The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2009, 23:52
hakenzi napisał(a):Wyświetl post

Maciej Skorża to trener brylant dorzucić mu Dawidowskiego i............... jak myślicie?
A za Dawidowskim przyjdzie dodatkowy,bogaty sponsor w postaci kasyna i złote czasy sie zapowiadają...nie ma uja we wsi.

Tak czy siak,mam nadzieje ze ktos tu sie pomyli i nie wykraka odejscie Skorży.Facet się pomylił,nie bronie go ale uwazam ze ma łeb na karku i cos z tej druzyny by w przyszłym sezonie zrobił.Epoka Smudy już minęła,nie mam ochoty go znowu widzieć w Wisełce.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.07.2009, 23:55
Moje przypuszczenie jest takie. Leci Jasas - Skorża z nim. Jeśli Janasa zostawiają, zostaje i trener, bez względu na inne postacie.
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.07.2009, 23:58
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Moje przypuszczenie jest takie. Leci Jasas - Skorża z nim. Jeśli Janasa zostawiają, zostaje i trener, bez względu na inne postacie.
To co ja powiedziałem zostało potwierdzone przez Leszka. Skorża chcąc być lojalnym, nie zgodził się na wyjebanie JK lub PT. I teraz zapłaci za to posadą.

Idę spać. Jutro chcę zobaczyć artykuł "Skorża zostaje w Krakowie". Jak nie, to zarządzanie naszym klubem jest faktycznie ponadprzeciętnie nieudolne.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.07.2009, 00:03
Z tego, co widac, to sprawa rozbijala sie o Rafala Janasa. A skoro zostaje w klubie, to nie ma tematu rezygnacji Skorzy.
doncorleone2010
Member

Od: 07.2006

Stary 28.07.2009, 00:15
Jezeli wasz wspanialy Skorza zostanie to czekajmy do oceny jego przygotowania naszej wiselki po meczu Levadia-Debrecen , bo wydaje mi sie ze po tym meczu w koncu niektorzy z was dopiero zrozumia ze liga estonska nadal jest slabiutka i ze odpadlismy z slabeuszem !!!!

SKORZA GAME OVER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 28.07.2009, 00:19
Angmir napisał(a):Wyświetl post
HAHAHA Smuda ? Toż to on mając zarabiać krocie w Lechu, i mając tam zdecydowanie lepsza pozycję jak u nas (lepszy skład możliwość, wzocnienia zespołu, większe perspektywy na sukces) przejdzie do będącej w rozsypce Wisły, którą dostanie tak jak Skorża nmu ją przygotował, w dodatku drużyna będzie jeszcze osłabiona na 90% Brożkeim lub Marcelo. Toż to Smuda w Lechu narzekał na słabe transfery (a gdzie anszej polityce wzmocnień do Poryowej ?).
Ach Lech cudowny Lech! Że też ****a nie urodziłeś się w poznaniu....
Ddf
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.07.2009, 00:28
To samo miałem napisać.Wyzdrowieje Garguła i Boguski, będziemy mieć napradę silną pake- przynajmniej na papierze.
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.07.2009, 00:52
kinoautorskie napisał(a):Wyświetl post
Levadia istnieje 10 lat, Wisla 100!
Sheffield FC istnieje 152 lata,a obecnie zespół gra w amatorskiej lidze angielskiej Northern Premier League Division One South. Więc porównanie nie na miejscu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.07.2009, 01:23
Cytat:
I tutaj leży wina Skorży: nie dość że zniszczył całkowicie styl Wisły
Skorża zniszczył styl Wisły ?
Mam rozumieć , że za Liczki , Engela , Okuki i Petrescu Wisła prezentowała jakiś ,,swojski'' styl ?
Skorża przyszedł i poukładał ten bajzel który zastał .
Styl w którym ogrywaliśmy ogóry po 5-0 skończył się na Kasperczaku , obecny(póki ne ma oficjalnej wiadomości) trener nie ma z tym nic wspólnego.
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.07.2009, 05:53
Kamson napisał(a):Wyświetl post
No tak Ćwielonga zamienimy na Leszczaka, do obrony Czekaj, w pomocy Burliga i jedziemy. Mamy tak szeroki sklad i takie pole manewru, że nic tylko zmieniać cały skład co mecz.
Zaraz sie okaze, ze aby pokonac Levadie trzeba bylo Ronaldo kupic. Mieciutki sie nadaje na polska lige a w pucharach nie radzi sobie calkowice. jego bilans jest bardzo zly. Dopiero Rada Nadzorcza musi wywalic Kazimierskiego bo Mieciutki nie umial zauwazyc przed dwa lata , ze Kazimierski sie nie nadaje.
AYALA
Senior Member

Stary 28.07.2009, 06:07
czyli wychodzi na to że Skorża zostaje bo Smuda nie chce objąc Wisły.Z tym składem jaki obecnie jest to pewnie Franz zajałby miejsce poza pierwszą trójką.W tamtym sezonie w którym Lech tak dobrze sie zaprezentował w pucharach to Smudzie kupiono zawodników za prawie 1,5 miliona Euro(Stilic,Arboleda,Bandrowski,Turina), w Wiśle na takie wzmocnienia raczej nie mógłby liczyc i potem pewnie w razie niepowodzenia miałby powód aby sie tłumaczyc.Na obecne ciężkie czasy to Skorża jest najlepszym rozwiązaniem !!!
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.07.2009 o godz. 06:16.
hakenzi
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 28.07.2009, 06:44
Chodziło mi o Dawidziuka a nie Dawidowskiego
Tandem Skorża/Dawidziuk, o czymś takim myślałem.
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.07.2009, 07:50
Styl za Kasperczaka? Czy ja wiem? Największym stylem w tych czasach było to, że piłkarzom chciało się grać. Z roku na rok jest coraz gorzej z naszymi piłkarzami. Zamiast piąć się w górę idziemy w dół. Menadżerowie mieszają i bawią się tymi chłopkami wykorzystując ich chyba nie za wielki intelekt. Ładują im w głowę poczucie wielkiej kariery. Ale do tego potrzebne nie są marzenia ale Praca! A Pnn Maciej poklepie, wyściska porozmawia jak z kolegą na ławce, weźmie winę na siebie i jest Gut. Przecież to nie profesjonalne. Szkoad że nie ma więcej charyzmy.Nie chodzi tu o to by być tyranem, ale dyscyplinja musi być. Czasem sobie myślę, że to całowanie herbu klubu w czasie meczu to tylko działanie pod publikę, bo jakoś w czasie takich meczów jak z Levadią nie było widać miłości . Latała gdzieś ona po pustej szatni. Brakuje mi gryzienia trawy, walki - to jest dla mnie gest wskazujący na zamiłowanie do pracy i klubu. Przed takimi meczami jak z Levadią piłkarz(Wiślak) powienien sobie powiedzieć jedno - rozniosę tych Estończyków w pył a przed Barceloną np.- "powalczę - nie mam nic do stracenia". Żaden polski (dobry) piłkarz jak dla mnie na dzień dzisiejszy nie powinien kosztowac więcej jak 1 mln e. Nierubstwo i gwiazdowanie to nasza domena.
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.07.2009, 08:14
Nie słyszałem żeby na zachodzie trener przychodzący do nowego klubu targał za sobą całą świtę. Może asystenta, II trenera. Ale nie kumpli od bramkarzy, fizjologów etc. Ten skład szkoleniowy jest zdaje się stały w danym klubie i podlega pod dyrektora sportowego etc.

Rozumiem że Skorża ma zaufanie do pewnych osób, znają się, wobec tego łatwiej i szybciej im się pracuje. Lojalność? Oki. Ale chyba zbyt wiele negatywnych głosów słychać o Kazimierskim by była to tylko i wyłącznie nagonka.

Skorża nie chce kumpla na lodzie zostawić więc może niech facet trenuje z II drużyną, ME. A na pierwszego trenera GK znaleźć kogoś innego. Wilk byłby syty i owca cała.
Powód: Przemyślenia
Ostatnio edytowane przez iiYama : 28.07.2009 o godz. 08:26.
Ave
Wisła
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.07.2009, 09:00
100% poparcia dla trenera Skorży!To by była największa głupota, żeby teraz zwalniać Skorże!Piłkarze są za trenerem, ponadołowa kibiców równierz(oprucz tych kibiców sukcesu co tylko narzekać potrafią) więc nie widze tu powodu aby Skorża miał odejść.Zobaczycie co się będzie działo w sezonie, bedziemy jechać z każdym!A co do smudy, to ten łysy frajer niech nawet nie próbuję myśleć o tym że może być trenerem Wisły!
JESTEŚMY Z TOBĄ, TRENERZE JESTEŚMY Z TOBĄ !
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.07.2009, 09:10
Jeśli MS odejdzie z Wisły przez JK to będzie to świadczyć tylko o ... nim samym. Nad interes piłkarzy, kibiców, właścicieli postawi głupio rozumianą lojalność wobec słabego trenera bramkarzy. Jego sprawa ale jeśli tak zrobi to moim zdaniem dobrze się stanie że przestanie być trenerem Wisły.
A tak w ogóle to sądzę że po doświadczeniach ostatnich lat BC powinien zastanowić się nad powrotem do koncepcji zatrudnienia młodego, ambitnego trenera z doświadczeniem z lig zachodnioeuropejskich (takiego Dana). MS jest chyba najlepszym trenerem polskim problem w tym że polscy trenerzy są bardzo słabi jeśli porównać ich do czołówki europjskiej.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 28.07.2009 o godz. 09:15.
familia1906
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 28.07.2009, 09:21
na Interii piszą że Skorża zostanie jeśli zgodzi się na zwolnienie Kazimierskiego i Terziottiego. Ale ile w tym prawdy to każdy chyba wie:/:/:/
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.07.2009, 09:29
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli MS odejdzie z Wisły przez JK to będzie to świadczyć tylko o ... nim samym. Nad interes piłkarzy, kibiców, właścicieli postawi głupio rozumianą lojalność wobec słabego trenera bramkarzy. Jego sprawa ale jeśli tak zrobi to moim zdaniem dobrze się stanie że przestanie być trenerem Wisły.
Polać temu Panu!

Faktycznie, jestem w stanie zrozumieć, że załatwił tę robotę Kazimierskiemu po znajomości i akurat ciężko mieć o ten fakt do niego jakieś pretensje. Co by nie powiedzieć, nasz trener bramkarzy już od bardzo dawna kopie dołki pod Skorżą. A ten albo nie chce tego widzieć, albo jest aż nazbyt lojalny wobec swojego kolegi, co w tym wypadku może i powinno kosztować go utratę pracy. Nie możemy sobie bowiem pozwolić, by ktoś taki jak JK szargał dobre imię klubu idiotycznymi wypowiedziami w prasie, czy też odrzucaniem wszelkich kandydatur na obsadę bramki z powodu jakichś osobistych niesnasek z osobą Jacka Bednarza...

Jak dla mnie czas tego pana (JK) minął i takie szopki może sobie uprawiać co najwyżej w klubie 3.ligowym, nie zaś w drużynie Mistrza Polski. Jeśli Skorża nie jest w stanie tego zrozumieć, to naprawdę powinien dać sobie spokój i odejść póki część kibiców jest mu przychylna.

Tak swoją drogą - sądzę, iż rzekome waśnie między Maciejem Skorżą a Jackiem Bednarzem mogą być spowodowane właśnie tym, że ten drugi ma dość współpracy z Kazimierskim (co w sumie nie byłoby niczym dziwnym). Zaskakujący jest tylko fakt, iż obaj panowie byli niegdyś związani z Legią Warszawa...

Polecam jeszcze raz przejrzeć TEN wywiad. Naprawdę nie wiadomo, czy śmiać się , czy płakać...?
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.07.2009, 09:42
To co piszą na portalach musicie podzielić przez 10. Bo jak pokazuje historia nazbyt często rozważania na forum stawały się motywem przewodnim tekstów w gazetach i necie. A jak mnie pamięc nie myli rozwiązanie umowy z gośćmi, o których piszą teraz było swego czasu mocno omawiane przez Nas. Tak więc z dystansem. Fajnie by było jakby takie rozwiąznie miło miejsce, ale nie pozostaje nam nic innego jak czekanie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
AYALA
Senior Member

Stary 28.07.2009, 09:46
Terziotti sprawił że Wiślacy biegali w jednostajnym tempie,bez przyśpieszenia w meczu z Levadią.Myśle że to dobry pomysł ze zwolnieniem go.Kazimierski tu sparwa jest jasna, jak broni Pawełek każdy widzi.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.07.2009, 09:59
AYALA - bez przesady, Terziotti im nie powiedział że wygrają, jak będą powoli biegać i nie będą się starać.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.07.2009, 11:32
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
To co piszą na portalach musicie podzielić przez 10. Bo jak pokazuje historia nazbyt często rozważania na forum stawały się motywem przewodnim tekstów w gazetach i necie. A jak mnie pamięc nie myli rozwiązanie umowy z gośćmi, o których piszą teraz było swego czasu mocno omawiane przez Nas. Tak więc z dystansem. Fajnie by było jakby takie rozwiąznie miło miejsce, ale nie pozostaje nam nic innego jak czekanie.

No i z tego miejsca nalezalo by pozdrowic wszystkich "gosci" tego forum,,szperajacy jak tu zdobyc material i dopiec tej Wisle.

Jest was regularnie tu po jakies 2 tysiaki wiec w chocby 0.001 % stanowia zapewne sportowe dziennikarzyny.

A co do Macka ,to jak ktos juz u gory napisal,jesli nie zgodzi sie na zwolenienie Kazimerskiego,to bedzie to glupia lojalnosc ,ponad kibicow i Cupiala (mysle ze on chce zeby zostal).
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.07.2009, 11:34
Ciekawe, o której w końcu się dowiemy... Nie ukrywam, że to oczekiwanie mnie lekko denerwuje.

Życzyłbym sobie odejścia Kazimierskiego i ludzi z RN przede wszystkim.
Saja
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 28.07.2009, 11:37
Rozśmieszyła mnie wiadomość że Wilczek zachowa swoje stanowisko gdyż w zarządzaniem dużymi pieniędzmi ma duże doświadczenie na co dowodem ma być fakt że wcześniej przez wiele lat pracował w roli naczelnika Urzędu Skarbowego w Krakowie.

Tu potrzeba menadzera z krwi i kosci a nie urzedasa z Urzedu skarbowego.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2009, 11:46
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, o której w końcu się dowiemy... Nie ukrywam, że to oczekiwanie mnie lekko denerwuje.

Życzyłbym sobie odejścia Kazimierskiego i ludzi z RN przede wszystkim.
Nasz klub do jednego do czego już nas dawno przyzwyczaił to czekanie
A RN to Cupiał - kto by tam nie był to jedynym ich zadaniem jest trzymanie się zaleceń szefa w kwestii finansów.
94 - Allah Akbar!!
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.07.2009, 11:50
Eustachy, gdzie jesteś?
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.07.2009, 11:58
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nasz klub do jednego do czego już nas dawno przyzwyczaił to czekanie
A RN to Cupiał - kto by tam nie był to jedynym ich zadaniem jest trzymanie się zaleceń szefa w kwestii finansów.
A wyobrażasz sobie działanie sportowej spółki ,bez jakiejkolwiek kontroli finansowej ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2009, 12:01
kristos napisał(a):Wyświetl post
A wyobrażasz sobie działanie sportowej spółki ,bez jakiejkolwiek kontroli finansowej ?
Ty masz chyba jakąś fobie
94 - Allah Akbar!!
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.07.2009, 12:04
nesta napisał(a):Wyświetl post
Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze Skorza sciaga Wlocha do Wisly pare tygodni temu, a teraz poswieca go aby uratowac swoja posade... Delikatnie mowiac malo eleganckie by to bylo.
Ja tylko przypomnę, jak po porażce z PAO dziennikarze spekulowali kto poleci. Wg. nich Cupiał za porażkę obwiniał Majdana, Kłosa i Zieńczuka. Mieli oni wylecieć z klubu.

Czas pokazał, że dziennikarze mieli rację. Kłosa potraktowano ostro, nie chcąc nawet na nim zarobić. Do końca trwania kontraktu trafił do rezerw, bez szans na transfer do innego klubu. Majdana też się pozbyto jak trędowatego, nie przedłużając z nim kontraktu.

Zieńczuk, który kosztował najwięcej wypełnił kontrakt - ale też nie chciano z nim przedłużać umowy, mimo że Skorża widział go nadal w drużynie.

Z tego wynika, że Bogusław Cupiał jest pamiętliwy i konsekwentny. Nie wiemy, kogo tym razem wini za porażkę - ale skoro Skorża jeszcze nie poleciał, to znaczy że nie on jest uważany za głównego kozła ofiarnego.

Natomiast kandydatura Mariusza Pawełka, a przede wszystkim Kazimierskiego jest oczywista. Bramkarz przez cały sezon był niepewny, w dwumeczu z Levadią puścił dwa gole które obciążają jego konto.

Kazimierskiego obciąża jeszcze bardziej fakt, że za czasów Dolhy i Stegnaciu Pawełek bronił bardzo dobrze, w zasadzie bez wpadek. Więc obecna katastrofalna forma naszego golkipera nie musi być koniecznie winą samego piłkarza.

Nie wiem, czy Skorża poświęci swoich współpracowników - ale artykuł Michała Białońskiego brzmi bardzo wiarygodnie. W każdym razie, jeśli to prawda, to Skorża musi się zdecydować: albo chce być dobrym trenerem i nadal się uczyć fachu w Wiśle, albo pozostać przeciętnym szkoleniowcem. Bo tylko przeciętni trenerzy, nie robiący kariery mają samych kolegów i przyjaciół. Jeśli Skorża ma ambicje zostania kimś na wzór Mourinho czy Beniteza, musi przestać być sympatyczny dla wszystkich. Zacząć wymagać, umieć zrezygnować z ludzi którzy go zawiedli.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.07.2009, 12:19
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ty masz chyba jakąś fobie
Jaką mianowicie ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów