|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cytat:
(od razu mówie że załączona wizualizacja jest z jednopiętrową trybuną wschodnią) A tak najlepiej to sprawę należało by wyjaśnić u źródła, tylko gdzie podbić o to, biuro do spraw euro w urzędzie miasta ![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Ale pasuje się gdzieś zapytać jak to dokładnie będzie z tą zabudową okrąglaka jak to przestawił kot no i co z tymi dodatkowymi rzędami na D/E, tylko gdzie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Niestety zmartwiłem sie widząc jak daleko bedzie murawa od boiska,
k*** gdzie teraz buduja czy to Lubin ,czy Legia czy nawet Cracovia trybuny sa bardzo blisko(te zdluz murawy) co daje wrazenie ze kibice maja zawodnikow na wyciagniecie reki A u nas 15 metrow ,szkoda ze fosy nie wykopia zaleja wody i wypuszczą aligatory. .Fajny stadion,itd ale efekt jak zwykle bedzie zj***bany . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Albo im sie urlop weekendowy skończył albo ktoś kradnie koparki
Poniedziałek godzina 00:26, chyba chcą jednak teraz nadrobić to opóźnienie![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zamiast boiska na wyciagniecie reki bedziemy za to bezpiecznie odgrodzeni od siebie na wzajem pomiedzy sektorami. Swoja droga dostawca pleksji na nasz stadion musi zacierac rece bo interes pojdzie pelna para.
![]()
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
wg.mnie właśnie że dołożyli do C i i A/B po 3 rzędy a teraz w rzeczy samej trzeba też obnizyć o 3 rzędy E i D bo będą za wysoko.Więc jedni maja rację i drudzy
![]() ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Obejrzałem właśnie nowe zdjęcia z budowy stadionu i chciałbym napisać posta nic nie wnoszącego do rozważań w tym temacie ale muszę się podzielić swoją refleksją. ****a!!!! ale jest pięknie i będzie jeszcze piękniej i gówno mnie obchodzą malkontenci, którym nie podoba się to czy tamto. Kiedyś sam byłem bardziej sceptyczny, może wynikało to z małej wiary, że obiekt kiedykolwiek powstanie ale teraz kiedy widzę jak realnie będzie wyglądał stadion w środku i na zewnątrz to nawet ten okrąglak wydaje mi się oryginalny i w przyszłości może stać się swoistą wizytówką
Może i będzie mi trochę brakowało rozmów przy laniu na tyły wału sektora "C" ale jak już wrócimy na nasz stadion to będzie wypas i niech nikt nie gada, że będzie inaczej. Kiedyś słyszałem takie powiedzenie, że symetria jest geometrią głupców i coś w tym chyba jest. Naprzód budowlani, naprzód, niech powstaje nasz nowy, niesymetryczny dom!!!!!![]()
"meksykańska fala" podkreślała tego dnia, radosną atmosferę piłkarskiego święta
|
|
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Brawo dla tego Pana wyżej !!! Pięknie napisane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tak szczególnie ten fragment o laniu
![]() ![]()
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z drugiej strony dokładanie dodatkowych 3 rzędów na D i E nie jest rozsądne. Już teraz podczas deszczu pierwsze rzędy pływają a przecież dachu nie powiększą :/
Gdzie to by się można dokładnie zapytać czy A/B będzie "nachodziło" na okrąglak i co z tymi rzędami? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
http://www.11.pl/_pliki_/zdjecia/12497493725194.jpg
Wiadomo już którędy będzie się wchodzić na D, bo zaplecza tej trybuny jak nie było tak nie ma. Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Charlie : 10.08.2009 o godz. 13:17.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
I bedzie sie normalnie wchodzić |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do wchodzenia... Którędy będą wejścia, gdzie będą kołowrotki na trybunę zachodnią i wschodnią?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Nie wiem czy tak będzie wykończone bo chyba nie było na to przetargu jeszcze
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
nie ma innej możliwości bo stadion będzie zamknięty z każdej strony
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
jeśli obnizona będzie murawa o 80 cm to od ostatniego rzędu na D i E bedzie strasznie wysoko bo juz teraz są schodki i tu moje pytanie. czy beda ona zlikwidowane i bedzie to wygladalo tak jak na Zagłebiu lubin czy bedzie to rozwiazane w stylu stadionow z WM 06 w niemczech czyli schodki w dol rozchodzace sie w 2 strony?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
A i fajnie że będzie trybuna wyżej od poziomu murawy ;-) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No to właśnie chodzi o to że do E i D dołożą po obniżeniu dodatkowe 3 rzędy trybun. Napewno nic nie będzie dokladane do trybun C i nowego AiB bo tam nie ma miejsca co nawet widać na poniższym rzucie. http://www.stadionwisly.info/dane_te...e/konstrukcja# Najzwyczajniej dodatkowe 3 rzędy na nowych trybunach wzdłuż boiska nie zmiesciłyby się gdyż ma przy nich być jeszcze fosa i gdyby dolozyc te 3 rzędy to wjazdy techniczne i ewakuacyjne trybun D i E byłyby do polowy przegrodzone fosą... już teraz na rzucie widac ze fosa troche za daleko wychodzi a co dopiero gdyby jeszcze jakies dodatkowe rzędy dokladac |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dajcie spokój z jakimkolwiek dokładaniem rzędów do trybuny D i E. Nigdy nie było o tym mówione. Jedne z drugim napisze bo tak mu się wydaje, a za miesiąc będzie że to oficialna wersja. Tak sie właśnie rodzą mity o naszym stadionie...
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak to niby gdzie te rzędy wg ciebie mają byc dolożone?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
O Jezu nie powinny być nigdzie dokładane...
a właśnie,.. coś kiedyś ktoś napisał że krzesełka mają być wymieniane na składane, słyszał ktoś o tym, czy po prostu usłyszałem tanią plotkę? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakie belki,jakie krzesełka,jakiej firmy fosa i czy bedzie w niej woda przegotowana,czy tez aligator... Ale ludzie szczerze mowiac pier.dolicie od rzeczy... Jezu 2/3 pytan i dyskusja jest doslownie z pupska wzieta i chyba tak tylko,zeby bylo o czym pisac...Bedzie gotowe to zobaczysz...
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Istniejące portale o charakterze nieoficjalnym jak np. http://www.reymonta22.pl/ czy http://www.stadionwisly.info/ nie zaspokajają potrzeb kibiców Wisły i mieszkańców Krakowa, dla których stadion jest budowany i którzy chcieli by na ten temat wiedzieć jak najwięcej. Powinna powstać oficjalna strona internetowa dotycząca Stadionu im. H. Reymana, na której powinno się często i rzetelnie informować o prowadzonych pracach. Ale o czym ja mówię skoro u nas jest jak wiadomo problem z samą budową obiektu, która ciągnie się już od 2004 r., a i tak nie uniknięto przy niej rażących błędów... Na dodatek przez rok musimy się tułać poza własnym obiektem... W takiej sytuacji to stronę na której informowano by nas o wszystkich aspektach budowy możemy sobie wybić z głowy. Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Bronowianin : 10.08.2009 o godz. 15:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A czy obniżanie murawy też nie jest aby taką właśnie wersją wyssaną z palca?
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jak sie czyta to co niektórzy tutaj wypisują to ręce opadają. Tak jak ktoś powiedział: tworzycie mity, pózniej reszta podchwyci i sie robi zamęt. Nie będzie już żadnych dodatkowych rzędów. Murawa jest obniżana po to żeby trybuny wschodnia i zachodnia miały 3 rzędy więcej, ale te rzędy już są. Gdyby nie obniżanie to te trybuny miały by około 15 rzędów, bo wystarczy popatrzeć że wtej chwili pierwszy rząd jest na równi z murawą. Co do zarzutów że nie ma oficjalnych informacji: pewnie że są, wystarczy poszukać, są ogółnodostępne plany stadionu gdzie możesz sobie nawet sprawdzić ile cm będzie miał schodek, rurka od barierki itp.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez borsuk : 10.08.2009 o godz. 17:18.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Gdybyś chociaż na chwilę przerwał swoje płacze i zajrzał w link, który sam podałeś (sic!!), to byś nie tylko znał odległości, kąty nachylenia, ilość rzędów na każdej trybunie wraz z wysokościami ponad murawę, ale nawet i takie szczegóły jak wymiary elementów nośnych konstrukcji.
Ale co tam... pisanie bzdur i narzekanie jest znacznie łatwiejsze od myślenia. Ps. ta ostatnia uwaga tyczy się również całej reszty bajkopisarzy. ![]()
Podpisó ni ma
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
wiem , ze to post sprzed 2 dni, ale z tego co widze na kamerce i na zdjeciach, to chyba wlasnie ten naroznik juz zaczeli robic, przynajmniej kopią dół i cos tam juz wylali (widac na jednym ze zdjec z tej strony 11.pl). Moze nie jest tak zle z tempem prac .A - i tak do ogolnego glosu w dyskusji - mi rowniez sie ten stadion podoba. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|