|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
tu już piszą o przesądzonej dymisji Skorży w razie porażki.Smuda miałby go zastąpic.Nic do Franza nie mam ale raczej kiepsko mu w ostatnich latach wychodziło przygotowanie drużyny do rundy wiosennej.No ale mam nadzieje że dzisiaj Wisełka wygra i temat bedzie nieaktualny.http://sport.wp.pl/kat,32282,title,P...l?ticaid=186d9
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dajcie spokój. Wymyślą coś napiszą a Wy w to ciemno wierzycie. Wyborcza i wszytko jasne. Ale i tak nieźle, bo mogli napisać stałą formułkę, jak się dowiedzieliśmy od osoby blisko związanej z Cupiałem a chcącej zachować anonimowość
. Pierdu pierdu do sufitu.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zwolnienie Skorży nawet w przypadku odpadnięcia byłoby niezrozumiałym zachowaniem Cupiała.
Trener zrobił mistrza praktycznie z niczego w tym sezonie. Fakt, mieliśmy szczęście, że główni rywali pogubili masę punktów, ale liczy się efekt końcowy. Dlatego jak odpadniemy, to raczej przez słabą ligę ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ale wiecie jaki jest Cupiał, po ewentualnej porażce ktoś poleci
ale nie bedzie zadnej porazki ![]() awansujemy do 3 rundy, Cupial sypnie groszem i bedzie dobrze liczy sie optymistyczne nastawienie ![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
jestem pewien że wisła dzis wygra, a typowy polski pesymizm jaki prezentują dziennikarze (np. w Przeglądzie Sportowym) okrutnie mnie drażni, że niby Skorża był zestresowany, a nawet zdesperowany po I meczu z Levadią. To jest dalszy ciąg, moim zdaniem, narzekania że Wisełka ma mistrza, dla niektórych do nudne
!!! Aż mnie krew zalewa. WISŁA JEST NAJLEPSZA I KROPKA!!! Skorża: 100% poparcia |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
nie 100% lecz
1906% poparcia dla pana Macieja Skorży!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To ze niestety Cupial wypieprzy Skorze jak odpadniemy z Levadia to jest na 100 %. BC i Smuda sie lubia, juz od dluzszego czasu Franz pewno ma obiecana prace w Wisle. Do tej pory Skorze bronily wyniki, wydaje mi sie, ze to dlatego Smuda teraz jest bezrobotny, tzn obawaim sie, ze Skorza wyleci rowniez, jezeli nie awansujemy do LM.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Mysle ze Cupial juz sie nauczyl i nie podejmuje pochopnych decyzji bo juz dawno Skorzy by nie bylo po przegranych meczach ze Slaskiem i Ruchem w jesieni. Skorza nie dostal praktycznie zadnych wzmocnien przed eliminacjami( bo zalozenie RN ze i bez wzmocnien sobie poradzimy z Levadia bylo bledne) ba kadra zostala uszczuplona po odejsciu Zienczuka, Baszcza, jak i kontuzje. Wiec z czym do ludzi, co innego jak by Skorza dostal kilku klasowych zawodnikow i zawali to wtedy mozna powiedziec ze straci posade. Gazety niech sobie pisza co chca, juz nie jednokrotnie pisachy ze Skorza leci i jakos sie przeliczyly, pisaly o upadku Krakowskiego imperium i co przeliczylu sie , Cupial mial odejsc z Wisly i jakos nie odeszedl. Jak to mowi moj kumpel olac ich cieplym moczem ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wyrzucenie takiego trenera jak Skorza byłoby totalnym głupstwem. Przez 2 lata zrobił swietna prace i teraz przy pierwszym niepowodzeniu Go wywalic?! A trzeba wziac poprawke na obecne nasze siły. Nie mamy nawet 4 obroncow (no juz teraz doszedł Głowa), nie mielismy 4 obroncow na mecz w Sosnowcu z Levadia!! I jak ten chłopina ma pracowac. Chwała mu za to ze sam nie odchodzi i chce ten wozek ciagnac pomimo przeciwnosci losu. Chociaz teraz nasza RN zdaje sie ze przejzała na oczy i robi wreszcie jakies transfery. W sumie kupno Alvareza to dopieor pierwsze wzmocnienie bo Jop (mimo ze to srodkowy obronca) i Kirm to raczej uzupełninia po Baszczu i Zieniu, no a Garguła wiadomo jak wyłaczony z gry na jakies kilka miesiecy to w umie tak jakby go nie było. Wiec mozna powiedziec ze dopiero po kupnie Alvareza Pan Maciek dostał wzmocnienie do składu!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
[quote=Jaroo1;765758] Kirm to raczej uzupełninia po Baszczu i Zieniu, Kirm uzupełnieniem? Chyba myślimy o innych zawodnikach. Najlepszy na boisku z Levadią. Robi dużo lepsze wrażenie od Źieńczuka. Szybkość, drybling i umiejętność gry obiema nogami, wszystko na wyższym poziomie niż Marek. Zieńczuk tylko lewa noga, prawą zazwyczaj wchodził do tramwaju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie w tym sensie pisałem
Uzupełnienie w takim sensie ze ubyło nam piłkarza z podstawowej jedenastki wiec kupno Kirma to "zapchanie" luki po ubytku Marka. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W takim razie kajam się
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nikogo na krajowym rynku nie znajdziemy lepszego od Skorży. Nawet nie chcę myśleć by zastąpił go Smuda, który w ostatnich latach jest bez żadnego znaczącego sukcesu - jest co raz słabszy.
Moim zdaniem zmiany na Smudę nie wybaczyliby Cupiałowi kibice - jak już zmieniać to na lepsze to samo dotyczy Bednarza i Wilczka. W moim przekonaniu tylko opcja zagraniczna powinna nas interesować w kazdym przypadku. Mam nadzieję jednak że Skorża sobie dziś poradzi!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie mozna tez wykluczac, ze w przypadku odpadniecia z Levadia, Skorza jako czlowiek honorowy sam poda sie do dymisji, a co z takim fantem zrobilaby "gora", jak podejrzewam byloby kwestia minut, najdalej godzin od momentu zaistnienia sytuacji. Mam jednak ogromna nadzieje, ze 2:1 dla Wisly w Tallinie, rozwieje wszelkie watpliwosci !
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 22.07.2009 o godz. 14:03.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Człowieku przestań pier...ić ,bo się nie dobrze robi.....
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Zawsze tylko może się zdarzyć, że Pawełek puści kolejne szmaty. Poleci za to trener. Niestety mecze, w których bramkarz jest wyraźnie pozytywną postacią w kadencji Pawełka się prawie nie zdarzają. Nawet Angelo Huges, którego tak krytykowano miewał kapitalne meze, w których drużyna mu wiele zawdzięczała. My musimy się bać każdego strzału na naszą bramkę. W kontekście takiego bramkarza Skorża jest rzeczywiście cudotwórcą. Musi jednak ustawiać drużynę mniej ofensywnie, aby Pawełek miał jak najmnije szans wykazania się. Niech Bednarz kupi w końcu dobrego bramkarza, a taktyka Wisły w ciągu kilku spotkań stanie się bardziej ofensywna. Obecnie determinuje ją strach o grę bramkarza.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kadra może nie jest najsłabsza, ale z pewnością najwęższa. W praktyce może się to okazać jeszcze gorsze niż jakość typowo piłkarska.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Dla tego ja bym się nie zdziwił gdyby gazetowy scenariusz się sprawdził. No ale sami gracze i trener napytali sobie tej biedy - skład na te mecze na pewno jest porażką, tyle że na Levadie to on powinien wystarczyć - szczególnie że 1 mecz zawalili najbardziej Ci co grają ze sobą już kawał czasu.Stracić gola najlepszym się zdarza ale nie strzelić przez 92 i pół minuty , to już obciąża tylko i wyłącznie konto pomocników i napastnika. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jak slonce to zle bo goraca i musi kwiatki podlewac a woda kosztuje, jak leje to zle bo nawozil i znowu mu wypuka i wogole to czemu juz nie ma zimy bo by na nartach pojezdzil. Jak jest zima to sniegu za wiele i tak co dziennie. Na co kolwiek zeby ponazekac A i tak sobie dzisiaj poradzimy bo chlopaki juz w gorszych opalach byli i wychodzili a Skorza pokazywal ze sie zna na swoim fachu.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 22.07.2009 o godz. 14:13.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Także nie wierzcie we wszystko co piszą gazety, bo skończycie jak Ci co do dziś myślą, że "Michael Jackson się wybielił bo miał taki kaprys" ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Skorza zna sie na swoim fachu to raz a dwa ze jest tez dobrym psychologiem. Potrafi dotrzec do zawodnika ,a dzis mam nadzieje ze i do zespołu ,tak zeby dzis poprostu awansowac. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Impulsywnego na pewno,zreszta, tu zgodzimy się na bank - Dziś ma być tak by po 20tej, problemem był kolejny przeciwnik a nie to czy Skorża zostaje czy nie.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Szczerze mowiac, spodziewalem sie honorowej dysmisji Skorzy zaraz po meczu.
Teraz natomiast spodziewam sie decyzji o pozegnaniu trenera ze strony Cupiala i jesli takowa decyzja niebawem nastapi, to osobiscie przyjme ja ze zrozumieniem oraz pokora. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
no jasne, wina skorzy ze na 18 strzalow nie potrafili wepchnać pilki do siatki
![]()
TYLKO WISŁA
|