|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Levadie powinniśmy przejść bez problemu, tym składem co mamy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A według mnie Skorża... musi zostać! Nikogo lepszego nie znajdziemy, a Maciek drugi raz takich samych błędów nie popełni. Tak naprawdę, czytając relacje z obu meczów, widzi się, że mieliśmy niewiarygodnego wręcz pecha! 3 słupki, dwie poprzeczki, cuda wyczyniał estoński bramkarz, piłki wybijane z linii bramkowej...
Tak naprawdę, ta kompromitacja to głównie wina... Cupiała! Śmiało można zakładać, że za niesfinalizowanie na czas niezbędnych wzmocnień odpowiada RN, czyli Cupiał w rzeczy samej. Pewnie, gdybyśmy mieli solidnego obrońcę wcześniej, nie trzeba by się ratować Jopem, który swoim błędem w Sosnowcu ustawił nam dwumecz. Gdybyśmy zakontraktowali bramkarza, może nie puściłby tych dwóch szmat? Co teraz? Olać ligę, sprowadzić młodych zawodników i tworzyć drużynę, która grając już na nowym stadionie będzie miała jakieś perspektywy. No ale warunek jest jeden - żeby Cupiał zrozumiał, że aby zebrać, trzeba zasiać... Albo oddał Wisłę w ręce komuś, kto to rozumie... |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Pewnie ****a najlepiej wszystko zwalic na Pawełka!!
A gdybyśmy wykorzystali te sety co mielismy to by po błedzie Pawełka najwyzej mogli wygrywac 5-1 ALe nie ma co najlepiej na Pawełka zwalic całą winę nie ma co!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
nie wierze w to co sie stalo... ![]()
LECHIA GDAŃSK
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
transfery - niech lepiej nikt nie pisze że to wina braku tzw "transferów" , z tymi patałachami to juniorzy powinni wygrać. Kompromitacja jakiej inne polskie kluby nie dokonały...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
boli jak cholera, awansowal mistrz Lotwy, Kazachstanu, a my na wylocie..
Zrozumiem kazda decyzje Cupiala, bo potrafie sobie wuobrazic, co czul siedzac obok wlasciciela Levadii. Ci co pisza o braku transferow.. my gralismy z druzyna estonska, powinnismy ten mecz wygrac i tyle! Pilkarzy po takim meczu mam gleboko w du***, przyniesli mojej ukochanej druzynie niesamowity wstyd. Tego sie nie da zapomniec. Wisle kocham, i kochal bede nadal, ale jakos na razie nim ochlone nie moge im zapomniec tej porazki... Co do Skorzy, to sam bym go zostawil, ale szanse, ze zostanie sa minimalne. Bogus rozwali to towarzystwo pewnie w puch. Mozliwe, ze sie wycofa, bo ile mozna |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Sa zawodnicy do odejscia, Pawel Brozek to napewno, widac ze jednak mu sie juz za bardzo nie chce grac, bo jakby to byl Brozek z przed kontuzji to bym sam ten mecz wygral. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
w lidze europejskiej grac nie bedziemy?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Teraz się okaże, kto jest prawdziwym Wiślakiem, a kto sezonowcem. Ja zawsze będę za Wisełką, na dobre i na złe...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
nie ma co zwalac na slupek, poprzeczke itp
gdyby byli lepsi to by strzelili gola. cos zawinilo...ale teraz trzeba spokojnie wszystko przemyslec... dla mnie na odstrzal trener bramkarzy... pilkarze se nie postarali...niestety.... coz trzeba to jakos prezyc... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jestem przybity...
najbardziej po tym meczu to mi żal chyba tylko Naszych co tam pojechali..600 osób pewnie tam jest dobrze przybitych w tej chwili...A piłkarzyki pewnie teraz będą płakać co i jak im przeszkodziło wygrać..wg. mieli wszystko ,nawet nie musieli tak jak piłkarze Levadii jechac autokarem na ten mecz ,kazano im tylko zagrać i wygrać , no cóż może nie powinni grać z Białą Gwiazdą na piersi jeśli nie umieją walczyć..Martwi mnie to teraz wszystko trochę .Skorża powinien zostać wg. mnie to wina samych grajków, z resztą nie ważne, Wisła to My!
Ostatnio edytowane przez Chorynatrzykolory : 22.07.2009 o godz. 20:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
"Kibice, którzy dziś - słusznie - śmieją się z Wisły, muszą mimo wszystko pamiętać o jednym: sami kibicują drużynom jeszcze gorszym" z weszlo.com to chyba jedyne pocieszające zdanie na dziś...
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
po raz kolejny nóż wbito w moje serce .
poziom polskiej piłki to dno ale nie wiedziałem ,że aż takie. tu potrzebna rewolucja a na sam początek żądam głów działaczy pzpn. Kto odpowiada za tak marny poziom polskiej piłki ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie jest źle! Wiadomo, że w miarę jedzenia apetyt rośnie, ale wiele kibiców chciało by byc na naszym miejscu. My co rok walczymy o mistrzostwo Polski, wiele razy zdobyliśmy je, jesteśmy drużyną dekady w Polsce, dlatego nie ma co płakac.
Puchary? Mówi się trudno, widocznie my jako reprezentanci polskiej piłki nie dorośliśmy jeszcze do grania na wysokim szczeblu rozgrywek europejskich. I TAK SIĘ CIESZĘ Z TEGO JAKĄ POZYCJĘ MA WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Znowu nie docenilismy przeciwnika
Jak z Valerengą czy Vitoria Gumiares ...sadzilismy ze jakos to pojdzie Tymczasem zawalony pierwszy mecz,ktory dal nadzieje Estonczykom.To wpierwszym meczu w Sosnowcu nalezy szukac zrodla tej katastrofry. W głowie mi sie nie miescilo ze odpadniemy z hukiem tak szybko,po ostatnim gwizdku,niewierzylem Ale to sa konsekwencje ,brak klasowego bramkarza brak dobrego trenera bramkarzy,brak lawki -ktora dzis by sie przydala,brak jakiesjs swiezej krwi w postaci mlodych .. To sie tak wsyztko kumulowało,a dzis uslyszelsmy ostre pioruny Niewiem co bedzie dalej ale nie ma co robic drastycznych ruchow ,jakos sie pozbierac do ligi,i przeczekac ten rok,moze za rok jak bedziemy grali u siebie w domu bedzie lepiej. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ci co oddali by serce Wiśle , nie byli wstanie nawet wyjsc do prawdziwej walki ...
gdzie ta sila? ambicja Sama ambicja mozna wygrac mecz.. nie mowiac o umiejetnosciach |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Klęska. Dobrze że nie nie było w telewizji bo zszedłbym na zawał. Pomyślcie nawet z transferami mamy niezłą ekipę. Ale popatrzmy na drużynę z najlepszego okresu
Żurawski, Frankowski, Kuźba, Szymkowiak, Kosowski, Uche, Głowacki. I już widać jak na dłoni czemu daleko nie zaszlibyśmy. Inny temat że przegraliśmy z amatorami świat poszedł do przodu a my się cofneliśmy BARDZO. ![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
ehh no naprawde przykra sprawa;/ liczyłem bardzo na to zwycięztwo, można zdecydowanie mówić o pechu bo jeden słupek, drugi, wczesniej poprzeczka ale mimo wszystko cały zepsół grał źle. a estonczycy to przecież niższa klasa średnia. piłkarsko gorsi od nas ale co z tego.. na papierze jeszcze nikt nie wygrał. szkoda trenere Skorży. Pewnie poda się do dymisji ale co dalej? Znaleźć takiego drugiego będzie cięzko. Maciej zostań!
Z cała sympatią do dzisiejszej wisły ale tęsknie za Wislą Kasperczaka. Wisłą na miare stulecia |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Kaca moralnego szybko nie wylecze.
Najprostsza droga do LM od lat i... odpadamy z mistrzem Estonii... śmiać sie czy płakać? Kompromitacja. No tak ale po co nam prawy obrońca na Levadie, co z tego, że mamy 1 wartościowego zmiennika do ofensywy. I teraz najprościej będzie wyje**ć Skorże. MACIEJ SKORŻA - PEŁNE POPARCIE! A nasze gwiazdki niech sie zastanowią czy na pewno dali z siebie maxa. Jeśli nie to niech poproszą o wystawienie na liste transferową. Bo Levadia nie ma lepszych piłkarzy niż my, tylko poprostu im się chciało. ...W MOIM SERCU - WISŁA! I NA DOBRE I NA ZŁE! edit; I nie róbcie z Pawełka kozła ofiarnego! To on, czy może jego kilkunastu kolegów z pola nie potrafiło strzelić dziś bramki?
Ostatnio edytowane przez Kamson : 22.07.2009 o godz. 20:35.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
No to spokojnie... pora zamknąć wszystkie "europejskie" tematy na tym forum... :/
Sorry, ale teraz to czuję się fatalnie! I nie rozumiem, jak z Barcą mogliśmy wygrać (co z tego że mało sił wtedy włożyli Hiszpanie jak Eto'o i Henry to jednak klasa sama w sobie), jak z Tot Londyn walczyliśmy do końca (było blisko, tylko ta nieskuteczność), a tutaj jakaś levadijjjjjjjjjjjjjja nas "opykała"... ?! :( Strasznie kiepsko się teraz czuję. A nasze piłkarzyki kochane powinny oddać kibicom swoje pensje za lipiec (przynajmniej drugą połowe tego mies.) i sierpień! Tak- bo w tych miesiącach granie w Europie powinniśmy mieć zagwarantowane. Słabo zagrali? O nieeee... Problem w tym, że oni w ogóle nie zagrali!!! I najgorsza rzecz- broń tu Wiślaku Wisły, podczas gdy cała Polska się z niej śmieje... Na miejscu pana Cupiała i trenera Skorży kazałbym im iść z tej Estonii na nogach! A co! nie zasłużyli nawet na rowery! Jestem wręcz zdołowana. Ale jednak: PO BURZY SłOńCE WYCHODZI ZZA CHMUR I NAD KRAKOWEM ZAśWIECI ZNóW! i w końcu: I nawet jeśli będzie źle! My nigdy nie poddamy się! Wisła to my kibice. Oni przeminą MY zostaniemy! Tyle z mojej strony. I generalnie postaram się nie pisac już o tym meczu, bo wolę nie ryzykować (niepotrzebnych napinek bądź bana) ![]() *Illargui*- zgodzę się z Tobą. Bardzo szanuję, cenię itd. Pana Bogusia, ale to błędne koło trzeba zakończyć. Powinien sprzedać Wisłę... (w DOBRE ręce )Powód: * *
Ostatnio edytowane przez masterlag : 22.07.2009 o godz. 20:36.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Kurczę, a ja mam wrażenie, że sytuacja w Wiśle jest juz błędnym kołem, tzn. Cupiał dużo wlożył kasy w klub i chciałby na nim coś zarobić, ale przez to, że już dużo wyłożył nie chce wykładac więcej na konieczne wzmocnienia, bez tych wzmocnień w zasadzie nie jesteśmy w stanie ruszyć z miejsca - tzn. możemy wygrać MP, ale od Europy z roku na rok dzieli nas coraz większa przepaść.... więc klub nie jest w stanie zarobić konkretnej kasy
Nie wiem kto/co zawiniło jesli chodzi o porażke z Levadią - może olewka piłkarzy, może brak docenienia przeciwnika, może złe przygotowanie, może - mam watpliwości - za słaby trene, może brak szczęścia lub słaby skład - brak kilku czołowych piłkarzy z poprzedniego sezonu, moze brak wzmocnień, a pewnie wszystko po trochu .... |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Dramat!!!
Chciałoby się powiedzieć chytry dwa razy traci, ale patrząc na zarobki piłkarzy Levadii ciężko nazwać Cupiała chytrym. Płaci 'frajerom' dużo większą kasę niż klub w Talinie. Jak na tym wychodzi sami dobrze wiemy. Z biznesowego punktu widzenia poniósł ogromną porażke i to w czasie kiedy prosperity jego firmy pikuje w dół-może już nie wybaczyć Wisełce kolejnego ciosu. Tylko kto kupi od niego tych 'grajków'? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Panowie...Skorża pomógł drużynie zdobyć dwa razy z rzędu Mistrza !! O tym zapomnieć nie można, chociaż dla mnie też tak porażka to wielki cios...
Po pierwsze : Wisła to MY ! Po drugie : Czy wygrywasz czy nie ! Zawsze ja kocham Cie! W moim sercu: Wisła! i na dobre i na złe! Po trzecie: I nawet jeśli będzie źle, my NIGDY nie poddamy się!! Więc nie poddajemy się ... przed nami mecz z Lechem, później z Ruchem ! Do boju Wisełka ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Bylem dzisiaj koło południa w Galerii Kazimierz i w Coffeeheaven siedział sobie Franek Smuda i pił kawę. Pomyślałem czeka na nominację - czemu się ****a nie pomyliłem......
Szkoda Skorży ale na ostatnią rundę eliminacji to się może przygotowywać czwarta drużyna ligi włoskiej , niestety aktualnie to my jesteśmy piłkarskim ogórkami a nie Levadie , Valerengi i inne wynalazki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Kompromitacja i blamaz nieporownywalnie wiekszy od meczow z Tibilisi i Valarenga. Tamte zespoly zdecydowanie lepsze, z mocniejszych lig od estonskiej(ktora jest polzawodowa). Napewno po tym meczu kilku pilkarzy znajdzie sie na wylocie, tj. Pawelek, Jirsak i Lobodzinski. 14 rzutow roznych i nie ma bramki!? To trzeba byc zdolnym inaczej.
Odbil sie tez brak transferow, bo jesli nie ma sie dobrego bramkarza, to trudno marzyc o czymkolwiek. Z drugiej strony brak napastnikow(trudno winic Brozka, bo w kadrze powinno byc 3 innych na ta pozycje). Blad w przygotowaniu fizycznym(co bylo sila w rundzie wiosennej). Nie podzielam slow Skorzy...trzeba winic przede wszystkim pilkarzy, a nie jego. On musi zostac na swoim stanowisku, bo nie ma lepszego trenera w Polsce, a potrzebne sa zmiany w naszej kadrze. |
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() Płakałem po PAO, teraz bo chwili szybszego bicia serca olewam. Nie udało się i trudno. Artykuł z weszlo.com jak najbardziej trafny, jesteśmy kelnerami, ale czemu mimo to i tak zawodnicy są tacy drodzy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Eh co oni odjebali. Teraz znowu będzie problem, bo Cupiał już pewnie szykuje na Skorżę garotę. Fakt, że powinniśmy taką Levadię łyknąć... Coś zostało zepsute w przygotowaniach, nie ma innej opcji.
ps. Pamiętajmy, że jesteśmy kibicami klubu, a nie właściciela, piłkarzy, czy trenera ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
sam Pawelek moze i blad zrobil, ale co z tego
edit: jak juz czlowiek troche ochlonal.. to ciekawe jak z tego wyjdziemy? Przypomina sie sytuacja Celticu, ktory polegl ze Slowakami. Tam jednak zachowano spokoj i sie to oplacilo, u nas chyba nie ma co liczyc na taki scenariusz..
Ostatnio edytowane przez LooNatyk : 22.07.2009 o godz. 20:40.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|