|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Młodzi nic nie tracą przedłużając z Wisłą dzięki świadomości, że w przypadku poważnej oferty nikt im kariery blokował nie będzie. IMHO to zdrowe i realne podejście do sprawy, jeśli tylko trafi się na kogoś z minimum przyzwoitości po drugiej stronie stołu negocjacyjnego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.08.2009 o godz. 18:10.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
ile zapłacił za niego Cluj? ile miała zapłacić Wisła? a tak podsumowując to z tych dziesiątek ,setek piłkarzy którzy mieli przyjść do Wisły i nie przyszli to tylko kilku pokazało że byli coś warci reszta to szrot albo bardzo przeciętni gracze a czasem te braki transferów wychodziły nam na lepsze
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 17.08.2009 o godz. 18:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Oj nie wiem czy na dzień dzisiejszy to takie trudno
![]() eye63 napisał(a):
A co do tego co pisał Markus. Wolfy sam sobie nie wymyślił tego,że może brakować pieniędzy na ewentualne kontrakty. Przecież od odpadnięcia z Levadią wszyscy trąbią na lewo i prawo,że Wisła straciła dużo kasy i będzie to musiała w jakiś sposób nadrobić. Stąd media co chwilę sprzedają Brożka. ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
||
„Nie zdziwcie się, jeżeli w zimie nie będzie żadnych transferów. Wisła nie ma pieniędzy i nie stać ją na przedłużenie kontaktu z Kosowskim. Piszę tak profilaktycznie, żebyście się powoli zaczęli oswajać z tą myślą. Ale nie martwcie się, odczują to tylko właściciele pobliskich kasyn. (autor: Wolfy. data: 21-12-2007) Poznajesz? Ostatnie zdanie tez jest niezwykle trafne, jak zwykle u Ciebie. Mógłbym przytoczyć jeszcze kilka innych fajnych cytatów, ale nie chcę bawić się w Konrada, choć byłoby ciekawe oglądanie jak się ich wypierasz nazywając mnie „ordynarnym kłamcą”. Nie jestem sadystą. Wszyscy doskonale wiedzą, co pisałeś i co zwykle masz na forum „do zaproponowania”. „TS Bezradność” – tak w skrócie od lat nazywa się Wisła w Twoich postach. Dla rozluźnienia atmosfery - nie wierzę, by nasz zarząd okazał się aż tak nierozgarnięty, by pozwolić Małeckiemu odjeść za darmo. Jeden Kokoszka, a wcześniej Kosowski i Dolha wystarczą.
Ostatnio edytowane przez Markus : 17.08.2009 o godz. 19:08.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Markus: Freud został obalony
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zresztą - nie jest tak, że Kosowski grałby na kilku pozycjach jednocześnie Pozostaje jeszcze kwestia ryzyka związanego takim kontraktem - blokowanie na długo dużej części budżetu, w przypadku spadku formy lub kontuzji byłoby dla nas naprawdę dużym problemem.Łatwo jest napisać, że klub "powinien wygospodarować pieniądze" na to, czy tamto. Tyle, że jest to demagogia. "Sprzedaż innych zawodników" - Markus, jak zwykle błyszczysz. Naszych zawodników sprzedają jak na razie tylko gazety, czemu trudno się zresztą dziwić... To nie jest tak, że jestem nieomylny. Nikt nie jest. Problem zaczyna się, gdy za rzucanymi co chwila ogólnikami nie stoi nic sensownego. Wszyscy wiedzą, że kontrakt z Małeckim podpisać trzeba. Tyle, że jeżeli nie będzie na to pieniędzy w budżecie, to RN się na nowy kontrakt nie zgodzi. Taka jej rola - dbać o stabilność finansową Wisły. Zresztą, to wszystko takie jałowe. Tak, jakbym to ja blokował transfery Wisły, a nie opisywał tylko co widzę... Ejdzbiol - taki już urok Markusa. Zawsze odnoszę wrażenie, że rozumie co drugie zdanie z tego, co się do niego pisze. To trochę, jak z chatbotami, które na zdanie "Potrzeba matką wynalazków" reagują pytaniem o Twoją matkę. Tak jakby brak zrozumienia kontekstu wypowiedzi. unpredictable_wislaczka - wszystko fajnie, ale media sprzedają Brożka już od czasu, gdy był jeszcze tylko "nadzieją" naszej piłki ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.08.2009 o godz. 19:42.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
||
W tym okresie Nei był jednym z najlepszych napastników ligi bułgarskiej, grającym w bądź co bądź silnym zespole CSKA Sofia. Klub ten popadł w poważne tarapaty finansowe i na tamtą chwilę miał być zdegradowany do II ligi. Mimo to, Bułgarzy rękami i nogami bronili się przed sprzedażą Brazylijczyka i pierwsze nasze zapytanie wyśmiali. Potem jednak fochy zaczął strzelać sam Nei, któremu się nie uśmiechało grać w II lidze, gdyż chciał zabłysnąć w Europie. Były wypowiedzi, że chce do Wisły, że już ustalił warunki (mówiło się o kwocie 400-450 tys. euro za rok gry). CSKA mając finansowy nóż na gardle - nie chciała sprzedać go za mniej niż milion euro, my tymczasem oferowaliśmy cały czas 600 tys. (stojąc też na przeważającej pozycji, gdyż Nei zaczął tam olewać treningi itd. - tak był zdeterminowany żeby odejść). Po tygodniach negocjacji między klubami (CSKA zeszła do 800 tys. euro) do gry włączyli się Arabowie, gotowi z miejsca wyłożyć okrągłą bańkę za transfer. Jednak Nei wolał grać dla Wisły. W końcu CSKA uległa - obniżyła kwotę do 700 tys. bodaj, po tygodniu od wizyty Wilczka w Bułgarii. Arabowie ponawiali swoją ofertę, piłkarzowi dając za rok gry milion dolarów, po tamtym kursie wtedy wychodziło to coś koło 600 tys. euro za rok gry (w Sofii zarabiał podobno 250). I co się stało - mając zgodę klubu z Sofii - Wisła przedstawiła najprawdopodobniej ostateczną ofertę kontraktu Brazylijczykowi (i na 90%) - dowiedział się on w tym momencie, że kontrakt jest motywacyjny i na rękę to on ma zagwarantowane 200 tys. - zamiast 400. Dosłownie dzień później padła informacja, że przechodzi grać na Bliski Wschód. Stąd nie uważam, żeby tak bardzo przepłacili, a on gotów był na grę u nas za 400 tys. - czyli też względnie do przyjęcia. Akurat przy tej okazji bardzo dużo informacji wypłynęło do prasy ze strony Bułgarów. [/quote]
Co do Małeckiego, który owszem robi u nas dużo szumu, gra w młodzieżówce, jednak na boisku imponuje przede wszystkim nonszalancją i jakimkolwiek braku pojęcia o wrzucaniu piłki - tej pewności już nie ma, i trzeba się zastanowić, czy warto mu dać dość duży kontrakt. Nie znam szczegółów, ale warto zrobić sporo by go zatrzymać, z pewnością nie ma jednak co przepłacać. Wiślaczka: dla zarządu to będzie "trudno, Skorża, na ławce masz Ćwielonga - radź sobie z nim zamiast Małeckiego" - na dalszy plan zejdzie to co myślą kibice i co na tym sportowo straci Wisła. Ile Małecki może ugrać? Zależy o ile się stara. Dopóki ta kwota nie będzie znana, nie dowiemy się za ile Patryk kocha Wisłę.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 17.08.2009 o godz. 20:10.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W chwili przedłużania z nimi kontraktów Piotrek Brożek i Rafał Boguski nie byli żadnymi asami. Po prostu poczynili spore postępy.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Właśnie Małecki stanowi teraz o sile o naszej gry ofensywnej i znaczy tyle jak nie więcej dla Wisły co Brożek czy Boguski. Nie wiem jakby się potoczyły losy poprzedniego mistrzostwa jakby nie bramka Małego która była przełomowym momentem spotkania w Łodzi, jakby nie asysty w Gdańsku. W tym sezonie kontynuje dobrą passę(już dwie bramki, asysta). Aczkolwiek jak na młodego gracza będą mu się zdarzały słabsze mecze jak z Bełchatowem. Jakby nie było był to mecz po reprezentacji co w porównaniu z młodym wiekiem myślę, że go w pełni usprawiedliwia. Po części słabsza postawa Małeckiego przełożyła się na gorszą grę całego naszego zespołu. Małecki wyrasta na pokrętło napędowe całej drużyny, jak Mały dobrze zagra to o jakość gry ofensywnej i ilość stwarzanych sytuacji można być spokojnym. Porównaj sobie na osiągnięcia Brożka i Boguskiego w wieku Małego. Nie wiem jakie kwoty chodzą obecnie w grze o kontrakt Małeckiego. Ale mimo, że już jest jedną z naszych gwiazd nie dawałbym mu tak wysokiego kontraktu jak zarabiają najlepsi. Ze względu na młody wiek, żeby dalej się rozwijał dałbym mu taki średni kontrakt. Myślę, że tak gdzieś 200-250 tys Euro(najlepiej 150 tys Euro bazowego + 100 tys Euro za występy) i czekałbym na jego decyzję. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
do końca okienka 2 tygodnie a transferów ni słychu a co do kontraktu Małeckiego ten chłopak może być jedynym nastepcą Brożka więc kontrakt mu sie należy aczkolwiek możliwa jest sytuacja taka że Wisła może zrezygnować z transferu Brożka skoro dostała za transfer Uche do Fulham 25 % tj 3 mln możliwe też że Wisła wezmie przykład z Barcelony i nie mając szczęścia w walce o piłkarzy którzy mogliby wzmocnić skład zakończy ruchy transferowe tego lata
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
ja mam nadzieję że w tym temacie nie będzie już burzliwie...wtedy wiadomo bedzie że Wisła już nikogo nie straci. bo na "zyski" w kadrze nie ma co liczyć. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kupować to my raczej już nie będziemy, chyba że Brożek odejdzie i trzeba będzie znaleźć napastnika. Po pierwsze kasy nie ma a po drugie do składu dołączą jeszcze kontuzjowani Boguski, Garguła i Singlar a to przy jedenastce z ostatniego meczu z GKS-em i rezerowymi Ćwielongiem, Jirsakiem, Jopem i Diazem daje nam 18 zawodników którzy na polską ligę wystarczają ( w dodatku sporo zarabiają ). Zwłaszcza że nie gramy już w europejskich pucharach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
||
Nei był bez kontraktu: http://cfronline.ro/news.php?readmore=1010 "Feroviarii" au ajuns la un acord cu atacantul Claudinei Alexandre Aparecido, poreclit Nei, ultima oară la Al-Shabab în Arabia Saudită. Brazilianul, care este liber de contract, a ajuns deja la Cluj Chyba nie musze tłumaczyć? |
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
A tak spokojnie na to popatrzeć to czasami pusty śmiech mnie ogarnia co się dzieje z piłkarzami,w tym z naszymi "prawdziwymi Wiślakami,którzy za Wisłę daliby się pokroić". Jeszcze z 5-7 lat temu żeby dostac godziwy kontrakt trzeba było w Wisłe przyzwoicie grać (nastrzelać goli) w europucharach i mieć naprawdę dobry sezon w lidze a teraz... 10 w miarę udanych meczyków w naszej miernej lidze i już płacze o niskim kontrakcie.
Nigdy nie sądziłem że będę miał dość zawodników "prawdziwych Wiślaków" a zatęsknię za najemnikami jak Żurawski czy Szymkowiak. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jak Ci przejdzie już ten "pusty śmiech", to napisz, który to tak płacze o 'godziwy' kontrakt.
Pośmiejemy się razem. Chociażby i pusto ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Zacznijcie od tego ze Kosowski sam chcial odejsc, a nie ze Wisla go wywalila
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
We francji pojawila sie informacja ze Pawel Brozek moze podpisze do As Monaco. Nie chcial bym zeby on tam gral. Ten klub zle gra. 40 pilkarzow co sezonow tam gra. W kazdym meczu, jedanastka sie zmienia. I nie ma zadnej pozadnej gry na boisku. AS Monaco z St Etienne, z tego co mysle, napewno spadna do drugiej ligi. No ale dla tych ktorych nie wiedza, w Monaco sie nie placi podatkow, jest bardzo ladne miasto, jest blisko Marsylii i Nicei... ( dlatego ostatnio gralo tam Chevanton, Morientes, Freddy Adu, Vieri, Di Vaio... )
![]()
"Kazdy to powie... Wiselka zadzi w Krakowie"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba przed czterema laty.
Wolfy - jeśli o Pi. Brożka chodzi i o Boguskiego, to nie będę się sprzeczał, dopóki nie będę wiedział ile chce Małecki. Nie wiem też ile dostali Brożek z Boguskim, ale sumy rzucające na kolana to raczej nie były - a być może takiej żąda Patryk, ale tak jak mówię - zbyt dużo niewiadomych w tym wątku - więc póki co wstrzymuję się od ocen. FraMat - jest szansa, żeby gdzieś wyhaczyć sumę kontraktową jaką dostał w Cluj?
Ostatnio edytowane przez eye63 : 18.08.2009 o godz. 12:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Co do Małeckiego-zawdonik jest młody , perspektywiczny i mozna go brać pod uwagę przez kilka nastepnych sezonow. Zatem nie dziwi ze sie ceni. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że naprawdę nikt poważny go nie chce kupić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Oczywiście, że nie chce.
Jakby chciał, to by kupił. Gadanie głupot. Wystarczy popatrzeć, jakich napastników mają w składach Turcy, Anglicy. Fulham kupiło sobie Duffa za 4 mln funtów właśnie. Niby skrzydłowy, ale wiadomo, o co chodzi. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ano nie chce - teraz to już wygląda to na rozpaczliwe szukanie klubu - tzw last minute.Dla nas odejście Pawła teraz, to duże ryzyko że potencjalny następca będzie z łapanki.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Jesli wogóle będzie jakiś następca. Dla mnie powinni już szukać następcy lub partnera dla Pawła do ataku.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|