The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2009, 20:50
Ciekawe na jakiej podstawie piszą że za słaby na Serie B skoro w zeszłym roku Reggina grała w Serie A?
Gosc ma jak się nie myle 20 spotkań w Serie A.Zawodnika z takim CV rzadko widuje się w polskiej lidze.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 20.07.2009, 21:11
Miałem się już tu nie wypowiadać, ale skąd przyszedł, drodzy Wiślacy, Cantoro czy Uche?

Nie siejcie fermentu, bo jedyne co widzę to: "Nie ma transferów - źle, Cupiał sknera", "są transfery - Bednarz ch*j nie potrafi wybrać dobrych zawodników" i cały czas zataczamy koło.
Puknijcie się w piękne główki i poczekajcie trochę.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.07.2009, 21:19
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Miałem się już tu nie wypowiadać, ale skąd przyszedł, drodzy Wiślacy, Cantoro czy Uche?

Nie siejcie fermentu, bo jedyne co widzę to: "Nie ma transferów - źle, Cupiał sknera", "są transfery - Bednarz ch*j nie potrafi wybrać dobrych zawodników" i cały czas zataczamy koło.
Puknijcie się w piękne główki i poczekajcie trochę.
Dokładnie!! Ja myle ze to juz jest wada wrodzona to narzekanie co u niktorych "member"

Tacy to tylko w kazdym ruchu ze strony klubu dopatruja się czegos złego...

Jestesmy blisko podpisania reprezentanta mocnego piłkarsko kraju, młodego i to z jednej z najsilniejszych lig na świecie..

czy wszystko musi byc beee? czy tylko ja jestem takim cholernym optymista?
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.07.2009, 21:21
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe na jakiej podstawie piszą że za słaby na Serie B skoro w zeszłym roku Reggina grała w Serie A?
Gosc ma jak się nie myle 20 spotkań w Serie A.Zawodnika z takim CV rzadko widuje się w polskiej lidze.

Kabaret mlodych panow zreszta jeden z moich ulubionych ma taki fajny skecz o redakcji gazety. A miedzy innymi wywiad z Linda, wiec smiem twierdzic ze ten wywiad z dzinennikarzem Corriera de la serra- nie wiem jak sie pisze byl dokladnie tak samo napisany.

Zreszta polecam tak na rozluznienie http://www.youtube.com/watch?v=vqtc1onDwzY

I niech bedzie nawet z serie C ale smiem twierdzic ze bedzie o wiel lepszym pilkarzem niz nie jeden z naszej ligi bo przynajmniej jemu sie bedzie chcialo grac i nie bedzie minimalista
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 20.07.2009 o godz. 22:05.
,
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.07.2009, 22:15
czemu wy się tym przejmujecie. Ten typ to bankowe wzmocnienie dla nas. Nawet jak mu nie wyszlo we Włoszech to i tak musial grać na tyle dobrze , by tam trafić, jest młody i może jeszcze się odbudować i dużo bardziej rozwinąć
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.07.2009, 22:46
http://strill.it/index.php?option=co...ina&Itemid=164

Swiezy nius (z 20:42) ze strony, ktora pierwsza informowala o Alvarezie w Wisle. Napisali tez cos o Stuanim. Na moje oko zostaje u nich. Gdyby tak pojawil sie El_nuero, to w slad za nim mielibysmy potwierdzenie...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.07.2009, 23:01
tofik napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy się zachowuja jakby byli oderwani zupełnie od rzeczywistości. Taki transfer to byłoby moim zdaniem coś. Ale trzeba czekać.

Oczywsicie,historia nas uczy ze gracze wyciagnieci gdzies tam z zaplecza wielkiej pilki zachodniej tez maja talent ,i nie placi sie za nich kwot z kosmosu.

Zresztą jak ktos kiedys powiedzial "W naszej lidze nie ma gwiazd,sa tylko ci ktorzy wybijaja sie ponad przeciętnosc,a na zachód to wciaż mało"

Wiec ida tym dobrym moim zdaniem tokiem myslenia,kazdy tego typu transfer to napewno duze wzmocnienie.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 20.07.2009 o godz. 23:03.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Stary 20.07.2009, 23:04
Na moje oko to świadczy o tym, że przejdzie do nas. Levadie przejdziemy, nie ma innej opcji, grajkowie dobrze wiedzą, że przegrywając przyczynią się do końca Maćka, a i zrobią sobie "wspaniałą" reklamę. Przy takiej grze jak Brozio prezentował w środę to żaden Fulham nawet o nim nie pomyśli. Więc trzeba się spiąć i pojechać z nimi solidnie i pokazać, że środa to był tylko wypadek przy pracy. Swoją drogą to zastanawia mnie dlaczego tego Vaska testują. Koleś ani młody, ani jakoś wybitnie zdolny, a i kosztował będzie troche. Bez sensu mi się to wydaje.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.07.2009, 23:43
Bramkarze -2 bramkarzy (ale Kurto to junior)
Obrona- 1 prawy (1 blisko podpisania), 3/4 środkowych (4 to diaz), 2 lewych (znów diaz ;p)
Pomoc- 5 prawych (małecki, łobo, burliga, kirm, boguski), 6 środkowych (cantoro, diaz, jirsak, sobol, garguła, mączyński), 4 lewych (kirm, boguski, diaz, ćwielong)
Atak- 3 napastników (brożek, boguski, ćwielong)

Nie wiem jak dla was ale dla mnie nadal wygląda to cholernie imponująco jak na polski klub! Jeśli podpiszą z Vaszkiem, Alvarezem to jedynym minusem będzie brak jednego napastnika.
Panowie, mówicie o brakach a prawda jest taka, że braki są marginalne, a najważniejsze jest to, że zespół jest zgrany i bardzo dobry. Młodzi zaczynają w końcu coś robić w drużynie: Ćwielong, Boguski, Małecki, a do drzwi pierwszej 18 pukają Burliga, Mączyński, Czekaj i Kowalski, który nadal jest na wypożyczeniu. Czekam na to co pokaże w przyszłości Leszczak. Wisła nie zginie tak łatwo, przestańcie wreszcie płakać! To, że Skorża wypowiada się o zawodniku znaczy, że jest blisko podpisania kontraktu

Naszymi brakami są pozycje bramkarza, prawego obrońcy i ataku. 2 transfery są w drodze, a możliwe, że 3 też tylko jeszcze nic nie wiemy. O co się marwić ludzie?
Powód: braki
Ostatnio edytowane przez Ejdzbiol : 20.07.2009 o godz. 23:45.
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Stary 20.07.2009, 23:56
Coś czuje, że Vaska nie podpiszą. Byłoby to anormalne w stosunku do tego co nasz klub wyznawał w dziedzinie transferowej przez ostatnich klika okienek (za wyjątkiem Jopa). No ale cóz, próbować można, zobaczymy czy z tej mąki będzie jakiś chleb.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.07.2009, 23:58
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
http://strill.it/index.php?option=co...ina&Itemid=164

Swiezy nius (z 20:42) ze strony, ktora pierwsza informowala o Alvarezie w Wisle. Napisali tez cos o Stuanim. Na moje oko zostaje u nich. Gdyby tak pojawil sie El_nuero, to w slad za nim mielibysmy potwierdzenie...
Piszą to samo co na polskich stronach. Że Alvarez zostanie wypożyczony z opcją pierwokupu. Natomiast Stuani, który wcześniej był łączony z Wisłą raczej pozostanie w Regginie.
Napastnik tez jest potrzebny...trudno.
..
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 21.07.2009, 00:15. Eustachy, mówisz - masz, zanim pójdę spać
Cytat:
Come anticipato da strill qualche settimana fa, Pablo Alvarez potrebbe finire in Polonia, al Wisla Cracovia per essere precisi. In un primo tempo si pensava potesse seguirlo anche Stuani, ma per il momento il più giovane uruguagio sembra destinato a restare in amaranto. L'esterno destro, invece, che non è stato convocato per il ritiro, si trova a Cracovia dove presto potrebbe mettere nero su bianco sul contratto che lo legherebbe ai polacchi. La formula dovrebbe essere quella del prestito con diritto di riscatto.
Czyli kalabryjski portal pisze:
Jak już wspominaliśmy (portal strill) kilka tygodni temu, Pablo Alvarez może "wylądować" w Polsce, konkretnie w Wiśle Kraków. W pierwszej chwili wydawało się, że jego śladem podąży również Stuani, ale na chwilę obecną młodszy z Urugwajczyków (czyli napastnik Stuani) pozostanie raczej w drużynie "amarantowych" (Regginy). Prawy obrońca natomiast (...) znajduje się w Krakowie, gdzie szybko może "czarno na białym" podpisać kontrakt, który zwiąże go z Polakami. Formuła kontraktu byłaby następująca: wypożyczenie z prawem wykupienia.

Nic natomiast nie ma o kwocie odstępnego, ani długości wypożyczenia. Możliwe, że te sprawy są jeszcze dyskutowane. Z drugiej strony, Reggina po spadku pozbyła się już kilku graczy odciążając budżet (tak jak Wisła starając się pożegnać Niedzielana), więc moim zdaniem kalabryjczycy nie będą robić specjalnych kłopotów i dyktować wysokich cen za Alvareza. Jednak - kilkaset tysięcy (w sumie) mogą zażądać, tylko że to są już moje prywatne przemyślenia.
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.07.2009, 00:18
Takie małe podsumowanie dyskusji na temat tegorocznych transferów:

- Wisła dokonuje transferów złych bo tanich lub bezgotówkowych
- Wisła powinna wiedzieć jak zakończą się rozgrywki we wszystkich krajach na pól roku przed ostatnią kolejką jeśli wiadomo jacy zawodnicy na pewno odejdą.
- Wisła z góry powinna wiedzieć kto się sprawdzi, a kto nie, aby uniknąć niewypałów transferowych
- Powinniśmy kupować, nie ważne kogo i za ile, byleby kupować bo kupuje amica
- Najlepsi zawodnicy to ci, których chce kupić lub kupiła amica
- Należy kupować wszystkich graczy, którymi interesują się inne kluby naszej ekstraklasy, byle tylko nie wzmocnili oni konkurencji
- Bednarz ma w swoim fachu tyle umiejętności ile włosów na głowie, nie potrafi niczego załatwić, z drugiej strony z pustego i on nie naleje...
- Cupiał to wyjątkowy skąpiec, który biznesmen chce aby zainwestowane pieniądze się zwróciły? Żaden. Tylko Cupiał, żeby uniknąć transferów.
- Cupiał bezczelnie mówi o swoich marzeniach o grze w LM, to niedopuszczalne w tym momencie
- Kupienie napastnika za milion euro daje wejście do LM
- RN zatwierdza każdy transfer minimum pół roku, przez co nikogo nie możemy sprowadzić.
- Cały sezon będziemy grać jak z Levadią
- Głupi jest ten kto wierzy w swoją drużynę
- Zawsze należy zakontraktować pierwszego, lepszego bramkarza, bo inaczej Europa będzie się z nas śmiała.
- Brożek nagle stał się chimeryczny
- Należy dać szansę młodzieży, z drugiej strony to dramat że mamy młodzież na ławce

To tyle na razie...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.07.2009, 00:49
Ten Pablo Alvarez wyglada bardzo solidnie, a dziennikarze ktorzy opowiadaja, ze jest kiepski, bo nie przebil sie do pierwszej jedenastki zespolu Serie A, niech sie chwile zastanawia co mowia. DO jakich klubow przechodza gwiazdy naszej ligi? O Serie A moga jedynie pomarzyc, a jak juz to sie zdarza, to laduja na trybunach. Nie mowie juz o budzetach klubow z ligi wloskiej.
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.07.2009, 06:48
Z tego co pamiętam Cantoro przychodził z Serie C, Alvarez z Serie A, na dodatek zaliczył 20 występów w tejże lidze i 1 w reprezentacji Urugwaju. Cantoro przez wiele, wiele lat był jednym z liderów Wisły, więc myślę że Alvarez to naprawdę dobry ruch!
Odpowiedz cytując
Kibic okazjonalny
Member

Od: 10.2004

Stary 21.07.2009, 09:14
WislakP: swietny post, nic dodac.... moze tylko ujac, ze Brozek nie stal sie 'nagle chimeryczny' Pamieta ktos jeszcze stary dobry watek 'Brozek karnie do rezerw'?

demoon: czytanie ze zrozumieniem to trudna sztuka, ale mysle, ze koledzy Cie naprowadza na dobry trop
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.07.2009, 10:08
Gdyby jakiś polski kopacz miał tyle meczów w Reginie co ten koleś to byłby prawdopodobnie podstawowym reprezentantem kraju. Tak więc w kontekście naszej ligi i kraju ciężko pisać,że jest on słaby. Skoro on jest słaby to kim jest ot choćby taki Smolarek, który prawie w ogóle nie grał w tym sezonie? Ale jakby Smolarek miałby przyjść do nas to byłoby pianie i stękanie, z rozkoszy stękanie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 21.07.2009 o godz. 10:11.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.07.2009, 10:34
Marszałek, ty nic nie rozumiesz. On jest słaby bo tak napisały polskie media, a coś piszą dziennikarze, to mają rację, nawet jeśli są to dziennikarze którzy chcą jedynie postawić nasz klub w jak najgorszym świetle.
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.07.2009, 10:45
przecież Seria B, Segunda Division , Championship i 2 Bundesliga to ligi o kilka poziomów lepsze od naszej ekstraklasy.
A tym bardziej zespół który nie utrzymał się w Serii A.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.07.2009, 10:51
MaG* napisał(a):Wyświetl post
przecież Seria B, Segunda Division , Championship i 2 Bundesliga to ligi o kilka poziomów lepsze od naszej ekstraklasy.
A tym bardziej zespół który nie utrzymał się w Serii A.
Ale nasze miernoty pismaki wiedza lepiej, jak pisza ze serie B jest sabe to musi tak byc

Ja bym sie nawet tym nie przejmowal co Oni wypisuja, jak Marcelo przychodzil to tez mieli wiele do powiedzenia
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 21.07.2009 o godz. 11:10.
,
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 21.07.2009, 11:01
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Ale nasze miernoty pismaki wiedza lepiej, jak pisza ze serie B jest sabe to musi tak byc

Ja bym sie nawet tym nie przejmowal co Oni wypisuje, jak Marcelo przychodzil to tez mieli wiele do powiedzenia
Pamiętam jak dzis !! - Przechoddził MArcelo to weszło bodajże pisało. - Grał 100 meczów w Santosie ma 20 lat reprezentant Brazyli - coś tu musi nie grać - taki piłkarz niezgodził by się grac w Wiśle - pisali. Może nie ma jednej nogi? Albo od 1,5 roku gra tylko na plaży - snuli takie domysły
Odpowiedz cytując
DjInas
Member

Stary 21.07.2009, 11:09
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
Bramkarze -2 bramkarzy (ale Kurto to junior)
Obrona- 1 prawy (1 blisko podpisania), 3/4 środkowych (4 to diaz), 2 lewych (znów diaz ;p)
Pomoc- 5 prawych (małecki, łobo, burliga, kirm, boguski), 6 środkowych (cantoro, diaz, jirsak, sobol, garguła, mączyński), 4 lewych (kirm, boguski, diaz, ćwielong)
Atak- 3 napastników (brożek, boguski, ćwielong)

O co się marwić ludzie?
O co się martwimy 1 kontuzja Zawodnika np. Diaza i nie mamy wg twojej wyliczanki 1 lewego obrońcy, pomocnika i ŚP

ale co ja tam bede pisał o możliwych kontuzjach...... Zacznijmy od Singlara. Jego brrakiem obwiniaja porażkę z Levadia i stekaja ze maja tylko 3 obroncow, hmmmm czyżby twoje wyliczenia o...6 obroncach sie nie sprawdzila Skoro brak 1 spodowalo redukcje do 3?

O to nam m.in. chodzi.
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"

A. Sapkowski

Wisła Forever
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.07.2009, 11:11
co do Marcelo to już nie mówcie że Weszło sie jego przyczepiało : http://www.weszlo.com/news/998 ;p
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 21.07.2009, 11:18
I nie zapominajmy ostatnich rewelacji na temat Kirma - skoro nie mogli sie do niczego przyczepić, to z rysów twarzy oddczytali że to ... pijak . I jak tu brać na poważnei cokolwiek tam nie napiszą.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.07.2009, 11:26
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Gdyby jakiś polski kopacz miał tyle meczów w Reginie co ten koleś to byłby prawdopodobnie podstawowym reprezentantem kraju. Tak więc w kontekście naszej ligi i kraju ciężko pisać,że jest on słaby. Skoro on jest słaby to kim jest ot choćby taki Smolarek, który prawie w ogóle nie grał w tym sezonie? Ale jakby Smolarek miałby przyjść do nas to byłoby pianie i stękanie, z rozkoszy stękanie.
w przypadku Urugwajczyka można by się było obawiać tylko i wyłącznie nadmiernej ostrości w grze (repra Urusów z tego swego czasu słynęła...). Patrząc jednak na jego staty to nie ma takiego niebezpieczeństwa.
W razie gdybyśmy go podpisali, pozostaje tylko kwestia aklimatyzacji. Dla Cantoro i Uche nie było z tym problemu, taki Descarga w L. zupełnie sobie nie poradził....
Niemniej jednak te teksty pismaków są kompletnie bezsensowne...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.07.2009, 11:27
Wole takiego 24 letniego pilkarza z Serie A, z ktorego spokojnie mozna zrobic bedzie dobrego grajka, a ktory potencjal musi miec skoro trafil do takiej ligi od jakiegos grajka ze sredniaka polskiej ligi typu Fonfara itd. Wystarczy mi, ze trenowal z duzo lepszymi pilkarzami niz w Polsce, a taktyki uczyl sie od najlepszych na swiecie w tej dziedzinie.
Odpowiedz cytując
piotrekwrd
Member

Od: 08.2006

Stary 21.07.2009, 12:18
no raczej... który polski prawy obrońca trafił do Serie A w wieku 22 lat i rozegrał tam koło 20 spotkań przez 2 sezony? no tak żaden...zauważmy że Reggina miała pewnie około 3 zawodników na tę pozycję /no może dwóch/ w tym Krajcika, który się nie sprawdził kompletnie. Przestańcie mi tu sadzić że gościu jest słaby
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 21.07.2009, 13:30
piotrekwrd napisał(a):Wyświetl post
no raczej... który polski prawy obrońca trafił do Serie A w wieku 22 lat i rozegrał tam koło 20 spotkań przez 2 sezony? no tak żaden...zauważmy że Reggina miała pewnie około 3 zawodników na tę pozycję /no może dwóch/ w tym Krajcika, który się nie sprawdził kompletnie. Przestańcie mi tu sadzić że gościu jest słaby
Proszę Cię. Wyręcz mnie i napsiz mi kto pisał na forum, że gościu jest słaby. Napisała to polska prasa. Myślę, że wśród forumowiczów Alvarez ma dość wysokie notowania. Moim zdaniem słusznie. Zawodnik ten całkiem dobrze się zapowiada. Mam nadzieję, że go pozyskamy.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.07.2009, 13:37
http://wisla-online.pl/news/alvarez-...-uzgodniony-39
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.07.2009, 13:58
Ostatnie zdanie tego artykułu:
Cytat:
Kontrakt czeka teraz na akceptację Rady Nadzorczej spółki.
i tu mogą się zacząć schody
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów