The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2009, 09:27
tofik napisał(a):Wyświetl post
A tymczasem Uche zostaje w Almerii i gówno zobaczymy pieniędzy. Bo za rok odejdzie gdzie chce za darmo.
Tymczasem wcale niekoniecznie, bo Fulham podwyższyło ofertę:

Wstydliwe opychanie Brożka

A Costly o krok od Wigan - http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Car...287,1,715.html
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.08.2009, 09:28
Naprawde widzielibyście w miejsce Brożka gościa, który nie ma żadnej techniki użytkowej, zmysłu do "małej" gry, niepotrafiącego rozegrać piłki, którego jedynymi atutami jest szybkość i siła fizyczna? Kilka razy piłka odbiła mu się od listwy i ładnie wpadła do bramki, a media zrobiły z niego supergwiazde. Gdyby taki Janczyk przyszedł za Brożka, cała koncepcja gry ofensywnej Skorży poszłaby w cholere. Brożek to nie tylko snajper, ale taki nasz "fałszywy" rozgrywający. Janczyk nie dorasta mu do pięt. Już wole Ćwielonga z Małym w ataku. Jeżeli szukać następcy dla Pawła to napewno nie w Polsce, ani nie wśród polskich piłkarzy, którzy są do wyjęcia.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.08.2009, 09:28
Tomgoo napisał(a):Wyświetl post
Aha i byłym zapomniał, nie dla byłych Legionistów w Wiśle.....
Bardzo rzeczowa i merytoryczna argumentacja.

Pozyskanie Janczyka na zasadzie transferu definitywnego w przypadku odejścia Pawła byłoby kapitalnym rozwiązaniem, kto wie czy nie najlepszym z możliwych. Możnasię u niego wielu rzeczy czepiać, ale przy omawianych mniej lub bardziej poważnie alternatyw z piłkarzy nam znanych (Nowak, Costly) to inna liga - Janczyk dość regularnie wali bramki w barwach przeciętnego zespołu w nieporównywalnie lepszej lidze. A co najważniejsze, ma 21 lat i za parę lat jeżeli nic po drodze się nie spieprzy będzie można na nim nieźle zarobić. W taką stronę powinna iść nasza polityka transferowa.

Nie wiem ile w tym newsie prawdy i prawdopodobieństwa, ale byłbym bardzo zadowolony z takiego transferu.
Ostatnio edytowane przez d : 25.08.2009 o godz. 09:31.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.08.2009, 09:33
Tomgoo napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy elki z palców też by pokazywał po strzelonych dla nas bramkach...
Zdecydowanie nie podoba mi się ta kandydatura, nie dla byłych Legionistów w Wiśle.
Żeby nie było tylko tak ideologicznie, Janczyk zapisał się w mojej pamięci jak najbardziej egoistycznie grający zawodnik na MŚ, jak tylko dostał piłkę kiwał się nie tylko z przeciwnikami ale i z samym sobą tak ze w efekcie końcowym tracił piłkę zamiast podać komuś. My raczej potrzebujemy kogoś kto będzie grał dla drużyny a nie tylko dla siebie.
Aha i byłym zapomniał, nie dla byłych Legionistów w Wiśle.....
Jaki z Janczyka Legionista, dajże spokój. Chłopak był młody, grał w 4 lidze, dostał ofertę z Legii więc nie mógł odmówić. Legionistą to był np. Kucharski albo jest Boruc, Szamotulski itp. Tych graczy nie chciałbym w Wiśle widzieć. Ale Janczyk to młody zawodnik i nigdy nie był ikoną kibiców Legii, nie pamętam też jakichś jego deklaracji wielkij miłości do drużyny z Łazienkowskiej. Jeśli jest inaczej to mnie popraw.

[EDIT] Właśnie przeczytałem że jakieś L-ki pokazywał i deklarował się w wywiadach. Cóż... zobaczymy.
tofik napisał(a):
Tak podejrzewałem, że Brożek jest opcją rezerwową dla kogoś (pisałem, że dla Uche, ale najwyraźniej jest jeszcze 3 innych, wyżej od niego na liście). Prawdę mówiąc jakoś mnie to nie dziwi. Bo jak radzili sobie zagranicą strzelcy naszej ekstraklasy ? Krótko - fatalnie.
Jak Brożek może być opcją rezerwową dla Uche skoro to zawodnicy grający na innych pozycjach? Nie bardzo to rozumiem. Natomiast mi również wydaje się, żę Brożek nie odejdzie z Wisły, gdyż nikt nie jest naprawdę zdeterminowany żeby go kupić.
Ostatnio edytowane przez Arked : 25.08.2009 o godz. 09:38.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Tomgoo
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.08.2009, 09:46
d napisał(a):Wyświetl post
Bardzo rzeczowa i merytoryczna argumentacja.
Powtórzenie tego zdania na końcu było ironiczne dla domyślnych.
Jak dla mnie, jeśli wierzyć w doniesienia prasowe(chociaż w dobie całkowitej tabloidyzacji mediów cięzko..) nie chciałbym widzieć Janczyka w Wiśle. I nie rusza mnie jaki to on jest dobry (a nie jest) czy mody. Po prostu mam takie przekonanie i tyle, mogę być w tym nawet odosobniony, ale dziwię się niektórym...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.08.2009, 09:48
z onetu na temat Janczyka

Cytat:
- Dawid bierze pod uwagę rezygnację z pieniędzy w Lokeren i przejście do Wisły Kraków - powiedział Jerzy Kopiec, menedżer piłkarza.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.08.2009, 09:49
Arked napisał(a):Wyświetl post
Jak Brożek może być opcją rezerwową dla Uche skoro to zawodnicy grający na innych pozycjach? Nie bardzo to rozumiem. Natomiast mi również wydaje się, żę Brożek nie odejdzie z Wisły, gdyż nikt nie jest naprawdę zdeterminowany żeby go kupić.
Ale czas leci i to nie Wisła Kasperczaka, gdzie Uche gral na prawym skrzydle . W Almerii trener Sanchez wystawia go w ataku.

Jeszcze co do Janczyka to umówmy się, że najlepszym rozwiązaniem byłoby wypozyczyć go z tego CSKAA. A nie pchać od razu z pieniędzmi, których aktualnie nie mamy. Mniejsze ryzyko.
Ostatnio edytowane przez tofik : 25.08.2009 o godz. 09:51.
..
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Stary 25.08.2009, 09:50
Co do Janczyka to napewno jest dobry technicznie, umie się ustawic i ma dobre kontrolowane uderzenie. Wg mnie jego wadą jest to, że jest jednak troche za wolny.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2009, 09:56
MichauSzczu napisał(a):Wyświetl post
Co do Janczyka to napewno jest dobry technicznie, umie się ustawic i ma dobre kontrolowane uderzenie. Wg mnie jego wadą jest to, że jest jednak troche za wolny.
Szarny napisał(a):Wyświetl post
Naprawde widzielibyście w miejsce Brożka gościa, który nie ma żadnej techniki użytkowej, zmysłu do "małej" gry, niepotrafiącego rozegrać piłki , którego jedynymi atutami jest szybkość i siła fizyczna?
Forum twoim źródłem wiedzy.
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 25.08.2009, 09:59
felipe napisał(a):Wyświetl post
Forum twoim źródłem wiedzy.
Michał ma jednak rację.
Nam pozostaje tylko kibicować Fulham ale w walce nie o Brożka tylko o Uche.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.08.2009, 10:10
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
z onetu na temat Janczyka
Tym piłkarzykom to się naprawdę w d... przewraca.

To brzmi tak, jakby w Wiśle miał grać za darmochę i jeszcze getry sobie prać.

Łaskawca się znalazł.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 25.08.2009, 10:30
I co? Od wczoraj minęło więcej niż kilka godzin a Brożek jak w Wiśle tak w Wiśle.
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.08.2009, 10:40
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
I co? Od wczoraj minęło więcej niż kilka godzin a Brożek jak w Wiśle tak w Wiśle.
I całkiem możliwe że tak zostanie, najlepiej byłoby wypracować jesienią dwucyfrową przewagę w tabeli, a potem sprzedać Brozia do Rosji. Mielibyśmy i mistrza i sporo kasy.
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.08.2009, 10:41
Bo wszystko ma się wyjaśnić dzisiaj.

Co do Janczyka, to chyba nasz zarząd nie jest na tyle potrytytyty żeby ściągać byłych Legionistów.

Chociaż nie ukrywam, talent ma, ale w naszej lidze za czasu gry w Warszawie nie wyróżniał się specjalnie i gdyby nie te dobre występy w młodzieżówce to pewnie dalej by w naszej cudownej lidze siedział.
Ostatnio edytowane przez Pawlolek : 06.06.2011 o godz. 13:47.
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.08.2009, 10:42
Pawlolek napisał(a):Wyświetl post
Bo wszystko ma się wyjaśnić dzisiaj xP

Co do Janczyka, to chyba nasz zarząd nie jest na tyle potrytytyty żeby ściągać byłych Legionistów xP
Vide Jacek Bednarz
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Stary 25.08.2009, 10:43
Pawlolek napisał(a):Wyświetl post

Co do Janczyka, to chyba nasz zarząd nie jest na tyle potrytytyty żeby ściągać byłych Legionistów xP
Przypomnę tylko dwa nazwiska - Okuka, Svitlica

Takich rzeczywiście nam nie potrzeba, ale Janczyk? Cóż, do póki Paweł jest z nami nie ma takiego tematu...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.08.2009, 10:48
Janczyk dzisiaj, a Janczyk kilka lat temu w Legii, to zupelnie inni pilkarze. To jest kolejny przyklad ile daje trenowanie i gra poza granicami naszego kraju. Jestem, jak najbardziej na tak...w dodatku dalej bardzo mlody. Moze byc jeszcze lepszy.

P.S - Szkoda, ze to tylko kaczka dziennikarska.
Odpowiedz cytując
wiernyTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.08.2009, 10:49
Ja tam bym go przyjął nawet z Legii. No bo na Ćwielonga z taka skutecznoscią narazie nie ma co liczyc. a Boguś i Gargula jeszcze troche sie pewnie poleczą
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Stary 25.08.2009, 10:57
A tak wogole to Janczyk ma bardzo podobny styl gry do Brozka, ale tego Brozka z jesieni ub.roku. Taki zawodnik napewno nam się przyda.
Odpowiedz cytując
s2pac
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 25.08.2009, 10:57
Ogladałem MŚ jak grała młodzieżówka z Jańczykiem na czele. Uważam, że to Jańczyk był najlepszym ofensywnym piłakrzem,a Małecki gorzej się od niego prezentował.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.08.2009, 11:00
s2pac napisał(a):Wyświetl post
Ogladałem MŚ jak grała młodzieżówka z Jańczykiem na czele. Uważam, że to Jańczyk był najlepszym ofensywnym piłakrzem,a Małecki gorzej się od niego prezentował.
A takie "sympatyczne" gesty po tym jak bramki strzelał też pamiętasz, czy już nie?
Odpowiedz cytując
Magic19
Member

Od: 05.2007

Stary 25.08.2009, 11:07
Janczyk jest byłym legionistą ale to nie oznacza że będzie grał u nas z mniejszym zaangażowaniem.. to młody zawodnik który może wnieść wiele do naszego zespołu.... Jestem za...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.08.2009, 11:08
No właśnie, dwa palce lewej ręki, układajace się w kąt prosty?

Nie - dla Janczyka w Wiśle !
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.08.2009, 11:09
Magic19 napisał(a):Wyświetl post
Janczyk jest byłym legionistą ale to nie oznacza że będzie grał u nas z mniejszym zaangażowaniem.. to młody zawodnik który może wnieść wiele do naszego zespołu.... Jestem za...
Możesz sobie być "za a nawet przeciw" a i tak w ogóle nie wiem o czym dyskusja...

Nie ma tematu Janczyka w Wiśle, a "gotowy obniżyć zarobki dla gry w Polsce"... Mało wysublimowany dowcip...
Jeden powód - dlaczego?
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Stary 25.08.2009, 11:15
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
Możesz sobie być "za a nawet przeciw" a i tak w ogóle nie wiem o czym dyskusja...

Nie ma tematu Janczyka w Wiśle, a "gotowy obniżyć zarobki dla gry w Polsce"... Mało wysublimowany dowcip...
Jeden powód - dlaczego?
Dlatego że jest młody i ma swiadomosc ze nie grajac w podstawowym składzie moze zniszczyc sobie kariere.
Dlatego że w Polsce będzie "bardziej widoczny" dla trenejro naszych orłów.
Dlatego ze moze się bardziej rozwinąc.
Dlatego ze są małe szanse ze w lidze belgijskiej nastrzela 20 bramek.
Dlatego ze czasami warto zrobic krok w tył, aby nastepnie zrobic 2 kroki w przód.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.08.2009, 11:18
Trudno, żeby grając w Legii "W" układał palcami.

Jestem jak najbardziej za tym transferem (jeżeli to nie wymysł mediów). Jest to piłkarz słabszy od Brożka, ale może w kilka lat dojść do jego poziomu. Ładnie grali z Małym na MMŚ
Odpowiedz cytując
PROSPERO
Member

Od: 10.2004

Stary 25.08.2009, 11:40
Ja nie chce się pastwić nad Pawłem Brożkiem, ale on nawet na Polską lige jest przeciętnym piłkarzem, brak techniki, brak szybkośći, marnuje dużo sytuacji, ale najwięcej wkurza mnie u niego to, że gdy ktoś mu nie poda lub żle to zrobi, to wszystkich opierdziela na boisku, krótko mówiąc niech już idzie do tego Fulham. Natomiast jeśli chodzi wzmocnienia, to widziałbym w Wiśle Carlo Costliego, piłkarzem jest przynajmniej o klase lepszym, tylko nikt tego nie widzi i nie chce dać mu szansy. Jest wysoki, niezle strzela z główki, ma niezłą techniki i całkiem przyzowite zagrania, tylko problem polega na tym, że Maciej Skorża stawia na nazwiska i boji się dać szanse bardziej dynamicznemu piłkarzowi jakim jest z pewnością Costly.
W 1 Rzędach Turystki Pokazują Cycki
Odpowiedz cytując
napój
Member

Stary 25.08.2009, 11:50
Spasowało by kupić 2 zawodników jeszcze ! Brożek odejdzie, to trzeba znaleźć następce. Łobodziński... Sami widzicie jak gra, dlatego tu też by spasowało kogoś kupić. Tylko kogo ?
http://wisla-mistrzpolski.futbolowo....-mistrzpolski/

POLECAM!!!! To jest strona Wisły Kraków. Znajdują się tam wszystkie najwazaniejsze rzeczy o Wiśle Kraków
Odpowiedz cytując
buters87
Member

Od: 10.2007

Stary 25.08.2009, 11:51
PROSPERO napisał(a):Wyświetl post
(...)ale on nawet na Polską lige jest przeciętnym piłkarzem, brak techniki, brak szybkośći,(..)
no no, znawca jakich mało ;( śmiem twierdzić że Paweł posiada niezłą technikę użytkową (oczywiście ma błędy w przyjęciu itp ale jak chce to zagra, że palce lizać), a co do szybkości to powiem krótko, nie zgadzam się z tobą

PROSPERO napisał(a):Wyświetl post
(..)tylko problem polega na tym, że Maciej Skorża stawia na nazwiska i boji się dać szanse bardziej dynamicznemu piłkarzowi jakim jest z pewnością Costly.
no właśnie mnie też to denerwuje, że Costly nic nie gra u Skorży, ale to chyba wina tego, że jest piłkarzem INNEJ drużyny
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 25.08.2009, 11:54
Cytat:
Ja nie chce się pastwić nad Pawłem Brożkiem, ale on nawet na Polską lige jest przeciętnym piłkarzem, brak techniki, brak szybkośći
Powiedz mi, kto w tej naszej ligi jest on niego szybszy? Może bracia Gancarczykowie, Peszko i...?
Cytat:
Natomiast jeśli chodzi wzmocnienia, to widziałbym w Wiśle Carlo Costliego, piłkarzem jest przynajmniej o klase lepszym, tylko nikt tego nie widzi i nie chce dać mu szansy
Aż mi się smutno zrobiło. No tak, świetny piłkarz, gra fantastycznie, tylko jakoś nikt nie widzi tych jego bramek i cudownej gry...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów