The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
d
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2009, 20:12
Uran - z całym szacunkiem, bo cenię sobie twoje analizy, ale nie włamał Ci się ktoś na konto ostatnio? Ewentualnie nie byłeś jakoś przedwczoraj na suto zakrapianej libacji?

Bo o ile gdybania o Moretto jeszcze trzymają się powierzchni kuli ziemskiej, to już Carini w kontekście Wisły to narkotyczne opary. Kilkadziesiąt - jak sam podkreślasz - występów w kadrze Urugwaju, czyli mimo wszystko dość mocnego piłkarsko kraju plus grzanie ławy w - warto podkreślić, *faktyczne*, nie to co jakiś Jess Vanstratan (or whatever) który kupił sobie w JuveShopie bluzę i wpadł na testy - w Juve i Interze a Wisła? No błagam, bądźmy poważni, a to że gra w Murcii nie ma żadnego przełożenia. To nie ten poziom. Alvarez? Ok, ale raz, że Reggina, a dwa, że wypożyczenie - nie mam złudzeń, że zostanie u nas tylko i wyłącznie w przypadku absolutnej pustyni jesli chodzi o zachodnie oferty.

Jebanie Ebiego - ok, nic nie gra od roku, ale na naszą ligę to i tak kosmos - napastnik, mogący grać skrzydłowego na obu stronach ew. ofensywnego środkowego. Bez jaj, niezależnie od formy byłby dla Wisły wzmocnieniem. Oczywiście inna sprawa, że transfer jest praktycznie nierealny, chyba że ojciec by mu wyprał mózg na zasadzie "pokaż się w kraju".
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.08.2009, 21:14
MichauSzczu napisał(a):Wyświetl post
Ludzie o Smolarku nawet nie myslcie, po pierwsze on jest słaby i zawsze taki był
Pewnie. Gdyby był chociaż w 1/3 taki zajebisty jak Ćwielong to śmiało można by o nim myśleć
Spójrz sobie w jego statystyki - ile grał w Feyenoordzie, ile w BVB, ile w Santander. Dodaj do tego reprezentację, zobacz ile goli strzelił i zastanów się jeszcze raz - uważasz, że jest słaby? Owszem, ostatni okres ma słabszy, ale czy to znaczy, że jest już "do wyrzucenia"? To dobry, solidny piłkarz i jeszcze się odbuduje. Ale nie w Polsce, on ma dość dobrą markę w Holandii i w Niemczech, jest kilka klubów w których chętnie go przygarną i jeszcze dadzą dobry kontrakt. Taki, jakiego w Polsce nikt by nie dał rady zapewnić.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.08.2009, 23:14
nazwa tematu powininna zostac zmieniona na "Gdybym byl Skorżą..." bo wiadomo jakie sie podzialy zmiany
Teraz na serio kupic MATEUSZA BĄKA Z LECHII!!! gosc jest niesamowity...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.08.2009, 14:02
GJ1906 napisał(a):Wyświetl post
Dochodzę do słusznego wniosku iż w twoim przypadku mogę już mówić o czymś takim jak obsesja na punkcie Łobodzińskiego, czy ty kiedykolwiek napiszesz posta bez wzmianki o nim ?
Wybacz, ale dyskusja zeszła na temat piłkarza występującego w ataku i na prawej pomocy - pozycji, którą mamy najsłabiej obsadzoną od czasów TF ( Pamiętasz takich piłkarzy jak: Pater, Uche, Błaszczykowski, Kosowski?). Więc chcąc nie chcąc, nasuwa się porównanie do naszego "asa" W.Ł.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.08.2009, 18:36
Można by spróbować Micańskiego wyciągnąć z Zagłębia nawet za te 500-600tys e jeśli Brożek pójdzie na zachód. Taniej napewno nikogo dobre nie kupimy
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.08.2009, 18:47
A może Costly? Umiejętności ma, co regularnie pokazuje w kadrze. A i swego czasu sporo się mówiło o tym że nie chce już grać w Bełchatowie, więc w razie odejścia Brożka transfer całkiem realny.
Taki rosły i silny napastnik by nam się przydał.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.08.2009, 19:05
Cytat:
Można by spróbować Micańskiego wyciągnąć z Zagłębia nawet za te 500-600tys e jeśli Brożek pójdzie na zachód. Taniej napewno nikogo dobre nie kupimy
Tak, a w najważniejszych meczach przeciwko Legii i kolejkorzowi będzie ledwo truchtał.

Cytat:
Wybacz, ale dyskusja zeszła na temat piłkarza występującego w ataku i na prawej pomocy - pozycji, którą mamy najsłabiej obsadzoną od czasów TF ( Pamiętasz takich piłkarzy jak: Pater, Uche, Błaszczykowski, Kosowski?). Więc chcąc nie chcąc, nasuwa się porównanie do naszego "asa" W.Ł.
Costly jest na liście transferowej Bełchatowa z kwotą odstępnego opiewającą na 350 tysięcy ojro. Tylko nasuwa mnie się 2 pytania, mianowicie:

a) Czy Costly będzie tak skuteczny, albo nawet bardziej od Brozia?
b) A nawet jeżeli, to czy jest to napastnik na miarę strzelania bramek w rozgrywkach europejskich?

PS Łysy: Co Ty masz do Łobo? Za dużo kasy bierze w porównaniu do jego gry? Obecnie Gargamel i Łobo to najlepiej zarabiający zawodnicy w naszej lidze, tyle że Gargamel jest najlepszym rozgrywającym w Polsce, a Łobodziński gra z meczu na mecz coraz lepiej, duużo lepiej niż w zeszłym sezonie. Zresztą w tamtym sezonie Łobo zaliczył niemało asyst, jakieś podanie, dośrodkowanie, nie wspominając o 2 bramkarz w Gdańsku, moim zdaniem kluczowych jeśli chodzi o mistrzostwo.

Zbudować siatkę scoutingu, zatrudnić Csaplara i Klejdinsta, Cleber zakończy karierę już niebawem i sam zadeklarował, że chce być scoutem Wisły w Brazylii.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.08.2009, 19:12
W razie sprzedaży Brożka trzeba będzie na gwałt sprowadzić jakiegoś napastnika (w tej chwili zdolnym do gry nominalnym napastnikiem pozostałby tylko...Ćwielong?!!).Tak więc nasza sytuacja nie wyglądałaby różowo.Costly to świetny zawodnik udowodnił to w meczach swojej reprezentacji ale fochy które stroi w GKS wydaja się być zrozumiałe bowiem w Bełchatowie bez urazy ale nie ma atmosfery do Piłki Nożnej!Jeśli daj Boże Paweł zostanie to zimą będzie podobny problem więc można by o tym pomyśleć.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.08.2009, 19:13
niemało asyst, dokładnie 5 na 26 meczy xD z czego ostatnie 3 w ostatnich kolejkach.

Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.08.2009, 19:33
No tak, ale trzeba przyznać że Łobo ma najlepszą wrzutkę w zespole i nawet gdy nie był w formie dośrodkowaniami robił sporo dobrego... Teraz jest coraz lepiej i myślę że Łobo powróci w końcu do formy jaką prezentował w Lubinie.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.08.2009, 20:13
Eleusis napisał(a):Wyświetl post
No tak, ale trzeba przyznać że Łobo ma najlepszą wrzutkę w zespole i nawet gdy nie był w formie dośrodkowaniami robił sporo dobrego... Teraz jest coraz lepiej i myślę że Łobo powróci w końcu do formy jaką prezentował w Lubinie.
Ah jak ja was kocham MITOMANI Jakiej formy? Takiej, że Błaszczykowki który wtedy grał w Wiśle , był od niego pod każdym względem lepszy? Czy takiej, że Szymon Pawłowski wygryzł naszego "asa" ze składu przeciętnego Zagłębia? Obecna forma "Łobo" to mniej więcej to co pokazywał w Lublinie za "najlepszych lat" im prędzej sobie to uświadomicie tym lepiej dla was, bo nie przeżyjecie rozczarowania. Łobo ma już 27 lat, lepiej grać nie będzie, a na to że znajdzie się jakiś chętny na tego piłkarza też się nie zanosi.

Radosław Matusiak - w Bełchatowie przerastał resztę drużyny o głowę. W meczu z Wisłą mijał naszych obrońców jak chorągiewki dlaczego nie dostał 5 lat by dojść do formy z Bełchatowa?
Andrzej Niedzielan - nietuzinkowy napastnik, w Grodzisku i reprezentacji strzelał takie bramki, że głowa mała! Dlaczego nie dostał 5 lat na dojście do formy z Grodziska?
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.08.2009, 20:42
Jak na swietna forme, do ktorej rzekomo wrocil Lobo, to nie za wiele pokazal w ostatnim meczu z rywalem grajacym w 10-tke. W zasadzie jedyna pozytywna rzecza w jego wykonaniu byla asysta przy golu Marcelo.
Reszta to juz niemal same wycofywanie pilki. Nie wiem czy to takie zalecenia Skorzy, czy tez autorska inwencja Lobo, ale ten gosc zamiast ciagnac z akcjami na bramke przeciwnika, woli odgrywac do Alvareza badz innych. Alvarez gra do przodu, a Lobo najczesciej stoi po srodku boiska i najpierw Alvarezowi zagrywa do tylu, a potem stara sie go jednym podaniem wyslac do przodu, samemu zostajac w tym samym miejscu.
Lobo sobie chwali taka wspolprace, bo znalazl sie gosc, ktory zasuwa po prawej stronie od bramki do bramki, tylko nie wiadomo na jak dlugo starczy mu sil.

O wiele bardziej podoba mi sie Kirm, pomimo ze nie jest jeszcze zgrany z reszta i poki co nie gra najlepiej, ale przynajmniej chce grac DO PRZODU.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.08.2009, 21:00
Eustachy najprosciej skrytykowac kogos. Szkoda ze nie pomyslales o tym ze jesli to na Lobo jest ustawione krycie bocznego obroncy przeciwnika to ofensywne wejscia Alvareza daja wiecej niz Lobo mialby sam "wchodzic dynamicznie" po skrzydle. Lobo odciaga uwage od Alvareza a ten to wykorzystuje. Wszystko.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.08.2009, 21:23
A ja wam powiem tylko tyle że jeśli wróci Boguski Mały zostanie przesunięty na prawą pomoc a Łobo zajmie miejsce na ławce tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.08.2009, 21:28
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Eustachy najprosciej skrytykowac kogos. Szkoda ze nie pomyslales o tym ze jesli to na Lobo jest ustawione krycie bocznego obroncy przeciwnika to ofensywne wejscia Alvareza daja wiecej niz Lobo mialby sam "wchodzic dynamicznie" po skrzydle. Lobo odciaga uwage od Alvareza a ten to wykorzystuje. Wszystko.
O czym ty piszesz, Lobo wycofywal pilke nawet z odleglosc ok. 40 metrow od bramki Belchatowa do naszego bramkarza i w tym momencie, to juz oslupialem, bowiem rzadko cos takiego widuje podczas meczow pilkarskich.
Dobrze wiesz, ze Wojtek ma monstrualnie ograniczone mozliwosci indywidualnej gry w ofensywie i w pojedynkach jeden na jeden po prostu sobie nie radzi, co bylo dobrze widac chociazby w ostatnim meczu reprezentacji, kiedy rywale zabierali mu pilke jak dziecku (to tak odnosnie jego wzrastajacej formy).

Robienie miejsca obroncy jest OK, ale nie non-stop i nie wmawiaj mi, ze zagrywanie niemal wylacznie do tylu, jest rzecza normalna w przypadku ofensywnego pomocnika, niezaleznie od tego z jak bardzo ofensywnym obronca przychodzi mu wspolpracowac. Cos od siebie do przodu tez trzeba dolozyc. A nawet nie cos, bo rzeklbym , ze wypadaloby zrobic wiecej niz ten obronca.

Przypomnij sobie wspolprace Baszcza z Uche, badz z Kuba. Baszczu tez niejednokrotnie byl "wypuszczany" przez pomocnika, tyle ze ten pomocnik podazal dalej za akcja, tak ze byla mozliwosc dalszej wspolpracy, wypuszczenia w uliczke i tak dalej, natomiast Wojtek lubi wypuscic obronce, zostac w miejscu, wyciagnac lornetke i obserwowac co tam sie dalej kilkadziesiat metrow przed nim odbywa. Juz nie wspomne o tym, ze w przeszlosci gra z uzyciem obroncy stanowila mimo wszystko mniejszosc jesli chodzi o ofensywe na skrzydle, bo wiekszosc gry swoimi indywidualnymi akcjami robili nam pomocnicy co w futbolu jest rzecza normalna.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 17.08.2009 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
kacu
Member

Od: 12.2007

Stary 18.08.2009, 07:10
Gdybym był Bednarzem:

Do odejścia: (wiem że to niełatwe ale próbowałbym)
Cantoro (Dobry wciąż zawodnik ale latka lecą a my mamy na tą pozycje przecież jeszcze Gargułe...)

Po zakończeniu sezonu:
Przedłużyć umowe z Alvarezem

Na testy:
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...el/profil.html
niby drogi ale wiadomo jakie są te ceny na transfermarkcie

lub ten:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ki/profil.html
Powód: transfermarkt
Ostatnio edytowane przez kacu : 18.08.2009 o godz. 07:13.
rocco_1906 napisał(a):Wyświetl post
obrazisz czarnego jestes RASISTĄ
obrazisz białego jestes CHAMEM
hmmmm.... cos mi tu ****a nie gra
Odpowiedz cytując
Entombed
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 18.08.2009, 12:02
heh z tym gruszczem to jak dla mnie przesada koles moze i strzela bramki ale nie oszukujmy sie to jest liga luxemburska nie ma co ukrywac poziom nie jest wysoki graczy nie maja dobrych,
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.08.2009, 12:36
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
T
Zbudować siatkę scoutingu, zatrudnić Csaplara i Klejdinsta, Cleber zakończy karierę już niebawem i sam zadeklarował, że chce być scoutem Wisły w Brazylii.
Nie wiem czy tylko ja to widzę ale Cleber w swoich wywiadach raczej deklaruje, że chciałby zostać w POLSCE i najchętniej jeszcze w Wiśle ZAGRAĆ.
Odpowiedz cytując
Entombed
Junior Member

Stary 18.08.2009, 14:00
dokladnie Cleber tak sie zadeklarowal o ile wisla bedzie go chciala spowrotem ale z ta siatka to wg mnie powinno byc aktywne od dawna a nie oni teraz o tym mysla, kluby ktore chca o cos walczyc musza miec siec scoutow a nie tylko jednego czlowieka ktory raz na rok poleci jakiegos przecietnego grajka, bez tego nie ujedzie ;]
Ostatnio edytowane przez Entombed : 18.08.2009 o godz. 18:53.
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Stary 18.08.2009, 14:08. eee
Cytat:
Na testy:
Myślę, że to dobry pomysł ;d Ale z Gruszczem to przesadziłes .

Ja swoja drogą postarałbym się o Lewczuka. Wiem, ze sie nim interesowalismy rok temu a on wybrał Jagę. Myślę ze nie kosztował by majatku a to bardzo dobry prawy obrońca jak na polską ligę
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.08.2009, 18:23
Myślę, że to dobry pomysł ;d Ale z Gruszczem to przesadziłes .

Ja swoja drogą postarałbym się o Lewczuka. Wiem, ze sie nim interesowalismy rok temu a on wybrał Jagę. Myślę ze nie kosztował by majatku a to bardzo dobry prawy obrońca jak na polską ligę
a po co nam trzeci prawy obrońca możesz mi to wyjaśnić
bo nie rozumiem
poza tym pan Lewczuk sam się skreślił bo rok temu powiedział że nie przyjdzie do nas bo boi się usiąść na łąwie... po czym usiadł w Jadze
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.08.2009, 18:52
a może Krychowiaka do Wisły na wypożyczenie z Bordeaux do końca sezonu?
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.08.2009, 18:55
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
a może Krychowiaka do Wisły na wypożyczenie z Bordeaux do końca sezonu?
A co nam z niego?

Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.08.2009, 18:58
kacu napisał(a):Wyświetl post
Gdybym był Bednarzem:

Do odejścia: (wiem że to niełatwe ale próbowałbym)
Cantoro (Dobry wciąż zawodnik ale latka lecą a my mamy na tą pozycje przecież jeszcze Gargułe...)

Po zakończeniu sezonu:
Przedłużyć umowe z Alvarezem

Na testy:

lub ten:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ki/profil.html
Ja sprowadziłbym jakiegoś gracza podobnego do Carlo Costlyego. Taki taran, masywny napastnik, zgrywający piłki do Boguskiego/Małeckiego jeśli odszedłby Brożek. Coś w rodzaju Chinyamy, tylko że akurat Costly ma chyba lepszy strzał i wyszkolenie techniczne to in plus.

Ktoś coś pisał, że GKS chce za niego tylko około 300 tyś ojro. Problemem byłyby tylko jego fochy, czy nadal chciałby zostać w Polsce, czy miał problemy aklimatyzacyjne tylko w drużynie z Bełchatowa, jak i w samym mieście.

Ciekawa kandydatura i typ zawodnika jakiego oczekuje Maciek Skorża.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.08.2009, 19:18
Krychowiak ? polew z niego mam jak z mało kogo
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Stary 18.08.2009, 19:31
manson777 napisał(a):Wyświetl post
a po co nam trzeci prawy obrońca możesz mi to wyjaśnić
bo nie rozumiem
poza tym pan Lewczuk sam się skreślił bo rok temu powiedział że nie przyjdzie do nas bo boi się usiąść na łąwie... po czym usiadł w Jadze
Bał sie poprostu odrazu wejśc na głęboką wodę, chciał spróbowac się najpierw w średniaku.

Po to nam 3 prawy obrońca ze Singlar jest słaby i stary (tak wogole to nie przedłużałbym z nim kontraktu), a gra Lewczyka robi naprawde dobre wrażenie wg mnie po Franku i Grosiku to najlepszy zawodnik Jagi, a ogladam każdy ich mecz.

Nie musisz nic rozumiec ten temat jest po to aby pofantazjowac i wcielic sie w p Bednarza, ale oczywiście znajdą sie tacy konfidenci którym nigdy nic nie pasuje. Pozdrawiam ;]
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.08.2009, 19:58
Bał sie poprostu odrazu wejśc na głęboką wodę, chciał spróbowac się najpierw w średniaku.

Po to nam 3 prawy obrońca ze Singlar jest słaby i stary (tak wogole to nie przedłużałbym z nim kontraktu), a gra Lewczyka robi naprawde dobre wrażenie wg mnie po Franku i Grosiku to najlepszy zawodnik Jagi, a ogladam każdy ich mecz.

Nie musisz nic rozumiec ten temat jest po to aby pofantazjowac i wcielic sie w p Bednarza, ale oczywiście znajdą sie tacy konfidenci którym nigdy nic nie pasuje. Pozdrawiam ;]
to może zacznij kibicować Jadźce, i podniecaj sie Lewczukiem na ich forum.

konfidenci? A nie przypadkiem malkontenci?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Stary 18.08.2009, 20:10
szprotson napisał(a):Wyświetl post
to może zacznij kibicować Jadźce, i podniecaj sie Lewczukiem na ich forum.
kibicuje i sie podniecam

szprotson napisał(a):Wyświetl post
konfidenci? A nie przypadkiem malkontenci?
Jak zwał tak zwał

A tak wgl to w temacie gdzie proponujemy zawodników do Wisły, zaproponowałem Lewczuka, a wy jedziecie ze mną jak z furą gnoju. Wyluzujcie ludzie bo jestescie znerwicowani, jakiś urlop albo wizyta u specjalisty
Powód: ; /
Ostatnio edytowane przez MichauSzczu : 18.08.2009 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.08.2009, 20:12
ale oczywiście znajdą sie tacy konfidenci którym nigdy nic nie pasuje. Pozdrawiam ;]

należy używać słów których znaczenie rozumie się
jak wynika z ww. raczej nie rozumiesz znaczenia słowa konfident
polecam słownik języka polskiego
o ile wiesz co to jest

teraz merytorycznie jeśli wiesz co to słowo znaczy
skąd pewność że teraz pan Lewczuk się nie przestraszy pozycji nr 3 w rankingu prawych obrońców
a co do Singlara - trener i dyrektor sportowy ocenili że nam się jeszcze przyda
więc nie sądzę by twoja jakże merytoryczna opinia (jest stary ) byłaby brana pod uwagę
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Stary 18.08.2009, 20:22

należy używać słów których znaczenie rozumie się
jak wynika z ww. raczej nie rozumiesz znaczenia słowa konfident
polecam słownik języka polskiego
o ile wiesz co to jest
Przejęzyczenie, nie zdarza Ci to się nigdy najmądrzejszy bogu?

teraz merytorycznie jeśli wiesz co to słowo znaczy
skąd pewność że teraz pan Lewczuk się nie przestraszy pozycji nr 3 w rankingu prawych obrońców
a co do Singlara - trener i dyrektor sportowy ocenili że nam się jeszcze przyda
więc nie sądzę by twoja jakże merytoryczna opinia (jest stary ) byłaby brana pod uwagę
Ja go poprostu zasugerowałem, a NIE ZŁOZYŁEM MU PROPOZYCJĘ gry w Wiśle, a moja jakże merytoryczna opinia była taka że jest stary i SŁABY( co chyba wiekszośc widzi), więc czytaj miśku a nie sie rzucasz.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów