|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
||
Cytat:
![]() W sezonie 2007/08, jak i 2008/09, z Legią Warszawa wygraliśmy dwukrotnie (po 1-0 - czyli wymeczone), dwa razy przegraliśmy po 1-2 (czyli wymęczone prze Legie) Z Lechem bilans mamy lepszy: 2 zwycięstwa (4-2, 2-1), jeden remis (1-1), i jedna porażka (słynne 1-4). Cytat:
![]()
Ddf
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Właśnie miałem napisać Jacek jest dobry.
Powiedział o sytuacji z Baszczynskim ze mu zaproponowal przedluzenie a RN odrzucila to...i potem ponoc po tym podpadl. Dobrze gada Szczepek ze Cupial sie nie zna na pilce...i sluchac sie radcow ktorzy gowno sie znaja na pilce. To jest prawda, ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
P.s. Pamietajcie ze zawsze najlatwiej bylo zostac dziennikarzem sportowym a to o czyms swiadczy. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ja nie mówie ze jestesmy profesjonalisci.
Ale ludzie otaczajacy Cupiala huja sie znaja na pilce. I to przez nich cierpimy. Gdyby naszym klubem profesjonalisci zarzadzali bylo by lepiej. Nasz marketing kuleje. Poki nie bedzie profesjonalnej ekipy rzadzacej naszym klubem bedzie ciezko. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Rinat Ahmetov postępował tak kiedyś ze swoim Szachtarem. Wywalał trenerów z nazwiskami co pół roku. W końcu zatrudnił Lucescu. Na początku Szachtar zaliczył kilka gorzkich porażek w Europie. Ale Ahmetov nauczony swoimi błędami nie wpadł w furię, że jego grube (naprawdę grube) miliony wydane na zespół poszły na marne. Lucescu nie zapłacił za nie główą tylko mógł dalej swobodnie pracować. Szachtar grał coraz lepiej, a swój postęp świetnie podsumował w tym sezonie zdobywając Puchar UEFA. Twój tok rozumowania jest dobry dla bezdusznej korporacji gdzie wyniki osiąga się przez presje i mobbing. Piłka nożna ma zupełnie inną specyfikę i rozwiązania które proponujesz zupełnie się w niej niesprawdzają. Przekonał się o tym Cupiał - świetny biznesmen, któremu zarządzanie klubem zwyczajnie nie idzie. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
||
|
chodzi mi o to, że nie wygrywamy meczów w których nie jesteśmy zdecydowanym faworytem...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się z Tobą, ale mi chodzi o większe zrównowaważenie tych naszych potyczek z czołowką na innych niż Ligowych frontach. Dla mnie po prostu Skorża jest slabym trenerem jeśli chodzi o taktyke na pojedyńcze mecze. Może nie tyle taktyke co dobor zawodnikow. Co potwierdza doskonale mecz w Sosnowcu, gdzie pół forum ostrzegało przed Łobodzińskim na prawej obronie, samym Brożkiem w ataku i Jopem na środku obrony...choć ja osobiście myślałem że Skorża wie co robi...niestety się przeliczyłem. Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez Proud : 26.07.2009 o godz. 23:02.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
A ja mam wrazenie ze teraz to jest raczej szukanie kozła ofiarnego ,niz byc albo nie byc Skorzy.
Ten klub musi byc inaczej zarzadzany ,z inna myslą a nie tylko pustymi haslami "Teraz to Liga Mistrzow trenerze" Jak mozna bylo chciec i myslec o LM bez ławki ,napastnika ,obroncy ..i z Cwielongiem w ataku To tez wina Skorzy? Teraz najłatwiej oczywiscie naskoczyc na Maćka ,i go zwolnic ,zatrudnic Jabłońskiego czy Mikulskiego i na nowo rozkrecic karuzele z trenerami... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Przede wszystkim ludzie otaczający Cupiała widzą w Wiśle tylko biznes, oni nie patrzą czy zawodnik jest dobry jaki ma wpływ na drużynę tylko zawodnik jest stary to powinien mało zarabiać, przychodzi z mało znanej drużyny to powinien być tani i grać za pół darmo i to jest problem. Na zachodzie trener mówi że chce danego zawodnika bo jest dobry i przyda się drużynie to się robi wszystko aby go mu sprowadzić a nie żeby jakiś gość z rady nadzorczej oceniał czy zawodnik jest dobry czy nie.
A co do zmiany trenera to jeszcze jest jedno pytanie kto w tym momencie chciałby się w ogóle podjąć pracy w Wiśle. Niestety nie ma gwarancji że coś tu się zmieni na dobre, a znając życie nowy trener otrzymałby zadanie zdobycia MP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Problem jest to ze (according to Rafal Janas) Wisla powina wygrac z Levadia majac w ataku
Wojtasa, Arkeda, Prouda, quchara90, micha, mnie czy Rav'a. Tak odemnie oczywiscie nie jest tak ze wine ponosi tylko trener. Jest winny caly sztab ktoru Skorza firmuje swoim nazwiskiem. Skoro wczesniej Skorza ujal sie za np JK to teraz malo honorowa bylaby z jego strony zgoda na wywalenie RJ, JK czy PT przez co sam zachowalby stolek. Maciek inteligentny chlopak wezmie kolegow i pobawi sie gdzie indziej moze repra? ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
"Cupiał chuja sie zna na piłce (a propos, to piękne polskie słowo pisze się prze "CH"), ludzie otaczający Cupiała chuja się znają na piłce. Marketing kuleje." Za to zajebiście na wszystkim zna się qchar90 i aż nóż się w kieszeni otwiera, że jeszcze nikt nie zaproponował mu posady dyrektora do spraw wszelakich w Wiśle. Wejże sie chłopcze ogarnij bo oczy bolą....
Ostatnio edytowane przez Cichy : 26.07.2009 o godz. 23:26.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Tu trzeba postawić podstawowe pytanie - czy nowy trener wyciśnie na dłuższy czas z tej drużyny więcej, czyli, czy zmiana trenera da coś pozytywnego temu klubowi. Przecież to nie będzie tak wyglądało że przyjdzie czy Smuda czy ktokolwiek inny i będzie mógł wymienić np. Ćwielonga na napastnika z prawdziwego zdarzenia, Diaza na konkretnego pomocnika, Pawełka na konkretnego bramkarza itp. Skorża nie jest głupi - zna każdego zawodnika lepiej od nas, robi błędy, przyznaje się do nich - najpewniej ma jaja zachować się jak przystało na generała oddając się do dyspozycji Cupiała , co też jest ważne bo nie dybie na kasę na którą nie zasłużył. Po 2 latach przegrał swoją pierwszą poważną bitwę, czym w****ił wszystkich, bo nie wiem jak Wy ale ja traktuje przygody w Europie jako esencje roku piłkarskiego. Ledwo zaczęliśmy się pasjonować pucharami a już jest po nich i to boli jak cholera, bo wszyscy pozostali grają a my już mamy posprzątane. Mimo wszystko jestem za pozostawieniem go ale nie z sentymentu jaki do niego mam ale dlatego że sądzę iż to może być lepszy ruch dla Wisły niż Smuda po raz 3 ,wypalony Lenczyk czy ktokolwiek inny z naszego kraju. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wg. GK.
trener zostaje Bednarz out Rogala out towarzystwo wzajemnej adoracji: S - Janas - Kazimierski nie wiadomo jeśli tak jest to jest to bardzo głupia decyzja ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
emjot - to wszystko są czyste domysły prasy, a zatem nie sugerowałbym jakegoś szczególnego brania po uwagę owych 'doniesień'. Za kilkanaście godzin będziemy mądrzejsi.
Z tego towarzystwa rozgoniłbym generalnie wszystko poza Skorżą, ewentualnie Bednarzem. Ten Włoch od przygotowania fizycznego ostatecznie mógłby zostać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Janas Kazimierski--nie wiadomo Ci panowie powinni wyleciec z tego wagonu jako pierwsi ,no moze jeszce z panem Rogalą. Pozostaje czekac I dobrze 1q2 pisze.Przysjcie Smudy czy kokolwiek innego nie spowoduje ze wytrzasnie niewiadomo kogo za Cwielonga albo Pawełka.Cupial to wie ,dlatego Skorza raczej zostanie .Ale to moje "domysly".Trzeba czekac. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ciekawi mnie co wszyscy krytykanci Skorży pisaliby teraz o trenerze gdyby Ćwielong lub Małecki wykorzystał jedną z wielu setek i aktualnie przygotowywalibyśmy się do meczu z Debrecenem...
Ciekawe jak się czuję Ćwielong gdy po takim fatalnym dla niego meczu(chociaż w sumie dla niego to normalny mecz) Skorża mówi, że zawodnicy zagrali najlepiej jak mogli
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 27.07.2009 o godz. 01:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Nie da się ukryć że tzw krytykanci - do których nie aspiruje, mają swoje racje.Z jednej strony przeciwnik był o wiele mocniejszy niż to się wydawać mogło(o czym pisałem zaraz po losowaniu), z drugiej i tak powinniśmy go przejść, z trzeciej to znam o wiele więcej upokarzających porażek, ale z czwartej to jednak nigdy nie pożegnaliśmy się z pucharami po 2 meczach, gdzie też nigdy nie graliśmy tak ważnych meczów po dosłownie 2, max 3 tygodniach przygotowań...i tak można jechać dalej ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Skorża zostaje, Bednarz zostaje. Dostaja pieniądze na transfery i zaczynają budować druzynę na puchary w tym sezonie. A nie koncem czerwca/początkiem lipca!
Nie wiem kto tam zasiada w tej radzie ale ...To jakis organ powodujący paraliż zupelny w naszym klubie. Przewietrzyć ich to może sie ockną. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dla mnie pierwsi do odstrzału są przede wszystkim Kazimierski i Janas. Jeśli Skorża miałby się uczyć na swoich błędach (co uważam za złe dla Wisły), to musi wyeliminować słabe ogniwa ze swojego sztabu szkoleniowego.
Bez tego jego dalsza praca, która i tak stoi pod znakiem zapytania - nie ma sensu. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Skorża powinien zostac.Kazimierski,Janas,Bednarz-out a na ich miejsce Ludzie związani z Wisełką od zawsze, majacy ten klub w sercu np.Nawałka,Holocher,Kulawik,Moskal czy Kowalik
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Nam potrzba ludzi kompetetnych z doswiadczeniem a Ci wymienieni przez Ciebie nie maja zadnego pojecia o polityce transferowej, Oni co najwyzej moga pomagac w treningach jako asysteci trenera. Bednarz w Wisle to jest jak kot w wojsku, masz tu mlody 2 zl zalatw wodke, papierosy cos do przegryzienia i jeszcze przynies resztea a i masz 30 minut na naruchanie. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Mimo że Bednarza nie trawię, to uczciwie trzeba przyznać że jest tak że kazali mu za darmo ściągac kopaczy, no to ściąga. a jakich mozna ściągnąć to widać. Sam juz nie wiem czy lepiej go wywalić w kosmos czy lepiej na razie zostawić i na spokojnie szukać kogoś z lepszymi kontaktami do darmowych grajków
![]() ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Trenerowi Skorzy ciezko zarzucic brak warsztatu trenerskiego bo taki ma. Wydaje mi sie ze problem lezy w motywacji... Mimo ze to tylko gdybanie ale mam wrazeninie ze nasz Trener nie ma takiej sily przebicica do naszych pilkarzy i bardzo ciezko jest mu wyzwolic ducha walki w chwilach gdy jest to naprawde potrzebne...
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Jedno jest pewne - cały czas trwa przebudowa zespołu - odejście Pawła Brożka to kwestia czasu - góra kilku miesięcy - jak pokazały ostatnie mecze, brak klasowego i skutecznego napastnika jest nieodzowny. Brożka w perspektywie 2 lat nie utrzymamy i należy już dzisiaj szukać kogoś takiego, kto zapewni zespołowi mi. 15 bramek w sezonie, od którego Małecki i Ćwioelng będą sie mogli czegoś nauczyć. Zresztą tym dwóm zawodnikom należałoby zaserwować serię treningów strzeleckich tak jak Brożkowi po przyjściu p. Skorży, bo brak ich skuteczności zaowocował takimi a nie innymi wynikami. Pamiętajmy jak zakończyła Wisła sezon kiedy została bez jednego klasowego skutecznego zawodnika po sprzedaży Franka i Żurawia ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dla mnie to tak powinno wyglądać:
Out: Janas, Kazimierski + rozwalić tą całą rade nadzorczą Znaleźć porządnego: asystenta (?) i dobrego trenera bramkarzy (np. z Odry) + 2-3 scoutów zatrudnić (1 w Polsce aby działał w niższych ligach, 1 w ameryce południowej i jeden w północnej) Stworzyć coś na kształt tego co jest w lechu komitet transferowy czy jakoś tak: skład jego: trener (Skorża), prezes (Wilczek), dyrektor sportowy (Bednarz), asystent (?Janas?), scout (Junco) ale to tylko moje zdanie i pewnie nie wejdzie w życie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dokładnie, przecież chyba Mały mówił, że nikt nie chciałby być wtedy na ich miejscu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Pomijając wszystkie inne kwestie, cyz tylko mnie nachodzi taka refleksja, że dopóki Skorża będzie trenerem to Cupiał nie da ani złotówki na wzmocnienia...
Przypuszczam że boss nie ma już ani kszty zaufania do warsztatu trenera, a w takiej sytuacji poczeka na koniec kontraktu i dowidzenia... Choćby nawet na końcu było MP. |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|

|
||||||