The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2009, 10:03
Nie lubię takich menedżerskich filmików, gdzie najczęściej pokazują piłkarza w jak najlepszym świetle. Wszystko tendencyjnie powycinane. Tak nie można piłkarza ocenić obiektywnie.
Liczę, że zobaczymy go w meczu z Lechem. Dobra okazja do pokazania się, bo Amica to nie ogórki.

Ps. Może pasować do Wisły, bo gramy podobną lagę na aferę jak Reggina )
Ostatnio edytowane przez tofik : 22.07.2009 o godz. 10:09.
..
Odpowiedz cytując
kuba16
Member

Od: 02.2006

Stary 22.07.2009, 10:12
na filmikach prezentuje sie bardzo ciekawie...szybki, dynamiczny, niezmordowany...pewny w obronie...co prawda to tylko filmik ale nie pamietam by ktosy z zawodnikow ktorych pozyskalismy tak sie rpezentowal an filmach.

aha i nie piszcie ze Beto tez dorbze wygladal an youtubie, wygladal zenujaco
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.07.2009, 10:40
kirm,jop,alvarez to wartosciowi pilkarze ale to okno mozemy tylko i wylacznie oceniac pod katem napastnika!!!jesli go nie pozyskamy to bedzie stracone!!!Wisle brak skutecznego bramkostrzelnego attackanda i to jest w tej chwili naistotniejsze!mamy tylko 3(drugoligowcy maja ich wiecej w kadrze),Brozek-chimeryczny, nieskuteczny,slaby techniczne bez lewej nogi,z bardzo dobra szybkoscia i motoryka ale na LM to za malo,boguski to dopiero material na gracza nie mowiac o cwielongu,temu drugiemu brakuje umiejetnosci co do gry w ekstraklasie a co dopiero w Lm-dlatego NAPASTNIK POTRZEBNY OD ZARAZ!!!
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.07.2009, 10:51
Brożek nieskuteczny? Faktycznie..... dwa razy pod rząd został Królem Strzelców... ale co to jest prawda? Nieskuteczny to on był 3 - 4 sezony temu. Teraz drugiego takiego napastnika byśmy brali z pocałowaniem ręki!
Odpowiedz cytując
vodzu91
Member

Od: 07.2009

Stary 22.07.2009, 10:55
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
...Brozek-chimeryczny, nieskuteczny,slaby techniczne bez lewej nogi,z bardzo dobra szybkoscia i motoryka ale na LM to za malo,boguski to dopiero material na gracza nie mowiac o cwielongu,temu drugiemu brakuje umiejetnosci co do gry w ekstraklasie a co dopiero w Lm-dlatego NAPASTNIK POTRZEBNY OD ZARAZ!!!
Człowieku Brożek słaby? To Ty się musisz przerzucić na Real- tam maja Benzeme, albo może wolisz Barce z Ibrą?

To kolejne potwierdzenie jakie płytkie jest myślenie niektórych ludzi na tym forum. Brożek jest za mocny na Wisłe i doskonale o tym wie 90% bezpretensjonalnych kibiców.

Ale pewnie! Napastnik potrzebny od zaraz. To proszę bardzo- znajdz napastnika lepszego od Brożka, co ja mówię... Wyłów zawodnika, który zbliży się do jego klasy sportowej.

krzysztofff- gratuluję prostactwa, tępoty i ograniczenia myślowego. Bo to co robisz nie jest ani śmieszne, ani nawet głupie... Kierujesz takie słowa do zawodnika, który zdobył dla Wisły 50 bramek w ostatnich dwóch sezonach?

Jasną rzeczą jest, iż nie jest to napastnik idealny czy nawet bardzo dobry. Ale o takim zawodniku (gdy odejdzie) będziemy mogli długo tylko pomarzyć...
"Nie płacz, że coś się skończyło, tylko
uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło"

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.07.2009, 10:56
zawsze sie znajdzie jakis krytykant, takim ludziom nie mozna dogodzic,
Krzysztoff co ty piszesz?
jak nie bedzie napastnika to bedzie stracone okienko.
zachowujesz sie jak male dziecko....
ehhh co za ludzie
wazne ze przyszli juz Kirm, Jop, Alvarez, Gargula
po przejsciu tej rundy bedzie napewno bramkarz, a moze i napastnik...
Brozek slaby....ehhh...to sobie znajdz lepszego...kazdy klub z polski by chcial miec Boguskiego, Brozka i oni by na nich nie narzekali, docen wreszcie to co mamy,
a Cwielong tez sie ogra i bedzie z niego dobry pilkarz.

Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.07.2009, 10:56
kirm,jop,alvarez to wartosciowi pilkarze ale to okno mozemy tylko i wylacznie oceniac pod katem napastnika!!!jesli go nie pozyskamy to bedzie stracone!!!Wisle brak skutecznego bramkostrzelnego attackanda i to jest w tej chwili naistotniejsze!mamy tylko 3(drugoligowcy maja ich wiecej w kadrze),Brozek-chimeryczny, nieskuteczny,slaby techniczne bez lewej nogi,z bardzo dobra szybkoscia i motoryka ale na LM to za malo,boguski to dopiero material na gracza nie mowiac o cwielongu,temu drugiemu brakuje umiejetnosci co do gry w ekstraklasie a co dopiero w Lm-dlatego NAPASTNIK POTRZEBNY OD ZARAZ!!!

Brożek chimeryczny,nieskuteczny...
Boguski to materiał na gracza...
Ćwielong za słaby na ekstraklase...
To ja sie ku**a pytam co my Real Madryt czy Barcelona
A może z własnych pieniędzy wyłożysz kase na napastnika lepszego
od Brożka Tak powiedzmy 3-5 mln. Euro minimum...

Mówiąc szczerze to niektórym odbija chcą zawodników po kilka milionów euro
na wszystkie pozycje w drużynie...a polskiego klubu nie stać na takie wydatki...
Ja osobiście to okienko zaliczam do udanych przynajmniej na pierwszy rzut oka,
a na jakieś dokładniejsze podsumowania będzie można sobie pozwolic po kilku,
kilkunastu meczach z udziałem nowych piłkarzy.
Kirm-Jak na swój pierwszy mecz to powiem szczerze, że chłopak mnie olśnił.
Jop na zmiennika Głowy badz Marcelo idealny, a wystawic
go w pierwszym skladzie tez mozna i napewno sobie poradzi.
Garguła-Jego nie trzeba opisyać bo kazdy wie na co stac tego gościa...byleby tylko
wrócil do formy, a mamy rozgrywajacego na kilka lat.
Alvarez-hmmm...ma papiery na gre ale co potrafi to sie dopiero okaze...

Faktycznie przydalby sie przedewszystkim napastnik ale jesli zostanie Brozek to
ja uwazam, że moglby to byc napastnik pokroju ligowego, a nie europejskiego
na którego jak juz mowilem najzwyczajniej nas nie stac.

Pozdro dla kumalskich.
Reiro
Ostatnio edytowane przez Reiro : 22.07.2009 o godz. 11:00.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.07.2009, 10:57
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jakby nie było wyszliśmy w sumie na swoje. Bo jednak Alvarez grał i to w mocniejszej lidze. Tak więc nie ma co płakać zbytnio,sądzę.
Braz chyba nie grał przede wszystkim ze względu na limit obcokrajowców. Nie widm czy ktoś zauważył, ale zdaje mi się, że Alvarez (9 meczów) był trzecim prawym obrońcą w składzie Regginy. Przegrywał rywalizacje z Krajcik'iem (12 meczów) który także był przymierzany do Wisły. Po zakończeniu sezonu odszedł Krajcik, Reggina spadła do Serie B a Alvarez i tak jest za słaby. Oczywiście gdzie Ekstraklasa do Serie A, ale ja jestem dośc sceptycznie nastawiony do tego transferu.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.07.2009, 11:06
Spokojnie spokojnie. O ile się zgadzam się z pierwszą częścią wypowiedzi oraz charakterystyką Brożka, to nie zgodzę się z stwierdzeniem ,że jeśli nie pozyskamy napastnika to okienko jest stracone. Przecież pozyskaliśmy naprawdę solidnych zawodników na bardzo trudne do obsadzenia pozycję. Póki co mam do Bednarza pełnie zaufania. Ufam,że jeśli byłby dobry i solidny napastnik to by go podpisał. Oczywiście w naszych możliwościach. Wypatrzył gościa z Serie A, reprezentanta Słowenii. Nalezy podejrzewać, że kogoś na oku tam ma ale może nie jest do niego do końca przekonany, czeka jak gość powtórzy dobry sezon? Cholera wie co Lysemu po głowie łazi. Sprowadzić przepłaconego grajka na tą pozycję bardzo łatwo.

Co do Braza. Uważam,że dlatego nie znalazł sie u nas, bo Bednarz zwyczajnie poczuł się zrobiony w babmuko przez Parlete, który nam polecił Beto. Jakby nie było starał się nam wcisnąć w pierwszej wersji, bodajże na cztery lata, bardzo słabego kopacza. Wg mnie Parleta zachował się nie fair,bo dobrze wiedział,że facet nic nie potrafi. Tak więc dzięki Bednarzowi nie mamy na kolejne lata darmozjada na liście płac. Niemniej i tak wyszliśmy na swoje,bo gdzie Braz a gdzie Alvarez.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.07.2009, 11:21
Godny podkreślenia jest fakt, że w przeciwieństwie do większości okienek transferowych, klub podpisał już 4 kontrakty przed pierwszym meczem ligowym. Tego dawno nie było i to jest duży pozytyw. Do tego dochodzi jeszcze przedłużenie kontraktu z Sobolem.
Oczywiście że przydałby się dobry napastnik ale w naszych realiach finansowych to jest bardzo trudne zadanie i chyba jedyną szansą dla Wisły jest zamykające się okienko transferowe
Bo z pewnością nieźli napastnicy mają, przynajmniej potencjalnie, lepsze oferty niż ta z Reymonta. Wisła jest dla nich w tej chwili jeszcze drugą lub trzecią opcją ale pod koniec sierpnia to się może zmienić.

Nie ma co ulegać ogromnej presji wywieranej przez media. Bo tak naprawdę to kogo do tej pory kupiła Amica? Chrapka? (a kto to tak naprawdę jest?) Słowaka niezdolnego do gry?króla strzelców 3 ligi? Ok, te transfery mogą wypalić ale póki co to są to niewiadome. Ponadto stracili Murawskiego, ważne ogniwo.
Podobnie jest w Legii i Polonii.
Tymczasem w Wiśle Alvarez i Garguła po kontuzji to są niewiadome ale już po Kirmie i Jopie mniej więcej wiadomo czego można się spodziewać. Tyle że w przypadku tego drugiego oczywiście prasa też już wykreowała obraz nieudacznika.
A gdyby Amica czy Legia kupiła Kirma, reprezentanta Słowenii, to wybiórcze, onety i inne szmatławce miałyby nieustający tygodniowy orgazm.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.07.2009, 11:34
Jeszcze napastnik i bramkarz i już potencjalnie naprawdę dobrze będzie to wyglądać.
Tak na marginesie - wolałbym Braza zamiast Jopa, ale to tylko takie marudzenie.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 22.07.2009, 11:43
Z informacji, jakie udało nam się uzyskać wynika, iż do czwartku powinna ostatecznie wyjaśnić się przyszłość testowanego przez Wisłę czeskiego bramkarza - Petra Vaska.
W czasie, gdy zespół Białej Gwiazdy usilnie przygotowuje się do rewanżowego spotkania z Levadią w Tallinie, Jacek Bednarz finalizuje rozmowy z Banikiem Ostrava. Wydaje się, iż Wisła w razie pozytywnych wyników testów medycznych, które zawodnik przechodził w dniu dzisiejszym, nie zapłaci za niego 200tys. euro, a jedynie część tej sumy.
Trener bramkarzy w krakowskim zespole, Jacek Kazimierski, nalegał by Vasek pozostał pod Wawelem na zasadzie testów do niedzieli. Na to rozwiązanie nie chcieli zgodzić się sternicy klubu czeskiego, jak i również ich odpowiednicy w zespole Białej Gwiazdy.
Być może jeszcze w dniu dzisiejszym rozpoczęte zostaną negocjacje kontraktowe, w których stroną będzie Vasek.
Ustalenia dotyczące szczegółów umowy ostatecznie zatwierdzić musi Rada Nadzorcza Wisły Kraków S.A.
źródło: wisla-online.pl

kolejny serial z bramkarzem. Jeśli to prawda to Kazimierski nie zła szopke znowu odwala. Szanujacy pilkarz nie bedzie siedzial tydzien na testach, a po tygodniu szanowyny pan Jacek Kazimierski powie ze nie widzial go w meczu i ze to jednak nie takiego bramkarza szuka.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.07.2009, 12:04
Cytat:
kirm,jop,alvarez to wartosciowi pilkarze ale to okno mozemy tylko i wylacznie oceniac pod katem napastnika!!!jesli go nie pozyskamy to bedzie stracone!!!
Na wstepie to kolego troche szacunku do piłkarzy Białej Gwiazdy ktorych nazwiska powinno sie pisac z wielkiej litery. Co do Twojego zdania to sie nie zgodze. Brozek to oczywiscie jak na polskie warunki talent, Boguski tez nie jest zły i z roku na rok napewno staje sie coraz lepszy wiec w tym roku uwazam ze bedzie sobie radził jeszcze lepiej niz we wczesniejszych latach. Cwielong to jest w łasnie to, młody, przebojowy, jemu tylko brakuje skutecznosci, a ta skutecznosc to moze przyjsc z dnia na dzien wiec jak tylko sie rozstrzela Piotrek to bedzie drugim Brozkiem... wiec nie jest tak tragicznie z tymi napastnikami. Dzieki sprowadzeniu Kirma na lewa pomoc to Cwielonga moze wystawiac na atak spokojnie.
Ja bardziej załuje w tym okienku tego ze nie koncyzmy tego cyrku z bramkarzami. Był zajebisty Nurek ale sie nie zdecydowano ;/ Teraz jakis kolejny nieznany Pan i cholera wie co dalej z tego wyjdzie. Gdyby kluby uimierały to był napisał - ach bedziemy sie tak z tymi testami bramkarzy bawic do usranej smierci?
Fajnie ze jest Alvarez skzoda ze tak pozno. A co do polityki to jest zaaaawiła, miał byc Braz, juz niby było wsyzstko dogadane a jest Alvarez hehehe ostro jedizemy z koksem w tym roku
Odpowiedz cytując
vodzu91
Member

Stary 22.07.2009, 12:15
arti napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze napastnik i bramkarz i już potencjalnie naprawdę dobrze będzie to wyglądać.
Wow. Serio? No to Amerykę odkryłeś... Nie powtarzajmy się po 100 razy bo doskonale wiemy jakie są potrzeby Wisły na dane pozycje a twój post nic nowego w temacie nie wnosi.
Myślę, że administratorzy forum powinni zająć się twoją innowacyjną, ożywczą i jakże rewolucyjną wypowiedzią

arti napisał(a):Wyświetl post
Tak na marginesie - wolałbym Braza zamiast Jopa, ale to tylko takie marudzenie.
Dobrze, że sam się przyznajesz że "to tylko takie marudzenie", a Ci którzy biadulą, gderają i nic nie wnoszą powinni mieć urlop od forum... A tak na marginesie - wołabym Albiola zamiast Jopa... Zastanów się nad sobą kolego. Pozdrawiam.
"Nie płacz, że coś się skończyło, tylko
uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło"

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując
justek
Junior Member

Od: 11.2002

Stary 22.07.2009, 12:28
Jeśli do jutra można zgłaszać zawodników do następnej rundy to myśle ze bramkarza powinniśmy już mieć klepniętego do tego czasu. Nurek w skrótach prezentował się dobrze i myślę, że gdyby Cebanu nie było w Wiśle, mógłby być zatrudniony w jego miejsce w sensownych $$. Wiśle jednak potrzebny jest doświadczony bramkarz, aby Pawełek również się mógł czegoś nauczyć od niego.

Co do Braza - ja go widziałem tylko i wyłącznie na środku obrony, przyszedł Jop więc temat stał się nieaktualny.

Natomiast Alvarez to typowy prawy obrońca i mam nadzieję ( opierając się na jego CV ), że będzie godnym następca Baszcza.

Z dotychczasowych ruchów transferowych jestem zadowolony, może się jeszcze jakaś niespodzianka szykuje.
Odpowiedz cytując
arturtsw
Member

Od: 07.2007

Stary 22.07.2009, 12:34
Ja myślę że Bednarz szykuje nam napastnika... Odszedł Dawidowski, najprawdopodobniej odejdzie Niedzielan, odszedł również Beto... Odeszło 3 napastników z kadry... Z kasy jaką zwolnili bądz zwolnią Ci gracze nie wyobrażam sobie żeby nie szukano bramkostrzelnego napadziora i nie podpisano z nim kontraktu...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.07.2009, 12:41
arturtsw napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę że Bednarz szykuje nam napastnika... Odszedł Dawidowski, najprawdopodobniej odejdzie Niedzielan, odszedł również Beto... Odeszło 3 napastników z kadry... Z kasy jaką zwolnili bądz zwolnią Ci gracze nie wyobrażam sobie żeby nie szukano bramkostrzelnego napadziora i nie podpisano z nim kontraktu...
Ale napastnika nie spodziewalbym sie wczesniej niz pod koniec okienka transferowego. Dobrego napastnika takiego na juz i za stosunkowo nie wielkie pieniadze jest naprawde ciezko znalesc.

Wiec trzeba poczekac tak jak w przypadku Krima mial chlopak ambicje grac w lepszych klubach ale nie znalazl tam zatrudnienia to przyszedl do nas, a na pewno kilku Bednarz ma na liscie tylko czeka i liczy na szczescie bo bez pieniedzy na nic innego liczyc nie mozna
,
Odpowiedz cytując
Nuitari
Member

Od: 03.2009

Stary 22.07.2009, 12:41
arturtsw napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli awansujemy do kolejnej rundy w eliminacjach LM, co będzie się równało z przypływem $$ też sądze że doczekamy się kolejnych transferów. Na razie dotychczasowe nabytki zapowiadaja się obiecująco.
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.07.2009, 12:42
nie chcą dać 200 tysięcy na potrzebnego bramkarza, a my o napastniku marzymy ;-)
Odpowiedz cytując
CzłowiekBC
Banita

Stary 22.07.2009, 13:23
Jak na razie pieniądze na transfery idą z kontraktów zawodników, którzy odeszli od nas ostatnio - to wszystko tłumaczy dlaczego w sprawie np. Nurkovica czy Braza, klub targował się o każdą złotówkę. Kirm może być ostatnim transferem gotówkowym w tym okienku ale niekonicznie, do tego musi zostać spełniony podstawowy warunek - Wisła awansuje do IV eliminacji i wylosuje zespół oprócz greckiego.

Co do tego Czecha, nalezy zwrócić uwagę, że w Baniku go nie chcą, jego dotychczasowa kariera ograniczała się w zasadzie do gry w niższych ligach - czy to godny rywal dal Pawełka śmiem wątpić - ja bym poczekał z bramkarzem spokojnie a skupiłbym się na zawodnikach ofensywnych...

Trzeba pomyśleć w perspektywie o klasowym defensywnym pomocniku, nasze gwiazdy tj. Cantoro i Sobol są już podstarzałe i wiele lepiej grać już nie będą. Zresztą po sezonie wiele było głosów że Sobol osiągnął najwyższą dyspozycje w nim i już do nie nie powróci (kazus Zienia).
Ostatnio edytowane przez CzłowiekBC : 22.07.2009 o godz. 13:28.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.07.2009, 13:30
vodzu91 napisał(a):Wyświetl post
Wow. Serio? No to Amerykę odkryłeś... Nie powtarzajmy się po 100 razy bo doskonale wiemy jakie są potrzeby Wisły na dane pozycje a twój post nic nowego w temacie nie wnosi.
Myślę, że administratorzy forum powinni zająć się twoją innowacyjną, ożywczą i jakże rewolucyjną wypowiedzią
Dobrze, że sam się przyznajesz że "to tylko takie marudzenie", a Ci którzy biadulą, gderają i nic nie wnoszą powinni mieć urlop od forum... A tak na marginesie - wołabym Albiola zamiast Jopa... Zastanów się nad sobą kolego. Pozdrawiam.
twój jest za to jakże odkrywczy. nie ma to jak wejście z przytupem na forum...wiem, że młoda krew buzuje, ale trochę lodu na głowę kolego
Ostatnio edytowane przez arti : 22.07.2009 o godz. 13:33.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 22.07.2009, 13:34
do czlowiekBC
ostatnie chyba 3 sezony czy 2 mial pewne miejsce w bramce Banika.

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 22.07.2009, 13:48
Cytat:
Co do tego Czecha, nalezy zwrócić uwagę, że w Baniku go nie chcą, jego dotychczasowa kariera ograniczała się w zasadzie do gry w niższych ligach - czy to godny rywal dal Pawełka śmiem wątpić - ja bym poczekał z bramkarzem spokojnie a skupiłbym się na zawodnikach ofensywnych...
Od dobrych kilkunastu miesięcy trwa szopka pod tytułem "godny rywal dla Pawełka". Spokojnie czekać? Ileż można? To jest całkowicie nieprofesjonalne i wręcz irytujące jak Mistrz Polski nie potrafi znaleźć bramkarza. Skoro nie ma godnego konkurenta to w ogóle po co szukać i stawiać w niezręcznej sytuacji Mariusza Pawełka, który jest traktowany jakby wariant tymczasowy. Totalny nieprofesjonalizm i kolejne miesiące czekać, aż znajdzie się godny rywal dla Mariusza to parodia, która powinna zakończyć się jak najszybciej. Pierdoły piszesz panie CzłowiekBC.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
CzłowiekBC
Banita

Stary 22.07.2009, 14:03
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Od dobrych kilkunastu miesięcy trwa szopka pod tytułem "godny rywal dla Pawełka". Spokojnie czekać? Ileż można? To jest całkowicie nieprofesjonalne i wręcz irytujące jak Mistrz Polski nie potrafi znaleźć bramkarza. Skoro nie ma godnego konkurenta to w ogóle po co szukać i stawiać w niezręcznej sytuacji Mariusza Pawełka, który jest traktowany jakby wariant tymczasowy. Totalny nieprofesjonalizm i kolejne miesiące czekać, aż znajdzie się godny rywal dla Mariusza to parodia, która powinna zakończyć się jak najszybciej. Pierdoły piszesz panie CzłowiekBC.
A jaki sens sprowadzać bramkarza słabszego od Pawełka. Do 200 tys euro nie znajdziemy zawodnika lepszego od Mariusza. Swoją drogą prędzej Wisła sprzeda Pawełka niż ktoś go wcześniej wygryzie z bramki.

Po drugie jest jeszcze Cebanu, a Brożka w ataku nie ma kto zastąpić, podobnie jest na skrzydłach - nie mówiąc już o ofensywnym pomocniku na dzień dzisiejszy.

I gdzie te pierdoły Szanowny kolego?
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 22.07.2009, 14:06
A ten 22-latek z Jagi nadal w Jadze, czy już w Rosji? Bodajże nim się też interesowaliśmy : )
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 22.07.2009, 14:12
eMTe napisał(a):Wyświetl post
A ten 22-latek z Jagi nadal w Jadze, czy już w Rosji? Bodajże nim się też interesowaliśmy : )
Gikiewicz nadal gra w Jagiellonii. Natomiast Stachowiak, który broni w Odrze miał ofertę z Rosji.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.07.2009, 14:13
CzłowiekBC napisał(a):Wyświetl post
A jaki sens sprowadzać bramkarza słabszego od Pawełka. Do 200 tys euro nie znajdziemy zawodnika lepszego od Mariusza. Swoją drogą prędzej Wisła sprzeda Pawełka niż ktoś go wcześniej wygryzie z bramki.

Po drugie jest jeszcze Cebanu, a Brożka w ataku nie ma kto zastąpić, podobnie jest na skrzydłach - nie mówiąc już o ofensywnym pomocniku na dzień dzisiejszy.

I gdzie te pierdoły Szanowny kolego?
Twoje posty to sa zazwyczaj .......y..
Najpierw bombardujesz nas cudownymi informacjami ze źrodła wiadomego tylko Tobie, gdy sie okazuje ze nie zgadłes kasujesz owego posta i bredzisz dalej. Zwyczajnie zmyślasz.. dziw tylko mnie bierze jak mozna byc takim zwykłym człowiekiem bez honoru i wstydu..
Rozumiem ze chcesz byc fajny ale to forum nie potrzebuje Twoich madrosci..

w niektorych postach przeczytaj samego siebie to moze zrozumiesz o co mi chodzi.

eMTe napisał(a):Wyświetl post
Testujemy eksperymenty zza granicy, za które trzeba więcej zapłacić mając pod nosem tego Gikiewicza? Pewnie lepszy skutek by przyniosło zakontraktowanie go niż szukanie dalej. A podobno niewiele za niego chcą...
Wlasnie o to chodzi ze duzo za niego chcieli. Znajde ta wiadomosc to Ci tu ja wkleje jeszcze raz
A ten Vasek to nie koniecznie musi byc takim wynalazkiem.

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21101

500tys euro....
Powód: mam;)
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 22.07.2009 o godz. 14:21.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 22.07.2009, 14:16
Testujemy eksperymenty zza granicy, za które trzeba więcej zapłacić mając pod nosem tego Gikiewicza? Pewnie lepszy skutek by przyniosło zakontraktowanie go niż szukanie dalej. A podobno niewiele za niego chcą...
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 22.07.2009, 14:19
ale nam nie jest potrzebny kolejny młody bramkarz. Mamy już Kurto, Cebanu. Nam jest portrzebny ktoś doświadczony.
Cebanu mam nadzieje pójdzie sie ogrywac w Poloni Bytom a Kurto bedzie grał w ME.

Odpowiedz cytując
lulek12
Junior Member

Stary 22.07.2009, 14:20
Śmiem twierdzić, że zanim się kupi kolejnego bramkarza należałoby dać szansę Cebanu. Na pewno nie będzie bronił gorzej niż Pawełek, bo to byłoby trudne dla dobrze przygotowanego fizycznie i systematycznie trenującego bramkarza przyzwoitej drużyny. Poza tym zawodnika, który gra fatalnie po prostu sadza się na ławie. Pawełek do tego dorósł. Czasami to zresztą pomaga i stymuluje rozwój. Ja nie chcę nowego bramkarza, nie widzę bezwzględnej potrzeby takiego transferu. Sądzę, że Cebanu spisze sie lepiej, przecież w wielu meczach naprawdę dobrze bronił. Skoro nie chcą go sprzedać, znaczy że sztab trenerski liczy na jego rozwój. Żaden bramkarz nie rozwija się szybko, jeśli nie dostaje szansy. A forma bramkarza rodzi się przede wszystkim w jego psychice, często wystarczy tylko ta iskra, która daje mu poczucie pewności.

Z całym szacunkiem dla Brożka, którego uważam za dobrego napastnika, sądzę, że na tej pozycji przydałoby się w Wiśle coś nowego. Brożek zbyt mało biega po piłkę i nie bardzo radzi sobie z dryblingiem, jeśli nie uda mu się wyprzedzić i wykorzystać szybkości ma problem. Do tego zauważyłem jedną rzecz, która chyba rzuca się w oczy - Brożek ma okropne pretensje do swoich partnerów za nieudane zagrania, za to, że strzelali, kiedy jego zdaniem powinni mu podać, za złe podania, raczej nie zdarza się, żeby odwdzięczał się pochwałą czy przyklaskiwał strzeleckim decyzjom innych zawodników. To chamuje rozwój kolegów, przesadnie mocna pozycja Brożka i jego status gwiazdy negatywnie wpływają na grę innych zawodników, uważam że to kwestia spraw mentalnych drużyny. Moim zdaniem lepiej byłoby go sprzedać, bo w ofensywie Wisły brakuje partnerstwa, sądzę, że nawet nieco gorszy napastnik, ale ambitnie walczący o swoje miejsce i inaczej odnoszący się do partnerów mógłby dać drużynie więcej. Może się mylę, ale obserwacja zachowań, mimiki, słuchanie krzyków Brożka skłaniają mnie do takiej opinii - w żadnym razie nie jego czysto sportowe umiejętności, które jak na polski zespół są na bardzo dobrym poziomie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów