|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2009
Offline |
|
Mam nadzieje ze sie myle, ale celem i to wygorowanym jest walka o puchary w tym roku !! 4.miejsce w lidze lub puchar polski to bedzie OGROMNY sukces |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Może to paradoksalnie dobrze, że Wisła pogra ten rok w Sosnowcu. W Krakowie talliński blamaż mógłby się skończyć niemile dla samych piłkarzy Wisły, którzy zawsze mogli liczyć na wsparcie kibiców (ale po zlekceważeniu wszystkich trudno teraz liczyć na poparcie fanów, na zaufanie trzeba będzie ciężko zapracować). Nowy stadion będzie impulsem do powrotu na R22, ciekawe tylko jak to będzie wyglądało pod względem sportowym.
Levadia to również wielka lekcja dla Wisły i znak ostrzegawczy dla innych klubów: gra bez ambicji, lekceważenie kibiców i osób wspierających klub może się skończyć fatalnie. Od klubu odwracają się kibice. Sponsorzy. Sam właściciel. Rywale tracą szacunek do (świetnej wciąż w warunkach polskich) drużyny. Zawalisz dwa mecze, nie zmobilizujesz się choćby na pół godziny - będziesz harował jak wół przez dwa lata, żeby to odbudować. Żal mi tych piłkarzy, którym na wyniku zależało. I mam nadzieję, że "zasługi" niektórych nierobów na boisku i na ławce nie zostaną zapomniane. Ech, przykro pisać kolejne takie wywody, boli jak cholera. Ale czas mija, a rozwój wydarzeń pokazuje, że nie wszystkie prawidłowe wnioski zostały wyciągnięte... Moim najważniejszym pytaniem, na które nie znalazłem odpowiedzi jest: jak to jest możliwe, że po kompromitacjach z Valerengą i Tbilisi, współcześnie najbardziej utytułowana polska drużyna (dobrze zorganizowana, z corocznym dopływem świeżych sił, ze stabilną sytuacją finansową) mogła popełnić TAKI błąd |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Po czym to wnioskujesz? Po tym, że wygrali z Levadią? Jeśli kibicem jesteś nie od dzisiaj to powinieneś wiedzieć, że takie rozumowanie jest idiotyczne. Swoją drogą ze skrótu meczu można wywnioskować, że Levadia z Debreczynem całkiem nieźle sobie poczynała. Na pewno miała więcej sytuacji niż w meczu z Wisłą. A Debreczyn miał sporo mniej sytuacji niż Wisła w meczu z Levadią. Tak więc wynik obydwu spotkań jest raczej mylący. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Błagam, nie poczyniajcie wniosków z przebiegu całego spotkania, na podstawie skrótu trwającego niespełna 2 minuty! Fakt, że Debrecen nie zrobił jakichś klarownych sytuacji, i można rzec, że Levadia miała słupek i takie tam, ale to niczego nie zmienia. Wygrali Węgrzy - wymęczyli, to fakt, ale udało im się zrobić to, czego myśmy nie potrafili - strzelić tego jednego, zasranego farfocla, który da im PRAWDOPODOBNIE potyczkę w ostatniej rundzie el. do LM i w najgorszym razie fazę grupową LE. :/ Choć nie ukrywam, że wolałbym aby awansowali Estończycy - wszak lepiej odpaść z zespołem, który jednak coś tam jeszcze ugra, niż mieć świadomość, że odpadliśmy z kompletnym ogórem, a ich awans w walce z Wisłą okazał się zwykłym przypadkiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Mały off-top, ale też nas dotyczy(ł). Kiedy swego czasu Dino Baggio oberwał nożem na R22, uefa wywaliła nas z pucharów. Tymczasem wczoraj "kulturalni" kibice Salzburga zranili w głowę sędziego liniowego (pod koniec meczu z Zagrzebiem). Jakie mogą być kary? Gdyby tak postąpili kibice Zagrzebia (lub naszej Wisełki) - wylot z pucharów byłby więcej niż pewny. Ale tu chodzi o "lepszą" część Europy, więc pewnie na niedużej karze finansowej się skończy.
Aż się niedobrze robi. Jak można na to wszystko patrzeć przez palce. Zresztą w przypadku włoskich drużyn (kiedyś Dida został trafiony racą na San Siro) też wielkich kar nie było. Ech, ta "lepsza" Europa... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jak wygląda ranking krajowy po rozegraniu kolejnej rundy Ligi Europy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Może lepiej zamiast patrzeć na wyniki spotkań, grać lepiej i zdobywać punkty.
Chyba tylko Polacy liczą te punkty i modlą się, aby był cud. Trzeba znów patrzeć na Lecha, który walczy i gniecie rywali, a nam pozostała równie ciekawa liga, szkoda, że bez pucharów, ale tam to trzeba pokazać klasę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co za różnica czy przejdą Debreczyn, bolesna prawda jest taka, że Wisła odpadła z zaściankiem europejskiego futbolu (vel kompletnym ogórem jak kto woli) :/
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dawajmy dalej to kim jest w takim razie wicemistrz Norwegii w skali Europy?
Kto następny? ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
To nie miała być wyliczanka i proszę tu nie szydzić, bo śmieszne jest nazywanie Levadii ogórkami oraz posiadanie klapek na oczach w stosunku do Wisły. To niestety my w obecnej chwili jesteśmy ogórami kiszonymi z plastikowej beczki, które przegrały z ogórkami małosolnymi z Estonii.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Norwegia już od dłuższego czasu ma słabą ligę, ich ranking opiera się w dużej mierze na sukcesach sprzed kilku czy nawet kilkunastu lat. Natomiast liga estońska, nie oszukujmy się, jest w europejskim ogonie. Dlatego jeśli Mistrz Polski przegrywa w dwumeczu z Mistrzem Estonii, to chyba coś jest nie tak...
Dlatego spójrz obiektywnie na swoją drużynę i przestań się spinać, bo nie wiem co mi chcesz udowodnić.
Ostatnio edytowane przez y4ku3 : 31.07.2009 o godz. 17:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obiektywnie? Rozumiem że obiektywnie rzecz biorąc jesteśmy słabi od Levadii bo z nimi odpadliśmy? I nasza liga jest bardziej ogórkowa od estońskiej? Znaczy białoruska liga jest na wyższym poziomie od belgijskiej (Bate i Anderlecht). Znaczy litewska i słowacka jest lepsza od szkockiej (Kaunas z Rangersami i Celtic z Petrzalką)? Po prostu odnoszę wrażenie że próbujesz mi wmówić że jesteśmy słabi od Levadii co jest dla mnie kompletną bzdurą. Powiem więcej, przegraliśmy ten dwumecz wg mnie w dużym stopniu dlatego że w przeciwieństwie od Estończyków nie byliśmy w rytmie meczowym. Athletic Bilbao - Young Boys 0-1 Braga - Elfsborg 1-2 KR Reykyavik - Larissa 2-0 1-1 Sporting - Twente 0-0 To takie przykłady z brzegu meczy w których jeden zespół jest/był na początku przygotowań do ligi a drugi w rytmie meczowym. Ale wiadomo lepiej powiedzieć że jesteśmy beznadziejni itd. PS. Znaczy jeszcze niedawno liga niemiecka była bardziej ogórkowa od polskiej? (vide Schalke-Wisła) ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jak sie ma takiego rozgrywajacego jak Stilic który asystował przy 4 bramkach to gra wygląda zupełnie inaczej.Wisła ma na środku pomocy Diaza który jest ....lewym obrońcą.To o jakim tu rozgrywaniu akcji można myśle.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Naszym gwiazdą wydawało się, że zwycięstwo im się należy i osiągną to bez większego nakładu sił i zaangażowania. Zlekceważyliśmy ich i skończyło się jak się skończyło. Nawet Barcelona nas tat nie olała jak myśmy Estończyków. Zagrali z nami na 100% koncentracji i 4:0 i w rewanżu mieli luzik... Jeśli olejemy Ruch to dostaniemy baty nawet 4:0, jeśli każdy będzie skoncentrowany, zmotywowany i zaangazowany to 4:0 wygramy. Liczy się podejście do przeciwnika - jeśli go zlekceważymy to różnie być może... PS Nie pisać skąd Cupiał wziął by 0,5mln e dla każdego bonusa...to była metafora. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ja nie powiedziałem, że Wisła jest słaba, bo przegrała z Levadią. Ten mecz jednak pokazał słabe strony Waszej drużyny, które zostały wykorzystane (bramkarz,skuteczność napastników). Nie przeczę, że za miesiąc, po kilku kolejkach ligowych ten mecz potoczyłby się zupełnie inaczej, ale to nie jest wytłumaczenie, bo drużyna powinna być przygotowana już na pierwszy mecz o stawkę (vide Lech Poznań).
@down No mój błąd z tym kilkanaście lat. Jednak pokazałeś to o czym mówię, Wisła przegrała z totalnymi ogórkami, których liga jak zauważyłeś jest w delikatnym dołku.
Ostatnio edytowane przez y4ku3 : 31.07.2009 o godz. 17:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Kod:
# country 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 ranking 19 Norway 3.500 5.400 2.000 5.400 2.500 18.800 26 Poland 2.500 1.125 2.625 1.666 5.000 12.916 42 Estonia 0.833 0.833 1.500 0.833 0.333 4.332 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No tak .....dzis kazdy ma jeszcze Levadie w pamieci i chyba zagosci ona nam w glowach na dluzej.
Co innego nasi pilkarze.Wystosowali komunikat ,przeprosili ...ciekawe czy ta lekcja ich czegos nauczy? CO ja mowie ,za rok ,gora dwa lata nie bedzie tu 2/3 z nich ,popatrzcie sobie na plakaty na scianach jesli macie ,co runda nie ma na nich wlasnie 3/4 skladu. Smutnie ale jak klub leci do I ligi to leca nie zawodnicy ale kibice,bo zawodnikow juz niebedzie,tak samy my łatka Levadii nie zostala przypieta Marcelo czy Cwielongowi ale Wisle Krakow i jej kibicom. Pisze to zeby uswiadomic kto tak naprawde bedzie cierpial rok moze 2 ,nim to wsztstko sie uspokoji.Bo napewno nie pilkarze ,ktorzy traktuja pilke tylko i wylacznie jako zawod. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła jest drużyną o klasę lepszą od Levadii, z potencjałem do gry w fazie grupowej Ligi Mistrzów.
Nie będę po raz kolejny wyjaśniał, że cały ten potecjał został w idiotyczny sposób zmarnowany w Tallinnie przez trenera, jego pomagierów i kilku podstawowych piłkarzy. Tyle wyjaśnień, proste to jak drut. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
I tym miłym akcentem można już zakończyć naszą europejską przygodę. Wielu użytkowników uważa, że na temat porażki napisano już praktycznie wszystko. Myślę, że jeszcze nie jeden raz przyjdzie nam wszystkim przełknąć niesmak związany z tym blamażem. Tak czy inaczej, po części również na prośbę stałych bywalców forum, temat zamykam. Przed nami liga oraz przyszłość.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|