The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
schneider
Junior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2009, 00:11
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Po trzecie...Skorza do fazy grupowej P. UEFA wprowadzil slabiutka Amice.
Po wielce wyrównanym dwumeczu z łotewskim zespołem Ventspils. Było 1:0 i 1:1.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 23.07.2009, 00:12
MaG* napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem gdzie jest wina . Dupy dali wszyscy ale zwolnienie Skorży tuż przed starem ligi to będzie tragedia.
Jebać LM teraz mistrzostwo jest ważne i zbudowanie solidnej drużyny.
Boję się jednak ,że może być kiepsko jak zacznie się wyprzedaż już i tak wybrakowanej kadry ;/
Przepraszam, ale takiego bełkotu już dawno nie czytałem.

Po pierwsze, tragedia już się stała. Większej być nie może. To prawdopodobnie najczarniejszy dzień w historii klubu, a już z pewnością w erze Tele-foniki.

Po drugie - po co mistrzostwo z tym samym składem, skoro ci ludzie już raz sromotnie zawiedli. A niektórzy nie raz, a nawet kilka razy (taki Arek Głowacki przeżył Valerengę, Dinamo i teraz Levadię! - ma chłop pecha). Nie dają żadnej gwarancji, że za rok nie będzie podobnie. Więc na kij nam Mistrzostwo? Po to, by się kolejny raz kompromitować?

Po trzecie - piszesz o zbudowaniu solidnej drużyny. Zgodzę się, tylko że ta obecna solidna nie jest. Wniosek? Trzeba budować nową drużynę, a ten sezon spisać na straty bo i tak już jest on przegrany.

Po czwarte - bałem się wyprzedaży, ale szczerze powiedziawszy jeśli Brożek jest wypalony to niech idzie. Nie wiem, czy on coś tej Wiśle jeszcze może dać.

Po piąte - jeśli odpadliśmy, a zakładano grę w Lidze Europejskiej, to znaczy że są finansowe straty i musimy je załatać sprzedażą piłkarzy. Więc to nie "widzimisię" Cupiała, a finansowa konieczność.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.07.2009, 00:19
Hmm, przypuszczam, ze jesli juz kogos sprzedadza, to pewnie bedzie to Marcelo. Zainteresowanie Brozkiem jest wirtualne(chyba, ze mowimy o kierunku wschodnim).
Najsmutniejsze jest to, ze w tej marnej lidze, takim skladem pewnie wywalczymy MP...zreszta, to jest tez powod i wytlumaczenie dlaczego nie ma transferow z prawdziwego zdarzenia(oprocz Kirma), bo po co inwestowac, skoro mozna malym kosztym walczyc o to mistrzostwo?
Dwumecz pokazal tez, ze fatalna decyzja bylo pozbycie sie Zienczuka. Marek jedna wrzutka, czy tez strzelajac z rzutu wolnego mogl rozstrzygnac ta rywalizacje, a tak zostalismy bez egzekutora stalych fragmentow, bo Jirsak nie wiem ile okazji potrzebuje, a zeby celnie zagrac czy strzelic.
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.07.2009, 00:34
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, ale takiego bełkotu już dawno nie czytałem.

Po pierwsze, tragedia już się stała. Większej być nie może. To prawdopodobnie najczarniejszy dzień w historii klubu, a już z pewnością w erze Tele-foniki.

Po drugie - po co mistrzostwo z tym samym składem, skoro ci ludzie już raz sromotnie zawiedli. A niektórzy nie raz, a nawet kilka razy (taki Arek Głowacki przeżył Valerengę, Dinamo i teraz Levadię! - ma chłop pecha). Nie dają żadnej gwarancji, że za rok nie będzie podobnie. Więc na kij nam Mistrzostwo? Po to, by się kolejny raz kompromitować?

Po trzecie - piszesz o zbudowaniu solidnej drużyny. Zgodzę się, tylko że ta obecna solidna nie jest. Wniosek? Trzeba budować nową drużynę, a ten sezon spisać na straty bo i tak już jest on przegrany.

Po czwarte - bałem się wyprzedaży, ale szczerze powiedziawszy jeśli Brożek jest wypalony to niech idzie. Nie wiem, czy on coś tej Wiśle jeszcze może dać.

Po piąte - jeśli odpadliśmy, a zakładano grę w Lidze Europejskiej, to znaczy że są finansowe straty i musimy je załatać sprzedażą piłkarzy. Więc to nie "widzimisię" Cupiała, a finansowa konieczność.
nie zarzucaj innym pisania bzdur skoro sam piszesz ... hmmmm podobnie
1. epatowanie czarnymi dniami, egzaltacja jest śmieszna a i bezsensowna. W Historii Wisły, tej 103 letniej, nie tej 10 letniej były gorsze czarne dni: ot choćby spadki do II ligi, ot choćby śmierć Skrynkowicza, ot choćby wejście do pionu ubeckiego, czy niesławne 0-6 z CWKS L. Dalej szukać czy wystarczy?
Co do 10 letnich czarnych dni to większą katastrofą była Valarenga i Tbilisi. Wystarczy porównać piłkarzy którzy wtedy grali a grają teraz. Uważasz że Brożek i Jirsak są lepsi od Szymkowiaka, Żurawskiego i Frankowskiego Levadia też dramatycznie nie odbiega poziomem od Tblilisi czy Oslo...
po drugie, trzecie i tp. skoro uważasz że nie ma sensu grać o mistrzostwo to może zajmij się kibicowaniem skokom z wieży albo innym tego typu sportom. Mniej stresu, mniej nerwów. Zdrowszy będziesz.
Sezon spisany na straty no no ciekawe podejście. A nie ma czasem do wygrania MP, PP, Superpucharu i PE Że co że to popierdółka... że się nie opłaca męczyć Takie myślenie grajków, sztabu stoi u źródła wczorajszej kompromitacji....
co do wypalenia Brożka Brożek przede wszystkim ma Mistrzostwo świata w lekceważeniu rywali, a nie w wypaleniu. Kolega nie wierzy. No to proszę: DP z poniedziałku:

Dopiero po strzeleniu gola przez Levadię (w Sosnowcu) uwierzyliśmy że Estończycy mogą zrobić nam krzywdę

jasne jak słonce.
5. Problem z budżetem może się pojawić w nowym roku. Bo chyba do końca roku budżet był zaplanowany. No to luną Marcelo gdziekolwiek i a kasa pójdzie na przeżycie.... a grać będzie Jop, może Czekaj... choć jak przyjdzie Smuda to Czekaj nawet trybun nie powącha
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.07.2009, 00:54
Echhh...

"Prosta droga."

Tośmy się na tej najprostszej drodze najefektowniej i z największym hukiem wy.......ili.

Leci Wilczek, leci Bednarz, leci Skorża... a tak w ogóle to wszystko leci na pysk:

http://i.frazpc.pl/pliki/2002/board_...1461309330.jpg

Oto jak wygląda (i jak się zwykle kończy), bracia i siostry, "MARSZ" polskich klubów w stronę EUROPEJSKICH tryumfów.

Boli? Ano boli. :/
Co to k***a jest "rów widokowy"?
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.07.2009, 01:08
Po 1 nie wiem czemu najeżdżacie na Smudę. Miał przygotować drużyne na początek rundy wiosennej i zrobił to bardzo dobrze bo bez ławki Lech grał bardzo dobrze w pucharach. Potem w lidze dostał zadyszki właśnie przez brak ławki.
Po 2 ja uznaję Skorże za winowajce pierwszego meczu. Tam się bardzo pomylił z taktyka i ustawieniem. Jirsak podwieszonym napastnikiem? Łobodziński na prawej obronie? I tak taktyka grania non stop długa piłka z obrony do krytego Brożka przez 2-3piłkarzy, tak jakbyśmy z Barceloną grali.. Przez to słabo zagrał środek bo mało było gry z klepki, nie wspominając już o Jirsaku.
Wnioski zostały wyciągnięte, we wczorajszym meczu ustawienie na boisku było dobre.
Z relacji tekstowej wynika, że zagraliśmy dobry mecz. Cały czas cisnęliśmy, Levadia broniła się całą drużyną na 30m, mieliśmy z 5-6stów + 2 słupki i pech chciał, że nic nie wpadło.
Przecież jak czytałem relację live to z upływającym czasem myślałem, że coś we mnie wybuchnie..
24.min Setka dla WISŁY! Jirsak wypuścił w uliczkę Ćwielonga, a ten w sytuacji sam na sam zamiast strzelać podawał i wybili piłkę obrońcy! Szkoda!
25.min Piotr Brożek przeskoczył nad piłką, a Tomek Jirsak minimalnie przestrzelił z lewej nogi!
29.min Ile setek potrzebuje Ćwielong do strzelenia gola? Właśnie zmarnował drugą. Po prostopadłym podaniu Małeckiego (świetne rozegranie piłki z Pawłem Brożkiem). „Pepe” za długo czekał z oddaniem strzału i piłkę wybili obrońcy.
30.min Rzut rożny dla Wisły - Jirsak do Marcelo, ten do Kirma, który strzela, a piłkę ręką (nieświadomie) blokuje Ivanov! Sędzia nie reaguje.
30.min Po kolejnym rogu Wisły w dogodnej pozycji nie trafia na bramkę Diaz!
32.min Znowu dobra akcja Małeckiego z Pawłem Brożkiem. Levadia rękawami już powoli oddycha, a wiślacy się rozkręcają.
34.min Cały pomysł na grę Levadii polega na waleniu długich piłek na Andriejewa i Gussiewa. Wisła jest o niebo lepsza. Wygrywa z 80 procent pojedynków.
18:46 Wrażenia Wisła wywarła dobre, stworzyła trzy świetne okazje, ale nadal jest za burtą Ligi Mistrzów, gdyż nie zdobyła gola! Dlaczego? Najlepiej wie Piotr Ćwielong i Junior Diaz.
56.min Co za odegranie przez Pawła Brożka zewnętrzną częścią buta Małeckiemu, ale „Mały” w sytuacji sam na sam przegrywa z Kaalmą!
57.min Po kornerze Wisły Ćwielong nie trafia na bramkę z 10 m. Levadia broni się coraz bardziej rozpaczliwie. Wybija piłki na auty.
60.min Piękny strzał Jirsaka z 20 m! Kaalma z trudem sparował na róg!
61.min Z kornera podaje Jirsak, tym razem nie na drugi słupek na Marcelo, tylko na piąty metr. Obrońcy wybijają. Levadia zamknięta na 25 metrach!
61.min Po kornerze z prawej strony i zgraniu głową Kirm z 10 m trafia w słupek! Co za pech!
64.min Levadii nie udało się nawet wyjść z akcją w II połowie. Ale wynik ciągle ją satysfakcjonuje.
87.min Marcelo poszedł już do ataku! Wisła naciera jak może! Z tyłu tylko Głowacki i Diaz!
87.min Jirsak z 16 m nie trafia na bramkę! Płaski, ale niecelny strzał! Który to już?
89.min Co za akcja Wisły! Małecki odważnie w pole karne! Sobolewski trafia w słupek! Dobitka Jirsaka sparowana! Paweł Brożek wydaje się, że pakuje do siatki, ale Kaalma łapie! PECH!
93.min Zamiast 5-1 dla Wisły mamy 1-0 dla Levadii

I co tu mógł zrobić Skorża? Indywidualne błędy zawodników przy wykończeniu akcji, do tego zaczarowana bramka. Przez cały mecz cisnęliśmy Levadię i mimo świetnych sytuacji nie byliśmy w stanie zdobyć bramki. Skorża miał wybiec na boisko i wykańczać te akcje?
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.07.2009, 01:21
emjot napisał(a):Wyświetl post
fragment wywiadu dla poniedziałkowego DP z Brożkiem Pawłem
Dopiero po strzeleniu gola przez Levadię (w Sosnowcu) uwierzyliśmy że Estończycy mogą zrobić nam krzywdę
to tyle w kwestii rzekomej mega determinacji przed meczami z Estończykami

ja nie mam żadnych złudzeń że panowie piłkarze zlekceważyli zupełnie Levadię
i dostali(śmy) wszyscy po dupach
nie wiem kto jest temu winien: kopacze, Janas - który niby rozpracował Levadię, no to ****a ich rozpracował , Skorża, Wilczek ...
nie wiem

Niestety tego sie mozna bylo obawiac

Ze oni pomysla ze sa zajebisci i przejda ta Levadie dlubiac jednoczenie w nosie

Juz pewnie mysleli o Olimiakosoe w IV rundzie ,a tu k**** zonk

Boli
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.07.2009, 05:32
Pierwsze co należy zrobić to z całego sztabu wymienić jedynie trenera bramkarzy, bo do Pawełka już straciłem resztki cierpliwości. Niech teraz Kazimierski opłaca jego wynagrodzenie,a w bramce stoi Cebanu, bo w sumie gorzej i tak być nie może. Jednak to nie tylko wina Skorży, ale także zarządu i Cupiała, który chce tanim kosztem wejść do LM oraz betonu z PZPN dzięki, któremu nasza liga jest taka gówniana. Nie zmienia to jednak faktu, że parobki olały pierwszy mecz o później płacz, że Levadia bronia się cały mecz w rewanżu. Jeśli dostaną po kieszeni po 100tys euro kary (poza Kirmem i Głowackim z wiadomych względów), a bardzo szybko dojdą do siebie. Dzięki takiemu zaangażowaniu Brożek może zapomnieć o grze na zachodzie. Im dalej od meczu tym bardziej emocje opadają, ale szlag i tak człowieka może trafić.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 23.07.2009, 05:55
Wisły w europejskich pucharach już nie ma, więc temat lepiej zamknąć, bo i tak nic ciekawego procz placzu i szukania winy sie tu nie pojawi
T-omek
Member

Od: 03.2005

Stary 23.07.2009, 06:15
Jaki WSTYD !!! Wisła osiągneła dno absolutne. Najgorsze jest to, że znajdują się osoby które bronią trenera i piłkarzy. Poklepujcie ich po plecach i piszcie bzdury, że się nic nie stało i że za rok będzie lepiej. Normalnie śmiech na sali. Dla osób które ośmielają sie skrytykować tą cudowną drużynę i sztab szkoleniowy, jedno zdanie - "jest super, jest super więc o co wam chodzi...".

P.S. Nie martwcie się odbijemy sobie to wszystko na boiskach w Wodzisławiu i Bytomiu.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2009, 06:23
ta drużyna ma sporo luk;
1.Tylko jeden bramkostrzelny napastnik (Brożek) bo Pepe to co najwyżej pomocnik a jego indolencja strzelecka jest porażajaca.
2.Brak rozgrywajacego w stylu Szymka,Czerwca czy Kulawika z dawnych czasów co potrafi podac na nos do napastnika albo walnac w samo okno z 20-30 metrów.Jirsak to porażka za 700 tyś Euro.
3.Niepewny bramkarz (Pawełek).
kotyrek
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.07.2009, 06:26
7.25 a nie widzę artykułów o dymisjach...jestem zawiedziony..
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.07.2009, 06:29
kotyrek napisał(a):Wyświetl post
7.25 a nie widzę artykułów o dymisjach...jestem zawiedziony..
spokojnie koło 12 się powinno coś pojawić
Pavlun
Junior Member

Stary 23.07.2009, 06:47
Niezależnie od wcześniejszych potknięć Wisełki w pucharach, wczorajsza porażka jest chyba najboleśniejsza. Nowa drabinka eliminacyjna została stworzona jakby dla Wisły.... Dzisiaj wypada czekać na decyzje BC. Zapowiada się mega wstrząs w Wiśle.
Generalna ocena dwumeczu ( drugi mecz śledziłem w internecie ) - totalna klapa, niemoc, brak słi i skuteczności, brak pomysłu na grę. BRAK WYKONAWCÓW.
Od 15.09.1976 z Wisłą
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 23.07.2009, 07:14
Nie ma piłkarzy,którzy daliby się pokroić za Wisłe,wszystko to ściema. kto da za Brożka 3 mln euro? Żarty.
Ogólnie tragedia.
mnie to dotknęło szczególnie-do tej pory kiedy Wisła grała w Krakowie czasami musiałem stać w długiej kolejce po bilet(czyli przyjeżdżałem dzień wcześniej) albo w ogóle go nie dostałem,a teraz kiedy odpadną sezonowcy i bilety byłyby dostępne na wszystkie mecze to gramy w Sosnowcu.
...a co za sezon :/
PS Wielki ale to zaj... wielki szacunek dla tych kibiców co byli w Tallinie i spojnie bez emocji wrócili do Polski.
Ostatnio edytowane przez yoda79 : 23.07.2009 o godz. 07:16.
Tylko Wisła!
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 23.07.2009, 07:22
tylko_na_kilka_dni napisał(a):Wyświetl post
raczej kolonie kangurow z 3 lig angielskich, albo rumunskich chlopcow (vide Chiacu). Przynajmniej mielibysmy nowa zabawe. "zgadnij jak wymowic jego nazwisko?" Tłajt, Kjaku, Czjaku, albo jeszcze inaczej. Przepraszam za wycieczke osobista, ale Pysio ile masz lat, zeby umieszczac takie sygnatury?
człowieku, tylko zobacz gdzie teraz jest Dan i z jakim zespolem, a gdzie my...
Jestem pewien że gdyby za dana Brożek miał taka skuteczność jak za Maćka to Dan trenowałby do dziś. A to że Brożek z metra nie trafial tak jak wczoraj to juz nie Petrescu wina.
Wszyscy narzekali na Dana, ze za Niego gra wyglądała na graniu długiej piłki do napastnikow, a jak my graliśmy w Sosnowcu teraz? nie długą piłką?

Jestem pewny że gdyby Petrescu został do dziś, to kondycyjnie zabiegalibyśmy tą całą Levadie i całą naszą mierną lige...bo to byl gość ktory wymagał pracy, pracy i jeszcze raz pracy a nie opier****** się na treningach. A niestety nasi piłkarze(co tyczy się całej ligi) zbyt pracowici nie są...dlatego narzekali na Dana.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Denethor
Senior Member

Stary 23.07.2009, 07:33
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
uhahah to jak Ty rozumiesz słowo ambicja? Co mieli zrobic wiecej w tym meczu wczorajszym? Akcje mieli, w tym ejdnominutowym skrocie ktory krazy po necie jest kilka ladnych akcji Wisły ktore neistety nie zakonczyły sie niepowodzeniem i 2 akcje Levadii w tym gol. Ja twierdze ze odpadlismy z powodu pecha. Tu 2 słupki w Sosnowcu 2 poprzeczki, mimo ze nie gralismy jakos super to mielismy pecha ze pilka nie chciała wtoczyc sie do bramki. Ale nie pie... ze wczoraj chłopaki nie walczyli!!
Ty to się dopiero urwałeś z choinki !
Facet, trudno mi do dzisiaj znaleźć przyczyny tej kompromitacji ale z pewnością nie upatrywałbym przyczyn porażki tego dwumeczu w ...pechu. Gwiazdom się w dupach poprzewracało ! Większość z nich jest po prostu piłkarsko cholernie słaba ale wydaje im się, że są Bóg wie jakimi klasowymi piłkarzami ! Nie ma sensu wymieniać personalnie tych kopaczy ponieważ chyba wszyscy wiemy, z kim powinno się już dawno rozwiązać kontrakt.
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.07.2009, 07:36
Wczorajsza porażka była dla mnie NAJGORSZĄ rzeczą w przeciągu ostatnich kilku lat... Wziąłem flaszkę wódki i się nachlałem. Fajnie by było wygrać chociaż jutro z tymi... kolejorzami.
Z Wisłą na dobre i na złe- tego trzeba się trzymać.
Martwię się o kwestie MP 09/10. Gramy na samych wyjazdach, Wisła słabnie, nie wiadomo jak z trenerem...
kot_dżinks
Member

Stary 23.07.2009, 07:38
Proud napisał(a):Wyświetl post
człowieku, tylko zobacz gdzie teraz jest Dan i z jakim zespolem, a gdzie my...
Jestem pewien że gdyby za dana Brożek miał taka skuteczność jak za Maćka to Dan trenowałby do dziś. A to że Brożek z metra nie trafial tak jak wczoraj to juz nie Petrescu wina.
Wszyscy narzekali na Dana, ze za Niego gra wyglądała na graniu długiej piłki do napastnikow, a jak my graliśmy w Sosnowcu teraz? nie długą piłką?

Jestem pewny że gdyby Petrescu został do dziś, to kondycyjnie zabiegalibyśmy tą całą Levadie i całą naszą mierną lige...bo to byl gość ktory wymagał pracy, pracy i jeszcze raz pracy a nie opier****** się na treningach. A niestety nasi piłkarze(co tyczy się całej ligi) zbyt pracowici nie są...dlatego narzekali na Dana.
Tu masz panie absolutną rację, gdyby nie zwalniano trenera po 3 remisach, gdzie ten wielki Brożek w każdym jednym meczu miał przynajmniej 3 sam na sam to dziś by coś z tego było. Nie było dla tej kaciały żadnego zmiennika. Nie mówcie, że to nie wina piłkarzy, bo dla mnie to patałachy, że nie potrafią wykorzystać takiej szansy jaka była w tym roku na awans do tej upragnionej LM. Sam gdybym potrenował w profesjonalny sposób może z pięć lat to przypuszczam, że nie byłbym gorszy od tej zgrai ''piłkarzy''.

P.S. Nie próbujcie klepać po plecach tych gości, oni na to dzisiaj nie zasługują.
Denethor
Senior Member

Stary 23.07.2009, 07:39
T-omek napisał(a):Wyświetl post

P.S. Nie martwcie się odbijemy sobie to wszystko na boiskach w Wodzisławiu i Bytomiu.
Tego nie byłbym taki pewien...
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.07.2009, 07:41
Po tej porażce, to i tak w Wiśle za dużych zmian nie będzie. Niby co? Zwolnić trenera? I co później? Smuda nie chce chwilowo pałać się trenowaniem drużyn, to za Skorżę kto ma przyjść? Czesiek Michniewicz? Wolnego. Bednarz ma polecieć? Przecież pół forum by się tylko z tego ucieszyło. Kaźmierski powinien odejść - to wręcz wskazane. Cała drużyna znajdzie się na liście transferowej? No i kto ich kupi? Paweł Brożek jak się nie weźmie w garść i nie będzie harował jak za trzech to o Fulhamah i innych to sobie będzie mógł pomarzyć. Ćwielonga nikt nie kupi, bo jak się nie wykorzystuje setek to szkoda pieniędzy. Zastanawiam się, co BC ma na myśli mówiąc budowanie nowej drużyny? Przecież jak my nawet wychowanków nie mamy, nie mówiąc już o tym cholernym skautingu i wypatrywaniu młodych zawodników.

Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.07.2009, 07:41
Dopiero rano ochłonąłem... A więc tak :
1.Pawełek jest słabiuteńkim bramkarzem i koniecznie trzeba nam nowego , lepszego.Lecz to nie on zawalił mecz , zawaliła cała drużyna.
2.Nie oburzać się na prasę jak napiszą że to KATASTROFA STULECIA bo to jest KATASTROFA!!!!Dno , żenada i farsa zarazem!Śmiem twierdzić , że piłkarze zakpili sobie z NAS - KIBICÓW!!
3.Powinni zostać solidnie wygwizdani przed najbliższym meczem!Rozumiem , można przegrać mecz ligowy , odpaść PO WALCE w europejskich pucharach ale Na Miły Bóg nie z takimi druzynami!!!
4. Właśnie Polska udawadnia że jesteśmy KELNERAMI!!
5.SKORŻA - ZOSTAŃ!!!
6.Skład do GRUNTOWNEGO przemeblowania!

P.S. Gratulacje dla Levadii , pokazali jak WALKĄ i DETERMINACJĄ można ograć "LEPSZĄ DRUŻYNĘ".
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.07.2009, 07:48
jesli polska ekstraklasa znajduje sie na 77 miejscu na swiecie za Jemenem to nic nie trzeba dodawac. Ja zawsze wierze do konca lecz wczoraj mi tej wiary nawet juz zabraklo:( SKORŻA NIE ODCHODŹ!!!!
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 23.07.2009, 07:52
Bardzo dobry komentarz w "Rzepie"

Cytat:
Jeśli chodzi o upokorzenia naszych klubów w Europie, doszliśmy właśnie do ściany.

Oczywiście, zawsze może się zdarzyć, że mistrz Polski odpadnie w pierwszej rundzie, a nie w drugiej jak Wisła, z kimś z San Marino, a nie Estonii, ale co to za różnica. Nic już nie będzie uwierało sumienia mocniej niż wstyd w Tallinie.

Najlepsza polska drużyna ostatnich lat żegna Europę już w lipcu. Akurat w tym sezonie, gdy Michel Platini otworzył szerzej drzwi do Ligi Mistrzów. A nam się przecież zawsze wydawało, że polskie kluby w LM nie grają, bo bogaci się zamknęli we własnym gronie. Nieważne, że między tych bogatych wciskali się już tacy giganci jak szwajcarski Thun, słowacka Artmedia Petrżalka czy norweskie Molde. My zawsze wiemy swoje. Więc teraz pewnie pogoni się z Wisły trenera Skorżę, dyrektora Bednarza, wymieni piłkarzy i za rok z nowymi nadziejami będziemy czekali na losowanie. A jak się znowu nie uda, to może trzeba będzie pogonić i Cupiała. Bo przecież tak żałował przez ostatnie lata swoich pieniędzy na wzmocnienia.

Wiedział, co robi, że żałował. To wcale nie brak pieniędzy trzyma nas w świecie futbolu na krótkiej smyczy. W naszej lidze piłkarze zarabiają więcej niż choćby w czeskiej i słowackiej, ale to Sparta i Slavia Praga grały w LM, a i Słowacy mieli swoją Petrżalkę. Bo u nas się sporo płaci, ale niewiele dostaje w zamian. Polski futbol to wielki traktat o złej robocie.

O piłkarzach, których ambicje sięgają najbliższej pensji, o działaczach, którzy nie działają, trenerach, którzy najwięcej czasu poświęcają na rycie pod sobą nawzajem.

Z sześciu ostatnich pucharowych meczów polskich drużyn telewizje za godny pokazania uznały tylko jeden. Wcześniej mieliśmy przez kilka lat podziemną ligę, której nie chciał pokazywać nikt poza kodowaną stacją. Taka jest właśnie siła naszego futbolu. A nasze miejsce w Lidze Mistrzów jest na fotelach przed telewizorami. Jesienią siądziemy tam, żeby zobaczyć, co słychać w wielkim świecie. I zobaczymy w LM m.in. rumuńską Unireę Urziceni i jej trenera Dana Petrescu. Tak, tego Petrescu, który chciał w Wiśle twardą ręką wprowadzić to, czego się nauczył w zachodnich klubach, ale nie zdążył, bo piłkarze go pogonili.
http://blog.rp.pl/blog/2009/07/23/pa...lka-podziemna/
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
mar07
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 23.07.2009, 08:00
Paweł udowodnił swoja ''klasę'', ja wole,żeby Cebanu nawet 10 błędów zrobił i 10 bramek było jego winą ale ,żeby grał! On przynajmniej zrobi postęp!Skorża, jest odpowiedzialny za tą porażkę 100-lecia!
PrzemyślABG
Senior Member

Stary 23.07.2009, 08:06
Wy chyba wszyscy zapomnieliście, co dla prawdziwego Wiślaka jest najważniejsze, na dobre czy na złe być ze swoją druzyną, wierzyć, .......ić to co stracone. Nie pamiętacie już mistrzostwa, które kazdy przypisywał Amice? Niestety taki poziom polskiej piłki, a że Wisła mistrz to najlepsza w Polsce i statystycy mieli racje ze liga estonska lepsza od polskiej. Niestety pozostaje nam dopingowanie tylko na długie lata na polskim podwórku bo na europe trzeba troche pieniędzy, pracy, chęci...

AVE WISŁA
Krakowska Wisła !
emjot
Senior Member

Stary 23.07.2009, 08:08
63624 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobry komentarz w "Rzepie"

http://blog.rp.pl/blog/2009/07/23/pa...lka-podziemna/
a najciekawszy jest ten komentarz, zacytuję:
1. st.Art Pisze:
23 lipca 2009 o 8:29

No przecież już tak onegdaj było, bodaj czy nie w Gruzji a potem zresztą chyba też i w Grecji, że zawodnicy za wejście do Ligi Mistrzów nie dostali tyle ile się spodziewali i do ostatnich chwil trzymali właściciela za gardło niekorzystnym wynikiem. I albo Cupiał wykazał się stalowymi nerwami albo zawodnikom sytuacja wymknęła się spod kontroli. A najpewniej jedno i drugie. To efekt prowincjonalności i amatorszczyzny naszej ekstraklasy udającej europejski poziom.

rzuca nowe światło.... na wydarzenia i tegoroczne i te dawne
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.07.2009, 08:19
Do dzis nie moge wyjsc z podziwu po tej kompromitacji...
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Denethor
Senior Member

Stary 23.07.2009, 08:20
[QUOTE=PrzemyślABG;766390]Wy chyba wszyscy zapomnieliście, co dla prawdziwego Wiślaka jest najważniejsze, na dobre czy na złe być ze swoją druzyną, wierzyć, .......ić to co stracone.

Stary, nie pij przed południem !
A tak na serio, to po poziomie cytatu wnioskuję, że jesteś młodym kibicem Wisły, "Wisły ery Bogusia Cupiała". Moja (i mam nadzieję, że nie tylko moja) cierpliwość się skończyła. Ja już mam dość pieprzenia o braku optymalnej formy, o pechu prześladującym (tylko) naszych kopaczy, o nietrafionym ustawieniu, o braku wzmocnień i innych idiotycznych pseudo prób szukania przyczyn kolejnych kompromitujących porażek. Liczę na to, że B. Cupiał wprowadzi w życie swoje wczorajsze deklaracje i zrobi konkretną rewolucję w klubie. Najwyższa pora rozliczyć ludzi, którzy gówno robią, a którym na konto regularnie co miesiąc wpada kasa, o jakiej uczciwie pracującym ludziom nawet nie wypada marzyć !
Ostatnio edytowane przez Denethor : 23.07.2009 o godz. 08:29.
skydancer
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.07.2009, 08:23
Ksaron napisał(a):Wyświetl post
Ja tam winy Pawełka nie widzę ,
piłka przed nim z kozłowała .
Faktycznie, piłka nie ma prawa kozłować. Obydwie bramki (w Sosnowcu i w Krakowie) w dużym stopniu obciążają jego konto. Zwłaszcza bramka z wczoraj. Choć nawet gdyby obronił ten rzut wolny, to i tak by nic nie dało.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów