The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2009, 21:14
Awe napisał(a):Wyświetl post
To jedno pytanie:
Wg twojej teorii cena piłkarza nie zależy od tego jak gra tylko od tego czy go trener posadził na ławkę? Bo tak:
a) Pawełek puścił babola i Skorża go sadza na ławę - cena 10 piłek
b) Pawełek puścił babola i Skorża go nie sadza na ławę bo w klubie nie ma rezerwowego na odpowiednim poziomie - cena kilaset tysięcy Euro.
Dokładnie. Ale zwróć uwagę na to, że mnóstwo osób jest jeszcze ślepych i nie poznali sie na Pawełku. Dla nich jest on wmiare dobry i może jakiś menago sprzeda go komuś za kilkasettys euro. Ale jeśli Skorża posadzi go na ławce to już nikt nie będzie miał wątpliwości że Pawełek to nieoporozumienie i jeśli jest rezerwowym w wieku najlepszym dla bramkarza w nienajlepszym co bądź klubie.. cena 10 piłek.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 13.08.2009, 21:29
Mi to obojętne, może bronić Cebanu, może bronić Kurto, może nawet Czekaj stanąć na bramce - byle tylko dać Mariuszowi odpocząć od słupków.
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.08.2009, 21:35
Pawełek broni jak broni, ale jest też Wiślakiem, więc wszyscy napinacze obrażając jego, obrażacie Wisłę. Ja mam cichą nadzieję, że Mariusz jeszcze pokaże na co go stać, bo bronić umie tylko popełnia dziecinne błędy..
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.08.2009, 21:43
Jakiej klasy bramkarzem by nie był Pawełek to żałosna jest radośc z powodu kontuzji Naszego piłkarza. Naprawdę jeśli kogoś cieszy jego kontuzja to powinien odejśc od kompa i się porządnie pierd**** w łeb. Bo skoro wcześniej Cebanu nie był w stanie wywalczyc sobie miejsca w składzie to oznacza że lepszy od Mariusza nie jest. Aha, koledze z Bobem Marley'em w avatarze radzę trochę mniej jarac bo ci to nie idzie na zdrowie. A Kordel - nie pogrążaj się w obronie swojej kiepskiej teorii. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.08.2009, 21:44
janko04
Ja nie widze tu nigdzie obrażania Pawelka. Czy napisanie o słabym bramkarzu, że jest słabym bramkarzem jest obrazą?
Krytykowanie slabości Pawełka nie ma nic wspólnego z obrażaniem Wisły.
Mógłbym pociągnąć Twoje myślenie:
- kibic jak pisze nie ważne, ale jest kibicem Wisły, więc nazwanie go napinaczem jest obrażaniem Wisły -
Proszę: nie obrazaj Wisły

Pawełek popelnia dziecinne błędy od początku swej obecności w Wiśle, co oznacza, że nie jest dobrym bramkarzem.
To, że pion sportowy przetestował juz 387 innych bramkarzy świadczy, że w klubie są tego samego zdania. I nie szukają kogoś kto będzie się uczył, ale kogoś, kto wejdzie do bramki "na wczoraj". Czy to nie daje do myslenia?

ps.
też jestem zdania, że gdyby Cebanu był choć trochę lepszy, dawno by Mariusza wygryzł
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 13.08.2009, 21:54
janko04 napisał(a):Wyświetl post
Pawełek broni jak broni, ale jest też Wiślakiem, więc wszyscy napinacze obrażając jego, obrażacie Wisłę. Ja mam cichą nadzieję, że Mariusz jeszcze pokaże na co go stać, bo bronić umie tylko popełnia dziecinne błędy..
Prawdę mówiąc, albo broni dobrze albo popełnia dziecinne błędy. Dość trudno pogodzić jedno z drugim.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 13.08.2009, 22:16
konrad1991tsw napisał(a):Wyświetl post
Jakiej klasy bramkarzem by nie był Pawełek to żałosna jest radośc z powodu kontuzji Naszego piłkarza. Naprawdę jeśli kogoś cieszy jego kontuzja to powinien odejśc od kompa i się porządnie pierd**** w łeb. Bo skoro wcześniej Cebanu nie był w stanie wywalczyc sobie miejsca w składzie to oznacza że lepszy od Mariusza nie jest. Aha, koledze z Bobem Marley'em w avatarze radzę trochę mniej jarac bo ci to nie idzie na zdrowie. A Kordel - nie pogrążaj się w obronie swojej kiepskiej teorii. Pozdrawiam
Tak, tak Zahorski też wygrał kiedyś rywalizację w kadrze z Brożkiem czy Wichniarkiem - bo jest lepszy... ;]

W moim pierwszym poście było pełno ironii, ale niestety wolisz obrażać innych kibiców niż czytać ze zrozumieniem.

BTW - ból mięśni brzucha to raczej nie połamana noga? Ciekawe czy tak broniłeś Dawidowskiego, gdy miał zerwane więzadła...
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Stary 13.08.2009, 22:28
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Tak, tak Zahorski też wygrał kiedyś rywalizację w kadrze z Brożkiem czy Wichniarkiem - bo jest lepszy... ;]

W moim pierwszym poście było pełno ironii, ale niestety wolisz obrażać innych kibiców niż czytać ze zrozumieniem.

BTW - ból mięśni brzucha to raczej nie połamana noga? Ciekawe czy tak broniłeś Dawidowskiego, gdy miał zerwane więzadła...
Argumenty jakich użwyasz do mnie nie przemawiają. Zahorski nigdy nie wygrał rywalizacji z Brożkiem, ale to jest od reprezentacji jest chyba inny dział? Co do twojej ironii: w którym momencie ją pokazałeś? Pisząc o upierdliwych napinaczach czy że cieszysz się z kontuzji Mariusza? A już z Dawidowskim to kompletnie przegiałeś, bo jakbyś nie zauważył to Pawełek trochę meczów już w Wiśle zagrał i chocby z tego powodu powinieneś mu okazac trochę szacunku i nie porównywac do tego darmozjada Dawidowskiego Pozdrawiam Cię
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.08.2009, 22:32
janko04 napisał(a):Wyświetl post
Ja naprawdę nie mam nic do Mariusza. Religijny, skromny człowiek. Na boisku jednak zbyt słaby jak na taki klub jakim jest Wisła. Piszesz "jeszcze" tak więc podzielasz nasze zdanie że wciąż gra poniżej oczekiwań. Piszesz że "pokaże" , ale on nie ma 22 lat i nie przybywa w naszym klubie od kilku miesięcy.Miał swój czas.
Uświadom sobie że Wisła to w tym kraju nie byle jaki klub. Być może dlatego liczy się tak bardzo tu i teraz.
Nazywając rzeczy po imieniu za napinacza się nie uważam, większość, która ma podobne zdanie do mojego chyba również.
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Stary 13.08.2009, 22:37
Do Kordela: Po pierwsze to skąd Ci się umyślało że Wisła chce sprzedac jedynego bramkarza który ma doświadczenie w grze na poziomie Ekstraklasy? Chyba że wiesz więcej niż ja, może Wisła dostała ofertę kupna Pawełka ale ja to przeoczyłem? A co do mojego wieku: może i mam te swoje 18 lat, może nie umiem jeszcze kombinowac, ale z kolei ty ze swoją teorią to przekombinowałeś. Skończ już bronic tą swoją nędzną teorię...

PS. Skończmy dyskusję bo powoli robimy offtop, ewentualnie pisz pw
Powód: ps
Ostatnio edytowane przez konrad1991tsw : 13.08.2009 o godz. 22:39.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.08.2009, 22:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post

ps.
też jestem zdania, że gdyby Cebanu był choć trochę lepszy, dawno by Mariusza wygryzł
Skoro o dedukcji tutaj tyle..skoro jest słabszy od Pawełka, a on jest poniżej średniej ligowej, to jaki jest sens trzymania Cebeanu? Zakładając,że Pawełek nie robi postępów a wręcz sie cofa, to Ile już powinien spokojnie stąpać mu po piętach,a tak nie jest. Kiepsko z tymi bramkarzami mamy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.08.2009, 22:48
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Skoro o dedukcji tutaj tyle..skoro jest słabszy od Pawełka, a on jest poniżej średniej ligowej, to jaki jest sens trzymania Cebeanu? Zakładając,że Pawełek nie robi postępów a wręcz sie cofa, to Ile już powinien spokojnie stąpać mu po piętach,a tak nie jest. Kiepsko z tymi bramkarzami mamy.

Bo dopoki Skorza bedzie trzymał swojego kumpla spod znaku (L) ,dopoty bedziemy mieli bramkarskie jaja,

Jestem za Skorża itd,ale niewiem czy on nie widzi co sie stalo z forma MariuszaNie wyciaga wnioskowCzy moze nie chce
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.08.2009, 08:16
Tak się składa, że mieliśmy rezerwowego (Juszczyk) ale niestety puściliśmy go żeby zrobić miejsce dla nowego bramkarza :] Nie przyszedł więc zostaliśmy ze złym i jeszcze gorszym. Chciałbym zobaczyć Cebanu w tym meczu, zobaczyć czy wytrzyma presję meczu ligowego
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.08.2009, 08:28
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Bo dopoki Skorza bedzie trzymał swojego kumpla spod znaku (L) ,dopoty bedziemy mieli bramkarskie jaja,

Jestem za Skorża itd,ale niewiem czy on nie widzi co sie stalo z forma MariuszaNie wyciaga wnioskowCzy moze nie chce
Ja się nawet nie łudzę, że Skorża zmieni trenera bramkarzy. On jest bardzo honorowy, i jak coś obiecał to się tego trzyma do końca.

Jedyna szansa - Kazimierski przychodzi do roboty pijany, albo naćpany, ale to też pewnie tylko dyscyplinarke by dostał.
..
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.08.2009, 09:46
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
Tak się składa, że mieliśmy rezerwowego (Juszczyk) ale niestety puściliśmy go żeby zrobić miejsce dla nowego bramkarza :] Nie przyszedł więc zostaliśmy ze złym i jeszcze gorszym. Chciałbym zobaczyć Cebanu w tym meczu, zobaczyć czy wytrzyma presję meczu ligowego
nie przesadzaj że Juszczyk to był tak znakomity bramkarz że uratowałby nas w kwestii obsady bramki.
Pamiętasz bramkę jaką puścił w meczu PE z Legią u nas
bo ja doskonale
Powiem tak: Juszczyk to lepszy bramkarz od Cebanu. Ale od Pawełka? Niekoniecznie
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.08.2009, 11:45
Ma ktoś dostęp z was do dzisiejszego? Przeglądu Sportowego jest tam artykuł o Andraž Kirm który jest na wp ale nie w całości Będzie ktoś tak miły i zeskanuje go
Odpowiedz cytując
kuken
Member

Od: 11.2005

Stary 14.08.2009, 12:01
A ruszyłbyś się do kiosku i sobie gazetę kupił a nie czekał aż ktoś zeskanuje. Zresztą Przegląd można czytać też w wersji elektronicznej.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.08.2009, 13:55
W jaki sposób on się nabawił tej kontuzji mięśni brzucha. Za mocno śmiał ? Dziwne.
..
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 14.08.2009, 14:01
Tofik kontuzje mięśni brzucha u bramkarzy to rzecz normalna. Zrobił jakąś interwencje źle spadł na brzuch i mięśnie się naciągneły.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 14.08.2009, 14:02
tofik napisał(a):Wyświetl post
W jaki sposób on się nabawił tej kontuzji mięśni brzucha. Za mocno śmiał ? Dziwne.
Grales kiedys w pilke ? W ogole uprawiales kiedykolwiek jakis sport ? Jezeli tak to powinienes znac odpowiedz na to pytanie
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 14.08.2009, 16:29
Tu nic nie na posadzenie Pawełka na ławce i zastąpienie go Cebanu.
Jedyna rzecz jaka jest sensowna to zakupienie nowego bramkarza. Chyba że oni czekają aż się Kurto rozwinie i będzie mógł bronic w pierwszej jedenasce?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.08.2009, 17:20
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Jedyna rzecz jaka jest sensowna to zakupienie nowego bramkarza.
I lepszego od dwóch pozostałych.
Równie dobrze Cebanu może zawalić mecz z Bełchatowem, choć to prawda,że się tego nie dowiemy,dopóki nie dostanie szansy. Z tą drobną różnicą,że co innego cieszyć się,że Pawełek usiadł na ławce,bo wygryzł go lepszy,a co innego cieszyć się,że doznał kontuzji
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.08.2009, 21:51
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Jedyna rzecz jaka jest sensowna to zakupienie nowego bramkarza.
A może w*jebanie Kazimierskiego i zatrudnienie prawdziwego trenera bramkarzy?

Wisła
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.08.2009, 21:54
Fajne, choć chyba brakuje naładniejszej wg mnie bramki czyli główki w Derbach: http://www.youtube.com/watch?v=QBBLrQBX7gc
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.08.2009, 22:20
Robert_wislak napisał(a):Wyświetl post
A może w*jebanie Kazimierskiego i zatrudnienie prawdziwego trenera bramkarzy?
wywalenie Kazimierskiego jest możliwe jedynie przez wywalenie Skorży co zostało już przetestowane
po Lewadii
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.08.2009, 23:18
WOW Ćwielong zdobył bramkę w MESIE !!! Ten dzień przejdzie do historii, nie wiem jak to możliwe. Ciekawe czy dobijał na pustą

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
wow jak łatwo kopac lezacego!
Nie kopię, nie sądziłem że On jest w stanie trafić w światło bramki a tu taka nowina
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 16.08.2009 o godz. 23:35.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.08.2009, 23:25
wow jak łatwo kopac lezacego!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.08.2009, 01:10
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
WOW Ćwielong zdobył bramkę w MESIE !!! Ten dzień przejdzie do historii, nie wiem jak to możliwe. Ciekawe czy dobijał na pustą

Nie kopię, nie sądziłem że On jest w stanie trafić w światło bramki a tu taka nowina
MISZCZ CIENTEJ RIPOSTY! RISPEKT!

Jak to powiedział Boniek: Piłkarzy dobrych od nóg do szyi jest bardzo wielu, a to co robi różnicę zaczyna się od szyi. Ten gość może grać, może grać dobrze. I życzę ci zażenowania jak zacznie w końcu strzelać.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.08.2009, 02:18
Może grać dobrze? w ataku? no popatrz, kiedy ostatni raz grał dobrze w ataku? w ogóle był kiedykolwiek taki moment? jak to w ogóle brzmi? całkiem obco gdy łączy się to określenie z tym nazwiskiem
W ogóle nie rozumiem tego dlaczego on gra w Wiśle. Nawet w Ruchu sobie nie pograł a tu dostał dar od losu w postaci kontuzji Boguskiego i nie potrafi tego wykorzystać.
A strzelać nie zacznie, to nie jest napastnik. Tyle co miał okazji sam na sam stworzonych przez drużynę.. a szkoda nawet poruszać ten temat, zawodnik to albo ma, albo nie ma. Tylko mi tu nie przytaczaj Brożka bo w nim było widać napastnika i mimo wszystko te bramki strzelał i to w pucharach.
Ja bym Ćwielongowi szukał pozycji w pomocy żeby jak najmniej oddawał strzałów na bramkę a najlepiej niech wróci Boguski to więcej nie będę musiał się za głowę łapać myśląc "dlaczego to nie jest w siatce".
Odpowiedz cytując
tomasz1906
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.08.2009, 05:15
Przypomne tylko ilu z Was "fachowcow" jechalo na tym forum po Brozku i Zienczuku. ZENADA
Z kazdym dniem zwiększa się ilosc ludzi, ktorzy moga pocalowac mnie w dupe
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów