The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2009, 13:40
mysle ze zawini łtylko przy 2 bramach, a obroncy stwarzali mu wiecej problemow niz napastnicy przeciwnej druzyny xd

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.08.2009, 13:40
Ale jak grała ich obrona, nic dziwnego, że Nurković puścił aż 5 bramek. Sam jestem bramkarzem w klubie(juniorzy starsi) i wiem, że jak moja obrona gra do kitu to tracę motywacje. Szczególnie jak poprawy nie widać.....
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 05.08.2009, 15:38
Takich klopsów jak u naszego to tam nie widzę.Jakby to był Pawełek to by z 8:0 było
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 05.08.2009, 16:18
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Takich klopsów jak u naszego to tam nie widzę.Jakby to był Pawełek to by z 8:0 było

już bez przesady.

wymień mi proszę 5 błędów Pawełka po ktorych padły bramki.

ja pamiętam mecz z Lechem + Levadia.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Pinechas
Member

Od: 05.2003

Stary 05.08.2009, 17:42. no proszę
HEDu napisał(a):Wyświetl post
mysle ze zawini łtylko przy 2 bramach, a obroncy stwarzali mu wiecej problemow niz napastnicy przeciwnej druzyny xd
no to jak tylko dwie zawalił, to nie wiem czemu go do Wisły nie wzieli
Odpowiedz cytując
kuba16
Member

Od: 02.2006

Stary 05.08.2009, 18:26
Stanley Chinedu Ihugba - zawodnik Lyn Oslo, ostatniego zespolu norweskiej ekstraklasy. technicznie dobry, silny fizycznie, wyceniany przez niemiecki portal na 300 tys euro. Ogladam wlasnie emcz Lyn - Liverpool, przentuje sie solidnie.i nie jest to zawodnik nierealny. nie moiwe zeby go odrazu kupowac, ale...zainteresowac sie ktos z Wisly moglby...oczywiscie teraz po odpadnieciu z extonia nie ma na co liczyc:(
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.08.2009, 18:32
Pinechas napisał(a):Wyświetl post
no to jak tylko dwie zawalił, to nie wiem czemu go do Wisły nie wzieli
nie mowie teraz ze był to jego dobry mecz, no ale ja stwierdzam jak sie prezentował w sparingach na youtube, wiecej nie moge

Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 05.08.2009, 18:33
Lyn to mloda druzyna i za niewielkie pieniadze sciagaja utalentowanych mlodziezowych reprezentantow swoich krajow.Tylko co z tego jak nie osiagaja sukcesow w swoim kraju.Ale to wlasnie z Lyn Oslo przeszedl do Chelsea Obi Mikel, a osatnio z Molde do MU jakis mlody senegalski napastnik.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.08.2009, 18:35
Cytat:
Kiks z Lechią Gdańsk, ostatnia bramka niezaliczona, ale ewidentny błąd w meczu z Ruchem Chorzów.
W każdym spotkaniu masz masę kiksów. Oglądam kazdy mecz Wisły w lidze i powiem CI, że przypomina mi się Piekutowski. Pawełek co dostanie piłkę to zamiast kopnąć do góry to kopie płasko na tzw. pałę i zawsze przejmuję piłkę obroncy druzyny przeciwnej.

Niech zostanie z fachowcem Kazimierskim i potrenuje wykopy, gdyż jest to podstawa.

Wisła Kraków 4;1 Cracovia - Ewidentny błąd.
Totenham - Wisła Kraków, 2 bramka dla Anglików
WIsla Kraków 21 Cracovia bramka Kuliga Sezpm 2007/2008
Wisla Krakow 1;4 Lech Poznan ( 1 bramka - zawinił, 3 bramka - również
Gornik Zabrze 1;1 Wisłą Krakow (Bramka Pitrego)
Slask Wroclaw 2;1 Wisla Krakow (Bramka MIly)
Odpowiedz cytując
kuba16
Member

Od: 02.2006

Stary 05.08.2009, 19:14
dodam do tego mecz z Legia przegrany 1:2, z Levadia na wyjezdzie, choc u siebie tez mozna sie doczepic, to tak na szybko. zapewne 5 kikosow zobaczymy w tej rundzie
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.08.2009, 20:01
kuba16 napisał(a):Wyświetl post
dodam do tego mecz z Legia przegrany 1:2, z Levadia na wyjezdzie, choc u siebie tez mozna sie doczepic, to tak na szybko. zapewne 5 kikosow zobaczymy w tej rundzie
Przegraliśmy 1:2, ale gdyby napastnicy potrafili wtedy strzelić to 5 powinna być do przerwy, a 2 połowa to powinna być tylko formalność. Tu nie bramkarza, a trenera trzeba zmienia w pierwszej kolejności, bo co z tego, że przyjdzie jakiś dobry bramkarz jak Kazimierski i tak go załatwi i może grać jeszcze gorszą padlinę niż Pawełek. Zatrudnienie zmiennika dla Pawełka to cel numer 2.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 05.08.2009, 20:45
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Przegraliśmy 1:2, ale gdyby napastnicy potrafili wtedy strzelić to 5 powinna być do przerwy, a 2 połowa to powinna być tylko formalność. .
Taa... ale gdyby ale gdyby. Ale gdyby w bramce stał Szczęsny a nie był powieszony ręcznik, ale gdyby w ataku grał Franek z Żurawiem albo chociaż Olo, a nie chybił-trafił - to tak samo. Nie ma co gdybać.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 05.08.2009, 21:10
Proud napisał(a):Wyświetl post
już bez przesady.

ja pamiętam mecz z Lechem + Levadia.
no widzisz nawet nie zdążyłem Ci odpisać...
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 05.08.2009, 21:40
skeba napisał(a):Wyświetl post
Kiks z Lechią Gdańsk, ostatnia bramka niezaliczona, ale ewidentny błąd w meczu z Ruchem Chorzów.
W każdym spotkaniu masz masę kiksów. Oglądam kazdy mecz Wisły w lidze i powiem CI, że przypomina mi się Piekutowski. Pawełek co dostanie piłkę to zamiast kopnąć do góry to kopie płasko na tzw. pałę i zawsze przejmuję piłkę obroncy druzyny przeciwnej.
ale mówię o bramkach zawalonych, nie o kiksach bez konsekwencji. Chodzi o to ile meczy nam przegrał.Sam mam palpitacje serca nie raz przez Mariusza.Wybicia ma fatalne, ale na razie na Jego szczęście żadne z nich nie zakończyło się golem dla przeciwnika.

skeba napisał(a):Wyświetl post
Wisła Kraków 4;1 Cracovia - Ewidentny błąd.
Totenham - Wisła Kraków, 2 bramka dla Anglików
WIsla Kraków 21 Cracovia bramka Kuliga Sezpm 2007/2008
Wisla Krakow 1;4 Lech Poznan ( 1 bramka - zawinił, 3 bramka - również
Gornik Zabrze 1;1 Wisłą Krakow (Bramka Pitrego)
Slask Wroclaw 2;1 Wisla Krakow (Bramka MIly)

z tymi kiksami się zgadzam.

w derbach każdy bramkarz wychodzi na ta odległość w czasie gry, aby skrócić pole gry. A że Sasinowi wyszedł przypadkowy lob, to nie Jego wina. Bo na pewno nie mierzył.

z TT dla mnie to był błąd obrony, a nie Pawełka.

z Górnikem rówinież mocno przypadkowy strzał. Mało który bramkarz wybiłby tą piłkę. Dostał za kołnierz, ale nie był źle ustawiony, po prostu fart Pitrego.

kuba16 napisał(a):Wyświetl post
z Legią też mocno naciągany ten błąd. Z Levadią się zgadzam.

Arapaho napisał(a):Wyświetl post
no widzisz nawet nie zdążyłem Ci odpisać...
mi nie chodzi o to, by bronić Mariusza, ale pomimo jego wielu złych momentów, kiksów, nie możemy powiedzieć że zawala nam mecze. Dla mnie jego złe interwencje miały skutki w wynikach ze Śląskiem, Lechem, Levadią i może z Cracovią w sezonie 07/08. Po porstu wkurza mnie ciągłe krytykowanie Pawełka za wszystkie niedole i problemy Wisły. A blędy zdarzają się najlepszym bramkarzom Świata, nie wspominając o takich pokroju Boruca czy Kuszczaka, jakby nie było reprezentacyjni bramkarze.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.08.2009, 22:58
http://sport.interia.pl/raport/wisla...-wisle,1349010

Wreszcie ktoś do ataku. GRał w FC POrto.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
arturtsw
Member

Stary 05.08.2009, 23:15
Ale on prezesem? prędzej właśnie dyrektorem sportowym ale prezesem? Oświeccie mnie
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.08.2009, 23:15
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/raport/wisla...-wisle,1349010

Wreszcie ktoś do ataku. GRał w FC POrto.
Tak tak myślę, że jak jeszcze ściągną Kazia Kmiecika to atak będzie na Ligę Mistrzów ;P
A tak poważnie to myślę że było by to korzystne dla Wisły. Gość wie jak zarządza się w profesjonalnym klubie, ma do tego doświadczenie.
Szacunek dla M. Wilczka ale jego czas już się chyba skończył.
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.08.2009, 23:21
Waldi69 napisał(a):Wyświetl post
Tak tak myślę, że jak jeszcze ściągną Kazia Kmiecika to atak będzie na Ligę Mistrzów ;P
A tak poważnie to myślę że było by to korzystne dla Wisły. Gość wie jak zarządza się w profesjonalnym klubie, ma do tego doświadczenie.
Szacunek dla M. Wilczka ale jego czas już się chyba skończył.
Jeśli to prawda to podejrzewam,że chodzi o portugalskie kontakty Mielcarskiego a dokładniej o jego plany towrzenia scautingu. Przecież to ona razem z Branko zaczęli tworzyć coś a la scauting.Wygląda na to,że plany Mielcarskiego wróciłyby do łask.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.08.2009, 23:37
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to prawda to podejrzewam,że chodzi o portugalskie kontakty Mielcarskiego a dokładniej o jego plany towrzenia scautingu. Przecież to ona razem z Branko zaczęli tworzyć coś a la scauting.Wygląda na to,że plany Mielcarskiego wróciłyby do łask.
Moglbym tylko wiedziec co to za Branko
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.08.2009, 23:40
I super.

Mielcar zna tamten rynek,i bynajmniej nie chodzi przeciez o przeswietanie Porto ale klubow ze srodka/z dołu ligi.Moze tez i drugiej ,napewno biegaja tam gracze "na naszą lige "
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.08.2009, 23:42
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Moglbym tylko wiedziec co to za Branko
To taki gość co wypatrzył Pauliste, Clebera, Baretto. Facet oglądał i pisał raportu Mielcarskiemu. Zwolniła go jakaś kobicina,od tego czasu Mielcarski strasznie się wkurzył,bo bez jego wiedzy zwolniono kogoś kogo sam zatrudnił. I w ten o to sposób zalążek powstającej na ziemi portugalskiej sieci scautingu poszedł w rozsypkę.

Edit. co do wpisu Wojtasa. W Portugalii naprawdę nie zarabia się dużych sum. Nie grasz w Porto,Benfice,Sportingu,to zgadasz się na minimalne stawki,bo przecież konkurencja duża. Tak więc wyciągnąc kogoś dobrego nie jest trudno. Rynek w naszym zasiegu.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 05.08.2009 o godz. 23:46.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Stary 05.08.2009, 23:43
poczytajcie o Mielcarskim
Wisła odleciała na Cypr, Mielcarski zostaje w klubie
Mielcarski odchodzi z Wisły
Mandziara żąda od Wisły 640 tys. euro
Grzegorz Mielcarski na wylocie?
Walka o władzę w mistrzu Polski

czy on był taki zły? i co najważniejsze miał i pewnie nadal ma zaufanie u Cupiała
Ostatnio edytowane przez brasilia79 : 05.08.2009 o godz. 23:45.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.08.2009, 01:12
Dziwne że Mielcarski ma zostać prezesem. O managerce to może i ma jakieś pojęcie ale o prezesowaniu to chyba żadnego. Zresztą wydaje mi się że w temacie transfery to JB radził sobie jednak lepiej niż GM (z udanych transferów przychodzi mi do głowy tylko Cleber i do pewnego stopnia Błaszczu, do pewnego stopnia bo to był chyba bardziej wynalazek Liczki. Nieudane to: Barreto, Chiacu, Radovanowicz, Thwait, Burns, Varga w mniejszym stopniu Paulista). Ale pamiętajmy kto sprowadził do Wisły Petrescu. A nuż widelec ... .

A jeśli chodzi o Appiaha to wygląda to faktycznie jak casus Ettiena. Była gwiazda poszukująca od jakiegoś czasu klubu. Czyżby GM zaczynał brać się do roboty . Ale po co nam środkowy pomocnik? Czyżby zmiennik dla Gargamela .
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.08.2009, 08:01
Appiah w meczu ligi mistrzów w listopadzie 2007 roku w barwach Fenerbahce przeciwko PSV złapał ciężką kontuzje kolana.Praktycznie od tego czasu nigdzie nie mógł zagrac.
Już kilka razy w ostatnich latach zainwestowano w Wiśle w rekonwalescentów i marnie na tym wyszliśmy
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Stary 06.08.2009, 08:01
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
To już wolę, by przy transferach nasz klub współpracował z Peraltą, czy tym dawnym Mielcarowym skautem (Manuel Junco?)
Junco cały czas jest w Wiśle,Mario Branco zwolnili
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.08.2009, 08:07
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Appiah miałby przyjść ZA Juniona Diaza - mógłby to być ciekawy ruch. Zwłaszcza, że Jirsak nie jest (niestety) wiślackim Stiliciem, Sobol do najmłodszych nie należy, a Garguła nie wiadomo, kiedy wróci. Jednak póki co, nasze rozważania pozostają w sferze dywagacji.

A co do Mielcara - odszedł z Wisełki będąc w stanie wojny z takimi pijawkami, jak Mandziara, który za Żurawia i Błaszcza żądał kosmicznych $$$ - jakby wręcz Maciek i Kuba byli jego własnością. To już wolę, by przy transferach nasz klub współpracował z Peraltą, czy tym dawnym Mielcarowym skautem (Manuel Junco?)
Portugalskiego skauta zdaje się Jarosz pociągnął za sobą do Zagłębia Lubin, i z jego pomocą ściągają do Zagłębia graczy z Portugalii.

Co do Mielcarskiego to czy prezesura to nie za wysokie progi dla niego? Z drugiej strony facet wydaje się świeży, ambitny, nowoczesny.

Tak czy siak, jak już gdzieś pisałem, gdyby prezes Wilczek miał zostać zastąpiony, zaproponowałbym mu stanowisko dyrektora d/s finansów. Facet zna się na tym, chwilę już w klubie siedzi więc wie czym to się je, szkoda byłoby stracić tak doświadczonego pracownika. Podobnie jak Bednarza.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 06.08.2009, 08:09. Wariant niedużego ryzyka
Ayala - a jak się zapatrujesz na wiślacki wariant: 0,5 + możliwość przedłużenia? W przypadku Beto takie rozwiązanie pozwoliło nam na sprawdzenie zawodnika, a gdy " nie wypalił", na grzeczne pożegnanie go po pół roku bez dodatkowych strat finansowych. Czy Wisłę byłoby stać na takie rozwiązanie czy to względem Appiaha, czy innego starszego, ale ogranego zawodnika? Przecież of. pomocnika i drugiego napastnika potrzebujemy koniecznie. Wiem, że to są wydatki, ale już klub "oszczędził" w tym roku na napastniku (brak) i prawym pomocniku (za późno) i wiadomo, jak na tym wyszliśmy.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.08.2009, 08:13
Appiah to zapewne bzdury, ale nawet gdyby było inaczej to co z bramkarzem i napastnikiem?
Co do Mielcara to moje zdanie jest takie jak mozdzierza - obawiam się, że to mogą być za wysokie progi.
Najważniejszą sprawą jest jednak żeby był dobry kontakt między całym towarzystwem (Mielcar, Wilczek, Bednarz, Skorża, Klejdinst i kto tam jeszcze) i żeby wszyscy pchali wózek w jedną stronę.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.08.2009, 08:27
Ja ciągle mam nadzieję, że nie będzie ponownego wchodzenia do tej samej rzeki co się zwie Mielcarski. Co jak co, ale Wilczek dobrym prezesem jest i to prawdziwy Wiślak z krwi i kości, a nie prymitywny karierowicz jak Mielcarski.
Sporo natomiast sobie obiecuję po duecie Klejndinst i Josef Csaplar Prawdę powiedziawszy, kilka lat temu oglądając młodzieżówkę pomyślałem sobie, że fajnie by było mieć takiego człowieka w klubie - jak widać marzenia się spełniają Oby to byłą prawda. Taki ruch powinien (aczkolwiek nie musi) zapewnić nam dopływ młodych zdolnych piłkarzy pokroju Błaszcza, Brożka za nieduże pieniądze.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Stary 06.08.2009, 08:30
Mnie ciekawią dwie kwestie. Jakie kwalifikacje ma Mielcarski by był to dobry 'transfer na fotel prezesa' ? I co zarzuca się konkretnie Wilczkowi, skoro mimo wskazania jako winnych sztabu szkoleniowego, to sztab ów dostaje rozszerzone kompetencje, a Wilczek wraz z Bednarzem płacą cenę za Levadię.Ciekawa konsekwencja w działaniu. EOT bo to temat transferowy .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów