|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Powiedział ze takiego zapierdo** to nigdy nie widział. I tak mówi większosc Polaków, wracajacych zza granicy(i to którejkolwiek) Ale panowie, to wszystko rozchodzi się o szkolenie. Młodego psa jest łatwiej wyuczyć niż starszego, tak samo z zawodnikami. Czego mały Jaś sie nie nauczy, tego Jan nie będzie umiał Skorża może im zarzucic odpowiedni reżim treningowy, ale co z tego, skoro ONI moga po 2 tygodnia, po prostu paść ze zmęczenia. Najsprawiedliwiej, w ocenie treningów, powinien ktoś z redakcji zapytac tak za miesiac Alvaraza. Czy i jeśli są, to jakie różnice pomiedzy Seria A a Nami.;] ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Online |
|
|
Cieszy mnie, że Skorża pozostanie w Wiśle (rzeczywiście nie ma konkurencji - jest jak Wisła, mocny na krajowym podwórku, a za słaby jeszcze na eksport). A jeszcze bardziej cieszy mnie zapowiedź zmian w strukturze funkcjonowania klubu. Brakowało mi w klubie człowieka który politykę klubu by formułował i nadzorował. Kimś takim powinien być prezes. Ale prezes Wilczek jest - z całym szacunkiem - jakiś taki niewyraźny. Stąd propozycja MOŹDZIERZA wydaje mi się świetna - Wilczka na finansowego a prezesa nowego i odpowiedzialnego, który będzie potrafił jasno wyznaczyć zadania i je egzekwować.
Swoją drogą zastanawiam się czy Skorża dotrwa tylko do końca kontraktu czy dostanie jeszcze jedną szansę sprawdzenia się na "eksporcie" |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie to totalna zalamka ze zostal Skorza obym go na rynku nie spotkal bo napewno cos odemnie uslyszy....
Ciekawa ille byla premia za mistrzostwo mysle ze moze okolo 2 millionow zlotych plus skreslenie niewinnego Paolo Terziotti oraz Jacka Kazimierski (moim zdaniem nic nie maja wspolnego z porazka) czyli znowu zaoszczedzone okolo 600 tys zl. teraz jeszcze obciac kazdemu zawodnikowi po 20 % wyplaty i mam te 2 milliony euro co nam brakuja.... Skorza z Wisla juz nigdy w europie nic nie osiagnie, po sobie wiem jak to jest miec trainera ktory nigdy w zyciu grubo cie nie o.......i... ah cipeczki nasi zawodnicy nie potrzebuja... pozdro dla haterow |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
x pincsetSzkoly nie ma to sie nudzi ? |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Witam!!!
Moim skromnym zdaniem pozostawienie Pana Skorży na stanowisku trenera to druga w ostatnim czasie po JEGO zatrudnieniu świetna decyzja Pana Cupiała. Wielu mówi Smuda na następce, popatrzcie na poprzedni sezon w Lechu, to taki Andrzej Lepper postraszył, pogroził a i tak Go wywalili. Petrescu? Za dużo nagrał się w football managera, pomyślał sprowadzę kilku piłkarzy za grosze, ustawie reżim treningowy na full obciążenie a po paru miechach bedą gwiazdami, jak to mówią życie depcze wyobraźnie . NIE MA W TYM momęcie lepszego trenera na polskim rynku niż Skorża!!!! A na zagranicę Nas nie stać!!! Popatrzcie np na Fergusona ponad 20 lat sukcesów i porażek a mimo to nikt nie śmie go zwolnić!! Przez kilka pierwszych lat nic bodajże nie osiągnął z Man Utd. A teraz To jest moje skromne zdanie!!!! Wielu pewnie mi pociśnie, no ale cóż wolność słowa. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !Maciej Skorża 1906% Poparcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Czekajmy do 18:00 i zobaczymy jak Debrecen ktory ma wartosc skladu 6 millionow euro (wisla 30 milliony) poradzi sobie z "silna" Levadia!
oldiczam sekundy... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
30 mln
hell yeah : za transfermarkty to bany sa ;d
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.07.2009 o godz. 14:46.
![]()
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeśli Skorża na prawdę postawił veto zwolnieniu Terziottiego i Kazimierskiego, to sam kręci na siebie bicz. Boguś robi postępy (powoli, ale robi) i wie, że zwolnienie kołcza w tym momencie nie jest pożądanym krokiem. Ale jestem praktycznie pewny, że po sezonie, ewentualnie po rundzie ( w przypadku złych wyników ) MS leci ze stanowiska. Co do zatrudnienia trenera z zagranicy: Do tego trzeba sporych inwestycji. Nie chodzi konkretnie o kontrakt dla takowego, ale i o inwestycje w klub i zawodników. A tego Bogusław przecież od paru lat unika, dąży raczej do odzyskania części pieniędzy bez rozwalania struktury klubu. Trochę to potrwa, więc jestesmy skazani na stan wegetacji. A to w piłce oznacza cofanie się w rozwoju. Bo inni nie próżnują (zagranica), wzmacniają, poprawiają funkcjonowanie klubu itp.
![]()
.
. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Zapomniałem że w dzisiejszym sporcie grają cyferki, człowieku liczby nie grają pokazało to nasze spotkanie zarówno z Beitarem który ma o wiele większy budżet od nas i nasze ostatnie spotkanie z Levadia. Liczy się zaangażowanie zawodników i wola zwycięstwa a nie czy ktoś jest warty 6 czy 30 mln euro.
Tyle. Wracając do tematu to cieszę się że Skorża został na stanowisku trenera naszych kopaczy mam nadzieje że wyjdzie nam to na dobre... ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
I w tym kontakście pytanie do FraMata eksperta ligi rumuńskiej: jak to jest że pomimo sukcesów w Rumuni żaden z wielkich klubów (Steua, Cluj) nie zatrudniają Dana? Czy jest w tym wszystkim jakieś drugie dno? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie to jest "przerywnik" jak kiedyś Zagłębie ,czy GKS a w nastepnym sezonie wszystko wróci do normy tz.Staua ,lub jakiś lokalny rywal.
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
w dobie kryzysu, wielkie uznane kluby w słabszych ligach, po prostu nie wytrzymały napięcia vide Rosenborg, Steaua ...
D. Petrescu to Rumuński Michniewicz, który to jest Polskim Mourinho czyli wszystko sie zgadza Ale Mourinho musi być Rumuńskim Petrescu badz Portugalskim Michniewiczem badz Rumuński Michniewicz jest Portugalskim Petrescu vel Polski Mourinho czyli jeden kółko sie zamyka Petrescu, Michniewicz, Mourinho jedna bajka
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.07.2009 o godz. 15:27.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie jestem pewien czy intencją Twojego postu było zasugerowanie że Dan to taki rumuński Michniewicz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W Rumunii nie ma wcale tak różowo. Sam Dan mówi, że odpowiada mu praca w Unireii, bo ma dobre stosunki z właścicielem. Ten dał mu czas na zbudowanie zespołu ( co jednak nie trwało zbyt dlugo), sprowadził zawodników, których Petrescu chciał itp. W innych zespołach np. z Bukaresztu presja na wynik jest taka sama jak w Wiśle. A np Gigi Becali ze Steauy zachowuje się jak oszołom. Zwalnia trenerów i wchodzi im w kompetencje.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obawiam sie ,że tego nie powtórzą ,ale to moje osobiste zdanie. Co do porównania z Michniewiczem,to generalnie tak z tym ze Czesiu preferuje raczej futbol kombinacyjny a Dan wiadomo wyspiarski. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
A to temat o Petrescu? Dziwnie sie robi.
P.S - Normalnie mozna pasc czytajac psalmy pochwalne na czesc tego szkoleniowca. Szkoda, ze w Wisle nie potrafil zdobyc zaufania pilkarzy, a takze prezesa i dzialaczy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jeśli chodzi o futbol kombinacyjny Czesia to chodzi Ci o to że ostro "kombinuje"? A to temat o Petrescu? Dziwnie sie robi. O Maćku. I porównujemy sobie jego osiągnięcia z osiągnięciami poprzedniego trenera. P.S - Normalnie mozna pasc czytajac psalmy pochwalne na czesc tego szkoleniowca. Szkoda, ze w Wisle nie potrafil zdobyc zaufania pilkarzy, a takze prezesa i dzialaczy No niestety nie udało się. I teraz pewnie prezes pluje sobie w brodę.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 29.07.2009 o godz. 15:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co innego jak przychodzisz do klubu z "Pipidówy' ,co nigdy nic nie osiągnął a co innego do klubu w którym jakieś już sukcesy wcześniej były i co ważne nie trzeba było tyle kilometrów orać żeby je osiągnąć.
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
wislak68 - z tego co wiem to Dan miał oferty tak ze Steauy, jak i kadry Rumunii - obie odrzucił.
Jak dla mnie prawidłowo bo właściciel Steauy to totalny psychol a na kadrę to zdecydowanie za wcześnie. No ale żeby nie zbaczać z tematu. Co z resztą? Kazimierski, ten Włoch, Bednarz? ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Hmm, to jest porownanie Skorzy z Petrescu? Ja tu widze, ze pare ostatnich postow jest bardziej porownaniem Michniewicza i Petrescu, tylko co to ma wspolnego z Wisla Osiagniecia Skorzy(2 MP, PP, PE, faza grupowa P. UEFA) robia wrazenie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Dlatego na całym świecie nie ma dobrych trenerów, gdyż każdy ma taką wpadkę jak Skorża.
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
odpowiadam w wątku: Byli....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Jak juz pisalem w innym temacie, to nie jest problem Wisly, ale calej ligi, ktora jest dramatycznie, dramatycznie slaba(weszlo wymienilo 30 wpadek z kilku ostatnich lat). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ochalik w Kronice: 'Maciej Skorża i cały jego sztab utrzymali stanowiska'.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Z tym sztabem to faktycznie lipa
na 2 trenera powinein iść Moskal albo Kulawik ludzie związani z Wisłą Kazimierski - ten pseudofachowiec od trenowania bramkarzy też powinien wylecieć momentalnie. Szkoda gadać ........ zostali tylko żal że za 14 minut to nie my gramy o następną rundę ligi Mistrzów a robi to Levadia z Talina !!! ![]()
Borinho
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|