gallery/10.jpg Może nie będzie tak najgorzej... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Na Celticu trybuny za bramką też są dosyć daleko. Nie będzie źle
![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
. Nie wiem czy kumasz, ale ten stadion był przebudowywany pewnie z 50 razy. Nasz tez jest, i w tabece: "inauguracja" bedzie 1922... (ktos niekumaty mógłby powiedzieć ze przed wojną budowano pod trybunami schody ruchome, baseny i temu podobne gadrzety) |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Ten dzwig będzie pracował też na trybunie głównej, a po zakonczeniu budowy nie bedzie zadnego problemu z wyjazdem
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przy którejś relacji z budowy było podane że duży będzie pracował przy C, praca przy trybunie zachodniej były uzależniona od "Potrzeby". Poza tym na forum skyscrapercity osoba związana z EURO KRANEM napisałą że duży leży i lada chwila wyjeżdża....
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
to ciekawe jak zamontowaliby ostatnie stopnie C
moim zdaniem będą go powiększać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wczoraj miałem okazję zobaczyć nową C od strony Jordana, akurat trwał montaż zewnętrznych fasad już na III piętrze. Spawacz się irytował brakiem spasowania elementów ale mam nadzieję że solidnie wykonał robotę
. Zwróciliście uwagę na różnicę w konstrukcji pomiędzy obecnie budowanymi trybunami wschodnią i zachodnią a już stojącymi północną i południową? Nowe, w tym narożniki co mnie najbardziej boli mają płytę usytuowaną do podłoża prostopadle. Obecne D i E są wcięte. Nie wygląda to pięknie :/. P.S. Nawet fani Evertonu w liczbie dwóch postanowili obejrzeć nasz plac budowy ![]() ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
To jeżeli trybuna będzie wyższa o 13 metrów niż to co jest teraz, to jak wysoko będzie dach nad siedzeniami
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() To chyba wszystko wyjaśni. ![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
haha to już z dachem chyba te 13 metrów?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie dach, tylko elementy podtrzymujące dach oraz oświetlenie. Widać to na planie.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
mam takie pytanie - na budownictwie sie nie znam, odrazu mowie.
Trybuny E i D byly projektowane tak długie z myslą o tym ,ze narozniki nie beda istniec, czyli tym samym trybuny C i A/B beda moglby byc blizej linii boiska. W takim razie w jakim celu były te wjazdy po obu stronach D i jednej stronie E? Przeciez patrzac na to jak to wyglada teraz, to wjazdy są w dobrym miejscu. Ale biorac pod uwage ze trybuna miala byc blizej, to te wjazdy prowadzilyby prosto w sciane ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
haha bedziemy mieli fajny stadion ale fajnie sie tez zrobi jak za h*** nie bedzie mozna do niego dojechac.
Kto jezdzi autem ten wie jak sie wyjezdza z Piastowskiej ,bylo po 15 tys ludzi i czekalo sie 30 mniut na wyjazd.Gdyby nie bylo policjantow ,to bylby juz paraliz. A teraz jak przyjdzie te 33 tysiiaki(bo zakladam ze przyjda np na topowe mecze) to ani dojechac ani wyjechac.... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Ponieważ teraz muszę dojeżdżać autem na mecze, to zawsze byłem co najmniej 2h przed gwizdkiem na stadionie. Kiedy jeszcze mieszkałem w Krakowie, wybierałem się tramwajem, taryfą albo na butach
. Bez parkingów to będzie dramat... Wybudowaćstadion to jak widać nie sztuka ( szczególnie jak to Obtułowicz projektował ;> ) ale zapewnić miejsca parkingowe - to dopiero wyzwanie, szczególnie w centrum miasta. Zdaje mi się, że wg wytycznych UEFA powinno przypadać jedno miejsce parkingowe na 4 osoby. Czyli u nas powinno być miejsc na 8250 samochodów. Najłatwiej będzie zabetonować błonia i namalować linie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Najlepiej, jakby Ci totalnie wygodni wsiedli w tramwaj
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
drugi też w XIX...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie zastanawia, dlaczego na innych polskich stadionach narożniki trybun są wykonane z gotowych elementów, a u nas wszystko robi się ręcznie, co jest długo trwałe i wymaga ogromnej precyzji żeby czasem 3 narożniki nie różniły się od siebie w gabarytach.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Może dobrym miejscem na lokalizację parkingów byłaby przestrzeń, na której miały stanąć hotele Hilton? Jest tam spory obszar niewykorzystywany, blisko stadionu, w razie przyszłych inwestycji możnaby tam spokojnie je realizować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Grunt ze nawet im wyszly te narozniki ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Bądźmy poważni. To są profesjonaliści a nie dzieci w piaskownicy. Dobór techniki budowy wynika ze względów o których pisali poprzednicy. Poza tym nie wiem czy operowanie dźwigiem kilkadziesiąt centymetrów od dachu trybun D i E nie byłoby zbyt ryzykowne.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
co to K***a ma być? może jakiś błąd kamerki? albo złudzenie?
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
edit: Akurat większość tego obszaru akurat zasłoniła ta maszyna.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
O co wam chodzi bo ja nic nie widzę..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie no błąd kamerki to to nie jest, może coś leży na trybunie w związku ze składaniem dużego
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|