|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Albo pozyskiwanie w ich miejsce Kryszałowiczów.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cała Europa poluje na dobrych napastników, oni są zazwyczaj najdrożsi bo strzelają bramki. Łatwiej kupić piłkarza z każdej innej pozycji, ale nie napastnika. Paweł od 2 lat strzela najwięcej bramek w Polsce. Nie tak łatwo będzie go zastąpić. No chyba, że w klubie mają przygotowaną jakąś perełkę ? Ale wątpie w to. Paweł nawet jak w tym momencie nie strzela (chyba nie ma takiego co uwieży w to jako stałą tendencję) to jego asysty zamieniają się na gole.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie ma ludzi niezastąpionych. Po Zieniu też płakaliście, a teraz zachwyt nad Kirmem. Ja nic bym nie oddawał na to rzekome "łatanie budżetu", tylko całą kasę przeznaczył na transfer napastnika i bramkarza. Jeżeli wydamy tą kasę na porządnych graczy, to ich gra b.szybko się zwróci. O oszczędzaniu na zawodnikach przekonaliśmy się już w tym roku....
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
Czyli znów będziemy powielać model postąpowania z poprzednich lat, który ostatnio zawiódł już do Lewadi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wiem czy juz bylo... O Csaplarze w Krakowie:
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,69...e_skautow.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ta "dziura budżetowa" wynosi 2 mln euro, czyli milion zostaje na transfery. Pytanie brzmi: Czy za milion euro mozna sciagnac dobrego napastnika i bramkarza. Patrzac na przyklad Kirma bylbym dobrej mysli, lecz nigdy nic nie wiadomo, zwlaszcza ze za napastnikow zada sie wiekszej kasy niz za zawodnikow z pozostalych pozycji. I oczywiscie zagranica, bo nawet za przecietnego Majewskiego klub biorac pod uwage transfer definitywny musi wylozyc 1,5 mln euro.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Hannover 96 kupił napastnika za 0,5 miliona dobrego napsatnika można kupić za 1 mln tylko nie w Polsce bo nasze młode "gwiazdki" zwykle są zbyt cenione
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O czym Wy tu piszecie? Fuckt napisał, że sprzedajemy Brożka i już myślicie jak wykorzystać tą kasę?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
A od kiedy to pieniadze ze sprzedazy zawodnikow ida na transfery do klubu? Od kilku lat idzie to na splate zadluzenia wobec Cupiala, ale widze ze kilku nowych forumowiczow i moze stad ta niewiedza.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
sprzedając Brożka za 3 mln euro ( myślę ze będzie to max. 2,5 mln) plus jego kontrakt około 200 tyś euro rekompensujemy straty budżetowe kwota około 3,2 mln euro. Biorąc pod uwagę stratę na poziomie 2 mln euro -w związku z szybkim zakończeniem przygody w pucharach. Pozostaje nadwyżka w wysokości około 1,2 mln euro. Z tego co pamiętam kilka tygodni temu Wisła przymierzała się do króla strzelców ligi węgierskiej i do urugwajczyka z Reginny którzy kosztowali po około 0,5 mln euro. Uważam, że dobrym rozwiązaniem byłby zakup napastnika z węgier za około 0,5 mln euro +wypożyczenie urugwajczyka z Reginny (na podobnych zasadach jak Alvareza tj. 100tys. euro+ 400 tys. wykup-po roku jak się sprawdzi) + pozyskanie czeskiego bramkarza za wspominane 80 tyś euro.
Ostatecznie dzięki tej transkacji wydajemy 500 tyś euro+ 100 tyś euro+80 tyś euro+ kontrakty dla tych 3 zawodników myślę że nie więcej niż 400 tyś euro) daje to nam w sumie około 1,1 mln. euro lub 1,6mln. euro w przypadku transferów definitywnych. Oczywiście wzrosną o około 200 tyś euro roczne wydatki na wynagrodzenie jednak w tym roku możemy zrefinansować budżet kwotą w wysokości około 1,9-1,4 mln euro. Problem rozwiązany a siła defensywna się prawdopodobnie wzmocni a ofensywna nie powinna obniżyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dalej jest zainteresowanie Bajzatem ? To może być ciekawy piłkarz. Jakie źródło podało info o tym zawodniku ?
http://www.youtube.com/watch?v=ozXWn...eature=related ? ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taaak k****, Fakt jeszcze kiedyś pisał że Marcelo podpisuje nowy kontrakt, już wiecie jak zagospodarujemy 2mln euro
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jaki wykup Alavareza? Alvarez ma jeszcze roczny kontrakt z Regginą, ten rok jest na wypożyczeniu u nas. Już w styczniu Wisła będzie mogła podpisać/przedłużyć umowę z nim, jako z wolnym zawodnikiem, która będzie obowiązywała od czerwca. O żadnych 400 tys ojro nie ma więc co mówić. Tak przynajmniej twierdzi oficjalna strona klubu.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
18.53
A, zapomnielibyśmy napisać... A to jednak WAŻNA INFORMACJA. Roy Hodgson jednak nie przyleci dzisiaj na mecz z Grecją. źródło:weszło.com ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Wg mnie są powane przeslanki ku temu ze Pawel rzeczysiwiscie moze zmienic klub. ale.. Z jednej strony wie ze to dla niego szansa i wie tez jak kończyli jego poprzednicy. a z drugiej strony nie chce byc drugim Frankiem czy Kokoszką czyli synonimem słowa szczur. Czyli ma ciezki wybór..to z jego perspektywy obraz. Pytanie teraz jak my na tym skorzystamy Jesli zostanie-ok ,mozna bedzie miec nadzieje ze w koncu zacznie trafiac,choc wiele osób twierdzi ze Paweł po konztuzjii z Belchatowem to inny Pawel.Poniekad zgadzam sie z tą tezą ,bo dzis gra "inaczej" niz sprzed kontuzji,zachowawczo ,bez wiekszej agresjii .Jesli by tak mial dalej grac ,to sam nie wiem czy nie lepiej go sprzedac. Z drugiej strony jesli by jakas czesc z jego trnasferu poszla na jego zastapce ,kogos głodnego goli,perspektywicznego i w miare mlodego to JESTEM ZA TRANSFREM PAWŁA. Mam odczucie ze on juz u nas swoje zrobil,wiadomo dlekaruje sie jako WIslak ale tez nim pozostane nawet jak trafi gdzie indziej(za granice-rzecz jasna) jak Kuba Blaszczykowski. W transferze Pawla wazne jest zeby nie zostac na lodzie,bo Boguski tak szybko sie jeszce nie wykuruje i zostaje nam zatem sam Cwielong.To jakby odstrzelic sobie stope.Szkoda ze siatka scoutow jeszcze nie dziala,bo moze bylby ktos na jego miejsce a tak boje sie ze na dzis dzien nie ma nikogo,i zacznie sie testowanie jakisch przypadkow,co bron Boze w takim klubie jak Wisla byc nie moze,juz z bramkarzmi dostatecznie sie skomproitowalismy(uklony dla pana Kaziemskiego,dzieki bogu,ze nie ma glosu w sprawie doboru zawodnikow na inne pozcyje) ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Paweł pasuje do Fulham jak Matusiak do Serie A. Najlepszym wyjsciem dla niego w obecnej wydaje się przejście do Hannoveru, myślę że tam by sobie poradził. Najważniejsze żeby kasa uzyskana z transferu pozwoliła kupić następcę Brożka.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Czy w tym okienku transferowym są przewidziane jeszcze jakieś transfery które wzmocnią drużynę?
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
myślę że sprzedaż Pawła była by dobrym posunięciem ale pod warunkiem ze mają zastępce na to miejsce
Następnym problemem jest bramkarz. Mariusz jest bez formy. Zarząd powinien pomyśleć na sprowadzeniem nowego . ale najważniejszą sprawą jest podpisanie nowego kontraktu z Małym byłaby to wielka strata jeśli odszedł by na mocy prawa Webstera
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.08.2009 o godz. 16:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
obawiam się, że nie starczy czasu w tym okienku na dopięcie transferu Brożka i jednoczesny zakup/sprowadzenie przyzwoitego następcy, niestety czasu starczyłoby na sam transfer Brożka :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Jak sa pieniądze to inna gadka. Nie można też wykluczyć opcji (przecież nie o wszystkim wiemy), że przewidując sprzedaż Brożka już z kimś rozmawiają... Choć wiem, wiem - mówimy o Wiśle, naszych realiach. Także nie zdziwię sie w razie swojej grubej pomyłki ![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Gratuluję i pozdrawiam serdecznie. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
W cytacie chodzi oczywiście że twórcy gry nawiązali współpracę IMScouting w rzeczywistości, i że my także współpracujemy z nimi...rzekomo, myślę że to juz jednak fikcja ![]() A pamiętacie że jeszcze tak niedawno mieliśmy nawiązać współpracę z Lazio... nawet coś Wilczek o tym gadał [z rok temu to było] i co...? na tym się skończyło [na gadaniu]? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ta a może jeszcze Wisła pójdzie w ślady byłego pracodawcy Csaplara żeby korzystać z bazy danych FM do wyszukiwania talentów które mogły by zasilić szeregi Wisły
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 13.08.2009 o godz. 16:08.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Off:
na tej stronie IMScouting jest grafika flash w ktorej wystepuje Pawel Brozek. ![]() ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No Everton korzysta z bazy danych zawodników, która jest dostępna w w Football Manager 2009.
Tylko specjalnie dla nich będą ją uaktualniać w jakiś ekspresowy sposób. ![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|