|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
Mój pomysł to zwrócić uwagę na grajków z drużyn słabych finansowo typu Ruch (Sadlok, Sobiech), Lubin (Micanski?), Piast (oczywiście Glik no i Wilczek), Bytom (?). Oczywiście o ile trener widziałby "coś" w tych grajkach.
Ostatnio edytowane przez arti : 19.08.2009 o godz. 09:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
PS pisze o sprzedaży Diaza do Francji.Ja bym na jego miejsce jakby co ściągnął Kascelana z ŁKS-u,tylko trzeba sie spieszyc bo chcą go na Ukrainie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Taaaa... Tajemnicze, mniej lub bardziej, kluby biją się wręcz przed gabinetem Bednarza, żeby to akurat im zgodzili się sprzedać Diaza. Mają przygotowane w walizkach po 2 mln ojro i po butelce płynu na porost włosów, bo Bednarzowi zbrzydło, że go wyzywacie od łysych (ch.).
Do Francji sobie wożą kontenerami za darmo piłkarzy "nieco" lepszych od Diaza. Ploteczki kontrolowane i promocje piłkarzy. Nudy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mam pytanie czy przy transferze Matusiaka do Widzewa była jakaś klauzula 25% z kolejnej sprzedaży dla Wisły przy kolejnym jego transferze
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
przecież on był wypożyczony..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kandydat na bramke do Wisły http://www.transfermarkt.de/de/spiel...sferdaten.html jak uważacie pasowałby do Wisły
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taaa, polecam: http://www.youtube.com/watch?v=LNI0UTJrrbc
Po co nam nierealistyczne cele? W dodatku z tak słabym bramkarzem? Zejdzcię na ziemię. Lepiej szukać młodych i perspektywicznych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Co do tego kolesia, to w wpuszczaniu klopsów jest jeszcze lepszy od Pawełka. Jest starszy i chciałby więcej kasy. Może najpierw zastanów się, dlaczego go w Milanie nie chcieli, do tego w czasach tego Milanu gdzie nie mają bramkarzy. Albo zobacz sobie mecze z jego udziałem, a nie dajesz bezsensowne propozycje od jakiegoś czasu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/6...wa/profil.html - statystyki poprzedniego sezonu zachęcające i myślę, że do wyjęcia za grosze...
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...ha/profil.html - zawodnik U-19 w drugiej Bundeslidze... http://transfermarkt.de/de/nationalm...e_sort_mw.html - sądzę, że to tu rozejrzy się nasz nowy skaut |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Kujawa ma imponujące statystyki? 26 meczy, 5 bramek w lidze. Rzuca cię to na kolana? Jakby strzelił 20 - ok, zachęcające. Ale to mnie raczej zniechęca..
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To zaraz Szczota będziesz chciał sprowadzić, bo gral w Górniku i strzelił 3 bramki? (Zgaduję, nie chce mi sie sprawdzać)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przykład Gancarczyka który grał w Charkowie pokazuje że chyba warto poszukac wzmocnien na Ukrainie.Oczywiście na graczy z Szachtara czy Dynama Kijów to Wisełki nie stac ale z takiego Metalisty Charków,Karpat Lwów czy Krywbasa można kogoś klasowego wyciągnąc.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po wczorajszym meczu Lecha, wpadł mi w oko jeden zawodnik. Nominalnie prawo-skrzydłowy, często schodzący do środka i zamieniający się pozycjami. Ronald Vargas.
Gdyby ostatecznie sprzedano Brożka, część kasy mozna przeznaczyć na wspomianego przeze mnie Costly'ego [szkoda, że Akpala jest nie do wyjęcia przez Wisłę], a za resztę kupić tego przebojowego zawodnika. Brakuje takiego zawodnika. Nie jest nim ani Kirm, ani tym bardziej Łobodziński. Co do chłopaka, można powiedzieć bajeczna technika. Dobrze się również zastawiał. Żaden z zawodników Lecha nie potrafił mu zabrać piłki, a Arboleda nie mógł go nawet przewrócić [!]. Koleś ma talent.
Ostatnio edytowane przez KuLwIk : 21.08.2009 o godz. 15:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
KuLwIk - ani Costly ani tamten Vargas nie będą chcieli grać w Wiśle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do kontraktu, to w Belgii tylko Standard i Anderlecht mają takie pieniądze, by dawać duże kontrakty. Więcej niż 300 tyś. euro nie zarabia, a lepszy od Łobo byłby na każdej płaszczyźnie, kilkakrotnie. |
|
|
|
Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nawet jakby jakimś cudem Wisła miała na niego kasę to myślisz, że on by się chciał przenieś do Polski. Wątpliwy to awans sportowy ;]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Arked : 21.08.2009 o godz. 17:58.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Swego czasu towarzysz Kapka, opowiadał jak pojechał do Afryki szukac czarnych do naszej ligi, to wozili go przez pustynie, obwarowani bronią i pokazywali własnie takich Lantamów. Na każdego lepszego, już mieli w Europie kwity. a że w Belgii masa czarnych i innych ciapatych, to normalne. Kilka lat wstecz, przed unia europejska, własnie w tamtejszej lidze, w ktorej nie bylo ograniczen, chowano zawodnikow z trzeciego świata. Zreszta, taki Beveren działa i gra, dzięki Arsenalowi Londyn. A przykadow jest masa, bo dochodzi cały scouting francuski, penetrujacy ten rynek tak często, że nawet sobie nie wyobrażasz. Jesteśmy 5 liga od końca, niestety. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tez prawda.Ale dlaczego do takiej Norwegii czy Szwecji trafiaja afrykanscy pilkarze, ktorzy sie tam bardzo wyrozniaja.Chyba tamte ligi nie odbiegaja jakos mocno od naszej.Kilka przykladow.Omotoyossi-rep. Beninu, gral w Helsingborgu,Biram Diouf-z Molde przeszedl do Man Utd,mlodziezowy rep. Senegalu,Obi Mikel gral kiedys w Lyn Oslo,albo Ousman Jallow-rep. Gambii grajacy w Broendby.Nie wierze, ze tam maja jakas super siatke scoutingu, a jednak zdolni pilkarze afrykanscy tam trafiaja.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
zdolni i jakiego kalibru, nigdy czegos takiego w Polsce nie było..
no może Kalu Uche. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...sferdaten.html pasował by do Wisły
|
|