The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2009, 22:49
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A przy tych pieniądzach co wpompowano w Wisłę w ostatniej dekadzie (niektórym widać się wydaje że tak będzie wiecznie) to my kibice mamy prawo za nie wymagać walki, a nie patrzeć z pobłażliwością na kopaczy kompromitujących nasz klub i śpiewać im "Nic się nie stało...".
Mnie tylko zastanawia jedno, oglądałeś obydwa mecze z Levadią?

Bo nie mogę pojąć, o co ci chodzi z tą walką... Twierdzisz, że przez jej brak odpadliśmy z Levadią? Bo tak jak już gdzieś wcześniej pisałem wg. mnie walczyli, no ew. pierwszą połowę w Sosnowcu zagrali leniwie, ale potem było otro...

Sądzisz, że gdyby bardziej walczyli, to trafiali by w bramkę, a nie w słupek?

Każdą stratę punktów ze słabszymi piłkarsko drużynami (bo takie na pewno będą, jak w każdym klubie na świecie), będziesz tłumaczył "brakiem ambicji, walki itp"? To może na Odrę, Piast czy Polonię, wystawiać rezerwy albo kibiców, którzy rozszarpią ambicją przeciwników?
Ddf
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.08.2009, 00:48
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Mnie tylko zastanawia jedno, oglądałeś obydwa mecze z Levadią?

Bo nie mogę pojąć, o co ci chodzi z tą walką... Twierdzisz, że przez jej brak odpadliśmy z Levadią? Bo tak jak już gdzieś wcześniej pisałem wg. mnie walczyli, no ew. pierwszą połowę w Sosnowcu zagrali leniwie, ale potem było otro...

Sądzisz, że gdyby bardziej walczyli, to trafiali by w bramkę, a nie w słupek?

Każdą stratę punktów ze słabszymi piłkarsko drużynami (bo takie na pewno będą, jak w każdym klubie na świecie), będziesz tłumaczył "brakiem ambicji, walki itp"? To może na Odrę, Piast czy Polonię, wystawiać rezerwy albo kibiców, którzy rozszarpią ambicją przeciwników?
Brak ambicji i walki to dyżurne wytłumaczenie dla sporej grupy forumowiczów. Po większości porażek pojawia się morze wściekłych postów zarzucających drużynie brak zaangażowania, lenistwo, nonszalancje itd. Co odważniejsi zaś nawołują do wysłania zawodników do fabryki czy kopalni. Jest tak właściwie od zawsze bo to najprostsze wytłumaczenie. Bo na kim wyładować się za porażkę wynikającą z braku umiejętności lub zwyczajnego pecha? No można jeszcze obrzucić błotem trenera co też jest dość popularne na forach internetowych.

Powiem szczerze, że takie prostolijne myślenie czasami doprowadza mnie do szału.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 04.08.2009, 01:13
Arked napisał(a):Wyświetl post
Brak ambicji i walki to dyżurne wytłumaczenie dla sporej grupy forumowiczów. Po większości porażek pojawia się morze wściekłych postów zarzucających drużynie brak zaangażowania, lenistwo, nonszalancje itd. Co odważniejsi zaś nawołują do wysłania zawodników do fabryki czy kopalni. Jest tak właściwie od zawsze bo to najprostsze wytłumaczenie. Bo na kim wyładować się za porażkę wynikającą z braku umiejętności lub zwyczajnego pecha? No można jeszcze obrzucić błotem trenera co też jest dość popularne na forach internetowych.

Powiem szczerze, że takie prostolijne myślenie czasami doprowadza mnie do szału.
Tyle tylko, ze w przypadku pilkarzy Wisly "brak zaangazowania, lenistwo, nonszalancje" od razu widac na boisku gdy tylko tego zapragna, a niestety pragna za czesto. Wiec jest nam latwiej o tym pisac.

A brak umiejetnosci to inna sprawa...
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 04.08.2009, 03:41
maRgrabkarz napisał(a):Wyświetl post
Tyle tylko, ze w przypadku pilkarzy Wisly "brak zaangazowania, lenistwo, nonszalancje" od razu widac na boisku gdy tylko tego zapragna, a niestety pragna za czesto. Wiec jest nam latwiej o tym pisac.

A brak umiejetnosci to inna sprawa...
Po pierwsze:
Nie ma czegos takiego jak brak umiejetnosci, sa tylko umiejetnosci na pewnym poziomie.
Dla przykladu:
Villa strzeli 20 goli majac 30 sytuacji
Brozek strzeli 20 goli majac 50 sytuacji.
Co oznacza, ze kazdy z nich posiada ta sama umiejetnosc, ale na innym poziomie.

Po drugie:
Nie odkryje Ameryki (choc akurat w niej przebywam) piszac o tym, ze jedyna rzecza, ktora zawiodla w dwumeczu z Levadia to mentalnosc wiekszosci zawodnikow(poczucie wyzszosci), co przy odrobinie pecha dalo najwieksza kleske za czasow tele-foniki.

.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.08.2009, 07:47
kibic sukcesu 2007 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, już ch.j z tą całą kasą za przejście do następnej rundy el. LM.
Straty wizerunkowe Wisły są nie do przeliczenia, ani zmierzenia.
To była hiperkompromitacja.
Taaa, bo co ? Kibice Amiki bedą się napinać przez 3 lata jak kiedyś Legioniści po porażce Wisły w Warszawie 4:1, i tak cie to boli?

Przejebane... cóż za strata wizerunkowa.

Czy może pseudodziennikarze będą wracać do tej porażki przy każdej nadarzającej się okazji ?

Czy to wina Wisły, że frajerzy z Poznania czy Warszawy nie potrafią zdobyć mistrzostwa 70 ligi świata? Jeśli my zaliczyliśmy hiperkompomitacje to co powiedzieć o nich ? To jest dopiero kompromitacja.

To prawda że daliśmy dupy z Levadią, ale przynajmniej mieliśmy do tego okazje, w przeciwienstwie do "nie-hiper-kompromitujących się" drużyn z Poznania czy Warszawy.
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 04.08.2009 o godz. 07:52.
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.08.2009, 08:21
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Taaa, bo co ? Kibice Amiki bedą się napinać przez 3 lata jak kiedyś Legioniści po porażce Wisły w Warszawie 4:1, i tak cie to boli?

Przejebane... cóż za strata wizerunkowa.
G.wno mnie obchodzi napinka Amiki i Legii. Stratą wizerunkową jest chocby to, że w Europie z taką grą będziemy traktowani, jak coraz większe ogóry. Jeśli co roku będziemy odpadać w pierwszej rundzie, zagraniczny piłkarz mający jakiekolwiek ambicje 3 razy się zastanowi, zeby do nas przyjść tylko po to, żeby grać cały sezon w słabej polskiej lidze, bez żadnych perspektyw międzynarodowych.

Poza tym spójrz na frekwencję, jeśli Wisła będzie tak grać, będzie coraz bardziej zniechęcać do siebie przeciętnych kibiców (nie mówię o fanatykach). Wiem, zarazx powiesz, że Wiśle nie potrzeba kibiców sukcesu, liczą się tylko prawdziwi fanatycy. Tylko zastanów się, jak będzie wyglądał 30-tysięczny stadion wypełniony 5-tysiącami fanatyków. Zwykli kibice też się liczą.

jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
To prawda że daliśmy dupy z Levadią, ale przynajmniej mieliśmy do tego okazje, w przeciwienstwie do "nie-hiper-kompromitujących się" drużyn z Poznania czy Warszawy
No to zajebiście mnie teraz mnie pocieszyłeś - przynajmniej mieliśmy okazję się hiperskompromitować. Żyć nie umierać...
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 04.08.2009, 09:38
kibic sukcesu 2007 napisał(a):Wyświetl post
G.wno mnie obchodzi napinka Amiki i Legii. Stratą wizerunkową jest chocby to, że w Europie z taką grą będziemy traktowani, jak coraz większe ogóry. Jeśli co roku będziemy odpadać w pierwszej rundzie, zagraniczny piłkarz mający jakiekolwiek ambicje 3 razy się zastanowi, zeby do nas przyjść tylko po to, żeby grać cały sezon w słabej polskiej lidze, bez żadnych perspektyw międzynarodowych.

Poza tym spójrz na frekwencję, jeśli Wisła będzie tak grać, będzie coraz bardziej zniechęcać do siebie przeciętnych kibiców (nie mówię o fanatykach). Wiem, zarazx powiesz, że Wiśle nie potrzeba kibiców sukcesu, liczą się tylko prawdziwi fanatycy. Tylko zastanów się, jak będzie wyglądał 30-tysięczny stadion wypełniony 5-tysiącami fanatyków. Zwykli kibice też się liczą.
No to zajebiście mnie teraz mnie pocieszyłeś - przynajmniej mieliśmy okazję się hiperskompromitować. Żyć nie umierać...
Każdy ma swoją kompromitację i tyle.
Lech w ciągu 2 sezonów w bieżącym stuleciu odpadł z II ligowcem rosyjskim - Terekiem Grozny, oraz 4 (!!!!!!!!!!) drużyną ligi mołdawskiej bodajże FC Tiraspol przegrywając wszystkie 4 mecze.........

Legia miała swoją Vetrę Wilno 3 drużynę ligi litewskiej, z którą po 45 minutach meczu przegrywała 0:2

W naszym przypadku mamy Tblisi i Tallin - czyli kompromitację zawodników i trenerów....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.08.2009, 17:41
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Każdy ma swoją kompromitację i tyle.
Lech w ciągu 2 sezonów w bieżącym stuleciu odpadł z II ligowcem rosyjskim - Terekiem Grozny, oraz 4 (!!!!!!!!!!) drużyną ligi mołdawskiej bodajże FC Tiraspol przegrywając wszystkie 4 mecze.........

Legia miała swoją Vetrę Wilno 3 drużynę ligi litewskiej, z którą po 45 minutach meczu przegrywała 0:2

W naszym przypadku mamy Tblisi i Tallin - czyli kompromitację zawodników i trenerów....

Jak to Gogol mowil "Z czego się śmiejecie? Z siebie samych się śmiejecie!"

Dokladnie tez to chcialem napisac.

CI ktorzy do dzis tak bardzo smieją sie z Wisly,tak naprawde smieją sie z siebie samych.

Ich klubiki nie potrafily wywalczyc nawet Mistrzotwa Polski w lidze ktora jest za Irańską i Estonską.

Pozatym kazdy ma swoją "Levadie "

-Amika ma Tereka

-Legia ma Vetre czy Austrie

-nawet Cracovia ma Szachtiora

i tak mozna by wymieniac,zreszta w jakiejs gazecie bylo to wyliczone a lista byla baaardzo dluga.

Nie ma wiec co sie smiac tylko raczej zapłakać i uswiadomic sobie ze z roku na rok zamiast gonic ,cofamy sie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.08.2009, 12:32
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Jak to Gogol mowil "Z czego się śmiejecie? Z siebie samych się śmiejecie!"

Dokladnie tez to chcialem napisac.

CI ktorzy do dzis tak bardzo smieją sie z Wisly,tak naprawde smieją sie z siebie samych.

Ich klubiki nie potrafily wywalczyc nawet Mistrzotwa Polski w lidze ktora jest za Irańską i Estonską.

Pozatym kazdy ma swoją "Levadie "

-Amika ma Tereka

-Legia ma Vetre czy Austrie

-nawet Cracovia ma Szachtiora

i tak mozna by wymieniac,zreszta w jakiejs gazecie bylo to wyliczone a lista byla baaardzo dluga.

Nie ma wiec co sie smiac tylko raczej zapłakać i uswiadomic sobie ze z roku na rok zamiast gonic ,cofamy sie.
no dokładnie po za tym z Dynamem Tbibilisi powinni mieć czerwoną jedną na początku meczu jak Mijailovicia facet z łokcia w mostek walnął specjalnie.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...gielskim,13484
Co wy o tym? Bo jak dla mnie to dobrze ,że Skorża będzie menedżerem, a nie tylko trenerem.
I wielki szacunek dla Sobola i Brozia
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.08.2009, 15:32
Trener Skora robi sobie jaja z nas wszystkich mowiac o niedosycie i wrzeniu szatni po wygranym 4:1 meczu.

jest zajebiscie i bedzie lepiej tak jest Maciej
Malinowy król malowanych róż
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 08.08.2009, 15:58
3rider napisał(a):Wyświetl post
Roznica jest taka, ze gdyby nie grymaszace gwiazdy na Petrescu, ktore de facto go zwolnily, to do dzisiaj bylibysmy na pewno co najmniej raz w LM. Peany pochwalne na czesc Skorzy? Pokazcie mi wielki styl obecnej Wisly, bo go nie widze. Chwilami ciezko sie czyta obroncow Skorzy, zwlaszcza tydzien po kompromitacji stulecia naszego klubu. Chlopaki, bez sciemy, gdzie wy widzicie show w grze Wisly? Ile meczow w ostatnich 12 miesiacach zagralismy na wysokim poziomie? I kiedy po raz ostatni?
Zgodzę się z kolegom. Czy to oznacza, że dopiero Cupiał uświadomił Skorży, że z piłkarzami nie należy się cackać? To jak długo Skorża jest trenerem, rok?
Zgadzam się również, że jakość nie widać jasnej myśli szkoleniowej na boisku a tym bardziej porywającego stylu. Dodatkowo odpadnięcie z Levadią jest ewidentną winą Skorży. Szanuję go za dwa tytuły Mistrza i tego nikt mu z CV nie wymaże. Ale niestety uważam, że na europejską piłkę jest za mały.
Natomiast byłem przeciwny jego zwolnieniu w tym momencie. Primo, nie było alternatywy, secudno, zmiana trenera wprowadziła by tylko chaos i bałagan. Ale w zimie - jeśli nie będzie bardzo wyraźnej poprawy - powinien przyjść jakiś lepszy trener.
Lysy
Senior Member

Stary 08.08.2009, 16:02
morgenes napisał(a):Wyświetl post
powinien przyjść jakiś lepszy trener.
Może napisz kogoś masz na myśli, bo ja lepszych trenerów w zasięgu Wisły nie widzę. Skorża jest bezapelacyjnie najlepszym trenerem od czasu TF i tak delikatnie napiszę od...czep się od niego.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.08.2009, 16:02
Zgodzę się z kolegom. Czy to oznacza, że dopiero Cupiał uświadomił Skorży, że z piłkarzami nie należy się cackać? To jak długo Skorża jest trenerem, rok?
Zgadzam się również, że jakość nie widać jasnej myśli szkoleniowej na boisku a tym bardziej porywającego stylu. Dodatkowo odpadnięcie z Levadią jest ewidentną winą Skorży. Szanuję go za dwa tytuły Mistrza i tego nikt mu z CV nie wymaże. Ale niestety uważam, że na europejską piłkę jest za mały.
Natomiast byłem przeciwny jego zwolnieniu w tym momencie. Primo, nie było alternatywy, secudno, zmiana trenera wprowadziła by tylko chaos i bałagan. Ale w zimie - jeśli nie będzie bardzo wyraźnej poprawy - powinien przyjść jakiś lepszy trener.
To znaczy kto (nazwiska)?

Tak z ciekawości pytam.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.08.2009, 16:31
Co jest winą trenera? To, że piłkarze zagrali chujowy mecz? Przestańcie się w końcu czepiać Skorży. Skoro piłkarze stworzyli sobie dużo sytuacji i ich nie wykorzystali to trener nie ma na to wpływu? Dlaczego na europejską piłke jest za mały? O jakiej wyraźnej poprawie Ty mówisz. To znaczy, że skoro w zeszłym sezonie Wisła strzeliła najwięcej bramek w lidze to teraz ma strzelic o 30% więcej, żeby było widać wyraźną poprawe?
Czy Wy naprawdę myślicie, że pod okiem jakiegoś zachodniego trenera Wisła będzie grała pięknie, skutecznie i zaangażowaniem? Na tą chwile tylko Barcelona jest taką drużyną, która spełnia Wasze oczekiwania.
Odpowiedz mi.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.08.2009, 16:36
Oho, znowu zaczyna sie polemika zeby zwolnic Skorze. Ja sie pytam jaki to ma sens? Dwa, paradoksalnie za jakies dwa miesiace dopiero bedzie widac faktyczne efekty pracy Skorzy. Juz teraz sa delikatne przeblyski ale jesli taka gra jak w poprzednim meczu bedzie prezentowana w kazdym to smiem twierdzic ze powtorzy sie sezon sprzed dwoch lat. I to bez Kosowskiego.
willow
a.k.a. morgenes

Stary 08.08.2009, 17:56
ogryzek => przecież napisałem, że na chwilę obecną nie ma alternatywy w Polsce.
Fredzio => daj sobie spokój z powtarzaniem tej wyświechtanej w Polsce opinii, że "trener nie gra, tylko piłkarze". Oczywiście, że Skorża jest winien, że piłkarze zagrali jak zagrali, bo to do jego obowiązku należy tak ich przygotować do meczu, żeby właśnie tak NIE zagrali.
Poza tym co z tego, że w zeszłym sezonie Wisła strzeliła najwięcej bramek? Ustalmy, jakie są nasze ambicje, nasze kibiców, Cupiała, piłkarzy... czy strzelać najwięcej bramek i zostać Mistrzem Polski, czy grać regularnie w Europie i na europejskim poziomie. Jeśli to pierwsze - to ok. Jeśli to drugie, to wyraźna poprawa MUSI być.

Skorża jest odpowiedzialny za Levadię i nic i nikt nie zmieni mojego zdania. Pytać tylko należy, jakie konsekwencje powinien ponieść i czy w ogóle powinien, a nie rozpatrywać rzeczy absolutnie oczywistej, czyli kto jest winny.
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 08.08.2009, 17:59
Według mnie Skorża zasłużył na szansę i zwolnienie go było by skrajnym idiotyzmem. Wydaje mi się, że pan Maciej, to człowiek, który uczy się na swoich błędach i sytuacja jak z Levadią się już nie powtórzy. Poza tym, kim byśmy mieli go zastąpić, no kim?
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
willow
a.k.a. morgenes

Stary 08.08.2009, 18:05
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
Według mnie Skorża zasłużył na szansę i zwolnienie go było by skrajnym idiotyzmem. Wydaje mi się, że pan Maciej, to człowiek, który uczy się na swoich błędach i sytuacja jak z Levadią się już nie powtórzy. Poza tym, kim byśmy mieli go zastąpić, no kim?
nic innego nie napisałem. Zwolnienie go na chwilę obecną byłoby idiotyzmem. Nie mniej zobaczymy po rundzie jesiennej. Na miejscu Cupiała trzymałbym w szufladzie listę kilku dobrych zagranicznych trenerów, bo niestety w Polsce lepszego od Skorży nie widzę. Niestety...
grogoriogreg
Senior Member

Stary 08.08.2009, 19:02
Błąd Skorży będzie dużo mniejszy, jeśli w następnych meczach Wisła będzie grała tak jak wczoraj.
Nie łudźmy się, nie mamy takich zawodników by grać na takim poziomie przez 13 tygodni. Taki poziom może w najlepszym wypadku wystarczyć na 5-6 meczów, co nie znaczy, że inne mecze byłyby słabe w naszym wykonaniu, ale gorsze niż z Zagłębiem (może tak jak z Ruchem, 1 połowa dobra 2 słabsza).

Rok temu Lech przygotowywał szczyt formy na puchary i pod koniec sezonu nie miał już sił by grać w lidze.
Nasz trener inaczej przygotował drużynę. Wg mnie lepiej niż Franz, bo teraz mistrzostwo jest najważniejsze, za rok gralibyśmy na nowym stadionie w El. LM. Nasi kibice byliby 12 zawodnikiem Wisły.

Kończąc mój post, jeśli Wisła teraz będzie grała na wysokim poziomie, jestem w stanie całkowicie wybaczyć mu błąd. Dać kolejną szansę. Za rok pewnie inaczej ustawiłby przygotowania.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.08.2009, 00:24
Maciek wie ze od Levadii skonczyly sie zarty.

Trzeba zmienic podejscie do pilkarzy,bo na głowe wejdą.Ja to z ludzmi w zyciu.

A to ze byl niezadowlolony bo straciclismy tylko jedna bramke z Lubinem ...to mega plus.

Wreszcie w tej druzynie widze syndrom "Wku*****nia."
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.08.2009, 02:04
Ci którzy pisząokażcie mi lepszego trenera od Skorży,a jednocześnie na kieszeń Wisły,chyba sami nie wierzą,że nie możnaby takiego ,znaleźć.No chyba że uważają,że jak sami czegoś nie znają,to coś nie istnieje.Można i tak,ale wygląda mi to na filozofię chłopa z Podlasia(nikogo nie obrażaąc).Skoro naszym biedniejszym sąsiadom udało się kogoś takiego znaleźć,to... Tak na marginesie,to świetny trener i chyba niedługo kończy mu się tam kontrakt.Chodzi mi oczywiście o Portugalczyka Jose Couceiro,trenera repr.Litwy.
ciacho
Senior Member

Stary 09.08.2009, 09:10
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Maciek wie ze od Levadii skonczyly sie zarty.

Trzeba zmienic podejscie do pilkarzy,bo na głowe wejdą.Ja to z ludzmi w zyciu.

A to ze byl niezadowlolony bo straciclismy tylko jedna bramke z Lubinem ...to mega plus.

Wreszcie w tej druzynie widze syndrom "Wku*****nia."
Chwila chwila, bo czegoś tu nie rozumiem w twoim rozumowaniu. Skorża stwierdził, że Levadia to tylko jego wina, bo źle były ułożone przygotowania przedsezonowe i zawodnicy nie mieli "świeżości". Więc skoro winy upatruje tylko w tym, to czemu stwierdzasz, że nagle się zorientował, że trzeba zmienić podejście do piłkarzy, bo było ono złe? Nie sądzę żeby Skorża doszedł do takiego wniosku, bo wg niego z Levadią odpadliśmy przez niego, a nie przez piłkarzy, czy też złe podejście do nich..
Lysy
Senior Member

Stary 09.08.2009, 09:26
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Ci którzy pisząokażcie mi lepszego trenera od Skorży,a jednocześnie na kieszeń Wisły,chyba sami nie wierzą,że nie możnaby takiego ,znaleźć.No chyba że uważają,że jak sami czegoś nie znają,to coś nie istnieje.Można i tak,ale wygląda mi to na filozofię chłopa z Podlasia(nikogo nie obrażaąc).Skoro naszym biedniejszym sąsiadom udało się kogoś takiego znaleźć,to... Tak na marginesie,to świetny trener i chyba niedługo kończy mu się tam kontrakt.Chodzi mi oczywiście o Portugalczyka Jose Couceiro,trenera repr.Litwy.

Już byli tacy, co uważali, że wszystko co zagraniczne to lepsze . Obecnie taki jeden prowadzi naszą kadrę narodową, a efekty każdy widzi. Cudze chwalicie, swego nie znacie :/
wojtole14
Senior Member

Stary 09.08.2009, 09:27
Skorża był współwinny tej porażce i sam to przyznał, ale nie jest wcale powiedziane, że zawinił w 100%. To piłkarze wychodzą na boisko i to oni decydują jak mecz się potoczy, trener może najwyżej zmotywować ich. Nikt nie jest doskonały, Skorża potknął się, ale nie wolno wieszać psów na nim. Mecz z Zagłębiem pokazał jakim jest świetnym szkoleniowcem. Dokładnie było widać przepracowane schematy które miały funkcjonować na IV rundę eliminacji. I chociaż odpadliśmy nie możemy popadać w skrajności.
Powiem tradycyjne

ODWALCIE SIĘ OD SKORŻY!
...
bo na zakończenie sezonu znowu na rynku będziecie krzyczeć jego imię, nie myśląc już o tym co było z Levadią.
Maciej Skorża 1906% poparcia!

DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 09.08.2009, 09:39
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
Skorża był współwinny tej porażce i sam to przyznał, ale nie jest wcale powiedziane, że zawinił w 100%. To piłkarze wychodzą na boisko i to oni decydują jak mecz się potoczy, trener może najwyżej zmotywować ich. Nikt nie jest doskonały, Skorża potknął się, ale nie wolno wieszać psów na nim. Mecz z Zagłębiem pokazał jakim jest świetnym szkoleniowcem. Dokładnie było widać przepracowane schematy które miały funkcjonować na IV rundę eliminacji. I chociaż odpadliśmy nie możemy popadać w skrajności.
Powiem tradycyjne

ODWALCIE SIĘ OD SKORŻY!
...
bo na zakończenie sezonu znowu na rynku będziecie krzyczeć jego imię, nie myśląc już o tym co było z Levadią.
Maciej Skorża 1906% poparcia!
a za rok znowu odpadniemy z mistrzem Litwy,Łotwy a moze dla odmiany Słowacjii
Do Skorży nic nie mam,pozostaje czekac na lepsze jutro (tylko ktory to juz raz?)
.....
wojtole14
Senior Member

Stary 09.08.2009, 10:47
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
a za rok znowu odpadniemy z mistrzem Litwy,Łotwy a moze dla odmiany Słowacjii
Do Skorży nic nie mam,pozostaje czekac na lepsze jutro (tylko ktory to juz raz?)
To już zadanie dla działaczy, aby wzmacniać zespół. Skorża i tak robi więcej niż może. Zupełny brak koncepcji ze strony żałosnej Rady Nadzorczej, która funduje nam nieciekawą przyszłość. Kosowski, Zieńczuk, Baszczyński - Ci piłkarze mogli wciąż tutaj być, ale komuś się to nie spodobało. Każdy dobrze wie że Pan prezes Cupiał nie zna się na piłce i ma od tego swoich doradców którzy kierują się własnym interesem a nie dobrem drużyny. Maciek Skorża nie ma wcale lekko, ale robi co może i za to jestem mu wdzięczny. Najlepszy trener od lat w Wiśle.

Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.08.2009, 11:11
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
To już zadanie dla działaczy, aby wzmacniać zespół. Skorża i tak robi więcej niż może. Zupełny brak koncepcji ze strony żałosnej Rady Nadzorczej, która funduje nam nieciekawą przyszłość. Kosowski, Zieńczuk, Baszczyński - Ci piłkarze mogli wciąż tutaj być, ale komuś się to nie spodobało. Każdy dobrze wie że Pan prezes Cupiał nie zna się na piłce i ma od tego swoich doradców którzy kierują się własnym interesem a nie dobrem drużyny. Maciek Skorża nie ma wcale lekko, ale robi co może i za to jestem mu wdzięczny. Najlepszy trener od lat w Wiśle.
a pamietasz jak Kosowski narzekał ile zarabiał
płakał jak mało(5k miesiecznie) i moze tylko kilka osob z forum tyle zarabia
pokazał tez w ten sposób co dla niego sie tylko i wyłacznie liczy.......
Lysy
Senior Member

Stary 09.08.2009, 11:39
Maciejj napisał(a):Wyświetl post
a pamietasz jak Kosowski narzekał ile zarabiał
A wiesz ile zarabia Łobodziński? 75 tysięcy miesięcznie+ premie! Myślisz, że zgodzi się na renegocjacje kontraktu i grę za 5k? Nie bądź śmieszmy. Straciliśmy zarówno pod względem sportowym, jak i finansowym (założę się, że Kosowski z pocałowaniem ręki przyjąłby 70-80% uposażenia Wojtka Ł.)
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.08.2009, 11:49
Maciejj napisał(a):Wyświetl post
Na moc posępnego czerepu... Niektórzy chyba nigdy nie zrozumieją że piłkarze też mają rodziny i chcą im zapewnić jak najlepszy byt... Poza tym.. no kurde, jak człowiek potrafi coś robić dobrze i proponują mu za to miliony w ciepłym kraju to byłby idiotą gdyby wybrał grosze, nawet w klubie który szanuje. Piłkarz to zawód, kibic to hobby. Myślisz że np. Gerard w Liverpoolu, Totti w Romie czy Raul w Realu grają tylko dlatego że 'kochają' swoje kluby?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2009, 11:51
Lysy napisał(a):Wyświetl post
(założę się, że Kosowski z pocałowaniem ręki przyjąłby 70-80% uposażenia Wojtka Ł.)
Nie do końca , Kosie proponowano nowy wysoki kontrakt oraz wypłate dużego uposażenia za okres w którym zarabiał tylko na ' pieluszki , ' ale on tego kontraktu nie przyjął . W Hiszpanii oraz na Cyprze zaproponowano mu zarobki o 50% wyższe niż najlepszych zawodników w polskiej lidze . Wspominał o tym Maciek Żurawski dlaczego wybrał Cypr a nie Wisłe . Piłkarz to zawód i nie dziwię się że w pewnym wieku liczy się już tylko kasa , choc taki Kosa ma bardzo duże szanse zagrać w lidze mistrzów o czym wielu zapomina .

Co do trenera Skorży . To tylko wysokimi zwycięstwami do końca sezonu ( rundy ) może odbudowac zaufanie u p. Cupiała i rady nadzorczej i uratować przedłużenie kontraktu . Dlatego nie dziwiła mnie ogromna złość na Pawełka po końcowym gwizdku . Doszło do parodoksalnej sytuacji gdzie w szatni wygranych 4-1 piłkarzy bardziej wrzało niż w szatni przegranych . Co jest naprawde dobrym prognostykiem na przyszłość .

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów