|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
co do cholery? nikt TdF nie ogląda? nikt nie słucha panów Wyrzykowskiego i Jarońskiego? nie wierzę!
![]() za nami etap piąty, narazie liderem Schumacher po świetnej czasówce, jutro pierwszy poważniejszy górski etap, więc Niemiec się pewnie z żółtym trykotem pożegna. strasznie idiotyczne jest to, że Astany nie ma w tym Tourze. dlaczego kolarze, którzy nawet w niej rok temu nie byli, albo kolarze, którzy w afere dopingową zamieszani nie byli, mają teraz cierpieć? co prawda Astana może i na to zasłużyła, ale przecież nie tylko oni mieli kolarzy-ćpunów. szkoda że nie ma Contadora, czy Kloedena. no i może by zmienić nazwę tematu na TdF 2008 - prośbenka do modów. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
TYlko żeby im się ampułki z lekami nie pogubiły.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Bo nie było czasu oglądać jeszcze
![]() Ale jak widzę kto komentuje to aż ciarki mnie przechodzą - pozytywne ![]() Ciekawe czy jest gdzieś eurosport transmisja w necie ... bym sobie w pracy oglądał ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Olać dopingowiczów. Dziś zapowiada się niezły etapik, liczę na Sylwka Szmyda
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
"Krzysztof Wyrzykowski na gigancie"
Ostatnio edytowane przez Skipper : 13.07.2008 o godz. 22:03.
![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
jego wypowiedz:
Na jutro już zostałem przybity do Damiano na ostatni podjazd. Zobaczymy co się będzie działo pod Hautacam. Jestem spokojny, noga jest, ale niewiele mogę zrobić. Pytałem dyrektora czy jak skoczy Leo mogę za nim, a on że raczej nie. Nadzieja w tym, że Damiano będzie mocniejszy od innych, a ja nie słabszy niż dzisiaj. Czyli dzisiaj nie ma co liczyc na Polaka, pewnie kilka minut za najlepszymi przyjedzie. Moze chociaz w Alpach dostanie wolna reke. ![]() ![]() Życie bym dał, za krakowską Wisłę... |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
po kilku górkowatych etapach, ostatnie dwa dla sprinterów. konkretniej dla jednego - Marka Cavendisha. co by nie mówić, zdominował sprinty na TdF. fajnie się Sylwek spisywał na górkach, oby w Alpach mógł sam coś pociągnąć, bo Cunego dosyć dużą stratę ma...
wyłapany cytat panów Wyrzykowskiego i Jarońskiego na trasie 11 etapu. po zakończeniu, któraś już z rzędu powtórka walki na finiszu między Ballanem, Elmigerem a Arvesenem... Tomasz Jaroński: może teraz wygra Ballan. jakoś tak czujniej jedzie. ![]() odnawiam temat. dziś i jutro - dwa decydujące etapy, przed czasówką. teraz chyba więcej osób będzie patrzyć, więc może też ktoś skomentuje. dzisiaj dwa mordercze podjazdy - pod Col de la Lombarde (2351 m.) i Cime de la Bonette-Restefond (2802 m.), a jutro królewski etap pod L'Alpe d'Huez i Col du Galiber. wczoraj Evans stracił koszulkę, ale dalej pozostaje głównym faworytem. dziś nasz Sylwek zapowiada atak pod drugi podjazd, w niedziele przyjechał 16, więc siły ma. oby mu ich wystarczyło na walkę z najlepszymi. ![]() oglądać! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Ogólne refleksje po tegorocznym wyścigu:
Cieszy mnie bardzo, że wygrał Sastre. Zawsze był gdzieś w cieniu, a przecież w górach potrafi jeździć świetnie. Atak na Alpe D'huez bardzo mi się podobał. Evansa też lubię, ale na takim wyścigu trzeba atakować a nie czekać na czasówki. Sylwek bardzo dzielnie jechał i na pewno możemy być zadowoleni z występu Polaka. Czasami niestety tracił przez pomaganie, ale taka jego praca. Wyścig był dosyć ciekawy, bo trudno było wskazać faworyta, ale jednak z mało było ataków w górach... Text miesiąca, Krzysztof Wyrzykowski: "Góra urodziła mysz"... :| ![]()
Za Wisłę, za nasz TS pójdę aż po życia kres !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Nie ma fanów kolarstwa? ;-)
Cytat:
Cytat:
Więcej w serwisie specjalnym o Tour de Pologne - TDP2008.pl Fajnie się TdP zapowiada w tym roku ![]() ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Jednak znalazłem
![]() ![]() ![]() Już myślałem że tematu o kolarstwie nie będzie - kto oglądał dzisiejszy odcinek Tour de France A zwłaszcza ostatnie 6 kilometrów - no sama esencja kolarstwa aż sobie nagram chyba powtórki wieczorne bo takie ataki nie zdarzają się zbyt często ![]() Prośba do założyciela tematu albo adminów żeby zmienić tytuł na coś "ogólnie o kolarstwie". Thx EDIT: figlarze ![]()
Ostatnio edytowane przez Kocur : 19.07.2009 o godz. 20:56.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ja już odpadłem...
Dwa tygodnie czekałem na jakiś atak, dzisiaj mi się już nie chciało... To już nie jest kolarstwo - tylko szachy, a te może ciekawią, samych graczy - widzów już mniej. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
wczoraj WRESZCIE się coś działo.
śmieszne były te dwutygodniowe szachy Astany, niestety, ale trzeba powiedzieć, że takie historie niszczą kolarstwo i przyjemność jego oglądania. apropo jeszcze całego Touru, szkoda, że nie ma Sylwka.. myśle, że razem z Kreuzigerem i Nibalim mógłbym w górach pojeździć wysoko. jeszcze dwa ciekawe etapy, szczególnie ten jutrzejszy z dwoma potężnymi podjazdami, później czasówka no i Mont Ventoux. oby jeszcze było ciekawie, bo narazie wygląda to na Tour de Contador, nie widać kogoś, kto mógłby mu odskoczyć jutro chociażby. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Myślę że mimo że Contador już mrozi szampana to dzisiaj na podjeździe pod Mont Ventoux też będzie wesoło
![]()
Ostatnio edytowane przez Kocur : 25.07.2009 o godz. 11:20.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W stolicy Polski - Warszawie, rozpocznie się 66. edycja Tour de Pologne. Największy wyścig kolarski w naszym kraju, wchodzący w skład elitarnego cyklu ProTour, liczy sobie siedem etapów, a meta usytuowana jest w Krakowie. Zapraszamy do zapoznania się z prezentację pierwszego etapu.
Tuż przed godziną 16, na placu Trzech Krzyży w centrum Warszawy rozpocznie się pierwszy dzień zmagań. Na kolarzy czeka 9 rund o długości 12 kilometrów, co daje nam łączny dystans 108 kilometrów. Na trasie usytuowana trzy lotne finisze, jedną premię górską 4 . kategorii (na 6. okrążeniu) oraz premię specjalną z okazji 65. Rocznicy Powstania Warszawskiego. Finisz kolarzy przewidziany jest na godzinę 18................. Prezentacja pierwszego etapu http://tdp2009.pl/ ![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
No a meta w Krakowie za tydzień
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakiś żart ta relacja w TVP. Brak helikoptera w Warszawie, czyli 0 reklamy miasta.. w ogole brak helikoptera w wyscigu kolarskim to kpina.. Do tego pierwszy kolarz przejezdza mete a komentujący nie mają pojęcia kto to jest, koniec transmisji 2 minuty pozniej bez podania jakichkolwiek wynikow. Super.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Przebywanie pół metra od przejeżdżającego peletonu na mecie to niesamowite przeżycie.
Wspaniała impreza, wspaniała reklama kolarstwa oraz Polski. Wiadomo jeszcze się musimy uczyć od najlepszych i to sporo ale i tak jest bardzo dobrze. Atmosfera podczas finiszu dosłownie jak na meczu ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nie wiem co w tym fajnego, czekać pół godziny żeby zobaczyć kolarzy przez kilka sekund
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wg mnie to powinni powalczyć o to żeby wyścig był w eurosporcie i szedł na całą Europę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
TDP był transmitowany w Eurosporcie... niestety nie na żywo i nie w całości. Po każdym etapie był pokazywany obszerny skrót.
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 08.08.2009 o godz. 21:11.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Rutkiewicz jeszcze na prowadzeniu - pierwsze okrążenie wokół Błoń
![]() Ballan na podium ![]() Ad1. Kolarzy widzi się przez dobrych kilka minut - zwłaszcza jeśli robią pętle jak dzisiaj. Ad2. Jak się nie jeździ to faktycznie nie każdy uzna to za interesujące EDIT: Rozwaliła mnie scenka jak na początku Lajkonik łaził po asfalcie i koleś mówi że jest lajkonikiem klubu który jest tutaj za plecami - a ktoś z tłumu krzyczy - Złodzieju - Lajkonik jest Zwierzyniecki ![]() to taki mały akcent kibicowskiEDIT: tak to jest jak się pisze wieczorem zmęczony :/
Ostatnio edytowane przez Kocur : 09.08.2009 o godz. 06:48.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obejrzałem obie imeprezy jt. TDP i TDF i jeszcze musimy sie dużo uczyć w tej kwestii.
Być moze Eurosport lepiej to pokazuje ale też sama reżyserka, tabele czasów, ujęcia z helikoptera i nawet sam dobór tras przedstawia się na TDF dużo lepiej, w której nie brakuje ujęć pięknych krajobrazów czy zabytków. TDF może zaciekawić laika, w tym temacie ( tak było ze mną) a TDP raczej obejrzałem z ciekawości i chęci porównania. Niestety wypadamy bardzo cieniutko. Taki dobór tras chyba nie jest idealny jeśli praktycznei z każdym razem na metę wpada cały peleton ? A kiedy zaczyna się Velta Espania ? Chyba będzie na Eurosporcie ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Trochę lipny prawdę mówiąc ten TDP.
Dawniej jak się kończyło w Karpaczu to faktycznie najlepsi górale wygrywali a teraz różnice małe, nawet czasówki nie było a byłaby ciekawa przy takich małych różnicach. Dziwne, że w Zakopanym i w okolicach nie udało się znaleźć jakiegoś hardkorowego podjazdu tak jak w Karpaczu. A jak już jest meta w Krakowie to powinien im Czesław dać parę rundek pod Zoo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Inna sprawa to sposob relacji TVP. Jednym słowem - żenada. Kto ogladał TdF w eurosporcie wie o czym mowie. Tam jest profesjonalny komentarz, brak powtarzania wszystkiego w kółko, większy spokoj, Jaronski z Wyrzykowskim są zdecydowanie najlepsi w Polsce w swoim fachu. Do tego techniczna strona - pomiar czasu na bieząco, pomiar odległości, przekroje trasy, podpisywanie zabytkow na ekranie - POKAZYWANIE zabytkow na ekranie, wieksze uzycie helikoptera (to ze nie było helikoptera w Warszawie to jakiś zart). No i brak Kurzajewskiego w studiu. A to, że TVP robiła 30 minutową przerwe w decydujących momentach kazdego etapu na reklamy + telexpress + reklamy uwazam za skandal i naprawde nie wiem co za idioci tam pracują. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|