The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2009, 00:04
Ale Wisła Kasperczaka rozwalała wszystkich w lidze jak chciała, grając przy tym piękną piłkę na wzór (zachowując wszelkie proporcje) Barcelony.

A jak dochodziło do bojów w Europie, zawiodła okrutnie i to dwa razy. Skorża zrobił to samo. To nie jest jego pierwsza wpadka w europejskich pucharach. Gdyby była, można by jeszcze dyskutować o kolejnej szansie.

Podkreślam - z zawodników, którzy obecnie mają bardzo niską samoocenę (i słusznie!) wycisnąć tyle samo, co w zeszłym sezonie, nie mówiąc o "czymś więcej" to nie lada sztuka.

Moim zdaniem Skorża sam stracił wiarę w to, że się nadaje na to stanowisko i jutro prawdopodobnie sam poda się do dymisji. Jeśli tak, przynajmniej zapisze się w naszej pamięci jako ktoś lepszy od Henriego, który przyspawał się do stołka.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.07.2009, 00:06
Jezeli trener Skorza poprowadzi Wisle w meczu o Superpuchar to bedzie niespodzianka duzego kalibru. Maciejowi Skorzy mozemy podziekowac za 2 lata ktore spedzil w Wisle i zrobil z nia dobry wynik. Dzis jego czas bezpowrotnie minal.
Wisla stanela w martwym punkcie najlepszy polski trener vide Kasperczak czy Skorza to tykajaca bomba zegarowa ktora w koncu wybuchnie (Dinamo, Levadia), solidny trener z zagranicy i inne spojrzenie na pilke (n.p.: Petrescu) to bunt gwiazd i odejscie szkoleniwca wczesniej czy pozniej. Moze rzeczywiscie polska liga skazana jest na Smudow, Okuki i inne tego typu ratolosle a to troche smutne bo zbyt jaskrawo pokazuje nam gdzie jestesmy w Europie...

P.s. Dla mnie rozsadna opcja w tym momencie na trenera Wisly to Pawel Janas.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 23.07.2009 o godz. 00:09.
Malinowy król malowanych róż
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.07.2009, 00:10
Po wczorajszym meczu mam w głowie taki sam mętlik jak Wy. Zupełnie nie wiem, jak powinien zachować się Cupiał. Czy powinien zdymisjonować Skorżę, czy może jednak nie?
Z jednej strony - czy jest sens podejmować pochopne decyzje i zwalniać trenera po pierwszym niepowodzeniu!? Z drugiej jednak strony ktoś powinien ponieść konsekwencje za dzisiejszy blamaż! Czy będzie to trener, czy może zawodnicy!?
Zwolnienie Skorży będzie miało jedynie sens wtedy, kiedy znaleźlibyśmy godnego zastępcę. Czy Smuda jest tą osobą!? Osobiście myślę, że nie. Jedynym wyjściem może być trener zagraniczny...

Były już trener Celticu - Gordon Strachan zaliczył równie wstydliwą, jeśli nawet nie bardziej porażkę z Artmedią Bratysława. Po kompromitacji nie został zwolniony. Pozwolono mu dalej pracować. Za zaufanie odwdzięczył się w kolejnych sezonach m.in. zdobywając 3-krotnie Mistrzostwo Szkocji oraz osiągając sukcesy na arenie międzynarodowej. Myślę, że powinniśmy wziąć przykład ze Szkotów i dać jeszcze jedną szansę naszemu trenerowi!

Cytat:
Z innym trenerem pewnie i Ćwieląg zacząłby strzelać.
Co z Ciebie za kibic, skoro nawet nie wiesz jak nazywa się piłkarz drużyny, której rzekomo jesteś kibicem?
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 23.07.2009 o godz. 00:49.
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.07.2009, 00:13
w tym temacie, tylko jedno: 1906% poparcia dla trenera SKORŻY!
a wszyscy "pysiolandczycy" niech sobie pogadają z Czesiem Michniewiczem na jego blogu na weszło

*W0lno.*- myślę, że pasowałoby porządnie drużynę przetrzepać jeśli już. Generalnie, to jeszcze wymienić pana Bednarza (sukces z Marcelo czy Diazem aż tak do mnie nie przemawia. Ba! na pewno nie były to jego autorskie pomysły ;p). I oczywiście tego Kazimierskiego [trenera br] wypie*rzyc na zbity pysk! Ktoś madrze powiedział (nie wiem gdzie, nie pamiętam), że z Pawełka był na prawdę duży talent, dopóki w Wiśle nie spotkal się z w/w panem.
I myślę również, że tzw. "era Cupiała w Wiśle" dobiega końca. Powinien pan Boguś sprzedać naszą Wisłe (w dobre ręce) i powiedzieć "good bye"... Na prawdę wszyscy jesteśmy dłużnikami pana Bogusława, nigdy pewnie nie spłacimy tego długu (materialnie), ja osobiście tak uważam i jestem mu dozgonnie wdzięczna. Ale w końcu zawsze przychodzi taki pewien czas... (żeby nie było- już kiedyś tak pisałam)
Dobra, kończę. Troche mi się off top zrobił Sorry!
Ostatnio edytowane przez masterlag : 23.07.2009 o godz. 00:25.
Krakowska Wiślaczka!
RAFi89
Senior Member

Stary 23.07.2009, 00:16
Mimo iż sam zawsze starałem się bronić trenera to flamengista ma jednak trochę racji. Jeśli mówimy że mistrzostwo zdobywamy w sporej mierze dzięki trenerowi to tak samo i należy określić porażkę. Wszędzie słyszeliśmy że są słabsi, mieliśmy sytuacje ale ich nie wykorzystaliśmy. Niestety popełniono błąd przede wszystkim w podejściu do rywala, uważaliśmy że oni nam nic nie strzelą a my prędzej czy później coś strzelimy.

Tylko czy z drugiej strony na tydzień przed startem ligi zmiana trenera coś pomorze. Jestem za jeśli sprowadzimy jakiegoś konkretnego trenera zagranicznego (niestety w naszych zaczynam mocno wątpić, a co do Smudy to on przegrał walkę o mistrzostwo z tą słabą Wisłą ).

Po drugie to może wreszcie zacząć wyciągać konsekwencje od piłkarzy bo my trenera zmienimy a ich podejście będzie dalej takie samo.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2009, 00:19
chciałbym żeby Skorża został ale znajac życie to Boguś go zwolni.Smuda o którym pisała prasa podobno bardziej jest zainteresowany posadą selekcjonera.
kaspric
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 23.07.2009, 00:24
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Kaspric. NIkt sie nie rozwinal? Brozek - dwukrotnie z rzedu krol strzelcow Ekstraklasy,
To fakt, chociaż powiedziałbym, że to raczej pomimo Skorży . Normalna kolej rzeczy dla Pawła, który już we wcześniejszych sezonach chwytał dobrą formę.
Zienczuk - Fenomenalny sezon 2007-2008
A "fenomenalny" sezon 2008-2009?
Sobolewski ktorego forma caly czas rosnie
Sobol, którego forma jest raczej w miarę stała i zawsze był solidnym walczakiem. Nie wydaje mi się, by np z Panatą był w gorszej dyspozycji,
Boguski sie nie rozwija?
I dlatego dopiero po zgrupowaniu repry zaczął w miarę grać na wiosnę? Zresztą to podobny typ do Sobola, więcej walki.
Piotrek Brozek sie nie rozwija?
słucham? Rozwój porażający, zwłaszcza w tym sezonie.
Malecki sie nie rozwija?
normalna kolej rzeczy, że tak młody zawonik gra coraz lepiej, ale
Czy ty wogole wiesz o czym piszesz?
sęk w tym, że właśnie normalną koleją rzeczy jest to, że zawodnicy się rozwijają, dorastając grają coraz lepiej. To, że rozwija się Brożek czy Małecki to przede wszystkim efekt tego, że dojrzewają. Natomiast ZA DUŻO świetnie zapowiadających się zawodników u Skorży nie potrafiło złapać wiatru w żagle, u niektórych wyraźnie widać regres (Jirsak, Diaz).
Poza tym w ciągu sezonu spadek formy może się przytrafić 2,3 zawodnikom, ale nie tak, jak na wiosnę w przypadku Wisły - wszyscy mieli dołek z wyjątkiem Sobola.
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
Co z Ciebie za kibic, skoro nawet nie wiesz jak nazywa się piłkarz drużyny, której rzekomo jesteś kibicem?
Fakt, idiotyczny błąd, jak się szybko pisze, ale daruj sobie takie teksty, ok?
Ostatnio edytowane przez kaspric : 23.07.2009 o godz. 00:28.
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.07.2009, 00:36
Cytat:
Pracę mają stracić prezes, dyrektor sportowy i sztab szkoleniowy, a część piłkarzy zostanie wystawiona na listę transferową. Wczoraj właściciel klubu na pomeczowym bankiecie zapowiadał budowę nowej drużyny.
gazeta.pl (krakow)
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.07.2009, 00:38
Ja jestem za trenerem, jest mi wstyd że przegraliśmy ale widzę w Wiśle wiele pozytywów które są zasługą naszego trenera!
matinen
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 23.07.2009, 00:51
Ja również w 100% popieram trenera Skorżę. Jeżeli sam odejdzie to jeszcze jakoś łatwiej łatwiej to przełknę, a nawet jeszcze bardziej będę go szanował jako człowieka i trenera, ale mam jeszcze trochę nadziei, że może jednak Pan Cupiał jak trochę ochłonie po meczu to zrozumie, że zwolnienie trenera nic nie pomoże (a moim zdaniem zaszkodzi). Oby tak się stało i Pan Maciej został w klubie.
Zwolnienie TAKIEGO trenera (jak na polskie warunki) to strzał w kolano i Wisełka może się z tego (tfu tfu tfu) długo nie otrząsnąć. Wtedy znowu zaczęłoby się zatrudnianie trenerów typu Okuka czy Engel i my nie możemy do tego dopuścić. Mam nadzieje że Cupiał w dalszym ciągu pamięta jak trudno było mu zatrudnić dobrego trenera po odejściu Kasperczaka.
Swoją drogą uważam Macieja Skorżę za trenera lepszego zarówno od Henryka Kasperczaka jak i Franciszka Smudy.
Z pustego i Salomon nie naleje a Maciek Skorża "nalał" i zdobył 2 razy mistrza z jedną z najsłabszych (kadrowo) w ostatnich latach (nie oszukujmy się że tak nie jest) drużyn Wisły. Zamiast zwalniać trenera pożegnałbym się z niektórymi "gwiazdami" zespołu.

Jeszcze raz całkowite poparcie dla trenera Skorży.

TRENERZE JESTEŚMY Z TOBĄ !!!
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.07.2009, 00:52
Skandalicznych wrecz wypowiedzi Janasa, nie ma juz sensu przypominac, chociaz one dobrze oddaja nastawienie calego sztabu szkoleniowego przed Levadia.

Wypowiedzi Skorzy postrzegalem jednak jako rownie niepokojace. Powolywal sie gosc na rewanz z Beitarem, probujac w ten sposob przekonac wszystkich i chyba samego siebie, ze skoro udalo sie dowalic "silnemu" Beitarowi, to ze slaba Levadia po prostu nie moze byc gorzej. Ot takie abstrakcyjne rozumowanie, ktore kojarzy mi sie z trenerami dawnej daty, w stylu Boba Kaczmarka, ktory wierzyl w amulety i to ze wygrywa mecze dzieki swojej szczesliwej czapce z daszkiem.
Szkoda, ze najwidoczniej przez caly ten czas, Skorza zupelnie nie zdawal sobie sprawy z tego, ze Beitar w Krakowie zagral beznadziejnie i ten mecz nie powinien stanowic zadnego miarodajnego odniesienia do czegokolwiek. Defensywa Levadii byla po prostu znacznie lepsza, ale w Wisle nie zdawano sobie z tego sprawy.

Ze slow Skorzy po meczu mozna wywnioskowac, ze rozwazal on swoja dymisje. Pytanie dlaczego ostatecznie sie na nia nie zdecydowal ? Na mysl przychodza dwie odpowiedzi :

1. Tak naprawde wcale nie zamierzal podawac sie do dymisji, a jedynie robil "dobra mine do zlej gry", jako ze slowa nic nie kosztuja
2. Dymsje rozwazal na powaznie, ale decyzja klubu zostal od niej odwiedziony

W przypadku punktu nr.2 pojawiaja sie nastepne pytania. Czy jest tak, ze jakims cudem zwolnienie w ogole mu nie grozilo, czy byc moze klub potrzebuje wiecej czasu (moze nawet cala runde) na wynegocjowanie warunkow z nastepca ?
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 23.07.2009 o godz. 01:30.
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.07.2009, 00:57
rozan napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem za trenerem, jest mi wstyd że przegraliśmy ale widzę w Wiśle wiele pozytywów które są zasługą naszego trenera!
moglbys wymienic te pozytywy?
Malinowy król malowanych róż
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.07.2009, 01:08
Miałem, że się w tej żałobie tutaj nie udzielę, ale jednak nie wytrzymałem tej presji.
Dziś, a w zasadzie wczoraj skończył się pewien dział w karcie WISŁY KRAKÓW.
Zwolnienie Skorży wydaje się być przesądzone z różnych powodów, wymienianych tu już wyżej. Generalnie zrozumiem tę decyzję, bo ma ona pewne uzasadnienie. Nawet jeśli klub gra piach, a ratują go choćby przypadkowe zwycięstwa, to do trenera żalu mieć nie można. Jeśli jednak jest i piach i brak wyników, no to niestety chyba trzeba się rozstać.
Jako takim zwolennikiem wywalenia Skorży jednak nie jestem. Zacząłbym nie od 'wodza' tego stada, a od tych, którzy pracują wokół niego. Już nawet nie mówię o Bednarzu, bo jednak trzech kopaczy w tym okienku już sprowadził i wydaje się, że Kirm czy Alvarez to lekarstwa na całe zło. Jop na doczepkę też się sprzyda. Powinniśmy niestety pozbyć się Janasa jr. i Kazimierskiego. Do tego winna nastąpić mimo wszystko rewolucja wśród piłkarzy. Trzeba całkowicie rozmontować niektóre 'filary' , których czas w Wiśle z roku na rok zmierza ku końcowi. Należy podziękować m.in. Pawłowi Brożkowi. Niestety ale zawodzi on na całej linii od jakiegoś czasu. Mniej więcej od kontuzji której doznał w Bełchatowie. Nie usprawiedliwiają go cenne trafienia w Łodzi (2), z Górnikiem (2) i z Lechijką (1), bo patrząc na jego boiskowe zachowanie, mnie, kibica, najzwyczajniej mdli. Nie ma co mówić. Cupiał winien zrobić lekki roz......., ale Skorża jako ten główny sternik powinien dostać jeszcze jedną szansę.
Nie podoba mi się też mówienie, że rok temu się skompromitowaliśmy w pucharach, bo trafialiśmy za każdym razem najgorzej - Beitar, Barca, Tottenham. A mimo wszystko zagraliśmy 5/6 wyrównanych meczów , z których dwa wygraliśmy - m.in. ze zwycięzcą LM.

Generalnie - z tego tematu mógłby napisać książkę. I to o samym Skorży, o tej kompromitacji jaką jest odpadnięcie z Levadią, o tym, że potrafiliśmy sprostać Barcelonie, o tym , że kopacze mają wyjebane, o zarządzie, o kompromitacji miasta jaką jest fakt braku gry i Wisły i Cracovii na rodzimej ziemi, o tym, co dzieje się w ogóle w polskiej piłce. Reformy trzeba zacząć tak naprawdę od góry i nie patrzeć tylko przez pryzmat - Wisła się zbłaźniła. Wisła tylko udowodniła w jak czarnej dupie jest polska piłka. Udowadnia to też sukcesywnie Polonia Warszawa i o ile jeszcze dzisiaj uda jej się CHYBA wygrać, o tyle niejaka Breda pokaże wszelkie braki. To samo najpewniej spotka też Legię. Lech - wielka niewiadoma. Nowy trener, nowi zawodnicy, brak lidera Murawskiego, też średnio to widzę. Wydawało się, że będzie to najlepszy sezon w pucharach od dłuższego czasu, a może okazać się, iż będzie najgorszym, mimo, że reprezentanci wydają się być najbardziej oczywistymi z możliwych.
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.07.2009, 01:30
nesta napisał(a):Wyświetl post
gazeta.pl (krakow)
Budowanie nowej drużyny - OK. Pod warunkiem, że ta drużyna będzie lepsza.
Część zawodników zostanie wystawiona na listę transferową? Wg mnie Diaz, Jirsak, Cantoro, Varga, Pawełek, Paweł Brożek, Ćwielong, Łobodziński
Część z nich nie łapie się do składu, a ci co się łapią grają słabo. Brożek poczuł się gwiazdą, do wszystkich ma pretensje a sam gram piach. O Pawełku, Ćwielongu i Vardze wiele się rozpisywać nie trzeba. Cantoro to już spokojnie czeka na emeryturę, Diaz ostatnio gra piach chociaż jest to wartościowy zawodnik i tutaj mam dylemat, chociaż Eto'o to też wartościowy, nawet bardzo wartościowy piłkarz a Guardiola płakać za nim nie zamierza, wręcz przeciwnie. Właśnie w ten sposób trzeba jakoś odświeżyć skład. Jirsak w aktualnej taktyce się nie sprawdza ale tu też mam dylemat bo nie wiadomo z jaką filozofią przyjdzie nowy trener, o ile przyjdzie.
Natomiast błędem byłoby sprzedanie piłkarzy takich jak: Boguski, Małecki, Kirm, Garguła, Sobolewski, Marcelo, Głowacki, Pi. Brożek. Tymi piłkarzami przez kilka sezonów wiele można by osiągnąć ale w drużynie potrzeba świeżości.

PS pewnie zaraz polecą posty "dobrze, że nie jesteś BC" itd więc od razu mówię że to tylko moja wizja zrobiona na szybko i nikt się z nią nie musi zgadzać
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 23.07.2009 o godz. 01:36.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.07.2009, 01:35
royalmichael - szkoda, że nie jesteś BC. Oczywiście sprzedaż Kirma chyba nawet nie wchodziłaby w grę, bo przecież dopiero go kupiliśmy?
Jestem za pozostawieniem tych ogniw co podałeś, odrzuciłbym jeszcze Pietię, bo też się wg mnie wypalił.
Naprawdę trzeba tu rewolucji wśród piłkarzy. Powiew świeżości jest wskazany, a niekoniecznie powinno wiązać się to ze zmianą trenera. Choć tak jest i najprościej i najtaniej.
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.07.2009, 01:39
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
moglbys wymienic te pozytywy?
Dwa mistrzostwa po sezonie w którym Wisła zajęła 8 miejsce.

Z grubsza jestem zwolennikiem Skorży jednak trzeba zauważyć, że drużyna cały czas stoi w miejscu, a kto stoi w miejscu ten się cofa. Teoretycznie z gówna bata nie ukręcisz, ale np Petrescu się udało.

Trzeba też wziąć poprawkę na to w jakim etapie jest drużyna. Odeszli weterani tacy jak Żurawski, Frankowski, Kosowski, Baszczyński, Zieńczuk, Stolarczyk i Cleber, właściwie zakończyła się kariera w Wiśle dla Mauro. Na ich miejscach są Brożkowie, Marcelo, Boguski, Diaz, Kirm lub Małecki. To Maciej świetnie wprowadził tych piłkarzy do drużyny. Podstawowa "11" wygląda już zupełnie inaczej niż 3 lata temu. Zmierzam do tego, że rewolucje pokoleniową mamy już za sobą, teraz czas na ewolucję.

Myślę, że teraz trener Skorża zasłużył sobie na żółtą kartkę, jeszcze jedna i wypada aby klub dalej mógł się rozwijać.
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.07.2009, 02:23
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Z Brożka, który był zachęcany, by jeszcze powalczyć w Europie?
Tego samego Brożka który na meczu w Sosnowcu który po tym jak mu piłka odskoczyła na 2 metry pod bramką miał pretensje do wszystkich na boisku ?

Pysio weź sobie zmień ten podpis bo nie mówisz w imieniu wszystkich tylko swoim własnym!
Ostatnio edytowane przez spinnaker : 23.07.2009 o godz. 02:30.
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.07.2009, 03:34
O proszę jaki nagle wysp przeciwników naszego trenera, ciekawe gdzie byli jak dwukrotnie z rzędu zdobywaliśmy mistrzostwo? czy musieli zaciskać zęby ze złości gdy stadion skandował "Maciej Skorża" ?
No dalej pojeździjcie sobie po naszym trenerze , który warunki do pracy w klubie ma (miał) rewelacyjne, któremu nikt nie rzucał kłód pod nogi w postaci zastępowania piłkarzy dobrych ich dużo słabszymi odpowiednikami (Kosa->Łobo) Który mógł do woli przebierać w piłkarzach z naszej ligi, a gdy jakiś pasował mu do koncepcji to dobry wujek Cupiał mu go kupował. Do działa forumowi znawcy
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.07.2009, 04:56
Tyle razy ile ja bronilem Macka to chyba tylko on sam wie, jednak teraz po takiej KOMPROMITACJI jesli nie poda sie do dymisji traci moj caly szacunek, co z tego ze wine bierze na siebie, co z tego ze niema transferow, ci pilkarze mieli potencjal by indywidualnie strzelic bramke... nie zrobili tego, odpadli tera znowu Polska bedzie plakac..
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.07.2009, 05:06
Nawet najlepszy trener nie jest w stanie wejsc i kopnąć pilki z 6 metrów do bramki skoro piłkarze nie potrafią. Mozna zwolnic wszytskich tylko pytanie kogo zatrudnic. Chyba ze znowu bedziemy miec łapanke pt. "3ech trenerow w sezonie".
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.07.2009, 05:26
Jestem całkowicie przeciwny temu żeby Skorża miał podać się do dymisji lub żeby miał zostac zwolniony!Stało się coś katastroficznego i nie zrozumiałego, długo każdy z nas nie będzie się z tym mógł pogodzić tak samo i piłkarze i trener im też nie jest łatwo, a nawet bardzo bardzo ciężko.MOGE TYLKO POWIEDZIEĆ TYLE: JESTEŚMY Z TOBĄ TRENERRZE JESTEŚMY Z TOBĄ!!!Nikt mnie nie przekona do tego że Skorża powinieen odejść!TYLKO WISŁA ! NA DOBRE I NA ZŁE...!
pawelo84
Senior Member

Stary 23.07.2009, 06:47
Podsumowując działania Skorży:

+ dwa mistrzostwa Polski, finał Pucharu Polski
+ rozwinięcie talentów Brożka, Diaza, Małeckiego

- największy blamaż w historii polskiej piłki - odpadnięcie z drużyną z Estonii

Skorża zrobił dla Wisły dużo, dwa mistrzostwa Polski z przeciętnymi zawodnikami to naprawdę jest coś. Moim zdaniem miał najsłabszy zespół z tych co zdobywali majstra. Nie sztuką było zdobyć mistrza z taką drużyną jak miał Kasper czy Smuda.Sztuką było zdobyć mistrza z takimi grajkami jakich miał Skorża.

Ale Skorża też skompromitował cholernie naszą całą ligę, skompromitował Wisłę Kraków. Zawiódł na całej lini w pucharach. Dał dupy z Estończykami jak nikt inny w historii.

Mimo wszystko dałbym mu szanse na podniesienie się. Maciek na to zasługuje jak nikt inny. Zrobił więcej dla Wisły niż Kasper i Smuda, bo miał od nich znacznie trudniej. Nie ma sensu gościa zniszczyć, bo to mimo wszystko dobry trener.
AYALA
Senior Member

Stary 23.07.2009, 07:26
ale Skorża nie nauczy Cwielonga czy Brożka wykorzystywac sytuacji 100 %, z tym trzeba sie urodzic.Ktoś to ma albo nie.Z pustego to nawet Skorża nie naleje.
Uważam że powinien zostac, mam jedynie do niego żal że zdecydował sie na transfer Jirsaka za 700 tyś Euro,mógł te pieniądze na kogo innego przeznaczyc.Nikt inny wiecej by z tych graczy więcej nie wycisnął.
Pozatym Smuda nie chce do Wisły a na powaznego trenera z zagranicy to Wisły nie stac no chyba że na takiego Liczke albo Okuke.http://sport.wp.pl/kat,32282,title,S...l?ticaid=186f0
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.07.2009 o godz. 07:28.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 23.07.2009, 07:30
Ocknijcie sie niektórzy...Odpadali Ferguson, Mourinho i Trapatoni i wielu innych .W ich krajach także trąbili o klęskach i kompromitacjach więc bez przesady , to tylko piłka. Zlevadią - którą zlekceważyli- walczyli przynajmniej z zębem 3/4 dwumeczu, a nie na stojąco jak z Tibilisi i Vaalerengę...więc spokojnie , wziąść na wstrzymanie i gramy dalej.swiat się nie skończył...
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.07.2009, 07:53
Co do Skorży mam mieszane uczucia.

Część winy za tę klapę bez dyskusji spada na jego barki. Ale z drugiej strony facet przyznał się do błędu co też trzeba docenić. Levadię powinniśmy byli przejść bez gadania ale to nie trener biega po boisku, pudłuje, niecelnie podaje etc. Cupiał powinien spojrzeć szerzej i ocenić czy zły był plan, czy wykonanie.

Ten rezultat jest wypadkową sytuacji jaka panuje w naszym klubie. Wielkie nadzieje, cele, ale kroków aby je zrealizować niewiele.

Od najmniej pół roku wiadomo że mamy problemy ze zdobywaniem bramek ale ruchów z przodu zero. Przez te pół roku jedynie testowano dwóch darmowych brazylijskich grajków.Podobnie z Pawełkiem, tykająca bomba, wczoraj znów eksplodował.

Wystarczy przypomnieć sobie wywiad ze Skorżą przed pierwszym meczem w Sosnowcu i uzmysłowić jak gość był zestresowany i zdenerwowany. Co ja mówię, zobaczcie jak gość wyglądał jak do nas przychodził a jak jest teraz.

Podobnie z Bednarzem. Niby łatwo wieszać na nim psy, ale czy ktoś wie w jakich realiach pracuje? Efektów nie widać ale co jest tego przyczyną? Dopiero jak wychodzą szczegóły rozmów z Kirmem, Brazem czy kwiatki z Nurkovicem okazuje się jak drobne detale decydują o podpisaniu umów bądź nie. Podejrzewam że były przygotowane kolejne ruchy mające dojść do skutku w momencie awansu do III bądź IV rundy, teraz zapewne zostaną zaniechane. Ciekawym co czuje teraz Kirm i Alvarez? Podejrzewam że są mocno wkurzeni.

Osobiście Skorżę bym zostawił, ale wymienił jego otoczenie.
Ave
Wisła
mar07
Junior Member

Stary 23.07.2009, 07:57
Witam! Kibicem Wisły jestem od 9 lat, nigdy nie uczestniczyłem w dyskusjach na forum, jednak to co się wczoraj stało doprowadziło do tego,że tutaj jestem.

Śmieszą mnie porównania Skorży do Ser Alexa Fergusona,że Szkot tez nic długo nie wygrywał.Ludzie opamiętajcie się! Skorża to nie jest Ferguson i nigdy nim nie będzie! Nasz trener jest odpowiedzialny za tą porażkę! Musi pożegnać się z Wisłą innej opcji nie widzę! Jakoś nikt nie bronił KASPERCZAKA jak odpadli. Dalej dlaczego nie żal mi Skorży? Bo on po prostu nie ma jaj, jak dostał obietnice na transfery rok temu i nie było trzeba było się postawić coś powiedzieć,a nie siedzieć jak mysz pod miotłą i mówić ''Ok Panie Bogusławie,bez transferów też sobie dam rady'' teraz ma tego skutki. Kolejna rzecz jego taktyka przypomina mi kopanie za czasów Petrescu, jak można grać długimi piłkami na Brożka,który nie walczy,ciągle macha rękami...Przepraszam to ten Brożek chciał grać w Fulham? On by tam 10 minut pograł i więcej by nie pograł,prawda taka,że Brożek to Brożek ,a nie Żurawski czy Frankowski, on niestety nigdy nie osiągnie takie poziomu.Przykre,ale prawdziwe.Wątpicie w piłkarzy w zagazowanie..? Od tego do cholery jest trener on za to bierze pieniądze by ich zmotywować odpowiednio,prawda taka,że Skorża jest dypolomatą i mówi to co chcemy uslyszeć, a nie to co jest prawdą. Porażka 100-lecia za to musi zapłacić Skorża.Dziękuje mu za 2 mistrzostwa, pierwsze zasłużone,drugie tylko dzięki słabszej grze Lecha i Legii,jeśli Maciek ma honor poda się do dymisji. Odnośnie kibiców mam nadzieje,że nikt nie wpadnie na głupi pomysł zaśpiewania piosenki Czy wygrywasz czy nie.... Każdy z nas kocha ten Klub tak samo,niektórzy więcej, inni mniej,ale stało się i to dużo, nasze pseudogwiazdy muszą zrozumieć,że tu chodzi o honor klubu! Mam również,nadzieje,że nikt z Skwk nie wywiesi transperentu o tym,aby Skorża został ! Bo większość kibiców jest za tym aby,odszedł jak wywieszą to wypowiedzą się w imieniu paru osób w swoim kręgu a to będzie chore! A pózniej jest zdziwinie dlaczego nikt nie chce do Skwk....

Papapa trenerze
Wisła V
Socios Wisła Kraków

Stary 23.07.2009, 07:59
historia nas nauczyła że winę za porażkę bierze trener i tym razem myslę że też tak będzie..jednak nie będzie to dobry pomysł bo okres przygotowawczy prowadził skorża a teraz przyjdzie nowy trener z nowym pomysłem na grę i piłkarzom będzie ciężko się przestawić...
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 23.07.2009, 08:01
Skorża z pewnością popełnił kilka błędów i być może powinien oddać się do dyspozycji, ale to tylko tak pro forma. W moim przekonaniu musi zostać na swoim stanowisku, bo nie mamy w tej chwili w zasięgu lepszego trenera. Kogo byście chcieli na tym stanowisku Smudę który choćby w zeszłym sezonie pokazał w bezpośrednim starciu ze Skorżą, że jest od niego trenerem o klasę gorszym
Błędy popełniamy wszyscy najważniejsze, abyśmy z nich wyciągali odpowiednie wnioski i jestem przekonany, że Skorżę na to stać.
A co do odpowiedzialności za tą porażkę jako pierwszy polecieć ze stołka powinien tzw. "trener bramkarzy" niejaki Kazimierski, bo jeżeli on od paru lat ponoć trenuje Pawełka, a ten tylko się cofa w rozwoju, to coś jest nie teges. Nie wspominając o kompromitujących "testach" blisko 20 piłkarzy.
Kolejnym w kolejce jest Rafał Janas, który ponoć rozpoznawał piłkarzy Levadii, ciekaw jestem cholernie gdzie to czynił czy rzeczywiście widział ich jakikolwiek mecz, czy też rozpoznawał ich raczej w jakimś tallińskim kasynie bądź klubie gogo.

A teraz dla oczekujących krwi i dymisji tudzież rwących resztki włosów z głowy, przypominam, że prawdziwą sztuką nie jest wejść na szczyt, ale spaść z niego i wejść nań ponownie. Gorsze już były chwile w historii Naszego Klubu, że choćby wspomnę z tej bliższej handel kilku piłkarzy w 1993 roku. Więc skończcie jojczyć, przegraliśmy mecz, owszem ważny mecz, ale będą jeszcze następne.
saklak1906
Senior Member

Stary 23.07.2009, 08:06
Z tym skladem i tak Skorza dokonal cudu zdobywajac mistrzostwo. Wiadomym bylo ze potrzebne nam sa wzmocnienia przed startem ligi jak i eliminacjami i takowych przed pierwszym meczem bylo tylko dwa Krima i Jopa z musu bo wypadl Singlar.

Wisla wczoraj miala kilkanascie okazji bramkowych ale tego nie wykozystala, co mial Maciek wejsc na boisko i strzic jak z 5 metrow nasi napastnicy nie potrafia pokonac bramkarza.

Jak dla mnie to za zaistniala sytucje odpowiedzialna jest rada nadzorcza i na miejscu Cupiala wypier...ym w kosmos wszystkich swoich pseudo doradcow bo to jest ewidentnie ich wina.

Pozbycie sie Skorzy bedzie podwojna strata bo lepszego trenera nie znajdziemy a i taki Lech czy Legia z mila checia dadza mu prace i smiem twierdzic ze wteedy to oni beda swietowac mistrza dwa razy z rzedu.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 23.07.2009 o godz. 08:08.
,
mar07
Junior Member

Stary 23.07.2009, 08:07
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ale Skorża nie nauczy Cwielonga czy Brożka wykorzystywac sytuacji 100 %, z tym trzeba sie urodzic.Ktoś to ma albo nie.Z pustego to nawet Skorża nie naleje.
Uważam że powinien zostac, mam jedynie do niego żal że zdecydował sie na transfer Jirsaka za 700 tyś Euro,mógł te pieniądze na kogo innego przeznaczyc.Nikt inny wiecej by z tych graczy więcej nie wycisnął.
Pozatym Smuda nie chce do Wisły a na powaznego trenera z zagranicy to Wisły nie stac no chyba że na takiego Liczke albo Okuke.http://sport.wp.pl/kat,32282,title,S...l?ticaid=186f0
Zgadzam się,700 tysięcy Euro ogromnie pieniądze ,a jakoś nikt z forum nie narzeka nie mówi,że tyle kosztował,a jak gra.Facet za taką kasę powinien być gotowy do gry od razu jak przychodzi! Smuda tylko tak teraz mówi to jest jego zagranie,aby dziennikarze dali mi spokój. Jakiś tydzień-dwa mówił,że nie może wytrzymać bez trenerki...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów