The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2009, 22:02
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Jesli Brozek odejdzie, to za czesc pieniazkow: Grosicki i Costly, a od stycznia Roger z wolnego transferu. Takimi dzialaniami bylbym w pelni usatysfakcjonowany.
niezle ci odbilo. co piles?
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.08.2009, 22:04
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Jakbym był Bednarzem, to bym się przyjrzał uważnie grze Wilczka z Piasta. Już w zeszlym sezonie mi się jego gra podobała, a na początku tego potwierdza, że ma zadatki na dobrego piłkarza i idzie dobrą drogą. Myśle że, w kontekście wygasającego kontraktu Cantoro i coraz częstszym przebąkiwaniu Diaza (czy też jego menadżera) o odejściu, to idealny kandydat, mam nadzieję że osoby odpowiedzialne za transfery do zimowego okienka na ten pomysł wpadną.
mi tez sie ten Wilczek z Piasta podoba, mysle ze Piast zbyt duzo za niego by nie chcial
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 23.08.2009, 22:08
Żaden z tej trójki by w Wiśle nie chciał grać. Costly wiele razy powtarzał że nie chce już grać w Polsce, Roger gra piach.
Odpowiedz cytując
GiZmO_14
Member

Od: 02.2009

Stary 24.08.2009, 00:01
Po co komu ten legijny gamoń który zarabia chore pieniądze a od roku gra b.słabo i czasem mu 1 mecz wyjdzie już wole Wilczka który ma chęć do gry
Barca
Manchester United
Borussia Dortmund
FC Porto
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.08.2009, 01:36
Costly nie chce grac w Belchatowie(i to tez podobno, bo jak widzimy gra). Roger nie pasuje do stylu Legii(jesli takowy istnieje, bo za Urbana takowego nie zauwazylem), bardziej pasowalby do naszej pilki, a ze ofert brak z ciekawych klubow, to pewnie bez problemu zostalby w Polsce(przeciez juz od czerwca moze podpisac kontrakt z jakimkolwiek klubem). Ja szukam i pisze o pilkarzach, ktorzy mogliby wskoczyc odrazu do pierwszego skladu, a takich jest niewielu w naszej lidze...napewno po transferze Brozka zbawieniem nie bylby Wilczek.
Wydaje mi sie, ze i tak Pawel z nami zostanie, przynajmniej na runde jesienna.
Odpowiedz cytując
s2pac
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 24.08.2009, 08:11
a może by tak poszukać młodych piłkarzy, którzy uczyli się piłki w Niemieckiej lidze np Tyrała..
Odpowiedz cytując
Skrzat
Member

Od: 12.2008

Stary 24.08.2009, 08:15
Ehy,już to widzę jak Tyrała kiwa nam Komorowskiego,Arbolede i Choto a potem strzela w okienko!Toż nikt nie wie jak on gra!
Odpowiedz cytując
Zlatan93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.08.2009, 08:15
Za Brożka wziąźć Wilczka i Grzegorza Podstawka.
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.08.2009, 08:27
jak juz tutaj są niedorzeczne propozycje to ja dam link do kolejnego gościa:

http://www.youtube.com/watch?v=Y3LRf2DqwZA

Celność ma szybkość też brać go !
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.08.2009, 08:49
Cytat:
Grzegorza Podstawka.
own3d x) Oglądasz czasem mecze Bytomian? Po co nam kolejny Ćwielong?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.08.2009, 09:08
Z bramkarzy widziałbym na pewno u nas Mateusza Bąka, niesamowicie zwinny, skoczny bardzo dynamiczny bramkarz. Poprzednią rundę w Lechii był kontuzjowany, bronił Kapsa i było widać różnicę... Bąk broni bardzo efektownie, trzeba przyznać że nie raz aż za bardzo pod publiczkę(w sumie Majdan był podobny), ale chłopak jest w dobrym wieku jak na golkipera. Podobno już się nim interesowaliśmy, ale nic z tego nie wyszło. Ja byłbym ZA, na pewno byłby w stanie nawiązać walkę z Mariuszem(który trzeba przyznać z Arką bronił dobrze).
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Stary 24.08.2009, 09:36
Jeżeli Brozio odejdzie to mam kilka propozycji

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ak/profil.html
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ungsdaten.html
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ly/profil.html

nie widziałem ich w akcji ale bramki potrafią zdobywać
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 24.08.2009, 09:43
Jeżeli Brożek pójdzie za 3,4 mln euro, to conajmniej 1-1,5 mln z tej kasy MUSIMY wydać na wzmocnienia - przede wszystkim ataku.
Wracam do Kamburowa, który w Lokomotiw Sofia w jednej rundzie strzelił 16 goli i został królem strzelców - skoro dawaliśmy 800 tys za Nei w zeszłym roku, to taka sama kwota za Bułgara nie byłaby zmarnotrawiona.
Reszta to bramkarz + młody napastnik.
Co do Wilczka i Glika - moim zdaniem kupić ich dzisiaj i oddać na wypożyczenie Piastowi do końca sezonu.... Myślę, że taka ewentualność cieszyłaby Piastunki. Poza tym w Gliwicach n ie strzelają kwotami z dupy jak w innych klubach (Kasprzik kosztował jedyne 800 tys. zł) więcwarto zaproponować im współpracę, w końcu Kowalski u nich ogrywa się na stoperze.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 24.08.2009, 09:45
Tylko że Brożek jak coś pójdzie za 2,5 mln euro, z czego tylko 0,5 mln euro możemy przeznaczyć na napastnika.....
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.08.2009, 10:02
janko04 napisał(a):Wyświetl post
jak juz tutaj są niedorzeczne propozycje to ja dam link do kolejnego gościa:

http://www.youtube.com/watch?v=Y3LRf2DqwZA

Celność ma szybkość też brać go !
Przez większą część tego filmiku zastanowaiałem się czy to aby nie jest jakiś fotomontaż

... a Kamburow w 2006 roku kosztował Al-Ahli około 2 miliony euro.
Teraz ma zdaje się 28 lat, 188 cm wzrostu, znów strzela gole jak na zawołanie więc pewnie cena za niego nie byłaby dużo niższa. Pamiętajmy też o tym że Levski ciągle ma szanse na awans do Ligi Mistrzów, a jeśli odpadnie to Kamburow i tak gra w Lidze Europejskiej. Tak więc sportowo i finansowo jego transfer jest mało realny.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 24.08.2009 o godz. 10:19.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 24.08.2009, 10:11
Zlatan93 napisał(a):Wyświetl post
Za Brożka wziąźć Wilczka i Grzegorza Podstawka.
Tego Podstawka z Bytomia, który wczoraj poprawił mi humor marnując "setkę" za "setką" w meczu z Koroną? Ludzie, kończą się wakacje, zacznijcie myśleć, bo jak już wzmocnieniami mają być ludzie jak Grzegorz Podstawek to ręce opadają.

P.S. Skoro S-F to ja zaproponuję Bruno. Chłopak co raz lepiej sobie radzi w Jagiellonii. Warto by rozważyć Jego postać, bo myślę, że z tej całej mizerii prezentuje się bardzo obiecująco.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.08.2009, 10:16
Jak możemy przeznaczyć max 500 k euro to ledwo na napastnika wystarczy. I to nie na takiego co strzeli 20 bramek, a raczej jakiegoś przyszłościowego. I to też będzie trzeba dobrze wybrać, żeby nie kupić jakiegoś leszcza, który wcale talentem nie jest No chyba, że ewentualnie Bełchatów odda nam Costlyego w promocji.
..
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 24.08.2009, 10:22
Costly niby 700tyś euro
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Stary 24.08.2009, 10:22
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
\P.S. Skoro S-F to ja zaproponuję Bruno. Chłopak co raz lepiej sobie radzi w Jagiellonii. Warto by rozważyć Jego postać, bo myślę, że z tej całej mizerii prezentuje się bardzo obiecująco.
Proponowałem go już po kilku meczach w tamtym sezonie, to każdy się pukał w czoło.

Koleś pokazuje coraz więcej swoich umiejętności i często strzela bramki. W sobotę zapakował moim zdaniem bramkę kolejki. Tylko trzeba pamiętać, że to nie jest napastnik, tylko taki alla Małecki/Boguski. A nam potrzebny jest snajper z prawdziwego zdarzenia, w pierwszej kolejności.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 24.08.2009, 10:41
Dozamet1 napisał(a):Wyświetl post
Costly niby 700tyś euro
I podobna ma propozycję z Wigan, więc raczej nie przyjdzie do Wisły. Za 500 tys. Euro mozna by spróbować wycićgnąć talenty z Gorzowa i Łęcznej nazwisk niestety nie pamietam ...
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 24.08.2009, 11:29
cfa napisał(a):Wyświetl post
I podobna ma propozycję z Wigan, więc raczej nie przyjdzie do Wisły. Za 500 tys. Euro mozna by spróbować wycićgnąć talenty z Gorzowa i Łęcznej nazwisk niestety nie pamietam ...

Nakoulma i Traore? ;>
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 24.08.2009, 11:49
Za Nakoulme chca az 1,5 mln zl, a to nie jest typowy lowca goli.W zeszlym sezonie strzelil chyba 8 czy 9 bramek. Traore jest obecnie kontuzjowany, ale wg mnie to lepszy napastnik od Nakoulmy i chyba nawet tanszy.
Odpowiedz cytując
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 24.08.2009, 11:59
Ja to Wilczka bralbym w ciemno, chlopak ma to cos i bedzie (jezeli juz nie jest) wysokiej klasy pilkarzem.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.08.2009, 12:08
Krystian168 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli Brozio odejdzie to mam kilka propozycji

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ak/profil.html
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ungsdaten.html
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ly/profil.html

nie widziałem ich w akcji ale bramki potrafią zdobywać
Kojarzę tego Schneuwliego, dobry grajek, ale na pewno poza naszym zasiegiem finansowym.

Ja tam mam stałego kandydata do ataku wisły- Mustafa Alssan Jarju z RAEC Mons/Bergen( spadkowicz do drugiej ligi belgijskiej). Taki hmmmm trochę w stylu Żurawia, tylko silniejszy i chyba lepiej gra głową. Szybkość, przyspieszenie, dobrze ułożona prawa noga z mocnym a zarazem technicznym strzałem, no i chłop umie się zastawić. Nie zawsze gra w ataku, ale mając 23 lata ma 15 bramek w drugiej lidze belgijskiej i 16 czy nawet 17 w ekstraklasie, a w ekstraklasie grał w spadkowiczach( w drugiej lidze Lierse też nie było potentatem).
Odpowiedz cytując
napój
Member

Od: 08.2009

Stary 24.08.2009, 12:31
Następcy Brożka :

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ungsdaten.html (Statystki średnie 2 gole na 5 meczy )

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ungsdaten.html (Staty też średnie też 2 gole, ale na 3 mecze)

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ungsdaten.html ( 2 gole na 4 mecze )

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ungsdaten.html ( 3 gole na 5 meczy )

Dużo tego jeszcze jest ale nie chce mi się szukać
http://wisla-mistrzpolski.futbolowo....-mistrzpolski/

POLECAM!!!! To jest strona Wisły Kraków. Znajdują się tam wszystkie najwazaniejsze rzeczy o Wiśle Kraków
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 24.08.2009, 13:47
kolejny następca Brożka http://www.transfermarkt.de/de/spiel...rd/profil.html
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 24.08.2009, 14:30
JOSE ty na serio? Przeciez kilka tygodni temu przeszedl do Twente z Crvenej Zvezdy.Pewnie kosztuje teraz wiecej niz Brozek.Jakim cudem mialby sie znalezc w Wisle? Trzeba szukac bardziej realnych celow i ze slabszych druzyn niz Wisla bo: 1.Kosztuja malo 2.Istnieje wieksza szansa, ze bedzie chcial grac w slabej lidze polskiej.
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez sessegnon : 24.08.2009 o godz. 14:31.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2009, 14:41
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Przez większą część tego filmiku zastanowaiałem się czy to aby nie jest jakiś fotomontaż

... a Kamburow w 2006 roku kosztował Al-Ahli około 2 miliony euro.
Teraz ma zdaje się 28 lat, 188 cm wzrostu, znów strzela gole jak na zawołanie więc pewnie cena za niego nie byłaby dużo niższa. Pamiętajmy też o tym że Levski ciągle ma szanse na awans do Ligi Mistrzów, a jeśli odpadnie to Kamburow i tak gra w Lidze Europejskiej. Tak więc sportowo i finansowo jego transfer jest mało realny.
Tylko Kamburow gra w Lokomotiw Sofia a nie w Lewskim, trenerem jest Okuka - przyszedł za free z Grecji, tyle w temacie.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.08.2009, 14:54
No to już za późno trzeba go było brać z Asterasu za te 222k euro. Bo za tyle go kupił Loko Sofia. A teraz to po ptokach bo pewnie krzykną z 600-800.
..
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.08.2009, 15:36
Gdybym był Bednarzem to obserwowałbym następujących piłkarzy:
Bramkarze: M.Bąk (Lechia G.), R. Cierzniak (Korona K.), A. Stachowiak (Odra W.), R. Gikiewicz (Jagielonia B.). Obrońcy: K.Król (Jagielonia B.), K.Glik (Piast G.), M.Sadlok (Ruch Ch.), M. Gancarczyk ( Górnik Z.). Pomocnicy: K. Wilczek (Piast G.). Napastnicy: A. Sobiech (Ruch Ch.), I.Micanski (Zagłebie L.), M. Lebedyński (Pogoń Sz.), M.Traore (Górnik Ł.).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów