The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2009, 22:46
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Mecz wygrany to dobry mecz. Ale styl- jak zwykle :/ żal patrzeć, nudno jak w sejmie. I tylko dwóch piłkarzy na boisku: Błaszczykowski i Obraniak (jak to określiło weszło.com, druga bramka padła po ładnej akcji WSZYSTKICH piłkarzy, tj.: Błaszczyk-Brozio-Ludo).
Wgl to nie wiem DLACZEGO Leło obraca się cały czas wśród tych >swoich sprawdzonych<... Po co nam teraz Ebi, Roger, Łobo...? Lepiej wziąć Małego, Peszke... No, ale fakt, po co[?]. Leło wie najlepiej.
Że to mecz towarzyski, to ja osobiście do wyniku nie przywiązuje praktycznie żadnej uwagi. Bardziej w sparingach obchodzi mnie styl gry. I od tej strony jest tak dramatycznie, że nie umiem tego określić. Po prostu: bezbarwnie.
Noi kibice... Ja rozumiem, że to >nasi<, ale zamiast "jesteśmy z wami" powinno być "więcej ambicji" albo "Polska grać, ku*wa mać" (Roger by zrozumiał ^^). Zamiast tego pie*rzonego "Leo, leo" powinno być "chcemy trenera" albo już po prostu "Smuda, Smuda" . No i to HSV... słychać było, że to nie idzie z Krakowa z ul.Reymonta22, a z Bydgoszczy. Także tym razem to za >kolegów-kibiców< nie mogę być w pełni dumna i zadowolona.
Krótko mówiąc- jak było, tak pozostało. I chociaż mam bardzo dużo optymizmu w sobie, to jakoś nie widzę naszej kadry w MŚ2010. Kto wie, czy tak nawet nie będzie lepiej? o.O

PS. Już widzę, jak jutro będzie można przeczytać, że "odczarowaliśmy stadion bydgoski" czy też "pewna wygrana z wyżej notowanym rywalem"... Na samą myśl, że tak może ktoś napisać- nie kupuję jutro gazet :]

EDIT: *ToTylkoJa*- no właśnie... Tez się zastanawiam. Kolejna głupota w naszej piłce. Do takiego "klubu" powinni się łapać ci na prawdę wybitni. I powinien jakiś taki dyplomik choćby wręczać np. prezes pzpn (choć u nas to by dostawali pewnie wszyscy jak leci; miałoby to jakiś sens).

I co do młodzieżówki- chociaż oni! I jakby ktoś wiedział kto strzelił [nie tylko dla nas] to będę wdzięczna za podanie info
Moim zdaniem, przesadzacie z tym, że Polacy zagrali słabo. Co w takim razie powiecie o Grekach, o mistrzach Europy z 2004r.?

Jak na sparing zagrali jak najbardziej pozytywnie, porównując niedawne mecze z Irakiem, RPA itd.
Tak naprawdę pozbawili Greków gry i wyprowadzali ciekawe akcje, utrzymywali dłużej piłkę na połowie rywala, czego nie było w ostatnim czasie.

Już w najbliższych meczach trio: Brozio, Kuba i Ludo będzie takim "polskim żądłem", widać już to było w tym meczu, że będą się świetnie rozumieć
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.08.2009, 05:09
Mecz jaki byl kazdy widzial

Blaszczykowski Brozek Obraniak....reszta grala bo musiala.
Boruc zapluty, Roger "k... mac" slaby...Jodlowiec to w ogole dziwny przypadek zawodnika

Pierwsza polowa nudna do bolu.

Tutaj mamy Rogera "K***" Guerreiro : http://mundialowo.blox.pl/2009/08/vi...Guerreiro.html
Ostatnio edytowane przez kreseq : 13.08.2009 o godz. 07:27.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Nuitari
Member

Od: 03.2009

Stary 13.08.2009, 08:04
Styl naszych jak zwykle. Wygrana jednak cieszy.
Martwi mnie to, że często gdy nasi wygrywali w meczach o "pietruche" to zazwyczaj póżniej zawodzili w spotkaniach o punkty...
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.08.2009, 09:58
Grali tak samo jak zawsze, z tą różnicą, że był Błaszczykowski i Obraniak. Poza tym naprawdę gra wyglądała kropka w kropkę, jak ta z eliminacji. Dobrze, że przynajmniej są jacyś ludzie co mogą to wszystko pociągnąć, gdyby Jeleń był zdrowy, ehh gdyby ... ;p
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.08.2009, 10:05
kreseq napisał(a):Wyświetl post

Tutaj mamy Rogera "K***" Guerreiro : http://mundialowo.blox.pl/2009/08/vi...Guerreiro.html
aż się fotoreporterzy śmiali, którzy stali za bandami
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.08.2009, 10:20
HEDu napisał(a):Wyświetl post
ale Roger jak gra, to może jest wolny, może nie walczy o górne piłki, to dla mnie to są jedyne jego wady
Witki mi opadły... Przecież Roger w swojej pierdołowatości prześciga nawet Łobo. Przestań żyć przeszłością, było, minęło. Teraz to Roger chyba tylko do tarcia chrzanu się nadaje...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.08.2009, 10:27
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Witki mi opadły... Przecież Roger w swojej pierdołowatości prześciga nawet Łobo. Przestań żyć przeszłością, było, minęło. Teraz to Roger chyba tylko do tarcia chrzanu się nadaje...
co do Rogera. Zgoda, jest jakiś taki ospały, ale nie zgodzę się z tym, że jest bardziej pierdołowaty od Łobo. Łobo wszedł i nie wykonał żadnej dobrej akcji, same straty. Roger miał kilka niezłych zagrań (nie wiem dlaczego nikt tego nie chce zauważyć) np. piekne podanie do Krzynówka w drugiej połowie na lewą stronę, w pierwszej połowie podanie do Lewego który z piętki chciał odegrać do Kuby, kilka kombinacyjnych zagrań Rogera z Błaszczem. Może to i mało, ale co więcej pokazali inni nie licząc Błaszczykowskiego czy też Obraniaka.
Tak samo było po meczu z San Marino (10-0). Roger miał udział przy kilku golach Polski (asysty, podanie poprzedzające asyste) ale i tak został zjechany. Rzeczywistość jest taka, że Roger to nie Xavi czy Iniesta, żeby wymagać od niego niewiadomo czego.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 13.08.2009 o godz. 10:29.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.08.2009, 10:32
Roger mnie rozpi... tym ku... mać xD Co do Obraniaka pociągnie repre i zagramy na mundialu
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.08.2009, 11:07
Musimy grać dwoma napastnikami - Lewy ze Smolarem albo Brożkiem. W pojedynkę każdy z nich męczy się bez sensu i g.. z tego wynika.
Leo-przejrzyj na oczy póki czas.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.08.2009, 11:09
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Jodlowiec to w ogole dziwny przypadek zawodnika

Ale za to PR na poziomie Ronaldo. Kto to nie chce go kupić,za ile i gdzie to miał nie grać. Kit wszystkim jego menager wciska przy wydatnej pomocy odpowiednich pisamków a ludzie później czują zaskoczenie,że jego gra nie ma nic wspólnego z tym kto o niego niby to zabiega. Kilku szaleńców widziało go już w barwach Wisły.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.08.2009, 11:10
HEDu napisał(a):Wyświetl post
a jak gra Obraniak ? jakby nie te 2 gole to niczym sie nie wyróżnił, tracił piłki i był statyczny, ani 1 dośrodkowania a to niby pomocnik. może stres, może.
No rzeczywiście strasznie chujowy ten Obraniak! Argument, że gdyby nie wpakował dwóch bramek to by się nie wyróznił jest bardzo mądry. Chciałbym dodać też, że gdyby Frankowski nie strzelił 115 bramek dla Wisły, to też by się nie wyróżnił.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.08.2009, 11:21
mecz dno.

Co mieliśmy, to strzeliliśmy i gro.

"LEO,LEO" ? To on ma jeszcze swoich fanow? Każdy na niego napierdala, a tu mecz i polowa stadionu sika w gacie?

Krzynówka na emeryture! Jest dnem i to brzydkim!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.08.2009, 17:15
szprotson napisał(a):Wyświetl post
mecz dno.

Co mieliśmy, to strzeliliśmy i gro.

"LEO,LEO" ? To on ma jeszcze swoich fanow? Każdy na niego napierdala, a tu mecz i polowa stadionu sika w gacie?

Okrzyk Leo powinno sie wyplewic jak kiedys trębaczy z haslem "nie badz jeleniem nie trąb".

Sciszam jak to slysze,bo wstyd.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.08.2009, 17:22
Wojtas napisał:
Cytat:
Okrzyk Leo powinno sie wyplewic jak kiedys trębaczy z haslem "nie badz jeleniem nie trąb".
Zważ tylko na to, kto obecnie w ogromnej większości wypełnia stadion na reprezentacji. Takiej ilości cylindrów, anielskich włosów nie uświadczysz nawet na Sylwestra. W dodatlu często są to kibice z "wielkich" ośrodków i klubów, wyrobieni kibicowsko . LLLLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEEEEEEOOOOOOOOOOO !
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.08.2009, 17:25
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post

Zważ tylko na to, kto obecnie w ogromnej większości wypełnia stadion na reprezentacji. Takiej ilości cylindrów, anielskich włosów nie uświadczysz nawet na Sylwestra. W dodatlu często są to kibice z "wielkich" ośrodków i klubów, wyrobieni kibicowsko . LLLLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEEEEEEOOOOOOOOOOO !

No ja wiem ze to ci co zimą smigają na Malysza,roznica tylko ta ze tam trabki jeszcze obciachem nie są i moga sobie na nie pozwolic ,a tu jakos muszą wtracic swoje 3 grosze wiec powstał ten debilny ryk.

Jak juz pozdrawiac to kogos z autorytetem,a nie goscia ktorego trzyma tu tylko kontrakt i kasa o jakiej wiekszosc dziadkow w jego wieku moze pomarzyc,a gdyby mozna uciekl by stad do Feyennordu szybciej niz Golota z ringu.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 13.08.2009 o godz. 17:30.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.08.2009, 17:52
Błaszczykowski - technika, szybkość, kiwka, przegląd gry, podania na b.wysokim poziomie, jak nie na najwyższym. Grecy za nim nie nadążali, znakomicie przerzucił piłkę za obrońców greckich przy bramce na 2-0. I te akcje 1 na 1 ;] Dziw, że to Polak (Lewe skrzydło)

Obraniak - debiut marzenie. B.duże wzmocnienie składu. Przegląd gry, wykańczanie akcji, strzały z dystansu, technika, dobra gra bez piłki. (środek pomocy)

Murawski - mimo, iż nie gra on na razie w Rubinie umie myśleć na boisku. (środek pomocy)

Brożek - coś się chłopak nie może przełamać. Ważne, że jest to piłkarz kompletny, że tak zacytuję P.Szpakowskiego. Jak mu nie idzie strzelanie goli, to asystuje. Drugi raz zewnętrzną częścią stopy, tym razem z pierwszej piłki. (atak)

Chętnie powołałbym Peszkę jako lewoskrzydłowego i Małeckiego jako ofensywnego pomocnika.

Robert Lewandowski - trochę mnie rozczarował. Patrząc na jego formę w lidze, myślałem żę przynajmniej będzie próbował szukać sobie okazji strzeleckich, lecz nie mógł przedrzeć się przez dobrze ustawionych Greków. Mimo to widzę go w pierwszym składzie, do momentu powrotu Irka Jelenia. (atak)

Smolarek - brak mu ogrania meczowego, nie ta kondycja, łatwe straty. Ebi najlepsze chwile ma już chyba ze sobą.

Roger - niestety, nic poza tym "Kulwa mać" nic nie pokazał. Spowalnianie gry, za mocne podania. Nie ten facet co na EURO.

Mariusz Lewandowski - zbyt często nie widziałem go przy piłce, także jakakolwiek ocena byłaby subiektywna.

Krzynówek - jak widzę jego twarz i grę, to komórka wychodzi mi z kieszeni, żeby wysłać sms-a o treści "pomagam". Tylko nie wiem, czy pod względem tego, że uzbierać mu kasę na operację plastyczną, czy na książkę "podstawy piłki nożnej - poradnik dla początkujących". Kompletna padaka, nie umie podać piłki, albo przeciwnik przechwyci piłkę, albo za słabo, albo za mocno, spowalnia grę, nie myśli na boisku, gubi się w pojedynkach 1 na 1. Co to ma być?
Powód: literówka w 1 wyrazie
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 13.08.2009 o godz. 17:53.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.08.2009, 19:42
No niestety czas Krzynówka już minął. Lewa obrona to jest w ogóle dramat. Szans nie dostają Brożek i Gancarczyk i męczymy się z Krzynówkiem i Komorowskim.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.08.2009, 20:33
Takie pytanie czy widział ktoś flagę Polski na łuku "LIBIA" Czy ja coś mam z oczami...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.08.2009, 21:44
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html

Szkoda, ze nie udalo sie tego juz zalatwic, bo moglby zagrac jeszcze w eliminacjach. Wydaje mi sie, ze teraz francuscy pilkarze polskiego pochodzenia beda starali sie o podobnie.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 13.08.2009, 21:47
FajQ napisał(a):Wyświetl post
Takie pytanie czy widział ktoś flagę Polski na łuku "LIBIA" Czy ja coś mam z oczami...
Chyba "Libiąż" ...
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.08.2009, 23:32
szprotson napisał(a):Wyświetl post
mecz dno.

Krzynówka na emeryture! Jest dnem i to brzydkim!
Nie pierd*l Wawrzyniaka nie przebije
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.08.2009, 22:01
http://sport.onet.pl/74456,1248770,2...wiadomosc.html
Cytat:
To dlaczego nie powołał pan do kadry Łukasza Podolskiego?

- Porozmawiajcie z Podolskim. Mnie powiedział, jak jeszcze grał w Kolonii: "Panie trenerze, ja tu jestem od piątego roku życia. Jeśli będę grał dla Polski, to mnie skasują". Wiele takich rozmów odbyliśmy, ale wcale o nich nie informowaliśmy.
Małe co-nieco dla fanów "polskości" Podolsky'ego (o ile to prawda )
Odpowiedz cytując
piter19
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 14.08.2009, 22:04
czy ktoś wie co sie działo na trybunach gdzies tak w 10 minucie bo widziałem że coś sie działo a potem weszły psy itd.
"Na Reymonta wychowani naszej wiary nie sprzedamy to jest oczywiste, bo codziennie mamy wybór i stawiamy na Wisłe"
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 14.08.2009, 23:02
http://sport.onet.pl/74456,1248770,2...wiadomosc.html
Czy nie wydaje się wam że Paweł Janas wypowiada się w podobnym stylu do Macieja Skorży? Tak samo inteligentnie, popiera swoje zdanie faktami, nie przekłamuje rzeczywistości, poprostu umie spojrzeć trzeźwo na piłkę. Nie dziwne że z naszym trenerem bardzo się lubią i szanują. Moim zdaniem na selekcjonerskiej karierze zaważył 1, słownie JEDEN mecz, szkoda że ten najważniejszy- mecz z Ekwadorem na mundialu. Kadra Janasa według mnie grała najładniej dla oka. Szkoda takiego trenera. Można powiedzieć:"Cudze chwalicie, swego nie znacie".
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 15.08.2009, 00:59
Janasowi to dziennikarze powolywali zawodnikow do reprezentacji...wyjatkiem bylo ogloszenie skladu na Mundial, gdzie wybral samodzielnie i wiemy jak to sie skonczylo.

Co do Podolskiego, to gdyby naprawde chcial grac w naszej kadrze, to by gral. Mogl poczekac ten miesiac lub 2, nie zrobiloby to zadnej roznicy.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 19.08.2009, 17:37
Cytat:
Szeroka kadra reprezentacji Polski na mecze el. MŚ z Irlandią Płn. i Słowenią:

bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Łukasz Załuska (Celtic Glasgow), Sebastian Przyrowski (Polonia Warszawa), Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn)

obrońcy: Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Bartosz Bosacki (Lech Poznań), Piotr Polczak (Cracovia), Jacek Krzynówek (Hannover 96), Marcin Komorowski (Legia Warszawa), Seweryn Gancarczyk (Lech Poznań), Paweł Golański (Steaua Bukareszt)

pomocnicy: Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Łukasz Trałka (Polonia Warszawa), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Roger Guerreiro (Legia Warszawa), Ludovic Obraniak (OSC Lille), Tomasz Bandrowski (Lech Poznań), Grzegorz Krychowiak (Girondins Bordeaux), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków), Sławomir Peszko (Lech Poznań), Jakub Wilk (Lech Poznań)

napastnicy: Robert Lewandowski (Lech Poznań), Marek Saganowski (FC Southampton), Paweł Brożek (Wisła Kraków), Euzebiusz Smolarek, Łukasz Sosin (Anorthosis Famagusta)
Nigdy dziada nie zrozumiem.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.08.2009, 17:42
A Komorowskiego w jaki sposob rozumiesz? Bo ja nie bardzo ~~
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 19.08.2009, 17:44
Krychowiaka bierze w ciemno, jak zwykle Małecki po za kadrą.

Heh i ten napis przy Szczęsnym Arsenal Londyn
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 19.08.2009, 17:51
Brak Piotra Brozka, Marcina Kowalczyka, Macieja Iwanskiego(Tralka i Bandrowski sa lepsi ?), Grosickiego, Rafala Grzelaka, Wichniarka, Kosowskiego i Zurawskiego.

Powolanie Polczaka to objaw choroby, bo facet jest tragiczny.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.08.2009, 18:00
Czy nie uwazacie, ze powolania dla goscia (Saganowski) z trzeciej ligi to juz jest przesada ?
Tzw. zdezawuowanie statusu reprezentanta.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów