|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Doktor wiecznie żywy ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
z deszczu pod rynne.. i dodatkowo szykuje sie kompromitacja jako gospodarz Euro..
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
jak to zobaczyłem to od razu " oooo ****a"
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A może po objęciu repry przez doktora poziom narodowego niezadowolenia osiągnie apogeum i doczekamy się pospolitego ruszenia na PZPN?
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Pisalem juz 2 tygodnie temu w innym temacie, ze Majewski jest juz zaklepany(podobnie, jak wiadomy i pewny byl wybor Laty na prezesa PZPN) jako przyszly selekcjoner. Facet podatny na sugestie, bez swojego zdania, bez sukcesow klubowych...czyli idealny kandydat lesnych dziadkow
. Nie dosc, ze przez tych ludzi nasza pilka klubowa zmierza ku przepasci, to teraz chca tez wykonczyc reprezentacje(juz widze te powolania z pewnego klucza), ktora mamy calkiem niezla. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Już lepszy był Listkiewicz od tego Laty całego. Ten to taki cwaniak, myśli że jak wybrali go kumple zamiast Bońka który by postawił wszystkich do pionu to on jest fajny...
A jeśli faktycznie będzie ten dziad trenerem, to *uj jakiś protest będzie trzeba zrobic, bo nasza gra zrówna się z poziomem Cracovii... Ta jego zaje*ista taktyka z trzema obroncami rozwala każdy zespół... ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
no i brawo
Obraniak powołany! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Łukasz Załuska (Celtic Glasgow)
Widać, że Leo kocha Celtic. Ja jednak dałbym kolejną szansę Dudkowi, który nieźle broni w sparingach. Kolejni kandydat do gry w S-Kadrze, to Tomek Kuszczak. Obrońcy: Marcin Wasilewski (Anderlecht), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Bartosz Bosacki (Lech Poznań), Marcin Komorowski (Legia Warszawa) Wasilewski może być. Rzeźniczak?! Komorowski?! Co oni tu robią? Podobno nasza Ekstraklasa słaba jest, a oni nawet tam nie mogą się przebić... Żewłakow już stary, można następcy szukać, ale...lepszy on niż Polczak Brakuje Głowy, Baszcza, Piotrka Brożka. Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Dariusz Dudka (Auxerre), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Jacek Krzynówek (Hannover 96), Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Roger Guerreiro (Legia Warszawa), Ludovic Obraniak (Lille OSC), Jakub Wilk (Lech Poznań) Coś mało tych Polaków. Roger won! Obraniak chociaż korzenie ma poslkie Krzynówek stary, Łobo wiadomo. Za Wilka wolałbym już Peszkę. Przydałby sie Małecki, a Zieńczuk jest chyba mimo wszystko lepszym piłkarzem od Krzynówka. Za Rogera dałbym Iwańskiego.Napastnicy: Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Robert Lewandowski (Lech Poznań), Marek Saganowski (Southampton FC), Paweł Brożek (Wisła Kraków) Saganowski? Czemu? Dlaczego? Jest Wichniarek chociażby. Ebi też siedzi na ławce, a w kadrze i tak gra. W sumie to jestem dumny, że w ogóle podjąłem się oceny tych powołań. Zrobiłem to fatalnie, ale...wybór LEO!!!! był jeszcze gorszy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ROTFL! Tak mozna podsumowac twoje wynurzenia. Zewlakow za stary? To najlepszy polski obronca i mam nadzieje, ze dogra do EURO 2012. Tomek Kuszczak, to trzeci bramkarz Man Utd(czyli nie ma prawa byc powolywany do kadry). Marcin Wasilewski, to zdaje sie, ze najlepszy prawy obronca ligi belgijskiej . Zienczuk lepszy od Krzynowka |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Tez ciężko mi zrozumieć dlaczego, powoływany jest drugi bramkarz Celticu, a nie drugi bramkarz Realu Madryt. Dlaczego nie ma Kosowskiego? Przecież on od roku świetnie radzi sobie w mocnej lidze cypryjskiej. Chyba nikt poza Beenhakkerem nie uważa go za gorszego od Wilka?! Żurawski też przecież regularnie strzela bramki. Komorowski to też przecież jakiś dramat. Jodłowiec lepszy od Głowy?!
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Mi brakuje przede wszystkim:
Artur Wichniarek- tyle lat gry w Bundeslidze, transfer do Herthy, chyba większej rekomendacji nie trzeba Rafał Grzelak - szukamy tego zastępcy Krzynówka, szukamy, a jak już mamy gościa, który świetnie się prezentuje, gra w niezłym klubie to nawet nie wyślemy mu powołania. Co ten gość musi zrobiż żeby w końcu zwrócić na siebie uwagę Piotrek Brożek - już nie będę mówił nawet o zawodnikach, którzy grają na jego pozycji a nie dostają powołania, ale gość naprawdę solidnie się prezentuje. Wisła w rundzie wiosennej z jego strony straciła zaledwie 2 bramki, kiedy po przeciwnej stronie bramek takich straciliśmy 9! Arek Głowacki- tutaj nie ma co się rozpisywać, od kilku lat nie schodzi poniżej pewnego poziomu, rzadziej dokuczają mu kontuzję, a my na środku obrony dalej bawimy się np z Darkiem Dudką, który zupełnie nie nadaje się na tę pozycję. Marcin Kowalczyk - bardzo dobry obrońca, grający w dobrym klubie, do tego uniwersalny Do tego z rezerwowej listy w "pierwszej" rezprezentacji powinien być Peszko(któremu skoro szukamy lewego pomocnika raz tam dałbym zagrać) oraz przede wszystkim Golański, który ma już pewne miejsce w składzie swojego klubu i wraca do swojej dawnej formy. Z reprezentacji natychmiast powinni zostać odwołani Smolarek(on by się w Wiśle też chyba nie łapał), Krzynówek(dzięki Jacek za te wszystkie lata, piękne bramki, ale już nie możemy tego ciągnąć), Komorowski(szkoda komentować), Roger(dla mnie to dalej nie jest Polak, do tego zupełnie bez formy). A MÓJ skład na Grecję? Boruc Golański Żewłakow Głowacki Pi. Brożek Błaszczykowski Lewandowski Obraniak Grzelak Wichniarek Brożek(Jeleń gdyby był zdrowy) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
bez przesady z tym Dudkiem. Potrzeba nam bramkarzy z perspektywami, a Jerzy do takich się nie zalicza. Poza tym oglądałem sparingi Realu i Dudek wcale rewelacyjnie nie bronił
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sluszna uwaga, tez mi brakuje Rafala Grzelaka i Golanskiego, nie mowiac o Kamilu Kosowskim. Grosickiego mozna byloby tez sprawdzic, ale nie w ataku, ale na prawej pomocy...po to sa mecze towarzyskie. Powolywanie Wilka, a nie Peszki tez jest bardzo, bardzo dziwne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja chciałbym żeby Leo zabrał następujących zawodników Załuska, Boruc, S. Gancarczyk, Pi. Brożek, Żewłakow, Głowacki, Marcin Kuś, Jodłowiec, Wasilewski, Golański, Rafał Grzelak, Obraniak, Lewandowski, Murawski, Dudka, Iwański, Błaszczykowski, Leandowski, Brożek, Małecki,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Mi w tej kadrze brakuje Głowackiego, Kowalczyka i może Grzelaka. A ci którzy są teraz powołani to są w tym momencie praktycznie najlepsi gracze na danych pozycjach (oprócz Bosackiego i Wilka). Nie wiem skąd Wam przyszedł do głowy pomysł z Dudkiem. Jeśli obejrzycie chociaż jeden ze sparingów Realu to zobaczycie że on nie broni na takim poziomie żeby go do kadry brac. Z Kosą też już dajcie spokój, ani on nie jest gwiazdą na Cyprze, ani liga Cypryjska nie jest mocna (3 dobre drużyny, reszta dno). Niektórzy to tak jakby chcieli żeby w kadrze grało 8 Wiślaków + 3 byłych Wiślaków (vide post dawidex44)
Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Pytanie do Legionistów. Czy waszym zdaniem Rzeźniczak, Komorowski i Perejro zasługują na gre w reprze? Nie oglądam Legii na bierząco ale... Rzeźniczak w moim odczuciu zawsze był ch**owy. O Komorowskim usłyszałem dopiero jak do was przyszedł, oglądałem kilka jego meczy i grał dość przeciętnie, no i Perejro który ostatnio przegrał walke w składzie z Iwańskim i Gizą(!). I właśnie Iwańskiego mi w kadrze brakuje.
Nie dziwi powołanie Łobodzińskiego, bo nie ważne w jakiej jest formie, to to jest pupilek Leo. Cóż z tego, że od roku przegrywa walke o miejsce w składzie z Małeckim, który powoływany nie jest. Wilk. Czemu Wilk a nie Peszko? No i brakuje kilku nazwisk ale to już panowie nademną wymienili.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 06.08.2009 o godz. 13:57.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Takie nazwiska a nie inne bo siwy ma za zadanie wypromować poprzez grę w reprze Wilków, Komorowskich, wcześniej Zachorskich i Pazdanów. Oczywiście nie za darmo. Ten typ tak robił od zawsze i będzie to robił nadal bo czepie z tego kasę, proste.
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A co się stało z ulubieńcem Leo niejakim Kokoszką
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
reprezentacji brakuje dynamicznych graczy a szkoda po peszko brozek malecki czy dobry technicznie grzelak mogliby sie sprawdzic natomiast jesli chodzi o ostatnie powolania mnie osobiscie zastanawia dlaczego ciagke sue stawia na takich graczy jak roger polczak saganowski '3 liga' krzynowek smolarek '0 goli' mozna by jeszcze wymienic kilku innych. Najwieksze moje zastrzezenie sposrod wymienionych zawodnikow mam do rogera ktory niedosc ze nie powinien reprezentowac kraju z wiadomych wzgledow to przechodzi obok meczu i w ogole sie nie przyklada.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
W reprezentacji nie mają grać piłkarze perspektywiczni tylko najlepsi w danej chwili. Zawodników młodych to się zatrudnia w klubach aby się rozwijali, a jeśli się rozwiną to i tak będą grać w reprezentacji. Skoro numerem jeden jest Boruc, a drugim bramkarzem ma być rezerwowy z silnego klubu, to mamy tu do wyboru rezerwowych Arsenalu, Manchesteru i Realu Madryt. Skoro dostali szanse dwaj z angielskich klubów, to może dać szanse i Dudkowi, którego doświadczenie, sukcesy jakie osiągnął i umiejętności jakie nabył pod okiem najlepszych trenerów, jest nieporównywalnie większe niż pozostałych, młodszych bramkarzy. Wszystko zależy od tego w jakiej jest formie. A skoro gra w sparingach to forma ciągnie rośnie.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Zauwazylem ze w tym kraju mamy: 1)38 mln lekarzy 2) 38 mln trenerow reprezentacji 3) 38 mln najmadrzejszych ludzi swiata...
Juz wyczytalem zatem: Baszcza, Dudka, Kosowskiego, Glowackiego to moze Jurka Engela powolajcie i Tomka Hajte, co? Patryk Malecki to melodia przyszlosci i jeszcze nie jego czas. Wichniarek to wg mnie czlowiek , ktory jest w stanie rozsadzic kazdy zespol od srodka i nie powolalbym go nigdy. Co do braku Piotra Brozka to sie zgodze ze powinien zagrac.Tak jak i Grzelak. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Wg. mnie pierwsza jedenestka reprezentacji powinna wygladac nastepujaco:
4-4-2 Boruc - Piotr Brozek, Zewlakow, Dudka, Wasilewski - Obraniak, M.Lewandowski, Murawski, Kuba - Brozek, Lewandowski Uwazam, ze jesli w dalszym ciagu BenHaler bedzie gral jednym napastnikiem, to moze sie odrzu podac do dymisji. ![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Chocby z takiej ze jest swietnie wyszkolonym technicznie zawodnikiem i jego gra jako skrzydlowego bylaby na pewno lepsza niz Smolarka.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Rzeczywiście się na chwile zagubiłem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Komorowski, chyba jednak powolania na wyrost, mial pare solidnych wystepow ale nic pozatym. Roker nim nie zacznie grac tak jak potrafi nie powinien grac w reprezentacji. Nie moze byc tak ze w Legii bedzie walil w chu...a, bo i tak bedzie powolany. Nie grasz w klubie nie grasz z orzelkiem na piersi... proste. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Komorowski? Ciężko stwierdzić, wydaje mi się, że jednak kadra to dla niego za wysokie progi. Nie zawsze wygrywa rywalizacje z Kiełbowiczem, a to duzo o nim mówi. Zaś co do Rogera. On w Legii ostatnio gra słabo (chociaż w sparingach jak mu się chciało, to błyszczał) bo mu się już za bardzo nie chce. W kadrze to co innego, tam chce się pokazać i gra o poziom lepiej niż w klubie. Mi brakuje Kokoszki. Gdy nie miał miejsca w składzie Wisły, to go Leo powoływał, a teraz gdy robi furore w Empoli, to jest olewany. Czyżby jakieś interesy Leo przy promocji tego zawodnika? (Kokoszka nie ma chyba teraz kontuzji?) FredzIo Owszem, mają grać najlepsi. Ale Dudek w tej chwili tym najlepszym nie jest, więc nie rozumiem po co on w reprezentacji? Jak już wspomniałem, widziałem wszystkie spotkania Realu w presezonie (interesuję się jak grają, jako fan Barcy) i Jerzy niczym nie zachwycał. A jeśli mamy do wyboru młodszego bramkarza, który ma umiejętności i takiego dudka, to dla mnie wszystko jasne, stawiam na tego pierwszego, który i tak będzie zmiennikiem Boruca. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
jedno jest pewne nasza reprezentacja najlepiej gra systemem 4-4-2 co pokazalo za Janasa, gdzie wygrali w grupie wszystkie mecze przegrywając tylko z Anglikami. Ale zachciało mu się na mistrzostwach 4-5-1 i wszyscy wiemy jak to się skończylo.
Nasza reprezentacja gra teraz dobrze tym systemem tylko wtedy gdy gramy przeciwko silniejszej drużynie, ale gdy przychodzi atakowac(vide Słowacje, Slowenie), to już inna bajka. |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Jak zwykle śmieszne te powołania.
Dwóch bramkarzy z jednego klubu, chyba nikt inny nie wpadł na tak "genialny" pomysł. Komorowski ? Powinien powołac S.Gancarczyka i Pi.Brożka. Rzeźniczak ? Może i się trochę wyrobił, ale i tak zdecydowanie lepszym graczem jest np. Golański. Łobodziński ? W świetnej formie są Peszko i Małecki, ale oczywiście Pan Leo wie lepiej. Wilk ? W meczach z ogórkami gra całkiem nieźle, ma dobry strzał, ale przeciwko solidnym rywalom niewiele może dać drużynie (słabiutki w grze jeden na jednego). Szansę powinien dostać chyba Rafał Grzelak. Krychowiak ? W Bordeaux pewnie nieźle się uśmiali, kiedy przyszło powołanie. Leoś mógł powołać np. Iwańskiego. To kilka tych najbardziej rażących w oczy powołań, bo jeszcze paru, którzy "zasłużyli" by się znalazło. Brawo Leo! Odrobiłeś "pracę domową" ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|