The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2009, 20:11
W pierwszej połowie Kubuś nieźle się pokazał .
Mógł nawet bramkę strzelić ale w sytuacji sam na sam Casillas wybronił.Asystę również mógł zaliczyć.
Ogólnie szarpie tam i jest jednym z najlepszych w Borussi.
Ostatnio edytowane przez MaG* : 19.08.2009 o godz. 20:13.
Odpowiedz cytując
buldus
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.08.2009, 13:21
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Matusiak przenosi się do Cracovii.
Moje Sety klubowe NOWY SET! Buldus Hit Mix Vol 1! http://buldus.przeklej.pl//
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.08.2009, 13:58
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Matusiak to niezła łajza jako człowiek i piłkarz, ciekawe jakie będzie miał przywitanie na derbach.
Sprzedałeś się! Sprzedałeś się! Sprzedałeś się za jarmułkę!

Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 21.08.2009, 14:01
Przeciez on tylko dlatego przeniosl sie do Craxy aby mogl chodzic z Lukaszem na piwo

Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 21.08.2009, 14:36
jakie przywitanie, rpzeciez z niego taki Wiślak, jak z Grzelaka Brazylijczyk
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.08.2009, 07:37
Marcin Pasionek - urodziny

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1580
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 22.08.2009, 09:52
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Matusiak to niezła łajza jako człowiek i piłkarz, ciekawe jakie będzie miał przywitanie na derbach.
Wypraszam sobie. Tytuł Łajzy przynależy tylko do mnie! Uzurpuję sobie do niego monopol! A Matusiakowi bardziej pasuje menda.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 22.08.2009, 10:34
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
Wypraszam sobie. Tytuł Łajzy przynależy tylko do mnie! Uzurpuję sobie do niego monopol! A Matusiakowi bardziej pasuje menda.
Sorry, ale możecie mi powiedzieć z jakiego powodu go wyzywacie? Czyżby z tego, że przyszedł do nas na 3 miesiące, zgarnął niezłą kapuchę, nic nie pokazał i odszedł? Jeśli dlatego nazywacie go łajzą i mendą, to jak nazwiecie Bednarza i Skorżę, którzy doprowadzili do zatrudnienia tej mendy i łajzy? Widzę, że nie macie zbyt dobrego zdania o naszym sztabie.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 22.08.2009, 10:36
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale możecie mi powiedzieć z jakiego powodu go wyzywacie? Czyżby z tego, że przyszedł do nas na 3 miesiące, zgarnął niezłą kapuchę, nic nie pokazał i odszedł? Jeśli dlatego nazywacie go łajzą i mendą, to jak nazwiecie Bednarza i Skorżę, którzy doprowadzili do zatrudnienia tej mendy i łajzy? Widzę, że nie macie zbyt dobrego zdania o naszym sztabie.
Matusiak robił wszystko, żeby w formie nie być. Wolał za to żyć w świecie wina i giełdy. Poza tym jest to człowiek, który w swojej krótkiej karierze był już w(między innymi): ŁKS'ie i Widzewie, oraz Wiśle i Cracovii..
Ostatnio edytowane przez leyzer87 : 22.08.2009 o godz. 10:38.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.08.2009, 11:00
Takie moje niesamowite info
Marek Zienczuk gra w Skodzie z numerem 27 , a Baszczu : z 4
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.08.2009, 12:29
Cytat:
Po długiej i bardzo ciężkiej chorobie w sobotę nad ranem zmarł w Krakowie Krzysztof Piszczek, były piłkarz m.in. Wisły i Cracovii. Miał zaledwie 31 lat.

Krzysztof Piszczek był wychowankiem Skawinki. Później trafił do Wisły, w której rozegrał 11 meczów w ekstraklasie. W Cracovii znalazł się latem 2002, gdy powstawała drużyna, która wkrótce awansowała z III ligi do ekstraklasy. Ostatnim meczem Krzysztofa Piszczka w barwach Cracovii był mecz wiosną 2003 roku z Koroną Kielce. Później karierę piłkarską przerwała nieuleczalna choroba.
dziesięćznaków
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.08.2009, 12:30
Zmarł Krzysztof Piszczek.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.08.2009, 12:45
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
Matusiak robił wszystko, żeby w formie nie być. Wolał za to żyć w świecie wina i giełdy. Poza tym jest to człowiek, który w swojej krótkiej karierze był już w(między innymi): ŁKS'ie i Widzewie, oraz Wiśle i Cracovii..
Po drodze zaliczy jeszcze Arkę i Lechię a karierę będzie kończył w Stali Rzeszów i Resovii

Jednym słowem lubi derbowy klimat
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 22.08.2009, 12:47
Bramka Dawida Kwieka
http://www.90minut.pl/news/100/news1...da-Kwieka.html
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.08.2009, 18:49
Jonczyk strzelił gola Kluczborkowi w wygranym meczu 4-0 dla Sandecji.
Ostatnio edytowane przez bearex : 24.08.2009 o godz. 20:36.
Odpowiedz cytując
Gienek ;)
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.08.2009, 20:38
Zdzisław Kapka obecny dziś na meczu Przebój Wolbrom - Wigry Suwałki w Wolbromiu.
Czy ktoś mi może powiedzieć czym aktualnie się zajmuje nasz ulubiony działacz?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.08.2009, 00:00
Gienek ;) napisał(a):Wyświetl post
Zdzisław Kapka obecny dziś na meczu Przebój Wolbrom - Wigry Suwałki w Wolbromiu.

Towarzysz Zdzisek zapewne szykuje dobry grunt pod interesy.

padlo na Przeboj albo Wigry...marny ich los..
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.08.2009, 07:33
bearex napisał(a):Wyświetl post
Jonczyk strzelił gola Kluczborgowi w wygranym meczu 4-0 dla Sandecji.

Kluczbork.

Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 23.08.2009, 10:13
Gienek ;) napisał(a):Wyświetl post

Na pewno nic w Wolbromiu niezatapialny nie będzie kręcił. Często przyjeżdża na mecze Przeboju razem z Markiem Kustą. Ot nie ma co robić to jeździ i ogląda 2 ligę.

Pozdro
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2009, 20:39
Co ten Orest wyprawia ;]
Odpowiedz cytując
ardem99
Member

Od: 12.2008

Stary 24.08.2009, 16:18
czytaliście ten artykuł o zmarnowanych talentach w Wiśle? http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=5327
Odpowiedz cytując
Żurawek
Member

Od: 02.2008

Stary 24.08.2009, 20:05
Cytat:
W najbliższą sobotę napastnik Jagiellonii Białystok, Tomasz Frankowski znów zagra przeciwko Wiśle Kraków. - Nastawiamy się raczej na niestracenie bramki niż na zdobycie w tym meczu goli. Jeżeli uda mi się trafić ucieszę się, ale będzie to wewnętrzna radość, której nie okażę kibicom – powiedział „Łowca Bramek” w rozmowie z „Wirtualną Polską”.

Po czterech kolejkach odrobiliście dziesięć ujemnych punktów i opuściliście strefę spadkową. Spodziewał się pan tak znakomitego startu Jagiellonii w obecnym sezonie?

- Każdy sportowiec musi wierzyć w to, co robi. My wierzyliśmy, że w każdym spotkaniu zdobędziemy trzy punkty. Na dwanaście możliwych zdobyliśmy dziesięć, ale rzeczywiście – mamy olbrzymią satysfakcję z tego, że punkty ujemne są już za nami.

Czy zgodzi się pan z opinią, że to właśnie dzięki dziesięciu ujemnym punktom cały zespół poczuł nóż na gardle i zaczął walczyć na sto procent swoich możliwości?

- Wolałbym, żeby to nie była prawda i chciałbym, żeby wciąż drużyna zaskakiwała przeciwnika dobrą grą. Chciałbym, żebyśmy punkty zdobywali z taką samą częstotliwością, jak na początku sezonu.

W obecnym sezonie zdobył pan już dwie bramki i zaliczył asystę. Kibice Jagiellonii wierzą, że jest pan w stanie zdobyć po raz czwarty - tytuł króla strzelców Ekstraklasy.

- Przy średniej dwóch bramek na cztery mecze nie wydaje mi się to realne.

Pana szanse może zwiększyć ewentualne odejście Pawła Brożka z polskiej ligi.

- Nie tylko Paweł Brożek jest konkurentem. Są jeszcze inni napastnicy, którzy również będą punktowali. Ja jednak nie skupiam się na indywidualnych osiągnięciach, tylko na drużynowych, a celem Jagiellonii jest tylko i wyłącznie utrzymanie się w lidze.

W ostatnich dwóch meczach wyróżnił się Niemiec Marco Reich, który ma na koncie gola i asystę przy pana golu w meczu z Koroną. Jak ocenia pan umiejętności niemieckiego piłkarza?

- Oglądając jego grę widać, że był niezłym piłkarzem. Na szczęście przekłada to się także na grę w Jagiellonii. Były opinie, że mu się nie będzie chciało, że prowadzi hulaszczy tryb życia. Na razie nie możemy nic powiedzieć na temat jego zabaw poza boiskiem, a na boisku jest dobrym piłkarzem.

Po tym, jak wrócił pan do Polski, trener Maciej Skorża namawiał pana na powrót do Wisły, jednak na przeszkodzie stanął dyrektor sportowy Jacek Bednarz. Jak wyglądały wasze rozmowy w sprawie kontraktu?

- Wie pan, nie ma już do czego wracać. To było dawno i ponoć nieprawda, bo ostatnio uciąłem sobie pogawędkę z dyrektorem, który zaprzeczył, jakoby to on był niechętny mojemu powrotowi na Reymonta. Temat był, ale upadł i jestem tu, gdzie jestem.

Dwa tygodnie temu w jednym z wywiadów powiedział pan, że dwukrotnie próbował się umówić na rozmowę z Jackiem Bednarzem i dwukrotnie pocałował pan klamkę, przez co poczuł się zlekceważony. Rozumiem, że w tym momencie sprawa jest już wyjaśniona i nie ma pan pretensji do działacza Wisły?

- Przyznam szczerze, kończąc wątek, że w końcu się spotkałem z Bednarzem, ale o braku porozumienia zadecydowały inne kwestie. Rzeczywiście, dwukrotnie nasze spotkania nie doszły do skutku, ale był to tylko zalążek rozmów w sprawie kontraktu.

W następnej kolejce zagracie z Wisłą w Sosnowcu. Jeżeli strzeli pan Wiśle gola, jak się pan zachowa? Czy będzie pan starał się ukryć swoją radość z bramki ze względu na szacunek dla swojego dawnego klubu?

- Powiem krótko: będzie to wewnętrzna radość, której nie okażę. Znam jednak potencjał defensywy Wisły, która na ten moment w sezonie nie popełniła błędu - bo trudno nazwać błędem defensywy strzał z 35 metrów lubińskiego piłkarza – i nastawiamy się raczej na niestracenie bramki niż na zdobycie w tym meczu goli.

Za półtora roku wygasa panu kontrakt z Jagiellonią. Będzie pan miał wtedy 36,5 roku. Czy już teraz zastanawia się pan, co będzie dalej? Jak długo chciałby pan grać w piłkę?

- W sobotę czeka mnie najbliższe spotkanie z Wisłą i tylko na tym się koncentruję. Spokojnie, małymi kroczkami dobrnę pewnie do piłkarskiej emerytury. Na razie raduje mnie gra, mamy sierpień 2009 roku, więc nie myślę jeszcze o tym, co będzie za półtora roku. Nie wiem, czy będę wtedy piłkarzem Jagiellonii, ale przecież pan również może wtedy pracować u konkurencji.
za: Wirtualna Polska
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 24.08.2009, 20:35
Żurawek napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy będę wtedy piłkarzem Jagiellonii, ale przecież pan również może wtedy pracować u konkurencji.
Dla mnie idealny zastępca Pawła w sytuacji "last minute" (przez rundę, dwie) dopóki byśmy nie znaleźli kogoś perspektywicznego jako następcę. Nawet fajnie jakby zakończył karierę w barwach Wisły. W tej wypowiedzi starał się trochę zrehabilitować Bednarza. Nie chcę za daleko przejść w podejrzeniach, ale dla mnie to i fragment, który zacytowałem to cichy sygnał "złożycie konkretną ofertę to przyjdę" ; D
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.08.2009, 20:40
Na pewno by go teraz Jaga puściła
Franek by się strasznie przydał ale nie ma co marzyć
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2009, 20:47
Gołosia? Bez przesady, nie pamiętam kiedy ostatnio był na bosiku.
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Stary 24.08.2009, 21:17
Rogalski na testach w Arce.

http://www.90minut.pl/news/100/news1...ni-w-Arce.html

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 24.08.2009, 21:39
koker napisał(a):Wyświetl post
Rogalski na testach w Arce.

http://www.90minut.pl/news/100/news1...ni-w-Arce.html
RYGIELSKI

RYGIELSKI

do cholery
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Stary 24.08.2009, 21:44
Sorrki...sam nie wiem jak wpadlem na to nazwisko...

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 24.08.2009, 23:27
10 Edycja Tanca z Gwiazdami
Odpowiedz cytując
sqbi
Member