|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
patrzac wstecz na historie gdy przegrywamy z jakimis ciotami w pucharach zaczyna sie wysprzedaz druzyny :/ zobaczymy co tym razem Mr Cupial wymysli ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Jak oglądnąłem skrót to doszedłem do wniosku , ze nie do konca mozna stwierdzic w ktorej druzynie grali amatorzy.A to co robi cwielong to przechodzi ludzkie pojęcie.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Polecam wszystkim ten artykuł: http://portalkibica.pl/aktualnosci/k...ciuszkiem.html
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie ma szans. Już jeden był, który wprowadził treningi profesjonalne jak na zachodzie ale zaczęli grać przeciw niemu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Łobo kupi Feyenord xD Bo benhauer doradzi xD Pawełek pójdzie do Rosji, a Ćwielong do Polonii Bytom albo Ruchu ;p
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
i jak kupować to tylko zagranicznych grajkow.
oni maja inne podejscie do sportu,treningu niż Polacy. wszyscy placzecie ze jestes kelnerami itp. to jest sport ktos wygrywa, ktos przegrywa Celtic przegral z Artmedia Bratyslawa pierwszy mecz 5-0 a potem wygrali 4-0 i awansowala Artmedia i co Celtic jest kelnerem?takie .......enie i tyle... przegralismy i koniec. to juz jest przeszlosc...patrzmy cos dzis sie wydarzy...a nie zyjmy ta porazka ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Trzeba zakontraktować Vaska. Pawełek nie ma żadnego zmiennika. Kurto nie wytrzyma presji. Trzeba dać mu najpierw pograć z Piastem Gliwice i takimi tam ogórkami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Odpadliśmy...trudno już niczego nie zmienimy-taki jest sport. Wczoraj wielu z nas miało jeden z najgorszych dni w życiu ale musimy iść do przodu i pomyśleć o tym co zrobić żeby obronić tytuł Mistrza bo nie ukrywajmy ,że będzie o to ciężko możliwe że jeszcze ciężej niż ostatnio.Nie zgodzę się z Wilczkiem! Z jego wypowiedzi wynikało że sprzedamy jakichś piłkarzy a mimo to będziemy mieli taki skład że zmieciemy w lidze wszystkich. Bez jaj, jeśli sprzedamy najlepszych grajków to możemy zająć miejsce nawet w środku tabeli! Wilczek powinien wylecieć pierwszy. Ale po tej porażce nie zapominajmy o transferach. Musimy pozyskać dobrego bramkarza do pierwszej 11 bo Pawełek potrzebuje odpoczynku! Lepszy bramkarz może nam dać w lidze parę punktów więcej no i sprzedaż Pawła Brożka wydaj być się nieunikniona ale można go sprzedać tylko wtedy kiedy przyjdzie ktoś na jego miejsce. Ja proponuję sprzedać Brozia i kupić na jego miejsce dwóch młodych utalentowanych napastników ( ambitnych,walecznych , głodnych gry) Za Brożak powinniśmy dostać około 3mln euro, napastnicy po około 500-600 tyś euro każdy i bramkarz jakieś 250 tyś euro. Daje nam to około mln euro , może troszkę więcej a budżet zasila niecałe 2 mln.euro . I wtedy mamy w kadrze 4 napastników którzy mogą poprowadzić nas po kolejny tytuł Mistrza i zarazem budżet jest troszkę podreperowany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Wszystko już wiadomo z wypowiedzi Wilczka : W KLUBIE NIE BYŁO KASY!!
Co teraz? boje się nawet pomyśleć.Jeżeli Cupiał odpuści to jesteśmy w tym sezonie w dupie. Mam jednak nadzieję ,że zaciśnie zęby i znajdzie się kasa na zawodników. Potrzebujemy przynajmniej jednego klasowego napastnika ,który potrafi strzelać.Solidnego bramkarza. Ja tu mówię o Ekstraklasie a nie LM. Na LM to wszystko mało. Nawet gdybyśmy jakimś cudem dotarli do 4 rundy to tam lekcje futbolu dałby nam Partizan czy Olympiakos. Nie ma kadry nie ma LM. Klub jest ch.jowo zarządzany. W współczesnym świecie wystarczy głową ruszyć a kasa się znajdzie. Trzeba obrać jakiś plan tak jak np. Śląsk Wrocław. Wykorzystać internet , znaleźć sponsorów, kombinować i kasa na transfery będzie .
Ostatnio edytowane przez MaG* : 23.07.2009 o godz. 10:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Co dokładnie masz na myśli?!
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Chodzi mi o kreatywność w szukaniu kasy.
Według mnie ludziom w Wiśle brakuje pomysłów na jej zdobywanie . Skoro Cupiał nie może pozwolić sobie na ciągłe dokładanie do interesu trzeba coś wykombinować aby klub zaczął zarabiać sam na siebie. Dajmy przykład Śląska który ma w planach czerpać zyski z centrum handlowego. Na zachodzie to jest standard ,że klub czerpie zyski z różnych źródeł poza sportowych.Klub powinien funkcjonować jak przedsiębiorstwo, maszyna do robienia kasy która wykorzystuje swój wizerunek. Podam przykład takiego Bayernu Monachium i jak zagospodarowali samąprzestrzeń stadionową. "Stadion posiada rozbudowaną infrastrukturę. Na jego terenie znajdują się m.in. trzy żłobki, dwa sklepy dla fanów - "Megastore" Bayernu liczący 800 m² oraz TSV 1860 - z 400 m² powierzchni sklepowej. Poza tym wokół stadionu działa 28 kiosków z artykułami dla kibiców. Znajdują się tu sale konferencyjne, pomieszczenia biurowe, także kilka restauracji, które zajmują łącznie powierzchnię ok. 6 500 m². Do stadionu należy także wielopoziomowy parking na 10 500 samochodów i jest to jednocześnie największy samochodowy parking w Europie" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Popatrz jakich Wisła ma sponsorów i partnerów. Kasę mamy tylko od bookmacherów i deweloperów-przekrętasów, choć słyszałem plotki, że przekrętasy mają kryzys i nie płacą). Pozostali sponsorzy to zapewne bartery:
Umbro gratisowe stroje Gerling daje polisy Bytom garniturki dla kadry Gatorade - napoje na kaca itd. itp. Popatrzmy na reklamy wokół boiska. Po pierwsze brak elektronicznych banerów - dyskwalifikujący u wielu potencjalnych partnerów. A jakie reklamy możemy zobaczyć na dykcie?: Beton towarowy, Miejskie Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej (też pewnie barter - klub nie musi opłacać CO), jakaś woda mineralna ze zwykłego kranu itp. A ja się pytam co robi dział marketingu, że nie ma reklam żadnej z firm branży: motoryzacyjnej, elektroniki użytkowej, elektrotechnicznej (np. elektronarzędzia), kosmetycznej (np NIVEA FOR MAN jest obecna na wielu stadionach Europy) browarów, poważnych banków a nie banków do minet (wiem, że Ekstraklasa S.A. chce pozyskać sponsora z tej branży, ale ch...j mnie to obchodzi - klub powinien powalczyć o takich sponsorów), producentów napojów (coca, pepsi), telekomunikacyjnej, reklamy sieci handlowych. Tu jest pole do popisu i zarobienia sporo grosza dla naszego klubu. Niestety do tej pory zarządowi dobrze wychodziło tworzenie stanowisk: manager ds. marketingu, dyrektor ds sprzedaży biletów itp. Do klubu przyssała się cała masa pijawek, która poza własnym odżywianiem się nie potrafi nic innego. A już szczytem nieudolności zarządu naszego klubu jest fakt, że cały sezon gramy poza Krakowem! Działając w taki sposób pozbawiamy się znaczących wpływów, wydajemy masę kasy i nie dziwota, że nie można zrównoważyć budżetu. Kolejna sprawa - budowa stadionu. Dlaczego nie można dokonywać już rezerwacji przestrzeni komercyjnej na stadionie Aż prosi się aby wprowadzić system internetowego rezerwowania/zakupu biletów. Ale po co EDIT: proszę o przerzucenie posta do "Nibylandii" tam lepiej pasuje
Ostatnio edytowane przez cassius31krakow : 23.07.2009 o godz. 12:12.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|