The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
seta
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2009, 14:29
Dla mnie sprzedaż Pawła to będzie znak iż odpuszczamy w tym roku walkę o mistrzostwo, zawodnik który w 70-80% byłby go w stanie zastąpić kosztuje w granicach 700 tyś do 1 mln euro a za taka kasę my w najbliższym czasie nikogo nie kupimy.

Natomiast jeżeli prawdą jest kwota 3 mln euro, i z tych 3 baniek klub będzie mógł wydać przynajmniej 1/3 na zakup dwóch młodych perspektywicznych graczy ofensywnych plus bramkarz do gry na już to ja jestem jak najbardziej za.
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Odpowiedz cytując
Bankowiec
Banita

Od: 08.2009

Stary 12.08.2009, 14:35
seta napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie sprzedaż Pawła to będzie znak iż odpuszczamy w tym roku walkę o mistrzostwo, zawodnik który w 70-80% byłby go w stanie zastąpić kosztuje w granicach 700 tyś do 1 mln euro a za taka kasę my w najbliższym czasie nikogo nie kupimy.

Natomiast jeżeli prawdą jest kwota 3 mln euro, i z tych 3 baniek klub będzie mógł wydać przynajmniej 1/3 na zakup dwóch młodych perspektywicznych graczy ofensywnych plus bramkarz do gry na już to ja jestem jak najbardziej za.
Mistrz to jedno, ale jest tez pytanie o to, co potem? Nie możemy startować do europejskich pucharów z jeszcze słabszym atakiem niż mamy obecnie, bo będziemy prosić się o kolejne Lewadie! Brożka można sprzedać, ale musi być plan sukcesywnego wzmacniania tej formacji.

Ostatnie lata też pokazały, jak kończy się oddawanie najlepszych piłkarzy i nie pozyskiwanie nikogo w zamian.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.08.2009, 14:39
Bankowiec napisał(a):Wyświetl post

Ostatnie lata też pokazały, jak kończy się oddawanie najlepszych piłkarzy i nie pozyskiwanie nikogo w zamian.
Albo pozyskiwanie w ich miejsce Kryszałowiczów.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.08.2009, 15:02
Cała Europa poluje na dobrych napastników, oni są zazwyczaj najdrożsi bo strzelają bramki. Łatwiej kupić piłkarza z każdej innej pozycji, ale nie napastnika. Paweł od 2 lat strzela najwięcej bramek w Polsce. Nie tak łatwo będzie go zastąpić. No chyba, że w klubie mają przygotowaną jakąś perełkę ? Ale wątpie w to. Paweł nawet jak w tym momencie nie strzela (chyba nie ma takiego co uwieży w to jako stałą tendencję) to jego asysty zamieniają się na gole.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.08.2009, 15:32
Nie ma ludzi niezastąpionych. Po Zieniu też płakaliście, a teraz zachwyt nad Kirmem. Ja nic bym nie oddawał na to rzekome "łatanie budżetu", tylko całą kasę przeznaczył na transfer napastnika i bramkarza. Jeżeli wydamy tą kasę na porządnych graczy, to ich gra b.szybko się zwróci. O oszczędzaniu na zawodnikach przekonaliśmy się już w tym roku....
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Bankowiec
Banita

Od: 08.2009

Stary 12.08.2009, 15:39
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Nie ma ludzi niezastąpionych. Po Zieniu też płakaliście, a teraz zachwyt nad Kirmem. Ja nic bym nie oddawał na to rzekome "łatanie budżetu", tylko całą kasę przeznaczył na transfer napastnika i bramkarza. Jeżeli wydamy tą kasę na porządnych graczy, to ich gra b.szybko się zwróci. O oszczędzaniu na zawodnikach przekonaliśmy się już w tym roku....
W pełni zgadzam sie z tym, co napisaleś. Niestety najprawdopodobniej scenariusz będzie inny - Brożek zostanie sprzedany, a pieniądze "rozpłyną się" . Nie wierzę, aby ktokolwiek przyszedł w jego miejsce.

Czyli znów będziemy powielać model postąpowania z poprzednich lat, który ostatnio zawiódł już do Lewadi.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 12.08.2009, 15:48
Nie wiem czy juz bylo... O Csaplarze w Krakowie:

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,69...e_skautow.html
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 12.08.2009, 15:59
Ta "dziura budżetowa" wynosi 2 mln euro, czyli milion zostaje na transfery. Pytanie brzmi: Czy za milion euro mozna sciagnac dobrego napastnika i bramkarza. Patrzac na przyklad Kirma bylbym dobrej mysli, lecz nigdy nic nie wiadomo, zwlaszcza ze za napastnikow zada sie wiekszej kasy niz za zawodnikow z pozostalych pozycji. I oczywiscie zagranica, bo nawet za przecietnego Majewskiego klub biorac pod uwage transfer definitywny musi wylozyc 1,5 mln euro.
Odpowiedz cytując
demoon
Member

Od: 04.2009

Stary 12.08.2009, 16:05
Hannover 96 kupił napastnika za 0,5 miliona dobrego napsatnika można kupić za 1 mln tylko nie w Polsce bo nasze młode "gwiazdki" zwykle są zbyt cenione
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 12.08.2009, 16:25
O czym Wy tu piszecie? Fuckt napisał, że sprzedajemy Brożka i już myślicie jak wykorzystać tą kasę?
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.08.2009, 16:32
A od kiedy to pieniadze ze sprzedazy zawodnikow ida na transfery do klubu? Od kilku lat idzie to na splate zadluzenia wobec Cupiala, ale widze ze kilku nowych forumowiczow i moze stad ta niewiedza.
Odpowiedz cytując
ZNAMEK
Member

Od: 09.2004

Stary 12.08.2009, 16:33
sprzedając Brożka za 3 mln euro ( myślę ze będzie to max. 2,5 mln) plus jego kontrakt około 200 tyś euro rekompensujemy straty budżetowe kwota około 3,2 mln euro. Biorąc pod uwagę stratę na poziomie 2 mln euro -w związku z szybkim zakończeniem przygody w pucharach. Pozostaje nadwyżka w wysokości około 1,2 mln euro. Z tego co pamiętam kilka tygodni temu Wisła przymierzała się do króla strzelców ligi węgierskiej i do urugwajczyka z Reginny którzy kosztowali po około 0,5 mln euro. Uważam, że dobrym rozwiązaniem byłby zakup napastnika z węgier za około 0,5 mln euro +wypożyczenie urugwajczyka z Reginny (na podobnych zasadach jak Alvareza tj. 100tys. euro+ 400 tys. wykup-po roku jak się sprawdzi) + pozyskanie czeskiego bramkarza za wspominane 80 tyś euro.
Ostatecznie dzięki tej transkacji wydajemy 500 tyś euro+ 100 tyś euro+80 tyś euro+ kontrakty dla tych 3 zawodników myślę że nie więcej niż 400 tyś euro) daje to nam w sumie około 1,1 mln. euro lub 1,6mln. euro w przypadku transferów definitywnych. Oczywiście wzrosną o około 200 tyś euro roczne wydatki na wynagrodzenie jednak w tym roku możemy zrefinansować budżet kwotą w wysokości około 1,9-1,4 mln euro. Problem rozwiązany a siła defensywna się prawdopodobnie wzmocni a ofensywna nie powinna obniżyć.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.08.2009, 16:38
Dalej jest zainteresowanie Bajzatem ? To może być ciekawy piłkarz. Jakie źródło podało info o tym zawodniku ?

http://www.youtube.com/watch?v=ozXWn...eature=related ? Z komentarzy wynika, że może pójść do Feyenoordu, czyli by było pozamiatane, bo na pewno wybrałby Holendrów.
..
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 12.08.2009, 16:59
Taaak k****, Fakt jeszcze kiedyś pisał że Marcelo podpisuje nowy kontrakt, już wiecie jak zagospodarujemy 2mln euro
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 12.08.2009, 17:23
ZNAMEK napisał(a):Wyświetl post
wypożyczenie urugwajczyka z Reginny (na podobnych zasadach jak Alvareza tj. 100tys. euro+ 400 tys. wykup-po roku jak się sprawdzi)
Urugwajczyk z Regginy jest już pożyczony do Albacete z Hiszpanii.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.08.2009, 18:20
Jaki wykup Alavareza? Alvarez ma jeszcze roczny kontrakt z Regginą, ten rok jest na wypożyczeniu u nas. Już w styczniu Wisła będzie mogła podpisać/przedłużyć umowę z nim, jako z wolnym zawodnikiem, która będzie obowiązywała od czerwca. O żadnych 400 tys ojro nie ma więc co mówić. Tak przynajmniej twierdzi oficjalna strona klubu.

Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.08.2009, 18:25
18.53
A, zapomnielibyśmy napisać... A to jednak WAŻNA INFORMACJA. Roy Hodgson jednak nie przyleci dzisiaj na mecz z Grecją.

źródło:weszło.com

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.08.2009, 18:32
nesta napisał(a):Wyświetl post
A ja mam nadzieje, ze Wisla ma juz kandydatow do zastapienia Brozka. I nie bedziemy teraz ogladac goraczkowych poszukiwan takiego zawodnika. Czasu do konca okienka zostalo bowiem juz niewiele...

Wg mnie są powane przeslanki ku temu ze Pawel rzeczysiwiscie moze zmienic klub.

ale..

Z jednej strony wie ze to dla niego szansa i wie tez jak kończyli jego poprzednicy.
a z drugiej strony nie chce byc drugim Frankiem czy Kokoszką czyli synonimem słowa szczur.

Czyli ma ciezki wybór..to z jego perspektywy obraz.

Pytanie teraz jak my na tym skorzystamy

Jesli zostanie-ok ,mozna bedzie miec nadzieje ze w koncu zacznie trafiac,choc wiele osób twierdzi ze Paweł po konztuzjii z Belchatowem to inny Pawel.Poniekad zgadzam sie z tą tezą ,bo dzis gra "inaczej" niz sprzed kontuzji,zachowawczo ,bez wiekszej agresjii .Jesli by tak mial dalej grac ,to sam nie wiem czy nie lepiej go sprzedac.

Z drugiej strony jesli by jakas czesc z jego trnasferu poszla na jego zastapce ,kogos głodnego goli,perspektywicznego i w miare mlodego to JESTEM ZA TRANSFREM PAWŁA. Mam odczucie ze on juz u nas swoje zrobil,wiadomo dlekaruje sie jako WIslak ale tez nim pozostane nawet jak trafi gdzie indziej(za granice-rzecz jasna) jak Kuba Blaszczykowski.

W transferze Pawla wazne jest zeby nie zostac na lodzie,bo Boguski tak szybko sie jeszce nie wykuruje i zostaje nam zatem sam Cwielong.To jakby odstrzelic sobie stope.Szkoda ze siatka scoutow jeszcze nie dziala,bo moze bylby ktos na jego miejsce a tak boje sie ze na dzis dzien nie ma nikogo,i zacznie sie testowanie jakisch przypadkow,co bron Boze w takim klubie jak Wisla byc nie moze,juz z bramkarzmi dostatecznie sie skomproitowalismy(uklony dla pana Kaziemskiego,dzieki bogu,ze nie ma glosu w sprawie doboru zawodnikow na inne pozcyje)
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Stary 12.08.2009, 18:38
Paweł pasuje do Fulham jak Matusiak do Serie A. Najlepszym wyjsciem dla niego w obecnej wydaje się przejście do Hannoveru, myślę że tam by sobie poradził. Najważniejsze żeby kasa uzyskana z transferu pozwoliła kupić następcę Brożka.
Odpowiedz cytując
sebawro
Junior Member

Stary 13.08.2009, 09:03
Czy w tym okienku transferowym są przewidziane jeszcze jakieś transfery które wzmocnią drużynę?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.08.2009, 09:05
Nie. 10 znaków
Odpowiedz cytując
sebawro
Junior Member

Stary 13.08.2009, 09:50
myślę że sprzedaż Pawła była by dobrym posunięciem ale pod warunkiem ze mają zastępce na to miejsce

Następnym problemem jest bramkarz. Mariusz jest bez formy. Zarząd powinien pomyśleć na sprowadzeniem nowego .

ale najważniejszą sprawą jest podpisanie nowego kontraktu z Małym
byłaby to wielka strata jeśli odszedł by na mocy prawa Webstera
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.08.2009 o godz. 16:57.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Stary 13.08.2009, 09:58
Michal_1990 napisał(a):Wyświetl post
Paweł pasuje do Fulham jak Matusiak do Serie A. Najlepszym wyjsciem dla niego w obecnej wydaje się przejście do Hannoveru, myślę że tam by sobie poradził. Najważniejsze żeby kasa uzyskana z transferu pozwoliła kupić następcę Brożka.
obawiam się, że nie starczy czasu w tym okienku na dopięcie transferu Brożka i jednoczesny zakup/sprowadzenie przyzwoitego następcy, niestety czasu starczyłoby na sam transfer Brożka :/
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.08.2009, 10:14
kolend napisał(a):Wyświetl post
obawiam się, że nie starczy czasu w tym okienku na dopięcie transferu Brożka i jednoczesny zakup/sprowadzenie przyzwoitego następcy, niestety czasu starczyłoby na sam transfer Brożka :/
Czasu by starczyło.
Jak sa pieniądze to inna gadka.
Nie można też wykluczyć opcji (przecież nie o wszystkim wiemy), że przewidując sprzedaż Brożka już z kimś rozmawiają...

Choć wiem, wiem - mówimy o Wiśle, naszych realiach. Także nie zdziwię sie w razie swojej grubej pomyłki
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 13.08.2009, 10:15
sebawro napisał(a):Wyświetl post
myślę że sprzedaż Pawła była by dobrym posunięciem ale pod warunkiem ze mają zastępce na to miejsce

Następnym problemem jest bramkarz. Mariusz jest bez formy. Zarząd powinien pomyśleć na sprowadzeniem nowego .
Odkrywcze! Uważam, że nikt wcześniej na to nie wpadł, że potrzeba bramkarza oraz następcy dla Brożka, jeżeli ten zdecydowałby się odejść i przede wszystkim miałby jakąś sensowną i dla klubu i dla siebie ofertę.
Gratuluję i pozdrawiam serdecznie.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
czolg
Member

Od: 07.2006

Stary 13.08.2009, 13:52
Cytat:
[Championship Manager] Równie ciekawie wygląda nawiązanie kontaktów z portalem IMScouting, który zajmuje się zbieraniem informacji na temat zawodników z całego świata. Jest to serwis dla profesjonalistów - z jego usług korzystają zawodowi obserwatorzy, trenerzy i agenci, a także kluby piłkarskie, a wśród nich m.in. Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Panathinaikos czy Wisła Kraków.
Gdzie to my już nie jesteśmy i z kim to my już 'współpracy nie nawiązywaliśmy... a i tak nic z tego nie wynika ;/

W cytacie chodzi oczywiście że twórcy gry nawiązali współpracę IMScouting w rzeczywistości, i że my także współpracujemy z nimi...rzekomo, myślę że to juz jednak fikcja

A pamiętacie że jeszcze tak niedawno mieliśmy nawiązać współpracę z Lazio... nawet coś Wilczek o tym gadał [z rok temu to było] i co...? na tym się skończyło [na gadaniu]?
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 13.08.2009, 14:07
Ta a może jeszcze Wisła pójdzie w ślady byłego pracodawcy Csaplara żeby korzystać z bazy danych FM do wyszukiwania talentów które mogły by zasilić szeregi WisłyNa razie W Evertonie sie to niby sprawdza
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 13.08.2009 o godz. 16:08.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 13.08.2009, 14:36
Off:

na tej stronie IMScouting jest grafika flash w ktorej wystepuje Pawel Brozek.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.08.2009, 16:50
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Ta a może jeszcze Wisła pójdzie w ślady byłego pracodawcy Csaplara żeby korzystać z bazy danych FM do wyszukiwania talentów które mogły by zasilić szeregi WisłyNa razie W Evertonie sie to niby sprawdza
jaśniej jeśli mozesz to rozwinąć
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.08.2009, 17:00
No Everton korzysta z bazy danych zawodników, która jest dostępna w w Football Manager 2009.
Tylko specjalnie dla nich będą ją uaktualniać w jakiś ekspresowy sposób.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów