The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Silvestro
Senior Member

Od: 02.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2009, 21:02
Brawo Pawełek! Co za cudowna interwencja
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 07.08.2009, 21:02
Moze zamiast przyczepiac sie do Pawelka (chociaz to jest wina w 90%), to lepiej do zawodnika ktory frajersko stracil pilke a drugi stal obok sie sie temu przygladal...

Cebanu do bramki ?
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 07.08.2009, 21:03
Kapitalny mecz Pawla Brozka! 2 razy wylozyl na tacy pilke Maleckiemu, po jego dotknieciu padl samoboj. I to jest wlasnie gra dla druzyny

Pawelek, co mecz to blad...
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Ja nie wiem co z tym Pawełkiem. Facet jest po prostu nie do odgadnięcia. Jak mógł coś takiego puścić
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

I tak miało być - pełna kontrola, zero szans dla miedziowych, tak trzymac. Tylko Valdesa zmieńcie bo on juz nawet na ekstraklase jest slaby :(
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.08.2009, 21:07
Cała drużyna zagrała naradę dobry mecz.
Szczególnie Małecki zasługuję na pochwalę 2 bramki plus kilka ciekawych zagrań.
Pawełek skutecznie nas utwierdza w przekonaniu ,że marny z niego bramkarz
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Udało mi się dzisiaj wytypować skład, strzelców, zmiany - tylko wynik nie siadł. Myślę, że jak ostatnio broniłem Mauro na forum, to nie bez powodu. Pokazał dzisiaj dojrzałą grę, dużo precyzji, dużo odbiorów, mało strat. Porządny występ.

O Pawełku póki co się nie wypowiadam bo nie chcę oglądać forum jako gość przez następny tydzień, a łagodniej niestety nie jestem w stanie.

A co do meczu, to całkiem ładnie - Zagłębie jakby wystraszone, my pewnie w obronie. Bardzo spodobała mi się dzisiaj gra Alvareza, gra z przodu z chłopakami idzie za akcją, nie to co Piotr, który z tyłu rozmawia z Głowackim i Marcelo ale do przodu nie pójdzie. Łobo słabiej niż ostatnio, Małecki skutecznie, Brożek nieskutecznie, Kirm bezbarwnie, Sobolewski nijako. Ale mało było przestojów, dlatego mecz na plus zdecydowany.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Gramy bez bramkarza...
Odpowiedz cytując
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 07.08.2009, 21:09
Dajcie szanse Ileeeee!!!!
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.08.2009, 21:10
I niech Mariusz teraz nie mowi ze Valdezowi tez sie takie zdarzaja.... Ja rozumiem ze moze sie to przytrafic raz , drugi ale kuurwa nie dziesiaty!

A tak poza tym show to bardzo bardzo jestem zaskoczony nasza gra!
Przez 93minuty preing i agresja. Dawno takiego meczu nie widziałem w wykonaniu Wisly ( chyba z Barca ostatnio )
Brawo Alvarez! Duzo razy sie podlaczał do przodu i w defensywie tez był bardzo dobry ( moze jeden blad miał )
Brawo Patryk Malecki! Wiślak z krwi i kosci i waleczny! Biega za dwoch. Ladna bramka i dobra gra!
I musze pochwalic jeszcze 3 graczy. Gławackiego z Marcelo - to to robili na obronie dzis to byla bajka. Czycili wszystko nawet momentami na połowie przeciwnika. No i Mauro Cantoro - dobry mecz. Wprowadzil spokoj, dobrze rozgrywal na boki.

Brawa dla reszty druzyny za zaangazowanie. BRAWO WISŁA! 2/30 planu wykonane!
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 07.08.2009 o godz. 21:13.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.08.2009, 21:11
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Gramy bez bramkarza...
No tak to mówić nie możesz.
Cały mecz ładny w jego wykonaniu, grał pewnie i dokładnie.
Gdyby nie ten doliczony czas pewnie wielu by go chwaliło

Widać każdy ma swojego Cabaja...
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.08.2009, 21:11
Ten mecz to był majstersztyk .Gol na 1:4 ,coz mowic , dobrze ze przy takim wysokim wyniku dla Wisly,choc morale troche spadło ,ale i tak jest super super super
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 07.08.2009, 21:12
Nuitari napisał(a):Wyświetl post
Koniec: 4:1
Mariusz puścił Pawełka ;-)
Mecz był wygrany, więc ten głupi gol nie zrobił różnicy, oby nie zdarzały się takie sytuacje w przyszłości przy mniej korzystnym wyniku.
Właśnie głupi gol robi różnicę !!!!! Chłopaki zapieprzali 90 min. i 0:4 im się należało , a niejaki pan Mario Valdes Pawełek im to zabrał !!!!!!!!!!!!!!!!!! Bravo !!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21542
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.08.2009, 21:13
mic napisał(a):Wyświetl post
Moze zamiast przyczepiac sie do Pawelka (chociaz to jest wina w 90%), to lepiej do zawodnika ktory frajersko stracil pilke a drugi stal obok sie sie temu przygladal...

Cebanu do bramki ?
Człowieku strata była na połowie a strzał z 45 metrów!!!!! Rozumiesz co piszę Z 45 metrów!! I piłka nie leciała lobem tylko się odbijała...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.08.2009, 21:14
wislacki napisał(a):Wyświetl post
No tak to mówić nie możesz.
Cały mecz ładny w jego wykonaniu, grał pewnie i dokładnie.
Gdyby nie ten doliczony czas pewnie wielu by go chwaliło

Widać każdy ma swojego Cabaja...
niestety ten ładny występ w jego wykonaniu jak Ty to nazywasz i z czym ja tez sie zgadzam, zamazał kiksem, po ktorym dla mnie powinien usiasc na ławie czym prędzej...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Stary 07.08.2009, 21:15
Gra wygladala niezle, w koncu wykorzystujemy sytuacje brawo za wynik! Mimo tej pieknej bramki ktora wpuscil Pawełek bede zaskoczony jezeli w nastepnym meczu zagra Cebanu...(chociaz bym chcial).

Mam jeszcze pytanie, kto mi wyjasni czemu wchodzi Cantoro, a nie swietnie wygladajcy na treningach Jirsak(tak mowil nasz trener)?
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.08.2009, 21:16
Po wpadce z Levadią takie zwycięstwa miały budować atmosferę w drużynie i wszystko dobrze szło do 92 minuty. Błąd Pawełka zniweczył całą magię tego znakomitego zwycięstwa.
Odpowiedz cytując
Saturas
Senior Member

Stary 07.08.2009, 21:16
mic napisał(a):Wyświetl post

Cebanu do bramki ?
A może jednak w końcu przyczepić się do Pawełka bo to właśnie w 100% jego wina.

Ten człowiek dziś pokazał że nie powinien bronić bramki Wisły.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2009, 21:18
tylko_na_kilka_dni napisał(a):Wyświetl post
Mam jeszcze pytanie, kto mi wyjasni czemu wchodzi Cantoro, a nie swietnie wygladajcy na treningach Jirsak(tak mowil nasz trener)?
Bo Cantoro dostał szansę, żeby pokazać że mimo 8 lat w Wiśle - nie jest darmozjadem i ciągle potrafi grać w piłkę, co udowodnił grając w mojej ocenie lepiej niż Diaz i lepiej niż Sobolewski.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.08.2009, 21:19
Z tym "lepiej" to zdecydowanie przesada. Ale zagrał dobrze -- dużo lepiej niż się po nim spodziewałem
Odpowiedz cytując
konrad89
Member

Od: 07.2009

Nie no porażka z tym Pawełkiem.Chłop przez 92 minuty gra dobry mecz jak nie on. Wychodzi do dośrodkowań, pewnie łapie piłki i taki babol. Miał okazję żeby się psychicznie podbudować no to się podbudował. A co do meczu to pozytywnie zaskoczyła mnie gra Wisły. Pressing i waleczność do ostatniej minuty. Szkoda, że Brożek się nie przełamał, ale co się odwlecze...
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Ludzie to byla poezja naszej "skopanej ligi" ,nawet Cantoro gral 5 razy lepiej niz zawsze , widac ze Skorza dal im trening pod mecze el. Ligi Mistrzow 4 runde ,a olali Levadie fizycznie, ale coz brawo Wisełka
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.08.2009, 21:20
Świetny mecz w naszym wykonaniu. Dawno nie widziałem tak grającej Wisły. Dużo kombinacyjnych akcji, podłączanie sie cały czas bocznych obrońców. Miło się to oglądało. Kolejny dobry mecz Łobo. Brożek wciąż nie przełamany, ale znów asystuje. Dziwnie sie jednak poczułem jak padł gol samobójczy, a Brożek stojący obok w ogóle nie okazał radości. Byłem przekonany, że piłka poleciała koło bramki...

Pawełek przez 92 minuty bardzo dobry mecz, ale w 93 minucie znów zje**ł mi humor.

Pierwszy gol genialny ponad połowa drużyny na spalonym
Ale sędzia boczny zrewanżował sie 9minut później pokazując spalonego, którego nie było a Brozio wychodził sam na sam.

Lechia 6:2, Wisła 4:1 ))))))))
Ostatnio edytowane przez Kamson : 07.08.2009 o godz. 21:29.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
Kapitalny mecz Pawla Brozka! 2 razy wylozyl na tacy pilke Maleckiemu, po jego dotknieciu padl samoboj. I to jest wlasnie gra dla druzyny

Pawelek, co mecz to blad...
kapitalny mecz
asysty rzeczywiscie swietne ale znow gral kiche

jednak chcialym sie skupic na Mariuszu tak sie zastanawiam czy taki zawodnik ma prawo grac w Wiśle?
Talinn , Chorzow , Lubin to sa tylko przyklady z tego sezonu , jak mozna stracic bramke 40 metrow , ja tego nie pojmuje , mam tylko nadzieje ze pomimo tych klopotow z kasa znajdza sie srodki na bramkarza , albo Cebanu w bramce od nastepnego meczu
Ostatnio edytowane przez madenn : 07.08.2009 o godz. 21:24.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Błagam !!!!!! Błagam redakcje .. Niech przy nastepnym wywiadzie zostanie postawione pytanie : do Skorzy : Czy bedzie Pan sprowadzal nowego bramkarza czy do bramki wejdzie ILIE nosz cholera jasna jeden mecz w lidze czy to cos sie stanie jak raz Ilie zagra caly mecz ? CHYba ze jest slabszy ale to niemozliwe
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.08.2009, 21:22
Fantastyczna bramka Małeckiego (jak i cała akcja Wisły)

http://www.youtube.com/watch?v=LncpzUnD_2E
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 07.08.2009, 21:24
Obawiałem się tego meczu, bo wydawało mi się, że Zagłębie po zimnym prysznicu w Warszawie wyjdzie podwójnie zmobilizowane na Wisłę i będzie chciało u siebie pokazać, że potrafią wygrywać także w Ekstraklasie. Całe szczęście Wisła zagrała na poziomie takim do jakiego przyzwyczaiła w Polsce, czyli mistrzowsko. Szkoda straconej bramki ale innej możliwości póki co nie ma. Brawo Wisła!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.08.2009, 21:25
Aha i Piasecki tez sie nie popisal , nie podał reki Maleckiemu.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 07.08.2009, 21:25
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Błagam !!!!!! Błagam redakcje .. Niech przy nastepnym wywiadzie zostanie postawione pytanie : do Skorzy : Czy bedzie Pan sprowadzal nowego bramkarza czy do bramki wejdzie ILIE nosz cholera jasna jeden mecz w lidze czy to cos sie stanie jak raz Ilie zagra caly mecz ? CHYba ze jest slabszy ale to niemozliwe
Możliwe, oglądnij sobie mecze PE z zeszłego sezonu gdy w bramce stał Ilje. Wszystko co leciało w bramkę lądowało w siatce.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 07.08.2009, 21:26
Po takim meczu aż ciśnie się pytanie: Dlaczego do k*** n*** tak się nie dało w Tallinie?
Na duży plus na pewno gra Małeckiego - widać że chłopak poważnie walczy o nowy dobry kontrakt Natomiast na miejscu Mariusza Pawełka wręcz bym się pochlastał. W rewanżu z Levadią - szmata z dystansu, z Ruchem - gol tylko że nie uznany, dzisiaj - bramka z dystansu, dobrze że bez konsekwencji. Jedyna różnica, że po 4:0 my bylibyśmy liderem, a po 4:1 liderem jest Lechia. Nie chcę tu najeżdżać na Mariusza, ale ten co go trenuje jest albo ślepy, albo nadaje się najwyżej do trenowania Cabaja 2-6.

Tak na marginesie - albo chłopaki chcą na poważnie "odkupić" katastrofę w pucharach, albo Skorża rzeczywiście ich pogonił do pracy. Mam nadzieję, że jedno i drugie (plus rozmowa z Cupiałem). Oby sił i chęci nie zabrakło w kolejnych meczach, zwłaszcza gdy przyjdzie do starcia z "górą" - a towarzystwo z Bułgarskiej czy Łazienkowskiej bardzo niechętnie oddaje punkty.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów