The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2009, 18:34
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...sferdaten.html pasował by do Wisły?
Zwolnij przyjacielu, bo wklejasz miernych grajków, że to nawet science-fiction nie obejmuje tego gatunku jak ten Balde. To prędzej National Geographic.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.08.2009, 21:08
Tak On pasuje do Wisły jak Ty do tego forum.
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 21.08.2009, 22:36
A ja dalej sadze ze kolega jest z faktu...

Wracajac do tematu. Wedlug mnie Wisla powinna kupic dwoch napastnikow za te pieniadze ktore dostaniemy za Pawla(bo po wczorajszych wywiadach watpie zeby Pawel zostal na kolejny sezon).
Na polskim rynku mozna by bylo kupic Costlego albo Ivanoskiego z Poloni. Pytanie jest tylko czy Costly bedzie robil znowu takie problemy jakie robi teraz w GKS. Ivanovskiego nie wiem czemu Polonia chce sprzedac ale wedlug mnie to bardzo dobry napastnik i pasowalby do naszego systemu.

Wracajac do transferow ktore Wisela dokonala do tej pory to trzeba powiedziec ze Kirm i Pablo naprawde graja super zawody. Alvarez potrzebuje jeszcze troche napewno ale Kirm gra super, widac ze rozumie on cos o swoim fachu. Co do Jopa to ciezko cokolwiek powiedziec ale jezeli Glowa i Marcis beda grac tak dalej to watpie zeby pogral on sobie duzo meczow w tym sezonie.

Szkoda tylko ze Jirsak dalej nie gra jak potrafi...ale mam nadzieje ze w koncu sie przelamie, Lobo teraz tez wkoncu cos gra

Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez koker : 22.08.2009 o godz. 08:55.

Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Stary 22.08.2009, 10:14
koker napisał(a):Wyświetl post
A ja dalej sadze ze kolega jest z faktu...

Wracajac do tematu. Wedlug mnie Wisla powinna kupic dwoch napastnikow za te pieniadze ktore dostaniemy za Pawla(bo po wczorajszych wywiadach watpie zeby Pawel zostal na kolejny sezon).
Na polskim rynku mozna by bylo kupic Costlego albo Ivanoskiego z Poloni. Pytanie jest tylko czy Costly bedzie robil znowu takie problemy jakie robi teraz w GKS. Ivanovskiego nie wiem czemu Polonia chce sprzedac ale wedlug mnie to bardzo dobry napastnik i pasowalby do naszego systemu.

Wracajac do transferow ktore Wisela dokonala do tej pory to trzeba powiedziec ze Kirm i Pablo naprawde graja super zawody. Alvarez potrzebuje jeszcze troche napewno ale Kirm gra super, widac ze rozumie on cos o swoim fachu. Co do Jopa to ciezko cokolwiek powiedziec ale jezeli Glowa i Marcis beda grac tak dalej to watpie zeby pogral on sobie duzo meczow w tym sezonie.

Szkoda tylko ze Jirsak dalej nie gra jak potrafi...ale mam nadzieje ze w koncu sie przelamie, Lobo teraz tez wkoncu cos gra

Pozdrawiam!

No z tym Ivanowskim to przesadziłes Kibice Polonii cieszyli by się zeby odszedł nawet za darmo bo jest słabiutki Z polskiej ligi to widziałbym u nas Micanskiego, który ma podobny styl gry do Brozka. Ew. mozna by było sprowadzic Sobiecha z Ruchu Wysoki czyli gracz jakiego od dawna szukamy i stosunkowo tani
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.08.2009, 11:30
Jeśli już Paweł ma odejść co wydaje się być nieuniknione lepiej niech to zrobi już w tym okienku.Bowiem lepiej teraz niż za rok przed kwalifikacjami LM w co nie wątpiePozostał jednak dobry tydzień do zamknięcia i czy w tym czasie znajdziemy odpowiedniego kandydata który zapewni nam laury w Polsce a wkrótce w Europie?Wydaje się to ciężkie choć będzie jeszcze przerwa zimowa ale najpierw trzeba świetnie spisywać się w lidze a duet Małecki - Ćwielong jakoś mnie nie przekonuje...Kogo zatem?Ivanovski to śmiech na sali Micański to nie ta liga...Może Costly?Wszyscy czekamy z niecierpliwościa na rozstrzygnięcie w tej sprawie oby z korzyścią dla nas.
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.08.2009, 11:51
Ja bym widzial Costlego, oczywiscie jak chcialby zmienic swoje podejscie. Mam nadzieje ze kupia wogole kogos sensownego.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.08.2009, 14:21
nie stawiałbym na Costlego... człowiek, który ma się za nie wiadomo kogo a tak na prawde jeszcze nic nie osiagnął. Ja jestem zdania, ze jeżeli Domzale puścili Kirma za 400tys euro(strzał w 10siątke) to i Gorica puści Etiena Velikonje za pół bańki. Uważam, że to nie jest piłkarz o którego mozna sie obawiać, że się nie sprawdzi. Statystyki mówią same za siebie. Bardzo dobrze rokuje też Moreno Costanzo z St. Gallen , Jan Novak z MFK Kosice( w tamtym sezonie 17bramek) i młody Duńczyk Christian Andreasen.
Nie po raz pierwszy sprawdza się teoria, że młodego mozna kupić tanio a drogo sprzedać.

Odpowiedz cytując
paulvandj
Junior Member

Stary 22.08.2009, 14:49
Marcin Robak,Michał Zieliński
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.08.2009, 15:20
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
nie stawiałbym na Costlego... człowiek, który ma się za nie wiadomo kogo a tak na prawde jeszcze nic nie osiagnął. Ja jestem zdania, ze jeżeli Domzale puścili Kirma za 400tys euro(strzał w 10siątke) to i Gorica puści Etiena Velikonje za pół bańki. Uważam, że to nie jest piłkarz o którego mozna sie obawiać, że się nie sprawdzi. Statystyki mówią same za siebie. Bardzo dobrze rokuje też Moreno Costanzo z St. Gallen , Jan Novak z MFK Kosice( w tamtym sezonie 17bramek) i młody Duńczyk Christian Andreasen.
Nie po raz pierwszy sprawdza się teoria, że młodego mozna kupić tanio a drogo sprzedać.

Jasne, wiesz ile klubów musi być zainteresowanych Veilkonją? Zresztą wystarczy poczytać zagraniczne strony, już teraz na pewno jest warty tyle, że naszej Wisły na niego nie stać, myślisz że taki Słoweniec wolałby zagrać w polskiej lidze, aniżeli np. w Holandii(przykład Matavza i innych)... Jeśli teraz go nie puszczą, to zagra 1 sezon i pójdzie za jeszcze większą kasę...Norma.
Odpowiedz cytując
GiZmO_14
Member

Od: 02.2009

Stary 22.08.2009, 22:24
Mnie podoba się gra Kamila Wilczka i nie sądze żeby dużo kosztował a w lidze gra co raz lepiej
Barca
Manchester United
Borussia Dortmund
FC Porto
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 22.08.2009, 22:32
GiZmO_14 napisał(a):Wyświetl post
Mnie podoba się gra Kamila Wilczka i nie sądze żeby dużo kosztował a w lidze gra co raz lepiej
Ale jego klub woli robić interesy z Lechem, Glik też był do wyjęcia, a jednak Lech go weźmie : /
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.08.2009, 22:36
paulvandj napisał(a):Wyświetl post
Marcin Robak,Michał Zieliński
Zieliński? Co masz na jego obronę...?
Odpowiedz cytując
GiZmO_14
Member

Stary 22.08.2009, 22:38
Może udało by się im dać Kowalskiego a wziąść Wilczka i Glika z dopłatą trzeba chcieć....

Zieliński to szybko i słaba skuteczność nie jest zbyt wybitny
Barca
Manchester United
Borussia Dortmund
FC Porto
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 22.08.2009, 23:08
GiZmO_14 napisał(a):Wyświetl post
Może udało by się im dać Kowalskiego a wziąść Wilczka i Glika z dopłatą trzeba chcieć....

Zieliński to szybko i słaba skuteczność nie jest zbyt wybitny
To Glik nie jest już zaklepany dla Lecha?
Odpowiedz cytując
GiZmO_14
Member

Stary 22.08.2009, 23:37
Nic mi o tym nie wiadomo może ktoś wie coś więcej na ten temat?
Barca
Manchester United
Borussia Dortmund
FC Porto
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 23.08.2009, 08:45
W grudniu odchodzi Mauro, sprzedać Diaza i łykać od grudnia za free Rogera. Tak wykombinowałem.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.08.2009, 09:29
gigant napisał(a):Wyświetl post
W grudniu odchodzi Mauro, sprzedać Diaza i łykać od grudnia za free Rogera. Tak wykombinowałem.
co ty tak z tym Rogerem?
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 23.08.2009, 09:30
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
co ty tak z tym Rogerem?
A dlaczego nie?
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.08.2009, 09:49
A dlaczego nie?
Bo nie mamy kasy na kontrakt dla Małego, a Roger po pierwsze od Euro gra tragicznie, po drugie chciałby być najlepiej opłacanym graczem w drużynie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.08.2009, 09:54
bo wzięliśmy Gargułę, któremu płacimy jak królowi? Roger nie ma już motywacji do gry w gliwicach czy innym Bełchatowie. A w pucharach wcale nie pomagał Legii. Raczej niczym nie wyróżnil.
..
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 23.08.2009, 09:59
Ja to wiem że mamy Gargułę, nie ma kasy dla Małeckiego czy też że Roger jest teraz słaby. Dlatego napisałem o Diazie i Mauro. Kasa z Juniora + jego kontrakt i kontrakt Mauro dają kasę na Małego i motywacyjny kontrakt dla Perejro. Na pewno byłby to cios psychologiczny dla Legii.

Zresztą to luźne dywagacje, bo bardziej potrzebujemy dobrego napastnika, a Roger do Wisły i tak by chyba nie przyszedł.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.08.2009, 10:27
KuLwIk napisał(a):Wyświetl post
Może faktycznie, teraz już nie jest do wyjęcia, mimo to świetny zawodnik. Taki Marcelo na ofensywnych pozycjach.

Co do kontraktu, to w Belgii tylko Standard i Anderlecht mają takie pieniądze, by dawać duże kontrakty. Więcej niż 300 tyś. euro nie zarabia, a lepszy od Łobo byłby na każdej płaszczyźnie, kilkakrotnie.
Żebyś się nie zdziwił. Wczoraj w C+ zrobili podsumowanie za ile w łącznie zostali ściągnięci do klubu zawodnicy samej pierwszej jedenastki FC Brugge. Wyszło in 11 mln € !!
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Stary 23.08.2009, 10:52
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Żebyś się nie zdziwił. Wczoraj w C+ zrobili podsumowanie za ile w łącznie zostali ściągnięci do klubu zawodnicy samej pierwszej jedenastki FC Brugge. Wyszło in 11 mln € !!
No to się zdziwiłem. Nie wiadomo w sumie czy to prawda. To chyba Anderlecht nawet nie wydał takiej kasy.
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 23.08.2009, 11:22
KuLwIk napisał(a):Wyświetl post
No to się zdziwiłem. Nie wiadomo w sumie czy to prawda. To chyba Anderlecht nawet nie wydał takiej kasy.
Tak, nie wiadomo czy to prawda... A Brondby które walczyło z Legią w el. Ligi Europejskiej, na transfery wydało bodaj 9mln euro. Chyba tak, coś koło tego -jeśli źle prawię to mnie poprawcie. I ten wątek w C+ zakończyła smutna puenta "Z czym my (Polacy) do Ligi Mistrzów się pchamy jeśli w Europie wydaje się po 10mln euro by zakwalifikować się do Ligi Europejskiej."
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 23.08.2009, 11:30
Jak to tak mialoby sie ulozyc to ja juz wolalbym Ettiena....z Roger w polskiej lidzie juz nic bedzie..

Odpowiedz cytując
Zlatan93
Senior Member

Stary 23.08.2009, 11:43
Mam pomysł, oglądać skróty 4. kolejki naszej ligi wpadłem na myśl, żeby fajnie było kiedy pod Wawelem zjawiłby się Radosław Cierzniak, bramkarz Korony. To na prawdę świetny bramkarz, bardzo utalentowany, młody, zdolny, a już ze sporym doświadczeniem. Mam za sobą występy w kadrze, jest w orbicie zainteresowania Leo, więc jego umiejętności są spore. Myślę, że kwota hmmm... 300 tys Euro załatwiła by sprawę, Korona ostatnio nie ma takiej kasy, jak za Klickiego. A taki Cierzniak, który z Bytomiem zagrał świetnie mógłby być alternatywą dla Pawełka, przez którego sezon w sezon tracimy sporo ważnych punktów. Co wy na to?
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Stary 23.08.2009, 12:10
No Cierzniak bardzo dobry bramkarz Moze nie młody bo ma juz te swoje 25 lat ale jego gra robi wrażenie, zdecydowanie najlepszy bramkarz tego sezonu w ekstraklasie
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez MichauSzczu : 23.08.2009 o godz. 12:10.
Odpowiedz cytując
Zlatan93
Senior Member

Stary 23.08.2009, 12:20
Michał, 25 lat, czy nawet rocznikowo 26 to dla bramkarz niewiele i z powodzeniem może jeszcze 7 lat bronić na bardzo wysokim poziomie. Przecież niektórzy bramkarzy dawno po 30 osiągają maksimum swojej formy, jak np. Edwin van der Saar. Może Jacek sobie pomyśli, że nie trzeba szukać daleko, że w oddalonych o 300 km Kielcach broni bardzo dobry bramkarz.
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.08.2009, 21:49
Jakbym był Bednarzem, to bym się przyjrzał uważnie grze Wilczka z Piasta. Już w zeszlym sezonie mi się jego gra podobała, a na początku tego potwierdza, że ma zadatki na dobrego piłkarza i idzie dobrą drogą. Myśle że, w kontekście wygasającego kontraktu Cantoro i coraz częstszym przebąkiwaniu Diaza (czy też jego menadżera) o odejściu, to idealny kandydat, mam nadzieję że osoby odpowiedzialne za transfery do zimowego okienka na ten pomysł wpadną.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.08.2009, 21:58
Jesli Brozek odejdzie, to za czesc pieniazkow: Grosicki i Costly, a od stycznia Roger z wolnego transferu. Takimi dzialaniami bylbym w pelni usatysfakcjonowany.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów