|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
MaG, cassius,
Mądre rzeczy piszecie, tyle że: Na tyle, na ile się orientuję, to kwestia relacji Śląska z Solorzem wcale nie jest taka różowa, jak to jest ogólnie pokazywane. Diabeł tkwi w szczegółach umowy ale tej nie znam, podobnie chyba jak Wy. Co do zagospodarowania powierzchni stadionowej - stadion buduje sobie Miasto Kraków. Nie wiadomo dokładnie jak wygląda kwestia możliwości dysponowania przyszłą powierzchnią użytkową - póki co pewnie leży to w gestii Miasta a nie Wisły. A patrząc na to, jak załatwianych jest tam wiele spraw to można przyjąć, że urzędasy mają jeszcze sporo czasu, żeby o tym myśleć. Co do potencjalnych sponsorów, to oczywiście nie jestem kompetentny żeby oceniać klubowy dział marketingu ale jak popatrzeć na czołowe, krajowe drużyny piłkarskie czy siatkarskie (sport najbardziej promowany w TV) to tych firm z branży bankowej, kosmetycznej, sieci handlowych ani pepsi z colą nie widać. Może po prostu nie są zainteresowane reklamą w sport? Poza tym znalezienie jakiegokolwiek większego sponsora w sytuacji, gdy przez rok nie ma Wisły w Krakowie jest chyba naprawdę niełatwe. Ps. Przepraszam za OT. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Głowacki na głównej stronie przeprosił. Dla niektórych może nie ma to znaczenia ale dla mnie ma!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Piszecie tutaj o sponsorach ale od ilus tam lat nasz stadion to nieustajaca budowa (czyli dla sponsora nie za aktrakcyjne jest budowanie wizerunku w oparciu o wertepy), brakuje nam pilkarzy medialnych grajacych na wysokim poziomie (kiedys firmy chcialy krecic rklamy z naszymi graczami a teraz z kim
A co do polityki to ja bym sprzedał obu Brożków, Pawełka, Jirsaka, Boguskiego, Ćwieląga,Łobodzinskiego, zakończył współpracę z Cantoro a za kase zbudował porządne obiekty treningowe i szkółkę + siec scautingu zeby w końcu pojawili sie jacys wychowankowie, do tego zatrudnił jakiegos brazylijczyka który by se siedział na plażyw Brazylii i łowił perełki sredniej klasy (jak Marcelo), a za reszte kasy kupił jakis srednich, ambitnych zastępców tych sprzedanych zawodników. A od działu marketingu wymagałbym przygotowania porządnego planu marketingowego na następne 5 lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
A według mnie żadna rewolucja nie naprawi skutków wczorajszego meczu. Trzeba iść do przodu i uczyć się na błędach a nie rozprzedawać piłkarzy. Teraz musimy się skupić na mistrzostwie, apotem jak się uda to o Lidze Mistrzów.
![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
moim zdaniem i mam nadzieję że Cupiał pójdzie po rozum i wyrzuci Pawełka i Łobodzińskiego. Za kasę z nich kupić Gikiewicza. Moze jacyś Ruscy się na nich by skusili, kto to wie.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
A poza tym czy on jest faktycznie aż tak dobry? ![]()
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Dla mnie idealni byliby Jurgen Macho i Marek Saganowski !! Ponoć obaj są zainteresowani grą w Krakowie, nawet mimo obecnej sytuacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
W klubie nie ma już Vargi (rozwiązana umowa) ciekawe czy efekt wczorajszego meczu i cięć w budżecie czy wcześniej zaplanowany ruch.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
sie zaczyna .. ze strachem otwieram oficjalną. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
I dobrze.. ale jest jakieś oficjalne info na ten temat?
Edit: ok już mam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Juz wczoraj rako byly informacej ze go juz w Wisle nie ma i ze podobno podpisal dwu letni kontrakt z Arad.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Szkoda, ze nic za niego nie dostaniemy, ale przynajmniej kontrakt o jeden mniej. Jeszcze tylko kontrakt Cantoro by pasowało rozwiązać.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i super! jednego mniej.
Jeszcze sprzedać takich kopaczy jak Cantoro, Diaz, Jirsak, Pawełek, Brożek, Ćwielong i budować nową drużynę na młodych którym się coś chce i mają jakieś umiejętności
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 23.07.2009 o godz. 15:37.
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Renegocjować kontrakty z zawodnikami, a jak się któryś nie zgodzi to do ME. Klub zaoszczędzi, a piłkarze postąpią honorowo... Ktoś w ogóle wierzy w takie rozwiązanie?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Kontrakt Cantoro ma się sam rozwiązać w grudniu. Nie ma co sobie zawracać już głowy Mauro. Tylko ta runda i bye-bye.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Wszystko zalezy jak sa umowy zapisane ale raczej nie wiele mozna, tylko mloda ekstraklasa ale to sa wysokie koszty bo i tak trzeba im sporo placic a i znalesc kogos w ich miejsce ale moze jak w przypadku Niedzielana wymusic odejscie(zreszcze ciekaw jestem czy juz jest po) ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jeśli w Sobotę też będą przepraszać to również będzie miało dla ciebie znaczenie? Nie ma innej możliwości ja dać grać młodzieży, ale z rozwagą. Nie można się pozbywać wszystkich doświadczonych, ale ograniczyć liczbę ich występów. Co nam szkodzi wystawić Cebanu w sobotnim meczu skoro Pawełek już do niczego się nie nadaje[a przynajmniej nie z tym trenerem bramkarzy]
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Teraz aby załatać lukę w budżecie trzeba będzie sprzedać Brożka, może też Marcelo.
To powinno pokryć straty i dać klubowi możliwość zakontraktowania w miejsce Brożka jakiegoś napastnika, bo z samym Cwielągiem na szpicy, jako jedynym napastnikiem wspieranym przez Boguskiego i Małeckiego to nawet pucharów w przyszłym sezonie raczej nie będzie. Gdyby wcześniej wkalkulowano ich sprzedaż w tym sezonie i sprowadzono dodatkowego napastnika do gry, zapewne w ogóle nie byłoby tej rozmowy, ani dramatu z Estrończykami. Niestety u nas postępuje sie nieracjonalnie. Dziś warto sie zastanowić, czy naprawdę nie warto było dać Zurawskiemu lepszej propozycji kontraktoweej? Wydalibyśmy więcej o 300-400 tys Euro, ale i z nim w składzie z pewnością nie straiclibyśmy tych 2-3 mln Euro... Pilną potrzebą jest także zmiana na bramce - Pawełek pod ręką Kazimierskiego gra co sezon gorzej, powoli sięga już dna. Za rok będzie nowy stadion, nowe rozdanie w LM, pucharach. Ciągle warto o nią walczyć. Tyle, że Wisła, nie chcąc sie kompromitować i dalej równać w dół, musi być do nich niestety znacznie lepiej przygotowana kadrowo i mentalnie. Obecnie mamy za słabych piłkarzy w składzie na sprostanie temu wyzwaniu.
Ostatnio edytowane przez Markus : 23.07.2009 o godz. 15:44.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/0,1248711,2013646,wiadomosc.html
Co o tym sądzicie? Jaka ma być ta "nowa Wisła" ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nowa Wisła? Jak ja sobie to wyobrażam?
Bez Brożków, Pawełka, Ćwielonga, Jirsaka, Diaza, Cantoro i jeszcze kilku. Z trenerem, który teraz jest. Z innym człowiekiem od skautingu. Z innym człowiekiem jako prezesem. Konkretnych kandydatów nie podam, bo sam nie wiem kogo można dać za Bednarza, czy Wilczka. Na pewno należy pozbyć się i Kazimierskiego i Janasa. To dwa wielkie skarania. Co będzie to będzie. Mnie już w tym lichym kraju nic nie zdziwi. Pewne jest jedno - Cupiał, jeśli faktycznie chce "nowej Wisły", ale takiej która w końcu odrobi długi, która zaistnieje w Europie, to niestety ale musi wydać więcej niż kilka milionów Euro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Vargi w klubie nie ma już przynajmniej od początku tygodnia. Jak nie wcześniej. Zresztą... on i tak tu nie chciał grać, a my.. cóż w chwili obecnej na środek pomocy są: Diaz, Sobol, Cantoro, Jirsak, Mączyński, jest kontuzjowany Garguła.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
a co do Vargi to u nas mial kontuzje pojechal do UTA Arad i cudownie ozdrowial
gdzies to wyczytalem nie pamietam juz dokladnie gdzie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Ufff, to pewnie nie byłby to Smuda, bo owszem Amica ładnie zagrała z Udinese (choc i tak odpadła), ale przynajmniej potem nie bruździła nam w zdobyciu mistrzostwa... ![]() ![]()
WISŁA ZAWSZE PANY
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Zmiana polityki transferowej to podstawa, jeżeli Cupiał marzy o stworzeniu Nowej Wisły to tak jak pisze poprzednik musi wydać dużo pieniędzy, i dać trenerowi czas na budowę nowej drużyny, a nie 1 sezon i jak się nie uda to do widzenia. Rozwiązać kontrakt z Cantoro może sprzedać Łobodzińskiego może innych zawodników ale zacznijmy coś zmieniać bo daleko tak nie zajedziemy a anielska cierpliwość Cupiała kiedyś się skończy... ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie zapominasz, że 2 razy z rzędu zdobył MP?
![]()
TYLKO WISŁA!
Semper Fidelis! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
tu są potrzebne ostre reformy i zmiany bo inaczej nic nie osiągniemy Edit: Czy to czasem nie Putin wyj*bał i zmienił ten cały ruski odpowiednik naszego PZPN + kadre trenerów? Bo doszli do półfinału ostatnio na euro2008 i coś takiego mi się o uszy obiło
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 23.07.2009 o godz. 16:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|