|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
godzina 13:130.. a Skorża dalej jest trenerem Wisły i wszystko wskazuje na to, że ciągle nim będzie.. :/
no to panowie żadnej rewolucji nie będzie.. :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Z tego co widzę to nasi nowi użytkownicy na wejście domagają się zwolnienia Skorży i trenera z jajami. Tylko teraz tych wszystkich malkotentów prosiłbym o wskazanie następcy, który będzie miał jaja według was i nie będzie miał na nazwisko Smuda. Bo zaręczam was, że 99% polskich trenerów w takiej sytuacji nie wiedziałoby co mają zrobić, zwalało by winę na piłkarzy itd. O trenerze z zagranicy nie ma co marzyć, w tej chwili nie jesteśmy odpowiednio finansowo sytuowanym klubem na podjęcie takiego kroku. Dlatego ja osobiście mam nadzieję, że trener Skorża otrzyma szansę dokończenia dzieła, a wszyscy postawieni od niego wyżej w klubowej hierarchii vide Wilczek czy Bednarz wylądują tam gdzie ich miejsce - na zielonej trawce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
A kogo proponujesz w zamian? Podaj propozycje, sensowne, w naszych możliwościach finansowych.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Cupiał mógłby go zatrudnić choćby po to aby wyżyć się na naszych bez ambicji piłkarzynach :/ Dan nauczyłby Brożka biegać za piłką, a nie stać w miejscu i czekać, aż piłka sama mu wpadnie pod nogę! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Sory przyjacielu cena za Petresku skoczyla o 1000% i na pewno nas na niego nie stac, a na sama mysl o nim paru naszych kopaczy sami by rozwiazali kontrakty ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
chyba mozdzierz wyraznie napisal: SENSOWNE. Psioczyc to umiesz, ale zrozumiec, ze wsrod polskich trenerow nikogo lepszego nie ma, a nikt sensowny z zagranicy nie przyjdzie to nie potrafisz!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jakoś Petrescu mistrzostwa nie zdobył, a i puchary musiał nam ratować Okuka.
Niektórzy mają strasznie krótką pamięć... PS. te pierwsze doniesienia nastrajają mnie optymizmem, znaczy - trzęsienie ziemi, ale Skorża zostaje. ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Banita
Offline |
|
aha.. a kto uratował nam w tym roku puchary? ![]() ps. w jakich klubach grał Skorża? a w jakich Petrescu? nie porównujcie klasy tego pierwszego z klasą tego drugiego, bo niestety mieliśmy trenera, który rokował nadzieje, a teraz mamy zwykłego polskiego trenerio.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Owszem Maciek popelnil blad z przygotowaniem fizycznym ale majac silniejsza kadre dal by rade Levadi, wystarczylo miec solidniejszego bramkarza i jednego obronce wiecej.
Perescu- wice mistrzostw Skorza- 2 mistrzostwa wiec jak na razie jest 2-0 po stronie Skorzy
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.07.2009 o godz. 13:26.
![]() ,
|
||
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Człowieku myślisz ze przez tą przegraną nagle zaszła w nim jakas magiczna przemiana? Pamietaj kto poprowadził nas do 2 mistrzostw polski i miej do tego trenera szacunek kolego...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() A w jakich klubach grał Mourinho? Najgłupszy argument jaki tu czytałem... ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
z takim składem gdzie większość piłkarzy jest reprezentantami swoich krajów, bądź byłymi.. większość trenerów zdobyłoby mistrzostwo..
ps. Szanuję Skorżę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pieprzycie. FIFA chcąc pomóc zrobiła poniekąd krzywdę polskim zespołom. Sezon nigdy nie zaczynał się tak wcześnie. Zawsze pierwszym spotkaniem był mecz u Superpuchar, potem kilka dni przerwy i dopiero UEFA/LM + dostaliśmy rywala, który jest w pełni sezonu i koniec, po pucharach. To samo miała Polonia Warszawa w drugim meczu. Błąd trenera? Może, ale gdyby liga estońska nie grała takim systemem, to mogliby naszym piłkarzom buty czyścić. Mam nadzieję, że trenera nie zwolnią, nie jego wina, że obie bramki zawalił Pawełek (jest to jeden z moich ulubionych piłkarzy i uważam go za naprawdę dobrego bramkarza, więc nie wyskakuje, że się go czepiam), a zarząd sępi na bramkarza, bo woli przetestować zawodników ze wszystkich krajów na świecie, żeby znaleźć takiego, który będzie chciał najmniejszą gażę. I przez brak zawodnika na tą pozycję (a można solidnego bramkarza wyciągnąć za nie wiem... 300 tys euro?) straciliśmy kilka milionów... Szkoda gadać...
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zdobycie mistrzostwa Rumunii, prowadząc Unireę jest większym sukcesem niż zdobycie dwóch mistrzostw Polski z zawodnikami pokroju braci Brożków, Głowackiego, Sobolewskiego, Zieńczuka, Baszczyńskiego, czy kilku innych, którzy w naszej lidze się wyróżniali. Nawet w sytuacji, kiedy pół roku temu większość ,,fachowców" sądziła, że Amica bez problemu wygra Ekstraklasę. Wisła miała walczyć i o zajęcie miejsca od drugiego do piątego, ale nadal było kilku bardzo dobrych zawodników na naszą ligę. Więc awans w tej sytuacji na pierwsze miejsce jest mniejszym osiągnięciem niż sukces klubu Dana. Unirea to klub porównywalny do Odry Wodzisław, czyli powinna była walczyć o środek tabeli, a nie o medale. Petrescu u nas się nie sprawdził, bo ,,eksperci" uważali go za krzykacza obrażającego sędziów i za zajeżdżającego piłkarzy. W efekcie ten, który z nim wygrał, czyli Dariusz W. wylądował we Wrocławiu i skończył się jako trener, a Petrescu ową karierę dopiero zaczyna. Skorża jest najlepszym polskim trenerem, ale słabszym od Rumuna.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 23.07.2009 o godz. 13:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Smuda nie zdobyl dla Amiki majstra a wiecej mial reprezentantow, Twoje wszystkie argumety sa o dupe rozbic.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem za pucharową klęskę w 70% odpowiada trener(z resztą sam to przyznał i chwała mu za to)jednak powinien zostać na swoim stanowisku i skorygować swoje błędy.
Przypuszczam że jako inteligentny człowiek spojrzy z dystansu na to co się stało i wyciągnie odpowiednie wnioski. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
asystentami Skorży powinni byc ludzie związani z Wisła od lat jak za najlepszych czasów przy Kasperczaku i Smudzie (Kmiecik,Kowalik,Holocher czy Bahr).Oni maja ten klub w sercu a nie młody Janas czy Kazimierski czy ten Włoch który kompletnie zawalił przygotowanie fizyczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
W dupach to się wam poprzewracało. Jebane malkontenctwo. To jest sport, tu jest porażka, czy się to komus podoba czy nie wkalkulowana, a nie ****a Fifa 09 że zresetujesz i jest ok. Gdyby tak jeden z drugim którzy tak najeżdzają w latach 80 rządziło MU to teraz by grali w 4 lidze, bo po pierwszym sezonie by Fergusona wyjebali. Matolstwo i malkontenctwo. Mamy drużynę w której brak prawego obrońcy, na rezerwie jeden obrońca z ograniem. Na skrzydle gość który grał swój 2 i 3 mecz z drużyną. Na ławce jeden ofensywny zawodnik, który grał w poprzednim meczu na obronie. To jest degrengolada, a nie trener. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie wiem dlaczego wszyscy od razu chcą dymisji Skorży.
Po pierwsze jest on trenerem młodym, który dopiero uczy się swojego fachu, a już można spokojnie powiedzieć, że w Polsce jest jednym z lepszych specjalistów. Potrafił wywalczyć 2 razy pod rząd tytuł mistrza Polski ze składem, który raczej był sukcesywnie osłabiany, z którego odchodzili kluczowi zawodnicy. Tutaj należy się szacunek za to co już dokonał. Wg mnie jednorazowe niepowodzenie nie powinno wpływać na takie decyzje jak dymisja trenera, co i prezes Cupiał zauważył dając w wywiadach pomeczowym Skorży do zrozumienia. Dodatkowo w obecnej sytuacji jakiej jest Wisła, po przeprowadzonym obozie treningowym głupotą byłoby szukanie na gwałt nowego trenera, który ani nie znałby dobrze drużyny, ani w 100% na pewno nie zgadzałby się z metodami treningowymi Skorży. Taka decyzja mogłaby tylko na początku zaszkodzić niż przynieść coś pozytywnego, a wszyscy wiemy jak ważny jest dobry start w lidze. Nie rozumiem też żalu niektórych użytkowników odnośnie przygotowania fizycznego naszych zawodników. Dla przykładu taki Kirm, który dopiero wprowadzany jest do drużyny potrafi praktycznie z marszu rozegrać 2 dobre spotkania, podczas, gdy u nas zawodzi niemal każdy. Tutaj ogromną rolę odegrała raczej nasza mentalność niż przygotowanie, bo nie wierzę, że przy większym zaangażowaniu w Sosnowcu nie udałoby się nam zamknąć Levadii na ich połowie. Kolejnym aspektem jaki chciałbym poruszyć jest pozycja bramkarza. W mojej opinii Mariusz Pawełek jest na tej pozycji cholernie niepewnym ogniwem Wisły. Rodzi się więc pytanie, czy cała rzesza testowanych dotąd bramkarzy była faktycznie tak bardzo gorsza od Pawełka, że nie mogli włączyć się do rywalizacji o miejsce w 1 składzie, czy też trener bramkarzy jest tak wybitnym specjalistą, że nie potrafi poznać sie na talencie danego piłkarza. Osobiście uważam, że testowany Nurković poradziłby sobie z oboma strzałami, po których straciliśmy bramki w konfrontacji z Levadią. Piszę to po obejrzeniu kilku skrótów meczy i oglądnieciu parunastu interwencji - fakt, ale to co zobaczyłem nie tylko ja, ale i pewnie większość osób z forum to kapitalne interwencje, pewność w bramce, dobre wykopy, gra na przedpolu, tego w grze Mariusza póki co brakuje. Jasne, że nie możemy odbierać Pawełkowi tego co zrobił już dla Wisły, ale od dobrego roku, kiedy widzę piłkę lecącą w stronę naszej bramki jestem pełen obaw czy nasz bramkarz sobie poradzi z jej obroną. Pozostaje jedynie wierzyć w zdolności trenerskie pana Kazimierskiego i wyszukanie wreszcie odpowiedniego konkurenta dla Pawełka albo znalezienie innego specjalisty, bo powoli ten tasiemiec staje się niesmaczny. Na koniec chciałbym jeszcze zauważyć, że Skorża jest niezykle lubianym przez piłkarzy trenerem. Wielu z nich podkreśla, że ma bardzo fachowe podejście także od strony samej psychiki. Wg mnie jest to bardzo ważne, że mamy takiego trenera, który potrafi rozmawiać z zawodnikami a nie przykładowo Petrescu, który zajechałby wszystkich na kolejnym treningu, po takim przegranym dwumeczu. W piłce chodzi o to żeby na pierwszym miejscu eliminować własne błędy i słabości, a potem szukać je u przeciwnika. Nieco zaspaliśmy w tym przypadku z prawym obrońcą, ale czy to wina Skorży, że ktoś jest kontuzjowany, czy też nie wyszedł jakiś transfer? Wszystko co napisałem jest moją subiektywną i prywatną opinią, możesz się jak najbardziej z nią nie zgodzić, ale: - bądź kulturalny, - uzasadnij swoje zdanie, - pisz po POLSKU! 1906% poparcia dla Maćka! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam mieszane uczucia co do zmiany trenera,
ewentualne zwolnienie Skorży niesie za sobą jeden duży plus - w końcu wyleciał by Kazimierski. Nie trawie gościa od zawsze, to taki Kapka obecnej Wisły. z drugiej strony Maciek dostał od Dyrektora sportowego i RN 13-14 "doświadczonych" zawodników na mecze z Levadią, jak na klub który jest mistrzem Polski nie jest to za wiele. Prawda? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
W naszym kraju nie ma lepszego trenera jak Skorza! Zobaczymy czy wyciagnie wnioski z tego blamazu,jesli wygramy z kuchenkorzem superpuchar i dobrze wejdziemy w lige to ok,ale jesli znowu damy dupy to niestety odpowie za to trener.
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Przypomne reszcie, że to piłkarze zwolnili Dana. Petrsecu narzucił zupełnie inny cykl przygotowań, a to naszym piłkarzom się nie spodobało, na początku wszystko było ok, ale na dłuższą mete niestety nie wypalilo i tutaj tylko i wyłącznie wina leży po stronie graczy. Dan, to marka w swoim fachu, ma doświadczenie, potrafi przygotować zespół pod względem fizycznym, mentalnym, motorycznym, jest bardzo dobrym psychologiem dla piłkarzy i co najważniejsze potrafi zmobilizować. Przypomnijcie sobie mecz w Salonikach z Iraklisem, jak wyglądaliśmy fizycznie na tle Iraklisu. Długo będziemy żałować stylu przygotowania drużyny przez jakiegokolwiek trenera w Polsce tak jak to zrobił Dan, choć uważam, że Smuda, to bardzo dobry trener.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Być może Skorża popełnił błąd z przygotowaniem, ale nie miał zbyt wielu ogranych piłkarzy. Pamięta ktoś dwumecz Celticu, bodajże z Artmedią Petrzałka? Strachana nie zwolniono i tak samo powinien postapić Cupiał, NIE ZWALNIAĆ SKORŻY!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skorza jest oczywiscie winny i to nie ulega watpliwosci. To on zle ocenil sile rywala, w oparciu o co zle rozlozyl obciazenia podczas przygotowan. Do tego mial cale zgrupowanie w Austrii, na rownych jak stol boiskach zeby przygotowac druzyne choc w takim stopniu aby umiala strzelac bramki druzynom z lig polamatorskich. Co oni robili na tym obozie
Inna kwestia jest jednak czy obecnie Wisle stac na lepszego trenera. Pewnie, gdyby za Skorze mogl przyjsc jakis szkoleniowiec z zachodniej ligi, nie byloby sie nad czym zastanawiac. Ale Wisly na takiego trenera nie stac wiec czekalby nas zapewne ktos z dwojki Michniewicz/Smuda. A czy oni gwarantuja lepsza gre od Skorzy ? Raczej mocno watpliwe. Dlatego moje zdanie jest takie, jesli mialby przyjsc niezly trener z zagranicy to wtedy jestem za taka zmiana. Jednak jesli Skorza ma zastapic ktos z ww. to ja bym go jednak zostawil. Po prostu jak to ktos ladnie kiedys powiedzial, od mieszania w herbacie ta nie stanie sie slodsza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Myślę że Skorża powinuen zostać bo jest to bardzo dobry trener ale wątpie zeby Cupiał go zostawil
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS. a co do twojego podpisu - ja cię już zupełnie nie rozumiem. Chcesz trenera 'z jajami' a jednocześnie chcesz Petrescu. Tego samego Petrescu który winą za każde swoje niepowodzenie obarczał nierówną murawę, sędziów, terminarz etc. I to jest człowiek z jajami? NIE. Człowiek z jajami to taki co potrafi na konferencji prasowej powiedzieć 'sorry, ja zawaliłem'. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Pamiętacie, że Skorża kiedyś mówił o dwóch meczach w tygodniu żebyśmy grali sparingi zamiast dłużej odpoczywali. Teraz jak odpadliśmy z pucharów to można by wreszcie zagrać ten mecz z Borussią : )
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
dokładnie i Maciek to jest trener z JAJAMI!! ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dajmy spokój Danowi bo zaraz się zacznie
![]() Nie da się ukryć że w 3 tygodnie ciężko przygotować zespół do sezonu tak by od pierwszego meczu wszystko grało. Tak się chujowo złożyło że Platini, z jednej strony niewątpliwie pomagając nam, z drugiej napytał nam niezłej bidy przy naszym systemie rozgrywek. Z Mattersburgiem, myślę że wtedy rywalem porównywalnym do dzisiejszej Levadii, pierwszy mecz graliśmy...10 sierpnia.Pierwszy mecz z Beitarem 30 lipca ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|