|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Zawsze możesz sobie nazywać bzdurami i pustosłowiem nawet najbardziej oczywiste prawdy w sporcie. I reagować alergicznie na ich widok nawet na forum. Wiadomo już, dlaczego "filozofia" takich jak Ty ciągle przegrywa i wiedzie do różnych Lewadi. Skoro o liczeniu wspominasz - nie wiem, do ilu Ty liczyć umiesz (i nie mam ochoty się tego dowiadywać – zastrzel mnie!). Zarząd i RN jak widać jeszcze niedawno nie doliczyli się prawidłowo prawych obrońców i skutecznych napastników. Może brali korepetycje u Ciebie? Kalkulujecie równie trafnie. Coś więc tu może jest na rzeczy. Pewnie, że klub nie grzeszy groszem. Jak wiele innych, mimo to postępujących inaczej niż u nas. Aha i nie chciałbyś wiedzieć, za kogo Cię nam. Naprawdę. Więc lepiej nie pytaj. Nie pora i nie miejsce. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
||
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Dobra skończmy z ta przeszłością. Nie ma już Lavedii.
A tak z innej beczki kiedy przyjeżdża do Krakowa ten Apiah podpisać kontrakt z Wisłą? Dobra głupie pytanie heheh Wiem, słaby żart ;P
Ostatnio edytowane przez Waldi69 : 07.08.2009 o godz. 22:03.
![]()
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powiem tak: Jest na całym świecie udowodnione, że drużyna z prawym obrońcą i skutecznymi napastnikami radzi sobie dużo lepiej i osiąga znacznie lepsze wyniki, niż drużyna bez nich - zwłaszcza wtedy, gdy nie ma formy i możliwości, by w inny sposób skompensować ów brak. To kolejna oczywistość w sporcie. Neprzypadkowo żaden profesjonalny klub nie startuje do pucharów i w sezon bez obrońców i napastników.
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.08.2009 o godz. 11:18.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szkoda że Cristiano Ronaldo przeszedl do Realu, bo tak byłaby szansa żeby i z nami negocjował ...
A tak szczerze mówiąc w obliczu dziury budżetowej takiego zawodnika jak Apiah nie ma szans zakontraktować. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wczoraj widzieliśmy chyba że problem naszego klubu to nie tylko obrońcy czy napastnicy Pan Mariusz znowu popisał się rewelacyjną paradą po której wyjmował piłe z bramki... dlaczego w klubi nikt nie ogląda sie za jakimś nowym nabytkiem na tą pozycje? bo o ile inny zawodnicy są czasem w słabszej formie o tyle bramkarz nie ukrywajmy to cienias (w moim mniemaniu, bo jak by nie patrzeć to że raz na jakiś czas zagra świetnie nie robi z niego golkipera ale wlaśnie gra na równym poziomie a tej brak...) dobrze że pomysł ze skautingiem ruszył bo widać że Pan Cupiał w klub chce inwestować i wreszcie robić to z głową.
a tak na marginesie kibice jednej drużyny jak mniemam fani piłki nie powinni po sobie tak jeździć pogadajmy na poziomie każdy na forum ma prawo do najglupszej choćby wypowiedzi chyba więc bawmy sie tym że pisać nam wolno pozdro for all!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jakby dołożył wczoraj ze 2 bramki, a miał ku temu kilka 100% sytuacji, to kto wie.. tak to nie sądzę żeby po tym co zobaczyli chcieli go brać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Przez dwa lata przetestowaliśmy ok. 20 bramkarzy... ale nie.. wcale się u nas nikogo na tą pozycję nie szuka...
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mnie aż się wierzyć nie chce, że wśród tylu kandydatów nie było ani jednego, który i sportowo i finansowo byłby w zasięgu Wisły. Szopka z bramkarzami to akurat największy minus obecnej polityki transferowej, bo przecież nie można się czepiać transferów Jopa, Garguły, Kirma czy wypożyczenia Alvareza. Albo nie szukamy bramkarza i dajemy do zrozumienia Pawełkowi, że jest numer "1" albo działamy konkretnie i kogoś ściągamy, bo tak nie wychodzi to ani Mariuszowi ani Wiśle na dobre.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Odnosnie newsa o pobycie niemieckich menagos na naszym meczu. Wydaje mi sie ze wkrotce bedziemy mogli sie spodziewac odejscia jednego z najzdolniejszych polskich pilkarzy bo po takim wystepie jaki zaliczyl Maly to... az strach pisac.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
wydaje mi się że taki menadzer nie tylko na statystyki patrzy. Bo wg mnie poza tymi golami, to Mały nic wielkiego nie pokazał. Miał dużo strat, niecelnych podań. Do tego kilka razy źle przyjął piłkę. Owszem, wiatr robił, ale to na Polską ligę wystarczy, nie na niemiecką. Moim zdaniem za dużo szumu jest wokół Patryka ostatnio. Za dużo wywiadów i artykułów sportowych. Żeby tylko mu to na złe nie wyszło, bo może być naprawdę świetnym skrzydłowym jak poprawi mankamenty w grze, a że jest młody to mam nadzieję że mu się to uda. Po wczorajszym meczu prędzej spodziewałbym się oferty dla takiego Marcelo, który grał bardzo solidnie w obronie, i bramke też dołożył. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Tak, na pewno. Małecki strzelił 2 bramki i już pół Europy go chce.
Jeszcze sporo mu brakuje i na szczęście on nie spieszy sie do odejscia. A nasza obecna kadra wcale aż tak źle nie wygląda. Forma już teraz też jest przyzwoita. Tak naprawdę to przegraliśmy z kontuzjami. Wyleczą się Boguski, Garguła i Singlar to nie powinno być problemów z walką o LM. Na szczęście Lech trafił na słabego przeciwnika w LE i powinien go przejść, dzięki czemu będzie miał jeszcze kolejne 4 ciężkie mecze, na których głównie będzie skupiał swoją uwagę. Jeśli chodzi o bramkarza to kasę którą wymarnowaliśmy na testy moglibyśmy przeznaczyć od razu na normlany transfer . Przecież testowanie 20 zawodników pochłonęło kilkadziesiąt tys. EUR. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Proszę o Mateusza Bąka albo Gikiewicza !
Nie będzie nic nowego w sprawie bramkarza |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O, Gikiewicz właśnie karny obronił.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
dlatego tez testowania 20 cieniasów nie uważam za szukanie bramkarza. nawet w naszej lidze znajda się świetni piłkarze tylko że zakupy robi sie u nas przed eliminacjami LM jak juz wszyscy inni sie dogadają.. mam taka opinie więc nie wskakujcie na mnie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
"Atak: w pierwszej połowie zupełnie bezradny, w drugiej duże ożywienie wniosło wejście Leszczaka. 17-latek swoją dobrą grę przypieczętował świetną akcją i bramką, w dużym tłoku przeprowadził krótki rajd zakończony we wcale nie łatwej sytuacji perfekcyjnym uderzeniem. Szkoda, że ten zawodnik prawdopodobnie już wkrótce pożegna się z Wisłą..."
O co tu chodzi, dlaczego ma odejść? Chyba nie definitywnie. Bo jeśli tu chodzi o wypożyczenie do Polonii Bytom to jestem jak najbardziej za, ale czy aby na pewno tu o to chodzi? Mógłby ktoś to sprecyzować....? ![]()
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby chodziło o wypożyczenie, autor raczej nie używałby słowa "szkoda".
Wie ktoś o co chodzi? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wierzę, że sprzedają Leszczaka, gościa który się cały czas wyróżnia w MESIE i jako 17 latek gra bardzo dobrze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21538
wg. tego info sprzed tygodnia ma być wypożyczony, a "szkoda" odnosi się moim zdaniem do sytuacji kadrowej Młodej Wisły, w której nie bedzie za bardzo kim straszyć w ataku, gdyby Leszczak został wypożyczony. No chyba, że się coś zmieniło w tej kwestii.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Kazimierski chyba gada po pijanemu
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,69...za_nie_ma.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ściągnięty do Wisły jako reprezentacyjny junior, zapowiadał się naprawdę ciekawie (i wiem to nie z legend i opowiadań, a z własnego oglądu ww.). Niestety złamana noga i kilka lat walki o to by wrócić do piłki (Dawidowski to przy nim pikuś). Wisła zachowała się fair i pomogła mu w tym. P.S. Odnośnie ostatniego zdanie o Leszczaku (tego od "Szkoda ..."), to akurat nie moje, a dopisek redakcji. Tam proszę kierować pytania ![]() Generalnie chłopak zapowiada się na niezłego grajka. Ale między zapowiada się, a niezłego jest jeszcze duuużo solidnej pracy potrzebne. Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez Adasss : 09.08.2009 o godz. 22:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
ja czytam wypowiedzi tego goscia to az sie cos we mnie gotuje. To w takim razie od czego on jest w naszym klubie Drugi darmozjad po Dawidowskim Jak katarynka powtarza w kółko "Mariusz jest zaszczuty","Mariusz jest nieobliczlany" "Marusz to' ,'Mariusz sramto" Wiec OD CZEGO ZES PAN JEST PANIE KAZMIERSKI,rozumiem ze rolą trenera bramkarzy jest podnoszenie jego kwalifikacjji ,a nie wkólko narzekanie jaki to Mariusz jest zaszczuty. No ze Skorza trzyma takiego "fachowca" to az sie zygac chce. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na onecie od dwóch dni przepisują wiadomości, że Brożek ma być sprzedany do Hannoveru. Osobiście nie wiem czy to kaczka dziennikarska, pewnie tak, bo to PS ale jakby co to naprawdę trzeba by kupić przynajmniej jednego napastnika
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Taa, uważaj... już widze jak ktoś w tym lubie kupuje napastnika. Przecież podobno mamy dziurę budżetową (bo ktoś sobie założył, że nie odpadniemy w drugiej rundzie el LM), więc kasa z Brożka co najwyżej ją załata.
Co do samego transferu, to wyciagniecie za Brożka 2.5 mln € w jego obecnej formie to by było mistrzostwo świata. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|