|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Szkoda tylko, że nawet z tymi nie wykorzystanymi okazjami zawsze jest jednym z lepszych na boisku.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
ja cały czas się łudzę że to psychika...tak jak u Pawla 2 lata temu. Gdyby był skuteczny, to mielibyśmy najlepszych napastnikow w lidze w Wiśle. Ma szybkość, dynamike, drybling, zaciętość, mocny strzał...ale nie ma najważnejszego, opanowania pod bramką. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Pamiętam jak tak napierdalaliście na Brożków,jak to lubi wracac...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Rozumiem jak negatywne emocje może wywoływać Ćwielong, bo kogo by nie winić za superpuchar to gdyby miał 50% skuteczność to bylibyśmy rundę w LM i superpuchar do przodu. Też klnę widząc jego nieporadność pod bramką jednak będę go bronić. Uważam że nie wielu piłkarzy u nas w drużynie ma przyspieszenie (zryw), dobry zwód, dobre przyjęcie (choć nie zawsze) lepsze od niego. Problem w tym że na skrzydło ma słabe dośrodkowanie a jako napastnik zero skuteczności. Jak na razie dostał szansę tylko przez pół rundy. Wielu było piłkarzy dostających dużo więcej szans i dopiero pokazywali na co ich stać. Myślę że jest nie gorszy od Boguskiego bez formy, który formę pokazywał do 1 meczu z Legią czyli zdecydowanie za krótko jak na całą rundę.
![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Co do Ćwielonga- widzę narastającą formę. Bo przykładowo taki Paweł Brożek gra według mnie coraz gorzej. Ja myślę że on będzie grał coraz lepiej i szczerze na to liczę. Bo z Brożka to już się hrabia zrobił i nic nie gra.
Zmieniając temat- w poniedziałek w Galerii Kazimierz widziałem Marcelo z Kirmem- Marcelo wyluzowany, luźna koszulka, spodenki w palemki i japonki. A Kirm odpierdzielony jak stróż na Boże Ciało- chyba nawet Ray Bany miał ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
. Fajnie, że Marcelo pomaga nowemu koledze i pokazuje mu Kraków .Ja kiedyś spotkałem Diaza z siostrą(chyba) w Plazie, szli do takiej restauracji meksykańskiej. Drugi raz spotkał Diaza mój ojciec i to było w ostatnią Niedziele w Zakopanem. Czyli dzień po meczu. ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
http://www.wislasoccer.com/news_item_10940.htm
Wiślacy swój dzisiejszy trening rozpoczęli przed godziną 18.00. Śladu po problemach zdrotownych nie ma już w przypadku Patryka Małeckiego, który trenował na pełnych obrotach. Nic nie dolega także Arkadiuszowi Głowackiemu, który uskarżał się na lekkie problemy po meczu o Superpuchar z poznańskim Lechem. Nie trenuje wciąż trójka: Mariusz Jop, Rafał Boguski i Łukasz Garguła. "Bogusia" i "Gułę" można było spotkać dziś na Wiśle, gdzie przechodzą rehabilitację. Wygląda na to, że do normalnych treningów szybciej wróci Garguła. W przypadku Boguskiego nie ma na razie mowy o tym, by zaczął trenować z piłką. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
No to jesteśmy skazani na Ćwielonga.
Szkoda, że Jop nie może teraz grać bo by można było Marcelo wystawić do ataku |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A ja to ich qrwa nigdy nie mogę spotkać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Hmm, powie mi ktoś tak w ogóle co to za kontuzje ma Boguski? Bo nie kojarze a widać coś z nim nie tak bo pierwsze prognozy mówiły o krótkiej przerwie a tutaj zapowiada się bardzo długa przerwa.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Boguski leczy się z kontuzji od meczu z Legią w maju. Bodajże Borysiuk mu w kostkę wjechał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
To to akurat wiem, ale chodzi mi konkretnie co mu jest. Skręcona kostka, złamana noga, zerwane wiązadła itd
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Miał coś ze stawem skokowym i gdzieś w czerwcu przeprowadzili artroskopię tego stawu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cwielonga ogladam od 2003 roku odkad zadebiutowal w Ruchu. Umiejetnosci pilkarskie ma ogromne (na polskie warunki). Skutecznosc jest taka sama w Krk jaka byla w Chorzowie. U nas nie wytrzymano po tych x latach i podziekowano mu za zmarnowanie multum "setek" gromkim wypierdalaj na koniec rundy
![]() Jak sie nie przelamie w tym sezonie to juz chyba nigdy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Klub oświadczył przed środowym południem, że "w stosunku do piłkarzy i trenerów zostaną wyciągnięte konsekwencje finansowe." Z naszych informacji wynika, że na razie drużyna nie godzi się na zamrożenie premii. Klub nie może tego zrobić bez zgody piłkarzy, gdyż wysokość i termin wypłaty premii każdy zawodnik ma wpisane do kontraktu.
za interia.pl Jeśli to prawda to pogratulować gwiazdą rzeczywiście mało zarabiają ..... a to że całe mistrzostw przerżneli jednym meczem to nic dla nich !!! tylko tak dalej Wiślacy a wszyscy wam zaśpiewamy nic się nie stało nie się nie stało ..... ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak to łatwo się odejmuje pieniądze z czyjejś kieszeni...
Dla mnie to jakieś absurdalne żeby nie wypłacać premii za zdobycie mistrzostwa mimo że to mistrzostwo zdobyli, rozumiem - kara. Ale takie przypadki trzeba przewidywać i tworzyć odpowiednie zapisy w kontraktach, a nie nagle zabierać pieniądze które piłkarze UCZCIWIE zarobili. Mnie przykładowo ostatnie mistrzostwo dało cholernie dużo radości, i założę się że również i tysiącom innych kibiców, dlatego jest to dla mnie dziwne. Przecież odpadnięcie z Levadią to zupełnie inna para kaloszy. PS. A poza tym jak to oni chcą zrobić? Baszczowi i Zieniowi też zamrożą? ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Niebieski1920 napisał(a):
Wszyscy zawodzacy kopacze stali sie nagle nowymi Pawlami Brozkami, a ich talenty wczesniej czy pozniej musza "eksplodowac". Nawet 27 letni Lobodzinski wciaz ma status mlodego obiecujego grajka, ktory do przelamania potrzebuje jedynie jeszcze paru lat i okresu przygotowawczego przepracowanego w calosci ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Red_Zombie - masz rację, ale...
Zaczynając od sezonu 2003/04 do dzisiaj nasi kopacze (celowo w tym przypadku nie piszę piłkarze) zaliczyli cztery mega kompromitacje w Europie (broniąca się przed spadkiem Valerenga, Tbilisi, spadkowicz z Guimaraes, Levadia), narażając klub na duże straty finansowe. Gdyby choć w połowie z takim "zębem" występowali na boisku, jak w obronie własnych kontraktów, to prawdopodobnie tych kompromitacji byłoby mniej, a gdyby lepiej zagrali, to i LM by była (2005). Niestety, wyniki sportowe i duże pieniądze "poszły się paść". Mam wrażenie, że nasz klub jest wręcz bezradny wobec piłkarzy. Nawet gdyby przegrali 2-4 spotkania bawiąc się w "chodzonego", to nic by im nie można było zrobić. Ciekaw jestem, jak rozwiązują to w innych klubach. Gdyby - wiem że to SF extra large - Barcelona odpadła w zeszłym roku z nami (do tego wystarczyło 2:1 zamiast 4:0 na Camp Nou), to prawdopodobnie kibice by ich rozszarpali wcześniej, zanim zarząd zdążyłby pomyśleć o jakichkolwiek karach. A u nas - żadnych konsekwencji. W zadłużonej Valencii piłkarze przez ileś miesięcy czekali na wypłaty (aż przyszedł nowy sponsor). W Polsce pewnie by się "pogniewali", biedacy. Stąd poważnie się boję, że za rok może być kolejna "powtórka z rozrywki". Piłkarze wiedzą, że choćby przegrali 0:10 z Naprzód Kozia Wólka, to klub im NIC nie zrobi (bo Wisła ma obowiązki, a piłkarze mają prawa). Niech mi ktoś bardziej zorientowany powie - czy istnieje na świecie jakaś inna instytucja, gdzie pracownik co drugi rok przynosi firmie gigantyczne straty, a ta nawet nie może go ukarać finansowo (bo zwolnienie to nie jest kara, $$$ i tak wypłacić trzeba). Naprawdę podziwiam Nadprezesa że jeszcze tym wszystkim nie pier... stawiając klub w stanie upadłości. Może gdyby kopacze nie dostaliby ani grosza, zrozumieliby co tracą. Przydałby się u nas ktoś w rodzaju Jose Antonio Camacho, który potrafił gwiazdki zagonić do pracy. Już nie wspominam, jak nasi narzekali na Petrescu, że kazał im więcej pracować... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Z tą Guimaresem nie nazwał bym to wpadki , bo faktycznie Portugalczycy w lidze grali wtedy słabo ale to jednak była drużyna w której grał Cleber ... który rok później grając w Wiśle w pół roku był najlepszym środkowym obrońcą ligi !!!!. Zatem ten mecz bym wykluczył El Nuero z twoich rozważań.
No cóż u nas jest niecno inne pojęcie o piłce w Hiszpani , Włoszech , Anglii ... futbol to jednak religia !!!. Poza tym z tą Barceloną to troche przyfantazjowałeś z tym 2-1 na Camp Nou ... wierz mi jak by nawet było na Camp Nou 2-1 dla Barcy to w rewanżu przegralibyśmy 2-0 ..... nie powąchaliby nasi kopacze piłki !!!!. U nas kibice nie zbiorą się w grupie 4000 , 5000 w oku boiska treningowego nie wywieszą tranarentów ani oczekiwań i nie przemówią im do rozsądku że to co zrobili to jest szczyt głupoty ... nie dość że pozbawili nas jak to takiej ale zawsse frajdy oglądania w pucharach to jeszcze nie chcą zgodzić się na zamrożenie premi do czasu zdobycia choćby mistrzostwa Polski .
Ostatnio edytowane przez Borinho : 30.07.2009 o godz. 17:12.
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Na nich jest jeden bat. Przegracie z jakimś średniakiem ligowy to wpłacacie do kasy klubu 100 tysięcy złotych. Ciężko jest ściągnąć jakieś rozwiązania z innych krajów, bo w sumie to nie do pomyślenia jest aby piłkarze wybierali sobie trenerów, lub opierdalali się na treningach o meczach nie wspominając, przy okazji wybierając te, w których chce im się grać a które można przechodzić. Na myśl przychodzi mi tylko przykład Turecki. Wracając do tych 100 tysięcy, to wpłacali by jeśli mecz będzie oddany bez walki, bo na ten potencjał co posiadamy obecnie, każdego powinni kroić od 4 miejsca w dół spokojnie. A tak huj, nie przewidzisz co wymyślą na mecz z Ruchem.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 30.07.2009 o godz. 17:22.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ok, ale czy ktos cokolwiek wie na temat przypuszczalnego Jego powrotu?Przeciez to już gdzies 3 miechy Go nie ma...
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Przecież przedstawiciele piłkarzy spotkali się z przedstawicielami przedstawicieli kibiców, z jednej strony padło "przepraszam" z drugiej "żeby mi to było ostatni raz" i po tych kajaniach i tłumaczeniach jest wszystko znowu postawione na nogach ![]() A bez sarkazmu to powiem tak - Dokąd decyzyjne środowiska kibicowskie będą w bardzo przyjacielskiej komitywie z piłkarzami, dokąd hasło "Nic się nie stało" będzie ponad słowami Reymana, dopóty nie będzie żadnej wajchy na kopaczy. PS: ja płocien wieszał nie będę ale zamiast dotychczasowych słów otuchy, które wyrażałem jak tylko spotkałem jakiegoś naszego "pracownika klubu" na mieście, teraz będę im za kazdym razem przypominał jakim wstydem okryli nasze barwy - takie prywatne zobowiązanie ![]() ![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki" - Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Online |
|
|
z dzisiejszego wywiadu Brożka w DP
O tym, co trzeba poprawić, by obronić tytuł: - Dwumecz z Levadią pokazał, że chyba tylko i wyłącznie skuteczność. sądzę że znalazłoby się jeszcze coś do poprawy... ale no comment's ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Zidane to co? Patyk?
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Zidane to Zinedine a nie Patryk !
A zacofana to liga polska , a nie Tierek ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|