The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2009, 09:24
lord damien napisał(a):Wyświetl post
Bednaż
mistrz!

panowie- moze chodz o testy medyczne. Przeciez nie beda testowac 30letniego goscia, jak Viniciusa czy tam Nurka.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.07.2009, 09:27
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Zawsze wychodzilem z zalozenia ze taki 30 letni pilkarz powienien miec juz ugruntowana swoja pozycje a nie pojawiac sie na testach jak jakis mlody pilkarz ...
niekoniecznie , Szamotulski czy Kowalewski mają już swoją wyrobioną marke , a testy w klubach nie są dla niech żadną nowością

Co do naszej polityki transferowej to jedno jest pewne , do środy nie możemy się spodziewać żadnych transferów , a potem mam tylko nadzieję że w klubie nie będą już zwlekać z zakontraktowaniem bramkarza , obrońcy i oby napastnika . Odpadnięcia z pucharów w tym momencie nawet nie biorę pod uwage , ale w zarządzie jednak się na ten fakt ubezpieczają. Z punktu sportowego to błąd , z punktu finansowego niestety jest to realne podejście .
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.07.2009, 09:59
lord damien napisał(a):Wyświetl post
nagle Brożek stał sie drewniany, Bednaż niekompetentny. Ludzie wyluzujcie, przygotowania sie ledwie skończyły, to oczywiste, że brak pilkarzom świerzości po ciężkich treningach. A Bednarz choćby chciał to i tak jest RN
a kto napisał że Brożek jest drewniany różne rzeczy ludzie tu pisali, ale takiego czegoś od przynajmniej trzech lat nie ...
Bednarz czy raczej Bednaż miażdży

co do tego newsa z pewnego źródła
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.07.2009, 10:05
Ja nie rozumiem jednej rzeczy... Szukaliśmy rok temu napastnika z prawdziwego zdarzenia, który miał odciążyć Brożka, miał być Nei, nie przyszedł.

W zimie dalej szukaliśmy napastnika, przyszedł amator Beto, jak szybko przyszedł tak szybko poszedł.

Czy coś się od tej pory zmieniło, że napastnik już nie potrzebny? Kadra pod tym względem (nie tylko pod tym) wygląda żałośnie, i gadanie o LM z jednym dobrym (tyle że chimerycznym) napastnikiem zakrawa o kpinę. Jestem przekonany, że gdyby obok Brożka w środę występował napastnik z prawdziwego zdarzenia to byśmy tego meczu nie przegrali.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.07.2009, 10:23
Cytat:
Jestem przekonany, że gdyby obok Brożka w środę występował napastnik z prawdziwego zdarzenia to byśmy tego meczu nie przegrali.
A przegraliśmy?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.07.2009, 10:24
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
. Jestem przekonany, że gdyby obok Brożka w środę występował napastnik z prawdziwego zdarzenia to byśmy tego meczu nie przegrali.
lecz w najgorszym razie zremisowali....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 19.07.2009, 10:24
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
A przegraliśmy?
Nie, ale ten wynik to dla nas jak przegrana, bo przy remisie w Tallinie to Estończycy przechodzą dalej.

EDIT: Oczywiście tak jak kolega mówi miałem na myśli 0:0, bo przy naszej skuteczności niestety jest to możliwe.
Ostatnio edytowane przez Nehiar : 19.07.2009 o godz. 11:25.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.07.2009, 10:30
Cytat:
Cytat:
Jestem przekonany, że gdyby obok Brożka w środę występował napastnik z prawdziwego zdarzenia to byśmy tego meczu nie przegrali.
A przegraliśmy?
Bramkę zdobyliśmy w 93 minucie, ten wynik to z pewnością porażka
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.07.2009, 10:36
Wyrównujący gol w 93 minucie z mistrzem półamatorksiej ligi w europejskich pucharach na "własnym" stadionie jest porażką...

A chciałem napisać "to byśmy wygrali".
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 19.07.2009, 10:39
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Nie, ale ten wynik to dla nas jak przegrana, bo przy remisie w Tallinie to Estończycy przechodzą dalej.
Tak a jak bedzie remis 2:2 3:3 itp to kto przechodzi dalej? pomysl troche
Odpowiedz cytując
Bobus17
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.07.2009, 11:20
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Tak a jak bedzie remis 2:2 3:3 itp to kto przechodzi dalej? pomysl troche
Nehiar na pewno miał na myśli remis 0:0 .... Ja osobiście właśnie takiego wyniku obawiam sie najbardziej .
Odpowiedz cytując
WisłaToMy
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2009, 11:36
Boże jaki remis. Mielismy troche czasu na zgranie zespolu. Poczekajcie a zobaczycie ze nie bedzie tak zle!
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 19.07.2009, 11:46
Nienaciąganą prawdą jest, że potrzebujemy napastnika z prawdziwego zdarzenia. Tyle, że taki chłopak rzadko kiedy kosztuje nawet 500tys Euro. A i za taką kasę niełatwo takiego znaleźć. Myślę że jedyna szansa to wynegocjowanie wypożyczenia z opcją wykupu za określoną kasę od jakiegoś słabszego klubu z Bośni, Słowenii, może z Czech.

Np. swego czasu Slavia wypożyczyła młodego napastnika z repry młodzieżowej Czech, którym się podobno zresztą interesowaliśmy. Bodajże za 100tys Euro a gdyby go chciała kupić musiała chyba 800tys Euro dopłacić. Nie sprawdził się i cześć. Ale jakby się sprawdził to zadowolone wszystkie strony.

Sądzę że wypożyczenie napastnika na 1 rok ze słabszego klubu wcale nie jest takim problemem.'

W naszym wypadku wypożyczenie z opcją wykupu to jedyna szansa na naprawdę dobrego napastnika. NP. Costlego do Bełchatowa tak przecież najpierw sprowadzili, czy Chinamę... Sprawdził się, jest sukces sportowy, jest kasa, jest wykupienie.

Oczywiście problemem jest że jak się sprawdzi to potem sam podniesie wymagania finansowe. No ale jak nie ma szans na kupienie to może trzeba chociaż na 1 rok spróbować dziurę załatać.
Ostatnio edytowane przez Selene : 19.07.2009 o godz. 11:51.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.07.2009, 11:59
Selene napisał(a):Wyświetl post
Nienaciąganą prawdą jest, że potrzebujemy napastnika z prawdziwego zdarzenia. Tyle, że taki chłopak rzadko kiedy kosztuje nawet 500tys Euro. A i za taką kasę niełatwo takiego znaleźć.
Ogółem koncepcja dobra, ale trzeba by mieć piłkarzy na oku, my raczej takich nie mamy. Druga sprawa, do niej się odnoszę - to jest właśnie nasza polityka transferowa. Za 500 tys. euro i 150 kontraktu chcemy sprowadzić zawodnika, który byłby tak samo dobry jak Brożek, który wg nas kosztuje 4 miliony euro i będzie chciał zarabiać w okolicach 500-600 tys. rocznie. Dobrzy napastnicy, tacy ze słabszych lig, zaczynają się od sumy 1 miliona euro. Tego się nie da przeskoczyć - kiedy nam się tylko zachce. Możemy czekać na jakieś darmowe wynalazki vide Vinicius, może kiedyś jakiś zaskoczy - lub zrobić tak jak kiedyś zrobiono z Żurawskim, wyłożyć grubą kasę, a później sprzedać za więcej.
Odpowiedz cytując
Żurawek
Member

Od: 02.2008

Stary 19.07.2009, 13:48
Selene napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście problemem jest że jak się sprawdzi to potem sam podniesie wymagania finansowe. No ale jak nie ma szans na kupienie to może trzeba chociaż na 1 rok spróbować dziurę załatać.
Przy takim wypożyczeniu zawiera się opcję pierwokupu za określoną, np. 500k euro i w takim wypadku klub nie może tej ceny zmienić i problem jest rozwiązany. Ale jeśli gość się nie sprawdzi z tej opcji skorzystać nie trzeba.

Trzeba czekać na rewanż i ewentualne wzmocnienia. Oczywiście takowym będzie powrót Boguskiego, ale oczywiście trzeba mu będzie dać czas na dojście do formy.
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.07.2009, 17:22
smutne ale niestety prawdziwe...
http://sport.interia.pl/felietony/ko...dzerow,1340930,
to jest Polska właśnie...
Odpowiedz cytując
wieslaw1993
Junior Member

Stary 19.07.2009, 17:39
Lepszego bramkarza od Nurkovicia juz nie zakontraktujemy
Odpowiedz cytując
sofristo
Member

Stary 19.07.2009, 22:29
Ja jestem tego zdania ze mogą testować nawet 50 bramkarzy byle tylko ktoś przyszedł pół Europy wie ze w Wiśle szukają bramkarza to pole do popisu dla managerów wiec to nie ma się co dziwić ze próbują nam wepchnąć co raz to nowe wynalazki, kto wie może trafi się ktoś ciekawy
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 19.07.2009, 23:00
sofristo napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem tego zdania ze mogą testować nawet 50 bramkarzy byle tylko ktoś przyszedł pół Europy wie ze w Wiśle szukają bramkarza to pole do popisu dla managerów wiec to nie ma się co dziwić ze próbują nam wepchnąć co raz to nowe wynalazki, kto wie może trafi się ktoś ciekawy
Używaj kropek i tym podobnych jeśli możesz Ja mam już dość tej karuzeli bramkarskiej, mam nadzieje że Vaszek okaże się dobrym bramkarzem i na nasze możliwości finansowe.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.07.2009, 06:38
Luk4s napisał(a):Wyświetl post
smutne ale niestety prawdziwe...
http://sport.interia.pl/felietony/ko...dzerow,1340930,
to jest Polska właśnie...
To jest Wisla właśnie... Kołtoń podsumował to najlepiej jak mogł.
Można tłumaczyc sie brakiem pieniędzy na dobrych zawodnikow, ich wysokimi wymaganiami, ale brakiem jakiegokolwiek pomysłu na pion odpowiedzialny za skauting i transfery juz sie wytlumaczyć nie można. A z Beto faktycznie śmieszna sprawa była....
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.07.2009, 07:47
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
To jest Wisla właśnie... Kołtoń podsumował to najlepiej jak mogł.
Można tłumaczyc sie brakiem pieniędzy na dobrych zawodnikow, ich wysokimi wymaganiami, ale brakiem jakiegokolwiek pomysłu na pion odpowiedzialny za skauting i transfery juz sie wytlumaczyć nie można. A z Beto faktycznie śmieszna sprawa była....
Beznadziejnie analiza i fatalne podsumowanie. Z tekstu wynika, że większość transferów Wisły to niewypały, a proporcja udanych do nieudanych powinna wynosić 2/3. A czy tak nie jest? Jako nieudany transfer wielki redaktor Kołtoń potrafił wymienić jedynie Beto. A żeby obalić mit, że Polacy są zbyt drodzy jak na swoje umiejętności podał przykład Błaszczykowskiego... sprzed 4 lat. Cóż za wspaniałe dziennikarstwo, jakie odkrywcze. Do tej pory Wisła miała dwa niewypały transferowe: Beto i może Dudu(chociaż 6 goli w pół sezonu to nie tak źle). Chyba że ktoś do słabych transferów zaliczy Marcelo, Diaza, Singlara, Kirma czy może Ćwielonga.
Spośród wszystkich transferów, w mojej ocenie, naprawdę chujowy okazał się Beto. Tak dużego problemu to chyba nie ma.
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 20.07.2009 o godz. 13:41.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.07.2009, 08:27
Dwa niewypały transferowe, dobre sobie. Może Ci przypomne ile ich było: Dawidowski, Niedzielan, Beto, Baretto, Svitlica, Kaczorowski, Varga, Radovanovic, Matusiak a wcześniej Trabalik, Quajda, Edno, Ekwueme. Ci zawodnicy praktycznie nic nie wniesli do gry, a to pewnie i tak niewszyscy bo kogoś mogłem pominąć.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 20.07.2009, 08:38
Niedzielan czy Matusiak papiery na granie mieli? mieli! więc ich nie licz, większośc przed sezonem ich chciała
niewypałem to może być zwłaszcza Baretto(poza tym ściągnięty przez Mielcarskiego nie przez B.), bo Beto niewiele kosztował, Svitlica to pomyłka, reszta to jakieś popierdółki, a Varga podłapał kontuzję no ale z drugiej strony faktycznie trochę kosztował

poza tym Trabalik nie był taki zły
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 20.07.2009 o godz. 13:41.
Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.07.2009, 08:39
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Dwa niewypały transferowe, dobre sobie. Może Ci przypomne ile ich było: Dawidowski, Niedzielan, Beto, Baretto, Svitlica, Kaczorowski, Varga, Radovanovic, Matusiak a wcześniej Trabalik, Quajda, Edno, Ekwueme. Ci zawodnicy praktycznie nic nie wniesli do gry, a to pewnie i tak niewszyscy bo kogoś mogłem pominąć.
Tylko że tu chodzi o niewypały transferowe Bednarza a z nich jest tu tylko Beto, Niedzielan i Matusiak. Ale za to dobrych transferów było wiecej, m.in Marcelo, Diaz, Garguła, Kirm. Tych czterech zawodników Wisła ściągnęła za nie wiecej niż 500 tys euro.
derr napisał(a):Wyświetl post
Garguła jeszcze nie grał.....
No tak ale jeden z najlepszych pomocników ligi za darmo to dobry transfer. Po roku gry zawodnika to wszyscy będą bardzo mądrzy "Trzeba było go nie brać" tak tak a ta sama osoba sama była za jego transferem, więc na dzień dzisiejszy to dobry ruch Wisły.
Ostatnio edytowane przez Wiślak178 : 20.07.2009 o godz. 08:50.
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.07.2009, 08:44
derr
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.07.2009, 08:51
derr napisał(a):Wyświetl post
Chyba można w ciemno uznać, że to jest sukces transferowy, skoro reprezentant kraju przychodzi do nas za darmo i to po wygranej rywalizacji o niego z Legią? Kontuzję pomijam, bo w chwili podpisywania z nim kontraktu był w znakomitej formie, a tak się składa, że Wisła straci tylko dwa miesiące, bo we wrześniu piłkarz powinien już biegać normalnie po murawie. Oby mu zdrowie dopisało.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.07.2009, 09:03
tym tokiem myślenia Niedzielan i Matusiak też są "udani"
derr
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.07.2009, 09:05
Wiślak178 napisał(a):Wyświetl post
Tylko że tu chodzi o niewypały transferowe Bednarza a z nich jest tu tylko Beto, Niedzielan i Matusiak. Ale za to dobrych transferów było wiecej, m.in Marcelo, Diaz, Garguła, Kirm. Tych czterech zawodników Wisła ściągnęła za nie wiecej niż 500 tys euro.
skąd wziąłeś te 500 tys. euro
się napisało
jeśli tak bratku to liczyć nie umiesz
zupełnie
Kirm jakieś 350-400 tys.
Diaz 100-150 tys. dolców
Garguła i Marcelo niby za darmo ale
zapomniał kolega o prowizji dla menago i samych kopaczy za sam podpis
i zapewniam Cię że to nie jest mała prowizja

więc zapomnij że za tych 4 daliśmy 500 tys. euro
dużo więcej dużo więcej
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 20.07.2009, 09:18
Piszac o Niedzielanie, mam nadzieje ze nie myslicie o nim z czasu przed kontuzja. To nie jest wina Bednarza ze WTorek tak fatalnie zakonczyl (?) kariere we Wisle. Mysle ze gdyby nie kontuzja, dzis niewiedzielibysmy kogo wystawiac - czy Niedzielana czy Brozka.

Matusiak - 99% forum dostawalo orgazmu (w tym ja) na jego przyjscie. Ale uwazam ze proporcje koszt/wartosci wniesiona do druzyny nie byly az tak niekorzystne. Warto bylo sprobowac bo jak wypali to super, jak nie to tylko koszt polrocznego wypozyczenia
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.07.2009, 09:30
A z tym, że Guła to strzał w dychę to ja bym się wstrzymał do jego powrotu na boisko...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów