The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2009, 12:35
Z narożników będzie całkiem spoko widok. Goście nie powinni narzekać Ps. Wydaje mi się, że obniżenie murawy jest uwzględnione w tych wizualkach.
..
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 03.08.2009, 12:40
Jeśli Radekogi robi rendery z aktualnych planów to chyba obniżenie musi być w nich uwzględnione
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.08.2009, 13:39
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Wszystko fajnie tylko nikt z was nie uwzględnia w swoich wizualizacjach obniżenia murawy o 80 cm. Nie wiem w jakim stopniu zmieni to widoczność boiska, ale warto by taką wizualkę pokazać.
Mylisz sie, ta wizualizacja uwzględnia już obniżoną i wyśrodkowaną murawe.
A co do widoczności z narozników to faktycznie będzie ona dobra, zresztą wogóle z drugiego poziomu ta odległość od murawy nie będzie odczuwalna, gorzej z pierwszym poziomem.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.08.2009, 14:19
W takim razie wybacz. Na drugim screenie rzeczywiście "jak byk" widać obniżoną murawę.

Czyli z tą odległością nie będzie tak źle. radekogi mógłbyś pokazać jeszcze widok z pierwszego rzędu?

Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 03.08.2009, 15:41
Gordian napisał(a):Wyświetl post
radekogi mógłbyś pokazać jeszcze widok z pierwszego rzędu?
I jeszcze z drugiego piętra Z góry dzięki.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Stary 03.08.2009, 16:00
wieczorkiem pokaże więcej renderów, zrobiłem już zarys trybuny D (goły beton bez wejść), bo udało mi sie znaleźć w planach dokładne wymiary stopni. A nie było to łatwe, bo to już istniejąca trybuna. )
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 03.08.2009, 16:11
"Żywa" kamerka na AB znów działa i widać jak tworzona jest ścianka szczelinowa. Sprzęt, który wybiera ziemię (nie wiem jak się nazywa) wchodzi w nią jak w masło Warto popatrzeć.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.08.2009, 18:00
FajQ napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś ktoś pisał że szyby na D i E mają zostać zamienione barierkami(?) metrowymi wiadomo kiedy to ma nastąpić ?

Czytam temat regularnie i nie pamiętam żeby było to gdzieś napisane.

Podbije to pytanie ,bo chyba nas wszytkich z D czy E i irytował ten metrowy szajs.......

Mam nadzieje ze zostanie szybko zdemontowany
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.08.2009, 18:17
radekogi, pewnie juz pytano niejednokrotnie, ale zanim znajde to pewnie szybciej sam odpowiesz, za pomocą jakiego programu wznosisz te bryły?
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 03.08.2009, 19:20
Google SketchUp
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Stary 03.08.2009, 19:49
Genio napisał(a):Wyświetl post
radekogi, pewnie juz pytano niejednokrotnie, ale zanim znajde to pewnie szybciej sam odpowiesz, za pomocą jakiego programu wznosisz te bryły?
Tworze w Google Sketchup, natomiast renderuje V-rayem, który jest oczywiście płatny i kosztuje kilka tysięcy
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 04.08.2009, 03:41
Dziwi mnie, że Obtułowicz nie zechciał zakończyć trybuny zachodniej bliżej okrąglaka. No chyba, że rysunek techniczny, który zamieścił Tenzen http://www.wislakrakow.com/forum/sho...p?t=94&page=93 nie uwzględnia ostatecznej wersji narożnika trybuny zachodniej ze szklakiem i trybuną E. No bo o ile ciekawiej byłoby przeciągnąć wyłącznie górny poziom (piętro) trybuny zachodniej na taką samą odległość do szklaka, co trybuna E, która dołem dochodzi do przybudówki szklaka a górą prawie do samego szklaka. Ponieważ zachowany jest we wszystkich 4 narożnikach charakterystyczny kształt zębów ( krócej na dole, szerzej na górze ), więc nic by nie przeszkadzało, gdyby akurat z dwóch stron szklaka , były właśnie takie same "zęby" górnych partii obydwu trybun. Znacznie zmniejszyłaby się wtedy także, jak dla mnie zbyt duża i zewsząd widoczna przerwa między szklakiem a trybuną zachodnią. Dach trybuny zachodniej nachodziłby troszkę dalej wzdłuż bocznej lini dachu trybuny E. Od wewnątrz stadionu byłaby widoczna piętrowa trybuna zachodząca minimalnie tuż nad przybudówką szklaka na dole oraz prawie bezpośrednio do szklaka z boku. Na zewnątrz bryła stadionu trybuny zachodniej w tym miejscu, byłaby dłuższa o szerokość jednego pionu okien w charakterze odizolowanej od kibiców klatki schodowej i wewnątrz łączyłaby się z dolną przybudówką szklaka, umożliwiając w ten sposób prasie i dziennikarzom po zakończeniu meczu, a także trenerom czy piłkarzom, bezpośrednie przejście z trybuny zachodniej na salę konferencyjną w szklaku ( loże prasowe i szatnie znajdują się chyba w trybunie zachodniej ? ). No i doszłoby ze 200 miejsc a co za tym idzie kasy z biletów. Nie jestem fachowcem, więc nie wiem czy byłoby to technicznie możliwe, ale na mój gust, raczej tak.

Pozostałe narożniki stykają się prawie ze sobą i przerwy kilkudziesięcio centymetrowe są dla mnie całkowicie akceptowalne.

Czy ktoś wie, czy ten narożnik przy szklaku został zmieniony w planach, czy jednak rysunek w w/w linku jest wersją ostateczną Obtułowicza, bo o ile pamiętam, to jakiś czas temu Obtułowicz napominał coś o zmianie tego narożnika ( zabudowie) ? Mam nadzieję, że jednak jakieś podobne rozwiązanie tego narożnika przewidział, jeśli to ma techniczny sens, bo załatwiałoby ono w/g mnie wiele spraw od strony praktycznej i wizualnej stadionu. Nie wiem czy w razie czego, jest już za późno na ewentualnie niewielką w sumie ( o ile wogóle możliwą technicznie ) podobnego rodzaju korektę planu ? Przynajmniej warto głośno pytać o tą sprawę, jak mi się wydaje.
Ostatnio edytowane przez kot : 04.08.2009 o godz. 11:52.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Stary 04.08.2009, 14:52
przerwa między dawnym sektorem A i okrąglakiem zostanie, tak przynajmniej jest w planach stadionu. Moim zdaniem jest tak dlatego żeby nowa trybuna zachodnia była bliżniaczo podobna do wschodniej. Być może chodzi o to by w przyszłości wyburzyć okrąglaga i zbudować w jego miejsce narożnik. Gdyby trybuna była przedłużona tak żeby dolne rzędy wchodziły na okrąglaka, to raczej nie byłoby możliwości stworzenia tam kiedyś narożnika.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.08.2009, 14:58
merphy napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie, co to będzie (oznaczone na załączonym zdjęciu czerwonym owalem). Jakieś wyjście na murawę? Jest to niżej umieszczone niż wejścia na trybunę.
http://wislakrakow.com/forum/attachm...6&d=1249065522

No ciekawe co to jest bo na planach tego nie widziałem.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.08.2009, 18:09
Tenzen napisał(a):Wyświetl post

Może rzeczywiście jakieś wyjście, albo co?
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.08.2009, 18:12

Przecież ktoś juz pisał że podnośnik jakiś ma być tam zamontowany. prawdopodobnie do chowania/wyciągania sprzetu tj walce kosiarki itp
Odpowiedz cytując
qowalski
Member

Od: 03.2008

Stary 04.08.2009, 19:01
takie pytanie, kiedy zaczną wykańczać środek D? chyba, że już robią?
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 04.08.2009, 19:09
chyba stadion skończą a D jeszcze nie zrobią
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.08.2009, 19:27
Pytanie: w kamerce widać, że robi się jeden narożnik, nie widać drugiego. Czy on jest robiony równolegle z tym widocznym, czy nie?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.08.2009, 19:32
Sami napisał(a):Wyświetl post
Pytanie: w kamerce widać, że robi się jeden narożnik, nie widać drugiego. Czy on jest robiony równolegle z tym widocznym, czy nie?
Jest robiony równolegle , widać to na niektorych zdjęciach prezentowanych np przez oficjalną strone naszego klubu w galeriach z budowy ( przejrzyj z tamtego tygodnia i starsze ) .
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Stary 04.08.2009, 21:09
Sami napisał(a):Wyświetl post
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.08.2009, 23:45
Ten naroznik przy E to chyba bdzie jakos odgodzony czy cos

W koncu zajmą go goscie ?chyba ze jakis bufor wydzielą ale glupota by bylo robic pusty sektor np E1 jako byfor...przy E5 jako dla goci tez blysneli i zrobili caly sektor na 1 tys miejsc buforem.(E4 )...oby teraz nie marnowali miejsc tylko zrobili to z głową
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Od: 07.2008

Stary 05.08.2009, 00:21
Środek nocy, a panowie dalej pracują na A/B !

Wielkie Derby Krakowa
- są częścią polskiej piłki, a w ich losach, niczym w lustrze, odbija się historia Polski. Przetrwały zabory i dwie wojny światowe. Nie udało się ich zniszczyć nawet Adolfowi Hitlerowi.
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Stary 05.08.2009, 02:53
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

W koncu zajmą go goscie ?chyba ze jakis bufor wydzielą ale glupota by bylo robic pusty sektor np E1 jako byfor...przy E5 jako dla goci tez blysneli i zrobili caly sektor na 1 tys miejsc buforem.(E4 )...oby teraz nie marnowali miejsc tylko zrobili to z głową
A czy nie można w Polsce wkońcu zastosować metodę z Ligi Mistrzów czy Premier League? Mówię tu o rzędzie ochroniarzy czy tam policjantów, odgradzających kibiców gości od gospodarzy. Nie trzeba marnować tak dużej przestrzeni trybuny a przy tym rząd ułożony z siedzących na trybunie ochroniarzy o wiele ładniej wygląda niż typowe klatki.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.08.2009, 05:17
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Coś mi się wydaje że sam narożnik nie wystarczy dla gości , bo jak dobrze pamiętam to wymagane jest 5% pojemności stadionu czyli licząc z 33tys. to 1650 a wątpię żeby tyle narożnik miał a nie chce mi się teraz szukać , tak wiec i to sektor gości będzie musiał najprawdopodobniej być na E1.
A co do buforów od strony C też by musieli go zrobić tak więc podwójna strata miejsc.
Ostatnio edytowane przez filip74 : 05.08.2009 o godz. 05:21.
Odpowiedz cytując
Erich Zann
Member

Od: 08.2007

Stary 05.08.2009, 06:26
filip74 napisał(a):Wyświetl post
Coś mi się wydaje że sam narożnik nie wystarczy dla gości , bo jak dobrze pamiętam to wymagane jest 5% pojemności stadionu czyli licząc z 33tys. to 1650 a wątpię żeby tyle narożnik miał a nie chce mi się teraz szukać , tak wiec i to sektor gości będzie musiał najprawdopodobniej być na E1.
A co do buforów od strony C też by musieli go zrobić tak więc podwójna strata miejsc.
http://www.stadionwisly.info/dane_te...buna_wschodnia
A jednak zamiast najbardziej prawdopodobnych powątpiewań i wydawań zanim się coś napisze lepiej sprawdzić!
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.08.2009, 10:01
w narozniku bedzie prawie 2 tys miejsc a dokładnie 1919 czy nawet wiecej niz 5 % stadionu przeznaczonych dla kibiców
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.08.2009, 10:38
No czyli miejsca będzie 1919, gdzie wpuści się maksymalnie 1650 osób więc zostanie 269 wolnych miejsc gdzie będzie można postawić dowolną liczbę policji/ochroniarzy do pilnowania gości na skrajach sektorów.

Pozostaje jednak tylko jeszcze pilnować gości przed naszymi sektorami co by nic w nich nie poleciało... ale tu może wystarczy strach przed karą? Wszyscy będą musieli mieć imienną kartę i nikt się nie wywinie.
Odpowiedz cytując
luknazim
Member

Od: 12.2005

Stary 05.08.2009, 11:43

Nie wiem co to jest, ale na planach się to znajduje, na tych pdf-ach na stronie ZIKIT-u.
Poniżej załączam screenshot z jednego z planów.
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg test.jpg (96,7 KB, 120 wyświetleń)
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 05.08.2009, 11:52
Czytać potrafisz ? już z 5 razy było to tutaj wyjaśniane !!

PODNOŚNIK DO WYCIĄGANIA/WCIĄGANIA SPRZĘTU DO PIELĘGNACJI MURAWY-WALCA,KOSIAREK ITP
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów