The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2009, 23:24
pa pa Paweł powodzenia............... i kolejny mit legł w gruzach i tak będzie już zawsze
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Stary 21.08.2009, 23:33
nie ma już na świecie zawodników, którzy byliby skłonni zostać w "swojej" drużynie do końca kariery, chyba, że jest to team za najwyższej półki. Paweł był bliski ideału...... jeszcze raz powodzenia zawsze będe Tobie kibicował ...... tak jak i Frankowskiemu
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 21.08.2009, 23:38
krzywy napisał(a):Wyświetl post
nie ma już na świecie zawodników, którzy byliby skłonni zostać w "swojej" drużynie do końca kariery, chyba, że jest to team za najwyższej półki. Paweł był bliski ideału...... jeszcze raz powodzenia zawsze będe Tobie kibicował ...... tak jak i Frankowskiemu
Kolego a kto Ci takich bzdur nagadal, ze zawodnicy zostaja przez cala kariere w jednej druzynie ? Skoro wierzysz/wierzyles w cos takiego to gratuluje. Brozek od zawsze mowil ze kiedys odejdzie.
Odpowiedz cytując
tragez88
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.08.2009, 23:40
Jeśli odejdzie Pawel, to w tym okienku straciliśmy 4 napastnikow- tzn. z pensji zeszło nam 4 świetnie zarabiających grajków (pensje Dawidowskiego, Beto, Niedzielana i Pawla to pewnie w sumie blisko 1mln euro rocznie). Do tego kasa za Uche i Pawła to bedzie jakieś 3 mln ojro. Czy w takiej sytuacji wciąż nie będzie nas stać na 2 niezbędnych napastnikow w zamian za 4 wcześniejszych? Już teraz igraliśmy z losem mając tylko Brożka z przodu. Czy po jego odejściu,ewentualny następca będzie gwarantował, że dalsze igranie będzie miało jakąś przyszlość?
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Stary 21.08.2009, 23:47
niestety piłkarz to jest zawód jak każdy inny ja Pawła rozumiem, większy prestiż, większe pieniądze. Niestety z pozycji kibica nie wygląda to najlepiej ale cóż....... życzę sobie aby taki Paweł trafiał się Nam jak najczęściej. z Wiślackim pozdrowieniem
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.08.2009, 00:06
Jeszcze parę słów co do Pawła Brożka i jego ewentualnego transferu. Moim zdaniem liga angielska może być dla niego wielkim wyzwaniem z którym może sobie nie dać rady. Zawsze sobie tak kalkulowałem ,że dla takiego napastnika jak Paweł najlepszym rozwiązaniem byłaby kariera polegająca na systematycznym awansie w klubie średniej klasy w takiej lidze jak francuska. Pograć dwa sezony w takich warunkach. Oswoić się z profesjonalnymi metodami treningowymi , z odwiecznym nie znanym z polskich klubów problemem konkurencji o miejsce w pierwszej jedenastce, co więcej wyrobienie w sobie umiejętności wygrywania tego typu rywalizacji. To pomogłoby Pawłowi w wykorzystaniu swojego stale zwiększającego sie potencjału w klubie z wyższej półki. Tymczasem przejście do ligi angielskiej to skok do bardzo głębokiej wody. Przed Pawłem wielka praca. Małe potknięcie może skutkować totalnym załamaniem. Powtórzy się wariant ,który przerabiało wielu polskich piłkarzy 1 mecz pełne 90 minut 2 mecz wejście z ławki w 60 minucie 3 mecz ławka 4 mecz trybuny. Paweł to dobry piłkarz ,miejmy nadzieję ,że sobie poradzi. Tym bardziej ,że napastnika przede wszystkim rozlicza się bramek w Anglii potrafią dokonale rozliczać.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 22.08.2009 o godz. 00:08.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.08.2009, 00:23
Jeśli to prawda to Paweł pcha się do jaskini lwa w czasie w którym wd mnie pchać się tam nie powinien bo na dzień dzisiejszy to on w naszej lidze się zbytnio nie wyróżnia.

Mam też takie dziwne przekonanie że na tym transferze przynajmniej tak samo jak nie bardziej - zależy klubowi i oczywiście jego wspaniałemu menago ,któremu dziwię się że jeszcze licencji nie odebrano.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.08.2009, 00:50
Dziwna sprawa.. wydaję się, że Brożek na 95% jest w Fulham ale... Eric Newland, Andy Johnson, Diomansy Kamara, Edie Johnson, Boby Zamora i jeszcze Michael Uwezu - niby za kogo ma grać?
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.08.2009, 01:36
Dla mnie to odejście Brożka nie będzie się różnić niczym od odejścia Franka, piszecie że mniej pieniędzy-trudno żeby ktoś płacił za zawodnika parę lat starszego tyle samo , że gorsza propozycja-adekwatne do wieku jak komuś bliżej do emerytury to i gorsza propozycja , z tą ucieczką przy pierwszej nadarzającej się okazji i odrzucaniu propozycji to sam Paweł mówił że nic wcześniej konkretnego nie było coś przebąkiwali o Rubinie Kazan przed feralnym meczem z levadia ze na wschód to nie chce ale już po meczu i odpadnięciu Osuch mówił że Paweł by się zastanowił ale nic nie było, co do zasług dla klubu to niestety Paweł to Frankowi do pięt nie dorasta czy idzie się rozwijać tego też nie wiemy może skończyć jak Matusiak lub Niedzielan pożyjemy zobaczymy, żebyście mnie źle nie zrozumieli ja wcale nie mam urazu do Brożka piszę to wszystko po to że być może po tym transferze parę zacietrzewionych osób zrozumie decyzje Frankowskiego tak jak teraz rozumieją decyzje Brożka boje się tylko że niestety podobnie jak wtedy będzie bardzo mało czasu na zakup kogoś na jego miejsce-bo gra bez żadnego napastnika to jeszcze nigdzie nikomu się nie udała- i przyjdzie podobna kaleka jak garbaty Kryszałowicz
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.08.2009, 02:22
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Dziwna sprawa.. wydaję się, że Brożek na 95% jest w Fulham ale... Eric Newland, Andy Johnson, Diomansy Kamara, Edie Johnson, Boby Zamora i jeszcze Michael Uwezu - niby za kogo ma grać?
Andy Johnson i Kamara to zdecydowanie lepsi napastnicy, jednak z całą resztą Paweł powinien walkę o miejsce w składzie wygrać.

Chyba niewiele osób się na tym forum zastanawiało nad tym, że możemy mieć 650 tys € za transfer Uche albo 2,5 mln € za transfer Brożka. Obaj przecież do Fulham nie trafią.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.08.2009, 07:02
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Andy Johnson i Kamara to zdecydowanie lepsi napastnicy, jednak z całą resztą Paweł powinien walkę o miejsce w składzie wygrać.

Chyba niewiele osób się na tym forum zastanawiało nad tym, że możemy mieć 650 tys € za transfer Uche albo 2,5 mln € za transfer Brożka. Obaj przecież do Fulham nie trafią.
No to lepsze 650 tys Euro za transfer Uche... i tak przecież dla nas już nie gra! (kasa za darmo)

Z tego co napisałeś to najgorsza z możliwych alternatyw - tracimy Brożka za pieniądze mniejsze niż Lech sprzedał Murawskiego i do tego nie dostajemy pieniędzy za Uche.... Oby to nie okazało się prawdą.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.08.2009, 08:09
No niestety Paweł pewnie odejdzie. Pepe nam mistrza nie da on jest strasznie słaby. A wątpię żeby w tydzień przyszedł jakiś napastnik który się zgra z drużyną od razu.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.08.2009, 08:37
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post

Wytłumacz mi, dlaczego?

Za Brożka powinno do nas trafić przynajmniej dwóch napastników bo nawet z nim składzie jest bieda z przodu. Obawiam się jednak, że przyjdzie conajwyżej ktoś na jego miejsce.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.08.2009, 08:52
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
No niestety Paweł pewnie odejdzie. Pepe nam mistrza nie da on jest strasznie słaby. A wątpię żeby w tydzień przyszedł jakiś napastnik który się zgra z drużyną od razu.
Czyli mistrza już nie dostaniemy ? rok temu po kontuzji PB tez jeczenie bylo. Dajcie spokoj, trzeba wierzyc ze Csaplar nam kogos wynajdzie
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.08.2009, 08:56
Ja rozumiem ze trzeba latac wirtualna dziura budzetowa(bo oczywiscie dziura taka powstaje wskutek wliczenia zarobkow na pucharach ktore juz wczesniej zostaja wliczone do budzetu mimo tego ze nie wiemy ak klub sie spisze w pucharach) ale szkdoa ze lata sie ja w ten sposob ze pozbywa sie glownego zawodnika kosztem pieniedzy i jakby nie bylo utrudnia sie walke o mistrzostow Polski nikogo nie sprowadzajac bo zapewne wlsnie tyak bedzie...
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.08.2009, 09:08
Wiadomo bylo ze Pawel odejdzie wkoncu,najwazniejsze jest teraz aby go zastapic,w klubie pewnie liczyli sie z taka ewentulalnoscia i maja jakis kandydatow na oku,pytanie tylko czy uda sie ich sprowadzic i jak szybko wkomponuja sie w zespol. Od poniedzialku zacznie sie pewnie szopka w gazetach o kandydatach do Wisly.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.08.2009, 10:41
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Czyli mistrza już nie dostaniemy ? rok temu po kontuzji PB tez jeczenie bylo. Dajcie spokoj, trzeba wierzyc ze Csaplar nam kogos wynajdzie
W "PS" napisali, ze Csaplar i Klejndinst byli w Serbii i wypatrzyli tam kilku kandydatow na zastepce Brozka.I, ze klub nie wyda wiecej niz 500 tys. euro, ale to wiadomo od dawna.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.08.2009, 11:01
Ja bym nie był taki pewny czy ktokolwiek przyjdzie w zamian... No chyba, że wynalazek typu "beton" ale to i tak jakby nikt nie przyszedł.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.08.2009, 11:36
w momencie odejscia Pawła, to nawet Betonowy i Dudu by mnie cieszyli.
Przeciez procz Cwielonga, nie ma juz NI KO GO. A mamy zdobyc mistrzostwo.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.08.2009, 12:04
Będziemy musieli kupić kogoś w jego miejsce. Ale dla mnie najgorsze jest to, że Brożek sobie w Anglii nie poradzi, przecież on nie doszedł do takiej formy jaką miał przed kontuzją, Monaco to byłby dla niego idealny klub do rozwoju.
Mamy teraz w 5-ciu kolejnych meczach 4 trudne, z Polonią, ze Śląskiem, z Jagą i Lechią, przy czym we wszystkich będziemy faworytami. Z wczorajszą formą ciężko będzie wygrać wszystkie te mecze. Nie mówię, że graliśmy słabo, bo wg mnie mecz był bardzo dobry i Wisła razem z Arką zagrały na wysokim, jak na polskie warunki poziomie. Ale z takim stylem ciężko będzie wymęczyć 5 kolejnych wygranych, bez Brożka i kupionego w jego miejsce piłkarza. Łobo też gra coraz gorzej. Młodych dobrych piłkarzy w ataku nie mamy, nawet Leszczak wchodzi w ME na końcówki spotkań, nie gra od początku. 2,5 mln Euro jak dla mnie to za mało jak na 2-krotnego króla strzelców. Ta kwota powinna być o 20% wyższa. Brożek kiedyś do formy dojdzie.
Ciekawym rozwiązaniem byłoby sprowadzenie 1 napastnika za około pół mln Euro, oraz sprowadzenie kogoś na zasadzie wypożyczenia, jakiegoś młodego snajpera, nawet na pół roku, póki Boguś i Garguła nie wrócą. Obecnie nie mamy nawet 7 rezerwowych.
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.08.2009, 12:45
Zastanawia mnie kogo Csaplar i Klejdinst wypatrzyli w tej Serbii, sporto tam młodych i zdolnych, ale kogoś pokroju Pawła nie widać. A przecież 500 tysięcy euro to naprawde bardzo niewielka suma jak na napastnika, który ma zdobywać po 20 bramek w sezonie. Czuje, że to może być jakiś szrot. :(
Odpowiedz cytując
paulvandj
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 22.08.2009, 12:49
z tym składem jest szansa na mistrzostwo ale w Europie nic nie osiagniemy.Brak nam błyskotliwych skrzydłowcyh bo juz od dłuższego czasu widac jak chłopaki musza sie męczyć w środku pola by cos ugrac,Łobo bez komentarza czasem dobrze poda ale nic dryblingu i szybkosci jak mecz sie układa to jeszcze jak nie układa sie nic nie potafi zdziałac,może postarajmy sie o Daniela Mąkę?Kirm mimo wszystko mnie nie zachwyca no ale poczekajmy moze sie sprawdzi.Potrzeba zmiennika dla Pawełka,obrona moim zdaniem jest ok,pomoc jak mówie błyskotliwy skrzydłowy i jeśli mamy grac na 2 defensywnych pomocników to Junior Diaz sie nie nadaje ,wiec ktos za niego niech przyjdzie a on idzie za te 1,5 mln euro czy iles tam,przydałby sie ktoś za Kirma w razie kontuzji no chyba że Boguski,a za Brożka proponowałbym Marcina Robaka a na rezerwe jeszcze Michała Zielińskiego.Ćwielong out,Jirsakowi dac szanse ale musi ja wykorzystac,nie wiem jak po kontuzji bedzie z Gargułą i Gołosiem.Mam nadzieje że Kleidinst bedzie nam załatwiał młode talenty i mam nadzieje ze Wisła bedzie siegac po młodych zdolnych z naszej ligi,do dziś mnie wqrza że nie gra u nas Marcin Kowalczyk,można też było sie postarac o Komorowskiego i pewnie jeszcze jest pare talentó w naszej lidze które by sie sprawdziły w Wiśle
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.08.2009, 13:04
paulvandj napisał(a):Wyświetl post
z Łobo bez komentarza czasem dobrze poda ale nic dryblingu i szybkosci jak mecz sie układa to jeszcze jak nie układa sie nic nie potafi zdziałac,może postarajmy sie o Daniela Mąkę?
Szczególnie z Lechią w Gdańsku się układał, prawda?
Odpowiedz cytując
paulvandj
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 22.08.2009, 13:09
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
Szczególnie z Lechią w Gdańsku się układał, prawda?
No szkoda że każdy mecz sie tak nie układa
Ostatnio edytowane przez paulvandj : 22.08.2009 o godz. 13:15.
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.08.2009, 13:31
paulvandj napisał(a):Wyświetl post
z tym składem jest szansa na mistrzostwo ale w Europie nic nie osiagniemy.Brak nam błyskotliwych skrzydłowcyh bo juz od dłuższego czasu widac jak chłopaki musza sie męczyć w środku pola by cos ugrac,Łobo bez komentarza czasem dobrze poda ale nic dryblingu i szybkosci jak mecz sie układa to jeszcze jak nie układa sie nic nie potafi zdziałac,może postarajmy sie o Daniela Mąkę?Kirm mimo wszystko mnie nie zachwyca no ale poczekajmy moze sie sprawdzi.Potrzeba zmiennika dla Pawełka,obrona moim zdaniem jest ok,pomoc jak mówie błyskotliwy skrzydłowy i jeśli mamy grac na 2 defensywnych pomocników to Junior Diaz sie nie nadaje ,wiec ktos za niego niech przyjdzie a on idzie za te 1,5 mln euro czy iles tam,przydałby sie ktoś za Kirma w razie kontuzji no chyba że Boguski,a za Brożka proponowałbym Marcina Robaka a na rezerwe jeszcze Michała Zielińskiego.Ćwielong out,Jirsakowi dac szanse ale musi ja wykorzystac,nie wiem jak po kontuzji bedzie z Gargułą i Gołosiem.Mam nadzieje że Kleidinst bedzie nam załatwiał młode talenty i mam nadzieje ze Wisła bedzie siegac po młodych zdolnych z naszej ligi,do dziś mnie wqrza że nie gra u nas Marcin Kowalczyk,można też było sie postarac o Komorowskiego i pewnie jeszcze jest pare talentó w naszej lidze które by sie sprawdziły w Wiśle
Kirm Cie nie zachwyca Dobra to niech Jacek jednak sciagnie Schweinsteiger albo co tam niech jednak bedzie ten Ribery...

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 22.08.2009, 14:19
Cytat:
Na trybunach stadionu w Gdyni zasiedli tym razem drugi trener londyńskiej drużyny, Billy McKinley oraz szef scoutingu, Barry Simmons. Przed spotkaniem toczyli długie rozmowy z menedżerem piłkarza Radosławem Osuchem.
McKinley to nie drugi trener tylko... trener rezerw.

http://www.fulhamfc.com/MatchAndTeam...yMcKinlay.aspx
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.08.2009, 14:20
Zastąpienie Pawła Brożka będzie bardzo trudne. Bo trzeba będzie załatać dziurę po zawodniku, od którego wymaga się strzelania bramek, najlepiej w każdym meczu. Jeżeli to prawda, co mówi Skorża, że prowadzone są rozmowy, to nasuwa się pytanie kto to będzie. Bo łatanie na szybko jakimś Betopodobnym zawodnikiem to nic nie da. Jeżeli nasi wysłannicy są w Serbii, to może jakąś wschodzącą perełkę znajdą a la Marcelo. Jeśli nie, to będzie seria eksperymentów taktycznych i nie zdziwię się, jak w ataku zobaczę duet Małecki-Kirm. A Skorża nie postawi na zawodników z Młodej Ekstraklasy. Za duża stawka, by ryzykować.

Odpowiedz cytując
konrad89
Member

Od: 07.2009

Stary 22.08.2009, 14:21
eMTe napisał(a):Wyświetl post

Paweł pójdzie za 2,5 mln i będziemy zadowoleni, szkoda. Co jednak zrobić jak zawodnikowi pali się do wyjazdu : )
Tak, a Lewandowskiemu to się nie pali do wyjazdu? Brożek miał już dawno obiecany transfer, tylko nie było konkretnych ofert z ZACHODU. Szkoda, że odejdzie bo od czasów Frankowskiego i Żurawskiego nie mieliśmy takiego napastnika. No, ale cóż zrobić. To normalne, że chce wyjechać bo jest w dobrym wieku do wyjazdu za granicę. Szkoda tylko, że nie jest w takiej formie jak z początku tamtego sezonu bo łatwiej byłoby mu przebić się do składu. Myślę, że te 2,5mln euro to za mało i Wisła się na tyle nie zgodzi. Kurs euro jest niski więc 3,5-4mln by było dobrą ceną (nie wiem czy to jest jednak teraz realne). A co do następcy to nie przekonują mnie wynalazki z Bałkanów ( podobnie jak na razie Kirm). Jesteśmy skazani na Ćwielonga, który mam nadzieję odblokuje się.
Ostatnio edytowane przez konrad89 : 22.08.2009 o godz. 14:23.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.08.2009, 14:32
Krissu napisał(a):Wyświetl post
McKinley to nie drugi trener tylko... trener rezerw.

http://www.fulhamfc.com/MatchAndTeam...yMcKinlay.aspx
Oby nie było jak z Andreev'em, że zamiast trafić do Almerii trafił do jej rezerw.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.08.2009, 15:29
Ciekawe czy zatrzymamy Alvareza po sezonie bo poki co widac ze pilkarz ten ,jest dobrym wzmocnieniem Wisły .Lysy musi odkladac w skarbonce na koniec sezonu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów