The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2009, 23:18
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Generalnie tak było zawsze na forum, gdy Wisłą nie wygrała jednego meczu na dziesięć, to powód był prosty: nie chciało im się, nie przyłożyli się. Gdy pojawia się drugi mecz pod rząd, zaczyna się: gwiazdeczki, żeliki...
Dokładnie. To jest taka lepperiada. Piłkarski populizm. By jakiemuś piłkarzowi zarzucić słabe wyszkolenie techniczne, albo jeszcze lepiej - złe wykonywanie zadań taktycznych, trzeba posiadać jakąś wiedzę i uzasadnić opinię, a łatkę lenia każdy może przyczepić dowolnemu kopaczowi.
Przecież nie ma takiego sportowca, który nie mógłby jeszcze bardziej przykładać się do swojej pracy. Sportowiec jest słaby? Gdyby ciężej pracował mógłby być dobry. Jest dobry? Gdyby ciężej pracował mógłby być świetny. Jest świetny? Gdyby ciężej pracował jego życiowa forma mogłaby trwać dłużej. itp.

Zawsze rozbrajają mnie te gadki o opieprzających się zawodnikach. Jeśli strzelą gola w ostatnich minutach to walczą do końca i mają Wisłę w sercu. Jeśli kilka tygodni później pechowo przegrają to są bandą minimalistów i gwiazdeczek. I tak w kółko.
Część użytkowników tego forum chyba naprawdę wierzy, że gdyby tylko piłkarzom bardziej się chciało to zawsze wygrywaliby z każdym zespołem zbliżonej klasy, a ze światową czołówką też by powalczyli. Warunki treningowe, jakość trenerów, wzorce zaczerpnięte od starszych graczy - to wszystko mają być detale, które byłyby kompletnie nieistotne gdyby tylko piłkarze bardziej przykładali się do zawodu. Czy naprawdę są ludzie, którzy sądzą, że skoro ostatnim polskim piłkarzem, który grał na światowym poziomie był Boniek, to oznacza, że on był ostatnim, który miał ochotę pracować!?
Ostatnio edytowane przez jova : 29.07.2009 o godz. 23:20.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.07.2009, 23:49
jova napisał(a):Wyświetl post

Zawsze rozbrajają mnie te gadki o opieprzających się zawodnikach
Szczególnie że od kilku lat na prawdę, wd mnie oczywiście - nie możemy narzekać na olewkę ze strony piłkarzy.
Ja zazwyczaj widzę, jeśli gramy słabo - brak pomysłu,słabą technikę która przedstawia się albo ogólnie słabą grą - kiedy rywal jest lepszy, albo waleniem łbem w mur.

Wisła za Skorży miała różne okresy ale dla mnie takim sporym wyznacznikiem klasy trenera i zespołu, jest ilość meczów w których byliśmy słabsi(z gry) od przeciwnika i takich meczy na całe 2 lata nie ma dużo.Lech na Reymonta,Barcelona...pewnie coś jeszcze było ale to i tak ułamek ze wszystkich meczów
94 - Allah Akbar!!
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 29.07.2009, 23:57
Jako ABG stoimy murem za Skorżą Ok, stójmy. Ale wsluchując sie w głosy ludzi, jeśli większość z nas (nie tylko na forum) widzi regres w postawie Pawełka i Cebanu to czas wyrazic swoje zaniepokojenie tym że Kazimierski doi Nasz klub nie dając nic w zamian. Kredyt zaufania ma Maciek a nie Kazimierski.
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.07.2009, 00:24
Greeg napisał(a):Wyświetl post
Jako ABG stoimy murem za Skorżą Ok, stójmy. Ale wsluchując sie w głosy ludzi, jeśli większość z nas (nie tylko na forum) widzi regres w postawie Pawełka i Cebanu to czas wyrazic swoje zaniepokojenie tym że Kazimierski doi Nasz klub nie dając nic w zamian. Kredyt zaufania ma Maciek a nie Kazimierski.
Zdecydowanie popieram, ale przecież czy ten gość ma honor? pewnie sobie nic z tego nie zrobi
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.07.2009, 01:38
Ja chcialbym odniesc sie do fragmentu artykulu ze strony TWSD, w ktorym napisane zostalo: Z kolei eksperyment z Danem Petrescu dowiódł, że trenerzy spoza kraju nie znając specyfiki naszej ligi mają ogromne trudności z osiągnięciem sukcesu - nawet jeśli są dobrymi fachowcami.

Omal nie spadlem z krzesla... Czyli mam rozumiec, ze juz nigdy w Wisle nie powinien pracowac dobry fachowiec z zagranicy, bo nie zna "specyfiki polskiej ligi" ? A czymze jest ta specyfika ? Handlowaniem meczami, opieprzajacymi sie pilkarzami i "swietnymi" technicznie zawodnikami ? W innych ligach moga pracowac zagraniczni trenerzy i odnosic sukcesy, a w Wisle nie ?

I jak zostalo wspomniane w tym watku argument o braku konkurencji dla Skorzy jest bezkonkurencyjnym argumentem o braku kompetencji wladz Wisly ! Nie wierze, ze na zachodzie czy Balkanach nie ma mlodych, utalentowanych trenerow, ktorzy za calkiem przyzwoite pieniadze, a takie zarabia Skorza nie chcieliby podjac wyzwania w Wisle. Walka w europejskich pucharach, na pieknym nowym stadionie zamiast np. walki o utrzymanie w swojej lidze lub bycie asystentem pierwszego trenera. Tylko trzeba szukac, wysilic sie, miec jakis pomysl...

Naprawde przestanmy uzywac tego argumentu z brakiem alternatywy, bo to jest tak kompromitujace, ze az smieszne. Jedyny klub, uziemiony i nie mogacy zwolnic trenera, bo nie ma kogo zatrudnic ?! W obecnym swiecie gdzie jest taka ruchliwosc spoleczna, wszyscy jezdza za praca, gdzie jest taki obrot informacja, juz nie mowiac o liczbie szkoleniowcow w krajach calego swiata... I ktos w XXI wieku, w mistrzu Polski potrafi powiedziec... No, ale kogo my mamy zatrudnic zamiast Skorzy ? Rece opadaja..

PS. Levadia przegrala u siebie z Debreczynem 0-1.
Ostatnio edytowane przez nesta : 30.07.2009 o godz. 01:41.
RAF
Senior Member

Stary 30.07.2009, 03:12
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ja chcialbym odniesc sie do fragmentu artykulu ze strony TWSD, w ktorym napisane zostalo: Z kolei eksperyment z Danem Petrescu dowiódł, że trenerzy spoza kraju nie znając specyfiki naszej ligi mają ogromne trudności z osiągnięciem sukcesu - nawet jeśli są dobrymi fachowcami.

Omal nie spadlem z krzesla... Czyli mam rozumiec, ze juz nigdy w Wisle nie powinien pracowac dobry fachowiec z zagranicy, bo nie zna "specyfiki polskiej ligi" ? A czymze jest ta specyfika ? Handlowaniem meczami, opieprzajacymi sie pilkarzami i "swietnymi" technicznie zawodnikami ? W innych ligach moga pracowac zagraniczni trenerzy i odnosic sukcesy, a w Wisle nie ?

I jak zostalo wspomniane w tym watku argument o braku konkurencji dla Skorzy jest bezkonkurencyjnym argumentem o braku kompetencji wladz Wisly ! Nie wierze, ze na zachodzie czy Balkanach nie ma mlodych, utalentowanych trenerow, ktorzy za calkiem przyzwoite pieniadze, a takie zarabia Skorza nie chcieliby podjac wyzwania w Wisle. Walka w europejskich pucharach, na pieknym nowym stadionie zamiast np. walki o utrzymanie w swojej lidze lub bycie asystentem pierwszego trenera. Tylko trzeba szukac, wysilic sie, miec jakis pomysl...

Naprawde przestanmy uzywac tego argumentu z brakiem alternatywy, bo to jest tak kompromitujace, ze az smieszne. Jedyny klub, uziemiony i nie mogacy zwolnic trenera, bo nie ma kogo zatrudnic ?! W obecnym swiecie gdzie jest taka ruchliwosc spoleczna, wszyscy jezdza za praca, gdzie jest taki obrot informacja, juz nie mowiac o liczbie szkoleniowcow w krajach calego swiata... I ktos w XXI wieku, w mistrzu Polski potrafi powiedziec... No, ale kogo my mamy zatrudnic zamiast Skorzy ? Rece opadaja..

PS. Levadia przegrala u siebie z Debreczynem 0-1.
Widzisz klopot polega czy ktos tam u gory (Boguslaw Cupial) mysli jeszcze na powaznie o Wisle czy tylko stara sie jakos to wszystko dotrzymac do konca (sprzedazy klubu). W kazdym normalnym klubie szkoleniowiec po wywiadzie jakiego udzielil mediom na temat przyczyn odpadniecia z rozgrywek europejskich wylecialby na zbity pysk. Jak slusznie zauwazyl ktos w poprzednim poscie zatrudnienie szkoleniowca z zza granicy niesie ze soba takze mus inwestycji w zespol czy / i w infrastrukture. Obecnie Skorza jest bardzo latwym partnerem do rozmowy bo w tejze rozmowie nie ma zadnych argumentow.... Jakiez on moze teraz wysuwac zadania? Ze chce nowych zawodnikow? Na to odpowiedzieli by mu w klubie ze obecnie to trzeba sprzedawac a nie kupowac....nie mowiac juz o inwestycjach w infrastrukture. To wszystko byloby mozliwe tylko dzieki LM i pieniadzom tam zarobionym.... Obecna sytuacja w Wisle bedzie przypominac ta jaka miala miejsce po dwoch kompromitacjach ekipy Kasperczaka. Z jedna, bardzo duza roznica... Tamta Wisla byla na tyle mocna ze nawet ubytek 2,3 pilakrzy dawal klubowi realne szanse na Mistrzostwo Polski, lub start w Pucharach ( oczywiscie nie wlaczajac sezonu gdzie uplasowalismy sie na 8. miejscu). Ta Wisla jest na tyle slaba ze odejscie 2,3 pilkarzy spowoduje ze bedziemy w srodku tabeli... Gdyby np. sprzedano Brozka (Pawla) zostaniemy bez zawodnika potrafiacego skierowac pilke do bramki..... Gdyby sprzedano Marcelo zostaniemy z doslownie! 1! dobrym (aczkolwiek kontuzjogennym) srodkowym obronca..... I to wszystko bez nadziei na jakikolwiek powazny transfer... Nie wybacze tego nigdy Skorzy ze zachcialo mu sie cudowac zamiast patrzec na to z czego zyje. Wisla jak ryba wody potrzebowala sukcesu europejskiego... Nawet sam awans do LE dawal mozliwosc zarobienia pieniedzy i stwarzal jakiekolwiek szanse na realne wzmocnienia...A teraz? Mowiac szczerze plakac mi sie chce... Zacznie sie latanie dziur sprzedaza zawodnikow ktorzy robia jeszcze jakakolwiek roznice na tle tej marnej polskiej ligi. I glowny architekt tego calego zamieszania (M.S) ma zostac przy Reymonta? Skandal! Acha, i jeszcze jedno... Dzis nasz pogromca przegral z Wegrami.... u siebie.... Wstyd.... choc minal tydzien, to wciaz to boli..... :(
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
RAF
Senior Member

Stary 30.07.2009, 03:19
Chcialbym dodac ze (tak podaly media) bronienie swoich asystentow przez Skorze zakrawa na kpine... Jak mozna bronic trenera Janasa po bredniach jakie on opowiadal mediom odnosnie Levadii? Trzymanie sie stolkow po takim czyms to policzek wymierzny w klub z ponad 100 letnia tradycja, i w rzesze kibicow dla ktorych WISLA KRAKOW jest czyms znacznie wiecej niz tylko klubem pilkarskim.... SKORZA I JANAS PRECZ!!

Wiecie co jeszcze? Po tych wszystkich jajach jakie dzieja sie ze Skorza, Janasem i Kazimierskim tak sobie mysle, ze tak naprawde zaden z tych ludzi nie dorosl to piet Adamowi Nawalce.... Ten po zdobyciu Mistrzostwa Polski!! widzac ze nie jest w stanie sprostac wymaganiom (awans do LM) potrafil sie podac do dymisji...A to co zrobil Skorza z oddaniem sie do dyspozycji zarzadu jest niczym innym tylko przerzuceniem odpowiedzialnosci na zarzad....Co ten czlowiek chcial przez to osiagnac? Nie rozumiem ..... Albo czuje sie winny i skladam dymisje bo wiem ze zawiodlem, albo nie czuje sie winny i ciagne ten wozek dalej.... a tu nasz trener chcial zachowac twarz? i stolek....
Ostatnio edytowane przez RAF : 30.07.2009 o godz. 03:26.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.07.2009, 03:52
RAF napisał(a):Wyświetl post
W kazdym normalnym klubie szkoleniowiec po wywiadzie jakiego udzielil mediom na temat przyczyn odpadniecia z rozgrywek europejskich wylecialby na zbity pysk.
Przecież to było najlepsze co mógł zrobić. Skupił krytykę na sobie by zespół mógł się szybciej pozbierać. Tak postępuje rozsądny trener. Gdyby Skorża w mediach obarczał winą poszczególnych piłkarzy albo narzekał na dyrektora sportowego lub prezesa konflikty tylko by się zaogniły, a prasa miałaby o czym pisać przez wiele tygodni.

Fragmentu o Nawałce nawet nie chce mi się komentować.
Sopranos
Senior Member

Stary 30.07.2009, 07:30
emjot napisał(a):Wyświetl post
nie odwracaj kota ogonem
Polonia i Piast to były mecze z rundy wiosennej. A chęci i zaangażowanie było cieńkie
w meczu z ŁKS faktycznie Wyparło miał dzień konia ale chęci naszych były takie .... eeeeee luzik zaraz coś wpadnie a jak nie wpadało to się chłopcy nerwowali...i dupa blada

transfery do będzie można ocenić za czas jakiś
bo Alvarez zagrał jeden mecz, a Kirm trzy
Garguła nawet na boisko nie wszedł...

a moja krytyka Skorży też się nie bierze z jednego meczu. tylko z całokształtu jego osiągnięć.
Czyli według Ciebie remisy i porażki przy tym składzie, który mieliśmy, nie powinny się zdarzyć? Trochę komiczny punkt widzenia zważywszy, że teraz mamy teoretycznie lepszy skład niż przed rokiem. Ja tam mecz w ŁKSem dobrze pamiętam i wprawdzie był on słaby w wykonaniu naszej drużyny, ale to, że jej nie strzelili nie oznacza, że się nie starali, bo sytuacje były.

Mecze z Piastem i Polonią to były mecze wyjazdowe, z czego wydaje mi się, że gdyby mecz w Bytomiu był w innym momencie rundy, to wyjechalibyśmy z dwoma - trzema bramkami po stronie strzelonych. Natomiast Piast to dobry zespół - był bliski urwania punktów Lechowi i Legii, udało się w końcu z Wisłą u siebie.

Cóż takiego osiągnął Skorża, że aż stał się Twoim ulubieńcem?
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
emjot
Senior Member

Stary 30.07.2009, 08:28
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Czyli według Ciebie remisy i porażki przy tym składzie, który mieliśmy, nie powinny się zdarzyć? Trochę komiczny punkt widzenia zważywszy, że teraz mamy teoretycznie lepszy skład niż przed rokiem. Ja tam mecz w ŁKSem dobrze pamiętam i wprawdzie był on słaby w wykonaniu naszej drużyny, ale to, że jej nie strzelili nie oznacza, że się nie starali, bo sytuacje były.

Mecze z Piastem i Polonią to były mecze wyjazdowe, z czego wydaje mi się, że gdyby mecz w Bytomiu był w innym momencie rundy, to wyjechalibyśmy z dwoma - trzema bramkami po stronie strzelonych. Natomiast Piast to dobry zespół - był bliski urwania punktów Lechowi i Legii, udało się w końcu z Wisłą u siebie.

Cóż takiego osiągnął Skorża, że aż stał się Twoim ulubieńcem?
nie chodzi o to że nie powinny się zdarzyć
czy mam pretensje o przegrany mecz z Lechem o przegraną z Legią?
nie bo tam była walka lub jak w meczu z Lechem próba walki po nokaucie na początku
w wyżej wymienionych meczach przeze mnie było lekceważenie, odpuszczenie, niechęć do wysiłku i liczenie że jakoś tam coś kiedyś wpadnie czyli dokładnie to co w I meczu z Levadią (pomijam fakt zajechania zespołu przez Skorżę i jego zlekceważenie rywala), sam Brożek stwierdził w wywiadzie przed rewanżem, że dopiero gdy Levadia strzeliła nam gola zorientowaliśmy się że może nam zrobić krzywdę
genialne

co osiągnął Skorża
odpadł z ogórkami i skompromitował Wisłę
swoim lekceważeniem i przekonaniem o naszej wyższości. Swoją pychą.

ps. w Dzienniku Polskim polecam komentarz K. Kawy do decyzji władz Wisły. Idealnie wpasowuje się w dyskusję o naszych zawodowcach
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.07.2009, 08:44
co osiągnął Skorża
Zdobył 2 mistrzostwa Polski. Dziekuję za uwagę.
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.07.2009, 08:52
Ja uwazam osobiscie ze nie ma co szukac w tym wszystkim winowajców na siłe.. bo głownymi sprawcami byli tylko i wyłacznie piłkarze.. Skorza mogl gadac o nie lekcewazeniu i zaangazowaniu ale piłkarze i tak wiedza swoje i z ogorasami z Estonii nie beda się wysilac, biegac az nad to..

Kolejna sprawa ktora mnie doprawdy śmieszy jest zamysł zwolnienia ( jak narazie tylko zamysł ) Bednarza czy Kazimierskiego... ****a to dopiero Cupiała osiwecilo po porażce w Tallinie ze Bednarz jest zły i niedobry? A przed meczami z Levadia to jaki byl? Kurde cudowny? NAGLE poł zarzadu i sztabu trenerskiego jest do dupy.. smieszne.. chodzi mi o to ze przed meczami z Levadia nikt nie myślał o zwolnieniu takigo Kazimierskiego czy Wilczka czy nawet Janasa.. a z dnia na dzien Ci ludzie stali się za słabi na Wisłe... a 2 lata pracy byli wspaniali... paradoks nikt

to jest zwykle szukanie winowajców na "sile'' bo ktos musi poleciec dla zasady..

dobrze ze mamy juz to wzystko za soba i swiety spokoj...
Przestanmy o tym pisac już, szybciej zapomnimy.. bo to co sie stało sie juz nie odstanie..
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 30.07.2009 o godz. 10:14.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

7 kotów
P.N.R.I.

Stary 30.07.2009, 09:07
nesta napisał(a):Wyświetl post

Omal nie spadlem z krzesla... Czyli mam rozumiec, ze juz nigdy w Wisle nie powinien pracowac dobry fachowiec z zagranicy, bo nie zna "specyfiki polskiej ligi" ? A czymze jest ta specyfika ? Handlowaniem meczami, opieprzajacymi sie pilkarzami i "swietnymi" technicznie zawodnikami ?
Specyfika polskiej ligi jest to, ze rzadza pilkarze a nie trenerzy.
Najwieksze sukcesy swiecilismy z trenerem ktory mial gigantyczna wladze.
Najwieksza zapasc - w sezonie zonglowania trenerami. Gdy tej wladzy nie bylo.

Nie rozumiem dlaczego za to ze Jasnie Wielmozny Slepak Cwielong nie trafia z 2m do bramki ma zaplacic trener.
Na calym swiecie taki przykladowy Cwielong laduje w rezerwach, a w Polsce wybucha debata kto zastapi trenera.

Druga sprawa. Czy Kazimierski dosypuje Pawelkowi strychnine do zarcia i podaje cykute w bidonie ?
Przeciez Pawelek to tak zwany PROFESJONALISTA. Nie ma chyba uwarunkowan genetycznych przez ktore cofa sie w rozwoju ?
broni slabo ?
Ok. Ale nie w kazdym meczu. Z Amika zagral swietnie. Z Levadia do dupy - 2 razy swiatlo bramki i 2 sztuki na minusie.
Skoro nie broni fatalnie w kazdym meczu, tylko ma sinusoide formy, to moze wina jest w Pawelku a nie Kazimierskim ?!
Moze Sympatycznemu Mariuszowi (SM) brakuje rywalizacji skoro ma blogera obok siebie na lawce. To tak jakbym sie staral o angaz w firmie architektonicznej i na stanowisko kandydowal ze mna pingwin lub delfin. Pik-Pok albo Um.

Trenerzy moga przegrac sezon. Pojedyncze mecze przegrywaja pilkarze.
Boia chi molla !
emjot
Senior Member

Stary 30.07.2009, 09:33
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Zdobył 2 mistrzostwa Polski. Dziekuję za uwagę.

Levadia pokazała co jest warte to podwójne MP
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2009, 09:44
myśle że inaczej bedzie można Skorże ocenic po dzisiejszych wynikach naszych pozostałych drużyn w eliminacjach do ligi europejskiej.Czy to Skorża coś zawalił czy można ogólnie nasza cała piłka leży i nawet Mourinho nie pomoże bo nie mamy zawodników
grzesiek632
Senior Member

Stary 30.07.2009, 09:53

taa... a my pokazaliśmy Barcelonie co jest warte wygranie Ligi Mistrzów....

Groclin pokazał co jest warta liga Niemiecka i Angielska, Wisła pokazała co jest warta liga hiszpańska i Niemiecka... ale zaraz zaraz Liga Estonska i Gruzińska a nawet Litewska pokazały co jest warta liga Polska...

a reprezentacja polski pokazała portugalczykom ze maja słabsza reprezentacje od naszej... ale z drugiej strony reprezentacja Armenii pokazała ze Polska jest słabsza od ich reprezentacji.

emjot
Senior Member

Stary 30.07.2009, 10:00
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
taa... a my pokazaliśmy Barcelonie co jest warte wygranie Ligi Mistrzów....

Groclin pokazał co jest warta liga Niemiecka i Angielska, Wisła pokazała co jest warta liga hiszpańska i Niemiecka... ale zaraz zaraz Liga Estonska i Gruzińska a nawet Litewska pokazały co jest warta liga Polska...

a reprezentacja polski pokazała portugalczykom ze maja słabsza reprezentacje od naszej... ale z drugiej strony reprezentacja Armenii pokazała ze Polska jest słabsza od ich reprezentacji.

chryste
czy trzeba jak jakiemuś dziecku tłumaczyć
że zdobycie MP to jeszcze nie jest podwód do bezbrzeżnej dumy i pychy
że do każdego rywala trzeba podchodzić na serio bo...

pan trener zbrojny w te dwa MP uznał że zeżarł już wszystkie rozumy...

w tym sensie napisałem że Levadia pokazała co jest warte dwa MP...
no nic... zupełnie jak się lekceważy przeciwnika...
grzesiek632
Senior Member

Stary 30.07.2009, 10:14
chryste

zdobycie dwa razy pod rzad MP jest powodem do dumy jak najbardziej!
Jesli myślisz ze Oni ( piłkarze, trener) nie potraktowali tego meczu na serio to sie mylisz.. pierwszy mecz to byl typowy słaby mecz, moze przez okres przygotowawczy, moze przez cos innego, nie wiem.. ale w drugim meczu zapierdalali rowno i nikt chyba nie powie ze tez zlekcewazyli przeciwnika, tylko typowo zabrakło skutecznosci.
Skorża nie jest debilem i nie musisz nam wmawiac jakie to bledy popelnił bo byc moze sie mylisz nie wiedzac nic a nic o kulisach ( przygotowaniach do tego dwumeczu, i paru innych sprawach).

I pisanie teraz o przemadrzałosci Skorży jest troche nie na miejscu. To tak jakbys uczył złodzieja krasc.

A moze to Levadia podeszła jeszcze powazniej do tego dwumeczu? Wyszedl im dwumecz zycia i koniec..
Pokaz mi trenera za kadencji ktorego nie było niespodzianek typu przegrywanie z teoretycznie słabszymi? A po takiej porazce łatwo jest podac argument ze hujowo zmotywował terner i krecic się wokól tego.

Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.07.2009, 10:27
chryste

Większe pretensje trzeba mieć (a raczej przedewszystkim) do kopaczy.W kolejce po bułki usłyszałem, że teksty typu "to tylko kelnerzy", "do przerwy powieziemy ich 3:0" były na porządku dziennym.Skorża jest profesjonalistą.Motywował ich jak tylko umiał, tylko co z tego, jak pilkarzyki mają swoje w głowach.
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.07.2009, 10:29

W dupach się poprzewracało Nasi poprzednicy czekali całe życie na zdobycie mistrzostwa i często nie było im to dane a dla ciebie to nic.

emjot
Senior Member

Stary 30.07.2009, 10:35
Jesli myślisz ze Oni ( piłkarze, trener) nie potraktowali tego meczu na serio to sie mylisz.. pierwszy mecz to byl typowy słaby mecz, moze przez okres przygotowawczy, moze przez cos innego, nie wiem.. ale w drugim meczu zapierdalali rowno i nikt chyba nie powie ze tez zlekcewazyli przeciwnika, tylko typowo zabrakło skutecznosci.
.

ja jestem pewien że zlekceważyli
dowód: post Pablo84
ale przede wszystkim wywiad z Pawłem Brożkiem w poniedziałkowym Dzienniku Polskim 20.07.2009 w którym padają takie słowa Dopiero jak Levadia strzeliła nam gola, zorientowaliśmy się że może nam zrobic krzywdę
naprawdę daruj sobie obronę naszych asów.
Odrobina krytycyzmu nikomu jeszcze nie zaskoczyła. A zwlaszcza polskim kopaczom. Problem w tym że oni głaskani przez lata po główce nie są w stanie zmienić nic w swoim podejściu do wykonywanego zawodu...
stąd Levadie, Tbilisi i inne wypadki przy pracy
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.07.2009, 10:36
Jeśli chodzi o mnie, to najważniejsze sa mistrzostwa Polski.Trzeba je zdobywać, póki mamy Pana Cupiała.Jego w Wiśle nie bedzie, może byc cięzko z seryjnymi koronami.Szkoda, że mało kto to potrafi docenić.
W Europie niech Wisła walczy, ale jak juz ma spadać, to z wysokiego konia, a nie z kucyka.Innymi słowy, niektórzy zapominają jaką drużynę przyszło im reprezentować.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 30.07.2009 o godz. 11:04.
grzesiek632
Senior Member

Stary 30.07.2009, 10:44
I Ty odrazu kojarzysz mi się z kibicem ktory tylko wylicza potkniecia i porazki... i szukac gówna w czekoladzie.

Jasne ze mozna wyliczac i krytykowac takie potkniecia, mozna i tak.. ale po co plakac juz ponad tydzien nad tym samym?

Ale inni dostrzegaja tez cos innego. A najlepszym komentarzem beda te słowa:

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o mnie, to dla mnie najważniejsze sa mistrzostwa Polski.Trzeba je zdobywać, póki mamy Pana Cupiała.Jego w Wiśle nie bedzie, może byc cięzko z seryjnymi koronami.Szkoda, że mało kto to potrafi docenić.
W Europie niech Wisła walczy, ale jak juz ma spadać, to z wysokiego konia, a nie z kucyka.Innymi słowy, niektórzy zapominają jaką drużynę przyszło im reprezentować.
dziekuje za dyskusje i dowidzenia

emjot
Senior Member

Stary 30.07.2009, 10:48
I Ty odrazu kojarzysz mi się z kibicem ktory tylko wylicza potkniecia i porazki... i szukac gówna w czekoladzie.

Jasne ze mozna wyliczac i krytykowac takie potkniecia, mozna i tak.. ale po co plakac juz ponad tydzien nad tym samym?
jasne pogładźmy ich po główeczkach za to że skompromitowali siebie i klub
jasne
EWA REY
Junior Member

Od: 11.2006

Stary 30.07.2009, 10:55
Czy do was nie dociera, że żaden trener nic tu nie pomoże?
Przy największych błędach trenera w taktyce taka Levadia powinna dostać ze 2-3 bramki
( a teraz Estończycy przegrali z Węgrami u siebie 0-1 ). Żaden trener nie będzie strzelał goli za zawodników. Tak jak powiedział Boniek - Wisla powinna z Levadią wygrać nawet w dziewięciu zaraz po wyjściu z bankietu. To głównie gwiazdorzący piłkarze są winni tej kompromitacji a nie trener. Problem tkwi w piłkarzach, ich podejściu do zawodu, umiejętnościach itd. A prawda jest taka, że Wisła ma najsłabszy skład od kilku lat. Na europejskie puchary to NIGDY nie wystarczy - trzeba by wymienić połowę drużyny.
A co do mobilizacji - najlepszą mobilizacją są kary finansowe a tych piłkarze nie unikną.
jerry1990
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.07.2009, 11:06
Ja uwazam osobiscie ze nie ma co szukac w tym wszystkim winowajców na siłe.. bo głownymi sprawcami byli tylko i wyłacznie piłkarze.. Skorza mogl gadac o nie lekcewazeniu i zaangazowaniu ale piłkarze i tak wiedza swoje i z ogorasami z Estonii nie beda się wysilac, biegac az nad to..

Kolejna sprawa ktora mnie doprawdy śmieszy jest zamysł zwolnienia ( jak narazie tylko zamysł ) Bednarza czy Kazimierskiego... ****a to dopiero Cupiała osiwecilo po porażce w Tallinie ze Bednarz jest zły i niedobry? A przed meczami z Levadia to jaki byl? Kurde cudowny? NAGLE poł zarzadu i sztabu trenerskiego jest do dupy.. smieszne.. chodzi mi o to ze przed meczami z Levadia nikt nie myślał o zwolnieniu takigo Kazimierskiego czy Wilczka czy nawet Janasa.. a z dnia na dzien Ci ludzie stali się za słabi na Wisłe... a 2 lata pracy byli wspaniali... paradoks nikt

to jest zwykle szukanie winowajców na "sile'' bo ktos musi poleciec dla zasady..

dobrze ze mamy juz to wzystko za soba i swiety spokoj...
Przestanmy o tym pisac już, szybciej zapomnimy.. bo to co sie stało sie juz nie odstanie..

Hmmm... wiesz co z tym że nikt nie mówił że Kazimierski jest do dupy to trohe przesadziłeś bo na tym forum jakieś 95 % ludzi Kazimierskiego ocenia od paru miesiecy źle... I tak w ogóle to mało kto mówi że Janas jest do dupy ...;/ ( no chyba że Paweł )
grzesiek632
Senior Member

Stary 30.07.2009, 11:43
jerry1990 napisał(a):Wyświetl post
Hmmm... wiesz co z tym że nikt nie mówił że Kazimierski jest do dupy to trohe przesadziłeś bo na tym forum jakieś 95 % ludzi Kazimierskiego ocenia od paru miesiecy źle... I tak w ogóle to mało kto mówi że Janas jest do dupy ...;/ ( no chyba że Paweł )
no tak.. zgadzam się ze My kibice uwazamy ze Kazimierski jest słaby... ale w tym poscie mi chodzilo ze nikt w zarzadzie/Cupial i jego doradcy nie mowili złego slowa o tym trenerze. Dopiero teraz szukaja winnych.

tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.07.2009, 11:47

ja jestem pewien że zlekceważyli
dowód: post Pablo84
ale przede wszystkim wywiad z Pawłem Brożkiem w poniedziałkowym Dzienniku Polskim 20.07.2009 w którym padają takie słowa Dopiero jak Levadia strzeliła nam gola, zorientowaliśmy się że może nam zrobic krzywdę
naprawdę daruj sobie obronę naszych asów.
Odrobina krytycyzmu nikomu jeszcze nie zaskoczyła. A zwlaszcza polskim kopaczom. Problem w tym że oni głaskani przez lata po główce nie są w stanie zmienić nic w swoim podejściu do wykonywanego zawodu...
Rozumiem rozgoryczenie, ale co miał Skorża poradzić na to, że piłkarze nie wykorzystali kilku stu procentowych sytuacji ?
Sam piszesz, że ci są zagłaskani i nie są w stanie zmienić swojego podejścia ? Skoro sami nie potrafią tego zrobić, w jaki sposób ma dokonać tego trener ? Chyba tylko optując za wymianą 70% kadry na profesjonalistów - obcokrajowców.
..
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.07.2009, 11:48
Janas dołożył cegiełkę - ja oczy ze zdumienia przecierałem jak czytałem...no tak , coś tam postrzelali z amatorami no ale w sumie też wyglądają na cieniasów, nie ma sensu nawet się wybierać na kolejny mecz bo znów grają z amatorami.Przy takim nastawieniu tego co miał ich rozpracować to ja się mniej w sumie dziwie że nasi wyszli z przekonaniem jedziemy ogórków a potem na browar'.A tu nagle ciężko, gol w plecy, ulewa,fart w ostatniej minucie, no i rewanż gdzie czasu ubywa a bramka nie chce wpaść.Coraz większa nerwowość, farfocel na końcu i trza się pakować

I tu nie chodzi o to by Janas przekonywał jaki z Levadii to potentat ale jakikolwiek brak szacunku dla rywala spowodował w jakimś tam stopniu podobne myślenie wśród grajków.Co oczywiście usprawiedliwia ich tylko w małym stopniu bo ja też nie zgadzam się ze Skorżą że to on tylko dał ciała.Skorża nie jest od uczenia dwudziesto-kilku latków, jak z 5 znakomitych sytuacji, wykorzystać choć jedna.
94 - Allah Akbar!!
ZK
Junior Member

Stary 30.07.2009, 11:54
Dopóki nie zmieni się mentalność polskich piłkarzy, nasza liga i w ogóle cała piłka nośna w Polsce będzie pikować w dół. Niestety, u nas piłkarzyna zagra na przyzwoitym poziomie trzy mecze (nie daj Boże strzeli trzy bramki) i już czuje się, jak megagwiazda! Już pretensje do trenera kadry (niezależnie od tego, kto nim jest), że nie ma powołania. Nawet może się obrazić i ogłosić, że "u tego trenera nie zagra nigdy"! A jak trener wymaga na treningach pracy i zaangarzowania, to biedactwo po tygodniu jest "przetrenowany" i nie ma sił biegać po boisku. I ciągle znajdują cię takie Kokoszki, co to uważają, że są tak dobrzy, że na pewno zrobią karierę w Serie A, a zaraz potem (czytaj - w następnej rundzie) Barcelona zapłaci za nich 50 mln euro.
Kasa, Misiu, kasa... Przewraca się w głowinach... Zamiast pracować, udzielają wywiadów, strajkują, albo po prostu grają padakę, "żeby udowodnić trenerowi i właścicielowi klubu, że oni rządzą"...
Wczoraj, dziś i jutro...
Wisła zawsze Mistrz!!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów