The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Czesław
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2009, 14:05
Skorża:
Cytat:
Mamy dwa wyjścia. Możemy codziennie budzić się i płakać po odpadnięciu z Levadią, albo patrzeć w przyszłość i próbować coś naprawić
Ja po tych słowach oczekiwałbym 2-3 zmian w wyjściowej jedenastce, intensywnych indywidualnych ćwiczeń strzeleckich, urozmaicenia i szlifowania stałych fragmentów gry, zmiany taktyki choćby w tym elemencie że częściej strzelamy spoza 16tki i przede wszystkim gryzienia trawy, rozbicia Ruchu i Zagłębia po 3-0 na początek i wspaniałej gry zarówno w Ekstraklasie jak i PP ....

Oczekiwałbym.... a będzie jak zwykle... wylotka trenera najpóźniej do października, bo nie uda mu sie ogarnąć sfrustrowanych Goliatów
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.07.2009, 14:16
Czesław napisał(a):Wyświetl post
Skorża:

Ja po tych słowach oczekiwałbym 2-3 zmian w wyjściowej jedenastce, intensywnych indywidualnych ćwiczeń strzeleckich, urozmaicenia i szlifowania stałych fragmentów gry, zmiany taktyki choćby w tym elemencie że częściej strzelamy spoza 16tki i przede wszystkim gryzienia trawy, rozbicia Ruchu i Zagłębia po 3-0 na początek i wspaniałej gry zarówno w Ekstraklasie jak i PP ....

Oczekiwałbym.... a będzie jak zwykle... wylotka trenera najpóźniej do października, bo nie uda mu sie ogarnąć sfrustrowanych Goliatów
+ miesiac indywidualnego treningu KOPANIA prosto w piłke dla Ćwielonga, i będzie bajka.

A tak naprawde, to brakło agresji Sobolewskiego jaką dawał na koniec sezonu. Jak on nie pcha wózka, to nikt nie pcha, bo Paweł Brożek na ten moment, to formy nie widział na oczy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.07.2009, 14:23
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Ja mam jeszcze jedno spostrzezenie odnoscnie Skorzy oraz kleski z Levadia.

Otoz jak wiemy, Skorza nie szykowal formy pod Levadie, ale na nieco pozniejszy okres, czyli mniej wiecej poczatek ligi. Wielu mu na to przyklasnelo, twierdzac ze tak bylo najrozsadniej. Czy aby slusznie ?

Wg mnie nalezalo przygotowac jak najlepsza forme wlasnie na dwie pierwsze rundy eliminacyjne LM, wiedzac o tym, ze przechodzac rywali na tym etapie mamy co najmniej 3 banki euro i faze grupowa LE zagwarantowana !

Nigdzie nie jest powiedziane, ze rozlozenie obciazen fizycznych tak, aby forma przyszla o miesiac wczesniej, przesadza o ostatecznym niepowodzeniu w dalszej czesci sezonu. Ale nawet gdyby mialo to zakosztowac Wisle jednym czy dwoma slabszymi meczami w srodku rundy lub pod jej koniec, to powstaje pytranie - czy nie lepiej miec siedem lub w gorszym razie trzy miliony euro w kieszeni + faze grupowa jednego z europucharow, kosztem powiedzmy 3 lub 4 punktow straty do lidera na polmetku rozgrywek jak w poprzednnim sezonie

Moim zdaniem stategia przygotowan byla zupelnie bledna, co w konsekwencji doprowadzilo do blamazu i powaznych strat finansowych.
Ja to w ogóle mam dużo wątpliwości co do tzw 'szykowania formy'.Często jest także jak drużyna zacznie dobrze, to mówi się że trafili z formą, jak pomału się rozpędza to znaczy że forma rośnie itp - zazwyczaj to się mówi już po fakcie, natomiast jak to tak na prawdę jest to ciężko mi powiedzieć.

Natomiast nie ulega wątpliwości że tegoroczny terminarz wykluczył wd. mnie jakąkolwiek szanse na optymalne przygotowanie zespołu do meczów z Levadią....Nie zdziwił bym się gdyby w ogóle to rozwaliło przygotowania na całą rundę.

Sezon skończył się końcem maja.Potem urlopy i pierwszy trening 19 czerwca.Wiadomo że pierwsze kilka dni lżejsze, wiec załóżmy że tak 22, 23 zaczęły się konkretne treningi.Wiadomo że ostatni tydzień przez 1 meczem to czas na złapanie świeżości a nie na zapieprzanie.Został więc czas pomiędzy 23 czerwca a 7 lipca - jak by nie patrzeć to ok 2 tygodnie.

Przyznam się że ciężko mi sobie wyobrazić , by przygotować dobrze zespół po 2 tygodniach treningu.Nawet jakiś czas temu sprawdzałem nasze ostatnie początki pucharowe i za Dana było to bodajże 10 sierpień, a rok temu 30 lipiec.

Dlatego ja za bardzo nie wiem jakim cudem Skorża przez 2 tygodnie miałby zrobić tak, żeby zespół był w optymalnej dyspozycji - co wcale nie oznacza że usprawiedliwiam tą klęskę, bo nawet przy tym niekorzystnym kalendarzu, należało Levadię przejść czego przykładem jest choćby nasz niedoszły rywal z Węgier - tez skonczyli z końcem maja ,tez grali 15, tez z drużyną będącą w sezonie, do tego lepszą od Levadii i awansowali a teraz są na najlepszej drodze by zapewnić sobie fazę grupową w LE - bo na LM to najpewniej ich nie stać.
94 - Allah Akbar!!
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.07.2009, 14:27
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Flamen - chyba nie zostali utwierdzeni w przekonaniu, że nic sie nie stało - skoro zamrożono im wypłatę premii za mistrzostwo....
Premie mieli mieć zamrożone już wcześniej. Odsyłam do tematu finansowego.

Cantoro to nie Polak tylko ma obywatelstwo polskie. Polakiem jest Obraniak,bo w jego przypadku wystarczyło potwierdzenie obywatelstwa.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 31.07.2009 o godz. 14:32.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
ZK
Junior Member

Stary 31.07.2009, 14:32
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a Franek "a nóż sie uda" Smuda
bądź Orest "cudotwórca" Lenczyk

Franek Smuda czeka na nieuniknioną wpadkę Leo i dlatego nie jest do wzięcia. Inaczej na pewno już by był treneren Wisełki. Orest L. to już zdecydowanie historia...
Wczoraj, dziś i jutro...
Wisła zawsze Mistrz!!!
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.07.2009, 14:38
Ja mam jeszcze jedno spostrzezenie odnoscnie Skorzy oraz kleski z Levadia.
Wg mnie nalezalo przygotowac jak najlepsza forme wlasnie na dwie pierwsze rundy eliminacyjne LM, wiedzac o tym, ze przechodzac rywali na tym etapie mamy co najmniej 3 banki euro i faze grupowa LE zagwarantowana !
Moim zdaniem stategia przygotowan byla zupelnie bledna, co w konsekwencji doprowadzilo do blamazu i powaznych strat finansowych.

Dokładnie trener się przeliczył bo zlekceważył rywala .... a drużyna powina była wiedzieć że najważniejsze są pierwsze II i III runda ... natomiast trzecią należało potraktować w zależności od rywala nie mamy nic do stracenia . W razie szansy awansu przełożyło by się nawet ligówkę ... !!!! a tak co mamy figę z makiem pasterniakiem i szarą ligową rzeczywistość już w Lipcu
Ostatnio edytowane przez Borinho : 31.07.2009 o godz. 14:43.
Borinho
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.07.2009, 14:41
Trener po prostu kalkulował tak jak spora część kibiców wrzeszczących na forum, że 'pojedziemy ich 3:0 a w ogóle ME wystarczy'. Utwierdził go w przekonaniu Janas, którego słowa o Levadii kapały lekceważeniem, że aż człowiek oczy robił słuchając. To się pięknie przełożyło na postawę kopaczy. Zawalili wszyscy i tyle.
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.07.2009, 14:42
1q2 napisał(a):
...
Zauwaz, ze przerwa miedzy ostatnim treningiem ubieglego sezonu, a pierwszym dniem przygotowan nie byla duza, dlatego wg mnie odpowiednie przygotowanie pod Levadie nie bylo rzecza niemozliwa.
Tu raczej nie o brak czasu sie rozchodzi, a bardziej o odpowiednie rozlozenie obciazen.
Skorza przyznajac, ze przeliczyl sie z przygotowaniami, chyba wlasnie to mial na mysli, bo jesli nie to, to co
Ze wczesniej nalezalo rozpoczac zgrupowania
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 31.07.2009 o godz. 14:47.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 31.07.2009, 14:51
?
Ze wczesniej trzeba bylo rozpoczac zgrupowania
Cholero go tam wie, ja podejrzewam że chodziło mu o to że za bardzo dał chłopakom w kość i liczył że nawet lekko przemęczeni wygrają pierwszy mecz, potem tydzień przerwy -drugi mecz już na większej świeżości - znów przerwa i dalej już będzie coraz lepiej.
94 - Allah Akbar!!
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 31.07.2009, 14:56
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Cholero go tam wie, ja podejrzewam że chodziło mu o to że za bardzo dał chłopakom w kość i liczył że nawet lekko przemęczeni wygrają pierwszy mecz, potem tydzień przerwy -drugi mecz już na większej świeżości - znów przerwa i dalej już będzie coraz lepiej.
tak wlasnie myslal. mozna powiedziec ze wierzyl w ich profesjonalizm. niestety sie przeliczyl.
Chcial po prostu ugrac maximum w pucharach i przy okazji byc liderem w lidze. W przerwie zimowej transfery za kase z pucharow i dalej do przodu juz na nowym stadionie w nowym sezonie dalszy podboj Europy...
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 31.07.2009, 15:06
Tu nie ma sensu dywagować, gdzie Skorża planował szczyt formy i czy mu się to udało.

Trenera ocenia się po wynikach. A Pan Maciej wypadł jak biegacz na 110 metrów, który wyp.przył się na pierwszym płotku. Ale z pewnością miał plan jak zrobić rekord świata...

Podkreślam, że nie ma u mnie żadnej niechęci osobistej do Skorży. To bardzo miły człowiek, nawet to jak walczył o kiepskiego Kazimierskiego było na swój sposób ujmujące. Lojalność wobec współpracowników przede wszystkim.

Ale patrząc na zimno na sprawę, to ja naprawdę nie widzę żadnych symptomów na to by było lepiej. Zamiast rewolucji burza w szklance wody. Piłkarze przeszli nad porażką do porządku dziennego, przecież to tylko sport. Następnym razem mogą być piekarze z Luksemburga, albo księgowi z Andory.

W sztabie szkoleniowym zero zmian. Zostaje Kazimierski, zostaje Janas. Zero zmian w kadrze, a jeśli już to na gorsze (wyprzedaż w celu łatania dziury).

Jak w takiej sytuacji racjonalnie można oczekiwać, że za rok będzie lepiej? I to jeszcze w sezonie, w którym gramy cały czas na wyjeździe.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 31.07.2009 o godz. 15:09.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 31.07.2009, 15:06
A ja swojego zdanie nie zmienie. Gdyby ktorys strzal, ktory trafil w slupek czy w poprzeczke znalazl droge do bramki, to dzis nie byloby rozpamietywania, czy przygotowanie fizyczne, czy Skorza, czy Janas, czy Kazimierski, czy kelnerzy, czy amatorzy, tylko powieźlibysmy Levadię jak Beitar w drugim meczu czy jak niejeden zespól w lidze, ktory dostawal baty po 3;0 czy 4:0. Zabraklo skutecznosci, jednego jedynego gola. Gdyby Wisla strzelila u siebie na 1:0 czy tam na 1:0 to Levadia moglaby prosic tylko o jak najnizszy wymiar kary. I tyle w temacie.
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 31.07.2009, 15:07
Ale tu nie ma nawet o czym dyskutowac, Skorza spieprzyl przygotowania, przyznal sie nawet publicznie do winy i to zamyka temat.
ZK
Junior Member

Stary 31.07.2009, 15:23

Otoz jak wiemy, Skorza nie szykowal formy pod Levadie, ale na nieco pozniejszy okres, czyli mniej wiecej poczatek ligi. Wielu mu na to przyklasnelo, twierdzac ze tak bylo najrozsadniej. Czy aby slusznie ?
Nie bardzo pojmuję taki sposób myślenia. Wydaje mi się, że Wisła to profesjonalny klub piłkarski i zatrudnia profesjonalnych piłkarzy i profesjonalnych trenerów. Czy może się mylę w tek kwestii?
Otóż jak się przyjrzeć różnym profesjonalnym ligom (angielska, hiszpańska) i profesjonalnym klubom, które znaczą cokolwiek w LM i w innych pucharach, to można zauważyć, że formę przygotowują na pierwszy mecz sezonu i utrzymują ją na przyzwoitym poziomie do ostatniego meczu. Wiadomo, zdarzają się wpadki, ale ogólna tendencja jest właśnie taka. I ci profesjonalni piłkarze trenują cały rok tak, jak im każą ich profesjonalni trenerzy. I nikt nie płacze, że jest za bardzo obciążony, czy przetrenowany...
Dzisiaj na stronie głównej zamieszczono wywiad Pawła Brożka z "Dziennika Polskiego", gdzie Paweł powiedział

"O lidze angielskiej:

- To liga, w której trzeba pobiegać i powalczyć. Pamiętam, że po meczu w Londynie czułem się tak, jakbym zagrał trzy spotkania w polskiej lidze."

To jest właśnie ta różnica... Ostatni zespół Premiership i czołówka Estraklasy... Trzeba po prostu trochę pokory i bardzo dużo ciężkiej pracy...
Ostatnio edytowane przez ZK : 31.07.2009 o godz. 15:35.
Wczoraj, dziś i jutro...
Wisła zawsze Mistrz!!!
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 31.07.2009, 17:19
Nie wiem, czy brak alternatyw dla Skorży i Bednarza wyjdzie Wiśle na dobre. Nie domagałem sie ich zwolnienia, ale mam wątpliwości, czy świadomość, że bez względu na to, co spieprzą i tak zostaną (bo nie ma nikogo innego) poprawi efektywność ich pracy.

Skroża dużo u mnie też stracił rozpaczliwym bronieniem Kazimierskiego. Ktoś, kto ma tak marne efekty pracy jak on, absolutnie powinien zostać zwolniony, a nie dalej trwać na stanowisku.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 31.07.2009, 17:24
Lemur napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy brak alternatyw dla Skorży i Bednarza wyjdzie Wiśle na dobre. Nie domagałem sie ich zwolnienia, ale mam wątpliwości, czy świadomość, że bez względu na to, co spieprzą i tak zostaną (bo nie ma nikogo innego) poprawi efektywność ich pracy.

Skroża dużo u mnie też stracił rozpaczliwym bronieniem Kazimierskiego. Ktoś, kto ma tak marne efekty pracy jak on, absolutnie powinien zostać zwolniony, a nie dalej trwać na stanowisku.
Co ciekawsze to właśnie Skorża powinien to już dawno zrobić - futbol to biznes a nie przytulisko dla kolegów.
Pomijając wszystkie plotki , Kazimierskiego nie broni nic.Przecież on tu nie odpowiada za skład,taktykę, kondycję,schematy, itp itd a jedynie za 2 czy maksimum 3 ludzi, którzy pod jego wodzą albo grają słabo albo w ogóle nie grają.

Co do pierwszej części to ja mam nadzieje że tak nie jest - to że na dzień dzisiejszy nie ma alternatyw, nie oznacza że i 'jutro' ich nie będzie.Nad Skorżą i cała ekipą wisi gilotyna i tylko od nich zależy czy i kiedy ona spadnie.
94 - Allah Akbar!!
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.07.2009, 17:36
fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja tam widzialem na treningu ze robi z nim standardowe cwiczenia na utrzymanie sprawnosci i formy a to co Pawelek mial sie nauczyc to juz sie nauczyl dawno. Wg mnie problem lezy gdzies indziej a gadanie ze Pawelek wypuszcza pilke z rak albo daje sie frajersko lobowac przez JK to tak jakby winic Skorże ze Cwielong nie trafia w bramke z 5 metrow. Moze JK nie jest jakims fachowcem najwyzszej klasy ktory z kazdego potrafi zrobic Casillasa ale jest normalnym trenerem jakich pelno w innych klubach. Jak gdzies bramkarz puszcza szmaty to nie zwalniaja zaraz trenera tylko kupuja kogos innego na bramke bo wiedza ze ten jest slaby i tyle.
No więc problem polega na tym że JK twierdzi że Mariusz jest świetnym bramkarzem i nie ma po co kupować nowego. Czy Twoim zdaniem to sie trzyma kupy?
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 31.07.2009, 17:39
o ile Skorzy nalezal sie pomnik za MP w poprzednim sezonie, to w tym z MP to powinni mu wybudowac cholerny Taj Mahal !
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 31.07.2009, 17:53
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
o ile Skorzy nalezal sie pomnik za MP w poprzednim sezonie, to w tym z MP to powinni mu wybudowac cholerny Taj Mahal !
piszesz jakby Skorża w walce o tytuly miał z 5 rywali a kazdy z nich to jakis gigant , szacunek duży ale bez przesady rywali bylo tylko 2 takich sobie nie specjalnie jakoś lepszych od Wisły, kadrowo
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.07.2009, 18:01
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
piszesz jakby Skorża w walce o tytuly miał z 5 rywali a kazdy z nich to jakis gigant , szacunek duży ale bez przesady rywali bylo tylko 2 takich sobie nie specjalnie jakoś lepszych od Wisły, kadrowo
Skoro tylko 2 rywali - to Skorża miał 33% szans żeby wygrać zarówno w 2008 jak i 2009 roku. Mimo wszystko jest to wyczyn żeby nie mając lepszego zespołu od rywali 2 razy wygrywać ligę - przecież przed Skorżą mając pewnie też tylko kilku rywali - 2 lata pod rząd nie zdobyliśmy żadnego MP....

A jeszcze wcześniej jednak byliśmy wyraźnie lepsi kadrowo od konkurencji więc nie ma co porównywać (era Kasperczaka itd)

Nie umniejszajmy na siłę dokonań Skorży! To już jest przesada i brak elementarnej przyzwoitości!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 31.07.2009, 18:09
Naprawde Skorza jak fachowiec powinien tez obserowowac co sie dzieje dookoła i widzec ze forma Pawełka jest coraz slabsza..

To nie jest tak ze Kazimierski jest jakas wyrocznią w sprawie bramkarza,i watpie zeby byl jakakolwiek wyrocznia....

Zatem chyba tylko jakas porąbana jak dla mnie wiez/sympatia ,czy jak to nazwac pozwala komus takiemu jak Kazimierski byc dalej trenerem bramkarzy.Jest tu tylko dzieki Skorzy ,za co mam do pana Macka pretensje.

Miala byc jakas zmiana a widze ze wszystcy trwaja na swoich stołkach razem z moim ulubieńcem Janasem.
Jak bedzie rozpracowywal na jutro Ruch,to zaczynam bac sie o wynik.

Zero zmian,pilkarze grzecznie przeprosili ,karuzela zaczyna krecic sie dalej.

tylko czekac jak za rok znowu mniej wiecej o tej samej porze na chwile znowu sie zatrzyma.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 31.07.2009, 18:10
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Skoro tylko 2 rywali - to Skorża miał 33% szans żeby wygrać zarówno w 2008 jak i 2009 roku. Mimo wszystko jest to wyczyn żeby nie mając lepszego zespołu od rywali 2 razy wygrywać ligę - przecież przed Skorżą mając pewnie też tylko kilku rywali - 2 lata pod rząd nie zdobyliśmy żadnego MP....

A jeszcze wcześniej jednak byliśmy wyraźnie lepsi kadrowo od konkurencji więc nie ma co porównywać (era Kasperczaka itd)

Nie umniejszajmy na siłę dokonań Skorży! To już jest przesada i brak elementarnej przyzwoitości!
z tym brakiem "elementarnej przyzwoitości" to chyba nie do mnie ?

bo ja doceniam to co zrobił Skorża a obronienie tytułu to duży sukces ale widzę sporo do poprawienia i ciesze sie że Skorża zostaje bo wierze że wyciągnie wnioski
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 31.07.2009, 18:28
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Mnie dziwi jak po dwóch grubych latach (mimo strasznie wychudzonego składu) nagle po jednym dwumeczu tyle osób twierdzi że ze Skorżą nie mamy czego szukać, ani w europie ani nigdzie. Dla mnie to jest jakieś chore... Po prostu mieliśmy kupę niefartu:
- kontuzje dwóch kluczowych ofensywnych zawodników naszego zespołu (Garguła, Boguski) a co za tym idzie, tylko 12 zawodników do gry, a więc trener miał zero możliwości manewru
- termin meczu. Trafiliśmy na rywala który może i w słabej lidze, ale jest hegemonem, mają teraz środek sezonu i są w szczycie formy, my natomiast właśnie zakończyliśmy przygotowania do nowego sezonu. Trener musiał podjąć takie ryzyko, tzn. musiał przygotować zespół do całej rundy, Smuda już nam pokazał do czego prowadzi przygotowanie szczytu formy na sam początek rundy
- niespotykana indolencja strzelecka naszej drużyny - poprzeczki, słupki... no i Ćwielong

Prawdopodobnie gdyby Piotrek w całym dwumeczu choć raz kopnął prosto piłkę w obrębie pola karnego dzisiaj bylibyśmy po meczu z zespołem Dudu, ale zrozumcie że Skorża nie miał kogo wstawić za Ćwielonga, chyba że 17-letniego Leszczaka...

Mamy młodego, ambitnego trenera który ze wszystkich trenerów w Polsce zdecydowanie najlepiej rokuje na przyszłość, przez te 2 lata sporo zainwestowaliśmy w jego rozwój (szczególnie tą wpadką) i byłoby głupotą teraz go wypuszczać, bo tak jak na Danie, z naszej inwestycji w jego rozwój skorzystają inni.

I należy pamiętać o jeszcze jednym - Skorża przejął drużynę w rozsypce, po zajęciu 8 miejsca w lidze (nawet Cracovia była przed nami!!), gdyby nie on to prawdopodobnie dziś nie byłoby żadnego tematu, bo nie byłoby żadnych pucharów. Ani tych przed rokiem ani tych dzisiaj. Ani tym bardziej tytułów, które zostaną nam NA ZAWSZE.
Chciałbym do tego dodać, że Skorża bardzo zaimponował mi swoją postawą po tej klęsce. Naprawdę potrzeba jaj by stanąć przed dziennikarzami i powiedzieć, że "to moja wina". Nie jest trudno wskazać kilka trenerskich panienek (Michniewicz, Petrescu, Smuda), które już dziesięć razy zdążyłyby pobiec do dziennikarzy i opowiedzieć jak to wszyscy wokół są winni. Trudno znaleźć trenera, który dobro zespołu uznaje za ważniejsze od swojej reputacji. Panienki opowiadałyby, że zrobiono je w balona, bo przecież zielone światełko na transfery miało mocno zapłonąć, a więc winni są dyrektor sportowy i prezesi. Jak to piłkarze są za słabi by grać w pucharach, bo przecież facet, który miał zdobywać gole nie łapał się do składu w Ruchu Chorzów, a Łobo i Pawełek są ciągle bez formy. Pewnie wymieniłyby jeszcze kilku kopaczy z nazwiska, by prasa miała o kim pisać. Do tego stwierdziłyby, że deszcz padał, trawa była nierówna, a sędziowie sprzyjali Leg... eee... Levadii.
Wiele osób krytykuje Skorżę za bronienie swoich współpracowników. Naprawdę wystawienie JK, Janasa czy Makarona na ostrzał to byłoby właściwe zachowanie? Jeśli któryś z nich źle wywiązuje się ze swoich obowiązków to jak najbardziej można się z nim pożegnać, ale nie bezpośrednio po takim meczu, nie robiąc z nich kozłów ofiarnych i jedynych winnych porażki.
Skorża wie jak zdobyć szacunek współpracowników i to może mu znacznie pomóc odbudować zespół i w przyszłości osiągać z nim sukcesy.
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 31.07.2009, 19:53
Porazajace jak wiekszosc z kibicow Wisly holduje Skorzy po-ra-za-ja-ce.
Gratuluje Panie Macku przynajmniej w dziedzinie PR wykonal Pan dobra prace.

@ jova

Ja wiem ze Petrescu nieznosisz ale z tego co pamietam do on byl buforem miedzy dzinikarzmi a zawodnikami i to na nim miala skupiac sie cala krytyka
Malinowy król malowanych róż
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.07.2009, 19:55
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post

@ jova

Ja wiem ze Petrescu nieznosisz ale z tego co pamietam do on byl buforem miedzy dzinikarzmi a zawodnikami i to na nim miala skupiac sie cala krytyka
Hhmmmm.... coś w tym jest....
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.07.2009, 19:58

@ jova

Wolę 2 MP niż wicemistrzostwo... ot tyle

Nie znaczy że nie doceniam Petrescu, ale wolę 2 MP w garści niż....

Żaden PR tylko fakty. Możesz powiedzieć minimalizm, ale ja pamiętam kiedy opowiadało się o "jakimś mitycznym" 1978 którego "nikt" nie pamietał....
A teraz to Złoty Okres i nawet blamaż z Levadią nie odbierze mi przyjemności z tych 2 MP
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 31.07.2009, 20:01
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Skoro tylko 2 rywali - to Skorża miał 33% szans żeby wygrać zarówno w 2008 jak i 2009 roku.
Zasadniczo to Skorża miał rywali 15 więc wychodzi, że miał 6,25% szans.

Nie no ludzie to sport a nie sala wykładowa Artura F.
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.07.2009, 20:03
Wydaje mi się że gdyby Petrescu przybył w tym momencie co Skorża to.... Ahh.. nie będę kończył... niech każdy dopisze co chce... Jednak 2 Mistrzostwa to 2 MISTRZOSTWA !!!! Sam nie wiem co myśleć...
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 31.07.2009, 20:15
Kilka osób tak to interpretuje. Te jego gadki o sędziowaniu pod Legię, medialna wojna z Wdowczykiem, narzekanie na prezesów, ponoć miały skupić krytykę na nim. Jednak jego wypowiedzi o Baszczyńskim, Cantoro czy też płacz nad nieskutecznością zespołu raczej wskazują na to, że nie chodziło mu o odciążenie piłkarzy.
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 31.07.2009, 20:23
jova napisał(a):Wyświetl post
Kilka osób tak to interpretuje. Te jego gadki o sędziowaniu pod Legię, medialna wojna z Wdowczykiem, narzekanie na prezesów, ponoć miały skupić krytykę na nim. Jednak jego wypowiedzi o Baszczyńskim, Cantoro czy też płacz nad nieskutecznością zespołu raczej wskazują na to, że nie chodziło mu o odciążenie piłkarzy.
Nadinterpretujesz O Baszczynskim i o jego testach w WHU powiedzial sama prawde. Wojna z sedziami, gadki z Wdowczykiem - caly show byl wokol niego pilkarze mieli grac i trenowac. Jak dla mnie o to chodzi odciazyc pilkarzy od poazsportowych problemow i pozwolic im sie zajac gra, treningiem oraz mysleniem o najblizszym meczu cala reszta niech idzie w trenera.
To jest moj subiektywny punkt widzenia ale oczywiscie moge byc w bledzie gdyz profesjonalista nie jestem i na takowego kreowac sie nie mam zamiaru.
Obecny trener tez placze o napastnika (przypominam ze Brozek za czaow Rumuna to nie byl ten Brozek ktory 2 razy zdobyl "pozlacana trampke").

pozdro
Malinowy król malowanych róż

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów