The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Nuitari
Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2009, 20:34
Evil_ napisał(a):Wyświetl post
Łobo przychodził do Wisły jako gwiazda, Lech i Legia patrzyły z zazdrości na nas - i zaczęło się nieźle. Potem problemy w reprezentacji, kontuzje, słaba forma doprowadziła go do obecnego stanu. Jednak nadal wierzę, że uda mu się odbudować formę!
Dobrze, że w Polsce są takie dobre kluby w których zawodnikom daję się całe lata na odbudowanie formy. Na zachodzie po kilka nieudanych występach = ławka rezerwowych, zaś jak dalej nie widać poprawy = trybuny. Zawsze klub ma w zanadrzu wartościowego zmiennika, który aż się nie może doczekać aby wskoczyć do składu.
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.07.2009, 20:39
jakie jest oficjalne stanowisko klubu co do transferów ?
tzn. na jakie pozycje szukamy jeszcze zawodników.
Odpowiedz cytując
marcinugorek
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.07.2009, 20:45
MaG* napisał(a):Wyświetl post
jakie jest oficjalne stanowisko klubu co do transferów ?
tzn. na jakie pozycje szukamy jeszcze zawodników.
no widząc po żmudnych rozmowach i szukaniu nie wiadomo kogo za małe pieniądze Bramkarza napewno no i jakiegos Napastinika jeszcze
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.07.2009, 20:47
Ten testowany bramkarz jest blisko Wisły, ale nadal obowiązuje go kontrakt z klubem - a Wisła niechętnie chce za niego zapłacić 200 tysięcy ...
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 21.07.2009, 20:47
Ja się boję związku z Alvarezem tylko jednego - po roku jeśli się sprawdzi to może bez problemu czmychnąć do innego klubu, a my na to nie będziemy mieli wpływu - dlatego kontrakt trzeba będzie negocjować już w styczniu.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 21.07.2009, 20:51
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/felietony/ko...ialowi,1342042
kolejny tekst Kołtonia na temat Wisły.

chyba czyta nasze forum
Gdzieś tam słyszę, że to nie Bednarz, a Rada Nadzorcza kształtuje politykę transferową. Śmiać mi się chce na taką argumentację.
to chyba źle czyta, RN jest od "ostatniej decyzji" poza tym Wisła to nie Real, tam jest tylko kwestia kasy w dodoatku dotyczy zawodników o których się mówi, Wisła musi szukać i szukać, a tego tak od razu nie da się załatwić
Kirm czy dzisiaj pozyskany Urugwajczyk byli obserwowani od pół roku, niestety tak to jest jak się nie ma i pieniedzy i całej tej infrastruktóry okołoklubowej, nie żebym usprawiedliwaił Bednarza ale taka jest rzeczywistość polskiej ligi

poza tym jakby nie było 2 mistrzostwa są
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 21.07.2009 o godz. 20:54.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.07.2009, 20:59
Evil_ napisał(a):Wyświetl post
Łobo przychodził do Wisły jako gwiazda, Lech i Legia patrzyły z zazdrości na nas - i zaczęło się nieźle. Potem problemy w reprezentacji, kontuzje, słaba forma doprowadziła go do obecnego stanu. Jednak nadal wierzę, że uda mu się odbudować formę!
A ja wierzę w Pawelka, że odzyska formę jaką prezentował w Odrze Wodzisław . Ten dowcip z Legią i Lechem patrzącym na nas z zazdrością Ci się udał - zwłaszcza, że Łobo w przeciętnym Zagłębiu musiał uznać wyższość Pawłowskiego.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.07.2009, 21:08
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Ja się boję związku z Alvarezem tylko jednego - po roku jeśli się sprawdzi to może bez problemu czmychnąć do innego klubu, a my na to nie będziemy mieli wpływu - dlatego kontrakt trzeba będzie negocjować już w styczniu.

Mysle ze do tego czasu bedziemy juz wiedziec czy nam bedzie potrzebny. W styczniu mozemy z nim podpisac kontrakt a naszym zawodnikiem zostanie w lipcu oczywiscie jezeli sie dogadamy a z tym wiadomo bywa roznie.

Narazie poczekajmy do Jego pierwszego meczu w barwach Wisly
,
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.07.2009, 22:54
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Tak się raczej nie stanie. Na 99% Wisła podpisała z Regginą umowę wypożyczenia z opcją pierwokupu za okresloną w umowie cenę. Czyli nasz klub przelewa na konto Regginy np. 500 000 euro i piłkarz jest nasz. Inaczej być nie moze...

A co do wcześniejszej dyskusji o Jirsaku i Łobodzińskim, to obaj mają ogromny potencjał. Jednak jak dotąd Łobodziński nie może się w Wiśle odnaleźć, co niestety odczuwamy na boisku, a Jirsak, jak dla mnie, gra na nieodpowiedniej pozycji. Obaj Panowie potezebują kilku dobrych meczów pod rząd, które ich podbudują i później będzie już z górki, niestety nie wiadomo, kiedy (lub lepiej czy) te mecze w końcu nastąpią. Konkurencja w Wiśle jest coraz większa i nie wiadomo, jak dużo szans obaj piłkarze będą dostawać w zbliżającym się sezonie.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 21.07.2009, 22:59
Pastor777 napisał(a):Wyświetl post
Tak się raczej nie stanie. Na 99% Wisła podpisała z Regginą umowę wypożyczenia z opcją pierwokupu za okresloną w umowie cenę. Czyli nasz klub przelewa na konto Regginy np. 500 000 euro i piłkarz jest nasz. Inaczej być nie moze...

A co do wcześniejszej dyskusji o Jirsaku i Łobodzińskim, to obaj mają ogromny potencjał. Jednak jak dotąd Łobodziński nie może się w Wiśle odnaleźć, co niestety odczuwamy na boisku, a Jirsak, jak dla mnie, gra na nieodpowiedniej pozycji. Obaj Panowie potezebują kilku dobrych meczów pod rząd, które ich podbudują i później będzie już z górki, niestety nie wiadomo, kiedy (lub lepiej czy) te mecze w końcu nastąpią. Konkurencja w Wiśle jest coraz większa i nie wiadomo, jak dużo szans obaj piłkarze będą dostawać w zbliżającym się sezonie.
Nie ma opcji pierwokupu bo za rok kończy mu się kontrakt!!! Jedyna opcja to podpisać w styczniu umowę od lipca...
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.07.2009, 23:00
Pastor777 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma żadnej klauzuli. I być nie może, bo Wisła wypożyczyła go na rok, a tyle właśnie zostało Alvarezowi do końca umowy z Regginą. A zatem dokładnie z datą zakończenia wypożyczenia będzie wolnym zawodnikiem (chyba że za pół roku ktoś podpisze z nim kontrakt )
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.07.2009, 23:10
To nawet lepiej W takim razie, zapewne zastrzegli to sobie w indywidualnej umowie z zawodnikiem. Trudno tu szukać przykładów podobnych rozwiązań, ale każdy klub podpisuje dwie umowy - z klubem, z którego piłkarz jest wypożyczany i z zawodnikiem. W każdym razie bez pańki. Jestem pewien, że Wisła jakoś zabezpieczyła się na taką ewentualność
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.07.2009, 23:11
Skoro zawodnikowi za rok kończy się kontrakt to jaka jest różnica między kupieniem go, a wypożyczeniem? Reggina nie będzie dokładać się do jego kontraktu, więc o co innego może chodzić?
Może jest jakaś opcja, by oddać go makaronom przed czasem, jeśli się nie sprawdzi? Tylko zgaduję.

vodzu91,
Pytam w tym poście o subtelne różnice pomiędzy transferem i wypożyczeniem w przypadku zawodników, którym kończą się kontrakty. Sądzę, że to może mieć istotny wpływ na ocenę transferu Alvareza. Wymieniłem jedną z możliwych różnic i podkreśliłem, że zgaduję, bo nie chciałem by moje gdybanie bezmyślnie powielono. By ktoś potem napisał, że z Alvareza można wcześniej zrezygnować, bo "gdzieś tak przeczytał". Teraz wszystko jasne?
Powód: vodzu mnie pojechał
Ostatnio edytowane przez jova : 22.07.2009 o godz. 00:48.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.07.2009, 23:21
ja nie uważam ze Kasprzik jest lepszy od Pawełka.
Kasprzik musi teraz udowodnic ze jest dobrym, ligowym bramkarzem.
Kasprzik też nie przeskoczy pelnego pulapu. Ja tam wole teraz doswiadczonego bramkarza. Mlodych mamy Cebanu i Kurto. Cebanu na wypozyczenie, a Kurto niech gra w ME.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.07.2009, 23:27
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Kasprzik też nie przeskoczy pelnego pulapu.
A skąd Ty to niby wiesz?Oświeciło Cie nad ranem?Czy może popatrzyłeś w pełnie księżyca?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.07.2009, 23:31
Poprostu dla mnie jest sredniakiem. Takim ligowy bramkarzem.

Odpowiedz cytując
vodzu91
Member

Od: 07.2009

Stary 21.07.2009, 23:43
Przestańmy się zadręczać tym co nas za przeproszeniem g**** obchodzi.

Szanujmy się trochę. Pomyślcie, że to forum czytają kibice innych klubów i mają niezły ubaw gdy np. jova jak to sam foremnie precyzuje: "Tylko zgaduje".

Nie jesteśmy tutaj od miarkowania czy wyczuwania. Kolega jova niech lepiej napisze coś sensowanego, racjonalnego, dorzecznego... poprostu na swoje możliwości coś w miarę mądrego, a nie kojarzy sobie o cóż to tej Regginie może chodzić.

adrianekkk- pewnie! Kaspirzik może i wygryzłby Pawełka ze składu, a następnie puścił babola i znowu zaczełaby się nagonka, że 300 tys. euro w błoto. Zasadniczo zawsze sam mogłeś dać tyle kasy i zasponsorować i dofinansować Nasz Klub.

Nie twierdzę, że to co sie dzieję w Wiśle z bramkarzami nie jest kuriozalne, niespotykane czy egzotyczne bo de facto takie jest. Jednak proszę Was- trochę szacunku dla samych siebie bo wychodzimy na lamenciarzy, którzy tylko psioczą, utyskują, gderają i zrzędzą na co drugą decyzje klubu...

Trochę zaufania. Bo może i nie wyglada to czasami dobrze ale ludzie odpowiedzialni za transfery wiedzą co robią i naprawdę irytują mnie płacze 12-15 letnich dzieciaków, którzy o prowadzeniu jakiejkolwiek działaloności większej niż zarządzanie swoim kieszonkowym nie mają pojecia, a mimo to zagłębiają się w machine spółki akcyjnej o której mają wiedzę poprostu godną pożałowania.

Liczę na sporą krytykę ze strony... jakby Was nazwać? Lotnych? Rozgarniętych inaczej? Może po prostu otrzaskanych i dogłębnie obeznanych w sytuacji Wisły...?

Pozdrawiam tych, którzy zrozumieli ironie tego tekstu i myślą normalnie bo to jest istotne, kluczowe i piorytetowe- najważniejsze... Nie wymagam tu od nikogo przecież znajomości niewiadomo jakich zagadnień, terminów i faktów, o których ja równierz sam nie mam pojęcia. Ale proszę o źdźbło szacunku do siebie, Klubu i innch kibiców utorzsamiających się w Wisłą... Nie róbmy z siebie pośmiewiska i nie zachowujmy się jak 10 latki, których niestety pewnie spora część jest na forum...
"Nie płacz, że coś się skończyło, tylko
uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło"

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.07.2009, 23:53
32 posty o numerach na koszulkach i inne bajania !
Poczytać nawet nie idzie, następne jednozdaniowce składające się z czterech słów typu:
Popieram ..... w 100% będą powodem do urlopu.
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
Saja
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 22.07.2009, 00:44
crate digger napisał(a):Wyświetl post

P.S. sorry za mój wywód ale dziś miałem cieżki dzień a poza tym oglądałem już wieczorne newsy... nie mam już siły protestować przeciwko tabloidyzacji dziennikarstwa (co w rezultacie daje tabloidyzację społeczeństwa co dobija mnie bardziej) mimo to zachowuje spokój
Społeczeństwo nie jest tabloidozowane przez dziennikarzy bo ono zostało już ztabloidozowane dawno temu w szkołach publicznych. Obecne dziennikarstwo teraz to już tylko takie wbijanie gwoździa w drewno, który dawno w nim siedzi.

Forza Wisełka!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.07.2009, 00:46
Ciekawe że wszyscy koncentrują się na włoskim epizodzie Alvareza a nikt nie interesuje się jego karierą w Urugwaju. Podobno grał w Nacionalu a to jak wiadomo jeden z najlepszych klubów południowej Ameryki. Czy ktoś orientuje się ile meczy rozegrał tam w podstawowym składzie? Kiedy zaliczył występ w reprezentacji?

edycja: Trochę poszukalem i wychodzi mi że chłop grał w Nacionalu tylko w sezonie 2007 (przed transferem do Regginy) i w tym czasie rozegrał 38 spotkań ligowych (nie jestem pewien czy dobrze to zrozumiałem) i 10 (inne strony podają 9) meczów w Copa Libertadores. Jak na 22 latka to chyba nieźle? Co ciekawe wygląda że chłop nie gra ostro bo przez całą karierę we Włoszech zaliczył tylko 2 żółte kartki.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 22.07.2009 o godz. 01:52.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.07.2009, 02:39
To dam Wam powód do ekscytacji. Szukałem info o Alvarezie( konkretnie z kim debiutował- okazało się że w towarzyskim meczu z RPA 12.09.2007, ale nie to jest ważne) i trafiłem na stronkę jego agencji menadżerskiej, a tam na taki oto link:
http://www.smartfoot.eu/flash_stream...blo/index.html( wchodząc przez stronę agencji wyświetli się w przyciętym okienku, jeżeli komuś przeszkadza tło)
Po kliknięciu na miniaturki u dołu mamy do obejrzenia dwie całkiem spore kompilacje wyczynów Urugwajczyka. Muszę przyznać, że chłop zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie zarówno w ofensywie jak i defensywie( szczególnie występy w barwach Nacionalu mnie porwały), choć trzeba wziąć poprawkę na to, że materiał pochodzi ze strony jego menadżerów. Najbardziej podoba mi się, że chłop ma chęć biegania, jeśli nie zawiedzie piłkarsko to może stać się motorem napędowym na prawym skrzydle. Ach rozmarzyłem się, dwa w pełni funkcjonujące skrzydła, jakby było pięknie, nikt by nam w lidze nie podskoczył.

Aha, żeby moja kreacja nie obróciła się przeciw ludzkości - na stronie agencji są też inni piłkarze, ale proszę, nie piszcie o nich w tym temacie.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 22.07.2009 o godz. 03:23.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.07.2009, 03:27
Jak mu się będzie chciało i będzie zdrowy, to stanie się jednym z najlepszych bocznych obrońców ligi już na wejściu. Zaraz będzie prześmiewanie ale w razie czego, mogę to odszczekać.
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 22.07.2009, 05:18
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
To dam Wam powód do ekscytacji. Szukałem info o Alvarezie( konkretnie z kim debiutował- okazało się że w towarzyskim meczu z RPA 12.09.2007, ale nie to jest ważne) i trafiłem na stronkę jego agencji menadżerskiej, a tam na taki oto link:
http://www.smartfoot.eu/flash_stream...blo/index.html( wchodząc przez stronę agencji wyświetli się w przyciętym okienku, jeżeli komuś przeszkadza tło)
Po kliknięciu na miniaturki u dołu mamy do obejrzenia dwie całkiem spore kompilacje wyczynów Urugwajczyka. Muszę przyznać, że chłop zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie zarówno w ofensywie jak i defensywie( szczególnie występy w barwach Nacionalu mnie porwały), choć trzeba wziąć poprawkę na to, że materiał pochodzi ze strony jego menadżerów. Najbardziej podoba mi się, że chłop ma chęć biegania, jeśli nie zawiedzie piłkarsko to może stać się motorem napędowym na prawym skrzydle. Ach rozmarzyłem się, dwa w pełni funkcjonujące skrzydła, jakby było pięknie, nikt by nam w lidze nie podskoczył.

Aha, żeby moja kreacja nie obróciła się przeciw ludzkości - na stronie agencji są też inni piłkarze, ale proszę, nie piszcie o nich w tym temacie.
prawostronny Brożek, skrzydła będą chodzić
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.07.2009, 05:58
Nie chcę zapeszac ale to obrońca z ciągotami do gry ofensywnej jak cholera , i takiego na trzeba , tak wygląda z tych filmików i ta lekkośc w prowadzeniu piłki aż chce się na to patrzec .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.07.2009, 07:31
jak na moje to chłopak ma niezłe usposobienie ofensywne... będzie hasał na prawym skrzydle niezle.. zobaczycie ze bedzie gwiazda ekstralkasy
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.07.2009, 08:39
Jak dla mnie to faktycznie jak tu mówią ma ciągote do ofensywy. Poza tym z tego co widziałem dobrze czyta grę jest dynamiczny i ma dobry odbiór. Jedna denerwująca rzecz jest taka, że jego wrzutki są niedokładne i to może być kłopot ;]
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.07.2009, 09:16
ale te ofensywne zapędy to dlatego, że Latynosem jest?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 22.07.2009, 09:32
Wszystko fajnie, to może być najbardziej udane okienko od dłuższego czasu. Na miejsce Zieńczuka Kirm, który na razie sprawia świetne wrażenie (ale: to był tylko jeden oficjalny mecz o punkty!). W miejsce Baszcza Alvarez, który na papierze ma niezłe CV. Do rywalizacji na pozycji środkowego obrońcy solidny Jop. Plus Garguła, na którego bardzo liczę że się odbuduje.

Mało tego, o transferze Brożka media nie piszą i jest szansa, że u nas zostanie. Gdyby to się spełniło, to nawet brak nowego bramkarz i napastnika byłby do przełknięcia.

Więc wszystko byłoby zajebiście, gdyby nie dzisiejszy mecz co do którego mam spore obawy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.07.2009, 09:36
http://sport.onet.pl/0,1248699,20129...wiadomosc.html

Braz we Flamengo, podobno poszło o prowizję dla Peralty...

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.07.2009, 10:01
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/0,1248699,20129...wiadomosc.html

Braz we Flamengo, podobno poszło o prowizję dla Peralty...
Jakby nie było wyszliśmy w sumie na swoje. Bo jednak Alvarez grał i to w mocniejszej lidze. Tak więc nie ma co płakać zbytnio,sądzę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów