The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2009, 08:21
tu już piszą o przesądzonej dymisji Skorży w razie porażki.Smuda miałby go zastąpic.Nic do Franza nie mam ale raczej kiepsko mu w ostatnich latach wychodziło przygotowanie drużyny do rundy wiosennej.No ale mam nadzieje że dzisiaj Wisełka wygra i temat bedzie nieaktualny.http://sport.wp.pl/kat,32282,title,P...l?ticaid=186d9
WILDLIFE
Member

Od: 03.2008

Stary 22.07.2009, 08:48
kangurekm napisał(a):Wyświetl post
Zaczynając rewanż ustawieniem 4-5-1 od razu wbijamy gwóźdź w swoją trumnę - Wisła całe spotkanie musi rozgrywać systemem 4-4-2 a potem gdzieś w 60 minucie (jeśli sytuacja będzie tego wymagała) przejść na 4-3-3 z Małym lub Andrażem w ataku obok Brozia i Pepe. Innej rady nie ma - w trójkę rozciagną linię obrony , która bedzie skupiona na Pawle , w ten sposób zyska on wiecej miejsca i luzu
Wg mnie wisełka powinna grać systemem 3-5-2 w drugiej połowie, pepe powędruje na lewą pomoc w miejsce Kirma a Kirm jako 3 napastnik, co o tym sądzicie? Nie wiem czy Diaza zostawić na obronie czy wpuścić na pomoc, bo jak wiadomo tracił trochę piłek i zresztą defensywa jest dla niego słabą stroną.
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 22.07.2009, 08:51
AYALA napisał(a):Wyświetl post
tu już piszą o przesądzonej dymisji Skorży w razie porażki.Smuda miałby go zastąpic.Nic do Franza nie mam ale raczej kiepsko mu w ostatnich latach wychodziło przygotowanie drużyny do rundy wiosennej.No ale mam nadzieje że dzisiaj Wisełka wygra i temat bedzie nieaktualny.http://sport.wp.pl/kat,32282,title,P...l?ticaid=186d9
O żadnej dymisji nie może być mowy, bo Wisła dzisiaj wygrywa mecz w Tallinie i pan Skorża przygotowuje drużynę do III rundy el. LM.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

WILDLIFE
Member

Stary 22.07.2009, 08:58
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
O żadnej dymisji nie może być mowy, bo Wisła dzisiaj wygrywa mecz w Tallinie i pan Skorża przygotowuje drużynę do III rundy el. LM.
Masz rację, wg mnie Skorża jest najlepszym trenerem młodego pokolenia, to co on zrobił w Wiśle dużo zawdzięczamy, a to co robi zarząd to już kpina, może muszą oszczędzać, ale za dwa lata to już nie ma mowy o oszczędzaniu, kiedy będziemy mieli stadion i wiernych kibiców, tak jak w Dortmundzie, gdzie wszyscy przychodzą na mecze. Największym niewątpliwym sukcesem jest to że Wisła jako jedyny klub w Europie pokonał Barcelonę w LM, powinniśmy być z tego dumni, mając taką kadrę, którą stworzył zarząd to nic nie osiągniemy. Dużo zawdzięczamy Skorży, zresztą gdyby nie on, to na pewno nie bylibyśmy mistrzami, a z drugiej strony każdy ma prawo do popełniania błędów, co najważniejsze jeśli przyznaje się otwarcie do błędu to uważam że jest wystarczająco usprawiedliwione.
pozdrawiam
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.07.2009, 09:11
Dajcie spokój. Wymyślą coś napiszą a Wy w to ciemno wierzycie. Wyborcza i wszytko jasne. Ale i tak nieźle, bo mogli napisać stałą formułkę, jak się dowiedzieliśmy od osoby blisko związanej z Cupiałem a chcącej zachować anonimowość. Pierdu pierdu do sufitu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.07.2009, 10:23
Zwolnienie Skorży nawet w przypadku odpadnięcia byłoby niezrozumiałym zachowaniem Cupiała.
Trener zrobił mistrza praktycznie z niczego w tym sezonie. Fakt, mieliśmy szczęście, że główni rywali pogubili masę punktów, ale liczy się efekt końcowy.
Dlatego jak odpadniemy, to raczej przez słabą ligę
..
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.07.2009, 10:26
ale wiecie jaki jest Cupiał, po ewentualnej porażce ktoś poleci
ale nie bedzie zadnej porazki
awansujemy do 3 rundy, Cupial sypnie groszem i bedzie dobrze
liczy sie optymistyczne nastawienie

stomcio1
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 22.07.2009, 10:43
jestem pewien że wisła dzis wygra, a typowy polski pesymizm jaki prezentują dziennikarze (np. w Przeglądzie Sportowym) okrutnie mnie drażni, że niby Skorża był zestresowany, a nawet zdesperowany po I meczu z Levadią. To jest dalszy ciąg, moim zdaniem, narzekania że Wisełka ma mistrza, dla niektórych do nudne!!! Aż mnie krew zalewa. WISŁA JEST NAJLEPSZA I KROPKA!!! Skorża: 100% poparcia
WILDLIFE
Member

Stary 22.07.2009, 10:47
nie 100% lecz

1906% poparcia dla pana Macieja Skorży!!!
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2009, 11:12
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
To niech poleci Rada Nadzorcza jeśli już ktoś ma polecieć...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bekas
Senior Member

Stary 22.07.2009, 11:36
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
To ze niestety Cupial wypieprzy Skorze jak odpadniemy z Levadia to jest na 100 %. BC i Smuda sie lubia, juz od dluzszego czasu Franz pewno ma obiecana prace w Wisle. Do tej pory Skorze bronily wyniki, wydaje mi sie, ze to dlatego Smuda teraz jest bezrobotny, tzn obawaim sie, ze Skorza wyleci rowniez, jezeli nie awansujemy do LM.
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.07.2009, 11:48
Bekas napisał(a):Wyświetl post
To ze niestety Cupial wypieprzy Skorze jak odpadniemy z Levadia to jest na 100 %. BC i Smuda sie lubia, juz od dluzszego czasu Franz pewno ma obiecana prace w Wisle. Do tej pory Skorze bronily wyniki, wydaje mi sie, ze to dlatego Smuda teraz jest bezrobotny, tzn obawaim sie, ze Skorza wyleci rowniez, jezeli nie awansujemy do LM.
I przyjdzie Smuda na koniec skonczy na podium albi i nie i wyleci. Na tym sie skonczy jego przygoda w Wisle juz byl trenerem wystarczy.Zycie pokazalo ze zatrudnianie po raz drugi tego samego trenera nie daje gwarancj sukcesu.
Mysle ze Cupial juz sie nauczyl i nie podejmuje pochopnych decyzji bo juz dawno Skorzy by nie bylo po przegranych meczach ze Slaskiem i Ruchem w jesieni.

Skorza nie dostal praktycznie zadnych wzmocnien przed eliminacjami( bo zalozenie RN ze i bez wzmocnien sobie poradzimy z Levadia bylo bledne) ba kadra zostala uszczuplona po odejsciu Zienczuka, Baszcza, jak i kontuzje. Wiec z czym do ludzi, co innego jak by Skorza dostal kilku klasowych zawodnikow i zawali to wtedy mozna powiedziec ze straci posade.

Gazety niech sobie pisza co chca, juz nie jednokrotnie pisachy ze Skorza leci i jakos sie przeliczyly, pisaly o upadku Krakowskiego imperium i co przeliczylu sie , Cupial mial odejsc z Wisly i jakos nie odeszedl.

Jak to mowi moj kumpel olac ich cieplym moczem
,
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.07.2009, 11:55
Wyrzucenie takiego trenera jak Skorza byłoby totalnym głupstwem. Przez 2 lata zrobił swietna prace i teraz przy pierwszym niepowodzeniu Go wywalic?! A trzeba wziac poprawke na obecne nasze siły. Nie mamy nawet 4 obroncow (no juz teraz doszedł Głowa), nie mielismy 4 obroncow na mecz w Sosnowcu z Levadia!! I jak ten chłopina ma pracowac. Chwała mu za to ze sam nie odchodzi i chce ten wozek ciagnac pomimo przeciwnosci losu. Chociaz teraz nasza RN zdaje sie ze przejzała na oczy i robi wreszcie jakies transfery. W sumie kupno Alvareza to dopieor pierwsze wzmocnienie bo Jop (mimo ze to srodkowy obronca) i Kirm to raczej uzupełninia po Baszczu i Zieniu, no a Garguła wiadomo jak wyłaczony z gry na jakies kilka miesiecy to w umie tak jakby go nie było. Wiec mozna powiedziec ze dopiero po kupnie Alvareza Pan Maciek dostał wzmocnienie do składu!
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.07.2009, 12:27
[quote=Jaroo1;765758] Kirm to raczej uzupełninia po Baszczu i Zieniu, Kirm uzupełnieniem? Chyba myślimy o innych zawodnikach. Najlepszy na boisku z Levadią. Robi dużo lepsze wrażenie od Źieńczuka. Szybkość, drybling i umiejętność gry obiema nogami, wszystko na wyższym poziomie niż Marek. Zieńczuk tylko lewa noga, prawą zazwyczaj wchodził do tramwaju.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.07.2009, 12:32
Nie w tym sensie pisałem Uzupełnienie w takim sensie ze ubyło nam piłkarza z podstawowej jedenastki wiec kupno Kirma to "zapchanie" luki po ubytku Marka.
Galonek
Senior Member

Stary 22.07.2009, 13:15
W takim razie kajam się
CzłowiekBC
Banita

Od: 07.2009

Stary 22.07.2009, 13:27
Nikogo na krajowym rynku nie znajdziemy lepszego od Skorży. Nawet nie chcę myśleć by zastąpił go Smuda, który w ostatnich latach jest bez żadnego znaczącego sukcesu - jest co raz słabszy.

Moim zdaniem zmiany na Smudę nie wybaczyliby Cupiałowi kibice - jak już zmieniać to na lepsze to samo dotyczy Bednarza i Wilczka.

W moim przekonaniu tylko opcja zagraniczna powinna nas interesować w kazdym przypadku.

Mam nadzieję jednak że Skorża sobie dziś poradzi!!!
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.07.2009, 13:52
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Dajcie spokój. Wymyślą coś napiszą a Wy w to ciemno wierzycie. Wyborcza i wszytko jasne. Ale i tak nieźle, bo mogli napisać stałą formułkę, jak się dowiedzieliśmy od osoby blisko związanej z Cupiałem a chcącej zachować anonimowość. Pierdu pierdu do sufitu.
No ja nie wiem, czy to do konca tylko takie pierdu pierdu. Niemal zawsze w przypadku wpadki w pucharach, Bogus wywalal trenerow. I zeby nie bylo, ze staje w obronie wiarygodnosci oraz rzetelnosci wyborczej i innych, tylko takie po prostu sa fakty. Tak bylo z Kasperczakiem po Tbilisi, z Engelem po Vitorii, czy z Petrescu po pierwszym meczu z Iraklisem. Mozna jedynie niesmialo domniemywac, ze cos sie od tamtej pory zmienilo, ze Skorza ma u Bossa silniejsza pozycje, ale fakt ze za Cupiala Wisla jeszcze nigdy nie odpadla z pucharow po pierwszym dwumeczu, wg mnie nie pozwala przejsc obok tych wszystkich prasowych spekulacji zupelnie obojetnie.

Nie mozna tez wykluczac, ze w przypadku odpadniecia z Levadia, Skorza jako czlowiek honorowy sam poda sie do dymisji, a co z takim fantem zrobilaby "gora", jak podejrzewam byloby kwestia minut, najdalej godzin od momentu zaistnienia sytuacji.

Mam jednak ogromna nadzieje, ze 2:1 dla Wisly w Tallinie, rozwieje wszelkie watpliwosci !
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 22.07.2009 o godz. 14:03.
CzłowiekBC
Banita

Stary 22.07.2009, 13:58
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
No ja nie wiem, czy to do konca tylko takie pierdu pierdu. Niemal zawsze w przypadku wpadki w pucharach, Bogus wywalal trenerow. I zeby nie bylo, ze staje w obronie wiarygodnosci oraz rzetelnosci wyborczej i innych, tylko takie po prostu sa fakty. Tak bylo z Kasperczakiem po Tbilisi, z Engelem po Vitorii, czy z Petrescu po pierwszym meczu z Iraklisem. Mozna jedynie niesmialo domniemywac, ze cos sie od tamtej pory zmienilo, ze Skorza ma u Bossa silniejsza pozycje, ale fakt ze za Cupiala Wisla jeszcze nigdy nie odpadla z pucharow po pierwszym dwumeczu, wg mnie nie pozwala przejsc obok tych wszystkich prasowych spekulacji zupelnie obojetnie.

Mam jednak ogromna nadzieje, ze 2:1 dla Wisly w Tallinie, rozwieje wszelkie watpliwosci !
Nigdy wcześnie Wisla nie miała tak słabego składu przed spotkaniami pucharowymi jak teraz i to jest faktem.
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.07.2009, 14:00
CzłowiekBC napisał(a):Wyświetl post
Nigdy wcześnie Wisla nie miała tak słabego składu przed spotkaniami pucharowymi jak teraz i to jest faktem.
Człowieku przestań pier...ić ,bo się nie dobrze robi.....
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
CzłowiekBC
Banita

Stary 22.07.2009, 14:06
kristos napisał(a):Wyświetl post
Człowieku przestań pier...ić ,bo się nie dobrze robi.....
A mi się niedobrze robi jak widzę Ciebie na forum, nie mającego nic konkretnego do powiedzenia poza przypierd....aleniem się do innych!!!
lulek12
Junior Member

Zawsze tylko może się zdarzyć, że Pawełek puści kolejne szmaty. Poleci za to trener. Niestety mecze, w których bramkarz jest wyraźnie pozytywną postacią w kadencji Pawełka się prawie nie zdarzają. Nawet Angelo Huges, którego tak krytykowano miewał kapitalne meze, w których drużyna mu wiele zawdzięczała. My musimy się bać każdego strzału na naszą bramkę. W kontekście takiego bramkarza Skorża jest rzeczywiście cudotwórcą. Musi jednak ustawiać drużynę mniej ofensywnie, aby Pawełek miał jak najmnije szans wykazania się. Niech Bednarz kupi w końcu dobrego bramkarza, a taktyka Wisły w ciągu kilku spotkań stanie się bardziej ofensywna. Obecnie determinuje ją strach o grę bramkarza.
Galonek
Senior Member

Kadra może nie jest najsłabsza, ale z pewnością najwęższa. W praktyce może się to okazać jeszcze gorsze niż jakość typowo piłkarska.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.07.2009, 14:09

No właśnie, szczególnie że myślę że Skorza nie ma jakiś wielkich notowań u Cupiała ,m.in przez to a właściwie to tylko przez to, że drużyna nie gra zbyt widowiskowo.Stąd też u Cupiała nadal dobre notowania ma Smuda.
Dla tego ja bym się nie zdziwił gdyby gazetowy scenariusz się sprawdził.
No ale sami gracze i trener napytali sobie tej biedy - skład na te mecze na pewno jest porażką, tyle że na Levadie to on powinien wystarczyć - szczególnie że 1 mecz zawalili najbardziej Ci co grają ze sobą już kawał czasu.Stracić gola najlepszym się zdarza ale nie strzelić przez 92 i pół minuty , to już obciąża tylko i wyłącznie konto pomocników i napastnika.
94 - Allah Akbar!!
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.07.2009, 14:10
CzłowiekBC napisał(a):Wyświetl post
Czy Ty czlowieku co kolwiek widzisz w pozytywnym swietle. Czy caly dzien chodzisz i tylko marudzisz jak moj sasiad?
Jak slonce to zle bo goraca i musi kwiatki podlewac a woda kosztuje, jak leje to zle bo nawozil i znowu mu wypuka i wogole to czemu juz nie ma zimy bo by na nartach pojezdzil. Jak jest zima to sniegu za wiele i tak co dziennie.
Na co kolwiek zeby ponazekac

A i tak sobie dzisiaj poradzimy bo chlopaki juz w gorszych opalach byli i wychodzili a Skorza pokazywal ze sie zna na swoim fachu.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 22.07.2009 o godz. 14:13.
,
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.07.2009, 15:33
1q2 napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, szczególnie że myślę że Skorza nie ma jakiś wielkich notowań u Cupiała ,m.in przez to a właściwie to tylko przez to, że drużyna nie gra zbyt widowiskowo.Stąd też u Cupiała nadal dobre notowania ma Smuda.
Dla tego ja bym się nie zdziwił gdyby gazetowy scenariusz się sprawdził.
No ale sami gracze i trener napytali sobie tej biedy - skład na te mecze na pewno jest porażką, tyle że na Levadie to on powinien wystarczyć - szczególnie że 1 mecz zawalili najbardziej Ci co grają ze sobą już kawał czasu.Stracić gola najlepszym się zdarza ale nie strzelić przez 92 i pół minuty , to już obciąża tylko i wyłącznie konto pomocników i napastnika.
Za kogo wy uważacie Bogusława Cupiała? za człowieka niespełna rozumu? Przecież to tylko dzięki talentowi trenerskiemu Skorży mogliśmy się cieszyć z dwóch mistrzostw Wisły z rzędu. Cupiał nie jest w ciemie bity i na pewno potrafi to dostrzec, a także to, że skład mamy jaki mamy i nie da się więcej z niego wycisnąć.

Także nie wierzcie we wszystko co piszą gazety, bo skończycie jak Ci co do dziś myślą, że "Michael Jackson się wybielił bo miał taki kaprys" ;-)
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.07.2009, 16:04
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
A i tak sobie dzisiaj poradzimy bo chlopaki juz w gorszych opalach byli i wychodzili a Skorza pokazywal ze sie zna na swoim fachu.

Skorza zna sie na swoim fachu to raz a dwa ze jest tez dobrym psychologiem.

Potrafi dotrzec do zawodnika ,a dzis mam nadzieje ze i do zespołu ,tak zeby dzis poprostu awansowac.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.07.2009, 16:10
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Za kogo wy uważacie Bogusława Cupiała? za człowieka niespełna rozumu?
Impulsywnego na pewno,zreszta, tu zgodzimy się na bank - Dziś ma być tak by po 20tej, problemem był kolejny przeciwnik a nie to czy Skorża zostaje czy nie.
94 - Allah Akbar!!
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.07.2009, 20:15
Szczerze mowiac, spodziewalem sie honorowej dysmisji Skorzy zaraz po meczu.
Teraz natomiast spodziewam sie decyzji o pozegnaniu trenera ze strony Cupiala i jesli takowa decyzja niebawem nastapi, to osobiscie przyjme ja ze zrozumieniem oraz pokora.
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 22.07.2009, 20:24
Szczerze mowiac, spodziewalem sie honorowej dysmisji Skorzy zaraz po meczu.
Teraz natomiast spodziewam sie decyzji o pozegnaniu trenera ze strony Cupiala i jesli takowa decyzja niebawem nastapi, to osobiscie przyjme ja ze zrozumieniem oraz pokora.
no jasne, wina skorzy ze na 18 strzalow nie potrafili wepchnać pilki do siatki
TYLKO WISŁA

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów