The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2009, 14:11
Alce co to wogole jest za strona. I wogole jak oni maja wiarygodnosc? na TWSD nic nie pisze a tam dosc dobrze poinformowani.

Wszystko zalezy od jutrzejszego meczu.
,
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.07.2009, 14:19
taaa.. W OGÓLE to o tym zawodniku pisaliśmy już w niedzielę rano - a na tych waszych WIARYGODNYCH serwisach dopiero w poniedziałek info się rozeszło..
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 21.07.2009, 14:22
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Alce co to wogole jest za strona. I wogole jak oni maja wiarygodnosc? na TWSD nic nie pisze a tam dosc dobrze poinformowani.

Nie chcę siać niepotrzebnego optymizmu, ale to właśnie ta strona poinformowała jako pierwsza, że Urugwajski grajek w ogóle się u nas pojawi(ł).
Prawda czy nieprawda - okaże się, jednak jeśli przejdzie to błagam, nie płaczcie nad tym, że "nie grał", bo 90% naszego składu też by w Regginie nie pograło.
Ostatnio edytowane przez Maćko : 21.07.2009 o godz. 14:24.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.07.2009, 14:52
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post

Nie wiem kto ani co, ale póki co info mają wiarygodne,wszyto się sprawdza. Więc nie ma co się czepiać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 21.07.2009, 15:05
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem kto ani co, ale póki co info mają wiarygodne,wszyto się sprawdza. Więc nie ma co się czepiać.
Ale ja sie nie czepialem tylko spytalem, bo dopiero dzis zobaczylem ten portal i nie wiedzialej jak u n ich z wiarygodnoscia. Dobrze jak maja takie dobre dojscie do informacji to tylko sie cieszyc i oby sie sprawdzilo
,
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.07.2009, 15:14
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zony_do_wisly/

Alvarez pilkarzem Wisly.. jakos szybko poszly wszystkie negocjacje... dziwne
Groundhopper
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.07.2009, 15:17
Jestem zaskoczony, naprawde. Tego sie nie spodziewałem że jeszcze przed Levadią zakontaktujemy kogoś. BRAWA DLA eee ZARZĄDU !
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 21.07.2009, 15:21
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zony_do_wisly/

Alvarez pilkarzem Wisly.. jakos szybko poszly wszystkie negocjacje... dziwne
Mam nadzieje, ze okaże się wzmocnieniem. Załuję tylko, iż nie został sprowadzony wcześniej - byc może bylibyśmy dziś w nieco lepszych nastrojach przed reanżem z Estrończykami. W komunikacie nie ma tez nic o opcji pierwokupu po wypożyczeniu - chciałbym wierzyć, że to tylko przeoczenie. Bo jeśli się sprawdzi, klub powinien mieć możliwośc wykupienia go.

Swoją drogą, ciekawe czemu ostatecznie upadł temat Carlithosa?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.07.2009, 15:22
No i super jest. Jak dla mnie naprawdę dobre transfery zrobiliśmy. Wszyscy sprowadzeni zawodnicy mają ciekawe CV. Póki co Kirm pokazał,że wiele potrafi. I co najważniejsze widać,że przypadku w sprowadzaniu kopaczy nie ma. Wypadek przy pracy to Beto.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 21.07.2009, 15:22
No taki ruch transferowy to ja rozumiem ! Gosc ktory trafil do Serie A ,napewno bedzie silnym punktem w polskiej Ekstraklasie
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.07.2009, 15:23
Ale i tak pewnie Bednarz jest łysym .....m, co nie?

Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.07.2009, 15:23
no i fajniutko. Zobaczymy jak sie bedzie spisywal
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.07.2009, 15:24
ojej. akurat wlączyłem komputer a tu mamy wzmocnienie. COs za szybko przyszedł do nas...
czyli jeszcze tylko bramkarz i (nonabank) napastnik i wspaniale. Najpierw jednak 0-3 w talinie
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.07.2009, 15:24
Nie no ludzie, tak nie może być! Jakbyśmy tak jeszcze sprowadzili rezerwowego bramkarza jakiegoś napastnika to już w ogóle nie byłoby na co narzekać!

A tak poważnie: szkoda że nie znamy szczegółów finansowych, myślę jednak że jest dobrze, skoro wszystko poszło tak szybko...
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 21.07.2009, 15:25
Szacunek dla wisla-online.pl . Widac, że wyrasta nam dosyć wiarygodny portal. Pytanie czy jest to wypożyczenie z opcją pierwokupu ? To zostały nam 2 dziury do załatania. Bramkarz i napastnik .
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 21.07.2009, 15:30
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
ojej. akurat wlączyłem komputer a tu mamy wzmocnienie.
Szybko, wyłącz jeszcze raz, to może będzie następne Wracając do tematu - razem z Alvarezem miał przyjść w pakiecie jakiś napastnik(o ile mnie pamięć nie myli też Urugwajczyk). Ktoś coś wie na ten temat
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 21.07.2009, 15:30
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Ja na Bednarza nigdy złego słowa nie powiedziałem. On jest tylko pośrednikiem, marionetka. On wynegocjuje umowę. Ale on nie ma ostatecznego głosu. Cupiał sie musi sie zgodzic. Kazdy dyrektor sporotwy popelnia pomylki. Nie ma idealnych. Nie mozna miec 100% skutecznosci w transferach.
Bednarz jest odpowiedzialny za wyszukiwanie pilkarzy .Marionetka sie staje wtedy jak przedstawia zarzadowi pilkarza wtedy oni podnosza kciuk do gory badz w dol .
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.07.2009, 15:31
christof20 napisał(a):Wyświetl post
Szybko, wyłącz jeszcze raz, to może będzie następne Wracając do tematu - razem z Alvarezem miał przyjść w pakiecie jakiś napastnik(o ile mnie pamięć nie myli też Urugwajczyk). Ktoś coś wie na ten temat
http://wisla-online.pl/news/stuani-nie-zagra-w-wisle-37

nic nowszego w jego temacie nie było.
Odpowiedz cytując
Bassart
Member

Od: 01.2003

Stary 21.07.2009, 15:32
Niespodzianka:

http://www.wisla.krakow.pl/

mamy transfer
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.07.2009, 15:33
Ciekawe czy w kontrakcie jest coś o opcji pierwokupu i kwocie odstępnego. Mam nadzieję ,że to nie jest więcej niż 500 tyś. euro i jak się sprawdzi to wykupimy go i podpiszemy 5-letni kontrakt. Gorzej jak nie ma opcji pierwokupu to wtedy u Nas się ogra ,nabierze doświadczenia i ucieknie , albo jak nie ma kwoty odstępnego to w przypadku dobrej postawy Reggina podyktuje astronomiczną cenę. Mam nadzieję że Bednarz i spółka dobrze to rozegra. Ale i tak najważniejsze jest teraz to , że mamy prawego obrońce który zapowiada się na prawdę dobrze.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 21.07.2009, 15:33
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Bednarz jest odpowiedzialny za wyszukiwanie pilkarzy .Marionetka sie staje wtedy jak przedstawia zarzadowi pilkarza wtedy oni podnosza kciuk do gory badz w dol .
Jak cesaz w koloseum, oby tak dalej a bedzie dobrze.Jestem ciekawy co z tym czeskim bramkarzem, zostal juz przez Kazimierskiego odstrzelony czy sie jeszcze zastanawia.

Ale faktycznie negocjacjie poszly szybo ale wyjscia nie bylo bo do czwartku tylko mozna zglaszac zawodnikow do nastepnej rundy.
,
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Stary 21.07.2009, 15:36
christof20 napisał(a):Wyświetl post

Stuani.. z tego co mowia media nic z tego.

co do Czecha to jesli z nim podpisza to zadziwia mnie straszliwie... bo koles potrenuje zWisla tylko troche, a jak wiemy u nas bramkarza ocenia sie tygodniami i nie wiem czy w ciagu kilku dni uda sie mu zrobic lepsze wrazenie na trenerach niz Nurkoviciowi.. taki koles z lapanki sie mi wydaje ten Vasek, bo nie ma kto na lawce siedziec, ale... zobaczymy na razie cieszmy sie z Alvareza i modlmy sie o pomyslnosc jutro, bo jak sie nie uda... to bedzie wieeeelka burza
Ostatnio edytowane przez Zienczuk8 : 21.07.2009 o godz. 15:41.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.07.2009, 15:44
Dobry ruch Wisły i oby był wzmocnieniem. Jeszcze bramkarz - pewnie Vaska podpiszą, bo za długo już trwają te poszukiwania.
Co do napastnika, to nie liczyłbym na niego w tej rundzie. Byłbym mega zaskoczony, gdyby jakiś przyszedł.
..
Odpowiedz cytując
LeQ
Member

Stary 21.07.2009, 15:49
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy w kontrakcie jest coś o opcji pierwokupu i kwocie odstępnego. Mam nadzieję ,że to nie jest więcej niż 500 tyś. euro i jak się sprawdzi to wykupimy go i podpiszemy 5-letni kontrakt. Gorzej jak nie ma opcji pierwokupu to wtedy u Nas się ogra ,nabierze doświadczenia i ucieknie , albo jak nie ma kwoty odstępnego to w przypadku dobrej postawy Reggina podyktuje astronomiczną cenę. Mam nadzieję że Bednarz i spółka dobrze to rozegra. Ale i tak najważniejsze jest teraz to , że mamy prawego obrońce który zapowiada się na prawdę dobrze.
No i tu będzie problem...
Jak każdy kibic Wisły chce żeby Alvarez spełnił oczekiwania i fajnie wkomponował się w drużynę tylko co będzie jak np. Reggina po udanej rundzie Alvareza podniesie wymaganie finansowe lub w przypadku braku powrotu do Serie A będzie chciała powrotu piłkarza, najlepiej gdyby to Reggina rozwiązała kontrakt z Alvarezem i mielibyśmy go na wyłączność ale pożyjemy zobaczymy...
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Stary 21.07.2009, 15:51
Lemur napisał(a):Wyświetl post
W komunikacie nie ma tez nic o opcji pierwokupu po wypożyczeniu - chciałbym wierzyć, że to tylko przeoczenie. Bo jeśli się sprawdzi, klub powinien mieć możliwośc wykupienia go.

wg TWSD: "W umowie zawarto opcję pierwokupu zawodnika przez Wisłę."
Groundhopper
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 21.07.2009, 15:52
tofik napisał(a):Wyświetl post
Dobry ruch Wisły i oby był wzmocnieniem. Jeszcze bramkarz - pewnie Vaska podpiszą, bo za długo już trwają te poszukiwania.
Co do napastnika, to nie liczyłbym na niego w tej rundzie. Byłbym mega zaskoczony, gdyby jakiś przyszedł.
przecież okno jest otwarte ponad miesiąc
wszystko się może zdarzyć
tym bardziej że rywale zyskali po 2 napadziorów

oprócz napastnika to przydałby się jeszcze jakiś stoper
LeQ napisał(a):Wyświetl post
Jak każdy kibic Wisły chce żeby Alvarez spełnił oczekiwania i fajnie wkomponował się w drużynę tylko co będzie jak np. Reggina po udanej rundzie Alvareza podniesie wymaganie finansowe lub w przypadku braku powrotu do Serie A będzie chciała powrotu piłkarza, najlepiej gdyby to Reggina rozwiązała kontrakt z Alvarezem i mielibyśmy go na wyłączność ale pożyjemy zobaczymy...
przeczytaj zanim zaczniesz mącić, jest opcja pierwokupu
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.07.2009, 15:53
LeQ napisał(a):Wyświetl post
To go oddajmy i nie będzie kłopotu.
Też żeśmy sobie kłopotu narobili.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.07.2009, 15:56
Mam pytanie odnośnie transferu Alvareza. Załóżmy, że mamy opcje pierwokupu. Alvarez zaczyna dobrze grać, wszyscy są zadowoleni z jego postawy i już po kilku meczach widać, że to strzał w 10.
Okienko transferowe jest dla nas dosyć długie wiec czy moglibyśmy go wykupić jeszcze podczas trwania obecnego okienka ?
Odpowiedz cytując
LeQ
Member

Stary 21.07.2009, 16:00
Tak, tylko to jest OPCJA a nie wiadomo co będzie za rok.Mogą mu sypnąć groszem i przychylić szalę na swoją stronę, ale teraz nie ma co myśleć o tym.Ciekawe jak długo będzie w Krakowie czeski bramkarz...
http://wislaportal.pl/news.php?id=15750
Jednak nie 20 bramkarz testowany przez Wisłę w ciągu 2 lat
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Stary 21.07.2009, 16:03
Alvarezowi przypadkiem za rok nie kończy się kontrakt z Regginą?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów