The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2009, 08:27
emjot napisał(a):Wyświetl post
a najciekawszy jest ten komentarz, zacytuję:
1. st.Art Pisze:
23 lipca 2009 o 8:29

No przecież już tak onegdaj było, bodaj czy nie w Gruzji a potem zresztą chyba też i w Grecji, że zawodnicy za wejście do Ligi Mistrzów nie dostali tyle ile się spodziewali i do ostatnich chwil trzymali właściciela za gardło niekorzystnym wynikiem. I albo Cupiał wykazał się stalowymi nerwami albo zawodnikom sytuacja wymknęła się spod kontroli. A najpewniej jedno i drugie. To efekt prowincjonalności i amatorszczyzny naszej ekstraklasy udającej europejski poziom.

rzuca nowe światło.... na wydarzenia i tegoroczne i te dawne
tiaaa, szczególnie że z Tbilisi nie graliśmy o LM tylko w Pucharze UEFA także ta teoria idealnie pasuje

Brakuje jeszcze żeby ktoś napisał że pewnie odpadliśmy dlatego żeby nie płacić za stadion w Sosnowcu.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 23.07.2009, 08:45
Wielu z nas zastanawia sie jak doszlo do tego.

Nie ma jednej osoby odpowiedzialnej za historyczna kompromitacja, winni sa wszyscy, dzialacze, Bednaz, Skorza i oczywiscie pilkarze.

Zastanawialem sie co bylo tego przyczyna.

Doszeddlem do wniosku ze to MENTALNOŚĆ typowego POLUSA. Zlekcewazenie przeciwnika, gwiazdorswo przez niektorych, napieta pewnosc siebie itd...

Mentalnie Polaczki sa 100 lat nawet za murzynami, wystarczy prosto kopnac pilke i juz mysla ze sa krolami swiata, podobnie jak na polskich ulicach, cb i dwumetrowe baty, napięci jak struny kierowcy z wydechem sportowym a obok..... czarna zaślepka gdzie tankuja gaz do swoich rajdowek <lol>

To wlasnie mentalnosc polusa w glownej mierze zadecydowala o porazce.

Tak wiec rada: PEPE zrob sobie kolejnee tatuaze najlepiej na czole i powsadzaj jeszcze wiecej kolczykow, czyli podobnie jak na szosie wiecej naklejek PJONIERA na aucie i dluzsze baty--tym wiecej mocy i lepsza wyscigowka :]-na pewno bedziesz lepszym pilkarzem.
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 23.07.2009, 08:45
Akurat do tego blamażu większość związana z Wisłą przykładała ręce. Czemu tak uważam napiszę w punktach ( kolejność przypadkowa):

1) ZAWODNICY - brak szacunku dla przeciwnika, wielkie zdziwienie że tamci coś potrafią w chwili kiedy już jest pozamiatane, dawno połowa uwierzyła że jest zajebista a jest co najwyżej w skali Europy przeciętna
2) TRENERZY - Skorża nie przygotował drużyny, Kazimierski komentarz zbyteczny za jego kadencji chyba nawet Casillas by się stoczył, Janas pojechał chyba zwiedzać Tallin a nie oglądać Levadie, liczba kontuzji też przestaje już chyba podchodzić pod przypadkową ( do Włocha nic nie mam za krótko jest z drużyną)
3) CUPIAŁ i ZARZĄD - Cupiał blokuje sensowne wzmocnienia a za darmo to się dostaje to co się dostaje ( w sumie troche rozumiem jego frustrację po tylu latach bez LM ale z drugiej strony nie mało też wyciągnął z Wisły - transfery Błaszczykowskiego, Żurawskiego i innych, reklama w Europie) . Jedzie tu wielu po Bednarzu i Zarządzie , nie są bez winy ale nikt się nie zastanowi że bez kasy to sobie można juniorów z okręgówki ściągnąć ( chociaż chyba też nie do końca)
4) my czyli kibice - ile razy wrzeszczymy "nic się nie stało" - a właśnie że się ****a stało i to nie raz. Nigdy nie będę wyzywał naszych ale szlag mnie trafia jak po meczach typu z Piastem Gliwice wrzeszczymy to co wrzeszczymy. Oni mają wiedzieć że każda porażka a nawet remis to jest problem i tyle - mentalność zwycięzcy a nie leszcza

Na koniec Pawełek trochę poza konkursem - jaki jest każdy widzi, jaki był za czasów Dolhy część pamięta. Akurat w tym meczu moim zdaniem najmniej jest winny bo to nie on miał być gwiazdą meczu - remis 0:0 były taką samą porażką jak przegrana. Ci co piszą "Pawełek zawalił mecz" niech się zastanowią i może jeszcze raz oglądną skrót tego meczu. Nie zmienia to faktu że na chwilę obecną nie nadaje się do bramki Wisły.
mar07
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 23.07.2009, 08:53
skydancer napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie, piłka nie ma prawa kozłować. Obydwie bramki (w Sosnowcu i w Krakowie) w dużym stopniu obciążają jego konto. Zwłaszcza bramka z wczoraj. Choć nawet gdyby obronił ten rzut wolny, to i tak by nic nie dało.
Nic by nie dało,ale to nie pierwszy jego błąd w Wiśle mam nadzieje,że ostatni!
Chcemy trenera Wisełko chcemy trenera!
metalww
Junior Member

Od: 01.2006

Stary 23.07.2009, 08:55
Przestańmy własną pieścić się boleścią,
Przestańmy ciągłym lamentem się poić,
Kochać się w skargach jest rzeczą niewieścią,
Mężom przystoi w milczeniu się zbroić!
ASZ
Member

Od: 11.2002

Stary 23.07.2009, 09:04
Żal. Ale nie trenerów i piłkarzy, tylko nas... Omamia się kibiców przed meczem, że taktytka opracowana, przeciwnik rozpracowany, forma idealna, a zmiennicy też dadzą radę. Tymczasem ci, których nasi kopacze mieli za kelnerów dziś mogą tak myśleć o nas. Tak się kończy lekceważenie przeciwnika (było to widoczne szczególnie w pierwszym meczu) i podwórkowe gwiazdorstwo. Zawiedziony jestem bardziej nawet niż po Atenach. Wtedy jedynie łzy cisnęły mi się do oczu, a dziś jest istny w****!
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.07.2009, 09:23
mar07 napisał(a):Wyświetl post
Nic by nie dało,ale to nie pierwszy jego błąd w Wiśle mam nadzieje,że ostatni!
Tak, ale czy widzisz jakiegoś następcy przy panu K. ? Bo nawet Cebanu jest wielką niewiadomą przy jego sztuce trenerskiej. A po drugie niezły masz podpis. Jak zdobywaliśmy mistrzostwa to pewnie pisałeś: Skorża jest super! Zbawca Wisły, a teraz tyle.

Poul, jak znowu się odbijemy od dna to będziesz piał z zachwytu.

Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.07.2009, 09:31
Pawełek jest jednym z poważnych kandydatów do tytułu ojca sukcesu Levadi ,patrzac przez pryzmat dwu meczu,bo obie bramki obciązaja Jego konto....Mogło sie skończyc 1:0 w Sosnowcu i 0:0 w Tallinie.Natomiast patrzac tylko na mecz w Tallinie (choc miał jeszcze gorsza interwencje),to nie ma Go co winic ,bo 0:0 i tak nam nic nie dawało......Tu winił bym super snajperów: Cwielong i Brozek,którzy mieli swoje setki i.....nie chce mi sie nawet kończyc.
Bednarz=Landryna=......
LS
Member

Stary 23.07.2009, 09:32
flamengista napisał(a):Wyświetl post
To prawdopodobnie najczarniejszy dzień w historii klubu, a już z pewnością w erze Tele-foniki.

Dla mnie najczarniejszy był w '93 gdy pewna grupa kopaczy sprzedała własne odbyty.
'95 i mikrofalówka za cyrk na Ślęzie to też był czarniejszy dzień.

Ci którzy zaczęli chodzić na Wisłę wcześniej pewnie też by coś jeszcze dopisali.

Jak każdy mam doła ale nie mam zamiaru podcinać sobie żył.
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.07.2009, 09:37
Bolesna porażka, oczywiście wstyd na całą Polskę, jednak teraz dopiero musimy udowodnic że jesteśmy najlepszymi kibicami i zostać z Wisłą, musimy czekać znów rok, tylko już zwiększym dystansem. Jeżeli tacy zawodnicy jak Pawełek, Ćwielong będą grać dalej to napewno do LM nie awansujemy.
Czesław
Senior Member

Stary 23.07.2009, 09:40
http://********/news/show/3654_wstyd______

i.........?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.07.2009, 09:44
W zeszłym roku słaniający się na nogach TT będący na wyciągnięcie ręki okazał się nie do przejścia. No ale to zespół z Wysp to... wiadomo. Teraz, nie wiem jak nazwać Levandie?kopciuszek?klub istnieje 10 lat,a kopanie piłki w Estonii ma charakter bezciśnieniowy. Także ten zespół okazał się poza zasięgiem. To ja się pytam kogo my możemy pokonać jeśli takiej Levandii nie jesteśmy w stanie połknąć. Nie ma się co oszukiwać ale prezentujemy obecnie poziom Wysp Owczych, może Islandii. Przestańcie w końcu mówić o jakiejś LM, LE. To jest niesmaczne. Nie z takimi zawodnikami jak Cwielong, który nie potrafi przyjmować piłki. Zresztą ileż w sobie trzeba mieć buty,aby sądzić,ze zawodnik,który w przeciętnym na nasze warunki Ruchu gra byle co, będzie kluczowym zawodnikiem w walce o cokolwiek, gdziekolwiek poza naszym "płotem". To samo dotyczy Brożka. Sam powinien roznieść Levandie. Szkoda tylko Kirma, bo widać,ze ma potencjał i widać,ze mu się chce.

Wnioski. Bez żalu pozbyłbym się Cwielonga, Brożka, Pawełka, Małecki też w sumie poza patrzeniem się na piłkę,którą dośrodkowywuje też niewiele potrafi, Łobodzińskiego. Tylko kto takich miernych kopaczy kupi? Swego czasu pisałem,bodajże po meczu w Gdańsku,że Cwielong powinien odejść,bo nie nadaje się na poziom wyżej niż II ligowy. Zjechano mnie przykładowo. A mnie tylko chodzi o to,żebyśmy mieli zawodnika w formacji przedniej, który umie przyjąć piłkę. żaden z obecnych kopaczy grający w pomocy i ataku tego nie potrafi.

Poświęcić obecny sezon na czystki. Wyżej wymienieni plus Cantoro nie są w stanie nam dać niczego. Rozglądać się kupować po uprzedniej sprzedaży w/w. Inaczej co roku będzie to samo. Zresztą ja się przyzwyczaiłem już do tego w sumie. Pokazali, że nie ma zespołu z którym mogliby nie przegrać. Jak dla mnie Cebeanu ma rok na grę. Gorszy od Pawełka napewno nie będzie. Co mamy do stracenia?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
ZS1906
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 23.07.2009, 09:47
Jak Cupiał pier... tym!!! to za rok to jak Górnik Zabrze skończycie, nie życzę wam tego, bo mogę wam tylko pozazdrościć : Stadionu,Pełnych trybun, atmosfery, i kasy w klubie. Ja(my) czekamy w ch..j lat i nic się tu nie dzieje, bieda w klubie i jeszcze jakieś afery korupcyjne. A więc nie narzekajcie bo nie macie żle, to co sie dzieje w naszej lidze to wina PZPNu, nasze drużyny extraklasy są na poziomie 2/3 DIVIZI angielskiej.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.07.2009, 09:54
lucekj - w sumie sie z Tobą zgadzam, szczególnie, że nie od dziś wiadomo(wiadomo od co najmniej roku), że mamy problemy z wykańczaniem akcji, co się zmieniło do tego czasu NIC !! pomijając akcje pozaboiskowe związane z Frankowskim, ale gdyby on wczoraj był na boisku to myśle, że Wisła by ten mecz wygrała 3:0, bo to był typowy napadzior, który ja trzeba było strzelał nawet piętą leżąc tyłem do bramki, nieważne było jak byle piłka była w bramce, jak nie trzeba było nie przyjmował piłki, walił prosto z pierwszej i o to chodzi, jak tego wczoraj zajebiście brakowało... ale od czego są do ***a treningi, czy piłkarze nie zdają sobie sprawy ze swoich braków O ile dwa słupki można nazwać brakiem szczęścia o tyle pozostałe sytuacje to po prostu brak umiejętności, które oni powinni posiadać.
Ostatnio edytowane przez cpc : 23.07.2009 o godz. 09:59.
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.07.2009, 10:06
Wbrew pozorą wczorajasza porażka nie będzie bolała tak bardzo do czasu, kiedy Levadia/Debrecen w IV rundzie trafi na zespół który mozna byłoby spokojnie ograć. Wtedy powstanie pytanie dlaczego to nie my tam jesteśmy, że tak niewiele brakowało, i to będzie bolało!

Moje zdanie jest takie ze dużą cześć winy ponosi RAFAŁ JANAS który źle ocenił przeciwnika, kompletnie zlekcewarzył, albo nie umiał racjonalnie ocenić, przez co Skorża źle przygotował rozplanował cykl, bo przecież tą faze mieliśmy przejść bez problemu, a forma byłą szykowana na ostatnią runde kwalifikacji. Uważam też że z Tottenhamem w tamtym roku można było powalczyć o wygraną, bo byli w mega kryzysie, mimo to nie przeszyliśmy ich, trzeba sie zastanowic dlaczego.

w obecnej sytuacji kogoś napewno sprzedadzą i prawdopodobnie bedzie to Brożek i Marcelo bo w jego miejsce jest przecież Mariusz "zwinny" Jop

Odniose się też nie do osoby, tylko stanowiska i wykonanej pracy za którą jest odpowiedzialny, czyli Dyrektor sportowy z nazwy jest to "Osoba odpowiedialna za transfery, która odpowiada za zawodników których sprowadziła, a takze za luki w składzie"
Levadia obnażyła nasze słabe punkty, które chyba każdy widział od przynajmniej pół roku:
1. brak napastnika i męczarnie Ćwielonga w tej roli
2. brak rozgrywającego, robienie z Jirsaka na siłe kreatywnego gracza
3. brak Bramkarza na odpowiednim poziomie (Pawełek to nie ten rozmiar kapelusza)
4. brak prawego obrońcy, który powinien być zakontraktowany nie we wtorek, tylko na początku lipca

Niewiem czy dyrektor sportowy miał pozwolenia na transfery, bo jeśli niemiał tak to znaczy ze jest zwykłym figurantem.
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2009, 10:09
Kto wyleci z Wisły? Bo ktoś musi

Trener Maciej Skorża? Prezes Marek Wilczek? A może dyrektor sportowy Jacek Bednarz? Któryś z nich na pewno zapłaci posadą za porażkę z Levadią Tallin? A może na bruku znajdą się wszyscy?

Ciężko w tej chwili przewidzieć jaki ruch wykona Bogusław Cupiał. Jak twierdzi "Gazeta Wyborcza", na pomeczowym bankiecie biznesmen ostro skrytykował Skorżę, ale jednocześnie wznosił toasty za nową drużynę. Teoretycznie, w przypadku takich porażek pierwszy dymisję otrzymuje trener.

Teraz może być jednak inaczej i Skorża zostanie w Krakowie. Pomimo wszystko nie byłoby to rozwiązanie złe. To przecież wciąż młody, perspektywiczny szkoleniowiec. Po meczu przyznał się do błędu.

- To, że Wisła odpadła, to jest ewidentny błąd w sztuce trenerskiej. To nie wina zawodników, to spada na mnie, to jest moja odpowiedzialność. Przeliczyłem się z przygotowaniami. Nie ukrywam, że ten pierwszy mecz miał bardzo duże znaczenie, w związku z tym jest to ewidentny błąd w sztuce trenerskiej. Biorę za to odpowiedzialność.

Młody trener rozważa ponoć dymisję. Z Levadią przegrać nie powinien, bez względu na to, jakim dysponował składem. Istnieje jednak również taka opcja, że Skorża w Wiśle jednak zostanie, natomiast posady stracą Jacek Bednarz i prezes Wilczek.

Szef Białej Gwiazdy miał w środę nietęgą minę. To on odpowiada za finanse, a teraz w budżecie nagle zabraknie 2 mln euro. Na temat zmian w klubie nie chciał się wypowiadać.

Bednarz na cenzurowanym jest od dawna. W ogóle polityka kadrowa Wisły jest niemiłosiernie krytykowana. Najlepszy jej przykład to dwa letnie transfery: kupiony Andraż Kirm był najlepszym piłkarzem Wisły w dwumeczu, sprowadzony za darmo Mariusz Jop zagrał w pierwszym meczu i zawalił gola.

Do tego dodajmy dwuletni kabaret ze sprowadzeniem bramkarza (tu powinien pakować się także trener bramkarzy Jacek Kazimierski) oraz sposób pozyskania prawego obrońcy. O tym, że Marcina Baszczyńskiego nie będzie w Krakowie wiedziano od pół roku. Był Peter Singlar, ale on nawet zdrowy i tak potrzebował konkurenta. Tymczasem Pedro Alvarez zjawił się pod Wawelem dzień przed meczem rewanżowym z Levadią.

Najbliższe dni będą w Krakowie bardzo gorące. Ktoś na pewno straci pracę. Nie zmienia się za to cel. Wisła ma walczyć o obronę mistrzowskiego tytułu.

Raz w życiu dobry artykuł na wp.pl i tu podpisuje się Nogami i rękami!
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.07.2009, 10:09
mimo wszystko Skorża poiwnien zostać, bo co z tego że przyjdzie trener z zagranicy, jak nie bedzie transferów. W polsce też nie widać następców, zreszta zmiana trenera i tak nic nieda bo nie w tym przyczyna. Za rok bedzie już piekny nowy stadion, wiekszy budżet. Szkoda tylko że tak łatwo zmarnowalismy to Mistrzostwo Polski
Ostatnio edytowane przez grosz : 23.07.2009 o godz. 10:12.
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.07.2009, 10:14
A mi jest zal tylko i wylacznie siebie i reszty kibicow. Pilkarzy nie jest mi zal w ogole. Jestem sobie na urlopie i powiem Wam tyle ze nic mi tak nie moglo humoru zepsuc jak to...Juz mnie zupelnie slonce nie cieszy majac w glowie ta kompromitacje...Nawet jakby Wisla przeszla jakims cudem ta Levadie to po co?Zeby w nastepnej rundzie byl jeszcze wiekszy wstyd?Polska pilka to dno i dopoki pilkarze tego nie zrozumieja, ze sa zalosnie slabi nic sie nie zmieni! Jesli to zrozumieja zaczna intensywniej trenmowac i moze wtedy cos sie uda. Nie moge uwierzyc ze jakas Levadia, klub ktory ma 800kibicow pyknal sobie Wisle....

P.S. sory za brak polskich znakow
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.07.2009, 10:18
Strzala napisał(a):Wyświetl post
Bolesna porażka, oczywiście wstyd na całą Polskę, jednak teraz dopiero musimy udowodnic że jesteśmy najlepszymi kibicami i zostać z Wisłą, musimy czekać znów rok, tylko już zwiększym dystansem.

Święte słowa!
Z początku czułem się jak ****, czyli pewnie podobnie jak większość z Was. Ale gdy to wszystko do mnie dotarło zdałem sobie sprawę, że to może wyjść wielu z nas na dobre. Bo to jest próba! Jak bardzo kochamy ten klub, za ogrom mistrzostw, za świetnych kopaczy, czy za barwy, historię i Białą Gwiazdę w herbie?

Jestem z Wisłą bardzo krótko, jakoś 2 lata i takiego momentu jeszcze nie było, ale właśnie takie sytuacje wzmacniają więź kibica z klubem - Na dobre i na złe!

Teraz wypada modlić się o rozsądek Bogusława Cupiała, bo Maciek Skorża to jeden z najlepszych (jeśli nie najlepszy!) trener jakiego miała Biała Gwiazda. Miał ogranie w polskiej lidze - zdobył 2 mistrzostwa pod rząd, brakuje mu ogrania w europejskich pucharach, ale i to przyjdzie z czasem. Trenerze zostań!
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 23.07.2009, 10:18
My ławki nie mamy i to jest problem. Wylatuje Boguski i Garguła o czym było wiadomo już dawno i co? Nic nie robimy w tym kierunku. Być może zabrakło właśnie tych dwóch piłkarzy. Kadrowo nie wyglądamy tak tragicznie. Boguski i Brożek to atak niezły, ale gdy braknie jednego z ogniw już nie jest dobrze, pomoc mamy naprawdę mocną, gdyby grał Garguła. Bo po za nim jest Kirm, Sobolewski, czy Małecki. Na obronie brakuje tego prawego obrońcy... No i przede wszystkim bramkarza.

W naszej kadrze problemem jest ławka. Najlepszy dowód? Tylko jedna zmiana wczoraj... Bo kogo miał Skorża wpuścić? I do tego wpuścił piłkarza po którym można było się spodziewać, że raczej nic nie wniesie... Brakuje nam prawego obrońcy (nie wiem jak gra Alvarez), bramkarza i silnej ławki. Kadrę mamy niezłą, ale trzeba ją przewietrzyć. Skorżę należy zostawić, zrobił błąd i drugi raz go nie zrobi. Trzeba wyciągnąć wnioski na przyszłość bo 9 dobrymi zawodnikami rady nie damy, bo chyba nikt nie liczy na sukcesy grając w ustawieniu 0-3-3-1, a 0-3-4-2 kiedy wszyscy są zdrowi... Chociaż Levadia nie ma potężnego składu, ale była w trakcie sezonu i podeszła do nas profesjonalnie, a nie tak jak my do niej... Ten Anrejew ciekawi mnie ile kosztuje. Kiedyś w podobnej sytuacji zakupiliśmy Clebera i był on lekiem na nasze kłopoty defensywne. Może takim byłby Rosjanin na ofensywne... Kto wie?

Pamiętacie rundę wiosenną sezonu 2006/2007? Wtedy mieliśmy dwóch dobrych piłkarzy tylko - Dolhę i Błaszcza. Brożkowi zawodziła skuteczność... Wtedy wystarczyło niewiele zmienić, aby drużyna, która zdobyła 8. miejsce została mistrzem Polski. Sytuacja ze skutecznością jest teraz równie okropna...
Ostatnio edytowane przez eMTe : 23.07.2009 o godz. 10:21.
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 23.07.2009, 10:21
jeszcze zasntanowcie sie na d jednym, duzo osob krytykuje polityke transferowa, ale tak na dobra sprawe to mamy wydawac mln euro zeby Levadie przejsc?

Oczywiscie mamy braki kadrowe itd, ale NAWET z tym zespolem co mamy powinnismy wygrac z polamatorami.

Problem niestety lezy glebiej.
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 23.07.2009, 10:24
Po meczu na chłodno mogę powiedzieć, że oczywiście szkoda tego strasznie. Trudno tak naprawdę powiedzieć co zadecydowało o porażce. Pewnym jest to, że w tym momencie Wisła ławki nie ma. Skorżę bym zostawił na pewno. Co do reszty nie wiem. Na pewno Pan Cupiał musi się zastanowić czy dalej ma ochotę się bawić w te klocki i przez ten rok gry poza Krakowem przebudować drużynę czy kończymy z tym i sprzeda klub. Bo jak widać kombinowanie z darmowymi grajkami itd. jak to miało miejsce po meczu z Tibilisi nie ma sensu. Po prostu klub piłkarski to nie jest tania rzecz. Trzeba ładować kasę przez trzy sezony przynjamiej konsekwentie żeby potem można było zarabiać na tym.

W sercu i tak TYLKO WISŁA!
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.07.2009, 10:25
poprostu w zarzadzie pracują niekompetetni ludzie...
i trzeba z tym zrobic porzadek.
A Skorzy dalbym szanse ostatnia.
I dalbym kare za slaby wystep naszym zawodnikom...tylko to u nas nie przejdzie...
ta polska mentalnosc...
w tym kraju jest mnostwo talentow....tylko przez mentalnosc, psychike 3/4 jest straconych
a na pierwszym miejscu wyrzucilbym pana Kaziemierskiego... co ten czlowiek odwala to ludzkie pojecie przechodzi...nie pojawia sie na treningu...zada nie wiadomo czego...tygodniowych testow...a pozniej go na nich nie ma...zawsze znajdzie jakies wytlumaczenie...jesgo kunszt trenereski jest beznadziejny wedlug mnie...

dawidex44
Banita

Stary 23.07.2009, 10:27
Levadia wcale nie jest taka słaba. Kilka lat temu Celtic przegrał w II rundzie eliminacji LM z Artmedią Petrzalką, która niespodziewanie awansowała do fazy grupowej i sporo tam namieszała. Z Levadią moze być podobnie. W ogóle poziom wschodniej piłki idzie do góry. Nam zdarzyła sie wpadka, ale nie tylko nam. Co roku jakieś kluby przegrywają z dużo mniej znanymi. Poza tym ten sezon jest dla Wisły przejściowy. Biała Gwiazda zawsze najlepiej grała przy Reymonta. Po prostu ogórkowe stadiony(taki jak ten w Sosnowcu, czy też w Tallinie) nam nie leżą. Moze to i dobrze, że odpadliśmy juz teraz. Można skupić się na lidze, aby nasz nowy stadion mógł od razu gościć drużyny, z którymi daj Boże będziemy się mierzyć o awans do LM 2010/2011
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.07.2009, 10:29
Problem leży w tym , że niektórzy piłkarze nie mają mentalności zwycięzców a co więcej mają zbyt słabą psychikę żeby udźwignąć spoczywający na nich ciężar reprezentowania Wisły Kraków , mistrza Polski , bo jak inaczej wyłumaczyć że zawodnik ,,ekstraklasowy'' , niby napastnik , nie wie co zrobić będąc 3 metry przed bramką .
Obowiązkowe wizyty u psychologa klubowego dla tych , którzy ewidentnie nie radzą sobie z presją i zbudowanie drużyny opartej na ludziach o mentalności Radka Sobolewskiego , to może być remedium a nie rozkręcanie kolejnej karuzeli trenerskiej .
To , że Skorża ma swoje zasady i bierze całą winę na siebie , to tylko kurtuazja . Jeżeli gość nazywający siebie i uwżający się za napastnika jest kilka metrów od bramki i ma do wykonania prosty wypracowany na treningach ruch aby zdobyć bramkę , to Skorża za niego nie ruszy odpowiednio nogą .
EnDrJu92
Member

Od: 02.2008

Stary 23.07.2009, 10:30
Proba dla kibicow Wisly...Ja jestem zalamany ale co by sie nie dzialo bede stal za Wiselka murem!!!Wczoraj w nocy chujo** spalem przez ten mecz ale zycie kibicie to stres...Raz zwyciestwa raz porazki... Nawet gdy pilkarze daja dupy to pamietajcie ze Wisla to WIERNI KIBICE...Trzymajcie sie!!Pozdro dla prawdziwych Wislakow.Wbijac w kibicow sukcesu!!
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.07.2009, 10:32
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Widze Pysio, że odrazu po meczu zabrałeś sie za rozkminianie nowego podpisu. Kto to jest ten trener z jajami? Widzisz kogoś lepszego od Skorży na to stanowisko?

Dokładnie! MACIEJ SKORŻA - PEŁNE POPARCIE!
Ja myślę ze Pysio już przed meczem był przygotowany na wszlki wypadek
Skorża nie jest trenerem idealnym ale lepszego w Polsce nie znajdziemy, albo szukamy za granicą trenera z dużym nazwiskiem choćby nawet Petrescu który nigdy nie wykluczał powrotu, albo Maciek zostaje bo 3 opcji nie ma.

tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.07.2009, 10:33
załamka jest dość konkretna, mimo to uważam że Skorża powinien zostać.

Jesli chodzi o pilkarzy to przede wszystkim bramkarz do wymiany. nie winie go za przegrany dwumecz ale wiem jak wyglada gra i pewnosc siebie gdy ' z tylu' jest gosc z jajami ktory porafi nieraz wygrac mecz.Calkiem inaczej wyglada wtedy gra w bloku def.

obrona... wczoraj zdaje sie zagrala na zero, za faul w okolicy 25 metra i w konsekwencji za ekwilibrystyczna bramke nie mozna chyba jej winic.

pomoc... nie wiem czemu, ale nie przekonuje mnie Diaz. Uważam że gdyby Jirsak (ktory ma potencjal) dostal tyle szans co diaz w zeszlym sezonie, to mielibysmy najlepszego pomocnika w lidze. A tak, trudno go winic za brak skutecznosci, skoro szanse dostaje tylko na mecze w eliminacjach (podobnie bylo w tamtym sezonie)
poza tym. W srodku dla rownowagi sil powinien byc sobol, ale o jego miesjce jakos jkestem spokojny.

atak... cwielong - moim zdaniem ma jedna z najwazniejszych cech u napastnika (potrrafi stworzyc sobie sytuacje, znalezc sie w polu karnym) Brakuje mi tlyko tego, co poiwnno cechowac mlodego napastnika - odrobiny szlenstwa. Gdyby w 90% sytuacji nie przyjmowal, tylko probowal strzelać z pierwszej, czy to glową, czy po prostu z woleja, mysle ze bylby z niego olbrzymi pozytek. Wczoraj tez mial okazje ku temu by wlasnie miast przyjmowac, strzelac z fantazja niczym Maciek zurawski ktory tez potrafil sie odnalezc i cechowala go fantazja a niekoniecznie zimna kalkulacja...

podsumowując - zmiany sa oczywiscie potrzebne, ale zachowajmy pewna doze racjonalnej mysli...
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.07.2009, 10:34
Ja odnosze wrazenie ze polskie kluby awansuja do fazy grupowej LM dopiero wtedy jak Platini zrobi znowu reformy.A mistrz Polski bedzie mial zagwarantowany udzial, innej mozliwosci nie widze, czy to Wisla czy inny polski klub sie nie przebije.
Nie wiem czy to jakies fatum czy presja, albo zawodnicy chca odejsc i fochami strzelaja albo im sie nie chce wiecej grac no bo wiadomo kasa prawie taka sama a trzeba dodatkowo biegac ku chwale klubu i uciesze kibicow.
Jak by dostali po 1 mln zl za awans to by trawe zjedzli i juz dawno polskie kluby by graly w LM a tak wrocili piwka sie napili ze dwa tygodnie poudaj zgaszonych i wszystko wraca do normy, a na zachod i tak wyjada bez grania w pucharach.
,
dawidex44
Banita

Stary 23.07.2009, 10:36
Dobrze,że zimny prysznic przyszedł teraz, a nie za rok. Pamiętacie sezon 2006/2007? I co po nim było? Niesamowite mistrzostwo

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów