|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Mistrzostwo Swiata z tym samobójem
Mecz bardzo dobry a wydawalo sie ze roznica skali bedzie przeszkoda w osiągnięciu jakości ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Przez 25-30 minut Wisła grała słabo. Arka była agresywniejsza i bardziej zdeterminowana. Ewidentnie założyli sobie, że spróbują zaskoczyć Wisłę, wcisnąć gola na początku meczu i potem zrobią obronę Częstochowy. Na szczęście dobrze dysponowany Pawełek naprawiał błędy niezdecydowanej, anemicznej defensywy. Po tej początkowej fazie Wisła przejęła inicjatywę i Arce bardzo trudno przychodziło konstruowanie akcji. Szkoda, że nie udało się podwyższyć prowadzenia i całkowicie zapanować nad przebiegiem meczu, ale nie w każdym spotkaniu można mieć skuteczność jak z Lubinem. Dobrze, że sprzyjało nam szczęście i Arka sama wbiła sobie gola. Bardzo pięknego, ale chyba nie tak efektownego jak to trafienie:
http://www.youtube.com/watch?v=rvSzBgEcgaE Rozbraja mnie krytyka Diaza. Poniektórym chyba umyka, że nawet kiepsko dysponowany Junior to wciąż najlepsze co mamy. Wolelibyście oglądać wolnego Cantoro? A może jeszcze lepiej - Jirsaka? Przecież agresywnie grająca pomoc Arki wgniotłaby go w ziemię! Znów bardzo podobał mi się Alvarez. To naprawdę szybki, dobrze wyszkolony, zadziorny zawodnik. A! Jeszcze jedno! Jakoś ciężko mi uwierzyć w transfer Brożka do Fulham. Nie dlatego, że wątpię w jego chęć opuszczenia Wisły, a dlatego, że pierwsza liga angielska to dla niego zdecydowanie zbyt wysokie progi. Niestety, ale najlepszy polski napastnik bardziej pasuje do Championship... |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dobrze że Pawełek dzisiaj w formie
) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mimo wszystko można było się spodziewać takiego spotkania. Wiadomo zmiana trenera plus gra z Wisłą czyli praktycznie nic do stracenia. I Arka zagrała przede wszystkim agresywnie z czym momentami mieliśmy problem. Natomiast poza tymi rożnymi z początku spotkania to rywal nie miał sytuacji natomiast my zmarnowaliśmy 4 bardzo dobre. Dwie sytuacje Brożka jedna Kirma i Cantoro, muszą przynajmniej jedną wykorzystać. Do tego doszła spora niedokładność w grze. Ale 3 pkt. są a o stylu nikt nie będzie pamiętał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Katastrofalny mecz Dzis zagrali w miare dobrze w pierwszej i dobrze w drugiej polowce. Ara dzis grała ostro i tylko czekalem az zaczną rekawami oddychac. W drugiej polowce znowu przez NIESKUTECZNOSC do konca walczymy o 3 pkt,zamiast zaklepac je duuuzo wczesniej(sytuacja Cantoro,Malego ,czy Brozka) Podobal mi se Alvarez,Kirm widac ze mamy napewno rownorzednych nastepcow Zienia i Baszcza,o ile nie lepszch. Mecz mogl sie podobac,z gatunku tych "twardych " P.S tez mi sie wydaje ze to byl ostatni wystep Pawla,sam podpytany "Czy chcesz odejsc",odpowiedzial ze "Licze ze odejde jeszcze w tym okienku"
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 21.08.2009 o godz. 22:33.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Proszę bardzo. Pawełek moim zdaniem mecz rozegrał ni to dobry ni to słaby, kilka razy złapał strzały które jednak zazwyczaj leciały prosto w niego. Miał kilka nerwowych, słabych piąstkowań oraz raz w drugiej połowie zaczął niepotrzebnie kręcić się z napastnikiem Arki. Sytuacji sam na sam udało mu się uniknąć.
Dlatego właśnie uważam, że dobrze to zagrali Marcelo, Głowacki, Kirm czy Małecki - a nie Pawełek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zauważyliście, że Mały unika gry z Kirmem? Zagrał do Słoweńca chyba tylko jedną dobrą piłke na wolne pole w całym spotkaniu, a bardzo dobrych do tego okazji miał chyba z 5,6. Najdziwniejsza była sytuacja w końcówce meczu, kiedy Kirm sprytnie zgrał do Małego, pokazał się do klepy, a Małecki zamiast wypuścić go praktycznie sam na sam z Bledzewskim, zagrał (niecelnie zresztą) na drugą strone do Ćwielonga. Brożkowi jakoś łatwiej przychodzi gra z Kirmem.
Wiadomo, że Mały i Pepe to dobrzy kumple, Ćwielong rywalizuje z Kirmem (bo na prawej, gdy wróci Boguski, o miejsce powalczą Patryk i Łobo) o miejsce w składzie i jest nowy w drużynie. Może ponosi mnie fantazja, ale wyglada mi na to, że Małecki nie chce dać Kirmowi okazji do "pokazania się". Ciekawe czy nasi utalentowani gówniarze byliby zdolni do takiego układziku. |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja widzialem tylko jedno nie dosc dobre piastkowanie, pozostale byly bardzo dobre. Ktore niby jeszcze ?
A dwie stuprocentowe sytuacje Arki (obieKowalskiego) ? Potem w 2 polowie dwa wyjscia do wrzutek, przy ktorych moglobyc bardzo groznie ? Czyli poki Pawelek nie obroni 5 sam na sam, do tego dwoch karnych, a na koniec nie zdobedzie bramki, to nie bedzie zadnego dobrego jego meczu ?
Ostatnio edytowane przez mic : 21.08.2009 o godz. 22:45.
|
||
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Kolego Incognito, gdyby nie Pawełek to ten mecz skończyłby się naszą porażką, więc ochłoń trochę. Ja rozumiem, że szukamy drugiego bramkarza, ale to nie powód, żeby z Niego robić sobie worek treningowy i okładać nawet po dobrym meczu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Czy ja go okładam albo jestem niespokojny, żebym musiał ochłonąć?
Spokojnie zauważam, że mecz nie był wybitnie dobry tylko przeciętny? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
hahha widzieliscie akcje Pawełka z okolo 55 minuty a moze i pozniej . Mial pilke przy nodez okolo 3 metrow od pola karnego a Arkowiec byl 1, 5 metra od niego. I na maxa poszedl by zlapac ta pilke
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
Przestan juz na sile 'dokopywac' Pawelkowi i promowac swojego ulubienca
Ostatnio edytowane przez mic : 21.08.2009 o godz. 23:16.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mówienie że gra Wisły w toku całego meczu była beznadziejna uważam za grubą przesadę.
Naprawdę źle się działo między 13 a 17 minutą gdzie Arka wykonywała pod rząd chyba z 6 rzutów rożnych. Raziła nieskuteczność oraz brak uspokojenia i pogrania trochę piłką. Paweł był już chyba myślami w Londynie. Słaba gra Cantoro i Diaza. Pewnie że można to było wygrać z 4:0 ale jest 1:0, 12 punktów i lider. Ciekawie wyglądają wejścia Głowy na połowę przeciwnika widać coś takiego trenują.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Rownież uważam , że Małecki trochę gwiazdorzy. stawia się do zawodnika którego przed chwilą sfaulował kiedy gracz Arki mówi mu zwykłe "uspokój się" dostaje w zamian piękną wiązanke bluzgów. Mecz dobry choc momentami za bardzo chaotycznie Pawełek bez gaf i dobra gra Kirma oraz Alvareza najwazniejsze , że 3 pkt pojechały do Krakowa ;-)
![]() WISŁA AZORY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Pawełek dzisiaj bardzo pewny. Dobry mecz w jego wykonaniu. ![]()
Wściekły byk!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Pawełek już do końca jego pobytu w Wiśle będzie miał po każdym meczu swoich obrońców i ludzi którzy go atakują. Ja dziś stanę po jego stronie. Puścił jakiegoś gola? Nie. Obronił jedną, dwie trudne sytuacje? Wybronił. No więc, swoje zadanie spełnił
![]() A sama gra. Hm... Troszkę tak ni w pięć ni dziesięć. Przydałoby się więcej skuteczności, mam nadzieje, że nie będziemy tak mówić do końca sezonu, tylko w pewnym momencie będziemy mogli się ucieszyć, że wykorzystujemy, może nie wszystko, ale większość tego co mamy ;p Swoją drogą, w mojej opinii, Arka rozegrała bardzo fajne spotkanie, walczyła, starała się, szarpała. Szkoda strzału Kirma i loba oraz słupka Brożka. Ale jedno najważniejsze trzeba powiedzieć - 3 pkt dla Wisełki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Co do Pawełka - normalny mecz w wykonaniu przyzwoitego bramkarza.
Szkoda tylko, że doszło do tego że bramkarz Mistrza Polski jest przez niektórych wychwalany pod niebiosa po normalnym, przyzwoitym meczu. Takie mecze jak dzisiaj to powinna być norma i tyle. Dlatego pochwał mu nie będę dawał, bo i za co? ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
To pierwszy meczyk Wisły który miałem szansę oglądnąć po Levadii i jakoś tak patrząc na wyniki Wisły wydawało mi się że radzą sobie lepiej niż było to widać w dzisiejszym meczu. Wisła była moim zdaniem wyraźnie lepsza od Ary ale tak jak ktoś napisał wcześniej: na Levadię by to chyba nie wystarczyło (nie mówiąc o Debreczynie czy Lewskim). Widać było że śledzie zagrały bardzo ambitnie pressingiem i stąd mniej więcej wyrównana walka w pierwszej połowie. W drugiej nie mieli już sił tak biegać (grali praktycznie bez środka) i stąd sytuacje Wisły. Meczyk ogólnie słaby, dużo kopaniny i chaosu.
Oceniając poszczególnych piłkarzy: Pawełek - przyzwoicie, dwa razy uratował nam tyłek po błędach obrońców (Głowy i chyba Alvareza). Jakoś tak służy mu to morskie powietrze w Gdyni (patrz meczyk w Gdyni w ubiegłym sezonie). Alvarez - widziałem go pierwszy raz i moim zdaniem gra całkiem całkiem. Nie przesadzałbym z zachwytami po tym meczu ale było ok a może być jeszcze lepiej. Tylko trochę chyba taki za bardzo delikatny ale ma zdrowie do biegania. Głowa - błąd przy rogu Ary ale ogólnie dobrze. Marcelo - chyba najlepszy piłkarz w tym meczu. Mnie osobiście udało się zidentyfikować tylko jedną jego stratę. W defensywie skała (nawet jak jest faulowany to i tak odbiera piłkę atakującemu). A i w ofensywie się udziela. Gość z innej bajki. Pi Brożek - przyzwoicie w obronie. Aktywny w ofensywie. Łobo - słabiej niż myślałem ale i tak lepiej niż w zeszłym sezonie. Sobol - dobrze. Może kilka nonszalanckich podań (zakończonych stratami) ale w środku rządził. Obok Marcelo i Głowy chyba najlepszy w meczu. Junior - słabiej niż Sobol ale też ok. Krytyka jego gry w tym meczu chyba nieco na wyrost. Miał kilka głupich strat ale ogólnie walczył bardzo ciężko w środku (razem z Sobolem) z presingiem liczniejszych śledzi i tej walki raczej nie przegrał. Kirm - i tu mam problem. Gość wydaje się być piłkarsko lepszy od Zienia (fajnie schodzi do środka, gra niezłe klepy i potrafi rzucić niezłą prostopadłą piłkę) ale jak dla mnie to za mało gra na skrzydle. Przyzwyczaiłem się już od czasów Ąriego że w Wiśle skrzydłowy wychodzi z boku do podań zagrywanych na pamięć a potem zasówa z piłką aż do linii końcowej i centruje na wbiegających napastników. Kirm gra inaczej. W trakcie meczu widziałem chyba tylko jedną jego centrę (zreszta całkiem fajną) z lewej strony. Widać też że chłopaki zagrywają na pamięć na skrzydło na wychodzącego bocznego pomocnika a Kirma tam nie ma bo albo brak mu szybkości, albo spóźnił się z wyjściem albo jest gdzieś w środku boiska. Widać że w poprzednim klubie grał jako rozgrywający. Maciek coś z tym powinien zrobić. Mały - ogólnie niezły mecz ale jak ktoś zauważył już wcześniej: chyba znowu zaczynają mu odbijać bąbelki (machanie rączkami, dąsy na partnerów, głupawe przepychanki). Następne zadanie dla Maćka. Pa Brożek - bramy nie strzelił ale grał fajne klepy i dwa razy doszedł do sytuacji sam na sam.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 22.08.2009 o godz. 00:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
ja bym powiedział, że mecz był trochę jak festiwal...niewykorzystanych sytuacji, sami nie mogliśmy strzelić bramki, ale widać opatrzność zważała na to, że byliśmy lepsi i w nagrodę dostaliśmy od Arki samobója
najbardziej szkoda mi tej sytuacji Kirma sam na sam. Dobrze by mu zrobiło, gdyby strzelił tego swojego pierwszego gola dla Wisły...ale co się odwlecze to mam nadzieję nie uciecze najważniejsze 3 pkt.![]()
What's new?
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Tak, Mały to człowiek zagadka.
Z jednej strony gdyby nie on i jego drybling to by sie Mrowiec nie pomylił. Zadziorny, agresywny, szukający gry. Czyli wysmienicie. Z drugiej... .. z drugiej - tak chamskiego (żeby nie powiedzieć więcej) zagrania jak kopnięcie Bledzewskiego to nie widziałem dawno. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wszyscy ktorzy mowia ze Wisla zagrala slaby mecz ,nie znaja sie na pilce noznej. Wczoraj Arka postawila trudne warunki (chocby te 5 cornerów pod rzad) ,ale Wisla byla lepsza o 1 bramke ,i chwala za to i trzy punkty
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja niektórych nie rozumiem,jak Wisła nie wygra 4 - 5-0 to że gra piach, straszny chaos itp, itd.
Arka się przed Wisłą nie położyła, zagrała dobry mecz.Wisła pokazała dziś, że mimo przeciwnika który gra agresywnie, ostro, potrafi się obronić i wygrać mecz. Przecież wszystkiego wygrać nie można. Mam nadzieje, że po tym meczu ci co krytykowali Pawełka za jego wpadki, za ten mecz go pochwalą, bo naprawdę w pierwszej połowie skórę nam uratował. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jak by tak każda drużyna grała przeciwko Wiśle jak wczoraj Arka to był bym bardzo zadowolony. O Mistrza było by z pewnością dużo trudniej ale znacznie lepiej radzilibyśmy sobie w pucharach. A co do Pawełka. Wczoraj zagrał normalne przyzwoite zawody. Jedna naprawdę dobra interwencja. Reszta to zwykłe interwencje na poziomie pierwszoligowego bramkarza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Skandal po meczu
Zaraz po zakończeniu wczorajszego spotkania doszło skandalicznego zachowania. Do schodzącego do szatni Patryka Małeckiego podszedł w tunelu dyrektor Arki Andrzej Czyżniewski. - Co będziesz mi na "ty" mówił - powtarzał w kierunku piłkarza Wisły. Małecki usłyszał również od kilku osób: - Co gwiazdorze. Po wejściu do klubowego budynku Czyżniewski szarpał Małeckigo. Świadkowie podawali, że go chwytał za szyję. Małecki nie chciał komentować tej sytuacji. (TYM), Gdynia http://www.dziennikpolski24.pl/Artyk...4f27dd8.0.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
i tu sie myslisz lubie Cebanu ale lubie i Pawełka dobry bramkarz. i fajny numer ma. A zdjecie Cebanu mam bo tez go lubie.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Widział ktoś dokładnie jak schodził Małecki czy podał rękę Skorży? Bo mi się wydawało, że nie...
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Najważniejsze, że mamy 3 pkt. Mecz nie był najgorszy, mieliśmy sytuacje, ale coś szwankuje skuteczność. Co do Pawełka to zagrał dobry mecz. A tym co go krytykują za ten mecz to radzę obejrzeć go jeszcze raz i zastanowić się gdzie popełnił jakiś większy błąd. Trochę obiektywizmu by się przydało. Małecki też już trochę gwiazdorzy bo już 2 żółta kartka, teraz za pyskówki a z Bełchatowem za bezsensowny faul w końcówce. Co do Brożka, to trzeba dać mu szansę wyjazdu bo dużo dla Wisły zrobił. Jednak za nie mniej niż 3 mln euro ( Amika za Murawskiego tyle wzięła, a piłkarz z niego średniawy). Boję się jednak, że w tak krótkim czasie nasz dyrektor nie znajdzie godnego następcy.
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ten mecz to najprostszy przykład na to, że można wygrać 1:0 i zagrać dobry mecz. Tak jak i można wygrać 3:0 i mecz zagrać słaby (w co tak niektórzy nie mogą uwierzyć).
Bardzo fajne spotkanie Wisły. Troszkę więcej opanowania pod bramką rywali potrzebne. Arka postawiła ciężkie warunki i była trudnym rywalem ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|