The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2009, 17:18
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Zapominacie że jest Boguski i Łobodziński mogący grać jako napastnik
Zapominasz o tym, że Boguski znów może doznać kontuzji, złapać jakieś kartki, albo np: długo dochodzić do optymalnej formy. I co wtedy? Ćwieląg jako "łowca bramek"? Rywale pewnie modlą się o takie rozwiązanie.

A Łobodziński to nie żaden napastnik, by nagle miał się stać takowym "pełną gębą".

Przekonaliśmy sie juz z Lewadią, czym owocuje gra tylko jednym "nominalnym" napastnikiem w kadrze. A teraz chcecie cały sezon grać nawet bez tego jednego i jeszcze mówić o tym z optymizmem?

To się nie może dobrze skończyć.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.07.2009, 17:22
Markus napisał(a):Wyświetl post
Zapominasz o tym, że Boguski znów może doznać kontuzji, złapać jakieś kartki, albo np: długo dochodzić do optymalnej formy. I co wtedy? Ćwieląg jako "łowca bramek"? Rywale pewnie modlą się o takie rozwiązanie.

A Łobodziński to nie żaden napastnik, by nagle miał się stać takowym "pełną gębą".

Przekonaliśmy sie juz z Lewadią, czym owocuje gra tylko jednym "nominalnym" napastnikiem w kadrze. A teraz chcecie cały sezon grać nawet bez tego jednego i jeszcze mówić o tym z optymizmem?

To się nie może dobrze skończyć.
Markus, on przecież żartował.
Nikt tu niczego "nie chce", a Ciebie czeka brutalne zderzenie z rzeczywistością. Zresztą, nas również.
Chyba, że wydarzy się cud i Cupiał w nas zainwestuje.
Nie liczyłbym na to, ale całkowicie takiego wariantu wykluczyć nie można.

I zapewniam, że wszyscy wiemy jak może być niewesoło.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.07.2009 o godz. 17:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.07.2009, 17:24
Mówię o tym z optymizmem ? wyluzuj chłopie.
Piszę tylko że jest Boguski a że jak na razie ledwie chodzi to inna sprawa,przecież doskonale wiem że jak Brożek odejdzie to jesteśmy w dupie,ale na razie poczekajmy do oficjalnej informacji.
To będzie jeden z najcięższych sezonów od baaaardzo dawna...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.07.2009, 17:25
Selene napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe ile nam skapnie za Brożka. Oby ok 3mln Euro to może jeszcze Cupiał coś dorzuci i jakoś sprowadzimy 2 napastników. Np ten węgier+ Stauni na wypożyczenie.
obawiam sie że o 3 milionach po meczu z Levadią można zapomniec.Jak ktoś da 2 miliony to bedzie wszystko.
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 27.07.2009, 17:28
Myślę że Fulham da spokojnie z pół bańki więcej niż mówisz. To by mogło wystarczyć na dług i jakiegoś napastnika. Co do walki o puchary mogłoby wystarczyć.
Odpowiedz cytując
wielka.wisla
Banita

Od: 07.2009

Stary 27.07.2009, 17:29
Potrzebujemy nowych napastnikow - ale nie oddawac.
Szczerze, wali mnie łatanie jakiejś tam niby-dziury po odpadnieciu z LM. Najważniejsze żebyśmy mieli kim grać. Mamy 1 napastnika na dzisiaj !! Otwórzcie oczy, mamona to nie wszystko.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 27.07.2009, 17:33
wielka.wisla napisał(a):Wyświetl post
Potrzebujemy nowych napastnikow - ale nie oddawac.
Szczerze, wali mnie łatanie jakiejś tam niby-dziury po odpadnieciu z LM. Najważniejsze żebyśmy mieli kim grać. Mamy 1 napastnika na dzisiaj !! Otwórzcie oczy, mamona to nie wszystko.
weź się człowieku zastanów nad tym Twoim postem...bo takich głupot dawno tu nie było...

chyba nie masz pojęcia o czym piszesz...

"mamona to nie wszystko"
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
rammis94
Junior Member

Stary 27.07.2009, 17:34
Po sobotnim Superpucharze naszła mnie pewna refleksja. Tak dogłębnie się zastanowiłem i uważam, że kadra Wisły na obecny sezon jest prawie kompletna. Wiśle potrzebny jest bramkarz i na upartego zmiennik dla pary Brożek/Boguski, gdyż P.Ćwielong nie nadaje się na atak. Reszta składu jest kompletna. Kiedy wyzdrowieją Garguła i Boguski, Wisła w lidze będzie bardzo mocna. Tak wg mnie wygląda obecnie najmocniejszy skład Białej Gwiazdy:

Pawełek
Alvarez/Singlar - Głowacki - Marcelo - P. Brożek
Małecki - Sobolewski - Garguła - Kirm
Brożek - Boguski

Rezerwowi: Cebanu, Jop, Diaz, Jirsak, Łobodziński, Ćwielong

Porównując sobie ławki rezerwowych Wisły, Legii i Lecha widać kto ma najbardziej wartościowych graczy.

P.S. Za porażkę w Tallinnie według mnie nikt nie powinien polecieć, tylko pan Cupiał powinien w końcu przekazać jakieś porządne pieniądze na transfery. Co prawda Skorża popełnił błąd w przygotowaniu piłkarzy do sezonu, ale widać, że z każdym meczem Wisła gra coraz lepiej, wyniki w końcu przyjdą, a każdy człowiek uczy się na błędach i to powinno być głównym argumentem pozostania M. Skorży w krakowskim klubie.

Edit: Literówka
Ostatnio edytowane przez rammis94 : 27.07.2009 o godz. 17:36.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.07.2009, 17:34
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Mówię o tym z optymizmem ? wyluzuj chłopie.
Piszę tylko że jest Boguski a że jak na razie ledwie chodzi to inna sprawa,przecież doskonale wiem że jak Brożek odejdzie to jesteśmy w dupie,ale na razie poczekajmy do oficjalnej informacji.
To będzie jeden z najcięższych sezonów od baaaardzo dawna...
Sądzę, że nie cięższy niż 2006/07, a to wcale tak dawno nie było.

Tak czy siak, dziwny czas nastaje. Ciekaw jestem, czy już dzisiaj sie dowiemy wszystkiego na temat Skorży, czy dopiero jutro..
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.07.2009, 17:35
AYALA napisał(a):Wyświetl post
obawiam sie że o 3 milionach po meczu z Levadią można zapomniec.Jak ktoś da 2 miliony to bedzie wszystko.
3 mln to może jedynie wschód...Ja w ogóle nie widzę dużych szans na transfer - pozytywne jest to że rewanzu nikt nie nagrał więc 'kompromitujących materiałów' nie jest tak wiele.

Jedyna chyba szansa to ogarnięcie się Pawła i transfer zimą, tyle że zima to nie jest dobry czas na transfery do lig zachodnich bo oni tam przerwy nie mają.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 27.07.2009, 17:39
A ja myślę że ten transfer będzie. I że dostaniemy coś pomiędzy 2,5-3mln Euro. Jednak chętynych kilku było, a wiadomo, że jak są chętni to cena będzie też jako taka.

A co do Cupiała to z uwagi, że po części to też jego wina, to powinien do tej kasy za Brożka dorzucić od siebie z 1 mln Euro żebyśmy mogli pozyskać za to 2 młodych napadziorów, młodszych od Brożka. Oczywiście zrobiłby to już prawdopobobnie nowy menago, bo propozycje Bednarza odnośnie napastników, akurat mnie nie przekonują.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 27.07.2009, 17:46
wolfy napisał(a):
To dlatego, że:
a) o ile zazwyczaj wyobraźnia Ci dopisuje (aż za bardzo - powiedzmy szczerze), to szok wywołany meczem z Levadią odrobinę sprowadził Cię w okolicę naszej planety
lub
b) nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz.
Naucz się czytać ze zrozumieniem. W końcu bycie moderatorem zobowiązuje do jakiegoś minimum. Zacznij od kontekstu, w jakim użyłem zwrotu "nie wyobrażam sobie". Podpowiem - nie traktuj go dosłownie.Potrafisz?

Wszyscy doskonale wiedzą, że zarząd i Cupiał najprawdopodobniej postąpią tak jak piszesz. Niestety, moja "wyobraźnia z innej planety niż Twoja" nie uważa gry w nadchodzącym sezonie bez ataku za dobry i rozsądny pomysł, który oddali widmo "komornika" również w przyszłym roku. To część tej brutalnej rzeczywistości.

Tak, śmiało możesz teraz dalej "pukać się w czoło" na tą "fantazję". W pukaniu się w czoło akurat zawsze byłeś dobry.
Ostatnio edytowane przez Markus : 27.07.2009 o godz. 17:50.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.07.2009, 17:49
Nikogo nie kupią, sprzedadzą Brożka bo musza i Diaza lub Marcelo jak sie uda. I tyle z transferów Wisły. A dorzuci to wszytskim Cupiał do pieca jak da zielone światlo bna rozpoczęcie poszukiwań nowego inwestora.
Odpowiedz cytując
rammis94
Junior Member

Stary 27.07.2009, 17:52
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Nikogo nie kupią, sprzedadzą Brożka bo musza i Diaza lub Marcelo jak sie uda. I tyle z transferów Wisły. A dorzuci to wszytskim Cupiał do pieca jak da zielone światlo bna rozpoczęcie poszukiwań nowego inwestora.
Tak, kiedyś była plota, że Araby inwestują w Wisłę . Osobiście jestem za sprzedażą Brożka, ale pod warunkiem sprowadzenia godnego następcy na już, oraz jednego napastnika "na przyszłość"
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.07.2009, 17:56
Jeśli Brożek faktycznie odejdzie, to coś mi się zdaje że Skorża nie będzie chciał firmować tego cyrku swoim nazwiskiem. Taka luźna teoria, nic pewnego, bo skoro już od x miesięcy MS domaga się napastnika, a z powodów finansowych odejdzie jedyny snajper z prawdziwego zdarzenia jakiego mamy, to nie uważam żeby chciał dalej ciągnąć ten wózek i brać na swój kark ewentualną serię niepowodzeń spowodowaną brakami kadrowymi. To tylko moja opinia, bo ja osobiście bym się załamał po takim czymś. No ale trudno, piłkarze i Skorża (piszę zbiorczo, żeby nie było, że obwiniam znowu kogoś o coś) sami wywołali tą reakcję łańcuchową, lawina jeszcze się nie uspokoiła i tym razem wyrwie największe drzewo.

Najbliższe dni będą kluczowe dla przyszłości Wisły, szkoda że ten cały rozgardiasz pokrywa się ze startem ligi (no chyba że zosanie on przełożony) i może się odbić b. niekorzystnie na całej formie sportowej zespołu.

Przykro mi to stwierdzić, ale najtłustsze lata już chyba za nami i nie udało się spełnić marzeń o LM, musimy czekać na jakiś niespodziewany spływ forsy od BC albo będziemy oglądać w TV Amikę albo inny zespół walczący wśród najlepszych Europy.

Trudno powiedzieć, czy legendarny dług wobec Cupiała zbliża się do klubu wielkimi krokami i Boguś chce zwinąć manele i skupić się na kablach, czy też to wszystko jest następstwem kryzysu finansowego. Tutaj niech już się jakiś ekspert wypowie, bo na tym forum ich niemało. ; - )

Do zobaczenia w Sosnowcu, mam nadzieję że niezależnie od tego, czy na szpicy będzie biegał Brożek czy Leszczak, Armia Białej Gwiazdy nadal będzie rosnąć w siłę.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.07.2009, 18:06
Watts napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Brożek faktycznie odejdzie, to coś mi się zdaje że Skorża nie będzie chciał firmować tego cyrku swoim nazwiskiem.
A ja myślę że będzie chciał, bo tak naprawdę ten cyrk sam spowodował. A że Skorża jest honorowym człowiekiem (myślę że udowodnił to podając się do dymisji) to jeżeli taka będzie decyzja Cupiała - wypije piwo które sam nawarzył.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.07.2009, 18:06
Markus napisał(a):Wyświetl post
Tak, śmiało możesz teraz dalej "pukać się w czoło" na tą "fantazję". W pukaniu się w czoło akurat zawsze byłeś dobry.
Nie tylko Ty wiesz o tym, że napastnik jest nam potrzebny. Tyle, że tworzenie jakichś absurdalnych historyjek ze sprzedażą Brożka za więcej niż klub żąda i kupowaniem bramkostrzelnych napastników za półdarmo żadną miarą nas do pozyskania kogokolwiek nie przybliża. Ot, zwykła demagogia, niech się dzieci cieszą, że mają Markusa. On im pokaże.

Walić to, ja też tak mogę.

Sprzedajmy Brożka za osiem milionów euro, niech dwa pójdą na załatanie budżetu, dwa na spłatę długu, a za pozostałe cztery kupimy dwóch porządnych napastników, nie jakieś półprodukty nie wiadomo skąd. Tak Markusie, nie rozumiem, dlaczego chcesz narażać Wisłę na ryzyko sprowadzania niesprawdzonych napastników. Mało to już niedoszłych gwiazd kupiliśmy? Nie lepiej kupić napastników już uznanych? A za takie pieniądze spokojnie możemy takich znaleźć.

Sprzedajmy jeszcze Marcelo za dwadzieścia milionów euro, bo to murzyn, Brazylijczyk i w młodzieżowej reprezentacji grał. Do tego ma ładny uśmiech, nastolatki będą wniebowzięte - Real go weźmie. A za te dwadzieścia milionów, to ho ho! Aż mi ręce zaczęły latać - dość powiedzieć, że tym razem to Estończycy będą się nas bali! Ba, nawet Rumuni i Bułgarzy ( Ukraińcom nie podskoczymy, przynajmniej dopóki Ćwielonga nie kupi Barcelona ).

Bawimy się dalej? Czy może chwilę się zastanowisz?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.07.2009 o godz. 18:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 27.07.2009, 18:10
Watts napisał(a):Wyświetl post
Leszczak
hmmm... Leszczak ? może by tak mu dać szansę z Ruchem ? gorzej od Pepe nie będzie pudłować

moim zdaniem Cupiał nie sprzeda teraz Brożka...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 27.07.2009, 18:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie tylko Ty wiesz o tym, że napastnik jest nam potrzebny. Tyle, że tworzenie jakichś absurdalnych historyjek ze sprzedażą Brożka za więcej niż klub żąda i kupowaniem bramkostrzelnych napastników za półdarmo żadną miarą nas do pozyskania kogokolwiek nie przybliża. Ot, zwykła demagogia, niech się dzieci cieszą, że mają Markusa. On im pokaże.

Walić to, ja też tak mogę.

Sprzedajmy Brożka za osiem milionów euro, niech dwa pójdą na załatanie budżetu, dwa na spłatę długu, a za pozostałe cztery kupimy dwóch porządnych napastników, nie jakieś półprodukty nie wiadomo skąd. Tak Markusie, nie rozumiem, dlaczego chcesz narażać Wisłę na ryzyko sprowadzania niesprawdzonych napastników. Mało to już niedoszłych gwiazd kupiliśmy? Nie lepiej kupić napastników już uznanych? A za takie pieniądze spokojnie możemy takich znaleźć.

Sprzedajmy jeszcze Marcelo za dwadzieścia milionów euro, bo to murzyn, Brazylijczyk i w młodzieżowej reprezentacji grał. Do tego ma ładny uśmiech, nastolatki będą wniebowzięte - Real go weźmie. Za te dwadzieścia milionów, to ho ho! Aż mi ręce zaczęły latać, dość powiedzieć, że tym razem to Estończycy będą się nas bali! Ba, nawet Rumuni i Bułgarzy ( Ukraińcom nie podskoczymy, przynajmniej dopóki Ćwielonga nie kupi Barcelona ).

Bawimy się dalej? Czy może chwilę się zastanowisz?
Nie mam ochoty na "zabawy" z Tobą. Za dużo nonsensów musiałbym znosić, wolę poczytać Kołakowskiego.

A jeśli wiesz, ile obecnie klub żąda za Brożka, lub dlaczego na całym świecie nie ma dla Wisły wartościowych napastników w cenie jaką np: Lech zapłacił za Lewandowskiego lub Rengifo, zgłoś się do Faktu - tam chętnie biorą takie newsy. Może jeszcze nawet Ci za nie zapłacą.

Według mnie jedynym rozsądnym wyjściem w razie sprzedaży Brożka jest sprowadzenie w jego miejsce dwóch tańszych, ale bramkostrzelnych napastników. Bez tego będzie jedynie coraz gorzej. W cenie takiej, jaką kosztowali wspomniani wcześniej Lewandowski, Rengiifo, niegdyś Frankowski. W jakiej podobno, zaznaczam, podobno, był ów Węgier. Absurdalną fantazją, w których tak się lubujesz, jest tylko uważanie, że oni w ogóle nie istnieją. Tyle. Na ile to jest realne - ostatecznie zadecyduje Cupiał. Dobrze, że nie Ty.
Ostatnio edytowane przez Markus : 27.07.2009 o godz. 18:39.
(...)
"
Odpowiedz cytując
jackieboy
Member

Od: 09.2005

Stary 27.07.2009, 18:31
Pamiętajmy, że odpada kontrakt Niedzielana, Vargi, Dawidowskiego i za niedługo już tuż tuż Cantoro. Czemu nie pokusić się o jakieś wypożyczenie? Choćby tego Urugwajczyka z Włoch? Wie ktoś może coświęcej apropo tego transferu? Jakieś informacje z Faktu chociaż ?! (:
Do tego może jakiegoś Estończyka z niskim kontraktem jak widzimy potencjał mają:]

Bez OT i trochę bliżej Ziemi:
Transfer Pawła wyjdzie na dobre wszystkim: Wiśle (jej sytuacji finansowej), jemu (spełnienie marzeń bla bla bla), no i co najważniejsze reprezentacji. Liczę, że w nowym klubie wróci dawny "zabójca" Brożek (:
2 i pół ojrosów po dobrym kursie do Rubina i nie jest źle.
Odpowiedz cytując
rammis94
Junior Member

Stary 27.07.2009, 18:42
jackieboy napisał(a):Wyświetl post
Pamiętajmy, że odpada kontrakt Niedzielana, Vargi, Dawidowskiego i za niedługo już tuż tuż Cantoro. Czemu nie pokusić się o jakieś wypożyczenie? Choćby tego Urugwajczyka z Włoch? Wie ktoś może coświęcej apropo tego transferu? Jakieś informacje z Faktu chociaż ?! (:
Do tego może jakiegoś Estończyka z niskim kontraktem jak widzimy potencjał mają:]

Bez OT i trochę bliżej Ziemi:
Transfer Pawła wyjdzie na dobre wszystkim: Wiśle (jej sytuacji finansowej), jemu (spełnienie marzeń bla bla bla), no i co najważniejsze reprezentacji. Liczę, że w nowym klubie wróci dawny "zabójca" Brożek (:
2 i pół ojrosów po dobrym kursie do Rubina i nie jest źle.
Urugwajczyk z Włoch, jest już od tygodnia w klubie, wystąpił w Superpucharze, widzę, że jesteś na bieżąco z Wisłą
Odpowiedz cytując
jackieboy
Member

Od: 09.2005

Stary 27.07.2009, 18:49
rammis94 napisał(a):Wyświetl post
Urugwajczyk z Włoch, jest już od tygodnia w klubie, wystąpił w Superpucharze, widzę, że jesteś na bieżąco z Wisłą
Myślałem raczej o tym drugim Urugwajczyku.

Cytat:
We Włoszech mówi się również o zainteresowaniu ze strony Wisły wysokim napastnikiem Regginy, 22-letnim Christianem Stuanim, również Urugwajczykiem, który w minionym sezonie w Serie A w 18 meczach zdobył jedną bramkę. Przed transferem do Włoch był jednak bardzo bramkostrzelny (w klubach Bella Vista Montevideo oraz Danubio Montevideo).
Odpowiedz cytując
rammis94
Junior Member

Stary 27.07.2009, 18:59
jackieboy napisał(a):Wyświetl post
Myślałem raczej o tym drugim Urugwajczyku.
Aha, zwracam honor
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 27.07.2009, 19:08
news o sprzedazy Brozka na stronie SKWK zniknoł , ciekawe czemu ?
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 27.07.2009, 19:20. Transfery do, z i uzupełnienia ubytków
Panowie, skoro już o tym mowa...

1) Jeśli rzeczywiście Paweł Brożek odejdzie , jak głoszą wieści - do Fulham, Rubina, czy wherever, to ufam, że pieniądze za niego będą właściwie wykorzystane. Na pewno "dziura budżetowa" pochłonie większość kwoty. Jednak, co będzie koniecznością, ok. pół miliona trzeba będzie wygospodarować na zakup napastnika. Inaczej będziemy w dramatycznej sytuacji - z Ćwielongiem w ataku i z kontuzjowanym Boguskim mała jest szansa, że załapiemy się na puchary na przyszły rok.

2) Czasu dużo nie ma, więc trzeba obracać się w znanych już klubowi realiach: albo wspominany napastnik z Węgier, albo też "drugi Urugwajczyk", czyli Christian Stuani. Na razie został w drużynie, ale klub z Reggio di Calabria ma już na celowniku dwóch nowych napastników (z Novellino i z Lecce). Będzie potrzebował na nich $$$ stąd pewnie bez problemu pozbędzie się Christiana. Tylko czy Wisła zechce wygospodarować na niego wspomniane pół miliona, bo o takiej kwocie się mówi?

3) Odpadnięcie z Levadią to całkowita kompromitacja polityki "za darmo". Tak, za darmo to można dostać po twarzy, ewentualnie - od biedy - sprowadzić nienajmłodszego obrońcę, ale napastników za darmo nikt nie rozdaje! Już Petrescu o tym mówił. Póki co wszyscy oczekujemy ostatecznej decyzji Nadprezesa, jednak tak czy inaczej drużyna nie może pozostać "bez zębów". Jeden napastnik przyjść musi - i nie mówcie że z choinki się urwałem. Popisy Pepe Ćwielonga w ofensywie są wystarczającym argumentem. Nie wierzę że np. starszy, ale b. doświadczony Żuraw spartoliłby tyle "setek". Na niego też zabrakło pieniędzy - w efekcie straciliśmy o wiele więcej.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.07.2009, 19:22
Wiadomo coś z tym napastnikiem co miał przyjść w pakiecie z Alvarezem z Regginy?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.07.2009, 19:46
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo coś z tym napastnikiem co miał przyjść w pakiecie z Alvarezem z Regginy?
Czeka na Gimeneza.
Razem przyjdą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.07.2009, 19:58
Czeka na Gimeneza.
Razem przyjdą.
info

Ja gdzieś czytałem (niepamiętam gdzie) że wsiadł z Rumunami do samolotu.
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.07.2009, 20:12
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ostatnie info o nim było, że zostaje w Reginie.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 27.07.2009, 20:19
Czeka na Gimeneza.
Razem przyjdą.
to jeszcze Vaszka, Bożoka i Nurkovicia z Brazem wezmą po drodze
co tak sami będą się męczyć w tej Wiśle
a raczej w drodze do niej ...

Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów